Daarmee is toch niks mis?! 😎quote:Op vrijdag 8 oktober 2021 22:53 schreef golfer het volgende:
KvW gaat eigenlijk altijd alleen maar over het doorprikken van marketingclaims.
Nee, dat is het programma-format.quote:
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevondenquote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:47 schreef tong80 het volgende:
Leuke uitzending over de bakkersroom.
Bitterzoete pudding.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:50 schreef Caland het volgende:
[..]
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevonden
Hjj doet me aan Derk Sauer denken.quote:
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:56 schreef kibo het volgende:
Die banketbakker viel toch mooi door de mand.
Gedeelde laatste plaats met Dr Oetker
Kan zijn.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:57 schreef Caland het volgende:
[..]
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.
Zie het een beetje als filet americain dat hier in de supermarkten ligt
quote:
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:16 schreef kloon_bassie het volgende:
Vond deze aflevering wel erg zwart/wit. De banketbakkersroom tussen tompoucen en in het gebak in de grote supermarkten komt helemaal niet uit een poedermix. Er is nog een tussenweg: industrieel gemaakte banketbakkersroom. Middelgrote bakkers nemen containers van 500-1000 kg met verse room af en verwerken die in hun producten. Uiteraard is dat niet ambachtelijk gemaakt maar het is ook zeker geen poedermix.
Hier een (oud) artikel:
https://www.evmi.nl/nieuw(...)odservice-breidt-uit
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Allebei denk ik?quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:18 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
De echte, of de poederversie?
Zucht… jij bent vast gezellig op feestjes.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Probleem bij houdbaarheid in gegaarde creme is eerder de melk dan de eieren. Heb je ook bij Botercreme, de Franse is met eieren en boter, de Duitse met poederpudding en boter, de laatste word snel zuur, de eerste niet.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |