abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_199000249
Ik heb nog altijd paprikapoeder liggen van een Hongaarse markt uit Hongarije, maar ik wil dus authentieke goulash maken, maar ik weet niet goed wat een authentieke goulash is, ik ben nooit in Hongarije geweest de poeder is vorige zomer meegenomen door vrienden omdat ik ze dat gevraagd had.

Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen? Ik heb al wat gegoogeld, maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden misschien is hier iemand die de Hongaarse cultuur goed kent.
pi_199000306
Ik volg dit topic omdat ik ook benieuwd ben. Goulash soep uit blik ken ik. Mijn moeder maakte altijd zelf Goulashsoep maar ik weet niet hoe ik het moet maken
pi_199000320
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
pi_199000345
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Rare reactie. Je kan in principe alles Googlen. Dan is dit hele forum overbodig
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:37:18 #6
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000435
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:22 schreef Abid het volgende:
maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden
Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:



Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:37:44 #7
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000442
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Ik heb deze reactie gegoogled.
pi_199000488
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:

[ afbeelding ]

Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
Ik wil dus Pörkölt maken, maar wist niet dat het zo heette. Als ik op recepten google kom ik heel veel tegen. Twee dingen die mij in het oog springen, sommige gooien er gewoon water met wat rundvleesbouillon in en weer andere gebruiken iets van tomatenblokjes, frito etc.

Eigenlijk zou ik gewoon een goed recept voor pörkölt willen hebben. Ik heb Hongaar paprikapoeder. Het enige recept dat ik heb gevonden is in het Engels en dat ziet er zo uit: https://www.budapestbylocals.com/hungarian-goulash.html

Heb jij toevallig een recept liggen? Of kun je me wat aanmerken op dat recept dat ik gepost heb?
pi_199000511
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:28 schreef mootie het volgende:
Is het echt zo veel moeite om een recept te googlen?
Gedachte-experiment: Jij wil authentieke Hongaarse Goulash maken maar weet niet hoe dat moet. Dan ga je googlen, maar hoe weet je dat het recept dat je gevonden hebt daadwerkelijke authentieke Goulash is? Je bent gaan googlen omdat je dit in eerste instantie niet wist. Je moet er dan maar op vertrouwen... En nu heb ik hier iemand gevonden die dat wel weet en bereid is te helpen waarvoor dank @Kreator :)
  woensdag 14 april 2021 @ 13:51:26 #10
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_199000619
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:22 schreef Abid het volgende:
Ik heb nog altijd paprikapoeder liggen van een Hongaarse markt uit Hongarije, maar ik wil dus authentieke goulash maken, maar ik weet niet goed wat een authentieke goulash is, ik ben nooit in Hongarije geweest de poeder is vorige zomer meegenomen door vrienden omdat ik ze dat gevraagd had.

Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen? Ik heb al wat gegoogeld, maar ik lees zoveel tegenstrijdigheden misschien is hier iemand die de Hongaarse cultuur goed kent.
Dus jij vraagt jouw vrienden speciaal uit Hongarije paprikapoeder mee te nemen om er vervolgens een jaar niets mee te doen? En nu wil je iets maken waarvan je niet weet wat het is? Ben wel benieuwd, vergeet niet om foto's te delen als het af is 🤤
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 13:53:38 #12
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000620
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:41 schreef Abid het volgende:

Ik heb er geen recept van, want ik maak het nooit. Wellicht dat mijn moeder er nog 1 heeft liggen ergens. Heb ook nog wel een Hongaars kookboek ergens in de opslag liggen, als ik eraan denk blader ik die nog eens door.

Het lijkt wel redelijk op deze:
https://www.daringgourmet(...)n-stew-marhaporkolt/

Maar ik zou het dan niet met 'spatzle' eten, want dat vind ik te oostenrijks. Traditioneel gezien eet men dat met Csipetke (simpel zelf te maken). Csipetke kun je overigens ook lekker door de goulash soep doen. (m'n moeder liet dat dan altijd gewoon door een zeef lopen boven de soep, dan stolde het vanzelf)
pi_199000629
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:43 schreef Abid het volgende:

[..]

Gedachte-experiment: Jij wil authentieke Hongaarse Goulash maken maar weet niet hoe dat moet. Dan ga je googlen, maar hoe weet je dat het recept dat je gevonden hebt daadwerkelijke authentieke Goulash is? Je bent gaan googlen omdat je dit in eerste instantie niet wist. Je moet er dan maar op vertrouwen... En nu heb ik hier iemand gevonden die dat wel weet en bereid is te helpen waarvoor dank @:kreator :)
Wie zegt dat hij het beter weet dan een andere random vent op google?
pi_199000635
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:53 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb er geen recept van, want ik maak het nooit. Wellicht dat mijn moeder er nog 1 heeft liggen ergens. Heb ook nog wel een Hongaars kookboek ergens in de opslag liggen, als ik eraan denk blader ik die nog eens door.

Het lijkt wel redelijk op deze:
https://www.daringgourmet(...)n-stew-marhaporkolt/

Maar ik zou het dan niet met 'spatzle' eten, want dat vind ik te oostenrijks. Traditioneel gezien eet men dat met Csipetke (simpel zelf te maken). Csipetke kun je overigens ook lekker door de goulash soep doen.
Bedankt ik ga dat recept opslaan, en als je je ma zou kunnen vragen ooit nog eens wat misschien moeilijker is door corona zou ik dat wel waarderen. :)

Heel erg bedankt eigenlijk voor je hulp en uitleg! Mag ik je vragen of er misschien nog andere lekkere Hongaarse recepten zijn die ik zou moeten checken?
pi_199000647
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:54 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Wie zegt dat hij het beter weet dan een andere random vent op google?
Hij is half Hongaar dan weet je dat soort dingen gewoon. Duh.
pi_199000665
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:55 schreef Abid het volgende:

[..]

Hij is half Hongaar dan weet je dat soort dingen gewoon. Duh.
Als je een groep Nederlanders vraagt hoe je stamppot maakt, krijg je ook duizend verschillende antwoorden
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:01:36 #17
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000716
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:55 schreef Abid het volgende:

[..]

Bedankt ik ga dat recept opslaan, en als je je ma zou kunnen vragen ooit nog eens wat misschien moeilijker is door corona zou ik dat wel waarderen. :)

Heel erg bedankt eigenlijk voor je hulp en uitleg! Mag ik je vragen of er misschien nog andere lekkere Hongaarse recepten zijn die ik zou moeten checken?
De volgende keer dat ze vragen of ze iets mee moeten nemen, moet je van die markt in budapest de Paprika-salami meenemen:



Lekkerder wordt het niet. (tevens: pick. heheh)

Echt recepten heb ik momenteel niet. Die liggen allemaal in de opslag.

Maar het allerbeste als je daar bent en je ziet ze op de straathoek, koop het dan vers:

https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

pi_199000733
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

De volgende keer dat ze vragen of ze iets mee moeten nemen, moet je van die markt in budapest de Paprika-salami meenemen:

[ afbeelding ]

Lekkerder wordt het niet. (tevens: pick. heheh)

Echt recepten heb ik momenteel niet. Die liggen allemaal in de opslag.

Maar het allerbeste als je daar bent en je ziet ze op de straathoek, koop het dan vers:

https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

[ afbeelding ]
Bedankt man ik ga het onthouden. Bedankt voor je hulp eigenlijk. :)
  woensdag 14 april 2021 @ 14:03:25 #19
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_199000737
Karwijzaad !!
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:06:32 #20
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000779
En wat me nog te binnen schoot is dat wij vaak gevulde paprika aten, maar ik weet niet hoe Hongaars dat is.
En lecso. Dat is wel Hongaars en vrij simpel te maken (ook met paprikapoeder)

Lecso, ook lekker met rijst:

  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:09:46 #21
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000817
En Rakott Krumpli. Dat is een ovenschotel met salami (zie boven) en ei enzo. Ook goddelijk.



https://www.byaranka.nl/r(...)se-aardappelschotel/
(ik maak dit nooit met spekjes)

In het recept staat trouwens:

"Rakott Krumpli is trouwens een Hongaars recept wat eigenlijk gestapelde aardappelen betekend. Eigenlijk wordt het ook gemaakt met een Hongaarse salami, maar die kon ik niet zo snel in de supermarkt vinden. Daarom gaat een rookworst of chorizo worst ook prima!"

Maar ik heb dit doorgegeven aan de Hongaarse geheime dienst en deze blogger leeft ondertussen niet meer.
  Official ESF Kreviewer woensdag 14 april 2021 @ 14:15:28 #22
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199000868
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:57 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Als je een groep Nederlanders vraagt hoe je stamppot maakt, krijg je ook duizend verschillende antwoorden
Dat zei ik toch ook meteen in mijn eerste reactie. 'elke familie maakt het anders'.
pi_199001052
Kreator ik vind je bijdragen erg leuk 👍
pi_199001082
quote:
14s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Omdat elke familie goulash soep anders maakt? of omdat je het verschil tussen pörkölt en goulash niet weet?
De meeste Nederlanders denken dat die vieze troep in de supermarkt Goulash is, maar dat is dan pörkölt.

Echte goede goulash maak je overigens in een bogrács:

[ afbeelding ]

Dan kan het urenlang borrelen.

Wat wil je weten? Ik ben theoretisch gezien half Hongaar.
Deze man weet _O_
pi_199001095
quote:
1s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:51 schreef kwiwi het volgende:
@:Budapestenaar :+
Ik heb wel een goed recept voor goulashsoep, maar niet voor pörkölt :{
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')