Chinese hotpot is een fonduepan maar dan met een bouillon erin. Van iets kruidig tot intens heet. En daar gaan dan dus wat meer aziatische dingen ding. Lotuswortel, dumplings, noodles, ei, visballetjes, dunne plakjes vlees, paddenstoelen, tofu oid. En dat dip je dan ook weer in een lekker sausje. Echt lekker.quote:
Valt reuze mee hoor .... is je olie misschien niet warm genoeg?quote:Op zaterdag 13 februari 2021 13:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Chinese hotpot is een fonduepan maar dan met een bouillon erin. Van iets kruidig tot intens heet. En daar gaan dan dus wat meer aziatische dingen ding. Lotuswortel, dumplings, noodles, ei, visballetjes, dunne plakjes vlees, paddenstoelen, tofu oid. En dat dip je dan ook weer in een lekker sausje. Echt lekker.
Ik vind oliefonduen ook niets aan. Niets komt er echt lekker uit, alles is vet en meh.
Kaasfonduequote:Op zaterdag 13 februari 2021 13:28 schreef maily het volgende:
CUL / [KAASFONDUE!] recepten graag!
Hier nog tips voor kaasfondue
Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal?quote:Op zondag 14 februari 2021 18:24 schreef Barreltje het volgende:
Ik deed vandaag chocolade fondue
[ afbeelding ]
Wat eet jij er allemaal bij/in?quote:Op zondag 14 februari 2021 19:16 schreef kwiwi het volgende:
Wij eten zo'n beetje elk weekend kaasfondue in de winter, dus doe deze week ook mee
Wij doen er meestal gewoon brood in, en soms wat groenten (bloemkool, augurkjes, cherry tomaten). Maar beste blijft met broodquote:Op zondag 14 februari 2021 19:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Wat eet jij er allemaal bij/in?
Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk
Eind frigging 2019
Komend jaar hopelijk extreem inhalen.
Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue.
Oh ja, ooit een keer door iemand blij gemaakt met vooruitzicht op fondue, in mijn gedachten kaasfondue...quote:Op zondag 14 februari 2021 19:32 schreef Hupje het volgende:
De enige fondue waar je mij blij mee maakt is chocolade fondue (met Oud en Nieuw nog gedaan)
Kaasfondue vind ik vaak te sterk (en met allergisch kind niet handig) en fondue in olie vind ik een beetje eng.
Wij doen dat met brood en champignons. En dan veel zeer fijngesneden bieslook of lenteui om je stukjebroodmetkaasfondue in te dippenquote:Op zondag 14 februari 2021 19:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Wat eet jij er allemaal bij/in?
Mijn laatste keer was op de kerstmarkt in Zürich met een zooi mensen en een zooi wijn. Zo heerlijk
Eind frigging 2019
Komend jaar hopelijk extreem inhalen.
Ik vind het wel een mooie om toch maar thuis te maken nu, woensdag, zaagmansfondue.
Bouillonfondue heb ik ook eens bij iemand gedaan.. Alsof je lapjes leer zat te etenquote:Op zondag 14 februari 2021 19:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh ja, ooit een keer door iemand blij gemaakt met vooruitzicht op fondue, in mijn gedachten kaasfondue...
Bleek oliefondue te zijn, hrrrrrr, wat vies.
En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees
Ik doe het nu natuurlijk zonder vlees, dus met dumplings, groenten en ei. Maar ook toen ik nog wel vlees at, bij de toko hebben ze van die superdun gesneden plakjes lam of rund voor de hotpot en die zijn best lekker. Heel dun gesneden en gemarmerd vlees. Dus je doet het er heel kort in, en dan blijft het eigenlijk erg lekker en mals.quote:Op zondag 14 februari 2021 19:35 schreef Molo het volgende:
En bouillonfondue snap ik al helemaal niet. Gekookt vlees
Ik ben echt een sucker voor kleine, zoute gekookte aardappeltjesquote:Op zondag 14 februari 2021 19:29 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Wij doen er meestal gewoon brood in, en soms wat groenten (bloemkool, augurkjes, cherry tomaten). Maar beste blijft met brood
Als je nog eens hier bent in de winter moet je het restaurant Fribourger Fonduestübli eens proberen. Die hebben alleen maar kaasfondue
Chocoladefondue was zo'n extreme hype toen ik jaar of 20 was, zo vaak gedaan bij iedereen en op elke bedrijfsborrel was er ook zo zo'n fontein dat ik het op gegeven moment compleet zat was. Ik wil dat echt nooit meer doenquote:Op zondag 14 februari 2021 19:37 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Bouillonfondue heb ik ook eens bij iemand gedaan.. Alsof je lapjes leer zat te eten
Chocoladefondue gaat er overigens wel in
Een Kantonese vriend van ons nodigde ons eens uit. Maar ik vond het zo saaiquote:Op zondag 14 februari 2021 19:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe het nu natuurlijk zonder vlees, dus met dumplings, groenten en ei. Maar ook toen ik nog wel vlees at, bij de toko hebben ze van die superdun gesneden plakjes lam of rund voor de hotpot en die zijn best lekker. Heel dun gesneden en gemarmerd vlees. Dus je doet het er heel kort in, en dan blijft het eigenlijk erg lekker en mals.
Ik had goede herinneringen aan Vienetta met kerstmisquote:Op zondag 14 februari 2021 20:02 schreef Isabeau het volgende:
Laat ik dan degene zijn die zegt oliefondue super lekker te vinden, maar dat kan ook nostalgie zijn. Deden we vroeger thuis heel vaak. Met een fondueset met een echt vlammetje. Kan me geen gevaarlijke situaties herinneren, maar als kind zie je toch geen gevaar. Het is dan ook eeuwen geleden dat ik zo heb gefondued, maar de herinneringen zijn goed En aangezien ik geen fondueset heb blijft het bij herinneringen.
heh, dat lijkt mij een uitstekende vergelijking. Vienetta als kind was hemels. Vienetta nu is verschrikkelijk Het kàn gewoon niet hetzelfde spul zijnquote:Op zondag 14 februari 2021 20:06 schreef Molo het volgende:
Ik had goede herinneringen aan Vienetta met kerstmis
Had ja
Hou het maar zo met je oliefondue
Dat herken ik.quote:Op zondag 14 februari 2021 20:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
heh, dat lijkt mij een uitstekende vergelijking. Vienetta als kind was hemels. Vienetta nu is verschrikkelijk Het kàn gewoon niet hetzelfde spul zijn
Eh ... in de vleesfondue?quote:Op zondag 14 februari 2021 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel enorme trek in kaasfondue nu. Misschien volgend weekend doen. Wel uit een pakje want ik kom nergens behalve misschien de Aldi.
Eens in de twee jaar eten we met kerst vleesfondue bij mijn schoonmoeder. Sinds ik mee eet wordt er ook voor salade gezorgd, dat maakt het wat minder eentonig. Door de jaren heen heb ik het leren waarderen als gezellig traditie. En waar ik er vaak tegenop zag, viel het altijd weer mee. De gehaktballen met spek en gepaneerde champignons zijn sowieso lekker.
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.quote:
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?!quote:Op zondag 14 februari 2021 21:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Yes. Het assortiment bestaat altijd uit kipfilet, biefstuk, varkenshaas, gehaktballen zonder en met spek en gepaneerde champignons. Niets meer maar zeker niets minder.
Uiteraard eten we van echte fondueborden met vakken. Met veel sausjes, stokbrood en kruidenboter. En sinds mij dus ook drie bakken salade van de groenteboer. Elk jaar dezelfde salades (waldorf, light en asperge). Men houdt van traditie.
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.quote:Op zondag 14 februari 2021 21:45 schreef maily het volgende:
[..]
Maar dat wordt dan toch een zootje in die pan?!
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons?quote:Op zondag 14 februari 2021 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, totaal niet. Je moet de balletjes gehakt nog wel even goed om het vorkje drukken. Maar er is echt geen enkel probleem.
Nope. Er zit maar een dun laagje paneermeel om. Geen enkel probleem. Het is trouwens ook mogelijk om eerst een champignon en dan een gehaktbal op je vork te doen.quote:Op zondag 14 februari 2021 22:13 schreef maily het volgende:
[..]
Eh ... ook niet met die gepaneerde champignons?
Er zaten wel aardige dingen bij.. ik hou zelf meer van fruit in de choco fondue, en dat was er wat weinig, dus zelf een meloen geveld..quote:Op zondag 14 februari 2021 18:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Leuk! Zaten er nog echt bijzondere dingen tussen omdat het van Ron was, of was het gewoon normaal?
Wij hadden donkergroene daarvan, voor gourmetten en bbqenquote:Op maandag 15 februari 2021 09:16 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh ja, echte fondueborden met vakjes gebruiken we wel, we hebben enkele onbeschadigde exemplaren uit de erfenis van mijn schoonmoeder bewaard
quote:Op maandag 15 februari 2021 09:20 schreef Lonaa het volgende:
rond de feestdagen koop ik altijd van die mini-slavinkjes. Die bak ik dan en dan in de kaasfondue.
Verder brood en champignons .Dat is het meestal wel.
Brood
Bohh dat klinkt heerlijk!quote:Op maandag 15 februari 2021 11:56 schreef Kanaroe het volgende:
Verzoeknummer met kerst van mijn familie:
Geitenkaasfondue met tijm en met ontbijtspek en blaadjes laurier omwikkelde krieltjes uit de oven!
Op basis van melk, dus geen alcohol erbij.
Recept heb ik uit een biebboek gekopieerd, maar op internet zijn varianten genoeg te vinden.
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedendquote:
Dit is wel een teken dat je echt van je kind houdt. Mocht ze daar ooit aan twijfelen, is dit topic je bewijs.quote:Op woensdag 17 februari 2021 22:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik krijg daar echt twitchneigingen van, ziedend
Kan deze dame een CUL ban krijgen?quote:Op woensdag 17 februari 2021 22:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Appel, peer of perzik is ook goddelijk in de kaas.
Hoe maak je die bouillon?quote:Op donderdag 18 februari 2021 21:29 schreef Myraela het volgende:
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.
[ afbeelding ]
Nee, hoor, niet alleen maar vis en vlees.quote:Op donderdag 18 februari 2021 21:29 schreef Myraela het volgende:
Wij deden vanavond een Chinese hotpot. Tenminste, zo noemen wij het. Normaal ligt de focus volgens mij veel meer op het vlees, maarja, dat eten wij niet. Wat dumplings, vega balletjes, eieren, lotus wortel en paksoi voor erin. En dan verschillende sausjes die ik allemaal met een berg lente-ui en koriander eet.
[ afbeelding ]
Toffe borden!quote:Op vrijdag 19 februari 2021 18:59 schreef Doedezemaar het volgende:
[ afbeelding ]
En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat
Heerlijk retro!quote:Op vrijdag 19 februari 2021 18:59 schreef Doedezemaar het volgende:
[ afbeelding ]
En nu ben ik voorgoed klaar met deze constructie zo met die spiritusbrander. Eens kijken of het een volgende keer met een rechaud beter gaat
Het doet me aan wintersportvakanties in Oostenrijk denken Helemaal ideaal voor een kaasfonduequote:Op vrijdag 19 februari 2021 22:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb zo'n tafelkleed in wit-rood. Ergens in de schuur bij de oude lappen.
Ik bedenk nu ik die foto hierboven zie dat het ook wel zijn charme heeft. Maar het kleed is al zeker 30 jaar gebruikt bij het verven, al toen het nog van mijn ouders was.quote:Op vrijdag 19 februari 2021 22:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het doet me aan wintersportvakanties in Oostenrijk denken Helemaal ideaal voor een kaasfondue
Met een pakje: https://www.orientalwebsh(...)p-base-hot-235g-235gquote:Op vrijdag 19 februari 2021 09:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak je die bouillon?
En was het lekker?
Kan ook in een gewone pan, op een theelicht (alleen voor kaasfondue, wordt niet warm genoeg voor vleesfondue) of kookplaatje.quote:Op zaterdag 20 februari 2021 09:29 schreef Barreltje het volgende:
Is er nog een mogelijkheid om te fonduen zonder fondue pan?
Precies zoals ik denk.quote:Op zaterdag 13 februari 2021 13:23 schreef Doedezemaar het volgende:
Wat is hotpotten?
Ik ben opgegroeid met de jaren zeventig vleesfondue met zo’n pannetje met olie. Ik vond het niet lekker en doodeng zo met dat hete vet op tafel. Er staat hier op zolder een fondueset van mijn echtgenoot, maar ik gok dat we die echt nooit gaan gebruiken, ik denk dat die electrisch is, maar eigenlijk heb ik geen idee.
Kaasfondue doen we 1 keer per jaar, gewoon met zo’n pakje van de Aldi of Lidl, we hebben zo’n kaasfondueset met een spiritusbfandertje en dat vind ik ook maar een eng gedoe, dus ik zit dan niet heel ontspannen aan tafel. Maar misschien doen we dat wel komende weekend, om het begin van de voorjaarsvakantie te vieren.
Dit was ook mijn tactiekquote:Op zondag 21 februari 2021 06:36 schreef Barreltje het volgende:
Goede inspiratie voor "dingen voor in de kaasfondue" lucky! Ik ga ze onthouden en gebruiken om k. vaker over te halen om de kaasfondue aan te slingeren
Kaasfondue is echt het allerbeste fastfoodquote:Op zondag 21 februari 2021 12:01 schreef kwiwi het volgende:
Kaasfondue van gisteren. Kaasmix van de kaasboer met augurkjes en brood. Voor ons is het fastfood voor na het skiën omdat het in 10 min klaar is, dus geen fancy dingen om in de kaas te dippen
[ afbeelding ]
Die rookworst is een briljant idee!quote:Op maandag 22 februari 2021 07:30 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vergeten gehakt uit de vriezer te halen vor balletjes, dus plakjes rookworst.
O, en de bloemkool vergeten tot na de foto.
Zelfgemaakte kaasfondue op basis van melk
Ik zie groene dingen! Toch welquote:Op maandag 22 februari 2021 07:35 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
Kaasfondue uit een pakje van de Lidl
Brood, uitgebakken chorizo, brococli, slavink a la minute, bosui.
Ik moet @:Lucky_Strike gelijk geven, Chorizo + kaasfondue + bosui is lekker
Haha, ja. Ik had nog klein beetje broccoli over en gezien broccoli+kaas een wesome combinatie is, toch maar groente in mn kaasfonduequote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |