abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  woensdag 14 april 2021 @ 13:22:50 #1
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000249
Ik heb nog altijd paprikapoeder liggen van een Hongaarse markt uit Hongarije, maar ik wil dus authentieke goulash maken, maar ik weet niet goed wat een authentieke goulash is, ik ben nooit in Hongarije geweest de poeder is vorige zomer meegenomen door vrienden omdat ik ze dat gevraagd had.

Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen? Ik heb al wat gegoogeld, maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden misschien is hier iemand die de Hongaarse cultuur goed kent.
  woensdag 14 april 2021 @ 13:23:14 #2
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_199000254
We moeten nu alles inzetten op het tegenhouden van de bewezen door mensen veroorzaakte klimaatcatastrofe!
pi_199000306
Ik volg dit topic omdat ik ook benieuwd ben. Goulash soep uit blik ken ik. Mijn moeder maakte altijd zelf Goulashsoep maar ik weet niet hoe ik het moet maken
pi_199000320
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
pi_199000345
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Rare reactie. Je kan in principe alles Googlen. Dan is dit hele forum overbodig
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:37:18 #6
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000435
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:22 schreef Abid het volgende:
maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden
Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:



Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:37:44 #7
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000442
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Ik heb deze reactie gegoogled.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  woensdag 14 april 2021 @ 13:41:19 #8
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000488
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:

[ afbeelding ]

Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
Ik wil dus Pörkölt maken, maar wist niet dat het zo heette. Als ik op recepten google kom ik heel veel tegen. Twee dingen die mij in het oog springen, sommige gooien er gewoon water met wat rundvleesbouillon in en weer andere gebruiken iets van tomatenblokjes, frito etc.

Eigenlijk zou ik gewoon een goed recept voor pörkölt willen hebben. Ik heb Hongaar paprikapoeder. Het enige recept dat ik heb gevonden is in het Engels en dat ziet er zo uit: https://www.budapestbylocals.com/hungarian-goulash.html

Heb jij toevallig een recept liggen? Of kun je me wat aanmerken op dat recept dat ik gepost heb?
  woensdag 14 april 2021 @ 13:43:45 #9
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000511
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Gedachte-experiment: Jij wil authentieke Hongaarse Goulash maken maar weet niet hoe dat moet. Dan ga je googlen, maar hoe weet je dat het recept dat je gevonden hebt daadwerkelijke authentieke Goulash is? Je bent gaan googlen omdat je dit in eerste instantie niet wist. Je moet er dan maar op vertrouwen... En nu heb ik hier iemand gevonden die dat wel weet en bereid is te helpen waarvoor dank @Kreator :)
  woensdag 14 april 2021 @ 13:51:26 #10
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_199000619
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:22 schreef Abid het volgende:
Ik heb nog altijd paprikapoeder liggen van een Hongaarse markt uit Hongarije, maar ik wil dus authentieke goulash maken, maar ik weet niet goed wat een authentieke goulash is, ik ben nooit in Hongarije geweest de poeder is vorige zomer meegenomen door vrienden omdat ik ze dat gevraagd had.

Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen? Ik heb al wat gegoogeld, maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden misschien is hier iemand die de Hongaarse cultuur goed kent.
Dus jij vraagt jouw vrienden speciaal uit Hongarije paprikapoeder mee te nemen om er vervolgens een jaar niets mee te doen? En nu wil je iets maken waarvan je niet weet wat het is? Ben wel benieuwd, vergeet niet om foto's te delen als het af is 🤤
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:53:38 #12
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000620
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:41 schreef Abid het volgende:

Ik heb er geen recept van, want ik maak het nooit. Wellicht dat mijn moeder er nog 1 heeft liggen ergens. Heb ook nog wel een Hongaars kookboek ergens in de opslag liggen, als ik eraan denk blader ik die nog eens door.

Het lijkt wel redelijk op deze:
https://www.daringgourmet(...)n-stew-marhaporkolt/

Maar ik zou het dan niet met 'spatzle' eten, want dat vind ik te oostenrijks. Traditioneel gezien eet men dat met Csipetke (simpel zelf te maken). Csipetke kun je overigens ook lekker door de goulash soep doen. (m'n moeder liet dat dan altijd gewoon door een zeef lopen boven de soep, dan stolde het vanzelf)
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_199000629
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:43 schreef Abid het volgende:

[..]

Gedachte-experiment: Jij wil authentieke Hongaarse Goulash maken maar weet niet hoe dat moet. Dan ga je googlen, maar hoe weet je dat het recept dat je gevonden hebt daadwerkelijke authentieke Goulash is? Je bent gaan googlen omdat je dit in eerste instantie niet wist. Je moet er dan maar op vertrouwen... En nu heb ik hier iemand gevonden die dat wel weet en bereid is te helpen waarvoor dank @:kreator :)
Wie zegt dat hij het beter weet dan een andere random vent op google?
  woensdag 14 april 2021 @ 13:55:29 #14
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000635
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:53 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb er geen recept van, want ik maak het nooit. Wellicht dat mijn moeder er nog 1 heeft liggen ergens. Heb ook nog wel een Hongaars kookboek ergens in de opslag liggen, als ik eraan denk blader ik die nog eens door.

Het lijkt wel redelijk op deze:
https://www.daringgourmet(...)n-stew-marhaporkolt/

Maar ik zou het dan niet met 'spatzle' eten, want dat vind ik te oostenrijks. Traditioneel gezien eet men dat met Csipetke (simpel zelf te maken). Csipetke kun je overigens ook lekker door de goulash soep doen.
Bedankt ik ga dat recept opslaan, en als je je ma zou kunnen vragen ooit nog eens wat misschien moeilijker is door corona zou ik dat wel waarderen. :)

Heel erg bedankt eigenlijk voor je hulp en uitleg! Mag ik je vragen of er misschien nog andere lekkere Hongaarse recepten zijn die ik zou moeten checken?
  woensdag 14 april 2021 @ 13:55:57 #15
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000647
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:54 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Wie zegt dat hij het beter weet dan een andere random vent op google?
Hij is half Hongaar dan weet je dat soort dingen gewoon. Duh.
pi_199000665
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:55 schreef Abid het volgende:

[..]

Hij is half Hongaar dan weet je dat soort dingen gewoon. Duh.
Als je een groep Nederlanders vraagt hoe je stamppot maakt, krijg je ook duizend verschillende antwoorden
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:01:36 #17
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000716
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:55 schreef Abid het volgende:

[..]

Bedankt ik ga dat recept opslaan, en als je je ma zou kunnen vragen ooit nog eens wat misschien moeilijker is door corona zou ik dat wel waarderen. :)

Heel erg bedankt eigenlijk voor je hulp en uitleg! Mag ik je vragen of er misschien nog andere lekkere Hongaarse recepten zijn die ik zou moeten checken?
De volgende keer dat ze vragen of ze iets mee moeten nemen, moet je van die markt in budapest de Paprika-salami meenemen:



Lekkerder wordt het niet. (tevens: pick. heheh)

Echt recepten heb ik momenteel niet. Die liggen allemaal in de opslag.

Maar het allerbeste als je daar bent en je ziet ze op de straathoek, koop het dan vers:

https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  woensdag 14 april 2021 @ 14:02:59 #18
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199000733
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

De volgende keer dat ze vragen of ze iets mee moeten nemen, moet je van die markt in budapest de Paprika-salami meenemen:

[ afbeelding ]

Lekkerder wordt het niet. (tevens: pick. heheh)

Echt recepten heb ik momenteel niet. Die liggen allemaal in de opslag.

Maar het allerbeste als je daar bent en je ziet ze op de straathoek, koop het dan vers:

https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

[ afbeelding ]
Bedankt man ik ga het onthouden. Bedankt voor je hulp eigenlijk. :)
  woensdag 14 april 2021 @ 14:03:25 #19
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_199000737
Karwijzaad !!
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:06:32 #20
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000779
En wat me nog te binnen schoot is dat wij vaak gevulde paprika aten, maar ik weet niet hoe Hongaars dat is.
En lecso. Dat is wel Hongaars en vrij simpel te maken (ook met paprikapoeder)

Lecso, ook lekker met rijst:

If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:09:46 #21
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000817
En Rakott Krumpli. Dat is een ovenschotel met salami (zie boven) en ei enzo. Ook goddelijk.



https://www.byaranka.nl/r(...)se-aardappelschotel/
(ik maak dit nooit met spekjes)

In het recept staat trouwens:

"Rakott Krumpli is trouwens een Hongaars recept wat eigenlijk gestapelde aardappelen betekend. Eigenlijk wordt het ook gemaakt met een Hongaarse salami, maar die kon ik niet zo snel in de supermarkt vinden. Daarom gaat een rookworst of chorizo worst ook prima!"

Maar ik heb dit doorgegeven aan de Hongaarse geheime dienst en deze blogger leeft ondertussen niet meer.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:15:28 #22
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000868
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:57 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Als je een groep Nederlanders vraagt hoe je stamppot maakt, krijg je ook duizend verschillende antwoorden
Dat zei ik toch ook meteen in mijn eerste reactie. 'elke familie maakt het anders'.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_199001052
Kreator ik vind je bijdragen erg leuk 👍
pi_199001082
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:

[ afbeelding ]

Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
Deze man weet _O_
pi_199001095
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:51 schreef kwiwi het volgende:
@:Budapestenaar :+
Ik heb wel een goed recept voor goulashsoep, maar niet voor pörkölt :{
  woensdag 14 april 2021 @ 14:39:40 #26
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_199001105
goulashsoup _O_ :9~

honger NU!
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_199001162
Ook een lekker Hongaars gerecht: paprikás csirke :9

pi_199001230
En voor de zoetekauwen onder ons is dit de Hongaarse tegenhanger van tiramisu: Somlói Galuska :9

  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:56:39 #29
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199001312
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:48 schreef Budapestenaar het volgende:
Somlói Galuska
Dit is heerlijk.

Glaasje zelfgestookte pruimen-pálinka derbij.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_199001335
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:56 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dit is heerlijk.

Glaasje zelfgestookte pruimen-pálinka derbij.
Ik heb een pálinka-trauma. :@ Mijn ex-schoonvader stookte die bocht :{
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 15:01:44 #31
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199001387
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:57 schreef Budapestenaar het volgende:

[..]

Ik heb een pálinka-trauma. :@ Mijn ex-schoonvader stookte die bocht :{
Nep Hongaar. Mijn opa en ooms dronken het bij de koffie bij het ontbijt in het koffiehuis. Stookten ook zelf van het fruit in de tuin.
(maar boven de 60% is het niet meer te zuipen, dat klopt)
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  woensdag 14 april 2021 @ 15:12:43 #32
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_199001570
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:43 schreef Budapestenaar het volgende:
Ook een lekker Hongaars gerecht: paprikás csirke :9

[ afbeelding ]
Nog niet gehad maar ziet er ook goed uit :9
pi_199001617
quote:
6s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

Nep Hongaar. Mijn opa en ooms dronken het bij de koffie bij het ontbijt in het koffiehuis. Stookten ook zelf van het fruit in de tuin.
(maar boven de 60% is het niet meer te zuipen, dat klopt)
Mja, het was meer dat we daar altijd rond lunchtijd arriveerden. En dan goot hij nog vóór je had gegeten al zo'n glas bij je naarbinnen. Dat trok ik slecht :+ Ik heb ook liever de mézes-varianten :@
pi_199001625
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:12 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Nog niet gehad maar ziet er ook goed uit :9
:Y :9 Erg lekker.
  woensdag 14 april 2021 @ 15:16:47 #35
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_199001654
Mijn hongaarse schoonmoeder wil het familierecept voor goulashsoep niet delen trouwens, dat erven we later waarschijnlijk ofzo :') Sorry TS ;(
pi_199001807
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:16 schreef kwiwi het volgende:
Mijn hongaarse schoonmoeder wil het familierecept voor goulashsoep niet delen trouwens, dat erven we later waarschijnlijk ofzo :') Sorry TS ;(
:D
pi_199001846
@Kreator maak je weleens paprikás krumpli? :9
pi_199001925
quote:
6s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:06 schreef Kreator het volgende:
En wat me nog te binnen schoot is dat wij vaak gevulde paprika aten, maar ik weet niet hoe Hongaars dat is.
En lecso. Dat is wel Hongaars en vrij simpel te maken (ook met paprikapoeder)

Lecso, ook lekker met rijst:

[ afbeelding ]
Is er een (groot) verschil tussen Hongaars paprikapoeder en Spaans Pimenton?
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 15:33:28 #39
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199001958
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:28 schreef Budapestenaar het volgende:
@:kreator maak je weleens paprikás krumpli? :9
Aardappels, paprika en een rode saus heb ik in 217.451 varianten gegeten, dus vermoedelijk wel. De naam komt me niet bekend voor.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 15:37:36 #40
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199002026
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:32 schreef Adames het volgende:

[..]

Is er een (groot) verschil tussen Hongaars paprikapoeder en Spaans Pimenton?
Denk het niet. Je proeft meer verschil tussen gerookt en niet-gerookt, dan of het spaans of hongaars is lijkt me. Ik ken de spaanse variant niet.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_199002245
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:33 schreef Kreator het volgende:

[..]

Aardappels, paprika en een rode saus heb ik in 217.451 varianten gegeten, dus vermoedelijk wel. De naam komt me niet bekend voor.
Het is een heel simpel boerengerecht. Aardappels koken, afgieten, beetje paprikapoeder en olie toevoegen en tenslotte nog wat (knak)worst.

Maar ik kon het wel waarderen :9
  woensdag 14 april 2021 @ 15:52:48 #42
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199002280
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:38 schreef Budapestenaar het volgende:

[..]

Ik heb wel een goed recept voor goulashsoep, maar niet voor pörkölt :{
Mag ik die? :@

quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:48 schreef Budapestenaar het volgende:
En voor de zoetekauwen onder ons is dit de Hongaarse tegenhanger van tiramisu: Somlói Galuska :9

[ afbeelding ]
Heb je daar ook recept van? :@

quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:16 schreef kwiwi het volgende:
Mijn hongaarse schoonmoeder wil het familierecept voor goulashsoep niet delen trouwens, dat erven we later waarschijnlijk ofzo :') Sorry TS ;(
:'( Dolk door mijn hart deze.
pi_199002463
Al die pics zijn worthless without authentieke recepten :6
pi_199002491
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 15:52 schreef Abid het volgende:

[..]

Mag ik die? :@
[..]

Heb je daar ook recept van? :@
[..]

:'( Dolk door mijn hart deze.
Recept voor Gulyásleves

Benodigdheden:
1 middelgrote ui
3 eetlepels zonnebloemolie
3 volle theelepels paprikapoeder
1 theelepel peper
1 theelepel zout (voeg later eventueel meer zout naar smaak toe)
2 theelepels marjolein
1 theelepel karwijzaad
2 theelepels vegeta (check het Poolse schap in je supermarkt)
200 gram mager rund- en/of varkensvlees
Diverse groenten: 2 middelgrote wortelen, 1 middelgrote witte wortel (alleen in Hongarije verkrijgbaar), knolselderij (ter grootte van een aardappel), koolrabi (ter grootte van een aardappel). Ter vervanging van niet verkrijgbare groenten kun je wat bloembool, broccoli en prei toevoegen. 1 aardappel.

Bereiding:
Snij de ui in kleine blokjes en frituur de ui in de soeppan in olie. Kijk uit: frituur de ui niet te lang, anders geeft het een verbrande smaak aan de soep. De ui frituurt beter als je er het zout op doet. Wordt de ui een beetje bruin, haal dan de pan van het vuur en voeg alle kruiden toe. Doe dat niet op het vuur want paprika verbrandt erg snel. Roer alles, na toevoeging van de kruiden, om en zet de pan terug op het vuur. Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en braad het vlees aan. Blijf roeren, anders verbrandt de paprika. Voeg na het aanbraden ongeveer twee liter water toe en plaats de pan op de grootste (normale) pit. Voeg vervolgens alle in stukjes gesneden groenten toe en wacht tot de soep aan de kook raakt. Temper vervolgens het vuur en plaats de pan eventueel op de kleinste pit om overkoken te voorkomen. Na een uur zachtjes koken kun je enkele in blokjes gesneden aardappels toevoegen (één grote of twee of drie kleintjes). Proef of de soep genoeg zout bevat. Zodra de aardappel, wortel en het vlees gaar zijn, is de soep gereed.
  woensdag 14 april 2021 @ 16:05:56 #45
491725 Abid
Breedbekpaki
pi_199002519
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 16:04 schreef Budapestenaar het volgende:

[..]

Recept voor Gulyásleves

Benodigdheden:
1 middelgrote ui
3 eetlepels zonnebloemolie
3 volle theelepels paprikapoeder
1 theelepel peper
1 theelepel zout (voeg later eventueel meer zout naar smaak toe)
2 theelepels marjolein
1 theelepel karwijzaad
2 theelepels vegeta (check het Poolse schap in je supermarkt)
200 gram mager rund- en/of varkensvlees
Diverse groenten: 2 middelgrote wortelen, 1 middelgrote witte wortel (alleen in Hongarije verkrijgbaar), knolselderij (ter grootte van een aardappel), koolrabi (ter grootte van een aardappel). Ter vervanging van niet verkrijgbare groenten kun je wat bloembool, broccoli en prei toevoegen. 1 aardappel.

Bereiding:
Snij de ui in kleine blokjes en frituur de ui in de soeppan in olie. Kijk uit: frituur de ui niet te lang, anders geeft het een verbrande smaak aan de soep. De ui frituurt beter als je er het zout op doet. Wordt de ui een beetje bruin, haal dan de pan van het vuur en voeg alle kruiden toe. Doe dat niet op het vuur want paprika verbrandt erg snel. Roer alles, na toevoeging van de kruiden, om en zet de pan terug op het vuur. Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en braad het vlees aan. Blijf roeren, anders verbrandt de paprika. Voeg na het aanbraden ongeveer twee liter water toe en plaats de pan op de grootste (normale) pit. Voeg vervolgens alle in stukjes gesneden groenten toe en wacht tot de soep aan de kook raakt. Temper vervolgens het vuur en plaats de pan eventueel op de kleinste pit om overkoken te voorkomen. Na een uur zachtjes koken kun je enkele in blokjes gesneden aardappels toevoegen (één grote of twee of drie kleintjes). Proef of de soep genoeg zout bevat. Zodra de aardappel, wortel en het vlees gaar zijn, is de soep gereed.
Kossonom. Ik ga dat proberen!
  woensdag 14 april 2021 @ 16:09:24 #46
353011 m1st1g
Niet gevaarlijk
pi_199002592
Mijn interesse is gewekt dus ik volg dit topic.
  Moderator woensdag 14 april 2021 @ 16:59:37 #47
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199003454
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:29 schreef lisexxx het volgende:

[..]

Rare reactie. Je kan in principe alles Googlen. Dan is dit hele forum overbodig
Dit natuurlijk.

En CUL is uiteraard veel leuker dan Google. Want wij hebben Krea O+
Spoilers!
pi_199003474
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

De volgende keer dat ze vragen of ze iets mee moeten nemen, moet je van die markt in budapest de Paprika-salami meenemen:

[ afbeelding ]

Lekkerder wordt het niet. (tevens: pick. heheh)

Echt recepten heb ik momenteel niet. Die liggen allemaal in de opslag.

Maar het allerbeste als je daar bent en je ziet ze op de straathoek, koop het dan vers:

https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

[ afbeelding ]
Pick Hongaarse salami, daar mag je me echt wakker voor maken.
  Mod /KLB - Beste mod & Slimste user 2020 woensdag 14 april 2021 @ 18:14:02 #49
383969 crew  Erasmus
F.R.F.C.
pi_199004537
Ik heb heerlijk gegeten in Budapest, al die verhalen hier krijg ik food home sickness van :'(

Mijn vaste hostel zit vlak naast de grote markt van Budapest (alle keren was ik of solo of met een vriend), man dat ik niet 10kg zwaarder terugkwam verbaast mij echt. Dan heb ik het nog niet eens over de goedkope horeca en zuipen dat er werd gedaan.
Het leven is een lof der zotheid.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
  Mod /KLB - Beste mod & Slimste user 2020 woensdag 14 april 2021 @ 18:16:13 #50
383969 crew  Erasmus
F.R.F.C.
pi_199004568
Kürtőskalács was ik wel redelijk wel snel klaar mee maar dat is meer omdat ik geen sweet tooth heb.

Zonder Nutella het lekkerst (typische tourist trap overal), met is ook lekker.
Het leven is een lof der zotheid.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')