abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_198147807


Livestreams en video's:
SpaceX Youtubekanaal (+/- 15 minuten voor lancering start de livestream)
NASASpaceflight (dagelijkse update Boca Chica/Starship, livestreams: tests, lanceringen, Q&A's)
LabPadre (24/7 livebeelden van 3 webcams in Boca Chica)
Everyday Astronaut (docu's over space gerelateerde ondewerpen en livestreams lanceringen)

Handige linkjes
Launch schedule: SpaceXNow
Boca Chica road closures: Cameron County
Boca Chica NOTAMS (Selecteer de staat Texas): FAA

Actieve voertuigen:
quote:
Falcon 9
Falcon 9 is een tweetrapsraket uit de Falcon-reeks, ontworpen en gebouwd door SpaceX. De Falcon 9 maakte in 2010 zijn introductievlucht. Het raketontwerp is sindsdien stapsgewijs geüpgraded waardoor de prestatiekracht flink toenam. De "9" in de naam "Falcon 9" verwijst naar de samenstelling van negen Merlin 1-raketmotoren in de "core-booster". Deze eerste trap is ontwikkeld om meerdere keren te gebruiken en werd in "vlucht 32" op 31 maart 2017 voor het eerst daadwerkelijk opnieuw ingezet na gebruik in "vlucht 23" op 8 april 2016. Door deze ontwikkeling kan Spacex naar verwachting tot 30% besparen op de kosten per lancering vanaf begin 2018. De Falcon 9 is sinds 2017 op jaarbasis de meest gelanceerde draagraket van de wereld. In november 2018 werd de Falcon 9 Block-5 door NASA's Launch Services Program gecertificeerd als categorie 3 lanceertuig. Daarmee wordt de Falcon 9 uiterst betrouwbaar geacht en is de raket goedgekeurd voor lanceringen van NASA's duurste satellieten en ruimtesondes. SpaceX groeide door het succes van de Falcon 9, waarmee er in 2018 twintig lanceringen werden uitgevoerd, uit tot de marktleider op het gebied van lanceringen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_9
quote:
Falcon Heavy
De Falcon Heavy is een zeer krachtige deels herbruikbare commerciële draagraket uit de Falconraketfamilie van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX die gebaseerd is op de Falcon 9. Hij maakte op 6 februari 2018 zijn ingebruiknamevlucht en werd een half jaar later door de USAF EELV-gecertificeerd. De Falcon Heavy wordt in staat geacht 63.800 kg aan nuttige lading in een lage aardbaan te brengen, 26.700 kg naar een geostationaire baan, 16.800 kg naar Mars en 3.500 kg naar Pluto. Daarmee is de Falcon Heavy de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Alleen de Saturnus V maanraket (laatste vlucht in 1973) en de Russische Energia (die na slechts twee proefvluchten werd geannuleerd) konden meer vracht vervoeren. De Falcon Heavy is een gedeeltelijk herbruikbare draagraket waarbij de twee boosters en de eerste trap (centercore) in principe kunnen landen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy
quote:
Dragon 1 (cargo)
Dragon, ook bekend als Dragon 1 of Cargo Dragon was het eerste ruimtevaartuig uit de Dragon-reeks van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het was een herbruikbaar, onbemand, commercieel bevoorradingsschip dat met subsidies van NASA werd ontwikkeld onder het Commercial Orbital Transportation Services-programma. Met zijn eerste onbemande vlucht in december 2010 werd Dragon het eerste commerciële ruimtevaartuig dat succesvol op aarde terugkeerde. Op 25 mei 2012 voltooide een Dragon als eerste commerciële ruimtevaartuig een rendez-vous met het ISS. NASA had SpaceX gecontracteerd om met de Dragon vracht naar het ISS te brengen onder het CRS-1 contract van het Commercial Resupply Services-programma. Regelmatige vluchten werden tussen oktober 2012 april 2020 uitgevoerd. Nadat de Dragon van missie CRS-20 op 7 april 2020 in de Grote Oceaan landde wordt de Dragon 1 opgevolgd door de Dragon 2-Cargo. SpaceX heeft dertien Dragon-1-capsules gebouwd, waarvan er één verloren ging.
https://nl.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Dragon

quote:
Dragon 2 (Cargo en Crew)
De Dragon 2, met de versies Crew Dragon en Cargo Dragon is de tweede generatie Dragon-ruimtevaartuigen van het Californische ruimtevaartbedrijf SpaceX die samen met de Boeing Starliner namens NASA-bemanningen naar het ISS moet gaan brengen onder het Commercial Crew-programma. De Crew Dragon wordt ook voor commerciële klanten ingezet en kan maximaal vier ruimtevaarders vervoeren. De Dragon 2 is een doorontwikkeling van de Dragon 1 waarmee SpaceX van 2012 tot en met 2020 vracht naar het ISS bracht. Naast een bemande uitvoering werkt SpaceX ook aan een uitgekleed Dragon 2-ontwerp voor onbemande bevoorradingsmissies van NASA's CRS 2-programma, dat in 2019 van start ging.
De eerste onbemande testvlucht van de Crew Dragon werd op 2 maart 2019 gelanceerd. De bemande testvlucht werd op 30 mei 2020 gelanceerd. Reguliere bemande vluchten beginnen volgens planning eind augustus 2020.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dragon_2

In ontwikkeling:

quote:
Starship
Starship is een tweetrappig al dan niet bemand zeer zwaar lanceersysteem in ontwikkeling van SpaceX. De boostertrap van Starship, die nodig is om de aarde te verlaten, heet Super Heavy. De Naam Starship slaat op zowel tweedetrap met een compartiment voor bemanning, vracht of satellieten als op de eerste-en-tweede trap als geheel.

Starship vormt een volledig herbruikbaar ruimtevaartuig dat is bedoeld om 100 tot 150 ton aan vracht of tot 100 mensen per vlucht in de ruimte te brengen. In expendable mode zou dat zelfs 250 ton kunnen zijn. Vluchten naar Mars (en terug) behoren tot de mogelijkheden. Door de mogelijkheid tot bijtanken in de ruimte kunnen die hoeveelheden ook op mars of op de maan landen.

Een aangepast Starship is ook een van de drie ontwerpen die NASA heeft opgenomen in de voorselectie voor de bemande maanlander(s) van het Artemisprogramma en in de race zijn voor definitieve selectie.
Het eerste conceptontwerp werd op 27 september 2016 door SpaceX oprichter en ceo Elon Musk op het International Astronatical Congress gepresenteerd als Interplanetairy Transport System. Een jaar later werd een verkleind, makkelijker haalbaar ontwerp met een bredere inzetbaarheid gepresenteerd met de naam Big Falcon Rocket. In 2018 werden nog enkele aanpassingen aan het ontwerp gedaan waaronder een verlenging, een versimpeld landingsgestel met geïntegreerde stuurvleugels en de keuze om de raket van roestvaststaal in plaats van koolstofvezel te bouwen. Het project staat onder directe leiding van Musk zelf. Met de ontwikkeling van de Starship is zo'n vijf miljard dollar gemoeid.

Het eerste prototype van het Starship werd op 28 september 2019 voltooid. Een maand daarvoor werd het voorbereidende Starhopperprogramma waarbij men met een testraket korte vluchten maakte om met de voor Starship ontwikkelde Raptormotoren te leren vliegen en landen afgerond. Anno 2020 worden in hoog tempo prototypes gebouwd en getest waarbij de brandstoftanks de eerste bottleneck waren en verschillende prototypes explodeerden. Op 27 april 2020 doorstond voor het eerst een brandstoftank de cryogene druktest. Elon Musk wil Starship zo snel als mogelijk in bedrijf kunnen nemen. Er wordt gestreefd naar een eerste bemande vlucht langs de Maan in 2023.

Elon Musk wil in de toekomst met Starship, de Falcon 9, de Falcon Heavy en de (bemande en onbemande) Dragon 2 vervangen. Bemande maanlandingen en marslandingen, satellietlanceringen, bijtankvluchten en eventueel zelfs langeafstandsvluchten op aarde behoren tot de mogelijkheden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Starship_(SpaceX)Starhopper:


Starship Mk1:


Starship:


Starship Moon:

pi_198148101
Mooie TT :D
Water towers can fly! :D
  maandag 22 februari 2021 @ 16:10:00 #3
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198148135
Ik ben er klaar voor *O*
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198148241
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 15:46 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Technisch misschien, maar de internet markt in de VS is best fucked ivm min of meer monopolies. Dus helaas nog wel de praktijk.

Vergelijking met de grote systemen is ook niet helemaal fair want die zijn allemaal een stuk duurder. Voor zo'n dome op een boot ben je al minimaal 5k kwijt. De ontvanger en modem van Starlink is $500. Denk ook niet dat Starlink zich zal gaan richten op schepen, die hebben budget en daar bestaan al genoeg systemen voor.

Starlink is op consumenten gericht die in gebieden wonen waar geen draadjes liggen. Dat de prijs relatief hoog is denk ik puur dat het Amerikaans is, daar is internet gemiddeld gewoon een stuk duurder dan in NL/Europa.
Tja, en al heb je wel een draadje in Amerika, dan heb je best kans dat je dankzij de verziekte markt meer dan $100 per maand mag aftikken voor internet dat snelheid heeft uit het inbel tijdperk :T

Hier in Nederland hebben we het goed voor elkaar. Maar ik denk dat in andere Europese landen genoeg klanten te vinden zijn.
Water towers can fly! :D
pi_198148758
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 16:17 schreef Starhopper het volgende:
Tja, en al heb je wel een draadje in Amerika, dan heb je best kans dat je dankzij de verziekte markt meer dan $100 per maand mag aftikken voor internet dat snelheid heeft uit het inbel tijdperk
idd, en als Starlink er voor zorgt dat die aanbieders hun aanbod gaan verbeteren (om Starlink af te troeven) lijkt me dat ook alleen maar een win. Dat gebeurde ook met Googlefiber, de dreiging was vaak voldoende om te zorgen dat de huidige aanbieders veel beter internet gingen leveren.
pi_198148908
FAA _O_ _O_ _O_

twitter
Water towers can fly! :D
pi_198149177
En we hebben TFR's :D
twitter
Water towers can fly! :D
pi_198149382
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 17:20 schreef Starhopper het volgende:
En we hebben TFR's :D
[ twitter ]
*O* *O* *O*
Kunnen we youtube weer wat kijkcijfers gunnen deze week 8-)
  maandag 22 februari 2021 @ 17:41:08 #9
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198149584
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 17:00 schreef Starhopper het volgende:
FAA _O_ _O_ _O_

[ twitter ]
Goed nieuws!! :D
Ik had gisteren al wel gelezen dat de FAA het onderzoek naar de SN8 en SN9 had afgerond, maar dit is heel mooi !!
Spannond!!! *O*
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198152408
nerdle zegt 'road closed'

dus zou die. static fire zo komen?

pi_198152536
RCS test :D Vanaf 01:15:20 op Launchpad cam :D
Er vloog wel iets vanaf zie ik :T[ Bericht 35% gewijzigd door Starhopper op 22-02-2021 20:22:33 ]
Water towers can fly! :D
pi_198152875
en de weg is weer open :7 geen static fire dus vandaag :+
pi_198152933
quote:
Ik dacht dat de beelden morgen pas kwamen :') :@
Wow! Wat super vet zeg! Wat gaat ie snel naar beneden zeg _O- Gelukkig zijn dit soort beelden niet live te zien, daar krijg je echt een hartverzakking van :T
Water towers can fly! :D
pi_198152969
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:37 schreef FranticDJ het volgende:
en de weg is weer open :7 geen static fire dus vandaag :+
Ik zie nog steeds een wegafzetting hoor :T
Water towers can fly! :D
pi_198152975
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:42 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Ik zie nog steeds een wegafzetting hoor :T
Volgens nerdle niet meer iig?
pi_198152990
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:42 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Volgens nerdle niet meer iig?
:)

Water towers can fly! :D
pi_198153021
De road closures zijn geupdate zie ik :)
Vandaag SF en morgen, overmorgen en de dag daarna testflight :)

Water towers can fly! :D
pi_198153082
Dat was ff schrikken _O-
Water towers can fly! :D
pi_198153296
Lijkt op ambient testing voordat ze aan een SF beginnen?
Water towers can fly! :D
  maandag 22 februari 2021 @ 21:02:05 #22
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198153298
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:49 schreef Starhopper het volgende:
Dat was ff schrikken _O-
:D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198153335
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:02 schreef puzziepie het volgende:

[..]

:D
Geluid stond keihard :') Had dit niet verwacht :T
Water towers can fly! :D
pi_198153390
quote:
die overlay zat eerst ook op nerdle maar nu niet meer
  maandag 22 februari 2021 @ 21:07:31 #25
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198153408
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:03 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Geluid stond keihard :') Had dit niet verwacht :T
Meestal doe ik tussendoor ook andere dingen :@
Meteen mijn geluid maar ff wat zachter gezet. :')
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198153428
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:06 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

die overlay zat eerst ook op nerdle maar nu niet meer
Ik kijk meestal naar deze camera ipv de tijdlijn :T
Water towers can fly! :D
pi_198153434
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:07 schreef puzziepie het volgende:

[..]

Meestal doe ik tussendoor ook andere dingen :@
Meteen mijn geluid maar ff wat zachter gezet. :')
Heel verstandig :T
Water towers can fly! :D
  maandag 22 februari 2021 @ 21:09:31 #28
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198153448
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:08 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Heel verstandig :T
Ja |:)
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198153449
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:08 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Ik kijk meestal naar deze camera ipv de tijdlijn :T
mja ik meestal nerdle omdat je daar juist nog wat geouwehoer hebt soms ;+
  maandag 22 februari 2021 @ 21:17:19 #30
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198153627
quote:
Helemaal overheen gelezen :@
Wauw!!! Dit is vet!! :D _O_
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 22 februari 2021 @ 22:49:26 #31
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155086
Pad clear.
Goddomme :X
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198155099
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:49 schreef puzziepie het volgende:
Pad clear.
Goddomme :X
:D
Ja zag het net ook. Wachten we dus nog steeds op een static fire?
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_198155107
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:49 schreef puzziepie het volgende:
Pad clear.
Goddomme :X
Eindelijk _O-
Water towers can fly! :D
pi_198155130

deze is stabieler dan Nerdle. Lijkt wel of ze problemen met Nerdle hebben.
pi_198155138
Oh blijkt ook wel. Nerdle staat nog op 9u Am
  maandag 22 februari 2021 @ 22:53:44 #36
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155140
quote:
2s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef engine het volgende:

[..]

:D
Ja zag het net ook. Wachten we dus nog steeds op een static fire?
:Y en direct daarna mijn oren stuk :X
Ik schrok me weer de tyfus van dat geluid :') _O-
ik ben benieuwd :D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 22 februari 2021 @ 22:54:28 #37
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155149
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:51 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Eindelijk _O-
Nou zeg dat!! :D _O-
Duurde lekker lang :+
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198155227
Ground vent *O*
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  maandag 22 februari 2021 @ 23:15:20 #39
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155386
twitter


Kwam em net tegen :D
Mijn eerste keer dat ik hier een twitter link post :') :@
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 22 februari 2021 @ 23:15:37 #40
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155392
Hij doetut :o
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198155668
Ze hebben nog een uurtje -O-
Water towers can fly! :D
pi_198155679
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:50 schreef Starhopper het volgende:
Ze hebben nog een uurtje -O-
Is ook wel eerder genoeg geweest :D
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_198155681
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:50 schreef Starhopper het volgende:
Ze hebben nog een uurtje -O-
nee in chat werd al gezegd dat ze schijt hebben aan die road closures

quote:
Floss Daly
Lid (6 maanden)
@elite Gamer Senne The closure time, at this point, is meaningless. They can, have, and will go past that time if necessary. Just as they have done many, many times previously. so, RELAX.
pi_198155710
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:53 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

nee in chat werd al gezegd dat ze schijt hebben aan die road closures
[..]

Een uurtje uitloop kan wel. Maar de sheriff wil ook een keer naar huis :P
Water towers can fly! :D
pi_198155717
Recondenser *O*
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_198155727
Static fire gaan ze nog wel proberen vanavond denk ik :)
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_198155741
quote:
2s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:58 schreef engine het volgende:
Recondenser *O*
Static fire rond 00:30 onze tijd dus :)
Water towers can fly! :D
  dinsdag 23 februari 2021 @ 00:02:07 #48
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_198155742
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_198155751
quote:
84s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:57 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Een uurtje uitloop kan wel. Maar de sheriff wil ook een keer naar huis :P
denk dat die sheriff daar maar een beetje een stroman van SpaceX is hoor :P
  dinsdag 23 februari 2021 @ 00:09:47 #50
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')