abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  woensdag 21 april 2021 @ 23:08:29 #1
375452 AFCNiels
#STAYSTRONGKNUT
pi_199105381

Jaa, het komt er weer aan hoor: de Premier League of Darts! Vorig jaar moest de PL midden in maart onderbroken worden door de pandemie waar we inmiddels allen gewend aan zijn geraakt. In september werd de Premier League in een lege zaal afgewerkt waarbij alle speelrondes in dagen na elkaar werden gespeeld, wat uiteindelijk een redelijk intense strijd opleverde voor de bovenste plekken. Er waren ook weer negen contenders, maar dit was niet zo'n groot succes als afgelopen jaar dus laten we het daar niet over hebben. Meervoudig winnaar en titelverdediger van Gerwen eindigde na een giga vormdip op de zesde plek, en de andere titelfavoriet Price eindigde slechts vijfde. Smith, Gurney en Cross eindigden op de onderste drie plekken en speelden nauwelijks een rol van betekenis. De bovenste vier plekken gingen enigszins verrassend naar respectievelijk Durrant, Wright, Aspinall en Anderson, waarbij debutanten Durrant en Aspinall de finale mochten spelen, die gewonnen werd door Durrant. Duzza, die in de reguliere competitie na Taylor en vGerwen als derde speler aller tijden bovenaan was geindigd, mag dus dit jaar zijn titel gaan verdedigen.

Ook dit jaar wordt het toernooiverloop benvloed door de aanhoudende pandemie, zeker als het toernooi wordt gespeeld in het land van de gevreesde Britse mutatie. Gelukkig heeft hun Boris een duidelijke stip aan de horizon gegeven en gaan zij in juni de economie weer volledig open gooien, maar in april zullen de eerste negen speelrondes nog wel zonder publiek gespeeld gaan worden. De tweede fase is nog onduidelijk wat hiermee gedaan gaat worden, ik verwacht wel op zeker dat de finale met publiek gespeeld gaat worden dit jaar.

Wie doen er mee?

Gerwyn Price
Het voelt ergens vreemd aan om van Gerwen niet meer als de nummer 1 van de wereld aan te stippen, maar inmiddels is de ranglijst veranderd en is Price de nieuwe koploper. Gerwyn won afgelopen seizoen de Grand Prix, de World Series of Darts Finals en niet onbelangrijk het WK en is nu de onbetwiste wereldkampioen en aanvoerder van de Order of Merit. Het afgelopen WK kreeg ik ondanks zijn eindwinst toch het idee dat Price niet optimaal gooide, Dolan en Gurney kwamen zelfs tot een beslissende leg tegen hem die Price mocht beginnen, dat maakte in beide partijen het verschil. The Iceman is natuurlijk wel n van de beste spelers van de wereld, alhoewel hij dit nog niet in een Premier League heeft laten zien. Price heeft ook wel toegegeven dat de intensiteit van de toernooivorm hem vaak zwaar valt. Na kansloze degradatie in zijn debuutjaar eindigde hij afgelopen twee seizoenen als vijfde, dit jaar zal Price met niets minder genoegen moeten nemen dan met de eindwinst.

Glen Durrant
Ook titelverdediger van de Premier League is van Gerwen inmiddels niet meer: dat is Glen Durrant. Durrant heeft zich sinds zijn overstap van de BDO twee jaar geleden buitengewoon ontwikkeld en bekroonde dit afgelopen seizoen met een winst in de Premier League. Hij was de eerste speler na Taylor en van Gerwen die bovenaan eindigde in de reguliere competitie, overleefde in de play-offs matchdarts van Anderson en versloeg vervolgens in de finale Aspinall om zijn eerste majorwinst bij te kunnen schrijven. Durrant keert dit jaar uiteraard terug maar de verwachtingen zijn niet bepaald hoog gespannen. Kort na zijn PL-winst kreeg Durrant te maken met het coronavirus en zijn herstel is sindsdien stroef verlopen. In de afgelopen majors kwam dat steeds op een vroege uitschakeling te staan voor Duzza, met vaak lage gemiddeldes. Het is te hopen dat Durrant zijn niveau weet op te krikken anders is hij dit jaar een absolute favoriet om te degraderen.

Michael van Gerwen
Drievoudig wereldkampioen, vijfvoudig Premier League winnaar, en bijna zeven jaar de onbetwiste nummer 1 van de wereld, maar afgelopen jaar veranderde alles. ‘Mighty’ Michael van Gerwen won ‘maar’ twee majors, verloor zijn nummer 1 plek aan Price (en zal dit jaar naar alle verwachting ook ingehaald gaan worden door Peter Wright) en de Premier League werd een debacle. Na maar liefst zeven jaar op een rij in de reguliere competitie bovenaan te eindigen, vertoonde vGerwen vorig jaar een dramatische vorm wat hem op een zesde plek kwam te staan.Ook het WK werd een teleurstelling, na een 0-5 nederlaag in de kwartfinale tegen een ontketende Chisnall. De groene sloopkogel gaat op jacht naar eerherstel, en de Premier League lijkt de ideale plek hiervoor. Net als afgelopen jaar is van Gerwen de enige Nederlander die meedoet aan het toernooi.

Nathan Aspinall
Aspinall heeft de afgelopen jaren onze harten veroverd met zijn fanatisme en liet afgelopen seizoen zien zich te kunnen meten met de grootste spelers, waardoor hij zelfs de finale van de Premier League wist te halen waarin hij tekort kwam. Verder had the Asp echter een matig seizoen. Vaak werd hij al uitgeschakeld in n van de eerste rondes op de ranked majors, met als hoogtepunt maar n kwartfinale op de Grand Slam of Darts. Het WK was ook geen succes, waar Vincent van der Voort te sterk bleek in ronde drie. De gemiddelden van Aspinall zijn nooit laag geweest maar zijn algemene niveau moet wel omhoog om ook dit jaar een kanshebber te zijn voor de play-offs.

Peter Wright
Terwijl vorig jaar zijn jaar had moeten worden als wereldkampioen, veranderde veel door de pandemie. Het begon nog goed met winst op de Masters, maar daarna had Peter Wright die leeft voor het publiek het ontzettend zwaar. Zijn algemene niveau lag over het algemeen hoog, maar in lege zalen had Wright het moeilijk om zich absoluut op te pompen. Hij wist nog wel succes te boeken door het EK te winnen (ook het enige toernooi in de pandemie wat nog met publiek werd gespeeld) maar op het WK wist Gabriel Clemens hem al in de derde ronde in een beslissende leg te verslaan. In de Premier League strandde Wright in de halve finales tegen Aspinall afgelopen seizoen. Ook dit jaar is de verwachting dat Snakebite in de Premier League bovenin zal meespelen maar hij zal dan echt nog een periode zonder publiek het beste uit zichzelf moeten halen.

Gary Anderson
Prijzen wist Gary afgelopen seizoen niet te winnen, maar succes had de Schotsman wel afgelopen halfjaar op de belangrijkste majors. Zijn terugkeer in de Premier League werd afgesloten met een vierde plek en de finales van de World Matchplay en zelfs het WK werden gehaald. Wel moet gezegd worden dat veel van Andersons tegenstanders vaak niet hun hoogste niveau haalden op die toernooien, waardoor Anderson soms zelfs tot zijn eigen verbazing doorstroomde naar de latere fases. In de finales waren respectievelijk vdBergh en Price dan ook veel te sterk. Anderson gooit bij vlagen nog steeds bijzonder goed en is als hij pijnvrij blijft in staat om vrij consistent gemiddelden rond de 100 te halen, wat voor de Premier League uitstekend is. Minimaal een play-off plek zal het doel moeten zijn.

Rob Cross
Cross zal 2020 als dartsjaar snel willen vergeten. Het jaar verliep dramatisch voor Voltage, met vroege uitschakelingen op alle ranked majors. Alleen de World Series of Darts Finals en de World Cup met Michael Smith verliepen nog goed, Cross haalde op beide toernooien een finaleplek, verder was het weinig soeps. Op het WK afgelopen jaar was Dirk van Duijvenbode in de eerste ronde te sterk. De Premier League liep ook niet goed, en in de eerste fase eindigde Cross zelfs onderaan met slechts zes punten, waardoor hij degradeerde. De enige reden dat Cross nog meedoet aan de Premier League is zijn prijzengeld van 2019, waardoor hij nu nog vierde staat op de Order of Merit en dus een vrijstelling krijgt. Cross zal een veel beter jaar moeten draaien, in de Premier League om niet te degraderen en in het reguliere seizoen om geen vrije val te maken naar beneden.

Dimitri van den Bergh
Onze favoriete dansende Belg heeft zijn definitieve doorbraak beleefd in 2020. Hij had een buitengewoon goed seizoen en wist op ontzettend veel majors minimaal de kwartfinale te halen. Terwijl Dimitri zich nog op het nippertje plaatste voor de World Matchplay afgelopen zomer (waar hij debuteerde) wist hij daar Aspinall, Cullen, Lewis, Durrant en Anderson aan de zegekar te binden waardoor hij met zijn eerste major naar huis ging. In het restant van het jaar bleef Dimitri bijzonder goed gooien, met name op de Grand Slam waar James Wade in de halve finale zijn opmars stuitte. Het WK werd echter een teleurstelling voor de Dreammaker, aangezien Chisnall bij de laatste 16 hem met een wereldpartij wist te verschalken. Gemiddeld genomen gooide Dimitri nog steeds bijna al zijn wedstrijden boven de 100, waardoor ik hem normaal gesproken als n van de favorieten voor de play-offs zou beschouwen op zijn Premier League debuut, ware het niet dat Dimitri afgelopen seizoen zijn kruisband scheurde, waar hij onlangs aan is geopereerd. Het is nog maar de vraag in hoeverre Dimitri is hersteld aankomende april als hij zijn debuut mag maken.

Jose de Sousa
Debutant nummer twee is Jose de Sousa. Al langer getipt door de kenners als n van de spelers die wel eens op de ranglijst zou kunnen gaan opklimmen, maar dat het zo snel zou gaan met The Special One had niemand verwacht. De enige Portugees op de Pro Tour verraste iedereen al door een Euro Tour te winnen, maar hij bekroonde een fantastisch seizoen zelfs met winst op de Grand Slam of Darts, waar hij in de finale veel te sterk was voor James Wade. Hierdoor is er ook een plekje vrijgemaakt voor Jose in de Premier League. Het is nog afwachten of Jose zich ook op dit niveau kan meten met de absolute top van het darten, maar ik (net als @DutchSuomiFan1992 ) heb er zeker vertrouwen in dat hij ook hier hoge ogen kan gooien.

Johnny Clayton
Toen de tiende plek na het WK nog niet werd bekendgemaakt werden veel namen genoemd voor die plek. Smith en Gurney die vorig jaar nog meededen aan de Premier League, Chisnall en Bunting die op het WK ijzersterk presteerden, Wade en King die vorig jaar finales haalden op ranked majors, allemaal waardige kandidaten. Uiteindelijk werd gewacht tot na de Masters, waaraan dit jaar acht spelers meer dan normaal mee mochten doen, en Clayton was n van die acht. Met waanzinnig hoge gemiddeldes gooide Clayton het toernooi van zijn leven en zo staat hij na zijn eerste majorwinst (tweede als je de World Cup van vorig jaar meetelt) ineens in de Premier League. Dat was k weer niet de bedoeling eigenlijk, maar goed. Clayton is al jaren een behoorlijke speler op de vloer alhoewel de Welshman nooit echt onze harten heeft gestolen. Hij zal het zwaar gaan krijgen op de Premier League en vermoedelijk al blij zijn als hij de eerste shifting weet te overleven, alhoewel daar met de matige vorm van Cross en Durrant zeker kansen voor liggen.


Speeldagen
De eerste fase spelen we zonder publiek in twee weken tijd. Dat worden weer heerlijke intense weken dus heb er best wel zin in.@:El-Stinho en @:wimderon boycotten normaal gesproken dit toernooi dus verwacht geen denderende activiteit hier.

Het gaat weer een feestje worden.
Op woensdag 8 augustus 2012 08:47 schreef onlogisch het volgende:
Over 2 jaar stopt Xavi bij Bara, dan kan ie mooi voor 25 of 30 miljoen daar naar toe 8-)
Mag hij Messi bedienen :D
  woensdag 21 april 2021 @ 23:09:03 #2
446803 Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_199105392
Morgen met Asp-Gando en Dimi-Wade twee in potentie prima potten
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  woensdag 21 april 2021 @ 23:09:53 #3
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_199105406
NOS stagiair is wat te enthousiast geweest ;(

quote:
James Wade speelde tegen Jonny Clayton om lijfsbehoud in de Premier League. En met succes, de Engelsman won overtuigend met 7-2. Dankzij de overwinning van Peter Wright op Glen Durrant (UITSLAG) is een dag voor Judgement Night al duidelijk welke twee spelers het Premier League-veld moeten ruimen. Glenn Durrant werd dinsdagavond al gelimineerd en na woensdagavond is ook Rob Cross definitief uit het toernooi.
pi_199105446
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 23:09 schreef Frozen-assassin het volgende:
NOS stagiair is wat te enthousiast geweest ;(
[..]

UITSLAG IN JE BROEKJE
  woensdag 21 april 2021 @ 23:24:09 #5
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_199105542
Morgen KOERT _O_ _O_

En The Tripod _O_
pi_199105571
Heeft iemand wel eens 0 punten gehaald?
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 22 april 2021 @ 00:11:29 #7
39237 crew  H_T
2733
pi_199105861
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 23:28 schreef KennyPowers het volgende:
Heeft iemand wel eens 0 punten gehaald?
Niet over 9 weken
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  donderdag 22 april 2021 @ 00:54:33 #8
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199105994
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 23:28 schreef KennyPowers het volgende:
Heeft iemand wel eens 0 punten gehaald?
In de nieuwe opzet is Price nog altijd de slechtste degradant met 2 punten, dus nee

Wint Cross morgen, dan is hij met 7 punten overigens ook de best presterende degradant.
Makkelijk derde.
  donderdag 22 april 2021 @ 08:47:57 #9
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_199107130
OP mag wel aangepast worden. WadeGOD dient een plekje te krijgen!
Je moet dat soort dorpsidioten niet alle ruimte geven.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:12:57 #10
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_199115287
WE GAAN BEGINNEN HOOR
pi_199115360
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_199115601
Ah net op tijd voor Keizer's Baard trofee..
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
  donderdag 22 april 2021 @ 20:27:25 #13
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199115622
quote:
Ah ja Newton

Toch wel een toekomstspiegel voor Cross en Durrant
Makkelijk derde.
pi_199115669
Dank u wel dominee Vischschraper.
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
  donderdag 22 april 2021 @ 20:30:46 #15
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199115689
Ben overigens oprecht benieuwd of Durrant zich nog gaat herpakken
Makkelijk derde.
pi_199115703
Is iemand hardnekkig aan het vermijden om Maik Kuivenhoven te noemen? :?
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
pi_199115824
zes flesjes water voor tafel 1 graag!
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
pi_199115860
Op naar de nul points
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  donderdag 22 april 2021 @ 20:39:17 #19
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199115870
brienenoord staat al klaar
Makkelijk derde.
pi_199115885
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:30 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ben overigens oprecht benieuwd of Durrant zich nog gaat herpakken
Hij zal wel financieel onafhankelijk zijn inmiddels hoop ik? Dan zou ik lekker de pijltjes aan Maarten geven, aan de wilgen hangen etc.
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
pi_199115902
Cross :')
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  donderdag 22 april 2021 @ 20:40:32 #22
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_199115905
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:39 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
brienenoord staat al klaar
Bruggen zat daar
pi_199115912
Pisvlekken ook.
pi_199115917
CROSS mist de grote EEN _O_ how fitting
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
pi_199115938
Duzza heeft zin in een pint. Die zou het liefst alle pijlen bij Kirk Bevins in zijn voorhoofd parkeren en huilend weg lopen.
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
  donderdag 22 april 2021 @ 20:42:52 #26
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199115964
Het is bij Durrant ook zo dat als hij nou de dubbels en tripels wel zou gooien en zijn tegenstander niet dat hij ze dan wel zou winnen he, dan sta je eerste ipv laatste
Makkelijk derde.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:43:22 #27
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_199115979
Synergie
pi_199115991
Erg jammer.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:44:27 #29
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199116004
ALLES OF NIETS

of nou ja een puntje of niets
Makkelijk derde.
pi_199116014
Cross begint slecht.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:44:47 #31
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_199116015
Wat een Via Dolorosa, Jezus is jaloers.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:44:58 #32
489258 Neef_Wuppie
Neef van Luppie en VBL SC user
pi_199116018
Ik kijk vanaf nu ook mee.
pi_199116020
Cross ik haat je
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  donderdag 22 april 2021 @ 20:45:12 #34
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199116026
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:44 schreef Zipportal het volgende:
Cross begint slecht.
Heeft op een gelijkspel ingezet
Makkelijk derde.
pi_199116027
Stuur dat Tiahoofd met nul punten naar huis.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:45:16 #36
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_199116028
Wat is er met Duzza gebeurd? Nog steeds de weg kwijt na corona?
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:45:52 #37
446803 Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_199116049
quote:
7s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:45 schreef SlechteWoordgrappen het volgende:
Wat is er met Duzza gebeurd? Nog steeds de weg kwijt na corona?
Heeft zover ik weet de negentig gem niet aangetikt

De hele PL
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_199116052
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:44 schreef KennyPowers het volgende:
Cross ik haat je
7 punten halen voor niks.
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
  donderdag 22 april 2021 @ 20:46:03 #39
489258 Neef_Wuppie
Neef van Luppie en VBL SC user
pi_199116053
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:45 schreef Zipportal het volgende:
Stuur dat Tiahoofd met nul punten naar huis.
Schande voor de dartsport.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:46:48 #40
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_199116071
quote:
80s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:45 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Heeft zover ik weet de negentig gem niet aangetikt

De hele PL
Heeft hij daar nog in een interview oid een reden voor gegeven? Of gewoon slechte vorm?
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
pi_199116076
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
pi_199116081
Done deal.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:47:14 #43
446803 Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_199116085
quote:
7s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:46 schreef SlechteWoordgrappen het volgende:

[..]

Heeft hij daar nog in een interview oid een reden voor gegeven? Of gewoon slechte vorm?
Niet dat ik weet

Gewoon slechte vorm vind ik wel een klein understatement
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  donderdag 22 april 2021 @ 20:47:15 #44
489258 Neef_Wuppie
Neef van Luppie en VBL SC user
pi_199116087
*O* *O* *O*
pi_199116088
De nul *O*
Titel inleveren nu
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_199116099
ik had die laatst drie pijlen in 1 worp gegooid als ik durrant was
Salivili hipput tupput tapput ppyt tipput hilijalleen
  donderdag 22 april 2021 @ 20:47:51 #47
416657 SlechteWoordgrappen
Voormalig keelgrijper A Lewis
pi_199116100
quote:
80s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:47 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Niet dat ik weet

Gewoon slechte vorm vind ik wel een klein understatement
Vooruit, hij is in BDO vorm dan
Ik had toch even het idee, het valt lekker, het valt goed. Ja en daarna, gaan ze zoals altijd bovenaards gooien tegen mij en dan missen ze gewoon niks meer.
pi_199116104
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:46 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Schande voor de dartsport.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:48:07 #49
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_199116105
quote:
7s.gif Op donderdag 22 april 2021 20:46 schreef SlechteWoordgrappen het volgende:

[..]

Heeft hij daar nog in een interview oid een reden voor gegeven? Of gewoon slechte vorm?
Is sinds zijn coronabesmetting vorig jaar helemaal ingezakt
Makkelijk derde.
  donderdag 22 april 2021 @ 20:48:20 #50
419487 Vriezzer
Friendly, but fierce.
pi_199116115
Nou, deze vermoeiende lijdensweg hebben we gehad. Nu gaan we darten.
To survive, is to be victorious!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')