abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205719179
Oh ja, een van de vrienden voor ons eetfestijn mag geen citroen/limoen. Dat zit natuurlijk in heel veel recepten. Kan ik het vrij ongestraft vervangen door azijn, denken jullie?
pi_205805082
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
anonieme razernist
pi_205806109
quote:
2s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 18:59 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
Welcome to the club *O*

Ik maakte gisteren de hasselbackbieten uit Flavour. De bieten heeft mijn man eerst op de barbecue gepoft :9~
Spoilers!
pi_205814472
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
pi_205814729
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
_O_

Is het nog gelukt met de citroensap vervangen door azijn?
Spoilers!
pi_205814741
Ik wil ook zo’n eetfestijn :Y)
pi_205815563
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Oh ja die worteltjes! Die waren een tijdlang hier ook favoriet. En de goede granaatappels liggen binnenkort weer in de Marrokkaanse winkels hier…
pi_205815977
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn.
Wow, voor hoeveel man?

Edit:
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour) <- Is dit hetzelfde als de gepureerde bonen van/bij de portobello's?
anonieme razernist
pi_205818013
We waren met 17 personen (waaronder mijn kinderen van 10 en 12, die alleen maar couscous hebben gegeten en nog een puber die een puberbui had en niets wilde eten). Het was eigenlijk maar net genoeg.

Citroensap vervangen door azijn ging prima volgens mij; in elk geval was alles smakelijk. Alleen in de bietensalade had ik wel de ingemaakte citroen laten zitten, dus die heeft desbetreffende persoon niet gegeten.

De wittebonenpuree was wel echt een ander gerecht dan die met de portobello's (deze staat op blz. 76 geloof ik). Als ik het recept bekijk, is die ik gemaakt heb wat eenvoudiger om te maken. Ik vond het niet ingewikkeld in elk geval. Er zit wel ook knoflookolie bij, waar nog wat van over is, dus die heb ik gisteren over de gebakken aardappels gegooid. Heerlijk!

Het was echt superleuk en -lekker allemaal. We willen dit dus zeker nog een keer doen, maar dan met 3 of 4 koks die allemaal bijvoorbeeld 2 gerechten meenemen. We hebben een aantal mensen in de groep die goed kunnen koken, dus dat lukt wel.
pi_205818295
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9

[ Bericht 35% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2022 10:30:44 ]
pi_205818472
Ik heb gisteren een underwhelming Ottolenghi gerecht gemaakt. Hoe dan 8)7
Was een bloemkoolsalade waar zowel geroosterde bloemkool als rauwe geraspte bloemkool in ging. En pistachenoten en granaatappelpitjes.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205819045
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:54:48 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205819178
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
[ link | afbeelding ]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205819219
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:54 schreef Molo het volgende:

[..]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Tnx! Wil het sowieso niet te pittig hebben. Maar de smaak van harissa is wel ernstig lekker :9

Ik ga de keuken in *O* Heb er helemaal zin in.
pi_205819654
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 10:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
pi_205819835
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Tnx voor de tip ^O^

De aubergines staan inmiddels in de oven. Heb ook echt trek erin.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_205820325
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205820775
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
Ik ook :D

De wortels doe ik er even maar 3 van om te testen.

Rest maak ik wel al schoon voor morgen inc de glacering (is dat een echt woord? :@ :') )

Inmiddels ook courgette en parmezaan geraspt want heb besloten ook nog koekjes erbij te bakken.

De stukjes parmezaan die overbleven in de masjien snij ik kleine blokjes van en doe ik straks in de broccoli-courgette-romanesco soep die ik vanochtend uit de vriezer had gehaald :9

Heerlijk zo'n dagje tutten in de keuken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2022 14:09:51 ]
pi_205820852
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
pi_205821614
*O* De wortels waren helaas niet gaar, die voor morgen kook ik dus even voor. Smaak was prima.

De aubergine-linzenstoof is erg lekker. Doe er zo nog wel wat zout bij. Vond 'm ietwat flauw.

Geloof dat er ook nog koriander bij moest maar dat vinden mijn ouders niet lekker.

Ga zo eerst de keuken opruimen want die is nu ontploft :') en dan de courgettekoekjes met parmezaan maken en de rest vd wortels schoonmaken en voorkoken.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_205823266
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
pi_205823445
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 18:57 schreef Bleie het volgende:

[..]
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
Tnx.

Net even nagemeten maar het was 100ml vocht wat er in een uur tijd uit de gebakken champignons kwam.

De courgettekoekjes met parmezaan horen eigenlijk niet in dit topic maar ze zijn echt ontzettend lekker.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_205833460
De lunch was goedgekeurd door mijn ouders, ze hebben heerlijk gegeten O+
pi_205911269
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg :9 Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
Spoilers!
pi_205944760
Shelf love is nu te koop voor 20 euro....doen of niet?
pi_206181842
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2022 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg :9 Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
Die hadden wij vandaag. Boh, wat lekker!
  maandag 3 oktober 2022 @ 20:56:02 #177
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_206193364
Wij hadden net de pappardelle met Rozenharissa, olijven en kappertjes uit Simpel. Echt. Heel. Lekker. En simpel. Die komt vaker op het menu!
  maandag 3 oktober 2022 @ 21:12:48 #178
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_206193594
Ik maakte net de courgette frittata uit Simpel gemaakt. Lekker maar wel wat eenzijdig voor een diner met niets er naast. Meer geschikt als onderdeel van een maaltijd.
Spoilers!
  donderdag 2 februari 2023 @ 07:47:06 #179
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_207815442
Gisteren de aubergine rolletjes (gevuld met paneer en mango chutney) in kokos dal gemaakt, was erg lekker.

Wel de aubergines een dag van te voren gegrild en de kokos dal ook al gemaakt.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_215833920
Yotam heeft weer een nieuw boek! Het heet Comfort en gaat dus over comfort food :9

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Een preview van het boek kan je hier vinden, 47 pagina's.

Ter ere van dit boek was Yotam op 12 november in Afas Live en wij waren daarbij. Het was een leuke avond maar het was eigenlijk meer een avond waarop hij over zichzelf en zijn boek vertelde door middel van een interviewster dan dat we er nou echt iets van opgestoken hebben op culinair gebied. We konden daar ook het boek kopen, dat is wel erg leuk natuurlijk.

Hier taan wij ook tussen
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Het boek gaat dus over comfortfood. Er staan weer heerlijke gerechten in. Meestal geen gerechten waarvoor je uren achtereen in de keuken staat. Het zijn wel heel veel vleesrecepten, dat vind ik persoonlijk een beetje jammer. Ik heb liever vlees als optie, niet als hoofdingrediënt.
Spoilers!
pi_215833976
We hebben inmiddels 2 gerechten uit het boek gemaakt. Een gekruide pompoenstoof met tamarinde en kokos, die lekker was maar niet enorm speciaal.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


En het volgende gerecht was echt weer top. Het heet oyakodon en het is een omelet die drijft op kip in heel umami bouillon. Uiteraard met diverse toppings zoals shichimi togarashi en nori flakes.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Met kerst willen we, net als vorig jaar, een Ottolenghi mezze voor 2 maken. Binnenkort maar eens uitzoeken wat we gaan maken. Nu al trek in!
Spoilers!
pi_215834238
Oeh dat ziet er toch weer intrigerend uit allemaal. Heb al m’n Ottolenghi kookboeken intussen verkocht via Vinted, ik zie zoveel recepten van hem online staan dat ik daar wel genoeg aan heb.
Hij was afgelopen aflevering van 2voor12 het antwoord op een vraag, ook wel grappig.
  donderdag 12 december 2024 @ 10:52:47 #183
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_215845075
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2024 09:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Yotam heeft weer een nieuw boek! Het heet Comfort en gaat dus over comfort food :9

[ afbeelding ]

Een preview van het boek kan je hier vinden, 47 pagina's.

Ter ere van dit boek was Yotam op 12 november in Afas Live en wij waren daarbij. Het was een leuke avond maar het was eigenlijk meer een avond waarop hij over zichzelf en zijn boek vertelde door middel van een interviewster dan dat we er nou echt iets van opgestoken hebben op culinair gebied. We konden daar ook het boek kopen, dat is wel erg leuk natuurlijk.

Hier taan wij ook tussen
[ afbeelding ]

Het boek gaat dus over comfortfood. Er staan weer heerlijke gerechten in. Meestal geen gerechten waarvoor je uren achtereen in de keuken staat. Het zijn wel heel veel vleesrecepten, dat vind ik persoonlijk een beetje jammer. Ik heb liever vlees als optie, niet als hoofdingrediënt.
Klinkt toch als een leuke avond!

Hoop het boek met kerst te krijgen.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2024 09:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

Met kerst willen we, net als vorig jaar, een Ottolenghi mezze voor 2 maken. Binnenkort maar eens uitzoeken wat we gaan maken. Nu al trek in!
Dat is wel een goed idee, ga ik hier ook opperen. Al mezzes op het oog?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_215968557
Wij hebben gisteren de pizza bianca uit Simple gemaakt. Een saus van mascarpone, ansjovis, pecorino en salie met daar op flinterdunne aardappelschijfjes. Werkelijk geweldig. Dit wordt een van onze vaste pizza's.

Ik heb voor deze kerstvakantie diverse gerechten van Ottolenghi geselecteerd:
- Raita en flatbread voor bij een Indiase BBQ
- Tomatensalade met sumakuien en knolselderij met gorgonzolapuree voor bij beef ribs
- Wortel met dukkah en asperge met ansjoviskruim voor bij porchetta
- Aziatische kip met salade en kokosrijst uit het nieuwe boek

De gerechten voor tweede kerstdag zijn deze geworden:
- Fattoush
- Parelcouscous met rozijnen
- Bloemkool tabouleh
- Spruiten met citroen en olijven
- Gekonfijte prei met linzen
- Gegrilde paprika met ansjovis
- Baba ganoush
- Ezme dip (tomaat en yoghurt)
- Boerenkooldip
Spoilers!
pi_216057665
De aanraders van de afgelopen dagen :9

Kale andmixed peel dip O+
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Gegrilde paprika met ansjovis O+ O+
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Citroen spruiten O+ O+
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Gekonfijte prei met linzen O+ O+ O+
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Spoilers!
  zaterdag 28 december 2024 @ 22:07:38 #186
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_216058017
Vandaag Comfort binnen gekregen. Tijdens het doorbladeren al wat lekkere dingen gespot :9
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_216058028
@AgnesGru, heb je het nieuwe boek al doorgebladerd?
Spoilers!
pi_216058067
Oh. Dat is dus mijn antwoord :D :D
Spoilers!
  zaterdag 28 december 2024 @ 22:17:02 #189
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_216058273
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 december 2024 22:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh. Dat is dus mijn antwoord :D :D
:D

Heb jij nog andere recepten gemaakt uit Comfort?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_216058431
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 december 2024 22:17 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
:D

Heb jij nog andere recepten gemaakt uit Comfort?
Nog niet. Ik heb de knolselderij met gorgonzolaroom voor over een paar dagen op de planning staan. Ben daar erg benieuwd naar.
Spoilers!
pi_216105995
Een aantal van de Engelse uitgaves van de boeken is op dit moment in de aanbieding op bol.com, waaronder Comfort.
pi_216124160
De knolselderij net gorgonzolaroom uit Comfort is een grote aanrader :9

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Spoilers!
  vrijdag 3 januari 2025 @ 22:34:03 #193
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_216167032
Uit Comfort kan ik de kip in marinade van Tante Pauline ook van harte aanraden. Al hebben wij na marineren de boel op de bbq gelegd en ons verder niet aan het recept gehouden. Maar die marinade ga ik zeker vaker maken.
Spoilers!
pi_216374673
Uit het boek Simpel,
Heb ik gisteren de langzaam gegaarde kip met maiskorst gemaakt. Zonder maiskorst dan wel :D
Aardappel puree leek mij lekkerder.

De smaak kwam mij vaag bekend voor, dat komt omdat ik altijd chocolade gebruik in mij Chilli, hier is het een kipstoof met chocalade.
Het was een succes, dit is een blijvertje :)

https://ottolenghi.co.uk/(...)ken-crisp-corn-crust

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


[ Bericht 10% gewijzigd door Xlarge op 21-01-2025 05:53:19 ]
pi_216479269
Vandaag dit gemaakt https://thehappyfoodie.co(...)rrots-and-chickpeas/
Ik had alles toevallig in huis, op koriander (vind ik heel vies) en sinaasappels na. Koriandersteeltjes vervangen door platte peterselie en ik had wel sinaasappelsap, dus gewoon geen salsa gemaakt.
Het was erg lekker, maar de volgende keer laat ik het water weg en gebruik ik nog wat minder van de berberekruidenmix, het mag net iets minder pittig voor mij, ik had nu 5 theelepels gebruikt (het recept zegt 7,5).
pi_216480967
Wij hebben afgelopen week de prei met spinazie en eieren gemaakt. Heel simpel, het is een soort shakshuka. Deze is zeker voor herhaling vatbaar :9
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop