Oh ja dat was ik vergetenquote:Op maandag 22 februari 2021 10:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Topic is gereekst
Ik wil lactosevrije ayran maken en iets van het Youtubekanaal van Refika's Kitchen
Ik maak meestal deze http://mijnmixedkitchen.b(...)rkse-linzensoep.html die lijkt er op. Ik ben niet zo’n soepfan, dus ik moet nog maar even zien of ik het deze week nog eens ga maken voor mijn man die wel graag soep eet. Het potje met peperpuree hier in de koelkast zal wel niet meer goed zijn, want ik kan me niet herinneren dat ik die soep het afgelopen jaar gemaakt heb.quote:Op maandag 22 februari 2021 08:03 schreef Lonaa het volgende:
Nou, ik trap hem af:
Vanavond maak ik Turkse linzensoep. Ik weet niet of ik ooit linzen gegeten heb ( ) en het idee vind ik matig, dus ben heel benieuwd.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/turkse-linzensoep/
Voor erbij iets brood-achtigs van de Turkse bakker.
Lekker! Wat is het recept van de roomkaas?quote:Op maandag 22 februari 2021 14:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maak vanavond kumpir Dus een gevulde gepofte aardappel. En ik heb net roomkaas gemaakt voor er op.
Van mijn vriendin Refika:quote:Op maandag 22 februari 2021 16:38 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Lekker! Wat is het recept van de roomkaas?
Stremsel!quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren eerst roomkaas gemaakt ik denk dat ik te ongeduldig was want het lukt maar matig. De melk had warmer moeten zijn voor ik de citroensap toevoegde. Maar uiteindelijk kreeg ik toch een redelijke hoeveelheid curdle (hoe heet dat in het Nederlands?)
[ afbeelding ]
Gelijk in de kom van de staafmixer.
[ afbeelding ]
Het is me iets te korrelig. En te zuur want ik bleef maar citroensap toevoegen. Maar ik ga hier zeker verder mee experimenteren.
Ondertussen maakte ik de toppings voor de aardappel klaar:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eindresultaat staat niet op de foto. Het was erg lekker. Vroeger maakte ik dit vaker, ik heb geen idee waarom ik er mee ben gestopt.
Recept hier:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb nog steeds geen knoflooksaus gevonden die vegan (iig zonder zuivel) is, en zelf maken paste niet in de planning helaas.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 07:07 schreef Yinny het volgende:
@:hupje Het belangrijkste is dat het smaakt! En zo te lezen, was dat ook zo
Ik mis alleen de knoflooksaus 😜
Ik heb onlangs zelf koemelkvrije knoflooksaus gemaakt met de Haver gurt, Greek Style van Oatly.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 07:26 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik heb nog steeds geen knoflooksaus gevonden die vegan (iig zonder zuivel) is, en zelf maken paste niet in de planning helaas.
Nog nooit gezien, dankje! Ik keek altijd in het flesjes sauzenschap en daar vond ik niks.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 08:21 schreef Clubsoda het volgende:
Volgens mij is knoflooksaus uit een potje op basis van mayonaise en daarom altijd melkvrij?
De verse knoflooksaus bij Jumbo is ook koemelkvrij.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 09:47 schreef Hupje het volgende:
[..]
Nog nooit gezien, dankje! Ik keek altijd in het flesjes sauzenschap en daar vond ik niks.
Ik zou graag zijn opgegroeid met de Turkse keuken. Ik leerde het kennen toen ik een Turkse huisgenoot kreeg. Hij leerde in de weekenden koken van zijn moeder en oefende dan soms op ons. Dan kregen we een 'ei a la Mahmut'. Nu ik er over nadenk was dat vast memenen.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 07:56 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik heb onlangs zelf koemelkvrije knoflooksaus gemaakt met de Haver gurt, Greek Style van Oatly.
Wat een leuke week! Voor mij allemaal normale recepten. Alhoewel ik de tomaten in Turkse linzensoep niet kan accepteren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |