abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 16 januari 2021 @ 06:53:21 #1
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439028
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden

quote:
Demissionair premier Mark Rutte moet geen leiding geven aan het volgende kabinet. Dat zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver tegen BNR. Rutte is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het tegenhouden van veranderingen in de openbaarheid van het overheidsbeleid. 'Deze verkiezingen worden cruciaal. Je moet de opbouw van de verzorgingsstaat niet laten doen door degene die deze puinbak heeft veroorzaakt.'

De val van het kabinet markeert tevens het einde van het tijdperk Rutte, als het aan Jesse Klaver ligt. 'Drie kabinetten is hij verantwoordelijk geweest voor het afbreken van de sociale zekerheid en de verzorgingsstaat, waardoor mensen ongelofelijk worden gewantrouwd. De val van dit kabinet moet daar het symbool van zijn. Dat zo veel mensen in de ellende zijn geholpen, kwam door een ideologie waar Rutte de afgelopen tien jaar voor stond, en waarin burgers op de allereerste plaats gewantrouwd werden.'

Als het aan Klaver ligt, gaat het debat over de toeslagenaffaire gewoon door. 'Door nu af te treden bekent Rutte schuld en zegt hij: 'ja, we hebben het de afgelopen jaren verkeerd gedaan', en daarmee moet er echt iets veranderen.' De affaire is mede het gevolg van een bestuurswijze die ook al onder de premiers Wim Kok en Jan-Peter Balkenende bestond. 'Alleen: de afgelopen tien jaar was Rutte verantwoordelijk en als je verantwoordelijk bent kun je ook iets veranderen.'

Sterker nog: de affaire rond het afschaffen van de dividendbelasting was ook al exemplarisch voor dat gebrek aan openheid. 'Ik denk ook niet dat Rutte dit echt doorvoelt. Alles wat hij vandaag zegt, zegt hij onder politieke druk. Mark Rutte kan echt geen leiding geven aan een volgend kabinet en deze veranderingen erdoorheen kan krijgen: het was zijn partij die die verandering altijd heeft tegengehouden.'

GroenLinks en D66 zijn al tien jaar bezig met de Wet Openbaarheid Overheid en al tien jaar krijgen we tegenwerking van vooral VVD en CDA, zegt Klaver. Gelukkig is dat nu, onder druk van het toeslagenschandaal veranderd en komt er meer openheid.' Maar het is nu aan de kiezer. 'Als je echt wilt dat we de verzorgingsstaat opnieuw gaan opbouwen en de fouten herstellen, dan moet je dat niet laten doen door degene die deze puinbak heeft veroorzaakt.'

Wel zal GroenLinks het kabinet blijven steunen in de aanpak van de coronacrisis, benadrukt Klaver. 'Het kabinet moet de vrijheid houden om daarin te blijven handelen. Ik wil dat het kabinet weet dat wij altijd de samenwerking willen bieden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Er komen extra steunpakketten. Dit overstijgt links of rechts, oppositie of coalitie, dit moeten we samen aanpakken.'
Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
pi_197439058
Er kleeft toch wel iets aan rutte nu.
En het zou mooi zijn om na deze affaire hem niet als premier te zien maar helaas volgt niemand hem op bij de vvd.

Wanbeleid.

Geertje wordt btw nooit premier, rare vergelijking, ik zie sowieso weinig zelfreflectie bij de ts die zich zou moeten schamen om het leiderschap bij zijn partij.

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2021 06:59:14 ]
pi_197439060
Klaver :')_!

Vreselijk, eng mannetje.
pi_197439081
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt
Wij van wc eend...
pi_197439140
Zo lang Rutte de lijsttrekker en premierskandidaat van de VVD is en de VVD de grootste partij in de coalitie wordt, is hij gewoon premier. En gezien de peilingen waar de VVD rond de 40 zetels staat, lijkt dat te gaan gebeuren. Al kan dat natuurlijk nog veranderen in de komende weken. Maar zo simpel werkt democratie. Ik weet ook niet wat Klaver hier denkt te winnen, zouden er nou meer mensen GL stemmen omdat hij dit roept? Want waarschijnlijk moet hij als hij wil regeren uiteindelijk toch met Rutte in zee...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197439284
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn.
98% van de VVD-stemmers is nog niet de meerderheid van de Nederlandse kiezers.

En zou dat percentage niet aan het verschuiven zijn door de aandacht voor alles dat naar buiten is gekomen en nog naar buiten zal komen?

quote:
Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-
Klaver zegt niet dat er geen plek is voor de VVD in een volgende coalitie, hij wil alleen niet dat Rutte opnieuw premier wordt. De leden van de VVD hebben niet voor een andere lijsttrekker kunnen kiezen dus is het nu aan de kiezer om te bepalen wie de grootste partij in het volgende kabinet gaat worden.


quote:
Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Er ligt een rapport waarin het huidige kabinet keihard wordt afgerekend op het feit dat bewindslieden van met name VVD en CDA het belangrijker vinden om hun eigen positie te beschermen dan door regeringsbeleid benadeelde mensen te helpen. En dan vind jij dat deze partijen mee principes hebben en de problemen echt willen oplossen? :')

Voor Rutte is vooral de beschadiging van zijn positie en het redden van zijn aars topprioriteit. Anders was het kabinet wel eerder gevallen, ver voor corona er tussen kwam. De persconferentie gisteren was de echte aftrap van de verkiezingscampagne.
pi_197439377
Ja laten we die linkse populist en luchtfietser yasser serieus gaan nemen. :D
Hallo
  zaterdag 16 januari 2021 @ 07:57:47 #8
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439378
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:37 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

98% van de VVD-stemmers is nog niet de meerderheid van de Nederlandse kiezers..
Maar die 98% zorgt ervoor dat de VVD de grootste partij wordt. Wie is Klaver om te zeggen wat Rutte moet doen? Wat het beleid moet zijn van de VVD? Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
pi_197439404
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:57 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Maar die 98% zorgt ervoor dat de VVD de grootste partij wordt. Wie is Klaver om te zeggen wat Rutte moet doen? Wat het beleid moet zijn van de VVD?
De verkiezingen moeten nog plaatsvinden hè.

Er hoeft maar een deel van die 98% van gedachten te veranderen en Rutte hoeft niet de nieuwe premier te worden.

quote:
Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
Ook de boeren kiezen niet in hun eentje de premier. En de boeren hebben het bij de meerderheid van het volk ook flink verbruid met hun agressieve acties en het ontkennen van feiten, dus om die nu bij deze discussie te trekken?
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:14:41 #10
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_197439431
Klopt, maar bij voorkeur omdat de VVD niet de grootste partij wordt. Dat lijkt helaas onvermijdelijk.
pi_197439445
Rutte en Hoekstra vonden dat ze door kunnen als lijsttrekkers.

Het is nu aan hun collega's en de media om hen continu te confronteren met wat er onder hun verantwoordelijkheid is gebeurd.

Rutte zei het gisteren zelf: het oordeel is aan de kiezer. Rutte hoopt op een nieuw mandaat, een blijk dat het volk hem nog vertrouwt. Dat kon wel eens een koude kermis worden.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:19:59 #12
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_197439452
Had niet gedacht het ooit nog eens eens te zijn met de heer Klaver. Maar ik zou ook niet weten wie het stokje van Rutte over zou moeten nemen. Hoekstra lijkt me geschikt maar het CDA gaat nooit de grootste partij worden.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:47:12 #13
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439573
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:08 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

De verkiezingen moeten nog plaatsvinden hè.

Er hoeft maar een deel van die 98% van gedachten te veranderen en Rutte hoeft niet de nieuwe premier te worden.
Er is momenteel geen enkel teken dat Ruttte onder vuur komt te liggen bij de VVD-aanhang. VVD'ers zijn niet zo idioot principieel als PvdA'ers.
pi_197439620
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:47 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Er is momenteel geen enkel teken dat Ruttte onder vuur komt te liggen bij de VVD-aanhang. VVD'ers zijn niet zo idioot principieel als PvdA'ers.
VVD'ers zijn plucheplakkers die liever elkaar de hand boven het hoofd houden dan verantwoordelijkheid te nemen
pi_197439631
Wiebes is de meest geschikte. Hij weet problemen op te lossen.
Ik kan mij voorstellen dat hij als staatssecretaris niet wist, wat voor problemen er met de toeslagen waren.
Maar nu hij dat wel weet, acht ik hem het beste in staat om dat op te gaan lossen.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:01:28 #16
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_197439690
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:57 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
Wat is dit voor een achterlijke bewering? Je moet niet denken dat dat Defence Force clubje representatief is voor de gemiddelde boer.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_197439697
Ik vind Klaver nogal hypocriet hierin, daar die Asscher helemaal niet wou aanvallen. Met Asscher zou die willen samenwerken maar Rutte en Hoekstramoeten maar vertrekken omdat dit beter uitkomt voor GL.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_197439702
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden
[..]

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Met de rechtse politiek zijn de problemen die we hebben toch nog steeds niet opgelost? Veel mensen hebben namelijk nog steeds te weinig koopkracht en te weinig geld voor vervoer.
pi_197439709
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:54 schreef Idisrom het volgende:
Wiebes is de meest geschikte. Hij weet problemen op te lossen.
Ik kan mij voorstellen dat hij als staatssecretaris niet wist, wat voor problemen er met de toeslagen waren.
Maar nu hij dat wel weet, acht ik hem het beste in staat om dat op te gaan lossen.
Wiebes en Rutte wisten meer. En hadden nog meer kunnen weten. Hebben ze zelf toegegeven tegenover de onderzoekscommissie. Rapporten en memo's zijn bewust tegengehouden door het kabinet omdat ze bang waren voor wat er in stond.

Van een minister of staatssecretaris mag je verwachten dat ze signalen van problemen serieus nemen, niet dat ze die kleiner maken om hun hachje te redden.

Er zijn veel meer dossiers waarin Rutte, Wiebes en co dit gedrag hebben vertoond (bijvoorbeeld de aardbevingen in Groningen). Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.

Wiebes en Asscher voelden aan dat hun aanwezigheid een olifant in de kamer zou blijven. Rutte gaat er vanuit dat hij er wel mee weg blijft komen.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:05:43 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197439727
Goh de leider van een partij die vind dat de leider van een andere partij niet de verkiezingen moet winnen. Daar sta ik nou echt van te kijken.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:08:32 #21
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439742
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:53 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

VVD'ers zijn plucheplakkers die liever elkaar de hand boven het hoofd houden dan verantwoordelijkheid te nemen
Volgens mij heeft Jesse Klaver nog nooit verantwoordelijkheid genomen. Hij loopt weg bij coalitie-onderhandelingen omdat de VVD niet het land wil uitleveren aan migranten die hier niks te zoeken hebben.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:10:47 #22
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_197439763
Het is wel grappig hoe VVD verantwoordelijk is voor massaimmigratie, een woningmarkt krapte, uitholling van de zorg en het onderwijs.

Maar goed. Gewoon weer VVD stemmen en mag ik weer jaaaaaren geklaag aanhoren. Paupervolk.
pi_197439765
Juist pragmatische wijze nekt ons, TS. Er is geen visie. En zo verzandt Rutte 3 van crisis tot crisis.

Wie de premier ook wordt, klimaat, woningbouw, ruimtelijke ordening, landbouw, de zorg, sociale zekerheid, kansengelijkheid en racisme, transparantie rechterlijke macht en openbaar bestuur, de belastingdienst zelf natuurlijk, al deze onderwerpen vereisen aandacht en visie.

Ik weet niet of ik premier Rutte hier zo geschikt voor vind.

Het hele systeem piept en kraakt tot in zijn voegen.
pi_197439773
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:03 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Wiebes en Rutte wisten meer. En hadden nog meer kunnen weten. Hebben ze zelf toegegeven tegenover de onderzoekscommissie. Rapporten en memo's zijn bewust tegengehouden door het kabinet omdat ze bang waren voor wat er in stond.

Van een minister of staatssecretaris mag je verwachten dat ze signalen van problemen serieus nemen, niet dat ze die kleiner maken om hun hachje te redden.

Er zijn veel meer dossiers waarin Rutte, Wiebes en co dit gedrag hebben vertoond (bijvoorbeeld de aardbevingen in Groningen). Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.

Wiebes en Asscher voelden aan dat hun aanwezigheid een olifant in de kamer zou blijven. Rutte gaat er vanuit dat hij er wel mee weg blijft komen.
Wiebes en zijn voorganger Henk Kamp hebben veel sneller dan iedereen voor mogelijkheid hield, bereikt dat de gaskraan in Groningen van heel hoog naar dicht gegaan is. ^O^
Het was juist het eerste kabinet Rutte- Verhagen -Wilders (en ook het laatste kabinet Balkenende) dat de gaskraan in Groningen wagenwijd openzette voor export naar nieuwe landen, alleen om het begrotingsgat wat te dichten. Dat was dus echt potverteren ten koste van Groningen en onze toekomst
pi_197439805
quote:
16s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:01 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik vind Klaver nogal hypocriet hierin, daar die Asscher helemaal niet wou aanvallen. Met Asscher zou die willen samenwerken maar Rutte en Hoekstramoeten maar vertrekken omdat dit beter uitkomt voor GL.
Hier heb je een punt, over Asscher had hij dit niet gezegd.

Klaver en heel links lijkt wat wanhopig. En dat is ook logisch. De hele pandemie gaat het al over solidariteit, zorg, werkgelegenheid en intussen ook nog over klimaat. Allemaal linkse thema's. Maar toch stijgt rechts in de peilingen en met name de VVD naar een zetel of 40, terwijl links krimpt. Ze moeten dus hopen op een aardverschuiving en een plotselinge afkeer van Rutte door deze toeslagenaffaire is hun beste kans. Ik denk trouwens niet dat het zo ver komt, Rutte blijft gewoon populair.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')