Myraela | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:07 |
![]() ![]() Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL! De enige regel: kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past. Het fabuleuze thema van deze week is FONDUE! En dat kan op de ouderwetse manier met een pannetje hele olie waar je vlees in gaart, maar dit is natuurlijk eigenlijk het weer voor een heerlijke kaasfondue. Of wat dacht je van een Chinese hotpot? Het mag allemaal. Wat we nodig hebben is een pannetje met een warme vloeistof, iets om erin te dippen en een beetje engelen geduld wanneer je stukje weer eens van je vork afglijdt. ![]() Speciaal voor de mensen die gaat hotpotten wil ik ook graag de allerlekkerste dipsaus ter wereld benoemen: https://www.orientalwebsh(...)licious-flavour-100g - graag gedaan. Wat gaan we dan allemaal dippen in onze hete vloeistof? • Brood • Broccoli • Bloemkool • Cherry tomaatjes • Krieltjes • Gebakken champignons • Gebakken chorizo • Gehaktballetjes • Dumplings • Lotuswortel • Vleesstukjes • Visballetjes • Tofu • Eieren Of voor de zoete chocolade fondue • Koek • Cake • Aardbeien • Bananen • Lange vingers • Poffertjes • Soesjes • Noten ![]() Fondues klaar!? Dippen maar! | |
Myraela | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:12 |
Ik ga zelf wel hotpotten volgende week. Maar ik maak daar eigenlijk precies niets zelf van. ![]() En dan komt er volgend weekend iemand hier high tea'en, dus dan kan ik wel een mini chocolade fondue maken. | |
Doedezemaar | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:23 |
Wat is hotpotten? Ik ben opgegroeid met de jaren zeventig vleesfondue met zo’n pannetje met olie. Ik vond het niet lekker en doodeng zo met dat hete vet op tafel. Er staat hier op zolder een fondueset van mijn echtgenoot, maar ik gok dat we die echt nooit gaan gebruiken, ik denk dat die electrisch is, maar eigenlijk heb ik geen idee. Kaasfondue doen we 1 keer per jaar, gewoon met zo’n pakje van de Aldi of Lidl, we hebben zo’n kaasfondueset met een spiritusbfandertje en dat vind ik ook maar een eng gedoe, dus ik zit dan niet heel ontspannen aan tafel. Maar misschien doen we dat wel komende weekend, om het begin van de voorjaarsvakantie te vieren. | |
Myraela | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:26 |
Chinese hotpot is een fonduepan maar dan met een bouillon erin. Van iets kruidig tot intens heet. En daar gaan dan dus wat meer aziatische dingen ding. Lotuswortel, dumplings, noodles, ei, visballetjes, dunne plakjes vlees, paddenstoelen, tofu oid. En dat dip je dan ook weer in een lekker sausje. ![]() Ik vind oliefonduen ook niets aan. Niets komt er echt lekker uit, alles is vet en meh. | |
maily | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:28 |
CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag! Hier nog tips voor kaasfondue ![]() | |
maily | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:30 |
Valt reuze mee hoor .... is je olie misschien niet warm genoeg? En in de olie fondueën wij alleen met vlees .... kipdijfilet en ossenhaas. Stokbroodje erbij, kerriesaus en knoflooksaus. En na afkoelen van de olie gieten wij die terug in de fles; dan zie je meteen dat er écht niet veel olie aan je eten blijft zitten .... fles is bijna weer vol naderhand. | |
Boca_Raton | zaterdag 13 februari 2021 @ 13:54 |
Kaasfondue ![]() ![]() ![]() | |
Barreltje | zondag 14 februari 2021 @ 18:24 |
Ik deed vandaag chocolade fondue ![]() | |
Myraela | zondag 14 februari 2021 @ 18:35 |
Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal? | |
kwiwi | zondag 14 februari 2021 @ 19:16 |
Wij eten zo'n beetje elk weekend kaasfondue in de winter, dus doe deze week ook mee ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 19:24 |
Wat eet jij er allemaal bij/in? Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk Eind frigging 2019 ![]() Komend jaar hopelijk extreem inhalen. Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue. | |
kwiwi | zondag 14 februari 2021 @ 19:29 |
Wij doen er meestal gewoon brood in, en soms wat groenten (bloemkool, augurkjes, cherry tomaten). Maar beste blijft met brood ![]() Als je nog eens hier bent in de winter moet je het restaurant Fribourger Fonduestübli eens proberen. Die hebben alleen maar kaasfondue ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 14 februari 2021 @ 19:32 |
De enige fondue waar je mij blij mee maakt is chocolade fondue ![]() Kaasfondue vind ik vaak te sterk (en met allergisch kind niet handig) en fondue in olie vind ik een beetje eng. | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 19:35 |
Oh ja, ooit een keer door iemand blij gemaakt met vooruitzicht op fondue, in mijn gedachten kaasfondue... Bleek oliefondue te zijn, hrrrrrr, wat vies. En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees ![]() | |
maily | zondag 14 februari 2021 @ 19:37 |
Wij doen dat met brood en champignons. En dan veel zeer fijngesneden bieslook of lenteui om je stukjebroodmetkaasfondue in te dippen ![]() Bloemkoolroosjes en lekkere dungesneden ham zijn ook lekker erbij. En blokjes ananas voor lekker fris erbij. ![]() | |
kwiwi | zondag 14 februari 2021 @ 19:37 |
Bouillonfondue heb ik ook eens bij iemand gedaan.. Alsof je lapjes leer zat te eten ![]() Chocoladefondue gaat er overigens wel in ![]() | |
Myraela | zondag 14 februari 2021 @ 19:38 |
Ik doe het nu natuurlijk zonder vlees, dus met dumplings, groenten en ei. Maar ook toen ik nog wel vlees at, bij de toko hebben ze van die superdun gesneden plakjes lam of rund voor de hotpot en die zijn best lekker. Heel dun gesneden en gemarmerd vlees. Dus je doet het er heel kort in, en dan blijft het eigenlijk erg lekker en mals. ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 19:39 |
Ik ben echt een sucker voor kleine, zoute gekookte aardappeltjes ![]() Bündnerfleisch erbij ook, en knapperig brood idd, hmmm. Die broodjes waar je ook wordt in geserveerd krijgt of Baslerbrot is zoooo lekker erbij ![]() En ja, ken ik, weleens geweest, lekker oldskool. Wordt mijn eerste reis naar buitenland weer gok ik ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 19:41 |
Chocoladefondue was zo'n extreme hype toen ik jaar of 20 was, zo vaak gedaan bij iedereen en op elke bedrijfsborrel was er ook zo zo'n fontein dat ik het op gegeven moment compleet zat was. Ik wil dat echt nooit meer doen ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 19:42 |
Een Kantonese vriend van ons nodigde ons eens uit. Maar ik vond het zo saai ![]() De soort van ietsjes zoete bonensoep als toetje hielp ook niet trouwens ![]() Nee die mij dan maar gewoon die dumplings,.en gebakken vleesch zonder de bouillon ![]() | |
Isabeau | zondag 14 februari 2021 @ 20:02 |
Laat ik dan degene zijn die zegt oliefondue super lekker te vinden, maar dat kan ook nostalgie zijn. Deden we vroeger thuis heel vaak. Met een fondueset met een echt vlammetje. Kan me geen gevaarlijke situaties herinneren, maar als kind zie je toch geen gevaar. Het is dan ook eeuwen geleden dat ik zo heb gefondued, maar de herinneringen zijn goed ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2021 @ 20:06 |
Ik had goede herinneringen aan Vienetta met kerstmis Had ja ![]() Hou het maar zo met je oliefondue ![]() | |
Isabeau | zondag 14 februari 2021 @ 20:10 |
heh, dat lijkt mij een uitstekende vergelijking. Vienetta als kind was hemels. Vienetta nu is verschrikkelijk ![]() ![]() | |
SacreCoeur | zondag 14 februari 2021 @ 20:45 |
Ik heb gister nog oliefondeutje gedaan, heerlijk ![]() Maar de olie moet gewoon echt heetHEET zijn. Ik vind ui en cherrytomaatjes (met een beetje zeezout) heel lekker uit de olie ![]() Kaasfondue ook laatst nog en dan met veel soorten gedroogde worstjes. ![]() Maar de rest van het gezin is niet zo pro kaas als ik. Gesmolten chocola is goor, dus dat eet ik nooit ![]() | |
potjecreme | zondag 14 februari 2021 @ 20:47 |
Dat herken ik. | |
Lucky_Strike | zondag 14 februari 2021 @ 21:17 |
Ik heb wel enorme trek in kaasfondue nu. Misschien volgend weekend doen. Wel uit een pakje want ik kom nergens behalve misschien de Aldi. Eens in de twee jaar eten we met kerst vleesfondue bij mijn schoonmoeder. Sinds ik mee eet wordt er ook voor salade gezorgd, dat maakt het wat minder eentonig. Door de jaren heen heb ik het leren waarderen als gezellig traditie. En waar ik er vaak tegenop zag, viel het altijd weer mee. De gehaktballen met spek en gepaneerde champignons zijn sowieso lekker. | |
maily | zondag 14 februari 2021 @ 21:21 |
Eh ... in de vleesfondue? | |
Lucky_Strike | zondag 14 februari 2021 @ 21:33 |
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder. Uiteraard eten we van echte fondueborden met vakken. Met veel sausjes, stokbrood en kruidenboter. En sinds mij dus ook drie bakken salade van de groenteboer. Elk jaar dezelfde salades (waldorf, light en asperge). Men houdt van traditie. | |
maily | zondag 14 februari 2021 @ 21:45 |
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?! ![]() | |
Yinny | zondag 14 februari 2021 @ 22:00 |
Oeh...fondue! Oliefondue laat zo'n frituurlucht in huis achter, helaas...Als kind vond ik het geweldig om er stukjes frikandel en kipnuggets in klaar te maken. Later biefstuk met allerlei sausjes... Kaasfondue met wijn vind ik niet lekker, met melk wel. Een gesmolten camembert om in te dippen is een favoriete nepfondue! Chinese hotpot is ook geweldig! Met een goede bouillon en veel lekkere dingetjes. Er is ook een szechuan versie die voor mij te pittig is. Of met een laksa bouillon, mmmmm In ZO Azië zijn er zelfs hele ketens restaurants die gespecialiseerd zijn in fondue. Je kan dan van een lopende band rauwe etenswaren pakken (denk ala sushi), bestellen bij ober of er is een buffet. In Thailand heb je een combi van fondue en grill. Komen ze langs met hete houtskool om de apparaat aan te houden. Japanse sukiyaki met hele dunne lapjes met vet gemarmerde rundvlees en veel groentes is ook lekker! Chocoladefondue vind ik nog het minst....fruit enzo oke, maar voor de rest snel te zoet... | |
Lucky_Strike | zondag 14 februari 2021 @ 22:04 |
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem. | |
maily | zondag 14 februari 2021 @ 22:13 |
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons? ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 14 februari 2021 @ 22:15 |
Nope. Er zit maar een dun laagje paneermeel om. Geen enkel probleem. Het is trouwens ook mogelijk om eerst een champignon en dan een gehaktbal op je vork te doen. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-02-2021 22:25:24 ] | |
Barreltje | maandag 15 februari 2021 @ 06:22 |
Er zaten wel aardige dingen bij.. ik hou zelf meer van fruit in de choco fondue, en dat was er wat weinig, dus zelf een meloen geveld.. Ik vond de choco te puur.. iets melkeriger was beter geweest.. er waren wel super lekkere ananas stukjes ( ja echt!) En verder lekkere cakejes en leuke dips. Het was een leuk geheel incl fondue set ( kon je zelf bepalen of je dat extra bij wilde bestellen) | |
Doedezemaar | maandag 15 februari 2021 @ 09:16 |
Oh ja, echte fondueborden met vakjes gebruiken we wel, we hebben enkele onbeschadigde exemplaren uit de erfenis van mijn schoonmoeder bewaard | |
Lonaa | maandag 15 februari 2021 @ 09:20 |
rond de feestdagen koop ik altijd van die mini-slavinkjes. Die bak ik dan en dan in de kaasfondue. ![]() Verder brood en champignons .Dat is het meestal wel. ![]() Brood ![]() | |
Molo | maandag 15 februari 2021 @ 10:15 |
Wij hadden donkergroene daarvan, voor gourmetten en bbqen Dat was altijd feest als die uit de kast kwamen ![]() | |
Barreltje | maandag 15 februari 2021 @ 10:16 |
![]() | |
Smallish | maandag 15 februari 2021 @ 11:41 |
Lekker hoor, fondue. Wij hebben nog zwarte fondueborden. Een paar keer per jaar traditiegetrouw met een van mijn beste vriendinnen vleesfondue. Gehaktballetjes, biefstuk, champignons, heerlijk! We maken het geheel af met die zakjes saus, Fantasia, Festival enzo. Moet je echt niet te vaak doen, maar we genieten er zo af en toe echt van. ![]() Vorige week nog kaasfondue. Gruyère, emmentaler en appenzeller, geweldig lekker. Vers stokbrood erbij, yum! ![]() | |
Kanaroe | maandag 15 februari 2021 @ 11:56 |
Verzoeknummer met kerst van mijn familie: Geitenkaasfondue met tijm en met ontbijtspek en blaadjes laurier omwikkelde krieltjes uit de oven! Op basis van melk, dus geen alcohol erbij. Recept heb ik uit een biebboek gekopieerd, maar op internet zijn varianten genoeg te vinden. | |
Lonaa | woensdag 17 februari 2021 @ 14:09 |
Bohh dat klinkt heerlijk! | |
Lonaa | woensdag 17 februari 2021 @ 14:10 |
Ik doe deze week een pakje ![]() ![]() Het pannetje wrijf ik in met knoflook en er gaat fink wat verse nootmuskaat doorheen. Om te dippen in ieder geval brood en gebakken slavinkjes a la minute in stukjes. ![]() ![]() ![]() | |
Molo | woensdag 17 februari 2021 @ 21:57 |
Vanavond was het zover, kaasfondue ![]() Albert Heijn had de Zwitserse kaasfondue in zak in de aanbieding, prrrrrima. Goeie kaas, perfecte mix, makkelijk en alleen nog wijn, peper en shitload Kirsch toevoegen. Bündnerfleisch uit Zwitserland is hier niet te krijgen, vandaar de bressaola, lijkt er soort van op. Ik had mijn kaasfonduespullen állemaal uitgeleend kwam ik achter toen ik ging koken, dus vandaar maar gewoon een steelpan en gewone vorken ![]() ![]() Ananas was voor mijn kind, al is het natuurlijk een gotspe in de kaas ![]() ![]() | |
SacreCoeur | woensdag 17 februari 2021 @ 22:03 |
Oehhh ananas in de kaas. ![]() ![]() ![]() | |
Molo | woensdag 17 februari 2021 @ 22:05 |
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedend ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 17 februari 2021 @ 22:07 |
Dit is wel een teken dat je echt van je kind houdt. Mocht ze daar ooit aan twijfelen, is dit topic je bewijs. | |
SacreCoeur | woensdag 17 februari 2021 @ 22:09 |
Appel, peer of perzik is ook goddelijk in de kaas. ![]() | |
Molo | woensdag 17 februari 2021 @ 22:17 |
Kan deze dame een CUL ban krijgen? ![]() | |
potjecreme | woensdag 17 februari 2021 @ 22:35 |
Ik heb deze in huis. Ben benieuwd hoe deze smaakt.![]() | |
Myraela | donderdag 18 februari 2021 @ 21:29 |
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 19 februari 2021 @ 08:54 |
https://watschaftdepodcast.com/ De meest recente aflevering ging over kaasfondue ![]() Wij hebben vegan kaas fondue in de koelkast staan https://www.veggiedeli.nl(...)t-cheese-fondue-280g Ik ben heel benieuwd. Ik wil eigenlijk ook nog een mont d’Or kaasje in de oven doen. ![]() | |
Molo | vrijdag 19 februari 2021 @ 09:37 |
Hoe maak je die bouillon? En was het lekker? | |
Yinny | vrijdag 19 februari 2021 @ 09:44 |
Nee, hoor, niet alleen maar vis en vlees. Chinezen eten er heel veel verschillende paddenstoelen en (blad)groentes bij, waaronder ook een bosje koriander valt (blehhhhh). Ook zijn er de vega versies van bijvoorbeeld visballetjes of garnalen, tofu puffs, konyaku (?) als vervanger inktvis. Je kan ook nog noedels erin doen ![]() Heel vega(n) vriendelijk! | |
Doedezemaar | vrijdag 19 februari 2021 @ 18:59 |
![]() En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat | |
Hupje | vrijdag 19 februari 2021 @ 19:50 |
Toffe borden! | |
Isabeau | vrijdag 19 februari 2021 @ 19:54 |
Tof tafelkleed! ![]() | |
maily | vrijdag 19 februari 2021 @ 19:54 |
Ja!! Geen tof stokbrood ![]() | |
maily | vrijdag 19 februari 2021 @ 19:56 |
@sigme | |
Yinny | vrijdag 19 februari 2021 @ 22:24 |
Heerlijk retro! | |
Doedezemaar | vrijdag 19 februari 2021 @ 22:48 |
Sigme heeft dat tafelkleed ook ja, in het bruin. Wij hadden vroeger thuis de paarse en bij familie hadden ze blauw en bruin. De borden zijn de mooiste versie ja, Jasba, W-Germany, passend bij onze vazen. De kasten daar achter Symph staan aardig vol met W-Germanyvazen en vintage (voornamelijk Arcopal) servies | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 februari 2021 @ 22:50 |
Ik heb zo'n tafelkleed in wit-rood. Ergens in de schuur bij de oude lappen. | |
Isabeau | vrijdag 19 februari 2021 @ 22:53 |
Het doet me aan wintersportvakanties in Oostenrijk denken ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 februari 2021 @ 22:59 |
Ik bedenk nu ik die foto hierboven zie dat het ook wel zijn charme heeft. Maar het kleed is al zeker 30 jaar gebruikt bij het verven, al toen het nog van mijn ouders was. | |
Myraela | zaterdag 20 februari 2021 @ 08:35 |
Met een pakje: https://www.orientalwebsh(...)p-base-hot-235g-235g Ik vind het altijd wel lekker, ja. Al komt dat ook vooral door de flinke lading saus met koriander en lente-ui. ![]() | |
Vanyel | zaterdag 20 februari 2021 @ 09:26 |
Ik krijg ook zin om te fonduen maar weet niet in welke variant.. In Maleisië at ik 10000 jaar geleden satehfondue. In het midden van de tafel een verdiepte bak bubbelende saus en langs de wanden ontelbaar veel voedsel om te kiezen en mee te nemen voor je pindafeestje ![]() ![]() Misschien nog een aanrader voor andere twijfelaars ![]() | |
Barreltje | zaterdag 20 februari 2021 @ 09:29 |
Is er nog een mogelijkheid om te fonduen zonder fondue pan? ![]() | |
maily | zaterdag 20 februari 2021 @ 09:49 |
Kan ook in een gewone pan, op een theelicht (alleen voor kaasfondue, wordt niet warm genoeg voor vleesfondue) of kookplaatje. | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 februari 2021 @ 20:27 |
Kaasfondue ![]() ![]() Er bij: -wit en meergranenbrood -boter, pesto, tapenade, rode uienchutney - romaine, lente-ui, komkommer, gedroogde tomaat, knoflookchampignons - cervelaat, spianata romana, fuet, gebakken chorizo, gehaktballetjes. Ik heb alle gecombinaties zo'n beetje geprobeerd. Speciale vermelding voor: - uienchutney op brood in kaas ![]() - lente-ui in chorizo in kaas ![]() | |
Barreltje | zondag 21 februari 2021 @ 06:36 |
Goede inspiratie voor "dingen voor in de kaasfondue" lucky! Ik ga ze onthouden en gebruiken om k. vaker over te halen om de kaasfondue aan te slingeren ![]() | |
Scheepskok | zondag 21 februari 2021 @ 06:39 |
Precies zoals ik denk. | |
Lucky_Strike | zondag 21 februari 2021 @ 08:49 |
Dit was ook mijn tactiek ![]() | |
kwiwi | zondag 21 februari 2021 @ 12:01 |
Kaasfondue van gisteren. Kaasmix van de kaasboer met augurkjes en brood. Voor ons is het fastfood voor na het skiën omdat het in 10 min klaar is, dus geen fancy dingen om in de kaas te dippen ![]() ![]() | |
Yinny | zondag 21 februari 2021 @ 15:41 |
![]() ![]() Wat kan ik met een kleuter in quarantaine doen? Witte chocolade fondue! Hij heeft spikkels uiteindelijk met lepel uit het bakje gegeten en de marshmallows + koekjes zonder te dippen... ![]() | |
Doedezemaar | zondag 21 februari 2021 @ 15:59 |
Goeie actiefoto van het geconcentreerde strooien | |
Yinny | maandag 22 februari 2021 @ 07:30 |
![]() Vergeten gehakt uit de vriezer te halen vor balletjes, dus plakjes rookworst. O, en de bloemkool vergeten tot na de foto. Zelfgemaakte kaasfondue op basis van melk | |
Lonaa | maandag 22 februari 2021 @ 07:35 |
![]() Kaasfondue uit een pakje van de Lidl ![]() Brood, uitgebakken chorizo, brococli, slavink a la minute, bosui. Ik moet @Lucky_Strike gelijk geven, Chorizo + kaasfondue + bosui is lekker ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 22 februari 2021 @ 11:14 |
Kaasfondue is echt het allerbeste fastfood ![]() Die rookworst is een briljant idee! | |
Yinny | maandag 22 februari 2021 @ 13:20 |
Ik zie groene dingen! Toch wel ![]() | |
Lonaa | maandag 22 februari 2021 @ 14:05 |
Haha, ja. Ik had nog klein beetje broccoli over en gezien broccoli+kaas een wesome combinatie is, toch maar groente in mn kaasfondue ![]() |