Het is net zo raar of normaal om gedroogde en verpulverde schilden van schildluis te eten als tot poeder vermaalde meelwormen. En zolang jij zorgt dat je je kinderen gezond eten voorschotelt, hoeft je kind echt niet van elk ingrediënt op de hoogte te zijn.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:43 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Je gaat het toch niet over karmijn hebben of wel?
''Week Zonder Vleesquote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:44 schreef Bocaj het volgende:
Kinderen koken (en eten!) insecten op school.
Als meelwormbitterballen goedkoper waren dan normale, zeker wel.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:42 schreef Ali_boo het volgende:
[..]
En als je het nou tegen 90% korting zou kunnen krijgen , zou je het dan wel met regelmaat eten ?
Meer en meer merken stappen af van karmijn... vooral ook voor de veganisten!quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En zolang jij zorgt dat je je kinderen gezond eten voorschotelt, hoeft je kind echt niet van elk ingrediënt op de hoogte te zijn.
Producenten maken precies datgene waar de consument behoefte aan heeft. Indien er opeens heel veel vraag is naar zeehondenvlees dat minstens 2 uur geknuppeld is voordat het uiteindelijk bezweek, dan zal je volgende week heel veel van dergelijk vlees in de supermarkt zien liggen.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:54 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Meer en meer merken stappen af van karmijn... vooral ook voor de veganisten!
Ik heb zelf ooit ook eens een vraag gesteld aan een fabrikant en zie daar... ze zijn ervan afgestapt! (Zal wel niet helemaal door mij zijn gekomen... maar als je maar genoeg klaagt dan komt er wel beweging in!)
Veelal vervangen ze Karmijn dan door (zwarte) bessenconcentraat... zie je vooral bij framboos-smaken!
Dat zou kunnen inderdaad... maar ik denk dat het prijsverschil niet zoveel is.... maar ik snap, 'Die masse, machts!'quote:Op dinsdag 4 mei 2021 19:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Maar als er daarna weer teveel klanten hun product laten liggen omdat de roze koeken met karmijn van de concurrent net zo lekker smaken en goedkoper zijn, dan draait zo'n producent hun keuze net zo makkelijk terug.
Het wordt ook als veevoer ingezet, kan me niet voorstellen dat een kippenboer bereid is om de hoofdprijs te betalen voor zijn voer.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 18:30 schreef jogy het volgende:
[..]
Ze kunnen nog niet echt een goede schaalvergroting toepassen gok ik. Dus is het nog relatief duur om het zo te maken dat het ook nog de moeite waard is voor de producent.
Slecht teken wel dat het nergens naar smaakt. Dat betekent dat de unilevers en nestlés van de wereld er net zo lang mee aan de haal gaan tot het ook zwaar ongezond is.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 17:45 schreef ThePlaneteer het volgende:
Verwerkt in pasta is dit prima te eten. Of eigenlijk in elke staat waar het geen meelworm meer is. Het smaakt nergens naar.
Hoeveel eten allang niet meer smaakt naar wat het is maar door allerlei shit is toch al niet meer te tellen op 1 hand. Een frikadel op basis van separatorvlees of meelwormen smaakt waarschijnlijk hetzelfde (en heeft de laatste nog belangrijkere proteďnen ook).
Oftewel goeie ontwikkeling lijkt me.
Smaak toevoegen is niet per se ongezond. Of een pasta hoeft ook niet enorm te smaken.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 23:22 schreef PiyeReloaded het volgende:
[..]
Slecht teken wel dat het nergens naar smaakt. Dat betekent dat de unilevers en nestlés van de wereld er net zo lang mee aan de haal gaan tot het ook zwaar ongezond is.
Een willekeurig lap vlees is ook niet echt smaakvol, ik heb het idee dat een groot deel van de mensen de kruiden en specerijen waarderen, niet het vlees an sich. Met jouw logica zou dat hetzelfde « probleem » moeten zijn.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 23:22 schreef PiyeReloaded het volgende:
[..]
Slecht teken wel dat het nergens naar smaakt. Dat betekent dat de unilevers en nestlés van de wereld er net zo lang mee aan de haal gaan tot het ook zwaar ongezond is.
Behalve dus dat wormen geen planten zijn.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 17:47 schreef Gehrman het volgende:
Prima alternatief voor de figuren die alleen nog maar planten willen eten.
Hoeft niet per se ongezond te zijn en daarom zei ik specifiek 'de unilevers en nestlés van deze wereld'. Bewerkte producten zijn over het algemeen niet de basis van een gezond dieet en dat komt niet omdat wat kruiden toevoegen een product gelijk ongezond maakt. In de praktijk zie je echter dat fabrikanten overmatig zout, onnodige suikers, schadelijke conserveermiddelen en nog meer zaken toevoegen, die niet per se bevorderlijk zijn voor de gezondheid, maar het product wel aantrekkelijker en/of winstgevender maken. Dit is ook een probleem bij allerhande vleesvervangers. Zo vervangen ze doorgaans vooral het laagste kwaliteit, toch al overbewerkte, vlees.quote:Op woensdag 5 mei 2021 00:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Smaak toevoegen is niet per se ongezond. Of een pasta hoeft ook niet enorm te smaken.
Het gaat er ook niet om dat een meelworm burger gezonder is dan een hamburger uiteraard... En ook niet dat ie naar meelworm moet smaken
Wellicht doe je dat nu nog wel eens zo af en toe, terwijl je slaapt.quote:Op dinsdag 4 mei 2021 23:18 schreef StateOfMind het volgende:
Toen ik nog actief aan mountainbiken deed, verorberde ik regelmatig een vlieg
Worden die dingen daar niet allemaal dusdanig gekruid dat het allemaal een beetje hetzelfde smaakt?quote:Op woensdag 5 mei 2021 09:28 schreef Stoorzendert het volgende:
Wel eens gefrituurde sprinkhanen, kevertjes en kikkertjes gegeten. Best lekker eigenlijk. Worden in Azië gewoon op straat verkocht als een tussendoortje. In plaats van gemengde nootjes koop je daar een zakje gemengde beestjes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |