abonnement Unibet Coolblue
pi_197961201
Inleiding:
Een interessant nieuw complottheoretische fenomeen is er al weer een tijdje aan de gang in de VS en ik was eigenlijk verbaasd dat er kennelijk nog geen topic over was gemaakt in BNW.

Sinds 17 oktober 2017 heeft een onbekend persoon of personen, onder de naam Q, berichten verstuurd eerst op het Amerikaanse forum 4chan en tegenwoordig op het forum 8chan.
De berichten zijn meestal nogal cryptisch en het eigenaardige is dat de berichten vaak vlak daarna gevolgd worden door een (al dan niet relevante) tweet van Trump of althans dat beweert men adhv statistieken. (De naam Q komt van de hoogste status van geheimhouding, Q clearence, binnen het ministerie van energie, die aan een persoon verleend kan worden; eerste drop werd gemaakt onder de naam 'Q clearence patriot'). https://nl.wikipedia.org/wiki/QAnon

Hier een voorbeeld van een bericht van Q, ook wel een Q drop of 'bread crumbs' ofwel broodkruimels genoemd:

[ afbeelding ]

Omdat Q zijn berichten plaatst op een anoniem forum en degene die de berichten plaatst anoniem is, is het fenomeen wrs Qanon genoemd. Dus Q, zijn naam, en 'anon' voor anoniem.

De context:
1) De wereld wordt geregeerd door een zogenaamde Diepe Staat, deze is bekend onder allerlei benamingen zoals: New World Order, de Illuminatie, het comité van de 300, de 13 families ofwel de bloedlijn of de benaming die het meest opduikt (men had er hier al een topic over ook, zag ik) de Cabal. De Cabal is een groepje mensen (al dan niet van buitenaardse afkomst :').) dat alle touwtjes in handen houdt mondiaal gezien. Deze lieden, die je vaak aantreft in de hoogste echalons van de grote mondiaal opererende banken en financiële instituten en waarvan het koningshuis van UK en Nederland ook lid zijn, zijn erop uit om de wereld te onderwerpen, de wereldbevolking te decimeren en te verdienen aan het tegen elkaar opzetten van volkeren en binnen volkeren bevolkingsgroepen om zo oorlogen of burgeroorlogen te veroorzaken en hier veel geld aan te verdienen. Overigens vaak wordt hierbij opgemerkt dat de Cabal aanhangers zijn van het Satanisme c.q. Luciferisme en in allerlei rituelen aan bijv. kinderoffers doen.
2) Zij doen dit via allerlei instanties: het militaire apparaat (i.e. het Pentagon), de zogenaamde alfabet agentschappen (CIA, FBI, NSA, etc.: hiervan zijn er circa 75), maar bijvoorbeeld de Bilderberg conferentie is ook een soort onder order van de Cabal.

Drie ontwikkelingen:
1) In 2007 kwam er een publicatie vrij, volgens mij van de CIA zelf, waarin gewag werd gemaakt van project 'Mockingbird'. Erg veel is niet uit dat project gekomen, want bijna alles wat de CIA onderneemt mislukt altijd, volgens critici van de CIA, maar voor de volgers van Qanon is dit de belangrijkste reden waarom de MSM niet zijn te vertrouwen. Fake News vindt zijn basis in dit project Mockingbird dus.
2) Verder ontstond er in de periode 2011-2013 een rebellie in de instanties die het smerige werk doen voor de Cabal. Deze breuk, die niet 100% is, voltrekt zich ook binnen de Cabal zelf; nieuwe generaties van de 13 families willen niet meer meewerken aan de poppenkast. De redenen blijven vaag verder. Deze rebellie noemt men de "Alliantie". Qanon is een onderdeel van deze alliantie.
3) In comes Trump. Financieel onafhankelijk, geen onderdeel van de Cabal en niet gelinkt aan het partij-establishment van zowel Democraten als Republikeinen. Nou we hebben wel gezien tot welk een drama het leidde bij bepaalde mensen toen Trump werd gekozen als president iig, dus het was sws wel een klap voor het establishment.

The Calm before the Storm?
En wanneer het nu precies begonnen is moet ik nog even uitzoeken, maar op gegeven moment wordt Trump opgenomen door een camera en zegt dan: The Calm before the Storm. En in dit verhaal is dat eigenlijk het startsein voor het Qanon fenomeen. Qanon verwijst vaak naar twee termen: 1) The Calm before the Storm of simpelweg The Storm en ook wat het gevolg zou moeten zijn van de Storm: 2) The (Great) Awakening. Vandaar noemen volgers zich ook wakker of wel 'woke'. Maar dat laatste doen ook SJWs geloof ik. Overigens toen Qanon begon verscheen er een filmpje of foto, waarop Trump met een spiekbriefje in zijn hand staat en de onderste regel daarop kun je lezen (doordat zijn kleine handjes dat briefje niet helemaal bedekte): daarop staat: '5) I hear you'. En dat is een bijna subliminale boodschap aan de volgers van Qanon. Dit steeds zoeken naar clues in de berichtgeving van Qanon gecombineerd met bepaalde uitspraken of handelingen van Trump is het hele fenomeen rondom dit verhaal eigenlijk.

Qanon:
Wat
- het leveren van een Real Time verslag van de Strijd van Trump tegen de Cabal.
- dit moet leiden tot de Great Awakening bij de Amerikaanse burgers.
Wie
- onderdeel van de Alliantie.
- persoon of personen binnen het Witte Huis, zoals bewezen wordt door bepaalde foto's en de link die bestaat tussen berichten die Qanon maakt en soms seconden daarna gevolgd worden door een tweet van DJT (al dan niet relevant). Volgens deze theorie althans.
Waarom
- het collectieve bewustzijn stimuleren.
- voorbereiding op de eindstrijd tussen Cabal en Alliantie.
Waar
- internet en internet zijn wij allen. Het trekt een beetje mystiek aangelegde snuiters aan ook in de VS, plus uiteraard de complottheorie community en die is zeer groot in de VS. Door zich te informeren via internet kan de bevolking dus het Fake News van de MSM ontwijken. Aantekening is natuurlijk dat internet zelf ook veel, misschien nog wel meer, Fake News oplevert, maar zo kritisch is men niet in deze community natuurlijk.

Paar eigenaardige zaken:
- in juli van dit jaar (of eerder nog) kwam de theorie ineens naar voren dat Qanon niemand minder dan John F. Kennedy jr. zou zijn. Dit leidde men af uit een bepaalde Q drop. Deze zou in 1999 zijn dood in scene gezet hebben om de strijd aan te gaan tegen de Cabal, die ook zijn vader vermoord zou hebben in 1963. JFK jr. zou ook goed bevriend geweest zijn met DJT, volgens deze theorie, en samen hebben ze dit plan bedacht. Duiken dus ook weer veel filmpjes op op YT waarin allerlei verdachte omstandigheden rondom JFK jrs dood in 1999 worden belicht. JFK jr. zou overigens, aangezien zijn familie behoort tot de Cabal, behoren tot een vroege voorloper van de rebellie van nieuwe generaties van de Cabal tegen diezelfde Cabal.
- de door Q gebruikte leus: 'where we go one, we go all' ofwel afgekort WWG1WGA komt van een inscriptie op een scheepsbel op de achtersteven van het jacht van Joe Kennedy, vader van JFK.
- er schijnen maar liefst 13.000, volgens sommigen zelfs 40.000 zogenaamde 'sealed indictments' te zijn uitgegeven in de VS afgelopen tijd. Dat zou te maken hebben met wat men de aankomende 'Cabal Purge' noemt. Binnenkort zullen veel mensen die behoren tot de hulptroepen van de Cabal opgepakt worden, volgens deze theorie.
- steeds wordt gezegd dat dit niet een extreemrechtse complottheorie is, maar als NL'er zie je dat toch anders, denk ik. Waar veel nadruk op wordt gelegd is namelijk het Luciferisme van de Cabal, gepaard gaande met kinderoffers (vandaar dat zoveel kinderen overal verdwijnen, hetgeen weer lijkt op bijvoorbeeld de complottheorie rondom het ronde huis; in dit forum besproken). De Alliantie staat voor het christelijke geloof. Dus wrs worden atheïsten en agnosten op dezelfde hoop gegooid als het Luciferisme. Veel volgers van Qanon en Qanon zelf ook, geloof ik, propageren vaak het christendom (in een vrij fundamentele vorm) en zijn daarnaast wrs wel te vinden in het kamp van de Alt-Right lieden e.d. Ze spreken elkaar ook het liefst aan als Patriot. Dit verband zorgt ervoor dat de MSM zich er nauwelijks in verdiept c.q. hen meteen wegzet als crazy rightwing nutcases, zonder iets serieuzere analyses te geven. Volgers van Qanon zelf zeggen daarover dat het vrij logisch is dat MSM hen zoveel mogelijk beschimpt, want, zie project Mockingbird, MSM is in handen van de helpers van de Cabal.
- Q is de 17de letter van het alfabet en Trump verwijst tegenwoordig heel vaak in allerlei tweets en uitspraken naar het cijfer 17, naar men beweert.
- de term Great Awakening of Awakening die Qanon gebruikt, is een verwijzing naar een opleving in de VS van evangelische kerken in met name de frontlijnstaten, na de burgeroorlog, bekend onder de naam de Second Great Awakening.

Persoonlijke beoordeling:
Lijkt erg op een gevalletje larp (live action role playing). Trump zelf ontkent uiteraard iedere connectie. Verder zitten er vrij klassieke Grote Samenzweringselementen in, gestoken in weer een nieuw jasje. wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

Dat er een 'Diepe Staat' zou zijn, ook in NL, is echter een theorie die ik wel steeds vaker, ook in de MSM volgens mij, verkondigd zie worden.

(Overigens zit ik nu Untold History of America te kijken van Showtime (o.a. ook Dexter komt van Showtime) narrated door Oliver Stone en is wel interessant.)

Met dank aan MangoTree:

Site met alle zogenaamde Q drops (i.e. berichten van Q) plus interpretaties:
Overzicht van alle Q drops: https://qmap.pub/?pg=1
Interpretaties: https://8ch.net/patriotsawoken/catalog.html
Interpretaties: https://voat.co/v/GreatAwakening

Nadere uitleg in een YT filmpje:



Vrij accurate breakdown van PBS over dit fenomeen d.d. 01-08-08:


I´m back.
  vrijdag 12 februari 2021 @ 10:32:07 #2
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197961215
Fipo!

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het blijven wel Republikeinen hè, maar die gast is er al uit geboot. Doet verder niets af aan Lincoln project. Zijn ook geen backstabbers. Of je wilt zeggen dat Republikeinen trouw moeten zijn aan Trump oid?
Het Lincoln Project zijn Republikeinen uit het moeras, het soort wat overal zijn zakken vult en schijt heeft aan het land en de burgers. Ze collaboreren met de DNC, media en het kapitaal om de invloed van Trump uit de GOP te bannen omdat zij de oude status quo prima vinden, net als Joe Biden en diens makkers.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 12 februari 2021 @ 10:44:54 #3
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_197961442
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:32 schreef EdvandeBerg het volgende:
Fipo!
[..]

Het Lincoln Project zijn Republikeinen uit het moeras, het soort wat overal zijn zakken vult en schijt heeft aan het land en de burgers. Ze collaboreren met de DNC, media en het kapitaal om de invloed van Trump uit de GOP te bannen omdat zij de oude status quo prima vinden, net als Joe Biden en diens makkers.
Nee, omdat Trump een klootzak is, die gevaarlijk is voor zijn eigen land. Nu niet net gaan doen alsof Trump een soort God is. Hij had elke dag een schandaal, media of niet.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_197961481
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:32 schreef EdvandeBerg het volgende:
Fipo!
[..]

Het Lincoln Project zijn Republikeinen uit het moeras, het soort wat overal zijn zakken vult en schijt heeft aan het land en de burgers. Ze collaboreren met de DNC, media en het kapitaal om de invloed van Trump uit de GOP te bannen omdat zij de oude status quo prima vinden, net als Joe Biden en diens makkers.
Om even die analyse van Timothy Snyder aan te halen. Er zijn op dit moment 3 soorten Republikeinen, volgens hem.

1) 'Gamers'. Dat zijn Republikeinen zoals jij ze hier aanhaalt. In it for the money (+ macht, status etc.), verder overal schijt aan. En uitermate pragmatisch: zij bespelen het systeem ahw. Dus kunnen een coalitie aangaan met zowel 2) als met 3) als hen dat goed uitkomt.
2) 'Breakers". Dat zijn de Trumpisten, Qwappies, white supremacists, evangelicals. Deze zien de ontwikkeling van de demografische kerncijfers met leden ogen aan, zijn zich bewust van het feit dat ze vrij rap een minderheid vormen en dus proberen ze het systeem voor eens en altijd aan hun zijde te krijgen i.e. het systeem ten gunste van henzelf te breken. Als dat het einde van de democratie betekent: so be it.
3) 'Honorables'. Oldschool 'pre-Reaganite', 'pre-Nixon era' Republikeinen. Minderheid van Republikeinen. Behoeft gene nadere uitleg. (Door Trump soms ook de 'never-Trumpers' genoemd). Echter één naam mag niet onvermeld blijven wat deze categorie betreft: Mitt Romney. Die is iig gestegen in mijn achting.

Waar hoort het Lincoln Project in thuis? Twee mogelijkheden. Gamers die uit pragmatisme voor de Honorables kiezen. Of Honorables. Waarschijnlijk komen beide varianten voor, maar omdat ze al zo lang en zo vroeg begonnen zijn met hun campagne tegen Trump is mijn inschatting dat meerderheid Honorables is. En buitencategorie wellicht: Gamers die het licht hebben gezien en Honorables zijn geworden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 12-02-2021 10:53:55 ]
I´m back.
  vrijdag 12 februari 2021 @ 10:50:18 #5
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_197961505
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2021 13:06 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Maximaal cashen. Doen vrijwel alle hotels.
Het is en blijft een louche zakenman. (Mede daardoor blijf ik de steun van bepaalde figuren hier zeer vreemd vinden)
ja gebeurde ook met buitenlandse diplomaten en leden van de Secret Service die min of meer gedwongen werden om daar te overnachten.

Je bent zeker niet de enige die dat denkt..
Ik kan me gewoon nog steeds amper voorstellen dat die gast zo'n enorme aanhang heeft!
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 10:52:25 #6
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197961536
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:44 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Nee, omdat Trump een klootzak is, die gevaarlijk is voor zijn eigen land. Nu niet net gaan doen alsof Trump een soort God is. Hij had elke dag een schandaal, media of niet.
Je kan vinden van Trumps persoonlijkheid vinden wat je wil, hij had tenminste de toekomst van het land en diens burgers voorop staan en niet zijn eigen zakken vullen. Hij bracht het land naar een recordeconomie en een recordwerkgelegenheid. En ja, de media zogen inderdaad wel iedere dag een nieuw schandaal uit hun dikke duim.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_197961559
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:52 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Je kan vinden van Trumps persoonlijkheid vinden wat je wil, hij had tenminste de toekomst van het land en diens burgers voorop staan en niet zijn eigen zakken vullen. Hij bracht het land naar een recordeconomie en een recordwerkgelegenheid. En ja, de media zogen inderdaad wel iedere dag een nieuw schandaal uit hun dikke duim.
_O- _O- _O- _O- _O-
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_197961583
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:54 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O-
Volgens mij een grapje. Toch?
I´m back.
  vrijdag 12 februari 2021 @ 10:56:18 #9
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_197961591
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:52 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Je kan vinden van Trumps persoonlijkheid vinden wat je wil, hij had tenminste de toekomst van het land en diens burgers voorop staan en niet zijn eigen zakken vullen. Hij bracht het land naar een recordeconomie en een recordwerkgelegenheid. En ja, de media zogen inderdaad wel iedere dag een nieuw schandaal uit hun dikke duim.
_O- Het is wel schattig hoe echte die hards dit tegen henzelf moeten blijven zeggen. Die man had NIETS met zijn land of zijn volk, dacht alleen een uitsluitend aan zichzelf. Bijvoorbeeld die pardons, verzonnen door de media? Zou hij daar zelf wijzer van zijn geworden, of deed hij het voor het land en het volk?

Trump zegt iets, meida schrijft erover. 'Muuhhhh media verzint het!'

6 januari was zeker ook een boos volk dat reageerde, een hoax én Antifa tegelijk?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:02:09 #10
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197961673
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Om even die analyse van Timothy Snyder aan te halen. Er zijn op dit moment 3 soorten Republikeinen, volgens hem.

1) 'Gamers'. Dat zijn Republikeinen zoals jij ze hier aanhaalt. In it for the money (+ macht, status etc.), verder overal schijt aan. En uitermate pragmatisch: zij bespelen het systeem ahw. Dus kunnen een coalitie aangaan met zowel 2) als met 3) als hen dat goed uitkomt.
2) 'Breakers". Dat zijn de Trumpisten, Qwappies, white supremacists, evangelicals. Deze zien de ontwikkeling van de demografische kerncijfers met leden ogen aan, zijn zich bewust van het feit dat ze vrij rap een minderheid vormen en dus proberen ze het systeem voor eens en altijd aan hun zijde te krijgen i.e. het systeem ten gunste van henzelf te breken. Als dat het einde van de democratie betekent: so be it.
3) 'Honorables'. Oldschool 'pre-Reaganite', 'pre-Nixon era' Republikeinen. Minderheid van Republikeinen. Behoeft gene nadere uitleg. (Door Trump soms ook de 'never-Trumpers' genoemd). Echter één naam mag niet onvermeld blijven wat deze categorie betreft: Mitt Romney. Die is iig gestegen in mijn achting.

Waar hoort het Lincoln Project in thuis? Twee mogelijkheden. Gamers die uit pragmatisme voor de Honorables kiezen. Of Honorables. Waarschijnlijk komen beide varianten voor, maar omdat ze al zo lang en zo vroeg begonnen zijn met hun campagne tegen Trump is mijn inschatting dat meerderheid Honorables is. En buitencategorie wellicht: Gamers die het licht hebben gezien en Honorables zijn geworden.
Ik ken Timothy Snyder niet, maar hij slaat de plank op een punt flink mis. Er is namelijk een hele grote groep (vooral nieuwe) Republikeinen, die net als Trump de belangen van het land en de burgers voorop zetten. En de aanhang van de GOP steunt vooral deze nieuwe politici en niet de oude kliek.

Ik quote mijzelf even uit een ander topic:

quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2021 11:13 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Zet je arrogante betweterigheid even een tandje lager.

Even voor jouw info; de VS wordt gedomineerd door het kapitaal. Het grootkapitaal heeft de overheid, de banken, gevestigde politiek en de media gekocht. Zo wordt al decennialang de burger een schijndemocratie voorgehouden; de twee grote partijen zijn eigendom van het kapitaal en in feite 1 grote kliek die zichzelf in stand houden. Het maakt eigenlijk weinig uit voor wie je stemt, je krijgt ongeveer hetzelfde met wat nuances. Maar je krijgt wel een overheid die de onder- en middenklasse laat bloeden en de grote bedrijven en hun eigenaars de belasting laat omzeilen.

Al vrij lang doorzien veel Amerikanen dit en daardoor is er een grote ontevredenheid die zich onder andere geuit heeft in Occupy Wall Street, de Tea Party en de opkomst van mensen als Bernie Sanders. En toen was er opeens Donald Trump, een ongeleid projectiel die onverwacht het kandidaatschap bij de GOP wist te veroveren en president wist te worden, allerlei besluiten nam die wel in het voordeel van de burger waren en tot een de economie en werkgelegenheid tot een recordhoogte wist te brengen. Daarmee reed hij continue de gevestigde machten in de wielen en die probeerden hem keer op keer ten val te brengen nog tijdens zijn presidentschap. Dat is ze dan wel gelukt met de laatste verkiezingen dmv verkiezingsfraude in de swing states. Maar de geest is uit de fles. De GOP heeft door Trump een nieuwe aanhang vergaard, waaronder ook veel minderheden. Zonder Trump is de GOP niets meer. De mensen moeten niks meer hebben van die moraalloze zakkenvullerskliek van de Bushes, McConnels, McCains, Cheneys en Romneys.

George Carlin vertelt het misschien wat duidelijker voor je. Ga er even voor zitten en misschien wordt je wat kritischer.

Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:04:53 #11
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197961706
quote:
86s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:55 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Volgens mij een grapje. Toch?
https://rfangle.com/polit(...)le-he-was-president/

quote:
Trump’s net worth decreased by $2 billion while he was president

Former President Donald Trump has reportedly lost $2 billion while he served as president which cut his net worth almost in half.

As of Feb. 4, 2021, Forbes estimated that Trump’s net worth is around $2.5 billion. When he announced his candidacy for president in 2015, his net worth was roughly $4.5 billion which placed him at the no. 121 spot of the wealthiest Americans.

More specifically, Forbes has stated that Trump’s net worth declined significantly in 2020 as the coronavirus pandemic severely harmed several of Trump’s largest assets.

This comes as several organizations and businesses have decided to cut ties with Trump throughout the duration of his presidency which only increased after the Capitol riots on Jan. 6.

Furthermore, the Trump Organization as a whole has declined in revenue by 38% in 2020 making the entire organization worth around $278 million, according to Forbes.

The Washington Examiner notes that the only Trump affiliated entity that saw an increase in value is his Mar-a-Lago luxury resort located in Florida. Mar-a-Lago had a 13% increase in income in 2020 totaling $24.2 million according to the financial disclosure form that was filed. In the years prior to his presidency, though, Mar-a-Lago generated more than $30 million annually.

Trump also did not gain any income through the presidential salary alone as he donated the $400,000 each quarter.
Vergelijk dat eens met Ome Joe, die miljonair werd door in de senaat te werken.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_197961748
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:02 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Ik ken Timothy Snyder niet, maar hij slaat de plank op een punt flink mis. Er is namelijk een hele grote groep (vooral nieuwe) Republikeinen, die net als Trump de belangen van het land en de burgers voorop zetten. En de aanhang van de GOP steunt vooral deze nieuwe politici en niet de oude kliek.
Dat je Timothy Snyder niet kent, die volgens mij geen introductie nodig heeft, zegt wel wat hoor.
quote:
Ik quote mijzelf even uit een ander topic:
[..]

Ja, alleen was Trump nog corrupter dan de actoren die je in jouw analyse opgeeft. Als iemand er zo over denkt dan zou hij beter Bernie Sanders hebben gestemd, absoluut nooit Trump. Maw dan zit je bij de Democraten. Wat Snyder opgeeft is een analyse binnen de Republikeinse partij op dit moment.

Denk je btw dat Carlin Trump zou hebben gestemd? Hoop toch niet dat je dat denkt. :{.
I´m back.
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:09:15 #13
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_197961780
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:52 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Je kan vinden van Trumps persoonlijkheid vinden wat je wil, hij had tenminste de toekomst van het land en diens burgers voorop staan en niet zijn eigen zakken vullen. Hij bracht het land naar een recordeconomie en een recordwerkgelegenheid. En ja, de media zogen inderdaad wel iedere dag een nieuw schandaal uit hun dikke duim.
_O-

je bent sarcastisch... hoop ik!
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:13:57 #14
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197961856
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat je Timothy Snyder niet kent, die volgens mij geen introductie nodig heeft, zegt wel wat hoor.
[..]

Ja, alleen was Trump nog corrupter dan de de actoren die je in jouw analyse opgeeft. Als iemand er zo over denkt dan zou hij beter Bernie Sanders hebben gestemd, absoluut nooit Trump. Maw dan zit je bij de Democraten. Wat Snyder opgeeft is een analyse binnen de Republikeinse partij op dit moment.
Snyder doet zijn best maar.

Bernie Sanders is controlled opposition. Ooit zal hij met goede intenties begonnen zijn om naar het presidentschap te streven en het land (in zijn ogen) te verbeteren; zo was hij tegen de slechte handelsverdragen die allen ten goede kwamen van het kapitaal en was hij tegen de instroom van illegalen, verbetering van arbeidsvoorwaarden etc, ook topics die bij de conservatieve gewone man speelt. Maar hij werd in 2016 door de DNC genaaid omdat Hillary Clinton de kandidaat moest worden en sindsdien staat hij alleen af en toe wat als een mopperende oude opa te schuimbekken maar loopt keurig in de pas van de partij.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:19:37 #15
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_197961932
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:13 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Snyder doet zijn best maar.

Bernie Sanders is controlled opposition. Ooit zal hij met goede intenties begonnen zijn om naar het presidentschap te streven en het land (in zijn ogen) te verbeteren; zo was hij tegen de slechte handelsverdragen die allen ten goede kwamen van het kapitaal en was hij tegen de instroom van illegalen, verbetering van arbeidsvoorwaarden etc, ook topics die bij de conservatieve gewone man speelt. Maar hij werd in 2016 door de DNC genaaid omdat Hillary Clinton de kandidaat moest worden en sindsdien staat hij alleen af en toe wat als een mopperende oude opa te schuimbekken maar loopt keurig in de pas van de partij.
Dat klopt de rest alleen niet!
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:23:41 #16
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:27:11 #17
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_197962047
quote:
Die objectieve YT-filmpjes van jou ook altijd, heb je niet iets dat vooringenomen is?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:30:39 #18
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197962089
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:27 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Die objectieve YT-filmpjes van jou ook altijd, heb je niet iets dat vooringenomen is?
Jimmy Dore was een Bernie aanhanger en heeft een pesthekel aan Trump. Maar luister vooral niet wat er gezegd wordt door Dore en Max Blumenthal.

Deze is ook leuk:

Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_197962117
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:30 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Jimmy Dore was een Bernie aanhanger en heeft een pesthekel aan Trump. Maar luister vooral niet wat er gezegd wordt door Dore en Max Blumenthal.

Deze is ook leuk:

[ afbeelding ]
Wat is het probleem? Dat ze geen hamberders van de MacDo eten?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 12 februari 2021 @ 11:53:22 #20
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197962433
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:32 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wat is het probleem? Dat ze geen hamberders van de MacDo eten?
Het probleem? Jij ziet geen probleem in Big Tech die alle alternatieve geluiden (links danwel rechts) proberen kalt te stellen? De media en de social media die maar 1 politieke mening verkondigen en toestaan? Die als propagandatools van de gevestigde macht opereren?
Scratch a liberal and you will find a fascist
  vrijdag 12 februari 2021 @ 12:07:23 #21
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197962636
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

.
3) 'Honorables'. Oldschool 'pre-Reaganite', 'pre-Nixon era' Republikeinen. Minderheid van Republikeinen. Behoeft gene nadere uitleg. (Door Trump soms ook de 'never-Trumpers' genoemd). Echter één naam mag niet onvermeld blijven wat deze categorie betreft: Mitt Romney. Die is iig gestegen in mijn achting.

Waar hoort het Lincoln Project in thuis? Twee mogelijkheden. Gamers die uit pragmatisme voor de Honorables kiezen. Of Honorables. Waarschijnlijk komen beide varianten voor, maar omdat ze al zo lang en zo vroeg begonnen zijn met hun campagne tegen Trump is mijn inschatting dat meerderheid Honorables is. En buitencategorie wellicht: Gamers die het licht hebben gezien en Honorables zijn geworden.
Oja, nog even over de honorables; zijn dat de Bushes, Cheneys, McCains, Colin Powells, Mitch McConnels enzo?

De 'honorable' kliek die diverse landen ongrondwettelijk binnenviel, alles naar de kloten bombardeerde, levens van miljoenen Arabieren verwoestte en dat van duizenden Amerikaanse soldaten? Die aandelen hadden in de bedrijven die ze vervolgens allerlei deals toewezen in de 'wederopbouw' van die landen? En diezelfde kliek die na 9/11 de falende veiligheidsdiensten bijna ongelimiteerde mogelijkheden gaf (tot op de dag van vandaag) de eigen bevolking te bespioneren?


Of de honorable Bob Mueller, die de opdracht aannam van de honorable Rosenstein Trump te naaien terwijl zij op dat moment al wisten dat alle claims op onzin gebaseerd waren? Of de honorable James Comey, die in bovenstaande ook een zeer verraderlijke rol speelde?
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_197962710
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:32 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wat is het probleem? Dat ze geen hamberders van de MacDo eten?
Dat alleen 1 persoon 2 bolletjes ijs kreeg en de rest maar 1 _O-
pi_197962760
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 11:53 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Het probleem? Jij ziet geen probleem in Big Tech die alle alternatieve geluiden (links danwel rechts) proberen kalt te stellen? De media en de social media die maar 1 politieke mening verkondigen en toestaan? Die als propagandatools van de gevestigde macht opereren?
Trump die 4 jaar leugens op twitter heeft mogen verkondigen noem je kaltstellen. :D

De vrijheid van meningsuiting in de VS is een groot goed maar bewust leugens kunnen blijven verspreiden vind ik toch maar vreemd dat dit daar zomaar kan.
pi_197962831
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 10:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Om even die analyse van Timothy Snyder aan te halen. Er zijn op dit moment 3 soorten Republikeinen, volgens hem.

1) 'Gamers'. Dat zijn Republikeinen zoals jij ze hier aanhaalt. In it for the money (+ macht, status etc.), verder overal schijt aan. En uitermate pragmatisch: zij bespelen het systeem ahw. Dus kunnen een coalitie aangaan met zowel 2) als met 3) als hen dat goed uitkomt.
2) 'Breakers". Dat zijn de Trumpisten, Qwappies, white supremacists, evangelicals. Deze zien de ontwikkeling van de demografische kerncijfers met leden ogen aan, zijn zich bewust van het feit dat ze vrij rap een minderheid vormen en dus proberen ze het systeem voor eens en altijd aan hun zijde te krijgen i.e. het systeem ten gunste van henzelf te breken. Als dat het einde van de democratie betekent: so be it.
3) 'Honorables'. Oldschool 'pre-Reaganite', 'pre-Nixon era' Republikeinen. Minderheid van Republikeinen. Behoeft gene nadere uitleg. (Door Trump soms ook de 'never-Trumpers' genoemd). Echter één naam mag niet onvermeld blijven wat deze categorie betreft: Mitt Romney. Die is iig gestegen in mijn achting.

Waar hoort het Lincoln Project in thuis? Twee mogelijkheden. Gamers die uit pragmatisme voor de Honorables kiezen. Of Honorables. Waarschijnlijk komen beide varianten voor, maar omdat ze al zo lang en zo vroeg begonnen zijn met hun campagne tegen Trump is mijn inschatting dat meerderheid Honorables is. En buitencategorie wellicht: Gamers die het licht hebben gezien en Honorables zijn geworden.
Wat een treurnis om als pseudo-intellectueel dit soort groepjes te maken en dat dan interessant te vinden.
Zeer schrijnend.
pi_197962877
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2021 12:21 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Wat een treurnis om als pseudo-intellectueel dit soort groepjes te maken en dat dan interessant te vinden.
Zeer schrijnend.
Timothy Snyder een pseudo-intellectueel? Seriously?
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')