Ziet er goed uit.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 15:09 schreef Amarantha het volgende:
Drentse
En de lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad) kan ik geen foto van vinden, wou een foto plaatsen. Jumbo verkoopt dat, maken ze ook hier ergens in de buurt volgens mij.
Oh grapje kan toch wel een foto vinden:
[ afbeelding ]
Die oranje gloed is gewoon reflectie ofzo hoor. Maar is erg lekker ja.quote:
Dan hang je ze nog een paar weken te drogen.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
terechte klachtquote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Sorry ik woon nou eenmaal in een vochtige woning.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 15:09 schreef Amarantha het volgende:
Drentse
En de lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad) kan ik geen foto van vinden, wou een foto plaatsen. Jumbo verkoopt dat, maken ze ook hier ergens in de buurt volgens mij.
Oh grapje kan toch wel een foto vinden:
[ afbeelding ]
Boeiendquote:Op zondag 28 maart 2021 14:30 schreef silverhill het volgende:
[..]
Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.
Uit Oude Pekela (Groningen)quote:Op zondag 28 maart 2021 14:30 schreef silverhill het volgende:
Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.
Zijn goed maar wel aan de prijs in de detailhandel, bij de Sligro redelijk.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 17:49 schreef Karzai het volgende:
Deze hebben echt veel verschillende worsten met venkel en truffel bijvoorbeeld
https://www.brandtenlevie.nl/
Die zijn wel heel erg lekker ja. Vooral die venkel.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 17:49 schreef Karzai het volgende:
Deze hebben echt veel verschillende worsten met venkel en truffel bijvoorbeeld
https://www.brandtenlevie.nl/
Ik laat ze meestal nog even in de kelder hangen. Maandje ofso.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Een goede droge worst is droog, vandaar wellicht de naam, en pas als je er op kauwt komt het vet en dus de smaak los.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Dit is nu net de reden waarom hier gedroogde vleeswaren niet zo populair zijn met beperkte vraag en aanbod. En wil je dan al fatsoenlijk drogen dan moet je dit in speciale klimaatkasten doen. Dat is een vrij kostbaar concept... Wij hebben hier dus niet het juiste klimaat om vleesproducten aan de lucht te laten drogen en rijpen. Het moet zo ongeveer 30% aan vocht /gewicht verliezen een aan de lucht bij 15°C keldertemperatuur duurt dit enkele maanden. Dat gaat je hier niet lukken zonder veel risico op rot en schimmel. Ga je dit forceren en versnellen dan komt dit de smaak en structuur niet ten goede. Doe je het goed dan kost het nog al wat energie in een speciale klimaat geregelde droogkast of ruimte. Dus dan wordt het een duur worstje of stukje spek.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 23:11 schreef Moass het volgende:
Sorry ik woon nou eenmaal in een vochtige woning.
Guanciale hebben ze hier gewoon bij de marktslager (Groningen), wat sowieso een goede slager is. Sowieso stoppen slagers de kinnebak graag in worst omdat het zo smaakvol is maar geen aantrekkelijk stuk om los te verkopen.quote:Op dinsdag 30 maart 2021 09:07 schreef Watuntrik het volgende:
Bv. Ik houd wel van traditioneel Italiaanse Pastas en Carbonara, Amatriciana of Cricia maak je nu eenmaal met Guanciale. Dat laatste is niet te vervangen, wanneer je het eenmaal geprobeerd en geproefd hebt weet je waarom niet. En hier is Guanciale nauwelijks te vinden en als je het al vind betaal je rond de ¤4 p/ons ex. porto (Das duurder dan exclusieve bief). En via Italië/Umbria bestel ik direct van de slager 1.1kg Guanciale (Gota o Barbozzo) Stagionato al Pepe voor rond de ¤22 inc.
Kinnebak of wangspek heeft natuurlijk elk varken ongeacht waar het wordt geslacht. En Guanciale is idd letterlijk vertaald Wangspek. Maar wangspek marineren, pekelen en 8 maanden aan de lucht rijpen en drogen, waar de Italiaanse Guanciale dus voor staat. Dit is in onze regio zo goed als niet te doen zonder gereguleerde droogkasten.quote:Op woensdag 31 maart 2021 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Guanciale hebben ze hier gewoon bij de marktslager (Groningen), wat sowieso een goede slager is. Sowieso stoppen slagers de kinnebak graag in worst omdat het zo smaakvol is maar geen aantrekkelijk stuk om los te verkopen.
Pick!quote:Op zondag 28 maart 2021 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
Hongaarse salami. Mits de juiste echt fenomenaal.
En dan...ik eet ze meestal op ipv mijn huis ermee te versieren..quote:Op woensdag 31 maart 2021 08:53 schreef Rene het volgende:
Groningse van de markt. Van in de regio wel bekende slager 'Wilner'
Die hang ik dan altijd in de meterkast - waar het donker en droog is. Ik heb daar speciaal een spijker voor in de meterkast getimmerd.
Die zijn ook lekker, eigenlijk alles uit de kraam van Wilner is lekker.quote:Op woensdag 31 maart 2021 08:53 schreef Rene het volgende:
Groningse van de markt. Van in de regio wel bekende slager 'Wilner'
Die hang ik dan altijd in de meterkast - waar het donker en droog is. Ik heb daar speciaal een spijker voor in de meterkast getimmerd.
Dit vind ik dus ook altijd.quote:Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |