Ik heb het niet gezien, maar op die vraag is het juiste antwoord 2500: https://www.sodm.nl/actue(...)et-drie-keer-zo-snelquote:Op zondag 23 oktober 2022 12:47 schreef michaelmoore het volgende:
wat een stoelwarmhouder is die Kamp ook he
we gaan de huizen in gromningen versterken
hoeveel zijn er versterkt denkt U
Kamp eeeh ik denk 1500 ,
Antwoord: nee 400
woningbouw schijnt voor de nederlandse overheid enorm ingewikkeld te zijnquote:Op zondag 23 oktober 2022 13:32 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik heb het niet gezien, maar op die vraag is het juiste antwoord 2500: https://www.sodm.nl/actue(...)et-drie-keer-zo-snel
Dit is ook gewoon ingewikkeld. Dat heeft niks met 'schijnt voor de overheid ingewikkeld te zijn'. De overheid is ook bepaald niet almachtig, als je dat soms denkt. Dat het ingewikkeld is, kunnen ze eigenlijk zeer weinig aan doen.quote:Op zondag 23 oktober 2022 13:41 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
woningbouw schijnt voor de nederlandse overheid enorm ingewikkeld te zijn
nou de bouw niet , maar een vergunning afgeven ,
toestemming met stikstof, PFAS, rode contouren, natura 2000 gebieden en dwarsliggende gemeentes
Hoe minder vergunningen hoe meer macht
ze hebben steeds ruzie met zichzelf en hun eigen regletjesquote:Op zondag 23 oktober 2022 13:59 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dit is ook gewoon ingewikkeld. Dat heeft niks met 'schijnt voor de overheid ingewikkeld te zijn'. De overheid is ook bepaald niet almachtig, als je dat soms denkt. Dat het ingewikkeld is, kunnen ze eigenlijk zeer weinig aan doen.
quote:Eigen partij
Over het oprichten van een eigen partij doet Omtzigt nog geen uitspraken. ''De vraag is vanaf dag 1 toen ik terugkeerde van mijn burnout al gesteld.
Het gaat steeds beter en ik probeer zoveel mogelijk goede mensen om me heen te verzamelen.
Zodra die vraag over een nieuwe partij echt voor me ligt, zal er een antwoord op volgen.'', zo besluit Omtzigt in WNL op Zondag.
Ging over 2015-2018 (daar had Kamp een uitspraak over gedaan).quote:Op zondag 23 oktober 2022 13:32 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik heb het niet gezien, maar op die vraag is het juiste antwoord 2500: https://www.sodm.nl/actue(...)et-drie-keer-zo-snel
Wie maakt die overheid dan zo ingewikkeld?quote:Op zondag 23 oktober 2022 13:59 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dit is ook gewoon ingewikkeld. Dat heeft niks met 'schijnt voor de overheid ingewikkeld te zijn'. De overheid is ook bepaald niet almachtig, als je dat soms denkt. Dat het ingewikkeld is, kunnen ze eigenlijk zeer weinig aan doen.
Tegenstrijdige belangen. Zoals hier: natuur vs huizenbouw. En het feit dat een heel aantal van die belangen zo belangrijk zijn, dat de rechter er niet in mee gaat als je daar tegenin gaat.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 14:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Wie maakt die overheid dan zo ingewikkeld?
De Overheid zelfquote:Op donderdag 27 oktober 2022 14:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Wie maakt die overheid dan zo ingewikkeld?
Hij sprak wel veel engelse woorden die soldaatquote:Op donderdag 27 oktober 2022 14:16 schreef Hanca het volgende:
[..]
Tegenstrijdige belangen. Zoals hier: natuur vs huizenbouw. En het feit dat een heel aantal van die belangen zo belangrijk zijn, dat de rechter er niet in mee gaat als je daar tegenin gaat.
iets complex maken is ook heel simpel en iets simpels maken is heel complex.quote:Op zondag 30 oktober 2022 14:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
De Overheid zelf
De VVD is voor een kleine en compacte overheid, maar het schijnt niet te lukken
stikt van de topambtenaren
De overheid van Rutte is erg goed in simpele dingen heel erg complex maken zodat niemand er meer iets van snapt en informatie onvindbaar of zwart gemaakt isquote:Op zondag 30 oktober 2022 15:27 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
iets complex maken is ook heel simpel en iets simpels maken is heel complex.
quote:NPO 1
STRAKS 12:11 - 13:11
3/40 · Met in deze uitzending: * wapens voor de oorlog in Oekraïne Afgelopen vrijdag kwamen de bondgenoten van Oekraïne in Ramstein samen om over extra steun te praten. Er komen meer wapens, maar de gewilde tanks vooralsnog niet.
Kan Oekraïne met de wapens die ze nu krijgen de oorlog met Rusland winnen?
Hierover vanuit Kiev Oekraïens Parlementslid Kira Rudik en oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn in de studio. Hoe kijkt hij naar deze ontwikkelingen? *
Hoe word je een goede leider? Jeroen van der Veer was jarenlang CEO van Shell, zat om de tafel met de groten der aarde en geldt nog altijd als een van de machtigste mannen van Nederland.
ij schreef het boek Van A naar B, lessen in leiderschap. * De nieuwsfoto In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door Hanneke Mantel, hoofd Programma FENIX, Rotterdam.
https://www.vpro.nl/buitenhofquote:Buitenhof, deze zondag rond 12:35 uur NPO1
herhaling maandag 9:30 uur NPO2
Bij het klimaatprotest van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn vandaag honderden activisten opgepakt. Extinction Rebellion had opgeroepen om naar Den Haag te komen om te protesteren tegen overheidssubsidie voor fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas. In Buitenhof: de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen.
Gerbrig Klos onafhankelijk waarnemer voor Amnesty International en klimaatactivist van Extintion Rebellion Hannah Prins waren bij het klimaatprotest in Den Haag aanwezig. Hoe hebben zij het protest ervaren?
Voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer over de laatste ontwikkelingen rondom wapenleveranties. Deze week besloten Duitsland en de Verenigde Staten toch tanks te gaan leveren aan Oekraïne en daarmee betreden binnenkort de eerste tanks van Westerse makelarij het slagveld.
En Thomas Erdbrink was Onze man in Teheran tot het Iraanse regime zijn werkvergunning introk. Thuis op de bank zag hij de beelden uit Afghanistan, hoe de Amerikanen Kabul verlieten terwijl de Taliban opnieuw de macht grepen. Nu is er de vierdelige serie Onze man bij de Taliban. Hoe leven de Afghanen sindsdien?
De nieuwsfoto is deze week gekozen door fotograaf en filmmaker Ahmet Polat.
Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant
stikstof is veel en veel erger dan de klimaatopwarming, daardoor komen er teveel pijpestrootjes en daar gaan we dood aan, dat mag best 25 miljard kostenquote:Op zaterdag 28 januari 2023 20:51 schreef zakjapannertje het volgende:
We mogen uitslapen morgen
[..]
https://www.vpro.nl/buitenhof
Van Zanen is al onderweg op de fiets.quote:Op zaterdag 28 januari 2023 21:49 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
stikstof is veel en veel erger dan de klimaatopwarming, daardoor komen er teveel pijpestrootjes en daar kgaan we dood aan
Speciaal voor Jantje en Sien is Zelenski morgen bij Buitenhof, ook op zoek naar onderdak:quote:Op zondag 19 februari 2023 12:23 schreef michaelmoore het volgende:
De ene minister van wonen die doet zijn best om alle sociale guurwoningen te verpatsen aan rare buitenlandse beleggers
de volgende minister van wonen wil dat ieder dorp 30% sociale huurwoningen gaat bouwen
https://www.vpro.nl/buite(...)6c-b697-6acf001eac3c
knettergek die politiek
Hugo wil gewoon de statushouders en hun nakomers een woning geven , alleen dat zegt ie niet want dat pikt men niet meer, als jantje of sien met 35 jaar nog thuis woont
[ twitter ]
https://www.vpro.nl/buitenhof.htmlquote:Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1
herhaling maandag 9:30 uur NPO2
De Russische invasie in Oekraïne betekende voor Europa een nieuw historisch kantelpunt. Het Westen lijkt meer verenigd dan ooit, maar voor hoelang nog? In Buitenhof Eurocommissaris Frans Timmermans over één jaar oorlog in Oekraïne.
‘De weg naar de rechtvaardigheid is lang, kost veel kracht kost en is intens’, aldus President Zelensky tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag in Kyiv. Buitenhof presentator Twan Huys was daarbij en sprak met President Zelensky.
Eén jaar oorlog kostte het leven van tienduizenden mensen, evenzovele oorlogsvluchtelingen en talloze aan puin geschoten steden. Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim over de toekomst in militair strategisch perspectief.
En de Groningse Commissaris van de Koning René Paas over het rapport ‘Groningers boven gas’. Waarin de parlementaire enquêtecommissie spreekt van ‘ongekend systeemfalen’ en een ‘ereschuld’ aan de Groningers. Hoe moeten we verder na deze snoeiharde conclusies?
Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant
nu bij WNL ook al over het woningtekortquote:Op zaterdag 25 februari 2023 21:36 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
Speciaal voor Jantje en Sien is Zelenski morgen bij Buitenhof, ook op zoek naar onderdak:
[..]
https://www.vpro.nl/buitenhof.html
quote:7 mei
7 mei 2023
Deze week in Buitenhof: Klaas Knot over de staat van de economie,
Kirsten Schuijt bespreekt de staat van de natuur,
Michael Sandel sluit aan om te praten over de kunst van het debatteren, de nieuwsfoto met Cigdem Yuksel
quote:Op zondag 7 mei 2023 11:00 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.vpro.nl/buite(...)ding/2023/7-mei.html
[..]
https://www.groene.nl/artikel/de-klassenstrijd-van-klaas-knotquote:De klassenstrijd van Klaas Knot
Het was om ten minste twee redenen een memorabel tv-moment, dat interview afgelopen zondag in Buitenhof met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank.
Ewald Engelen
10 mei 2023
Eerst iets over de aanleiding. Twee dagen ervoor hadden economen van de Rabobank een rapport gepubliceerd waaruit bleek dat pakweg een vijfde van de torenhoge inflatie in Nederland toegeschreven kon worden aan winstnemingen van ondernemingen, in de volksmond graaiflatie geheten. Het paste in een langere rij rapporten van FNV, CPB en ECB die allemaal hetzelfde betoogden: multinationals hebben hun marktmacht misbruikt om van consumenten een opslag boven op hun eigen kostprijsstijgingen af te dwingen. Het is de belangrijkste verklaring voor de eindeloze stroom aan berichten over recordwinsten bij bedrijven als Shell, Unilever en Ahold.
En dat paste weer in een aanzwellende stroom aan papers, rapporten en nieuwsberichten in ons omringende landen, die aantoonden dat de oorzaak voor de oplopende inflatie níet het monetaire beleid, níet looneisen, deels en maar tijdelijk verstoringen in waardenketens, deels en maar tijdelijk covid en alleen tijdelijk de oorlog in Oekraïne was (of niet alleen), maar vooral het apaiseren van aandeelhouders door hogere dividenduitkeringen en door miljarden te besteden aan de aankoop van eigen aandelen.
De Rabobank raamt het aandeel ervan op een vijfde en de ECB komt op iets hogere cijfers. Het zijn waarschijnlijk beide onderschattingen omdat de prijsstijgingen zich niet economiebreed hebben voorgedaan maar vooral in sectoren met veel concentratie en met weinig uitwijkmogelijkheden voor consumenten. En laten dat nou net de energie- en voedselsectoren zijn. De Duits-Amerikaanse econoom Isabella Weber komt de eer toe dit als eerste aanhangig te hebben gemaakt en krijgt daar nu pas, na eindeloos en onvermoeibaar op de deur te hebben geklopt, bij het monetaire establishment gehoor voor.
Een dag later kopte De Telegraaf in de bekende chocoladeletters op de voorpagina: ‘Woede over graaiflatie!’ Met in het chapeau: ‘Vakbond FNV dreigt met hogere looneisen’. Tegen de achtergrond van lonen die al decennia achterblijven bij de productiviteitsgroei, besteedbare inkomens die al decennia stagneren, groeiende woede over groene subsidies voor de rijken en hogere energierekeningen voor de armen, en sluimerende onvrede over een politieke elite die zich weinig gelegen blijkt te laten liggen aan de mensen en de plaatsen ‘die er niet toe doen’, wordt dat potentieel brisant: openlijke klassenstrijd ligt dan op de loer – en de BBB-revolte van 15 maart was daar mogelijk een eerste voorproefje van. En dus voelde de president van De Nederlandsche Bank en prominent lid van de bestuursraad van de Europese Centrale Bank, en daarmee een van de eindverantwoordelijken voor prijsstabiliteit, zich genoodzaakt op de nationale tv zijn opwachting te maken en de angel uit het opkomende arbeidersverzet te halen.
En toen werd het memorabel. Vooral omdat Knot niet eerder zo opzichtig in zijn kaarten liet kijken. Twaalf jaar lang, sinds het begin van de eurocrisis, had hij het grootbedrijf opgeroepen tot loonstijgingen om de binnenlandse bestedingen aan te wakkeren. De laatste keer op 23 april trouwens, drie weken geleden, toen Knot het ANP liet weten senang te zijn met de looneisen van de vakbonden.
Om te snappen hoe radicaal dat is, moet je beseffen dat er geen hardnekkigere beleidsmythe in Nederland bestaat dan dat de exportsector de locomotief van de Nederlandse economie is en dat loonmatiging dus is geboden. Het is sinds de brief van Shell-ceo Gerrit Wagner uit 1976 de standaardriedel in Den Haag geworden. En is sindsdien gaan behoren tot de intellectuele inboedel van werkelijk iedere beleidseconoom binnen Economische Zaken en Financiën.
Het zij je als gemiddelde nieuwsconsument dus vergeven als je Knot door de jaren heen bent gaan zien als de kampioen van de hardwerkende Nederlander. Tot afgelopen zondag dan. Nu het er namelijk echt om gaat spannen, kiest Knot unverfroren partij voor de werkgevers: hij riep de vakbonden op hun looneisen te beperken tot zes, hooguit zeven procent. Tegen de achtergrond van inflatie van rond de tien procent in 2022 betekent dat een forse verarming van werkenden. Volgens de OECD zijn zij er in Nederland vorig jaar met zes tot negen procent op achteruit gegaan, ondanks de loonstijgingen. Dat komt vooral door gestegen voedsel- en energieprijzen. Waar arme huishoudens overigens meer last van hebben dan rijke, omdat energie en voedsel nu eenmaal een groter deel van hun budget opeisen.
En vergis je niet: als arbeid goedkoper wordt, gaan niet de prijzen omlaag, zoals de economische ideologie van Knot beweert, maar stijgen juist de rendementen van aandeelhouders. Iets wat is terug te zien in de zogenaamde arbeidsinkomensquote, die meet hoe de toegevoegde waarde in de particuliere sector wordt verdeeld tussen arbeid en kapitaal en die sinds eind jaren zeventig is teruggevallen van 90 cent van iedere euro toen naar 72 cent anno 2022. Het komt neer op een gigantische herverdeling van arbeid naar kapitaal, van arm naar rijk. Sinds 2000 hebben volgens onderzoeksinstituut SOMO aandeelhouders bijna 500 procent (!) meer aan rendement binnen geharkt.
Oftewel, Knot koos zonder blikken of blozen partij voor de factor kapitaal, mengde zich daarmee in een groot en urgent verdelingsvraagstuk en bedreef dus politiek. En uiteraard dekte hij dat toe met de technocratische taal van de economische marktleer: achter iedere inflatiecrisis gaat een macro-economische onevenwichtigheid schuil, aldus Knot, en dat wil zeggen meer vraag dan aanbod. En dus kondigde Knot alvast meer rentestijgingen aan: door de kosten (en opbrengsten) van kapitaal te verhogen, wordt de economie afgeknepen, daalt de effectieve vraag en kan prijsevenwicht worden hersteld. Zonder de aanzienlijke nevenschade – oplopende werkloosheid, toenemende faillissementen, stijgende rentelasten voor de staat, verder snijden in de publieke dienstverlening, slechter onderwijs, meer armoede onder kinderen – überhaupt maar te noemen: ‘emotioneel’ noemde de technocraat de looneisen van werkenden.
En dat brengt mij bij nog een reden waarom dit een memorabel tv-moment was. Eens te meer blijkt namelijk hoe fnuikend voor de kwaliteit van het Nederlandse publieke debat de politiek-economische onwetendheid van de Nederlandse journalistiek is: het gaat om macht, suffie! Niet alleen had de redactie eerdere nieuwsmomenten (de rapporten van SOMO, FNV, CPB en ECB) achteloos laten passeren – en zoals Koen Haegens eerder in dit blad heeft betoogd, geldt dat voor de meeste media. Ook had de redactie ervoor gekozen om Knot níet in debat te laten gaan met bijvoorbeeld Tuur Elzinga van de FNV, Dirk Bezemer van de Rijksuniversiteit Groningen, Servaas Storm van de TU Delft of, zelfs, via een Zoom-verbinding, met Isabella Weber, waardoor de economische ideologie van Knot als de enig mogelijke werd gepresenteerd – een vertekening waar ook bijvoorbeeld een programma als Nieuwsuur zich aan bezondigt door met een vaste huiseconoom te werken die het bestaat om in antwoord op graaiflatie consumenten op te roepen om beter op te letten.
Kwalijker wat mij betreft was dat de presentator van dienst verzuimde om expliciet te maken wat Knot toedekte. Waarom legde de presentator Knot niet dit soort voor de hand liggende vragen voor: ‘Waarom legt u de rekening eenzijdig bij de werknemers? Waarom spreekt u aandeelhouders en bestuurders niet aan? Moeten die niet een stap terug doen, wat inleveren? Waarom heeft u het daar niet over, na alles wat er de afgelopen maanden over graaiflatie naar buiten is gekomen? Is de macht van aandeelhouders niet doorgeschoten? En zijn grootbedrijven niet veel te groot en machtig geworden? Hoort het wel bij een markteconomie dat burgers voor hun eerste levensbehoeftes zijn aangewezen op vier, vijf megabedrijven? Hebben bedrijven als Ahold, Shell en Unilever niet veel te veel marktmacht? En als dat het probleem is, kan hogere rente dan de oplossing zijn? Schaadt dat werkenden niet nog veel meer? Maakt dat de onderhandelingsmacht van de vakbonden niet veel zwakker door de werkloosheid te verhogen? En is dat wel de taak van centrale banken: de onderhandelingsmacht van de factor arbeid breken? Past het u als ongekozen technocraat wel om u op deze wijze te mengen in de klassenstrijd? Of is dat de bedoeling: de arbeider terug zijn hok in schoppen? Is dat niet de fundamentele discussie die we zouden moeten voeren?’ Iedereen die zich, net als ik, op dit soort vragen had verheugd, moet zich afgelopen zondag hebben zitten verbijten.
Hier wreken zich wat mij betreft twee zaken. Ten eerste, de uitzonderlijke eenkennigheid van de Nederlandse academische economiebeoefening. Het is vrijwel zonder uitzondering markteconomie wat er aan economiefaculteiten aan onderwijs wordt gegeven en aan onderzoek wordt bedreven. Marxistische, institutionele, evolutionaire, geografische economie – het is allemaal een stille dood gestorven, zoals de kritische economenclub Rethinking Economics heeft aangetoond.
Daar komt, ten tweede, een overdreven respect van de zijde van journalisten voor de economieprofessie bovenop. Zeldzaam is de journalist die afziet van het epitheton ‘topeconoom’ als de economisch gecertificeerde gast wordt aangekondigd. En nog zeldzamer is de journalist die zich niet laat intimideren door het met jargon doorspekte narratief van de markteconoom die achteloos strooit met marktwetmatigheden alsof het evenzovele evidente noodzakelijkheden zijn.
Je zou wensen dat meer journalisten (en burgers!) gaan beseffen dat de markteconoom de ‘organische intellectueel van het kapitaal’ is, zoals de Italiaanse verzetsheld Antonio Gramsci hen ooit noemde, en dat markteconomie meer weg heeft van een normatieve ideologie dan van een verklarende natuurwetenschap. Het zou in het geval van Klaas Knot niet alleen spannendere tv hebben opgeleverd maar zou kijkers ook hebben kunnen onderwijzen over de klassenstrijd die onder de monetaire politiek van Knot woedt.
Het onderstaande citaat van de grijze eminentie van de alternatieve economie, Stephen Marglin, drukt het beter uit dan ik ooit zou kunnen: ‘Voor mij is het evident dat de academische markteconomie is geconstrueerd rond normatieve proposities. Je kan de economische orthodoxie niet begrijpen als je dat niet ziet. Je kan dan niet begrijpen waarom volledige concurrentie de norm is en waarom andere verdelingen van marktmacht als afwijking van die norm worden gezien. Als je doel is om de economische wereld te begrijpen, kan dat niet je uitgangspunt zijn. Volledige concurrentie is namelijk de uitzondering, niet de regel. Je zou dan oligopolie of monopolistische concurrentie als norm moeten nemen. Je zou zeker niet met volledige concurrentie beginnen: dat zou een voetnoot zijn. De hele discipline is gebouwd rond dit soort normatieve uitgangspunten: er zijn alleen maar markten en markten zijn goed voor mensen.’
Quod non.
HOe gaan al die andere landen om met bed-bad-brood?quote:Op zondag 28 mei 2023 12:34 schreef michaelmoore het volgende:
asiel is toch een vraagstuk, niemand kan / wil er iets aan doen , rutte voorop want de EU zegt Bed, Bad en Brood, en een kabinetrcrisis wil men niet
https://www.vpro.nl/buite(...)ing/2023/28-mei.html
In hongarije vreet men het brood zelf op , de migrant moet zelf een bed in het bos zoeken en als ie eindelijk weg gaat dan donderen ze hem eerst in een rivier, grapjequote:Op zondag 28 mei 2023 14:28 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
HOe gaan al die andere landen om met bed-bad-brood?
Heeft vast een minder aanzuigende werkingquote:Op zondag 28 mei 2023 14:41 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
In hongarije vreet men het brood zelf op , de migrant moet zelf een bed in het bos zoeken en als ie eindelijk weg gaat dan donderen ze hem eerst in een rivier
quote:De Verenigde Naties (VN) verwachten dat over vijf jaar vijftig miljoen mensen ontheemd zijn in verband met milieuproblemen.
De stijging van de zeespiegel, woestijnvorming en catastrofale, door het weer veroorzaakte overstromingen leiden nu al tot een toename van het aantal milieuvluchtelingen.
https://www.telegraaf.nl/(...)an-hoger-minimumloonquote:Burgers zijn en doen vaak anders dan beleidmakers veronderstellen. Een diep en wederzijds wantrouwen is het gevolg.
Volgens Kim Putters, aftredend directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, kan die kloof overbrugd worden met een nieuw sociaal contract.
Door Jan van Dam
quote:Omtzigt waarschuwt voor gevolgen van hoger minimumloon
ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
Aangepast: 8 min geleden10 min geledenin BINNENLAND
DEN HAAG - De politiek moet oppassen met het verhogen van het minimumloon, vindt Pieter Omtzigt.
Door de hogere lonen gaan de prijzen ook omhoog, is zijn waarschuwing.
Hard ingrijpen met klimaatmaatregelen helpt volgens hem ook niet.
quote:Opvallend is dat het Kamerlid waarschuwt voor een verhoging van het minimumloon, een standpunt dat inmiddels gemeengoed is geworden.
Het huidige kabinet heeft al een verhoging van 10 procent doorgevoerd en ook een partij als de VVD heeft een verdere stijging in het verkiezingsprogramma opgenomen.
Coalitiepartij CU wil het zelfs opkrikken naar 18 euro.
Maar Omtzigt waarschuwt voor de gevolgen daarvan. ,,
Je moet wel zorgen dat de prijzen niet stijgen", zegt hij. Dat is volgens hem wel het effect van een hoger minimumloon.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |