abonnement Unibet Coolblue
pi_198965707


Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

In de week van 12 tot en met 18 april koken we 1 of meerdere gerechten uit Italie!


Pizza, pesto, pasta. Maar de Italiaanse keuken heeft natuurlijk meer te bieden. De meeste gerechten zijn niet ingewikkeld en hebben vaak maar een beperkt aantal ingredienten. Kwaliteit wordt verkozen boven kwantiteit. Er is wel grote verscheidenheid aan soorten ingredienten. Veel verschillende soorten vis en vlees. Alle kazen die je je kan wensen en veel verschillende soorten groente.
Binnen Italie zijn er bepaalde pastasoorten of ingredienten die vrij typisch zijn voor een bepaalde streek. Op de algemene Wikipediapagina over de Italiaanse keuken vind je de verschillende streken met ook wat informatie voor die specifieke streek.

Als er in het weekend of op feestdagen uitgebreid getafeld wordt (want dat kunnen ze, die Italianen!), worden er vaak een behoorlijk aantal gangen geconsumeerd.

De verschillende gangen in de maaltijd:
Aperitivo, (aperitief) een alcoholisch drankje voorafgaand aan de maaltijd.
Antipasto, betekent voorafgaand aan de maaltijd, is een hapje vooraf. Dit kan een warm of koud gerecht zijn. Bijvoorbeeld een kleine salade.
Primo, eerste gang. Een klein warm gerecht. Bijvoorbeeld pasta, soep of risotto.
Secondo, hoofdmaaltijd. Vaak gebakken vis of vlees.
Contorno, bijgerecht dat bij de Secondo wordt geserveerd. Vaak salade of gekookte groenten.
Formaggio e frutta, het eerste nagerecht. Dit is een kaasplankje en/of fruit.
Dolce, iets zoets zoals taart, cake, tiramisu of gelato.
Caffč, een kop koffie.
Digestivo, een klein glas sterke drank. Bijvoorbeeld likeur, grappa of limoncello. Dit om de gerechten die zwaar op de maag liggen wat te verzachten.

Oke, al met al is dit een beetje een ongeinspireerde OP, maar de Italiaanse keuken is heerlijk wat mij betreft.
Goede rijpe tomaten (liefst zo van de plant) vers brood, wijn, kaas. Je kan me er wakker voor maken!

https://thetinyitalian.com/category/italian-recipes/
https://www.lacucinaitaliana.com/recipes?refresh_ce=
https://foodgawker.com/?s=italian
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 11 april 2021 @ 20:09:32 #2
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_198965757
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@



1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 11 april 2021 @ 20:19:16 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198965885
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:09 schreef Mikeytt het volgende:
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@

[ afbeelding ]

1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:05 schreef Lonaa het volgende:

De regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

In de week van 12 tot en met 18 april koken we 1 of meerdere gerechten uit Italie!

Het is nog geen 12 april. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  zondag 11 april 2021 @ 20:21:30 #4
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198965914
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:19 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

Het is nog geen 12 april. :{w
Ergens op aarde wel :T
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198966291
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:19 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

Het is nog geen 12 april. :{w
Een beetje coulance is wel op zijn plek aangezien de Italië week verzet is :P
pi_198966363
Minder miepen, meer praten over eten.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198966398
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198966667
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 20:09 schreef Mikeytt het volgende:
Net toevallig pasta pesto gemaakt :@

[ afbeelding ]

1 cup Macaroni
1 cup erwten
2 cups brocolli
1 cup rulgehackt
3 eetlepels groene pesto

:9
Gaat de broccoli niet overheersen habibo?
pi_198969748
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Panini's!!! Brood+ Italiaans beleg + grill = perfect ontbijt/lunch/avondeten
pi_198969790
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.
Neejoh, als iets perfect invriest is het dat wel. Gewoon lekker maken. O+ :9
pi_198969898
quote:
2s.gif Op zondag 11 april 2021 20:54 schreef Lonaa het volgende:
Zelf had ik voor Italie het plan om ragu te maken, maar mijn wederhelft is er de hele week niet en vind het wat veel moeite voor mezelf.

Voor panzanella vind ik het weer niet mooi genoeg. Hoewel, ik heb er wel alles voor in huis dus misschien eet ik die van de week nog wel :9
Ik maak ragu ook vaak in de slowcooker. (en dan veel de vriezer in)
We have far more in common than that which devides us..
pi_198969998
quote:
14s.gif Op maandag 12 april 2021 09:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Neejoh, als iets perfect invriest is het dat wel. Gewoon lekker maken. O+ :9
quote:
0s.gif Op maandag 12 april 2021 09:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik maak ragu ook vaak in de slowcooker. (en dan veel de vriezer in)
Ik ben niet per se een hele grote voorstander van 'tomatensaus' dus de drempel om het te maken is sowieso wat hoger. Naja, ik sluit het niet uit alsnog. :Y)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198970002
quote:
1s.gif Op maandag 12 april 2021 09:17 schreef Yinny het volgende:

[..]

Panini's!!! Brood+ Italiaans beleg + grill = perfect ontbijt/lunch/avondeten
Brood + beleg is altijd perfect O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198970251
Ik maak vandaag pasta alla norma https://www.theguardian.c(...)ect-pasta-alla-norma
Ik maak dit regelmatig, ik heb dan ook altijd een basilicumplantje staan en eens in de zoveel tijd haalt mijn man een torentje ricotta salata bij het kaaswinkeltje vlakbij zijn werk en ik vries dat in stukken in.

Ik ben gek op Italiaans eten, heb langere periodes in Italië doorgebracht (en Italiaans gestudeerd)
pi_198976810
Risotto met zeekraal en garnalen :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198993166
Goed, panini's maken!
Beginnen met deeg maken
https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/zelf-panini-broodjes-bakken/

En eindigen als lunch met salami, mozzarella, verse tomaat en rucola


En als ik toch aan het bakken ben, ook maar ciabatta in de oven...

Helaas geen grote gaten


Fusilli met gerookte zalm en room


Als dolce heb ik pizzelles gemaakt, Italiaanse wafeltjes
https://www.kingarthurbaking.com/recipes/classic-pizzelle-recipe


En dit staat nu klaar voor de lasagne van de week
pi_198997508
Jeetje, Yinny. Lekker bezig hoor. *O*
pi_199031050
Ik had vorige week al een weinig inspirerende pasta pesto gemaakt.


Vandaag maakte ik voor het eerst focaccia. Maar hij kwam niet los van de bodem :( Terwijl ik toch al behoorlijk wat olijfolie had gebruikt. Maar ach, de onderkant los smaakte ook.



[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 17-04-2021 13:05:11 (Verkeerde broodsoort genoemd, haha) ]
pi_199037644
Snelle pasta van donderdag!
Van dit

Naar dit binnen 15 ​minuten

Recept:
https://www.paolos.nl/originele-pasta-carbonara

En gisteren deze eindelijk klaar, inclusief zelfgemaakte lasagnebladen

Recept: https://smittenkitchen.com/2012/02/lasagna-bolognese/
pi_199037804
Oeh ja, carbonara, dat kan ik morgen wel weer eens maken. Ik had deze week nog risotto funghi gemaakt, met voor mij een hand rucola er overheen, altijd lekker
pi_199037853
Zelfgemaakte lasagnebladen _O_

Dat had ik niet, had wel lasagne. Met spicy mushroom ragu van Ottolenghi. Was debiellekker, maar wat ook gebeurde, voor het eerst in mijn leven, is dat het geen grote takkebende op mijn bord werd. O+ O+

Gewoon, mooi stukje uit de schaal scheppen en op het bord, laagjes zichtbaar alles. :o


Sterkheidsbaas van alles.
pi_199039704
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 april 2021 10:29 schreef Lonaa het volgende:
Zelfgemaakte lasagnebladen _O_

Dat had ik niet, had wel lasagne. Met spicy mushroom ragu van Ottolenghi. Was debiellekker, maar wat ook gebeurde, voor het eerst in mijn leven, is dat het geen grote takkebende op mijn bord werd. O+ O+

Gewoon, mooi stukje uit de schaal scheppen en op het bord, laagjes zichtbaar alles. :o

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie!
pi_199042181
Hier ook begonnen aan de lasagne.
Bleekselderij alleen vervangen door paprika. De melk en knoflook stonden nog niet klaar.


Jeroen kijkt toe in de hoop dat ik wat op de grond laat vallen :+


Even aanvullen:

Ik in actie, een grotere pan erbij gepakt maar :P


Staat nu te pruttelen terwijl ondertussen mijn stiefmama de bechamel maakt O+






Mijn vader gaan we zo voorzichtig vertellen dat we niet al om 17.55uur aan tafel zitten :7

[ Bericht 17% gewijzigd door mascara-klodder op 17-04-2021 17:28:16 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_199043149
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 april 2021 16:41 schreef mascara-klodder het volgende:
Hier ook begonnen aan de lasagne.
Bleekselderij alleen vervangen door paprika. De melk en knoflook stonden nog niet klaar.
[ link | afbeelding ]

Jeroen kijkt toe in de hoop dat ik wat op de grond laat vallen :+
[ link | afbeelding ]

Even aanvullen:

Ik in actie, een grotere pan erbij gepakt maar :P
[ link | afbeelding ]

Staat nu te pruttelen terwijl ondertussen mijn stiefmama de bechamel maakt O+

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]


Mijn vader gaan we zo voorzichtig vertellen dat we niet al om 17.55uur aan tafel zitten :7

Zo herkenbaar! Duurt altijd langer dan je denkt, lasagne maken
  zaterdag 17 april 2021 @ 23:25:46 #25
370431 drakin
vurig typje
pi_199048156
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')