abonnement Unibet Coolblue
pi_199293704
twitter
pi_199293734
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:02 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Dat is ook gewoon niet logisch. Daarom hebben er veel mensen problemen met deze situatie. Zoiets was vorig jaar veel nuttiger geweest; nu komt het vrij sketchy over imo. Op mij althans. Een oplossing voor een probleem wat we over een maand of twee niet meer hebben als ze vaart maken met vaccineren.

Ik heb oprecht geen idee waarom ze het zo lang willen rekken. Zal wel extreme voorzichtigheid zijn. Voor nieuwe mutaties, etc. Helemaal bang gemaakt door instanties als het OMT die enkel doemdenken. Dus dan maar het zekere voor het onzekere; een testsamenleving en het volk er langzaam aan laten weten dat de manier van aanpak veranderd is. Eerst was het de zorg verlichten en nu komt het neer op elke besmetting proberen te voorkomen door zoveel te testen.

Maar ik gis maar wat.
Nou ja, in de kamerbrief van de Jonge staat letterlijk, en dat was ook het argument in de kamer en in de media voor die eigen bijdrage paar dagen terug, dat ze verwachten dat na 1 juli testen alleen nog nodig is voor hele grote evenementen zoals (letterlijk citaat) "hele grote festivals", en dus niet meer voor de rest, omdat in elke volgende stap van het plan de sectoren die in de vorige stap mét testen openmochten zónder testen openmogen.

Wat betekent dat ze wél al die moeite doen voor iets wat ze hopen dat vanaf 1 juli niet meer nodig is, maar dat hebben ministers wel woordelijk zo gezegd, geschreven in een kamerbrief, en als argument in de kamer gebruikt om die eigen bijdrage te vrgen van 7,50 (dat het dan tegen 1 juli al niet meer nodig is voor goedkopere dingen zoals een biosje pakken enzo, en alleen voor bv. hele grote festivals waar je toch al tientallen euros betaald en het dus in verhouding meevalt).

Is dat gestoord? Ja. Is dat beter dan dat ze het voor eeuwig of een jaar zouden willen doen? Ook ja.

Maar het idee en beleid is echt dat voor bijna alles na 1 juli geen test meer nodig is, je kan het zo nalezen in kamerbrief... zwart op wit...
#WeesGeenWhales
pi_199293777
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:08 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Als het maar geleidelijk genoeg gaat...accepteren we een hoop. Helemaal als het gebracht wordt alsof bepaalde dingen anders helemaal niet zouden kunnen. Dan gaat veel mensen gewoon akkoord met het alternatief, want dat zou betekenen dat bepaalde dingen in ieder geval weer kunnen in aangepaste vorm. Het nieuwe normaal. Ik denk dat er hier echt onderschat wordt hoeveel mensen er gewoon gebruik van gaan maken.

Ben wel benieuwd wat er gebeurd als je gevaccineerd bent. Op een gegeven moment heb je 70% gevaccineerd. Of in de buurt. Al die mensen dan ook maar laten testen voor alles? Dan heb je nog minder mensen die zich laten vaccineren.

Waarom worden er bij persconferenties geen kritische vragen gesteld over dit gezanik? Of in de kamer? Iedereen zet gewoon rustig een krabbeltje.
Er staat letterlijk in dezelfde kamerbrief die ik hierboven aanhaal dat men ervan uit gaat dat vaccineren een alternatief wordt voor je laten testen :)

Overigens staat daar dus ook dat ze verwachten dat het vanaf 1 juli allleen nog meer nodig is om in bepaalde sectoren, letterlijk genoemd worden fysiek (hoger) onderwijs en festivals/evenementen, de 1,5m los te kunnen laten als iedereen getest is.

Maar zowieso, zoals de jonge al zei van de week, het is alleen bedoeld tot de basismaatregelen overal losgelaten kunnen worden, stap 6 dus, daarna voegt het immers niets meer toe. Het moet dus wel heel heel heel gek lopen willen we na 31 december van dit jaar nog met toegangstesten zitten voor wat dan ook.

Vooral ook omdat het onder dezelfde wet hangt als de coronamaatregelen en dus elke drie maanden verlengd moet worden.
#WeesGeenWhales
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:30:55 #104
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_199293792
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:24 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
Hadden wij dat maar :'(

Dan waren we er in een maandje van af.
Zuiger van het FOK!-OMT
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:33:25 #105
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_199293824
quote:
7s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:23 schreef nostra het volgende:

[..]

Als dat laatste zo is, dan moet men inderdaad gewoon de pijn accepteren. Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat er wel nagedacht wordt over een scenario waarin, ondanks de huidige (verwachte leveringen van) vaccins, er toch een vergelijkbaar scenario als afgelopen herfst en winter zich voordoet. Daar is in zichzelf niets mis mee, maar juist goed.

De grote angst die ik ervoor heb is welke scenario's er allemaal als "vergelijkbaar" worden gelabeld. Men is in een angststuip geschoten waar maar heel moeilijk uit te komen is: wat is dan straks wel een acceptabel aantal doden, een acceptabele druk op ziekenhuizen, een acceptabel ziektebeeld voor wel-geïnfecteerden? Die keuzes hadden allang gemaakt moeten zijn in plaats van voor te sorteren op symptoombestrijding.
Als het echt puur een ''training''/voorbereiding is voor wanneer het toch weer nodig is...dan snap ik het wel. Maar zo brengen ze het niet. Er wordt amper wat gezegd over hoe lang ze denken dat zo'n testsamenleving nodig is, terwijl ze best weten dat ze van de zomer echt een eind gaan zijn; zelfs met onze snelheid van vaccineren. Dus vanaf de zomer zou het gewoon niet meer nodig hoeven te zijn. Dus waarom communiceer je dan niet gewoon richting je volk dat het echt iets tijdelijks is; totdat de zorg het weer aan kan. Maar dat doen ze niet. Groot probleem, want dan gaat het volk juist gissen. Waarom een miljard uitgeven aan een testsamenleving van maximaal twee maanden? Waarom gebruik je dat geld niet voor snellere vaccinaties of betere systemen zodat je niet wekelijks te maken hebt met een nieuwe storing?

Dit zomaar accepteren onder de noemer van ''ach, komt vast goed, overheid heeft het beste met ons voor, ze zullen het echt niet langer rekken dan noodzakelijk'' is héél naief en nog gevaarlijker. Die vragen moeten juist gesteld worden; gezien ze er zelf niet over communiceren. Als we geen vragen stellen bestaat er de kans dat het straks te laat is en dat moeten we niet willen met z'n allen, want dan zijn we op het punt dat die situatie ook weer ''normaal'' gaat aanvoelen voor sommigen. Kunnen ze nog een stapje verder.

Zal zo'n vaart echt niet lopen, maar er zijn genoeg rare signalen te vinden om vragen te verantwoorden. Die kritische vragen moeten nu gesteld worden en ik vrees dat dat niet gaat gebeuren. Niet door de kamer en ook niet door het volk, omdat de meeste mensen er oprecht vanuit gaan dat de overheid zoiets nooit zou doen. Zullen we even niet vergeten dat er aardig wat mensen waren die vorig jaar ervan overtuigd waren dat zo'n vaccinatiepaspoort/testsamenleving er nooit zou komen? Dat was dan BNW; hoe hard een bepaald groepje er wel niet tegen in ging. En nu is het dus realiteit. Dan zou je ophef verwachten. Heel veel ophef. In plaats daarvan lees ik toch vooral ''ach, het zal wel meevallen'' comments. Voordat je het weet zijn we weer een stap verder.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  User die overal opduikt 2022 woensdag 5 mei 2021 @ 20:42:58 #106
186611 Haags
pi_199293928
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:30 schreef DonDruiper het volgende:

[..]

Hadden wij dat maar :'(

Dan waren we er in een maandje van af.
Dan had ik zeker weten even een maandje geen social media, nieuws en weet ik het wat allemaal gevolgd.

Wat een puinhoop zou dat worden zeg.
Zonder wrijving geen glans
pi_199293947
quote:
7s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:01 schreef Fred het volgende:
Laten we ons dan echt zo makkelijk ongewenst nasaal en oraal penetreren met staafjes om een beetje vertier te kunnen hebben?
Ik vraag me af of het probleem werkelijk het testen is of het ongemak (zowel van het testen zelf als het moeten testen).

Zou men het net zo'n groot probleem vinden als je gewoon met de 2-euro test van de supermarkt naar binnen mag? Of dat ze die ademtesten grootschalig gaan uitrollen?
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_199293973
quote:
2s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:33 schreef AlwaysHappy het volgende:
Zullen we even niet vergeten dat er aardig wat mensen waren die vorig jaar ervan overtuigd waren dat zo'n vaccinatiepaspoort/testsamenleving er nooit zou komen? Dat was dan BNW; hoe hard een bepaald groepje er wel niet tegen in ging.
Wanneer is dit BNW geweest? Dit was een half jaar geleden gewoon een realistisch vooruitzicht.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_199293978
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:43 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of het probleem werkelijk het testen is of het ongemak (zowel van het testen zelf als het moeten testen).

Zou men het net zo'n groot probleem vinden als je gewoon met de 2-euro test van de supermarkt naar binnen mag? Of dat ze die ademtesten grootschalig gaan uitrollen?
Alles valt of staat (voor mij) over de periode. Komende 2 maanden (maximaal)? Prima, met tegenzin. Zodra het normaal kan, normaal doen. Geen testen, geen vaccinatiepaspoort. Normaal.
pi_199294007
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:42 schreef Haags het volgende:

[..]

Dan had ik zeker weten even een maandje geen social media, nieuws en weet ik het wat allemaal gevolgd.

Wat een puinhoop zou dat worden zeg.
Goed idee om dan een maandje offline te gaan idd.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_199294014
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:24 schreef DonDruiper het volgende:

[..]

Dit vind ik nogal een uitspraak.

Voel jij je meer of beter dan 'hun'?

Het zijn mensen met een andere mening dan de jouwe. Dus die zijn niet fatsoenlijk? Ken jij ze allemaal persoonlijk?
Als ik zo de streams van de demonstranten bekijk, dan klinkt het af en toe flink agressief. Toeschouwers worden soms zonder reden uitgescholden. Ik kan daar echt niks mee, en ik heb geen zin om dat twee uur lang aan te horen.

En dan trekt het af en toe ook nog wat relschoppers die wel zin hebben in een knokpartijtje. Daar wil ik ook niet tussen staan.
pi_199294029
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:46 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Alles valt of staat (voor mij) over de periode. Komende 2 maanden (maximaal)? Prima, met tegenzin. Zodra het normaal kan, normaal doen. Geen testen, geen vaccinatiepaspoort. Normaal.
Maar wanneer is dat dan? Sommigen hier suggereren dat als de ziekenhuizen niet overstromen we alles maar direct los moeten laten.

Stel dat we alsnog honderden IC-opnames kunnen voorkomen door af en toe een testje, is dat werkelijk zo'n groot offer? (is een open vraag)
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_199294039
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:48 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Goed idee om dan een maandje offline te gaan idd.
Wat zal het rustig zijn dan op FOK! zonder @Haags :+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_199294042
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:24 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
Wel apart dat het daar zo lang heeft weten te duren voor het echt uit de hand is gelopen.

Volgens mij ging het er begin vorig jaar in deze weeks al over dat 'zodra het in India komt gaat het helemaal mis daar'.
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:51:10 #115
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_199294046
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:49 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Maar wanneer is dat dan? Sommigen hier suggereren dat als de ziekenhuizen niet overstromen we alles maar direct los moeten laten.

Stel dat we alsnog honderden IC-opnames kunnen voorkomen door af en toe een testje, is dat werkelijk zo'n groot offer? (is een open vraag)
Vaccineren. Daarmee voorkom je ellende. Dat testen is een leuke pleister voor de tussenliggende periode. Die steeds korter wordt.
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:51:37 #116
13309 nostra
ask why
pi_199294059
quote:
2s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:33 schreef AlwaysHappy het volgende:
Dit zomaar accepteren onder de noemer van ''ach, komt vast goed, overheid heeft het beste met ons voor, ze zullen het echt niet langer rekken dan noodzakelijk'' is héél naief en nog gevaarlijker.
Dat is door de bank genomen natuurlijk wel een beetje de heersende mentaliteit in Nederland. En dat de overheid het beste met ons voor heeft geloof ik in dit geval ook wel: er zit geen complotscenario achter of iets dergelijks. Maar diezelfde overheid manoeuvreert zich door die overtuiging in een positie dat ze denkt een maakbare-samenleving te kunnen en moeten faciliteren en dat uit zich onder andere in dit soort gedrag. Ik vind het doodeng, maar de goegemeente lijkt het eerder prettig te vinden.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:51:58 #117
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_199294065
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:43 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of het probleem werkelijk het testen is of het ongemak (zowel van het testen zelf als het moeten testen).

Zou men het net zo'n groot probleem vinden als je gewoon met de 2-euro test van de supermarkt naar binnen mag? Of dat ze die ademtesten grootschalig gaan uitrollen?
Ik wel.

Het gaat mij er om dat het vanaf de zomer gewoon niet meer nodig is als het inderdaad om de zorg draait allemaal. Het gaat mij er om dat we niet moeten gaan accepteren dat we allemaal ziek zijn, tenzij anders bewezen is.

quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:45 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Wanneer is dit BNW geweest? Dit was een half jaar geleden gewoon een realistisch vooruitzicht.
Ik kan me vorig jaar nog meerdere discussies herinneren. Een groepje (ik noem een Janneke, Chratnox, Serial, WheeledWarrior, etc) opperde dat er wel degelijk een tweedeling aan zat te komen door middel van vaccinatiepaspoorten en een testmaatschappij; terwijl een andere groep vol bleef hielden dat het niet zo'n vaart zou lopen en nogal pessimistische BNW gedachten waren. Nu achteraf doen alsof iedereen dit de hele tijd aan zag komen vind ik wat jammer.

En ook nu zie ik regelmatig voorbij dat de testmaatschappij vast maar voor heel eventjes is en dat het echt niet zo'n vaart gaat lopen. Gaan we dan over een half jaar weer doen alsof we dit allemaal aan zagen komen?
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:54:25 #118
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_199294112
Autist Marino is weer woedend. @Zipportal @Caland

twitter
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:54:39 #119
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_199294117
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:43 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of het probleem werkelijk het testen is of het ongemak (zowel van het testen zelf als het moeten testen).

Zou men het net zo'n groot probleem vinden als je gewoon met de 2-euro test van de supermarkt naar binnen mag? Of dat ze die ademtesten grootschalig gaan uitrollen?
Nou ja, ik heb er gewoon moeite mee om mezelf (altijd) als een besmet persoon te beschouwen.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
  User die overal opduikt 2022 woensdag 5 mei 2021 @ 20:55:00 #120
186611 Haags
pi_199294120
Wat ik zo mooi vond aan vorig jaar is dat ik voor een gezellig dagje uit alleen maar een tijdslot moest reserveren. Werkte super relaxed, nog nooit zo heerlijk relaxed rondgelopen in een park. Werd er zelfs vrolijk van, overal lekker de ruimte terwijl het toch nog goed druk was. Afstand houden? Geen enkel probleem. Gewoon buiten in de gezonde lucht.

Nu moet ik eerst naar een teststraat om te bewijzen dat mijn gezin en ik niet ziek zijn, daar gaat mijn humeur al voor een leuk ontspannen dagje uit met mijn gezin.
Zonder wrijving geen glans
pi_199294131
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:54 schreef maxi-mus het volgende:
Autist Marino is weer woedend. @:zipportal @:caland

[ twitter ]
Yorick zat vanavond in EditieNL over het vaccineren.
pi_199294135
quote:
12s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:51 schreef AlwaysHappy het volgende:
Een groepje (ik noem een Janneke, Chratnox, Serial, WheeledWarrior, etc) opperde dat er wel degelijk een tweedeling aan zat te komen door middel van vaccinatiepaspoorten en een testmaatschappij; terwijl een andere groep vol bleef hielden dat het niet zo'n vaart zou lopen en nogal pessimistische BNW gedachten waren. Nu achteraf doen alsof iedereen dit de hele tijd aan zag komen vind ik wat jammer.

En ook nu zie ik regelmatig voorbij dat de testmaatschappij vast maar voor heel eventjes is en dat het echt niet zo'n vaart gaat lopen. Gaan we dan over een half jaar weer doen alsof we dit allemaal aan zagen komen?
Dit is niet wat er gezegd werd. Er werd gezegd dat als je niet gevaccineerd werd, je uitgesloten zouden worden van deelname van de samenleving (= indirecte vaccinatieplicht). Dat er een alternatief voor zou komen (= testen) lijkt mij logisch. Dat de maatregelen niet opeens losgelaten zullen worden ook.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_199294147
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:51 schreef WheeledWarrior het volgende:
Vaccineren. Daarmee voorkom je ellende.
Met vaccinatie voorkom je een hoop ellende, inderdaad. Met testen kun je nog meer ellende voorkomen.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 5 mei 2021 @ 20:57:49 #124
408813 crew  trein2000
pi_199294162
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:49 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Maar wanneer is dat dan? Sommigen hier suggereren dat als de ziekenhuizen niet overstromen we alles maar direct los moeten laten.

Stel dat we alsnog honderden IC-opnames kunnen voorkomen door af en toe een testje, is dat werkelijk zo'n groot offer? (is een open vraag)
Vind ik wel. Om bij zo’n tvt teststraat te komen moet ik 20 minuten rijden. Dat is nogal wat om een pizzatje te eten in het restaurant. Dat is het praktische punt.
Komt bij dat ik het een best wel aanzienlijke inbreuk op de lichamelijke integriteit vind als dat structureel moet gaan gebeuren. Dat weegt mijns inziens niet op tegen het voorkomen van wat opnames.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 5 mei 2021 @ 20:58:40 #125
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_199294178
quote:
0s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:56 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Met vaccinatie voorkom je een hoop ellende, inderdaad. Met testen kun je nog meer ellende voorkomen.
Ja, zo kun je bezig blijven natuurlijk.

Op een gegeven moment moet het gewoon klaar zijn hoor om mensen als melaats te beschouwen, zeker als het gros gevaccineerd is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')