abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 april 2021 @ 05:03:14 #76
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_198910456
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 18:55 schreef Starhopper het volgende:
Wat vinden jullie van Bij1? Ik vind dat Sylvana het tot nu toe best goed doet :)
Bij1 is een verfrissende partij die 'verbinding' als hoofdthema hanteert .... en dus alle blanke Nederlanders wegzet als racist. En ik als blanke man ben geen racist want voor mij zijn alle Marokkanen gelijk.

[ Bericht 3% gewijzigd door Subw00fer op 08-04-2021 05:09:38 ]
pi_198913368
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 05:03 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Bij1 is een verfrissende partij die 'verbinding' als hoofdthema hanteert .... en dus alle blanke Nederlanders wegzet als racist.
Misschien moet je even een quote waar dit gebeurt te voorschijn toveren. Ik denk dat dit vooral in je hoofd zit.

quote:
En ik als blanke man ben geen racist want voor mij zijn alle Marokkanen gelijk.
Que?
pi_198913684
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik zie de regeringsdeelname van de PvdA aan Balkenende IV wel als succesvol, in de zin dat het ze bijna de grootste partij maakte bij de verkiezingen van 2010. De fout ligt mijns inziens niet aan kabinetsdeelname, maar het gebrek aan (uitgesproken) deelname. De SP en GL leiden mijns inziens verlies omdat men iedere keer maar niet tot kabinetsdeelname komt en dus te weinig het verschil kan maken in de oppositie. Ik kan dat niet bewijzen, maar in mijn omgeving heb ik vooral SP-stemmers daarom zien afhaken. Voor mij is dat ook belangrijk, ik stem uit principe niet op getuigenispartijen. Met zichtbare deelname bedoel ik dat partijen duidelijk moeten maken waar ze voor vechten tijdens een regeerperiode. Asscher en Dijsselbloem hebben uitgesproken dat ze achteraf een hoop spijt hadden van het stilhouden van de aanvaringen met de VVD. Het leek er onterecht op dat de PvdA alles heeft weggegeven aan de VVD. Dat advies hebben D66 en CU(alhoewel niet echt links) wel ter harte genomen, met electoraal succes.
Tja deel nemen aan een regering is natuurlijk een pré voor een partij. Als GL dat vorige keer inderdaad heeft laten klappen op vluchtelingendeals vind ik dat jammer. Ja het is leuk dat je principieel bent en ik ben het eens met dat je daar idealiter niet aan meewerkt maar de pragmaticus in mij ziet wel dat dit vechten tegen de bierkaai is in Nederland en dat je dat dus hopelijk uit kan ruilen tegen punten die misschien meer resoneren zoals duurzaam beleid. Daarbij wat je noemt belevenispartijen lijken erg effectief in ieder geval op rechts. Het valt bijna niet te ontkennen dat partijen als PVV het debat veel meer naar rechts hebben getrokken. Ik hoop dat partijen als Bij1 dat weer terug naar links krijgen. Dus waar bijvoorbeeld bij1 radicaal links vertegenwoordigt en partijen als SP en GL weer gewoon gematigd links zijn in plaats van het uiterste op ons spectrum.

quote:
Kijk je benoemd hier specifiek zaken waar ik me best in kan vinden, maar hoe Bij1 dat concreet wil gaan betalen weet je dus niet. Bij1 wil enorme bedragen uit gaan geven, bijvoorbeeld dat zorgfonds(onzin vind ik), gaat je zo tientallen miljarden extra kosten. Laat staan de rest. Een eerlijker belastingstelsel voor grootverdieners en bedrijven is een goede start, maar daar ga je deze uitgaven niet mee compenseren. Ze hebben hun programma ook niet laten doorrekenen door het CPB. Nou kun je best op korte termijn meer uitgeven dan er binnenkomt, zeker in deze tijd is dat gewoon nodig, maar op lange termijn zul je de inkomsten moeten verhogen. Ik stem op partijen die concrete plannen hebben daarvoor, ik wil geen Griekse/Italiaanse toestanden.
Zorgfonds vind ik niet een heel effectief idee maar het idee dat de zorg een vrije markt is slaat nergens op. Aan bijna geen voorwaarden voor een vrije markt kan voldaan worden. Van de barriëre tot entree van de markt tot het probleem dat de 'klanten' vaak geen keuze hebben als het om gezondheid gaat je kunt moeilijk kiezen om dood te gaan omdat de prijs van je kuur je niet aanstaat.
Doorberekening door het CPB is aardig, maar dat is natuurlijk meer type huishoudboekje berekening het gaat hier voornamelijk om voorspelde kosten en baten maar er blijft een hoop buiten zicht. Bijvoorbeeld stel je heft een participatiewet op, de gezondheidswinst voor mensen die nu niet meer bang hoeven te zijn bij het fout invullen van een formuliertje zul je in geen CPB berekening terugvinden. Hetzelfde geldt voor de kosten en baten van meer beleid. Ik denk dat op deze manier veel partijen als de VVD er positiever vanaf komen dan terecht want hun plannen gaan vaak over de centen en niet over sociale impact. Mag ik vragen op welke partij met meer concrete plannen voor uitgaven je hebt gestemd? Ik heb niet het idee dat veel partijen zulke concrete plannen hebben over wie de kosten van deze corona crisis gaat dragen.
pi_199145162
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 11:50 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]
[quote]Daarbij wat je noemt belevenispartijen lijken erg effectief in ieder geval op rechts. Het valt bijna niet te ontkennen dat partijen als PVV het debat veel meer naar rechts hebben getrokken. Ik hoop dat partijen als Bij1 dat weer terug naar links krijgen. Dus waar bijvoorbeeld bij1 radicaal links vertegenwoordigt en partijen als SP en GL weer gewoon gematigd links zijn in plaats van het uiterste op ons spectrum.
We zullen zien. De PVV heeft het politieke debat in Nederland veel meer naar rechts getrokken, maar de PvdD en de SP hebben (behalve de linkse partijen) het debat niet echt niet naar links weten te trekken.

quote:
Zorgfonds vind ik niet een heel effectief idee maar het idee dat de zorg een vrije markt is slaat nergens op. Aan bijna geen voorwaarden voor een vrije markt kan voldaan worden. Van de barriëre tot entree van de markt tot het probleem dat de 'klanten' vaak geen keuze hebben als het om gezondheid gaat je kunt moeilijk kiezen om dood te gaan omdat de prijs van je kuur je niet aanstaat.
Ik ben meer voor een soort middenweg. Er is wat mij betreft echt minder marktwerking nodig, zeker voor cruciale zorg. Bijvoorbeeld medische specialisten voortaan weer in loondienst en populatiebekostiging zodat zorgbedrijven geen zaken gaan declareren die ze helemaal niet leveren.

quote:
Doorberekening door het CPB is aardig, maar dat is natuurlijk meer type huishoudboekje berekening het gaat hier voornamelijk om voorspelde kosten en baten maar er blijft een hoop buiten zicht. Bijvoorbeeld stel je heft een participatiewet op, de gezondheidswinst voor mensen die nu niet meer bang hoeven te zijn bij het fout invullen van een formuliertje zul je in geen CPB berekening terugvinden. Hetzelfde geldt voor de kosten en baten van meer beleid. Ik denk dat op deze manier veel partijen als de VVD er positiever vanaf komen dan terecht want hun plannen gaan vaak over de centen en niet over sociale impact.
Nouja ik snap dat doorrekenen door CPB veel beperkingen en onzekere uitkomsten heeft maar doorrekenen is wel nuttig om programma's naast elkaar te leggen en partijen te dwingen duidelijker te worden hoe ze beleid willen vormgeven. Zo'n PVV kan wegkomen met belachelijke standpunten omdat ze nooit verantwoordelijkheid nemen hoe ze hun plannen willen vormgeven. Daarnaast als je het niet eens bent met de methode van het CPB zoek je toch een ander bureau of universiteit die dat beter doet? Nu heeft Bij1 niets.

quote:
Mag ik vragen op welke partij met meer concrete plannen voor uitgaven je hebt gestemd? Ik heb niet het idee dat veel partijen zulke concrete plannen hebben over wie de kosten van deze corona crisis gaat dragen.
Er is niemand die echt concrete plannen heeft voor de kosten van de coronacrisis, die zijn nog helemaal niet bekend. De partij waarop ik heb gestemd, CU, heeft o.a. deze plannen/voorstellen:
- Meer gebruik maken van Monitor Brede Welvaart voor het opstellen van de begroting i.p.v. het BBP.
- Hervorming (rechtvaardiger) belastingstelsel: zo veel mogelijk afschaffen van de toeslagen en vervangen door uitkeerbare (belasting)kortingen, flink verlagen inkomsten uit arbeid en juist verhogen van belasten op vermogen, aanpakken van multinationals die belasting ontduiken (bijv. een Europees minimumtarief voor winstbelasting en fiscale constructies openbaar maken).
- minimumloon 10 à 20 procent verhogen.
- Introduceren van de basisbaan.
- vaste loondienst aantrekkelijker maken en flexwerk en tijdelijke contracten ontmoedigen
- flink investeren in de regio, omscholing, mkb, klimaat en publieke sector wat ook weer werkgelegenheid creëert.
Incelfrikandel
  woensdag 28 april 2021 @ 14:04:50 #80
492149 Sym0n
appels > peren
pi_199192511
quote:
0s.gif Op donderdag 1 april 2021 22:59 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Punt 1 racisme bestrijden, voor mij vrijwel irrelevant ik ervaar minimaal racisme als blanke Nederlandse man.
Gezien de datum waarop je dit postte zal het een grap geweest zijn, maar er zijn helaas genoeg mensen die daar niet doorheen kijken en dit echt geloven.
Terwijl je dus als blanke Nederlandse man juist het meest gediscrimineerd wordt hier. Zeker als je ook nog eens heteroseksueel bent (heel bekrompen closed minded hokjesdenkend).
Er is ook steeds meer institutioneel racisme tegen blanke mannen, zo wordt er op steeds meer plekken beleid ingevoerd om vrouwen en/of gekleurde voor te trekken. Eufemistisch weggemoffeld met termen als 'diversiteitsquota' of 'positieve discriminatie'.

En ze komen er ook gewoon openlijk voor uit, dat is het ergste. Als ze het andersom zouden doen, bijvoorbeeld zeggen dat ze een voorkeur hebben voor blanken ten opzichte van negers, nou dan zou de wereld te klein zijn (en terecht). Maar andersom? Geen probleem. Dat 'deugt' zefls, menen sommigen.

Te gestoord voor woorden. Apartheid bestaat helaas nog steeds anno 2021, hier in Nederland.
The leader should know how to enter into evil when necessity commands.
  Moderator woensdag 28 april 2021 @ 14:21:46 #81
54278 crew  Tijger_m
42
pi_199192672
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 14:04 schreef Sym0n het volgende:

[..]

Gezien de datum waarop je dit postte zal het een grap geweest zijn, maar er zijn helaas genoeg mensen die daar niet doorheen kijken en dit echt geloven.
Terwijl je dus als blanke Nederlandse man juist het meest gediscrimineerd wordt hier. Zeker als je ook nog eens heteroseksueel bent (heel bekrompen closed minded hokjesdenkend).
Er is ook steeds meer institutioneel racisme tegen blanke mannen, zo wordt er op steeds meer plekken beleid ingevoerd om vrouwen en/of gekleurde voor te trekken. Eufemistisch weggemoffeld met termen als 'diversiteitsquota' of 'positieve discriminatie'.

En ze komen er ook gewoon openlijk voor uit, dat is het ergste. Als ze het andersom zouden doen, bijvoorbeeld zeggen dat ze een voorkeur hebben voor blanken ten opzichte van negers, nou dan zou de wereld te klein zijn (en terecht). Maar andersom? Geen probleem. Dat 'deugt' zefls, menen sommigen.

Te gestoord voor woorden. Apartheid bestaat helaas nog steeds anno 2021, hier in Nederland.
Mwah, deze post doet mij eerder denken aan een 1 april grap. Een hele slechte, dat wel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_199192777
er is een sterke behoefte een nieuwe woordjes. instutioneel is uitgemolken, net als grass roots-organisatie en dekoloniseren.

trouwens beste humor dat Bij1 de monarchie wilt afschaffen om zelf het geld van het koningshuis in te nemen. komen er ook acties tegen koningsdag?
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_199192804
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 11:11 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

dit zegt meer over Sylvana Simons dan over Rutte.
Niet echt. Dit zegt meer over Ger Struik dan over Sylvana.
"Pools are perfect for holding water"
  woensdag 28 april 2021 @ 14:34:55 #84
492149 Sym0n
appels > peren
pi_199192818
- Dit doen we hier dus niet -

[ Bericht 93% gewijzigd door Tijger_m op 28-04-2021 14:37:48 ]
The leader should know how to enter into evil when necessity commands.
pi_199193716
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 00:42 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Even complimenten aan u beiden. Goede dialoog, fijn om te lezen. Mijn dank.
"Pools are perfect for holding water"
  donderdag 29 april 2021 @ 10:08:16 #86
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_199202624
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 april 2021 22:44 schreef Ringo het volgende:

[..]

Je wilt gewoon de dominante cultuur laten zegevieren.
De anderen moeten inschikken en hun brutale bek houden. Orde moet zijn.
Lijkt me verstandig de dominante cultuur te laten zegenvieren, of liever, te behouden. Dat is namelijk de cultuur van verlichting, mensenrechten, democratie en rechtsstaat. Het heeft ons eeuwen en veel bloedvergieten gekost dit op te bouwen, maar het heeft ons vrede en ongekende welvaart gebracht. Nergens in de geschiedenis waren mensen zo gezond, rijk en welvarend als nu in Nederland en vergelijkbare westerse culturen. Het is het beste wat mensen in cultureel opzicht hebben voortgebracht en een geschenk aan de wereld.

Het is nota bene de cultuur die zelfs de mensen die er tegen strijden rechten en een platform geeft, waar ze in andere landen gewoon in een kuil worden geflikkerd, in een kamp gestopt, of opgeknoopt.Mensen uit andere cultuurgebieden zien dit ook, daarom komen ze hier zo graag en masse naartoe.

Het is ironisch om dan vervolgens afbreuk te doen aan de hier heersende cultuur inclusief verworvenheden, zeker als we er tribale rommel die elders in de wereld gangbaar is voor terug krijgen. Wees welkom hier, maar laat kraakhelder zijn dat de redenen waarom het hier zo fijn en veilig leven is gefundeerd zijn in en op onze cultuur. Daar doen we dus ook geen concessies aan. Multi-etnisch? Zeker. Multicultureel? Zeker niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door AgLarrr op 29-04-2021 10:22:21 ]
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_199203084
Multi-culturele samenleving:
Samenleving met meerdere culturen

Een cultuur is goed leren, hard werken en zorgen voor onze naasten.
Een andere cultuur is stelen, roven, aftroggelen en frauderen.
Weer een andere cultuur is de slachtofferrol, racismekaarttrekkenden, uitkeringstrekkerij en klagen.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_199203204
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 14:04 schreef Sym0n het volgende:

[..]

Gezien de datum waarop je dit postte zal het een grap geweest zijn, maar er zijn helaas genoeg mensen die daar niet doorheen kijken en dit echt geloven.
Terwijl je dus als blanke Nederlandse man juist het meest gediscrimineerd wordt hier. Zeker als je ook nog eens heteroseksueel bent (heel bekrompen closed minded hokjesdenkend).
Grapje zeker.
Nou, ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing. Zeker met de grote aantallen mishandelingen tegen LHBT'ers en de toeslagenaffaire in het achterhoofd.
Incelfrikandel
pi_199203440
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 11:01 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Grapje zeker.
Nou, ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing. Zeker met de grote aantallen mishandelingen tegen LHBT'ers en de toeslagenaffaire in het achterhoofd.
Grote aantallen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2021 11:19:57 ]
pi_199203485
quote:
10s.gif Op donderdag 29 april 2021 11:19 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Grote aantallen?
189 gevallen van fysiek geweld in 2018.
Incelfrikandel
pi_199203696
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 11:23 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

189 gevallen van fysiek geweld in 2018.
Op een bevolking van 17.4 miljoen. Pfoeh, wat een enorm aantal zeg. Waarbij het altijd de grote vraag is of de seksuele voorkeur inderdaad grondslag lag aan de ontstane situatie. Sowieso worden de cijfers omtrent dit soort incidenten niet heel erg goed bijgehouden, en we weten ook allemaal wel waarom.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2021 11:37:08 ]
  donderdag 29 april 2021 @ 11:38:06 #92
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_199203713
quote:
7s.gif Op donderdag 29 april 2021 11:36 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Op een bevolking van 17.4 miljoen.
Nederland telt 17,4 miljoen LGBTQ'ers? :')
pi_199203724
quote:
7s.gif Op donderdag 29 april 2021 11:36 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Op een bevolking van 17.4 miljoen. Pfoeh, wat een enorm aantal zeg. Waarbij het altijd de grote vraag is of de seksuele voorkeur inderdaad grondslag lag aan de ontstane situatie. Sowieso worden de cijfers omtrent dit soort incidenten niet heel erg goed bijgehouden, en we weten ook allemaal wel waarom.
Tsja, dan ben je het er niet mee eens en dat mag natuurlijk. Ik heb een andere mening.
Incelfrikandel
  donderdag 29 april 2021 @ 13:25:09 #94
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_199205512
Bij1 is een goede partij die de onderdrukking van donkere mensen door witte mensen goed zonder de aandacht heeft gebracht. In ben zelf ook erg benieuwd naar omroep zwart.
pi_199205880
Ik ben ook blij met bij1 en het goede werk van akwasi.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_199215268
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 10:51 schreef spectrumanalyser het volgende:
Multi-culturele samenleving:
Samenleving met meerdere culturen

Een cultuur is goed leren, hard werken en zorgen voor onze naasten.
Een andere cultuur is stelen, roven, aftroggelen en frauderen.
Weer een andere cultuur is de slachtofferrol, racismekaarttrekkenden, uitkeringstrekkerij en klagen.
Plak hier eens een bevolkingsgroep achter... kijken wie durft. :Y
"The Dutchman doesn’t exist, but his legacy makes our country so great."
pi_199215793
quote:
0s.gif Op woensdag 28 april 2021 14:04 schreef Sym0n het volgende:

[..]

Gezien de datum waarop je dit postte zal het een grap geweest zijn, maar er zijn helaas genoeg mensen die daar niet doorheen kijken en dit echt geloven.
Terwijl je dus als blanke Nederlandse man juist het meest gediscrimineerd wordt hier. Zeker als je ook nog eens heteroseksueel bent (heel bekrompen closed minded hokjesdenkend).
Er is ook steeds meer institutioneel racisme tegen blanke mannen, zo wordt er op steeds meer plekken beleid ingevoerd om vrouwen en/of gekleurde voor te trekken. Eufemistisch weggemoffeld met termen als 'diversiteitsquota' of 'positieve discriminatie'.

En ze komen er ook gewoon openlijk voor uit, dat is het ergste. Als ze het andersom zouden doen, bijvoorbeeld zeggen dat ze een voorkeur hebben voor blanken ten opzichte van negers, nou dan zou de wereld te klein zijn (en terecht). Maar andersom? Geen probleem. Dat 'deugt' zefls, menen sommigen.

Te gestoord voor woorden. Apartheid bestaat helaas nog steeds anno 2021, hier in Nederland.
Hahahaha.

Wow, hoe krijg je dit getypt zeg. Misschien heb ik het zelf te goed als blanke man want ik herken werkelijk niks van wat je beweert.
pi_199218025
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 11:53 schreef WaikikiWim het volgende:

Nee, dat heet een goed inclusiviteit-en diversiteitsbeleid, voortkomende uit 'the soft bigotry of low expectations'.

[ Bericht 7% gewijzigd door Tijger_m op 30-04-2021 15:09:55 ]
  Moderator vrijdag 30 april 2021 @ 15:08:26 #99
54278 crew  Tijger_m
42
pi_199219977
Ok, nog een keertje, als je niet inhoudelijk en zonder schelden hier kan reageren post dan hier niet. Mocht je dat niet lukken dan volgt er een note en verwijdering van je post.

"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_199222351
quote:
12s.gif Op vrijdag 30 april 2021 12:17 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Nee, dat heet een goed inclusiviteit-en diversiteitsbeleid, voortkomende uit 'the soft bigotry of low expectations'.
Nee hoor, dat heet gewoon discriminatie.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')