abonnement Unibet Coolblue
pi_197981242



Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL!

De enige regel: kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.
Het fabuleuze thema van deze week is FONDUE!

En dat kan op de ouderwetse manier met een pannetje hele olie waar je vlees in gaart, maar dit is natuurlijk eigenlijk het weer voor een heerlijke kaasfondue. Of wat dacht je van een Chinese hotpot? Het mag allemaal. Wat we nodig hebben is een pannetje met een warme vloeistof, iets om erin te dippen en een beetje engelen geduld wanneer je stukje weer eens van je vork afglijdt.



Speciaal voor de mensen die gaat hotpotten wil ik ook graag de allerlekkerste dipsaus ter wereld benoemen: https://www.orientalwebsh(...)licious-flavour-100g - graag gedaan.

Wat gaan we dan allemaal dippen in onze hete vloeistof?

• Brood
• Broccoli
• Bloemkool
• Cherry tomaatjes
• Krieltjes
• Gebakken champignons
• Gebakken chorizo
• Gehaktballetjes
• Dumplings
• Lotuswortel
• Vleesstukjes
• Visballetjes
• Tofu
• Eieren

Of voor de zoete chocolade fondue

• Koek
• Cake
• Aardbeien
• Bananen
• Lange vingers
• Poffertjes
• Soesjes
• Noten



Fondues klaar!? Dippen maar!
pi_197981308
Ik ga zelf wel hotpotten volgende week. Maar ik maak daar eigenlijk precies niets zelf van. :') Alles komt uit een pakje.

En dan komt er volgend weekend iemand hier high tea'en, dus dan kan ik wel een mini chocolade fondue maken.
pi_197981432
Wat is hotpotten?

Ik ben opgegroeid met de jaren zeventig vleesfondue met zo’n pannetje met olie. Ik vond het niet lekker en doodeng zo met dat hete vet op tafel. Er staat hier op zolder een fondueset van mijn echtgenoot, maar ik gok dat we die echt nooit gaan gebruiken, ik denk dat die electrisch is, maar eigenlijk heb ik geen idee.
Kaasfondue doen we 1 keer per jaar, gewoon met zo’n pakje van de Aldi of Lidl, we hebben zo’n kaasfondueset met een spiritusbfandertje en dat vind ik ook maar een eng gedoe, dus ik zit dan niet heel ontspannen aan tafel. Maar misschien doen we dat wel komende weekend, om het begin van de voorjaarsvakantie te vieren.
pi_197981472
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2021 13:23 schreef Doedezemaar het volgende:
Wat is hotpotten?
Chinese hotpot is een fonduepan maar dan met een bouillon erin. Van iets kruidig tot intens heet. En daar gaan dan dus wat meer aziatische dingen ding. Lotuswortel, dumplings, noodles, ei, visballetjes, dunne plakjes vlees, paddenstoelen, tofu oid. En dat dip je dan ook weer in een lekker sausje. :9 Echt lekker.

Ik vind oliefonduen ook niets aan. Niets komt er echt lekker uit, alles is vet en meh.
  Spellchecker zaterdag 13 februari 2021 @ 13:28:16 #5
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  Spellchecker zaterdag 13 februari 2021 @ 13:30:53 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197981529
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2021 13:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Chinese hotpot is een fonduepan maar dan met een bouillon erin. Van iets kruidig tot intens heet. En daar gaan dan dus wat meer aziatische dingen ding. Lotuswortel, dumplings, noodles, ei, visballetjes, dunne plakjes vlees, paddenstoelen, tofu oid. En dat dip je dan ook weer in een lekker sausje. :9 Echt lekker.

Ik vind oliefonduen ook niets aan. Niets komt er echt lekker uit, alles is vet en meh.
Valt reuze mee hoor .... is je olie misschien niet warm genoeg?
En in de olie fondueën wij alleen met vlees .... kipdijfilet en ossenhaas.
Stokbroodje erbij, kerriesaus en knoflooksaus.

En na afkoelen van de olie gieten wij die terug in de fles; dan zie je meteen dat er écht niet veel olie aan je eten blijft zitten .... fles is bijna weer vol naderhand.
  zaterdag 13 februari 2021 @ 13:54:50 #7
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_197981836
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2021 13:28 schreef maily het volgende:
CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag!

Hier nog tips voor kaasfondue :9
Kaasfondue O+ O+ O+
  zondag 14 februari 2021 @ 18:24:50 #8
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198005445
Ik deed vandaag chocolade fondue

Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198005649
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 18:24 schreef Barreltje het volgende:
Ik deed vandaag chocolade fondue

[ afbeelding ]
Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal?
  zondag 14 februari 2021 @ 19:16:35 #10
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_198006393
Wij eten zo'n beetje elk weekend kaasfondue in de winter, dus doe deze week ook mee :9
  zondag 14 februari 2021 @ 19:24:01 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198006525
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:16 schreef kwiwi het volgende:
Wij eten zo'n beetje elk weekend kaasfondue in de winter, dus doe deze week ook mee :9
Wat eet jij er allemaal bij/in?

Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk

Eind frigging 2019 :'(
Komend jaar hopelijk extreem inhalen.

Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 14 februari 2021 @ 19:29:45 #12
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_198006621
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Wat eet jij er allemaal bij/in?

Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk

Eind frigging 2019 :'(
Komend jaar hopelijk extreem inhalen.

Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue.
Wij doen er meestal gewoon brood in, en soms wat groenten (bloemkool, augurkjes, cherry tomaten). Maar beste blijft met brood _O_

Als je nog eens hier bent in de winter moet je het restaurant Fribourger Fonduestübli eens proberen. Die hebben alleen maar kaasfondue :D :9~
pi_198006662
De enige fondue waar je mij blij mee maakt is chocolade fondue :@ (met Oud en Nieuw nog gedaan)
Kaasfondue vind ik vaak te sterk (en met allergisch kind niet handig) en fondue in olie vind ik een beetje eng.
  zondag 14 februari 2021 @ 19:35:08 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198006699
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:32 schreef Hupje het volgende:
De enige fondue waar je mij blij mee maakt is chocolade fondue :@ (met Oud en Nieuw nog gedaan)
Kaasfondue vind ik vaak te sterk (en met allergisch kind niet handig) en fondue in olie vind ik een beetje eng.
Oh ja, ooit een keer door iemand blij gemaakt met vooruitzicht op fondue, in mijn gedachten kaasfondue...

Bleek oliefondue te zijn, hrrrrrr, wat vies.

En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees :{
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Spellchecker zondag 14 februari 2021 @ 19:37:07 #15
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198006732
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Wat eet jij er allemaal bij/in?

Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk

Eind frigging 2019 :'(
Komend jaar hopelijk extreem inhalen.

Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue.
Wij doen dat met brood en champignons. En dan veel zeer fijngesneden bieslook of lenteui om je stukjebroodmetkaasfondue in te dippen :9~
Bloemkoolroosjes en lekkere dungesneden ham zijn ook lekker erbij. En blokjes ananas voor lekker fris erbij.
:9~
  zondag 14 februari 2021 @ 19:37:17 #16
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_198006735
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh ja, ooit een keer door iemand blij gemaakt met vooruitzicht op fondue, in mijn gedachten kaasfondue...

Bleek oliefondue te zijn, hrrrrrr, wat vies.

En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees :{
Bouillonfondue heb ik ook eens bij iemand gedaan.. Alsof je lapjes leer zat te eten :{

Chocoladefondue gaat er overigens wel in :P
pi_198006760
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:35 schreef Molo het volgende:
En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees :{
Ik doe het nu natuurlijk zonder vlees, dus met dumplings, groenten en ei. Maar ook toen ik nog wel vlees at, bij de toko hebben ze van die superdun gesneden plakjes lam of rund voor de hotpot en die zijn best lekker. Heel dun gesneden en gemarmerd vlees. Dus je doet het er heel kort in, en dan blijft het eigenlijk erg lekker en mals. :9
  zondag 14 februari 2021 @ 19:39:42 #18
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198006777
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:29 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Wij doen er meestal gewoon brood in, en soms wat groenten (bloemkool, augurkjes, cherry tomaten). Maar beste blijft met brood _O_

Als je nog eens hier bent in de winter moet je het restaurant Fribourger Fonduestübli eens proberen. Die hebben alleen maar kaasfondue :D :9~
Ik ben echt een sucker voor kleine, zoute gekookte aardappeltjes :9
Bündnerfleisch erbij ook, en knapperig brood idd, hmmm. Die broodjes waar je ook wordt in geserveerd krijgt of Baslerbrot is zoooo lekker erbij :9~

En ja, ken ik, weleens geweest, lekker oldskool. Wordt mijn eerste reis naar buitenland weer gok ik O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 14 februari 2021 @ 19:41:27 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198006799
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:37 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Bouillonfondue heb ik ook eens bij iemand gedaan.. Alsof je lapjes leer zat te eten :{

Chocoladefondue gaat er overigens wel in :P
Chocoladefondue was zo'n extreme hype toen ik jaar of 20 was, zo vaak gedaan bij iedereen en op elke bedrijfsborrel was er ook zo zo'n fontein dat ik het op gegeven moment compleet zat was. Ik wil dat echt nooit meer doen _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 14 februari 2021 @ 19:42:43 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198006820
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 19:38 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik doe het nu natuurlijk zonder vlees, dus met dumplings, groenten en ei. Maar ook toen ik nog wel vlees at, bij de toko hebben ze van die superdun gesneden plakjes lam of rund voor de hotpot en die zijn best lekker. Heel dun gesneden en gemarmerd vlees. Dus je doet het er heel kort in, en dan blijft het eigenlijk erg lekker en mals. :9
Een Kantonese vriend van ons nodigde ons eens uit. Maar ik vond het zo saai ;(
De soort van ietsjes zoete bonensoep als toetje hielp ook niet trouwens :')

Nee die mij dan maar gewoon die dumplings,.en gebakken vleesch zonder de bouillon :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198007193
Laat ik dan degene zijn die zegt oliefondue super lekker te vinden, maar dat kan ook nostalgie zijn. Deden we vroeger thuis heel vaak. Met een fondueset met een echt vlammetje. Kan me geen gevaarlijke situaties herinneren, maar als kind zie je toch geen gevaar. Het is dan ook eeuwen geleden dat ik zo heb gefondued, maar de herinneringen zijn goed :7 En aangezien ik geen fondueset heb blijft het bij herinneringen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 februari 2021 @ 20:06:25 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198007252
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 20:02 schreef Isabeau het volgende:
Laat ik dan degene zijn die zegt oliefondue super lekker te vinden, maar dat kan ook nostalgie zijn. Deden we vroeger thuis heel vaak. Met een fondueset met een echt vlammetje. Kan me geen gevaarlijke situaties herinneren, maar als kind zie je toch geen gevaar. Het is dan ook eeuwen geleden dat ik zo heb gefondued, maar de herinneringen zijn goed :7 En aangezien ik geen fondueset heb blijft het bij herinneringen.
Ik had goede herinneringen aan Vienetta met kerstmis

Had ja :+


Hou het maar zo met je oliefondue :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198007320
quote:
10s.gif Op zondag 14 februari 2021 20:06 schreef Molo het volgende:

Ik had goede herinneringen aan Vienetta met kerstmis

Had ja :+

Hou het maar zo met je oliefondue :D
heh, dat lijkt mij een uitstekende vergelijking. Vienetta als kind was hemels. Vienetta nu is verschrikkelijk :X Het kàn gewoon niet hetzelfde spul zijn :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 februari 2021 @ 20:45:38 #24
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_198007973
Ik heb gister nog oliefondeutje gedaan, heerlijk :'( helaas geen fotootje.
Maar de olie moet gewoon echt heetHEET zijn.
Ik vind ui en cherrytomaatjes (met een beetje zeezout) heel lekker uit de olie :9

Kaasfondue ook laatst nog en dan met veel soorten gedroogde worstjes. :9~
Maar de rest van het gezin is niet zo pro kaas als ik.

Gesmolten chocola is goor, dus dat eet ik nooit :P
pi_198008009
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 20:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

heh, dat lijkt mij een uitstekende vergelijking. Vienetta als kind was hemels. Vienetta nu is verschrikkelijk :X Het kàn gewoon niet hetzelfde spul zijn :+
Dat herken ik.
pi_198008648
Ik heb wel enorme trek in kaasfondue nu. Misschien volgend weekend doen. Wel uit een pakje want ik kom nergens behalve misschien de Aldi.

Eens in de twee jaar eten we met kerst vleesfondue bij mijn schoonmoeder. Sinds ik mee eet wordt er ook voor salade gezorgd, dat maakt het wat minder eentonig. Door de jaren heen heb ik het leren waarderen als gezellig traditie. En waar ik er vaak tegenop zag, viel het altijd weer mee. De gehaktballen met spek en gepaneerde champignons zijn sowieso lekker.
Spoilers!
  Spellchecker zondag 14 februari 2021 @ 21:21:25 #27
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198008750
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel enorme trek in kaasfondue nu. Misschien volgend weekend doen. Wel uit een pakje want ik kom nergens behalve misschien de Aldi.

Eens in de twee jaar eten we met kerst vleesfondue bij mijn schoonmoeder. Sinds ik mee eet wordt er ook voor salade gezorgd, dat maakt het wat minder eentonig. Door de jaren heen heb ik het leren waarderen als gezellig traditie. En waar ik er vaak tegenop zag, viel het altijd weer mee. De gehaktballen met spek en gepaneerde champignons zijn sowieso lekker.
Eh ... in de vleesfondue?
pi_198008998
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 21:21 schreef maily het volgende:

[..]

Eh ... in de vleesfondue?
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.

Uiteraard eten we van echte fondueborden met vakken. Met veel sausjes, stokbrood en kruidenboter. En sinds mij dus ook drie bakken salade van de groenteboer. Elk jaar dezelfde salades (waldorf, light en asperge). Men houdt van traditie.
Spoilers!
  Spellchecker zondag 14 februari 2021 @ 21:45:38 #29
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198009235
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 21:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.

Uiteraard eten we van echte fondueborden met vakken. Met veel sausjes, stokbrood en kruidenboter. En sinds mij dus ook drie bakken salade van de groenteboer. Elk jaar dezelfde salades (waldorf, light en asperge). Men houdt van traditie.
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?! :o
pi_198009467
Oeh...fondue!

Oliefondue laat zo'n frituurlucht in huis achter, helaas...Als kind vond ik het geweldig om er stukjes frikandel en kipnuggets in klaar te maken. Later biefstuk met allerlei sausjes...

Kaasfondue met wijn vind ik niet lekker, met melk wel. Een gesmolten camembert om in te dippen is een favoriete nepfondue!

Chinese hotpot is ook geweldig! Met een goede bouillon en veel lekkere dingetjes. Er is ook een szechuan versie die voor mij te pittig is. Of met een laksa bouillon, mmmmm
In ZO Azië zijn er zelfs hele ketens restaurants die gespecialiseerd zijn in fondue. Je kan dan van een lopende band rauwe etenswaren pakken (denk ala sushi), bestellen bij ober of er is een buffet.
In Thailand heb je een combi van fondue en grill. Komen ze langs met hete houtskool om de apparaat aan te houden.
Japanse sukiyaki met hele dunne lapjes met vet gemarmerde rundvlees en veel groentes is ook lekker!

Chocoladefondue vind ik nog het minst....fruit enzo oke, maar voor de rest snel te zoet...
pi_198009531
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 21:45 schreef maily het volgende:

[..]

Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?! :o
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.
Spoilers!
  Spellchecker zondag 14 februari 2021 @ 22:13:30 #32
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198009683
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons? :@
pi_198009706
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2021 22:13 schreef maily het volgende:

[..]

Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons? :@
Nope. Er zit maar een dun laagje paneermeel om. Geen enkel probleem. Het is trouwens ook mogelijk om eerst een champignon en dan een gehaktbal op je vork te doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-02-2021 22:25:24 ]
Spoilers!
  maandag 15 februari 2021 @ 06:22:30 #34
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198011797
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2021 18:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal?
Er zaten wel aardige dingen bij.. ik hou zelf meer van fruit in de choco fondue, en dat was er wat weinig, dus zelf een meloen geveld..

Ik vond de choco te puur.. iets melkeriger was beter geweest.. er waren wel super lekkere ananas stukjes ( ja echt!) En verder lekkere cakejes en leuke dips. Het was een leuk geheel incl fondue set ( kon je zelf bepalen of je dat extra bij wilde bestellen)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198012939
Oh ja, echte fondueborden met vakjes gebruiken we wel, we hebben enkele onbeschadigde exemplaren uit de erfenis van mijn schoonmoeder bewaard
pi_198012982
rond de feestdagen koop ik altijd van die mini-slavinkjes. Die bak ik dan en dan in de kaasfondue. :9
Verder brood en champignons .Dat is het meestal wel. :')

Brood O+
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 15 februari 2021 @ 10:15:46 #37
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198013662
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2021 09:16 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh ja, echte fondueborden met vakjes gebruiken we wel, we hebben enkele onbeschadigde exemplaren uit de erfenis van mijn schoonmoeder bewaard
Wij hadden donkergroene daarvan, voor gourmetten en bbqen

Dat was altijd feest als die uit de kast kwamen _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 15 februari 2021 @ 10:16:42 #38
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198013673
quote:
2s.gif Op maandag 15 februari 2021 09:20 schreef Lonaa het volgende:
rond de feestdagen koop ik altijd van die mini-slavinkjes. Die bak ik dan en dan in de kaasfondue. :9
Verder brood en champignons .Dat is het meestal wel. :')

Brood O+
:9~
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198014940
Lekker hoor, fondue. Wij hebben nog zwarte fondueborden. Een paar keer per jaar traditiegetrouw met een van mijn beste vriendinnen vleesfondue. Gehaktballetjes, biefstuk, champignons, heerlijk! We maken het geheel af met die zakjes saus, Fantasia, Festival enzo. Moet je echt niet te vaak doen, maar we genieten er zo af en toe echt van. *O*

Vorige week nog kaasfondue. Gruyère, emmentaler en appenzeller, geweldig lekker. Vers stokbrood erbij, yum! :9
Is dat zo?
pi_198015204
Verzoeknummer met kerst van mijn familie:
Geitenkaasfondue met tijm en met ontbijtspek en blaadjes laurier omwikkelde krieltjes uit de oven!
Op basis van melk, dus geen alcohol erbij.
Recept heb ik uit een biebboek gekopieerd, maar op internet zijn varianten genoeg te vinden.
pi_198055862
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2021 11:56 schreef Kanaroe het volgende:
Verzoeknummer met kerst van mijn familie:
Geitenkaasfondue met tijm en met ontbijtspek en blaadjes laurier omwikkelde krieltjes uit de oven!
Op basis van melk, dus geen alcohol erbij.
Recept heb ik uit een biebboek gekopieerd, maar op internet zijn varianten genoeg te vinden.
Bohh dat klinkt heerlijk!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198055893
Ik doe deze week een pakje :@ Van de Lidl :@

Het pannetje wrijf ik in met knoflook en er gaat fink wat verse nootmuskaat doorheen. Om te dippen in ieder geval brood en gebakken slavinkjes a la minute in stukjes. :7 Misschien nog iets van groente, misschien ook niet. :D :')
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 17 februari 2021 @ 21:57:43 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198065289
Vanavond was het zover, kaasfondue :9

Albert Heijn had de Zwitserse kaasfondue in zak in de aanbieding, prrrrrima.
Goeie kaas, perfecte mix, makkelijk en alleen nog wijn, peper en shitload Kirsch toevoegen.

Bündnerfleisch uit Zwitserland is hier niet te krijgen, vandaar de bressaola, lijkt er soort van op.

Ik had mijn kaasfonduespullen állemaal uitgeleend kwam ik achter toen ik ging koken, dus vandaar maar gewoon een steelpan en gewone vorken oO< oO<

Ananas was voor mijn kind, al is het natuurlijk een gotspe in de kaas :X

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 17 februari 2021 @ 22:03:18 #44
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_198065422
Oehhh ananas in de kaas. :9~ :9~ :9~
  woensdag 17 februari 2021 @ 22:05:28 #45
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198065461
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 22:03 schreef SacreCoeur het volgende:
Oehhh ananas in de kaas. :9~ :9~ :9~
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedend :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198065529
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 22:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedend :+
Dit is wel een teken dat je echt van je kind houdt. Mocht ze daar ooit aan twijfelen, is dit topic je bewijs.
Spoilers!
  woensdag 17 februari 2021 @ 22:09:29 #47
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_198065573
Appel, peer of perzik is ook goddelijk in de kaas. :@
  woensdag 17 februari 2021 @ 22:17:50 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198065790
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 22:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Appel, peer of perzik is ook goddelijk in de kaas. :@
Kan deze dame een CUL ban krijgen? :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198066242
Ik heb deze in huis. Ben benieuwd hoe deze smaakt.
pi_198083700
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.

pi_198089847
https://watschaftdepodcast.com/ De meest recente aflevering ging over kaasfondue :9~ Heel leuk!

Wij hebben vegan kaas fondue in de koelkast staan https://www.veggiedeli.nl(...)t-cheese-fondue-280g

Ik ben heel benieuwd.

Ik wil eigenlijk ook nog een mont d’Or kaasje in de oven doen. :@
  vrijdag 19 februari 2021 @ 09:37:14 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198090295
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2021 21:29 schreef Myraela het volgende:
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.

[ afbeelding ]
Hoe maak je die bouillon?

En was het lekker?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198090381
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2021 21:29 schreef Myraela het volgende:
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.

[ afbeelding ]
Nee, hoor, niet alleen maar vis en vlees.
Chinezen eten er heel veel verschillende paddenstoelen en (blad)groentes bij, waaronder ook een bosje koriander valt (blehhhhh). Ook zijn er de vega versies van bijvoorbeeld visballetjes of garnalen, tofu puffs, konyaku (?) als vervanger inktvis. Je kan ook nog noedels erin doen :)
Heel vega(n) vriendelijk!
pi_198099218

En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat
pi_198100216
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 18:59 schreef Doedezemaar het volgende:
[ afbeelding ]
En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat
Toffe borden!
pi_198100306
Tof tafelkleed! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Spellchecker vrijdag 19 februari 2021 @ 19:54:28 #57
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198100310
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 19:50 schreef Hupje het volgende:

[..]

Toffe borden!
Ja!!

Geen tof stokbrood :@
  Spellchecker vrijdag 19 februari 2021 @ 19:56:12 #58
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198103542
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 18:59 schreef Doedezemaar het volgende:
[ afbeelding ]
En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat
Heerlijk retro!
pi_198104010
Sigme heeft dat tafelkleed ook ja, in het bruin. Wij hadden vroeger thuis de paarse en bij familie hadden ze blauw en bruin. De borden zijn de mooiste versie ja, Jasba, W-Germany, passend bij onze vazen. De kasten daar achter Symph staan aardig vol met W-Germanyvazen en vintage (voornamelijk Arcopal) servies
pi_198104039
Ik heb zo'n tafelkleed in wit-rood. Ergens in de schuur bij de oude lappen.
Spoilers!
pi_198104104
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 22:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb zo'n tafelkleed in wit-rood. Ergens in de schuur bij de oude lappen.
Het doet me aan wintersportvakanties in Oostenrijk denken :7 Helemaal ideaal voor een kaasfondue 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198104206
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 22:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het doet me aan wintersportvakanties in Oostenrijk denken :7 Helemaal ideaal voor een kaasfondue 8-)
Ik bedenk nu ik die foto hierboven zie dat het ook wel zijn charme heeft. Maar het kleed is al zeker 30 jaar gebruikt bij het verven, al toen het nog van mijn ouders was.
Spoilers!
pi_198107424
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 09:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoe maak je die bouillon?

En was het lekker?
Met een pakje: https://www.orientalwebsh(...)p-base-hot-235g-235g

Ik vind het altijd wel lekker, ja. Al komt dat ook vooral door de flinke lading saus met koriander en lente-ui. :9
pi_198107782
Ik krijg ook zin om te fonduen maar weet niet in welke variant..

In Maleisië at ik 10000 jaar geleden satehfondue. In het midden van de tafel een verdiepte bak bubbelende saus en langs de wanden ontelbaar veel voedsel om te kiezen en mee te nemen voor je pindafeestje :9~ :9~

Misschien nog een aanrader voor andere twijfelaars :D
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 20 februari 2021 @ 09:29:57 #66
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198107808
Is er nog een mogelijkheid om te fonduen zonder fondue pan? O-)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  Spellchecker zaterdag 20 februari 2021 @ 09:49:43 #67
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_198107960
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 09:29 schreef Barreltje het volgende:
Is er nog een mogelijkheid om te fonduen zonder fondue pan? O-)
Kan ook in een gewone pan, op een theelicht (alleen voor kaasfondue, wordt niet warm genoeg voor vleesfondue) of kookplaatje.
pi_198116813
Kaasfondue *O*



Er bij:
-wit en meergranenbrood
-boter, pesto, tapenade, rode uienchutney
- romaine, lente-ui, komkommer, gedroogde tomaat, knoflookchampignons
- cervelaat, spianata romana, fuet, gebakken chorizo, gehaktballetjes.

Ik heb alle gecombinaties zo'n beetje geprobeerd. Speciale vermelding voor:
- uienchutney op brood in kaas :9~
- lente-ui in chorizo in kaas :9
Spoilers!
  zondag 21 februari 2021 @ 06:36:48 #69
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198124672
Goede inspiratie voor "dingen voor in de kaasfondue" lucky! Ik ga ze onthouden en gebruiken om k. vaker over te halen om de kaasfondue aan te slingeren *O*
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  zondag 21 februari 2021 @ 06:39:20 #70
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_198124676
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2021 13:23 schreef Doedezemaar het volgende:
Wat is hotpotten?

Ik ben opgegroeid met de jaren zeventig vleesfondue met zo’n pannetje met olie. Ik vond het niet lekker en doodeng zo met dat hete vet op tafel. Er staat hier op zolder een fondueset van mijn echtgenoot, maar ik gok dat we die echt nooit gaan gebruiken, ik denk dat die electrisch is, maar eigenlijk heb ik geen idee.
Kaasfondue doen we 1 keer per jaar, gewoon met zo’n pakje van de Aldi of Lidl, we hebben zo’n kaasfondueset met een spiritusbfandertje en dat vind ik ook maar een eng gedoe, dus ik zit dan niet heel ontspannen aan tafel. Maar misschien doen we dat wel komende weekend, om het begin van de voorjaarsvakantie te vieren.
Precies zoals ik denk.
Praat over de hel en je komt er.
pi_198125061
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2021 06:36 schreef Barreltje het volgende:
Goede inspiratie voor "dingen voor in de kaasfondue" lucky! Ik ga ze onthouden en gebruiken om k. vaker over te halen om de kaasfondue aan te slingeren *O*
Dit was ook mijn tactiek *)
Spoilers!
  zondag 21 februari 2021 @ 12:01:05 #72
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_198127421
Kaasfondue van gisteren. Kaasmix van de kaasboer met augurkjes en brood. Voor ons is het fastfood voor na het skiën omdat het in 10 min klaar is, dus geen fancy dingen om in de kaas te dippen :@

pi_198131010


Wat kan ik met een kleuter in quarantaine doen?
Witte chocolade fondue!

Hij heeft spikkels uiteindelijk met lepel uit het bakje gegeten en de marshmallows + koekjes zonder te dippen... _O-
pi_198131323
Goeie actiefoto van het geconcentreerde strooien
pi_198141552

Vergeten gehakt uit de vriezer te halen vor balletjes, dus plakjes rookworst.
O, en de bloemkool vergeten tot na de foto.
Zelfgemaakte kaasfondue op basis van melk
pi_198141570


Kaasfondue uit een pakje van de Lidl *O*
Brood, uitgebakken chorizo, brococli, slavink a la minute, bosui.

Ik moet @Lucky_Strike gelijk geven, Chorizo + kaasfondue + bosui is lekker :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198143649
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2021 12:01 schreef kwiwi het volgende:
Kaasfondue van gisteren. Kaasmix van de kaasboer met augurkjes en brood. Voor ons is het fastfood voor na het skiën omdat het in 10 min klaar is, dus geen fancy dingen om in de kaas te dippen :@

[ afbeelding ]
Kaasfondue is echt het allerbeste fastfood _O_

quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 07:30 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vergeten gehakt uit de vriezer te halen vor balletjes, dus plakjes rookworst.
O, en de bloemkool vergeten tot na de foto.
Zelfgemaakte kaasfondue op basis van melk
Die rookworst is een briljant idee!
Spoilers!
pi_198145380
quote:
2s.gif Op maandag 22 februari 2021 07:35 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]

Kaasfondue uit een pakje van de Lidl *O*
Brood, uitgebakken chorizo, brococli, slavink a la minute, bosui.

Ik moet @:Lucky_Strike gelijk geven, Chorizo + kaasfondue + bosui is lekker :9
Ik zie groene dingen! Toch wel :P
pi_198146132
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 13:20 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ik zie groene dingen! Toch wel :P
Haha, ja. Ik had nog klein beetje broccoli over en gezien broccoli+kaas een wesome combinatie is, toch maar groente in mn kaasfondue :P
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')