abonnement Unibet Coolblue
pi_198715632
Smaak is persoonlijk, maar een Rotterdammertje is wel mijn smaak, iemand nog tips voor andere droge worsten?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zaterdag 27 maart 2021 @ 14:46:24 #2
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_198715659
Drentse of Groningse _O_
  zaterdag 27 maart 2021 @ 14:51:53 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198715738
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  roze zaterdag 27 maart 2021 @ 15:09:15 #4
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_198715906
Drentse _O_

En de lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad) kan ik geen foto van vinden, wou een foto plaatsen. Jumbo verkoopt dat, maken ze ook hier ergens in de buurt volgens mij.

Oh grapje kan toch wel een foto vinden:
Your beauty never ever scared me.
pi_198715945
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 15:09 schreef Amarantha het volgende:
Drentse _O_

En de lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad) kan ik geen foto van vinden, wou een foto plaatsen. Jumbo verkoopt dat, maken ze ook hier ergens in de buurt volgens mij.

Oh grapje kan toch wel een foto vinden:
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  roze zaterdag 27 maart 2021 @ 15:14:09 #6
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_198715961
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 15:12 schreef halfway het volgende:

[..]

Ziet er goed uit.
Die oranje gloed is gewoon reflectie ofzo hoor. Maar is erg lekker ja. _O_
Your beauty never ever scared me.
pi_198716108
Ik vind Fries wel lekker. Die zijn gerookt.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_198718393
Droge worstjes met veel kruidnagel. Weet niet of ze Fries, Drents, Gronings of Frans zijn, maar die lust ik wel!
pi_198718938
Deze hebben echt veel verschillende worsten met venkel en truffel bijvoorbeeld

https://www.brandtenlevie.nl/
  zaterdag 27 maart 2021 @ 18:24:12 #10
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_198719743
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
pi_198720541
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Dan hang je ze nog een paar weken te drogen.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_198724905
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
terechte klacht
pi_198725206
I
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Sorry ik woon nou eenmaal in een vochtige woning.
pi_198732408
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 15:09 schreef Amarantha het volgende:
Drentse _O_

En de lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad) kan ik geen foto van vinden, wou een foto plaatsen. Jumbo verkoopt dat, maken ze ook hier ergens in de buurt volgens mij.

Oh grapje kan toch wel een foto vinden:
[ afbeelding ]
Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.
  roze zondag 28 maart 2021 @ 14:33:34 #15
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_198732480
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 14:30 schreef silverhill het volgende:

[..]

Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.
Boeiend :+
Your beauty never ever scared me.
pi_198733064
Hongaarse salami. Mits de juiste echt fenomenaal.
Whatever...
  zondag 28 maart 2021 @ 16:05:00 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198734586
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 14:30 schreef silverhill het volgende:


Drentse worst met de vlag van de provincie Groningen, bijzonder.
Uit Oude Pekela (Groningen)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 29 maart 2021 @ 13:12:25 #18
131800 Tarado
capô de fusca
pi_198749539
die van Brandt en L
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 17:49 schreef Karzai het volgende:
Deze hebben echt veel verschillende worsten met venkel en truffel bijvoorbeeld

https://www.brandtenlevie.nl/
Zijn goed maar wel aan de prijs in de detailhandel, bij de Sligro redelijk.
  maandag 29 maart 2021 @ 13:59:01 #19
168739 Red_85
'echt wel'
pi_198750077
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 17:49 schreef Karzai het volgende:
Deze hebben echt veel verschillende worsten met venkel en truffel bijvoorbeeld

https://www.brandtenlevie.nl/
Die zijn wel heel erg lekker ja. Vooral die venkel.
NLse zijn rotterdammertjes of uit het noorden gewoon heel erg lekker. Verder buiten NL een fuet, rosette of cacciatore.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 maart 2021 @ 13:59:55 #20
168739 Red_85
'echt wel'
pi_198750089
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Ik laat ze meestal nog even in de kelder hangen. Maandje ofso.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_198750675
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Een goede droge worst is droog, vandaar wellicht de naam, en pas als je er op kauwt komt het vet en dus de smaak los.

Nederlanders hebben weer een of ander versneld procede uitgevonden en ook geexporteerd en nu wordt het ook gebruikt voor worsten die weer naar Nederland worden geexporteerd. Ik weet niet of dat procede nog te herstellen is met thuis verder drogen, maar dan zul je sowieso een goede temperatuur en luchtvochtigheid moeten hebben.

Ik waag mij niet meer aan 'droge' supermarktworsten. Ook als ze al wel hard zijn vallen ze tegen. Sowieso zit daar vaak van alles bij in waarvan ik denk, een goede worst heeft dat niet nodig. Over de worsten van de Italiaanse delicatessenwinkels hier geen klachten. Wel over een gespecialiseerde Franse worstenwinkel, daar verkopen ze ook gewoon supermarktworst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 29 maart 2021 @ 15:47:01 #22
414785 sirdanilot
pi_198751499
Telt chouriço (of chorizo op z'n spaans maar ik spreek Portugees dus daar doen we hier niet aan) ook mee?

Ik heb eigenlijk nooit alle Nederlandse boerenmetworsten naast elkaar geproefd, en hier in Ierland heb je het niet. Dus als ik in NL ben misschien een keer proberen. Ik vind het wel lekker hoor, maar verschil tussen de verschillende soorten moet ik eens voor gaan zitten om dat te proeven.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_198760525
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 23:11 schreef Moass het volgende:
Sorry ik woon nou eenmaal in een vochtige woning.
Dit is nu net de reden waarom hier gedroogde vleeswaren niet zo populair zijn met beperkte vraag en aanbod. En wil je dan al fatsoenlijk drogen dan moet je dit in speciale klimaatkasten doen. Dat is een vrij kostbaar concept... Wij hebben hier dus niet het juiste klimaat om vleesproducten aan de lucht te laten drogen en rijpen. Het moet zo ongeveer 30% aan vocht /gewicht verliezen een aan de lucht bij 15°C keldertemperatuur duurt dit enkele maanden. Dat gaat je hier niet lukken zonder veel risico op rot en schimmel. Ga je dit forceren en versnellen dan komt dit de smaak en structuur niet ten goede. :) Doe je het goed dan kost het nog al wat energie in een speciale klimaat geregelde droogkast of ruimte. Dus dan wordt het een duur worstje of stukje spek.

Vandaar dat men hier noodgedwongen moet pekelen en daarna roken om te conserveren en betaalbaar te houden. En hier is dus dat rooksmaakje dan ook erg ingeburgerd. Dit is wat men van oudsher gewend is en hebben wil. Vandaar dat de vraag en aanbod naar aan de lucht gerijpte producten schaars is.

Wil je echt goede natuurlijk gerijpte vleeswaren zul je leveranciers uit buitenland (Zuid Europa) moeten aanboren. Zoals Italië en of Spanje. Nu is Spanje niet zo'n Salami worsten land, maar Italië daar in tegen wordt je er mee dood gegooid.

Maar nu via eBay is wel traditionele Italiaanse Charcuterie te vinden... :) En dan om de verzendkosten te kunnen behappen, samenpakken met wat matties die dat ook wel zien zitten. En dan laat je kilo worstjes etc. aanrukken uit Italië.

Bv. Ik houd wel van traditioneel Italiaanse Pastas en Carbonara, Amatriciana of Cricia maak je nu eenmaal met Guanciale. Dat laatste is niet te vervangen, wanneer je het eenmaal geprobeerd en geproefd hebt weet je waarom niet. En hier is Guanciale nauwelijks te vinden en als je het al vind betaal je rond de ¤4 p/ons ex. porto (Das duurder dan exclusieve bief). En via Italië/Umbria bestel ik direct van de slager 1.1kg Guanciale (Gota o Barbozzo) Stagionato al Pepe voor rond de ¤22 inc. *O* :9
  dinsdag 30 maart 2021 @ 22:34:30 #24
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_198773097
De Groningse :9
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Moderator woensdag 31 maart 2021 @ 08:53:03 #25
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_198775823
Groningse van de markt. Van in de regio wel bekende slager 'Wilner'
Die hang ik dan altijd in de meterkast - waar het donker en droog is. Ik heb daar speciaal een spijker voor in de meterkast getimmerd.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_198780392
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 09:07 schreef Watuntrik het volgende:

Bv. Ik houd wel van traditioneel Italiaanse Pastas en Carbonara, Amatriciana of Cricia maak je nu eenmaal met Guanciale. Dat laatste is niet te vervangen, wanneer je het eenmaal geprobeerd en geproefd hebt weet je waarom niet. En hier is Guanciale nauwelijks te vinden en als je het al vind betaal je rond de ¤4 p/ons ex. porto (Das duurder dan exclusieve bief). En via Italië/Umbria bestel ik direct van de slager 1.1kg Guanciale (Gota o Barbozzo) Stagionato al Pepe voor rond de ¤22 inc. *O* :9
Guanciale hebben ze hier gewoon bij de marktslager (Groningen), wat sowieso een goede slager is. Sowieso stoppen slagers de kinnebak graag in worst omdat het zo smaakvol is maar geen aantrekkelijk stuk om los te verkopen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_198787714
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Guanciale hebben ze hier gewoon bij de marktslager (Groningen), wat sowieso een goede slager is. Sowieso stoppen slagers de kinnebak graag in worst omdat het zo smaakvol is maar geen aantrekkelijk stuk om los te verkopen.
Kinnebak of wangspek heeft natuurlijk elk varken ongeacht waar het wordt geslacht. En Guanciale is idd letterlijk vertaald Wangspek. Maar wangspek marineren, pekelen en 8 maanden aan de lucht rijpen en drogen, waar de Italiaanse Guanciale dus voor staat. Dit is in onze regio zo goed als niet te doen zonder gereguleerde droogkasten.

Hier worden vleeswaren na het pekelen bijna allemaal gerookt. En dat is qua smaak wezenlijk anders.

Maar er zullen zeker Nederlandse slagers zijn die Guanciale maken en aanbieden.

Maar zo gewoon is dat echt niet. :)
pi_198787744
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
Hongaarse salami. Mits de juiste echt fenomenaal.
Pick!
pi_199017082
Ik weet niet waar “mijn” lokale lekkere-dingen-winkeltje de droge worsten vandaan haalt, ik moet eens op het labeltje kijken. Maar ik ben gek op de versie met vijg :9
  donderdag 15 april 2021 @ 19:16:53 #30
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_199017110
Boerewors.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_199017158
quote:
10s.gif Op woensdag 31 maart 2021 08:53 schreef Rene het volgende:
Groningse van de markt. Van in de regio wel bekende slager 'Wilner'
Die hang ik dan altijd in de meterkast - waar het donker en droog is. Ik heb daar speciaal een spijker voor in de meterkast getimmerd.
En dan...ik eet ze meestal op ipv mijn huis ermee te versieren..
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 17 april 2021 @ 00:47:25 #32
370431 drakin
vurig typje
pi_199035714
Chorizo picant of een fuet met walnoot
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_199038640
quote:
10s.gif Op woensdag 31 maart 2021 08:53 schreef Rene het volgende:
Groningse van de markt. Van in de regio wel bekende slager 'Wilner'
Die hang ik dan altijd in de meterkast - waar het donker en droog is. Ik heb daar speciaal een spijker voor in de meterkast getimmerd.
Die zijn ook lekker, eigenlijk alles uit de kraam van Wilner is lekker.
En bij de Gamma in het weekend. Of je worst lust daar heb ik zwak voor de worst met spaanse kruiden.
To escape criticism: Do nothing, Say nothing, Be nothing.
pi_199039255
quote:
87s.gif Op zaterdag 27 maart 2021 18:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind de droge worsten vaak niet droog genoeg.
Dit vind ik dus ook altijd.

Die van Huls “Sticks” die zijn wel echt droog.

Ik zoek eigenlijk dus ook gewoon droge worst, met de “droogheid” van beefjerky
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')