Eh ... in de vleesfondue?quote:Op zondag 14 februari 2021 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel enorme trek in kaasfondue nu. Misschien volgend weekend doen. Wel uit een pakje want ik kom nergens behalve misschien de Aldi.
Eens in de twee jaar eten we met kerst vleesfondue bij mijn schoonmoeder. Sinds ik mee eet wordt er ook voor salade gezorgd, dat maakt het wat minder eentonig. Door de jaren heen heb ik het leren waarderen als gezellig traditie. En waar ik er vaak tegenop zag, viel het altijd weer mee. De gehaktballen met spek en gepaneerde champignons zijn sowieso lekker.
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.quote:
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?!quote:Op zondag 14 februari 2021 21:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.
Uiteraard eten we van echte fondueborden met vakken. Met veel sausjes, stokbrood en kruidenboter. En sinds mij dus ook drie bakken salade van de groenteboer. Elk jaar dezelfde salades (waldorf, light en asperge). Men houdt van traditie.
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.quote:Op zondag 14 februari 2021 21:45 schreef maily het volgende:
[..]
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?!
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons?quote:Op zondag 14 februari 2021 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.
Nope. Er zit maar een dun laagje paneermeel om. Geen enkel probleem. Het is trouwens ook mogelijk om eerst een champignon en dan een gehaktbal op je vork te doen.quote:Op zondag 14 februari 2021 22:13 schreef maily het volgende:
[..]
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons?
Er zaten wel aardige dingen bij.. ik hou zelf meer van fruit in de choco fondue, en dat was er wat weinig, dus zelf een meloen geveld..quote:Op zondag 14 februari 2021 18:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal?
Wij hadden donkergroene daarvan, voor gourmetten en bbqenquote:Op maandag 15 februari 2021 09:16 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh ja, echte fondueborden met vakjes gebruiken we wel, we hebben enkele onbeschadigde exemplaren uit de erfenis van mijn schoonmoeder bewaard
quote:Op maandag 15 februari 2021 09:20 schreef Lonaa het volgende:
rond de feestdagen koop ik altijd van die mini-slavinkjes. Die bak ik dan en dan in de kaasfondue.![]()
Verder brood en champignons .Dat is het meestal wel.
Brood
Bohh dat klinkt heerlijk!quote:Op maandag 15 februari 2021 11:56 schreef Kanaroe het volgende:
Verzoeknummer met kerst van mijn familie:
Geitenkaasfondue met tijm en met ontbijtspek en blaadjes laurier omwikkelde krieltjes uit de oven!
Op basis van melk, dus geen alcohol erbij.
Recept heb ik uit een biebboek gekopieerd, maar op internet zijn varianten genoeg te vinden.
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedendquote:
Dit is wel een teken dat je echt van je kind houdt. Mocht ze daar ooit aan twijfelen, is dit topic je bewijs.quote:Op woensdag 17 februari 2021 22:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedend
Kan deze dame een CUL ban krijgen?quote:Op woensdag 17 februari 2021 22:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Appel, peer of perzik is ook goddelijk in de kaas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |