abonnement Unibet Coolblue
pi_197492520
Bij de Landelijke Eenheid van de politie spelen zulke ernstige problemen dat een parlementair onderzoek gerechtvaardigd is. Dat zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam in reactie op het nieuws van deze nieuwssite over informant Freddy Janssen. Ook politiebonden NPB en ACP spreken van een ‘crisis in de intelligence’.

Deze site onthulde hoe politie en Openbaar Ministerie na de dood van de Brabantse informant Freddy Janssen in 2015 verzwegen dat hij lange tijd als informant voor het Team Criminele Inlichtingen (TCI) had gewerkt.

quote:
Politiebronnen zeggen dat de politie sporen van de operatie heeft geprobeerd uit te wissen. Zo verdwenen volgens hen kritische rapporten over de zaak. Ook werden wachtwoorden van Janssens mailaccounts veranderd en kwamen in beslag genomen laptops kapot terug bij de nabestaanden
Politiebronnen spreken van ‘een cover-up’ en ‘een doofpot met IRT-achtige kenmerken’. De politie onderzoekt deze informatie.

Wantrouwen
Volgens Kamerlid Chris van Dam is er sprake van ‘een veelheid aan problemen’ bij de Landelijke Eenheid en niet alleen bij TCI. ,,Ook over de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, de Landelijke Recherche en Dienst Speciale Interventies krijg ik veel klachten binnen. Het heeft te maken met de aansturing van de Landelijke Eenheid.

quote:
Er heerst wantrouwen en de menselijke maat is verdwenen.”
quote:
Je wilt een Landelijke Eenheid waar je je hand voor in het vuur kunt steken
Chris van Dam, Kamerlid CDA
De problematiek is ernstig omdat ‘de Landelijke Eenheid een rol speelt in álle grote politieonderzoeken in Nederland’, aldus Van Dam. ,,Neem de zaken Holleeder, MH17 en Ridouan Taghi. Je wilt een Landelijke Eenheid waar je je hand voor in het vuur kunt steken. De ernst van de problemen rechtvaardigt een parlementair onderzoek.”

Politiebonden NPB en ACP trokken ruim een jaar geleden al aan de bel. Zij schreven in november 2019 aan de korpsleiding dat er sprake is van ‘en crisis in de intelligence’. Zo zou er onprofessioneel worden gewerkt met bronnen en informanten en was er sprake van integriteitsschendingen, machtsmisbruik en intimidatie.

‘Flinke fouten’
Naar aanleiding van de brandbrief is de Inspectie Justitie en Veiligheid gevraagd onderzoek te doen de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid, waar ook de afdeling TCI onder valt die met informant Janssen werkte. Dat inspectieonderzoek komt eind deze maand naar buiten en is naar verluidt zeer kritisch. Zo stapelen de rapporten zich op. Eerder constateerde ook Deloitte vriendjespolitiek, discriminatie en onderling wantrouwen bij de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid.

Politiespecialist Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden vindt dat in de zaak rond informant Freddy Janssen flinke fouten zijn gemaakt. ,,Bij politie-informanten moet je ontzettend zorgvuldig te werk gaan. Dat begint met een goede afscherming. De wijze waarop met Janssen is gecommuniceerd, via de mail, past daar niet in.”

Raadselachtig
Daarnaast vindt Van Buuren dat politieoperaties met informanten beter moeten worden vastgelegd. ,,Dit werk moet controleerbaar zijn. Dus moet alle informatie bewaard blijven en mogen er geen wachtwoorden, harde schijven en rapporten op raadselachtige wijze verdwijnen.”

Tot slot moeten operaties van Team Criminele Inlichtingen gemeld worden aan de rechter, zodat deze controleerbaar zijn voor de verdediging, zegt de universitair docent. ,,Eén van de scenario’s in deze zaak is dat zijn informantschap gedoe heeft gegeven in het criminele circuit. Dat is relevante informatie voor de rechtszaak over de dood van Freddy Janssen.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)-onderzoek~a1390fa1/

En hier hebben we gevolg nummer 2 van de rutte :r doctrine en is nog maar het topje van de ijsberg
pi_197492638
‘Politie wiste sporen uit na dood informant’

Nadat een politie-informant aan stukken gezaagd was teruggevonden, heeft de politie cruciale informatie voor de rechtbank verzwegen en sporen van de operatie uitgewist. Dat zeggen betrokkenen, die spreken van een ‘doofpot met IRT-achtige kenmerken’.

Als het lichaam van Freddy Janssen in mei 2015 in pakketjes uit het Brabantse Markkanaal wordt gevist, breekt bij Team Criminele Inlichtingen van de Landelijke Eenheid paniek uit. Janssen was informant van deze spionnendienst van de politie en stuurde de dag voor zijn verdwijning nog een noodkreet uit, zo blijkt uit mails die deze site bezit.

Informant van de politie werd aan stukken gesneden
Dat Janssen informant van de politie was, is achtergehouden voor de rechtbank, die concludeerde dat de Brabander zichzelf van het leven heeft beroofd. Wapenhandelaar Jan B. zou daarbij aanwezig zijn geweest. Hij werd ‘slechts’ veroordeeld voor betrokkenheid bij het wegmaken van Janssens lichaam. In hoger beroep werd hij daarvan vrijgesproken.

Uit onderzoek van deze site blijkt dat Janssen informatie aan de politie doorspeelde over diezelfde Jan B.. Zo stuurde hij een hele reeks foto’s op van wapens die B. in zijn bezit had. Door dit voor de rechtbank te verzwijgen, hebben Openbaar Ministerie en politie een mogelijk motief voor moord achtergehouden, zeggen bezorgde politiemedewerkers.

quote:
Deze zaak heeft alle kenmerken van een grote cover-up
Anonieme politiemedewerker
Na de dood van Freddy Janssen in mei 2015 lijkt de politie actief te hebben geprobeerd sporen uit te wissen van het contact met de informant. Twee belastende rapporten over de politieoperatie waren plotseling onvindbaar, zeggen politiebronnen. Daarnaast zijn wachtwoorden van Janssens mailaccount veranderd en kwamen twee in beslag genomen laptops vernield terug.

Onder politiemedewerkers is de kritiek op het handelen van de afdeling TCI groot
,,Deze zaak heeft alle kenmerken van een grote cover-up”, zegt een bron. ,,Ik heb niet eerder meegemaakt dat de politie zó alle regels heeft overtreden”, zegt een ander. ,,Vervolgens heeft men een schoonmaakactie gehouden, alle informatie over Janssen moest weg. Dit is een doofpot met IRT-achtige kenmerken”, verwijst hij naar het grote schandaal uit de jaren ’90 waarbij de politie vrijwel alle regels overtrad.

De Landelijke Eenheid zegt onderzoek te doen naar de feiten die deze site naar voren heeft gebracht. Inhoudelijk wil de politie niet ingaan op ‘individuele casuïstiek’ vanwege de vertrouwelijkheid en gevaarzetting van het werk van TCI.

Brabander Freddy Janssen vindt in 2015 onder mysterieuze omstandigheden de dood. Dat hij informant voor de politie was, houden politie en het Openbaar Ministerie achter voor de rechter. Deze site onderzoekt wat er nog meer is verhuld. ,,Alle spelregels zijn overtreden.” Lees hieronder een reconstructie van wat de politie verhulde....

https://www.ad.nl/binnenl(...)-informant~a1c967e5/

Dit gaat stinken en veel en hard
pi_197492657
Groot gelijk van het TCI
  maandag 18 januari 2021 @ 20:04:48 #4
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_197493106
quote:
die concludeerde dat de Brabander zichzelf van het leven heeft beroofd. Wapenhandelaar Jan B. zou daarbij aanwezig zijn geweest. Hij werd ‘slechts’ veroordeeld voor betrokkenheid bij het wegmaken van Janssens lichaam. In hoger beroep werd hij daarvan vrijgesproken.
Sure :')
pi_197493159
Kamerlid Chris van Dam is dus ook de voorzitter van de Parlementaire Ondervraging Kinderopvangtoeslag ;) _O_
pi_197493175
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 20:04 schreef the-eye het volgende:
Sure :')
Grapperhaus regelt dit wel even :(
  maandag 18 januari 2021 @ 20:10:45 #7
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197493278
Dit land is ziek.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197493360
Dit land is kapot. De hele wereld is kapot.
Stuk. Op. Klaar.

#ikdoenietmeermee

Fuck de regering
Fuck de politie
Fuck de belastingdienst
Fuck commercie
Fuck werken
Fuck banken
Fuck fabrieken

Ze kunnen me allemaal de rug op. Ik betaal helemaal niks meer.

pi_197493424
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 20:04 schreef the-eye het volgende:

[..]

Sure :')
Behoorlijk vaag verhaal ja 8)7
  maandag 18 januari 2021 @ 21:26:53 #10
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_197495106
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 20:10 schreef Klopkoek het volgende:
Dit land is ziek.
We weten toch al jaren dat Nederland een bananenrepubliek is geworden, de gene met de grootste portemonnee regeert.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  maandag 18 januari 2021 @ 23:01:33 #11
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_197497174
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 20:14 schreef myShizzle het volgende:
Dit land is kapot. De hele wereld is kapot.
Stuk. Op. Klaar.

#ikdoenietmeermee

Fuck de regering
Fuck de politie
Fuck de belastingdienst
Fuck commercie
Fuck werken
Fuck banken
Fuck fabrieken

Ze kunnen me allemaal de rug op. Ik betaal helemaal niks meer.

[ afbeelding ]
Succes daarmee :') Dit soort nihilisme en slachtofferdenken voelt lekker en is makkelijk. Maar daarmee fix je de hele strontzooi niet.
pi_197497365
Het politiekorps moest zonodig divers worden, nou...je hebt je zin. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197497943
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 23:01 schreef Briqq het volgende:

[..]

Succes daarmee :') Dit soort nihilisme en slachtofferdenken voelt lekker en is makkelijk. Maar daarmee fix je de hele strontzooi niet.
Met jouw reactie ook niet.
Alles weten over agenda 2030 en meediscussiëren?
Ga nu nog naar: https://forum2030.nl en meld je aan!
pi_197498146
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 23:11 schreef Hathor het volgende:
Het politiekorps moest zonodig divers worden, nou...je hebt je zin. :')
Anders leid je de aandacht even af van het werkelijke probleem...
pi_197498214
De puinhopen van 10 jaar Rutte.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 00:52:50 #16
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197498296
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 23:11 schreef Hathor het volgende:
Het politiekorps moest zonodig divers worden, nou...je hebt je zin. :')
Wat heeft diversiteit ermee te maken?
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 00:53:55 #17
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197498299
quote:
14s.gif Op maandag 18 januari 2021 21:26 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

We weten toch al jaren dat Nederland een bananenrepubliek is geworden, de gene met de grootste portemonnee regeert.
Het wordt allemaal zorgwekkender. Hoe kunnen we het veranderen? Welke partij kan dit proces nog omdraaien?
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_197498391
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 23:01 schreef Briqq het volgende:

[..]

Succes daarmee :') Dit soort nihilisme en slachtofferdenken voelt lekker en is makkelijk. Maar daarmee fix je de hele strontzooi niet.
Dat is het 'm nou juist; dit wordt niet meer gefixt. Forget it.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 08:19:50 #19
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197499561
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 00:53 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Het wordt allemaal zorgwekkender. Hoe kunnen we het veranderen? Welke partij kan dit proces nog omdraaien?
Alleen progressieve en linkse partijen kunnen dit doen (en ChristenUnie). Niet populair om hier te zeggen maar is wel zo. Alleen die willen het witwassen echt aanpakken en tot de internationale standaarden brengen van moderne landen.

De baas van de IRT parlementaire commissie kreeg een auto-ongeluk (Van Traa)...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:01:30 #20
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197504143
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 08:19 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Alleen progressieve en linkse partijen kunnen dit doen (en ChristenUnie). Niet populair om hier te zeggen maar is wel zo. Alleen die willen het witwassen echt aanpakken en tot de internationale standaarden brengen van moderne landen.

De baas van de IRT parlementaire commissie kreeg een auto-ongeluk (Van Traa)...
Ik denk niet dat Ploumen, Kaag en Klaver de verzorgingsstaat opnieuw kunnen opbouwen. Evenmin als Baudet en Wilders dat kunnen. Dus wat is je punt?
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:05:13 #21
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_197504235
Jarenlang wanbeleid vanuit Politiek Den Haag en de politietop betaald zich nu uit. Net als bij de zorg, defensie, jeugdzorg etc...
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:05:54 #22
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197504245
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:01 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Ploumen, Kaag en Klaver de verzorgingsstaat opnieuw kunnen opbouwen.
Dat denk ik wel. Natuurlijk niet alleen deze drie, maar dat geldt voor elk probleem.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197504313
Doe dat dan ook voor de volgende punten die slechter zijn geworden onder rutte

Woningmarkt
Zorgtekort
Ggzbezuinigingen en verwarde mensen
Toename kinderen in de daklozenopvang
Stikstifproblemen
Milieuvervuiling, storting van kankerverwekkende granuliet in de natuur.
Lerarentekort
Corruptie in de haven van rotterdam
Jeugdzorg
Het niet houden aan aangenomen moties
Etc.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:10:25 #24
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197504323
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:05 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat denk ik wel. Natuurlijk niet alleen deze drie, maar dat geldt voor elk probleem.
Sorry, ik vergat Marijnissen. Ook zij is ook te incompetent om de verzorgingsstaat op te bouwen.

Maar jij doelt uiteraard op het 'linkse blok'? Datzelfde linkse blok zal enkel de staatschulden dieper maken dan de handen in de zakken kunnen graaien.

En je vergeet ook even voor het gemak dat alle moderne landen meestal een centrumrechtse partij als regeringspartij hebben. Maar die discussie heb ik al eens eerder van je gewonnen.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:33:40 #25
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_197504842
De zoveelste uitvoeringsorganisatie die naar 10 jaar bezuinigen het instorten nabij is. We beginnen nu pas de wrange vruchten te plukken van het beleid dat tijdens de economische crisis gevoerd is. Hadden ze Keynes maar van de plank gehaald..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_197504863
Het gaat echt fantastisch met ons land sinds Rutte aan de macht is. :')

En in Maart staat hij weer te shinen :r
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:52:10 #27
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197505221
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:05 schreef detaris het volgende:
Jarenlang wanbeleid vanuit Politiek Den Haag en de politietop betaald zich nu uit. Net als bij de zorg, defensie, jeugdzorg etc...
Dit dus, plus de reorganisatie naar de Nationale Politie want het moet allemaal goedkoper, niet beter...

quote:
Hoe heeft het zover kunnen komen? Twee hoofdredenen liggen hieraan ten grondslag. In de eerste plaats de keuze voor een Nationale Politie. Een reorganisatie zonder logica, die niet past binnen het veiligheidsbestel en waarvan de effecten nu pijnlijk zichtbaar worden. In 2012 besloot toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten dat de 26 regionale politiekorpsen moesten worden omgevormd tot een Nationale Politieorganisatie.

Spreadsheetmanagers

De reorganisatie (kosten circa 1 miljard euro) is ingezet zonder draagvlak, maar vanuit een ­politiek en juridisch machtsspel. De burgemeesters waren tegen, het politiepersoneel was argwanend en de politiebonden stonden ook niet te juichen. De korpsleiding is een marionet geworden van de minister. Politiek welgevallige onderwerpen als de diversiteit binnen de organisatie en de voortgang van de reorganisatie domineren de agenda.
‘De Nationale Politie is een politieke speelbal’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')