abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 16 januari 2021 @ 06:53:21 #1
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439028
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden

quote:
Demissionair premier Mark Rutte moet geen leiding geven aan het volgende kabinet. Dat zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver tegen BNR. Rutte is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het tegenhouden van veranderingen in de openbaarheid van het overheidsbeleid. 'Deze verkiezingen worden cruciaal. Je moet de opbouw van de verzorgingsstaat niet laten doen door degene die deze puinbak heeft veroorzaakt.'

De val van het kabinet markeert tevens het einde van het tijdperk Rutte, als het aan Jesse Klaver ligt. 'Drie kabinetten is hij verantwoordelijk geweest voor het afbreken van de sociale zekerheid en de verzorgingsstaat, waardoor mensen ongelofelijk worden gewantrouwd. De val van dit kabinet moet daar het symbool van zijn. Dat zo veel mensen in de ellende zijn geholpen, kwam door een ideologie waar Rutte de afgelopen tien jaar voor stond, en waarin burgers op de allereerste plaats gewantrouwd werden.'

Als het aan Klaver ligt, gaat het debat over de toeslagenaffaire gewoon door. 'Door nu af te treden bekent Rutte schuld en zegt hij: 'ja, we hebben het de afgelopen jaren verkeerd gedaan', en daarmee moet er echt iets veranderen.' De affaire is mede het gevolg van een bestuurswijze die ook al onder de premiers Wim Kok en Jan-Peter Balkenende bestond. 'Alleen: de afgelopen tien jaar was Rutte verantwoordelijk en als je verantwoordelijk bent kun je ook iets veranderen.'

Sterker nog: de affaire rond het afschaffen van de dividendbelasting was ook al exemplarisch voor dat gebrek aan openheid. 'Ik denk ook niet dat Rutte dit echt doorvoelt. Alles wat hij vandaag zegt, zegt hij onder politieke druk. Mark Rutte kan echt geen leiding geven aan een volgend kabinet en deze veranderingen erdoorheen kan krijgen: het was zijn partij die die verandering altijd heeft tegengehouden.'

GroenLinks en D66 zijn al tien jaar bezig met de Wet Openbaarheid Overheid en al tien jaar krijgen we tegenwerking van vooral VVD en CDA, zegt Klaver. Gelukkig is dat nu, onder druk van het toeslagenschandaal veranderd en komt er meer openheid.' Maar het is nu aan de kiezer. 'Als je echt wilt dat we de verzorgingsstaat opnieuw gaan opbouwen en de fouten herstellen, dan moet je dat niet laten doen door degene die deze puinbak heeft veroorzaakt.'

Wel zal GroenLinks het kabinet blijven steunen in de aanpak van de coronacrisis, benadrukt Klaver. 'Het kabinet moet de vrijheid houden om daarin te blijven handelen. Ik wil dat het kabinet weet dat wij altijd de samenwerking willen bieden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Er komen extra steunpakketten. Dit overstijgt links of rechts, oppositie of coalitie, dit moeten we samen aanpakken.'
Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
pi_197439058
Er kleeft toch wel iets aan rutte nu.
En het zou mooi zijn om na deze affaire hem niet als premier te zien maar helaas volgt niemand hem op bij de vvd.

Wanbeleid.

Geertje wordt btw nooit premier, rare vergelijking, ik zie sowieso weinig zelfreflectie bij de ts die zich zou moeten schamen om het leiderschap bij zijn partij.

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2021 06:59:14 ]
pi_197439060
Klaver :')_!

Vreselijk, eng mannetje.
pi_197439081
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt
Wij van wc eend...
pi_197439140
Zo lang Rutte de lijsttrekker en premierskandidaat van de VVD is en de VVD de grootste partij in de coalitie wordt, is hij gewoon premier. En gezien de peilingen waar de VVD rond de 40 zetels staat, lijkt dat te gaan gebeuren. Al kan dat natuurlijk nog veranderen in de komende weken. Maar zo simpel werkt democratie. Ik weet ook niet wat Klaver hier denkt te winnen, zouden er nou meer mensen GL stemmen omdat hij dit roept? Want waarschijnlijk moet hij als hij wil regeren uiteindelijk toch met Rutte in zee...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197439284
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn.
98% van de VVD-stemmers is nog niet de meerderheid van de Nederlandse kiezers.

En zou dat percentage niet aan het verschuiven zijn door de aandacht voor alles dat naar buiten is gekomen en nog naar buiten zal komen?

quote:
Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-
Klaver zegt niet dat er geen plek is voor de VVD in een volgende coalitie, hij wil alleen niet dat Rutte opnieuw premier wordt. De leden van de VVD hebben niet voor een andere lijsttrekker kunnen kiezen dus is het nu aan de kiezer om te bepalen wie de grootste partij in het volgende kabinet gaat worden.


quote:
Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Er ligt een rapport waarin het huidige kabinet keihard wordt afgerekend op het feit dat bewindslieden van met name VVD en CDA het belangrijker vinden om hun eigen positie te beschermen dan door regeringsbeleid benadeelde mensen te helpen. En dan vind jij dat deze partijen mee principes hebben en de problemen echt willen oplossen? :')

Voor Rutte is vooral de beschadiging van zijn positie en het redden van zijn aars topprioriteit. Anders was het kabinet wel eerder gevallen, ver voor corona er tussen kwam. De persconferentie gisteren was de echte aftrap van de verkiezingscampagne.
pi_197439377
Ja laten we die linkse populist en luchtfietser yasser serieus gaan nemen. :D
Hallo
  zaterdag 16 januari 2021 @ 07:57:47 #8
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439378
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:37 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

98% van de VVD-stemmers is nog niet de meerderheid van de Nederlandse kiezers..
Maar die 98% zorgt ervoor dat de VVD de grootste partij wordt. Wie is Klaver om te zeggen wat Rutte moet doen? Wat het beleid moet zijn van de VVD? Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
pi_197439404
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:57 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Maar die 98% zorgt ervoor dat de VVD de grootste partij wordt. Wie is Klaver om te zeggen wat Rutte moet doen? Wat het beleid moet zijn van de VVD?
De verkiezingen moeten nog plaatsvinden hè.

Er hoeft maar een deel van die 98% van gedachten te veranderen en Rutte hoeft niet de nieuwe premier te worden.

quote:
Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
Ook de boeren kiezen niet in hun eentje de premier. En de boeren hebben het bij de meerderheid van het volk ook flink verbruid met hun agressieve acties en het ontkennen van feiten, dus om die nu bij deze discussie te trekken?
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:14:41 #10
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_197439431
Klopt, maar bij voorkeur omdat de VVD niet de grootste partij wordt. Dat lijkt helaas onvermijdelijk.
pi_197439445
Rutte en Hoekstra vonden dat ze door kunnen als lijsttrekkers.

Het is nu aan hun collega's en de media om hen continu te confronteren met wat er onder hun verantwoordelijkheid is gebeurd.

Rutte zei het gisteren zelf: het oordeel is aan de kiezer. Rutte hoopt op een nieuw mandaat, een blijk dat het volk hem nog vertrouwt. Dat kon wel eens een koude kermis worden.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:19:59 #12
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_197439452
Had niet gedacht het ooit nog eens eens te zijn met de heer Klaver. Maar ik zou ook niet weten wie het stokje van Rutte over zou moeten nemen. Hoekstra lijkt me geschikt maar het CDA gaat nooit de grootste partij worden.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  zaterdag 16 januari 2021 @ 08:47:12 #13
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439573
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:08 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

De verkiezingen moeten nog plaatsvinden hè.

Er hoeft maar een deel van die 98% van gedachten te veranderen en Rutte hoeft niet de nieuwe premier te worden.
Er is momenteel geen enkel teken dat Ruttte onder vuur komt te liggen bij de VVD-aanhang. VVD'ers zijn niet zo idioot principieel als PvdA'ers.
pi_197439620
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:47 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Er is momenteel geen enkel teken dat Ruttte onder vuur komt te liggen bij de VVD-aanhang. VVD'ers zijn niet zo idioot principieel als PvdA'ers.
VVD'ers zijn plucheplakkers die liever elkaar de hand boven het hoofd houden dan verantwoordelijkheid te nemen
pi_197439631
Wiebes is de meest geschikte. Hij weet problemen op te lossen.
Ik kan mij voorstellen dat hij als staatssecretaris niet wist, wat voor problemen er met de toeslagen waren.
Maar nu hij dat wel weet, acht ik hem het beste in staat om dat op te gaan lossen.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:01:28 #16
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_197439690
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:57 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
Wat is dit voor een achterlijke bewering? Je moet niet denken dat dat Defence Force clubje representatief is voor de gemiddelde boer.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_197439697
Ik vind Klaver nogal hypocriet hierin, daar die Asscher helemaal niet wou aanvallen. Met Asscher zou die willen samenwerken maar Rutte en Hoekstramoeten maar vertrekken omdat dit beter uitkomt voor GL.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_197439702
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden
[..]

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Met de rechtse politiek zijn de problemen die we hebben toch nog steeds niet opgelost? Veel mensen hebben namelijk nog steeds te weinig koopkracht en te weinig geld voor vervoer.
pi_197439709
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:54 schreef Idisrom het volgende:
Wiebes is de meest geschikte. Hij weet problemen op te lossen.
Ik kan mij voorstellen dat hij als staatssecretaris niet wist, wat voor problemen er met de toeslagen waren.
Maar nu hij dat wel weet, acht ik hem het beste in staat om dat op te gaan lossen.
Wiebes en Rutte wisten meer. En hadden nog meer kunnen weten. Hebben ze zelf toegegeven tegenover de onderzoekscommissie. Rapporten en memo's zijn bewust tegengehouden door het kabinet omdat ze bang waren voor wat er in stond.

Van een minister of staatssecretaris mag je verwachten dat ze signalen van problemen serieus nemen, niet dat ze die kleiner maken om hun hachje te redden.

Er zijn veel meer dossiers waarin Rutte, Wiebes en co dit gedrag hebben vertoond (bijvoorbeeld de aardbevingen in Groningen). Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.

Wiebes en Asscher voelden aan dat hun aanwezigheid een olifant in de kamer zou blijven. Rutte gaat er vanuit dat hij er wel mee weg blijft komen.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:05:43 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197439727
Goh de leider van een partij die vind dat de leider van een andere partij niet de verkiezingen moet winnen. Daar sta ik nou echt van te kijken.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:08:32 #21
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197439742
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 08:53 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

VVD'ers zijn plucheplakkers die liever elkaar de hand boven het hoofd houden dan verantwoordelijkheid te nemen
Volgens mij heeft Jesse Klaver nog nooit verantwoordelijkheid genomen. Hij loopt weg bij coalitie-onderhandelingen omdat de VVD niet het land wil uitleveren aan migranten die hier niks te zoeken hebben.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:10:47 #22
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_197439763
Het is wel grappig hoe VVD verantwoordelijk is voor massaimmigratie, een woningmarkt krapte, uitholling van de zorg en het onderwijs.

Maar goed. Gewoon weer VVD stemmen en mag ik weer jaaaaaren geklaag aanhoren. Paupervolk.
pi_197439765
Juist pragmatische wijze nekt ons, TS. Er is geen visie. En zo verzandt Rutte 3 van crisis tot crisis.

Wie de premier ook wordt, klimaat, woningbouw, ruimtelijke ordening, landbouw, de zorg, sociale zekerheid, kansengelijkheid en racisme, transparantie rechterlijke macht en openbaar bestuur, de belastingdienst zelf natuurlijk, al deze onderwerpen vereisen aandacht en visie.

Ik weet niet of ik premier Rutte hier zo geschikt voor vind.

Het hele systeem piept en kraakt tot in zijn voegen.
pi_197439773
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:03 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Wiebes en Rutte wisten meer. En hadden nog meer kunnen weten. Hebben ze zelf toegegeven tegenover de onderzoekscommissie. Rapporten en memo's zijn bewust tegengehouden door het kabinet omdat ze bang waren voor wat er in stond.

Van een minister of staatssecretaris mag je verwachten dat ze signalen van problemen serieus nemen, niet dat ze die kleiner maken om hun hachje te redden.

Er zijn veel meer dossiers waarin Rutte, Wiebes en co dit gedrag hebben vertoond (bijvoorbeeld de aardbevingen in Groningen). Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.

Wiebes en Asscher voelden aan dat hun aanwezigheid een olifant in de kamer zou blijven. Rutte gaat er vanuit dat hij er wel mee weg blijft komen.
Wiebes en zijn voorganger Henk Kamp hebben veel sneller dan iedereen voor mogelijkheid hield, bereikt dat de gaskraan in Groningen van heel hoog naar dicht gegaan is. ^O^
Het was juist het eerste kabinet Rutte- Verhagen -Wilders (en ook het laatste kabinet Balkenende) dat de gaskraan in Groningen wagenwijd openzette voor export naar nieuwe landen, alleen om het begrotingsgat wat te dichten. Dat was dus echt potverteren ten koste van Groningen en onze toekomst
pi_197439805
quote:
16s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:01 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik vind Klaver nogal hypocriet hierin, daar die Asscher helemaal niet wou aanvallen. Met Asscher zou die willen samenwerken maar Rutte en Hoekstramoeten maar vertrekken omdat dit beter uitkomt voor GL.
Hier heb je een punt, over Asscher had hij dit niet gezegd.

Klaver en heel links lijkt wat wanhopig. En dat is ook logisch. De hele pandemie gaat het al over solidariteit, zorg, werkgelegenheid en intussen ook nog over klimaat. Allemaal linkse thema's. Maar toch stijgt rechts in de peilingen en met name de VVD naar een zetel of 40, terwijl links krimpt. Ze moeten dus hopen op een aardverschuiving en een plotselinge afkeer van Rutte door deze toeslagenaffaire is hun beste kans. Ik denk trouwens niet dat het zo ver komt, Rutte blijft gewoon populair.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197439816
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:11 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Wiebes en zijn voorganger Henk Kamp hebben veel sneller dan iedereen voor mogelijkheid hield, bereikt dat de gaskraan in Groningen van heel hoog naar dicht gegaan is. ^O^
Het was juist het eerste kabinet Rutte- Verhagen -Wilders (en ook het laatste kabinet Balkenende) dat de gaskraan in Groningen wagenwijd openzette voor export naar nieuwe landen, alleen om het begrotingsgat wat te dichten. Dat was dus echt potverteren ten koste van Groningen en onze toekomst
Vooral Wiebes heeft in dat dossier inderdaad bereikt wat men voor onmogelijk hield.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197439835
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:15 schreef Hanca het volgende:

[..]

Hier heb je een punt, over Asscher had hij dit niet gezegd.

Klaver en heel links lijkt wat wanhopig. En dat is ook logisch. De hele pandemie gaat het al over solidariteit, zorg, werkgelegenheid en intussen ook nog over klimaat. Allemaal linkse thema's. Maar toch stijgt rechts in de peilingen en met name de VVD naar een zetel of 40, terwijl links krimpt. Ze moeten dus hopen op een aardverschuiving en een plotselinge afkeer van Rutte door deze toeslagenaffaire is hun beste kans. Ik denk trouwens niet dat het zo ver komt, Rutte blijft gewoon populair.
Ik denk ook dat de gemiddelde VVD stemmer niet zomaar GL stemt, die zal toch eerst CDA en D66 overwegen lijkt mij.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_197439904
quote:
16s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:20 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ik denk ook dat de gemiddelde VVD stemmer niet zomaar GL stemt, die zal toch eerst CDA en D66 overwegen lijkt mij.
Nederlandse kiezers blijken toch vaak een breed spectrum te overwegen. De PvdA haalde bijvoorbeeld onder Samson 38 zetels, die zetels zijn daar weg maar niet naar verwachtte andere partijen als GL (toen 10 zetels), SP (toen 15 zetels) en PvdD (toen 2 zetels). Die 4 partijen hadden toen 65 zetels, nu maar 38 in de laatste peiling van I&O. Blijkbaar zijn er toch tussen 2012 en nu een hoop mensen verder overgestapt dan op het eerste gezicht logisch is. En wellicht kun je die mensen dus ook terug krijgen, links stemmen was immers ooit een optie voor hen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197439939
Kan inderdaad prima, maar links mist aansprekende leiders en links mist een homogene achterban die profijt kan hebben van links bestuur.

Links praat te veel over organisatie en publieke taken, en te weinig over de portemonnee. Dat is echt het manco van links.
pi_197439984
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:31 schreef skrn het volgende:
Kan inderdaad prima, maar links mist aansprekende leiders en links mist een homogene achterban die profijt kan hebben van links bestuur.

Links praat te veel over organisatie en publieke taken, en te weinig over de portemonnee. Dat is echt het manco van links.
Ik denk dat het puur om die leider gaat. De thema's, programma's e.d. van links zijn niet zo veel veranderd in 8 jaar en in die 8 jaar is vooral op klimaat bij de bevolkingnhet gevoel van urgentie alleen maar groter geworden. Dus aan hun programma's kan het niet echt liggen. Ze missen echt een Samson en ook Roemer was toch nog wel een stuk sterker dan Marijnissen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197440193
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:11 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Wiebes en zijn voorganger Henk Kamp hebben veel sneller dan iedereen voor mogelijkheid hield, bereikt dat de gaskraan in Groningen van heel hoog naar dicht gegaan is. ^O^
Het was juist het eerste kabinet Rutte- Verhagen -Wilders (en ook het laatste kabinet Balkenende) dat de gaskraan in Groningen wagenwijd openzette voor export naar nieuwe landen, alleen om het begrotingsgat wat te dichten. Dat was dus echt potverteren ten koste van Groningen en onze toekomst
Het dichtdraaien van de gaskraan is een politiek besluit dat je met de juiste wil in een middagje kunt nemen.

De gaswinning is 'slechts' de oorzaak. Het echte probleem zijn de duizenden gezinnen die na elke beving nieuwe scheuren in hun huis moeten ontdekken. Waarvan velen niet veilig in hun eigen huis kunnen wonen zonder allerlei stellages om de boel bij elkaar kunnen houden. Die nog steeds geen geld hebben om de schade te herstellen. Die niet kunnen verhuizen zonder met een gigantische hypotheekschuld te blijven zitten omdat de waarde van hun huis na elke beving afneemt.

Kabinetten onder leiding van Rutte hebben jarenlang geroepen dat ze eindelijk werk gingen maken van het afhandelen van de schade. En met elke nieuwe regeling kwamen procedures, voorbehouden en regeltjes die voorkwamen dat de mensen écht werden geholpen.

Deels gebeurde dit voordat Wiebes zich hiermee ging bemoeien, maar met alleen het dichtdraaien van de gaskraan waren deze mensen niet geholpen. Ondanks zijn inspanningen zitten veel mensen nog steeds met schade en ellende en is Groningen nog steeds niet aardbevingsvrij.

Verwacht de komende decennia vergelijkbare dossiers in andere provincies. Want er wordt niet alleen gas gewonnen in Groningen. De zogenaamde 'kleine velden' elders tellen ook gewoon op tot een flinke winning van aardgas. Die met het dichtdraaien van de kraan in Groningen elders flink is toegenomen. Dit zijn zaken die het huidige kabinet mogelijk heeft gemaakt maar voor de mogelijke gevolgen nemen ze geen verantwoordelijkheid, daar er zwijgen ze liever.
pi_197440271
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:54 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Het dichtdraaien van de gaskraan is een politiek besluit dat je met de juiste wil in een middagje kunt nemen.
Dat is veel te kort door de bocht en toont een ernstig gebrek aan kennis van zaken. We zitten namelijk met de leveringszekerheid, je wil niet dat heel Nederland met het weer van vandaag geen verwarming meer heeft of niet meer kan koken. En nee, dat kan niet op Russisch gas, dat gas kan niet in onze CV ketels en op onze kookplaten. Dat Wiebes hier toch zo veel voor elkaar heeft gekregen, dat de kraan in 2022 dicht is en dat er nu al zichtbaar overal installaties buiten gebruik zijn en zelfs worden gesloopt, is echt wel een verdienste.

En nee, boren in veel kleinere gasbellen levert niet exact dezelfde problemen op, dat gebeurt wereldwijd. Uiteindelijk moeten we wel ook daar vanaf, natuurlijk.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197440507
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:01 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dat is veel te kort door de bocht en toont een ernstig gebrek aan kennis van zaken. We zitten namelijk met de leveringszekerheid, je wil niet dat heel Nederland met het weer van vandaag geen verwarming meer heeft of niet meer kan koken. En nee, dat kan niet op Russisch gas, dat gas kan niet in onze CV ketels en op onze kookplaten. Dat Wiebes hier toch zo veel voor elkaar heeft gekregen, dat de kraan in 2022 dicht is en dat er nu al zichtbaar overal installaties buiten gebruik zijn en zelfs worden gesloopt, is echt wel een verdienste.

En nee, boren in veel kleinere gasbellen levert niet exact dezelfde problemen op, dat gebeurt wereldwijd. Uiteindelijk moeten we wel ook daar vanaf, natuurlijk.
Het laagcalorische gas uit Groningen is inderdaad vrij uniek. Dat betekent echter niet dat je hoogcalorisch Russisch gas niet laagcalorisch kan maken, dat doen we nu ook al met gas uit hoogcalorische velden dat we mengen met zo'n 14% stikstof (N, niet te verwarren met de stikstofoxide discussie).

De vraag is echter of je voor je aardgas de komende 50 jaar afhankelijk wil zijn van andere landen of dat je kiest voor afbouw van het gasgebruik en voor de opwekking van stroom inzet op duurzame oplossingen.
pi_197440911
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:31 schreef skrn het volgende:
Kan inderdaad prima, maar links mist aansprekende leiders en links mist een homogene achterban die profijt kan hebben van links bestuur.

Links praat te veel over organisatie en publieke taken, en te weinig over de portemonnee. Dat is echt het manco van links.
Volgens mij gunnen wel slechts linkse partijen medemensen veel koopkracht en veel geld voor vervoer, waardoor het leven van die medemensen veel prettiger zou worden, want dan zouden zij de plaatsen kunnen ontwijken waar voornamelijk individuen op wacht staan die al meer koopkracht hebben.
  Leukste jonkie 2022 zaterdag 16 januari 2021 @ 11:00:47 #35
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_197441071
Want dat moet Jesse natuurlijk doen! *O* *O*

Op naar Klaver I *O*
Je maintiendrai -XOXO-
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:01:54 #36
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_197441093
Zit wat in.
pi_197441121
Wie is Klaver om dit te bepalen of te eisen? Hij vertegenwoordigd een clubje van 10 zetels volgens peilingen die daarmee verliezen ten opzichte van nu. Verliezen als oppositiepartij.

Volgens mij is hij zo bang dat GroenLinks wellicht in aanmerking komt om eindelijk eens verantwoordelijkheid te tonen door mee te regeren dat hij er wanhopig alles aan doet om de winnaar nu vast te schofferen. Dan kan hij straks weer weglopen en naar de ander wijzen.

Als ik GroenLinks lid zou zijn zou ik vrij pissed off zijn door deze partijleider. Wederom 4 jaar niets voor elkaar krijgen en enkel roepen en stampvoeten in de oppositie door eigen gedrag en keuzes.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:12:02 #38
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197441255
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:03 schreef DarkwingDuck het volgende:
Wie is Klaver om dit te bepalen of te eisen? Hij vertegenwoordigd een clubje van 10 zetels volgens peilingen die daarmee verliezen ten opzichte van nu. Verliezen als oppositiepartij.

Volgens mij is hij zo bang dat GroenLinks wellicht in aanmerking komt om eindelijk eens verantwoordelijkheid te tonen door mee te regeren dat hij er wanhopig alles aan doet om de winnaar nu vast te schofferen. Dan kan hij straks weer weglopen en naar de ander wijzen.

Als ik GroenLinks lid zou zijn zou ik vrij pissed off zijn door deze partijleider. Wederom 4 jaar niets voor elkaar krijgen en enkel roepen en stampvoeten in de oppositie door eigen gedrag en keuzes.
Als GL stemmer zou ik er volledig achter staan dat Klaver roept dat Rutte geen PM meer zou moeten zijn, anders was je wel een VVD stemmer geweest :P
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197441326
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:12 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Als GL stemmer zou ik er volledig achter staan dat Klaver roept dat Rutte geen PM meer zou moeten zijn, anders was je wel een VVD stemmer geweest :P
Nee, zo werkt het niet.
Als lid of stemmer van/op partij x hoef je het echt niet altijd eens te zijn met partij x of uitspraken van partijleider van partij x.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2021 11:16:51 ]
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:17:22 #40
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197441343
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:16 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Nee, zo werkt het niet.
Als lid of stemmer van/op partij x hoef je het echt niet altijd eens te zijn met partij x of uitspraken van partijleider van partij x.
Klopt, dat hoeft niet maar de kans is wel aanwezig. Vrij groot zelfs.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197441713
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:17 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Klopt, dat hoeft niet maar de kans is wel aanwezig. Vrij groot zelfs.
Niet echt. Ik ben het vaak niet eens geweest met uitspraken van Buma, vond het überhaupt geen fijne partijleider. Terwijl ik hem een paar keer ontmoet heb en het dan wel een aangenaam persoon is.
pi_197441746
Het is natuurlijk wel een probleem dat VVD'ers bijna 100% tevreden zijn met Rutte, maar kiezers van andere partijen in mindere mate. Al zal daar ook nog wel wat verschil tussen zitten. Kiezers van de coalitiepartijen en SGP zullen minder moeite met hem hebben van PVV, PvdA, GL... Dan wordt de VVD straks weer de grootste en Rutte weer formateur.

En dan moeten er allerlei partijen, waaronder misschien de Jessias, er mee akkoord gaan dat deze man, waar toch wel wat vlekjes aan zitten, met afstand de langstzittende premier aller tijden gaat worden, langer dan Drees en Lubbers, in principe tot 2025 als er niks tussen komt. 15 jaar dezelfde leider is gewoon erg lang. Dan heb je gewoon een generatie die alleen maar Rutte heeft gekend.

Maar ja de VVD zou ook wel gek moeten zijn om nu afscheid te nemen van Rutte vanwege een toeslagenaffaire waarvan de gemiddelde VVD-stemmer waarschijnlijk niet eens echt gelooft dat de Belastingdienst ook maar iets verkeerd heeft gedaan, laat staan de bewindspersonen. Jesse en de andere oppositie-lijsttrekkers hebben er nog een hele taak aan om dat uit te leggen in een debat waarin je vaak maar een paar minuutjes spreektijd krijgt.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:43:20 #43
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197441770
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:03 schreef DarkwingDuck het volgende:
Wie is Klaver om dit te bepalen of te eisen? Hij vertegenwoordigd een clubje van 10 zetels volgens peilingen die daarmee verliezen ten opzichte van nu. Verliezen als oppositiepartij.
Het is inderdaad geen slimme zet van Klaver. Hij zich beter focussen op waarom een kiezer wél op GL moet stemmen dan waarom een kiezer níét op de VVD zou moeten stemmen.
So we just called him Fred
pi_197441856
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:24 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

Het laagcalorische gas uit Groningen is inderdaad vrij uniek. Dat betekent echter niet dat je hoogcalorisch Russisch gas niet laagcalorisch kan maken, dat doen we nu ook al met gas uit hoogcalorische velden dat we mengen met zo'n 14% stikstof (N, niet te verwarren met de stikstofoxide discussie).

De vraag is echter of je voor je aardgas de komende 50 jaar afhankelijk wil zijn van andere landen of dat je kiest voor afbouw van het gasgebruik en voor de opwekking van stroom inzet op duurzame oplossingen.
Ja, het kan wel. Maar daar zijn fabrieken voor nodog en er werd steeds gezegd dat die er niet voor 2025 konden staan. Dus kon je niet echt afbouwen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197441895
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:42 schreef Vasilevski het volgende:
Het is natuurlijk wel een probleem dat VVD'ers bijna 100% tevreden zijn met Rutte, maar kiezers van andere partijen in mindere mate.
De huidige coalitie en Rutte krijgen in alle onderzoeken steeds van meer dan 60% van de bevolking een voldoende, zo ontevreden is de rest dus niet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197441903
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:43 schreef Fred het volgende:

[..]

Het is inderdaad geen slimme zet van Klaver. Hij zich beter focussen op waarom een kiezer wél op GL moet stemmen dan waarom een kiezer níét op de VVD zou moeten stemmen.
Ach, het is een journalist die wat vraagt over de val van het kabinet en Klaver antwoordt, zo werkt dat met interviews. En daar wordt dan een artikel van gemaakt en een paar punten van uitgepikt.

Dat moet je niet als een "zet van Klaver" zien.

De verkiezingsstrijd moet nog losbarsten, genoeg tijd om je te richten op wat je noemt.
pi_197441923
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:43 schreef Fred het volgende:

[..]

Het is inderdaad geen slimme zet van Klaver. Hij zich beter focussen op waarom een kiezer wél op GL moet stemmen dan waarom een kiezer níét op de VVD zou moeten stemmen.
Juist, en dat mis ik bij de drie linkse partijen. Volg ze nu alle drie op Twitter en de partijleiders. Maar ze zijn toch vooral reactief bezig. Constant bezig met de partijen op rechts. Dat is niet de vijver waar ze succesvol zullen vissen. Daarmee vergroten ze niet hun kiespubliek daarmee stellen ze enkel de huidige achterban tevreden.

Waarom geen campagne vanuit eigen kracht? Dat zet zoveel meer zoden aan de dijk dan reactief reageren op wat andere partijen wel vanuit eigen kracht doen.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:51:52 #48
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197441973
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:50 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Juist, en dat mis ik bij de drie linkse partijen. Volg ze nu alle drie op Twitter en de partijleiders. Maar ze zijn toch vooral reactief bezig. Constant bezig met de partijen op rechts. Dat is niet de vijver waar ze succesvol zullen vissen. Daarmee vergroten ze niet hun kiespubliek daarmee stellen ze enkel de huidige achterban tevreden.

Waarom geen campagne vanuit eigen kracht? Dat zet zoveel meer zoden aan de dijk dan reactief reageren op wat andere partijen wel vanuit eigen kracht doen.
Als ze geen kiezers van rechts naar hun partijen kunnen trekken waar moeten ze dan stemmen vandaan halen? Even ervan uitgaande dat we het CDA ook onder rechts scharen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:52:17 #49
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197441983
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:42 schreef Vasilevski het volgende:
Het is natuurlijk wel een probleem dat VVD'ers bijna 100% tevreden zijn met Rutte, maar kiezers van andere partijen in mindere mate.
Dat is toch hoe onze democratie werkt?
Na afloop van Paars I was menig VVD stemmer ook niet tevreden over Wim Kok, toch kwam er een Paars II.

Waar partijen als GL, PvdA en SP last van hebben is dat ze hun eigen linkse gedachtegoed in de steek hebben gelaten: "Samen sta je sterk". Ze doen er imho goed aan om zich te realiseren dat ze hun gezamenlijke "vijand" alleen kunnen "aanpakken" als ze samenwerken en wellicht zelfs moeten fuseren.

Daarna moeten ze nog wel iets verzinnen waarom stemmers op hun partij(en) moeten stemmen, met "Stem op mij, want Rutte is een klootzak" kom je niet ver.
So we just called him Fred
pi_197441998
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:50 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Juist, en dat mis ik bij de drie linkse partijen. Volg ze nu alle drie op Twitter en de partijleiders. Maar ze zijn toch vooral reactief bezig. Constant bezig met de partijen op rechts. Dat is niet de vijver waar ze succesvol zullen vissen. Daarmee vergroten ze niet hun kiespubliek daarmee stellen ze enkel de huidige achterban tevreden.

Waarom geen campagne vanuit eigen kracht? Dat zet zoveel meer zoden aan de dijk dan reactief reageren op wat andere partijen wel vanuit eigen kracht doen.
Ik volg GL ook op Twitter maar herken dat niet, op een paar tweets na.
Op welke tweets doel je?
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:53:23 #51
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197442008
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:52 schreef Fred het volgende:

[..]

Dat is toch hoe onze democratie werkt?
Na afloop van Paars I was menig VVD stemmer ook niet tevreden over Wim Kok, toch kwam er een Paars II.

Waar partijen als GL, PvdA en SP last van hebben is dat ze hun eigen linkse gedachtegoed in de steek hebben gelaten: "Samen sta je sterk". Ze doen er imho goed aan om zich te realiseren dat ze hun gezamenlijke "vijand" alleen kunnen "aanpakken" als ze samenwerken en wellicht zelfs moeten fuseren.

Daarna moeten ze nog wel iets verzinnen waarom stemmers op hun partij(en) moeten stemmen, met "Stem op mij, want Rutte is een klootzak" kom je niet ver.
Er is een links motorblok nu, he? Ze werken samen dus.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:56:08 #52
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197442064
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:53 schreef Tijger_m het volgende:
Er is een links motorblok nu, he? Ze werken samen dus.
Ik kan me die presentatie nog wel herinneren idd, maar daarna weinig van gezien.

Ik heb nog steeds geen idee wat het me gaat opleveren als ik één van die drie partijen kies, terwijl ik wel weet wat ik krijg als ik VVD, CDA, PVV, FvD, SGP of CU stem. En dan zijn de campagnes nog niet eens begonnen.

Ondanks hun rode partijkleuren zijn het een stel grijze muizen geworden.
So we just called him Fred
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:57:22 #53
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197442095
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:56 schreef Fred het volgende:

[..]

Ik kan me die presentatie nog wel herinneren idd, maar daarna weinig van gezien.

Ik heb nog steeds geen idee wat het me gaat opleveren als ik één van die drie partijen kies, terwijl ik wel weet wat ik krijg als ik VVD, CDA, PVV, FvD, SGP of CU stem. En dan zijn de campagnes nog niet eens begonnen.

Ondanks hun rode partijkleuren zijn het een stel grijze muizen geworden.
Tja, ik stem al een tijdje niet meer links dus ik kan daar niets tegenin brengen :)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197442128
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:12 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Als GL stemmer zou ik er volledig achter staan dat Klaver roept dat Rutte geen PM meer zou moeten zijn, anders was je wel een VVD stemmer geweest :P
Ongeveer de helft van de GL stemmers zijn tevreden over dit kabinet: https://www.ioresearch.nl(...)21-komt-op-2-zetels/


En Rutte was begin december iig populairder dan Hoekstra onder GL stemmers: https://www.maurice.nl/pe(...)stemming-13-12-2020/


En GL kiezers willen wel vaker een premier die niet van hun partij is, in 2017 wilden ze Pechtold: https://eenvandaag.avrotr(...)echtold-als-premier/
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197442140
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:49 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

Ach, het is een journalist die wat vraagt over de val van het kabinet en Klaver antwoordt, zo werkt dat met interviews. En daar wordt dan een artikel van gemaakt en een paar punten van uitgepikt.

Dat moet je niet als een "zet van Klaver" zien.

De verkiezingsstrijd moet nog losbarsten, genoeg tijd om je te richten op wat je noemt.
Die is al losgebarsten. ;)


Dat zag je wel toen die bij Jinek zat van de week.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_197442161
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Als ze geen kiezers van rechts naar hun partijen kunnen trekken waar moeten ze dan stemmen vandaan halen? Even ervan uitgaande dat we het CDA ook onder rechts scharen.
Er is nog een gigantische groep te winnen die nu niet de moeite neemt om te stemmen.

Schoppen tegen rechts, daar gaat geen enkele kracht of visie vanuit. Kom met een eigen visie, geef mensen een hoopgevend verhaal, schets ze een mooie toekomst voor die realistisch te bereiken is. Daarmee verander je de zienswijze mensen. Zelfs mensen op rechts zetten dan niet meer de hakken in de grond.

Maar nee hoor, dan zie ik dit soort apocalypse toekomstbeelden van een GroenLinks tweede kamerlid;

https://twitter.com/TomvanderLee/status/1349622491417866241?s=19


Waarom zou ik dan überhaupt nog GroenLinks stemmen? Al stemmen we allemaal GroenLinks, dit gifzwarte toekomstbeeld gaan we toch niet afwenden. Dan het einde van de wereld maar tegemoet op de huidige wijze, in welvaart.
Mensen proberen voor je te laten stemmen uit angst is overigens ook een slecht idee van dit kamerlid.
pi_197442190
quote:
16s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:59 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Die is al losgebarsten. ;)


Dat zag je wel toen die bij Jinek zat van de week.
Valt mee, de meeste kiezers zijn nog helemaal niet met de verkiezingen bezig volgens mij. Dus dan is de echte campagne ook niet niet echt bezig. Is ook lastig in deze coronaperiode, men kijkt in een heleboel dingen niet verder dan volgende week.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zaterdag 16 januari 2021 @ 12:03:25 #58
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197442229
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:00 schreef DarkwingDuck het volgende:
Schoppen tegen rechts, daar gaat geen enkele kracht of visie vanuit. Kom met een eigen visie, geef mensen een hoopgevend verhaal, schets ze een mooie toekomst voor die realistisch te bereiken is. Daarmee verander je de zienswijze mensen. Zelfs mensen op rechts zetten dan niet meer de hakken in de grond.
Inderdaad en er zijn genoeg thema's om op in te haken bij deze verkiezingen.
So we just called him Fred
pi_197442231
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:01 schreef Hanca het volgende:

[..]

Valt mee, de meeste kiezers zijn nog helemaal niet met de verkiezingen bezig volgens mij. Dus dan is de echte campagne ook niet niet echt bezig. Is ook lastig in deze coronaperiode, men kijkt in een heleboel dingen niet verder dan volgende week.
Saar denk ik toch anders over.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zaterdag 16 januari 2021 @ 12:06:34 #60
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197442299
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:01 schreef Hanca het volgende:
Valt mee, de meeste kiezers zijn nog helemaal niet met de verkiezingen bezig volgens mij. Dus dan is de echte campagne ook niet niet echt bezig. Is ook lastig in deze coronaperiode, men kijkt in een heleboel dingen niet verder dan volgende week.
Hier in huis komt het ook al vaker ter sprake.
So we just called him Fred
pi_197442406
Campagnes barsten ook pas echt los 3 weken voor de verkiezingen.
pi_197442508
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:49 schreef Hanca het volgende:

[..]

De huidige coalitie en Rutte krijgen in alle onderzoeken steeds van meer dan 60% van de bevolking een voldoende, zo ontevreden is de rest dus niet.
Die onderzoeken zullen dan zeer zeker slechts gedaan zijn bij personen die meer koopkracht hebben dan normale mensen. Want ik zie al decennia, dat personen met meer koopkracht slechts praten met personen die meer koopkracht hebben dan normale mensen.
pi_197442602
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:16 schreef torentje het volgende:

[..]

Die onderzoeken zullen dan zeer zeker slechts gedaan zijn bij personen die meer koopkracht hebben dan normale mensen. Want ik zie al decennia, dat personen met meer koopkracht slechts praten met personen die meer koopkracht hebben dan normale mensen.
Nee, iedereen kan zich inschrijven bij De Hond, EenVandaag en I&O. En uitslagen worden gewogen, ook naar aanleiding van zulke gegevens.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197444008
#cancelRutte
  zaterdag 16 januari 2021 @ 13:42:45 #65
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197444068
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden
[..]

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Net als de laatste dertig jaar, bedoel je? Bezuinigen, uitverkopen aan het buitenland, importeren van goedkope arbeidskrachten?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:29:51 #66
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197445004
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:22 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, iedereen kan zich inschrijven bij De Hond, EenVandaag en I&O. En uitslagen worden gewogen, ook naar aanleiding van zulke gegevens.
Ik word erg moe van al dat soort enquêtes, wat dan vanzelf een sneeuwbal effect in gang zet in het volgzame en schouder ophalende Nederland.

Ja, dit soort peilingen hebben nogal wat invloed.

Enige scepsis is echter geboden

twitter


twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 14:40:31 #67
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197445193
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:29 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik word erg moe van al dat soort enquêtes, wat dan vanzelf een sneeuwbal effect in gang zet in het volgzame en schouder ophalende Nederland.

Ja, dit soort peilingen hebben nogal wat invloed.

Enige scepsis is echter geboden

[ twitter ]

[ twitter ]
Leuk, je voert hier iemand die totaal irrelevant is en het geregeld heeft over partijkartel en zegt te verhuizen naar Parler of Gab omdat de verkiezingen in de VS niet eerlijk verlopen zijn.

Doe gewoon even wat minder opinies van mensen die irrelevant zijn?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:46:57 #68
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197445315
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:40 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Leuk, je voert hier iemand die totaal irrelevant is en het geregeld heeft over partijkartel en zegt te verhuizen naar Parler of Gab omdat de verkiezingen in de VS niet eerlijk verlopen zijn.

Doe gewoon even wat minder opinies van mensen die irrelevant zijn?
Personen met 11 duizend volgers op Twitter (om nog niet te spreken andere kanalen) zijn binnen het publieke debat niet direct irrelevant. Hoe maf die Wierd Duk brigade ook mag zijn.

Feit blijft dat verschillende enquêtes dikwijls tot verschillende uitkomsten komen, ook bij onderwerpen die niet in de marge opereren. Van 8% door de al eerder betrapte Kanne tot 60% door De Hond - maak je eigen gewenste recept.

Neem ze dus met een korrel zout (wat dus helaas niet gebeurd, en ze hebben veel invloed). Anders misschien toch maar eens referenda gaan invoeren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:59:42 #69
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_197445572
In de schaduw van Rutte groeit geen nieuw talent binnen de VVD.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 15:11:44 #70
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197445833
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:40 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Leuk, je voert hier iemand die totaal irrelevant is en het geregeld heeft over partijkartel en zegt te verhuizen naar Parler of Gab omdat de verkiezingen in de VS niet eerlijk verlopen zijn.

Doe gewoon even wat minder opinies van mensen die irrelevant zijn?
Verder heb ik al eerder uiteen gezet waarom het TNS Nipo onbetrouwbaar is gebleken (dat personeel zit nu bij I&O). Kwam natuurlijk geen reactie op.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 15:13:38 #71
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_197445867
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:29 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik word erg moe van al dat soort enquêtes, wat dan vanzelf een sneeuwbal effect in gang zet in het volgzame en schouder ophalende Nederland.

Ja, dit soort peilingen hebben nogal wat invloed.

Enige scepsis is echter geboden

[ twitter ]

[ twitter ]
Sorry, maar ik snap niet zo goed de relevantie van Elise de Windt haar reactie. In die tweet waar ze op reageert wordt een terecht punt gemaakt over waardoor uitkomsten kunnen verschillen, waar zij niet op ingaat. Ik ben eerder benieuwd naar de vraagstelling van de andere enquête dan van wat Elise de Windt te zeggen heeft, voor ze naar parler verhuist.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 15:21:41 #72
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197446045
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 15:13 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]

Sorry, maar ik snap niet zo goed de relevantie van Elise de Windt haar reactie. In die tweet waar ze op reageert wordt een terecht punt gemaakt over waardoor uitkomsten kunnen verschillen, waar zij niet op ingaat. Ik ben eerder benieuwd naar de vraagstelling van de andere enquête dan van wat Elise de Windt te zeggen heeft, voor ze naar parler verhuist.
De vraagstelling kan inderdaad een hoop bepalen bij dit soort commerciële marktonderzoek bureaus. Een wettelijk kader bestaat trouwens niet.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197446391
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 15:11 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verder heb ik al eerder uiteen gezet waarom het TNS Nipo onbetrouwbaar is gebleken (dat personeel zit nu bij I&O). Kwam natuurlijk geen reactie op.
Nee, omdat het als een tang op een varken slaat. Al is het alleen maar omdat de laatste aanwinsten van I&O die bij TNS Nipo vandaan komen uit 2015 zijn. Aangezien bij zulke banen vaak de doorloopsnelheid ongeveer 5 jaar per werkgever is, zal het gros helemaal nooit bij TNS Nipo vandaan komen. Jij associeert dus dingen die niet te associëren zijn. Alsof je GroenLinks aan valt omdat ze ooit uit de communistische partij voort kwamen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197448826
Klaver heeft gelijk. Een uitstekende analyse van Mathieu Segers over marketingpremier Rutte.
twitter
pi_197449000
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 17:51 schreef Bondsrepubliek het volgende:
Klaver heeft gelijk. Een uitstekende analyse van Mathieu Segers over marketingpremier Rutte.
[ twitter ]
Klaver heeft een wens en deze auteur zo te zien dezelfde wens. Dat is prima. Het gaat echter helemaal niets veranderen tenzij de VVD leden dat willen. En ik heb de indruk dat die dat niet willen. En gezien de peilingen wil een groot deel van de kiezers dat ook niet. Daarmee houdt de wens van Klaver op.
pi_197450005
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:05 schreef Hexagon het volgende:
Goh de leider van een partij die vind dat de leider van een andere partij niet de verkiezingen moet winnen. Daar sta ik nou echt van te kijken.
Om eerlijk te zijn, wat Klaver hier zegt is dat hij denkt dat het beter is dat Rutte niet de lijsttrekker is. Dat is niet hetzelfde als "VVD mag de verkiezingen niet winnen" - alhoewel ik er uiteraard niet aan twijfel dat ook die uitslag niet de voorkeur van Klaver heeft.

Dat eerste, daar kan ik wel wat mee. Rutte claimt nu eindverantwoordelijkheid maar zonder daar enige politieke pijn bij te voelen. Veel meer dan inspelen op Rutte's hypothetische schaamtegevoel kan Klaver in deze ook niet doen, maar ik snap dat hij dat nog wil proberen.
A gentleman is a man who can play Jump on an Oberheim and chooses not to.
pi_197450207
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 06:53 schreef Subw00fer het volgende:
https://www.bnr.nl/nieuws(...)-kabinet-niet-leiden
[..]

Wat een gek ventje is die Klaver toch. 98% van de VVD-stemmers wil dat Rutte de volgende MP wordt en nu zegt die linkse idioot in feite dat verkiezingen niet relevant zijn. De stem van het volk is niet belangrijk maar wel de 'principes' van een linkse gekkie, nota bene een zelfverklaarde vijand van de VVD. Mooi niet dus.

Waarom niet de pijlen richten op Geert Wilders, een door de rechter veroordeelde misdadiger, een crimineel? Wil Klaver soms straks regeren met blonde Geert? _O-

Linkse politici zijn rare luchtfietsers die gevangen zitten in hun hersenspinsels van onduidelijke principes. Nederland heeft behoefte aan rechtse politiek die problemen op een pragmatische wijze aanpakt.
Er is al lang besloten dat Sigrid Kaag Nederland gaat leiden.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 19:04:29 #78
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197450437
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 17:59 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Klaver heeft een wens en deze auteur zo te zien dezelfde wens. Dat is prima. Het gaat echter helemaal niets veranderen tenzij de VVD leden dat willen. En ik heb de indruk dat die dat niet willen. En gezien de peilingen wil een groot deel van de kiezers dat ook niet. Daarmee houdt de wens van Klaver op.
VVD leden hebben binnen de VVD niet zoveel te vertellen hoor.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 19:05:37 #79
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197450458
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 18:56 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Er is al lang besloten dat Sigrid Kaag Nederland gaat leiden.
Door wie? Wanneer? Bron?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197450605
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 19:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

VVD leden hebben binnen de VVD niet zoveel te vertellen hoor.
Zeker wel. Bewijs anders maar even dat de interne partijdemocratie niet werkt binnen de VVD.
pi_197450695
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 19:05 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Door wie? Wanneer? Bron?
Kaag sluit met haar achtergrond naadloos aan op de organisaties die op dit moment een grote invloed hebben op de politiek, denk aan het WEF, de WHO.

Maak er maar een bewaarpost van ;)
pi_197453260
Mijn stem gaat naar Mark Rutte, klein kutventje Klaver.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:14:03 #83
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197453334
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 18:56 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Er is al lang besloten dat Sigrid Kaag Nederland gaat leiden.
Daar kan ik mee leven. Alles en iedereen mag .... behalve die hypocriete Klaver.
pi_197453342
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 19:16 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Kaag sluit met haar achtergrond naadloos aan op de organisaties die op dit moment een grote invloed hebben op de politiek, denk aan het WEF, de WHO.

Maak er maar een bewaarpost van ;)
Hou eens op met dat BNW gedoe. Ideeën dat er een soort conspiracy is waardoor Kaag premier gaat worden, horen hier niet.
We moeten eerst nog naar de stembus.

En ja. Mijn stem gaat naar haar. :P
Definitely not CIA
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:15:16 #85
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197453346
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:09 schreef Nielsch het volgende:
Mijn stem gaat naar Mark Rutte, klein kutventje Klaver.
Nou, nou wat een agressie en haat weer.

Klaver heeft in ieder geval nooit vergeetachtig bommen gedropt op een dorp, ten bate van het militair-industrieel complex.

twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:22:14 #86
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197453491
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:15 schreef Klopkoek het volgende:
Klaver heeft in ieder geval nooit vergeetachtig bommen gedropt op een dorp, ten bate van het militair-industrieel complex.
Klaver is in zijn politieke carrière dan ook nog nooit op zo'n verantwoordelijk post gekomen...
So we just called him Fred
pi_197453571
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nou, nou wat een agressie en haat weer.

Klaver heeft in ieder geval nooit vergeetachtig bommen gedropt op een dorp, ten bate van het militair-industrieel complex.

[ twitter ]
Rutte ook niet, die heeft namelijk net als Klaver geen vliegbrevet.
Je uitspraak is hier net zo lomp en lachwekkend als de tirade waar je op reageert.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:32:34 #88
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197453723
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:22 schreef Fred het volgende:

[..]

Klaver is in zijn politieke carrière dan ook nog nooit op zo'n verantwoordelijk post gekomen...
Dat is hier irrelevant, en als hij dat zou doen dan wil ik hem ook niet op die plek hebben. Dan zou ik ook agressief worden.

Nederland speelt, dankzij onafgebroken rechtse regeringen, helaas een bedenkelijke rol in de wereldvrede. Wat dan vervolgens een hoop instabiliteit en vluchtelingen veroorzaakt.

Daarnaast, zoals recent eerder besproken, heeft Rutte amper verantwoordelijke functies bekleed voordat hij de landelijke politiek in ging. Hetzelfde gold voor Balkenende. Beide geen grote organisaties aangestuurd zoals Lubbers, Den Uyl en Kok dat hadden gedaan. Deed hij ook niet als staatssecretaris.

Het is dus nogal een goedkoop verwijt richting Klaver (die dus wel met succes organisaties van 1000 man heeft bestuurd).

Het is vooral perceptie en veel vorm, zoals TJ Meeus dit weekend ook al op schreef. Veel marketing en communicatie managers. Veel beeldvorming. Goed besturen en resultaten neerzetten heeft Rutte al die tien jaar niet gedaan.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:34:48 #89
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197453790
Ik snap wel waar dit vandaan komt: nu ik, na decennia lang op GL gestemd te hebben, eindelijk eens een keer op Rutte ga stemmen moet Klaver wel iets doen. :7
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:39:21 #90
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197453909
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:34 schreef beantherio het volgende:
Ik snap wel waar dit vandaan komt: nu ik, na decennia lang op GL gestemd te hebben, eindelijk eens een keer op Rutte ga stemmen moet Klaver wel iets doen. :7
Vanwege de aanpak van corona gok ik?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197453963
Ach ja. GroenLinks is de partij van de wensdenkerij zonder realisme.

Hoe diverser een samenleving is, hoe beter volgens hun standpunten. Dat integreren is mislukt negeren ze voor het gemak.

Zoveel mogelijk groene energie opwekken klinkt als een mooi streven, maar ze willen geen kernenergie, geen steenkool, geen aardgas, geen biomassa. Nou dan moeten er windmolens komen. Nu liggen er plannen om rondom Amsterdam windparken te bouwen en ineens is heel Amsterdam over de zeik. Wel GroenLinks stemmen maar geen windmolens in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen.

Echt totale wensdenkerij, meer kan ik er niet van maken. Die partij heeft volledig voor me afgedaan.
pi_197454088
Heeft niet een zozeer met welke politieke kleur te maken maar vooral met moreel besef. Vertrouwen in de politiek. Zoveelste kabinet Rutte valt. Ongeacht wat zijn partij wil, heeft Rutte kennelijk weinig moreel besef en is er als het gaat om aan de macht blijven, weinig verschil met Putin en Erdogan.
pi_197454091
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:32 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat is hier irrelevant, en als hij dat zou doen dan wil ik hem ook niet op die plek hebben. Dan zou ik ook agressief worden.

Nederland speelt, dankzij onafgebroken rechtse regeringen, helaas een bedenkelijke rol in de wereldvrede. Wat dan vervolgens een hoop instabiliteit en vluchtelingen veroorzaakt.

Daarnaast, zoals recent eerder besproken, heeft Rutte amper verantwoordelijke functies bekleed voordat hij de landelijke politiek in ging. Hetzelfde gold voor Balkenende. Beide geen grote organisaties aangestuurd zoals Lubbers, Den Uyl en Kok dat hadden gedaan. Deed hij ook niet als staatssecretaris.

Het is dus nogal een goedkoop verwijt richting Klaver (die dus wel met succes organisaties van 1000 man heeft bestuurd).

Het is vooral perceptie en veel vorm, zoals TJ Meeus dit weekend ook al op schreef. Veel marketing en communicatie managers. Veel beeldvorming. Goed besturen en resultaten neerzetten heeft Rutte al die tien jaar niet gedaan.
Oja, welke dan? Voorzitter bij CNV jongeren bedoel je :+
Nou poehee wat een ervaring.
Verder is klaver vooral beroepspoliticus en die moet je wantrouwen. Die kunnen namelijk niks anders dan politiek en die zullen alles er aan doen om aan het pluche te plakken.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:51:04 #94
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197454209
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:32 schreef Klopkoek het volgende:
]
Dat is hier irrelevant, en als hij dat zou doen dan wil ik hem ook niet op die plek hebben. Dan zou ik ook agressief worden.

Nederland speelt, dankzij onafgebroken rechtse regeringen, helaas een bedenkelijke rol in de wereldvrede. Wat dan vervolgens een hoop instabiliteit en vluchtelingen veroorzaakt.
Maar wat is dan het nut van meedingen in de verkiezingen als hij geen vooruitzicht mag hebben op een ministerspost :?

quote:
Daarnaast, zoals recent eerder besproken, heeft Rutte amper verantwoordelijke functies bekleed voordat hij de landelijke politiek in ging. Hetzelfde gold voor Balkenende. Beide geen grote organisaties aangestuurd zoals Lubbers, Den Uyl en Kok dat hadden gedaan. Deed hij ook niet als staatssecretaris.
Het kunnen leiden van een bedrijf/organisatie wil nog niet zeggen dat je een goede minister president bent.

quote:
Het is dus nogal een goedkoop verwijt richting Klaver (die dus wel met succes organisaties van 1000 man heeft bestuurd).
Welk verwijt :? Klaver is toch nog nooit minister geweest, dus is hij ook nooit in de gelegenheid geweest om de fouten te maken die een minister kan maken. Het is een constatering van feiten ;)
So we just called him Fred
  zaterdag 16 januari 2021 @ 21:52:18 #95
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197454248
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:39 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Vanwege de aanpak van corona gok ik?
Ook. Maar ook omdat serieuze linkse politiek is weggevallen. Partijen als GL en SP zijn doodsbang om bestuursverantwoordelijkheid te nemen en fantaseren er daarom maar op los vanaf het "veilige" oppositiepluche. En partijen als PvdA en D66 zitten, als ze meeregeren, eigenlijk nooit zover van VVD af op veel vlakken. Dan kan ik net zo goed meteen op VVD stemmen. Die hebben tenminste bestuurservaring en leiders als Rutte, die het (in tegenstelling tot wat de haters roepen) echt goed heeft gedaan als premier.

Ooit (in de tijd van Rosenmöller en Halsema) was GL een partij met hele interessante ideeën, maar inmiddels is het weer een cliché linkse partij geworden. Ik was ooit lid maar dat voelt als eeuwen geleden.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:06:46 #96
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197454645
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:52 schreef beantherio het volgende:

[..]

Ook. Maar ook omdat serieuze linkse politiek is weggevallen. Partijen als GL en SP zijn doodsbang om bestuursverantwoordelijkheid te nemen en fantaseren er daarom maar op los vanaf het "veilige" oppositiepluche. En partijen als PvdA en D66 zitten, als ze meeregeren, eigenlijk nooit zover van VVD af op veel vlakken. Dan kan ik net zo goed meteen op VVD stemmen. Die hebben tenminste bestuurservaring en leiders als Rutte, die het (in tegenstelling tot wat de haters roepen) echt goed heeft gedaan als premier.

Ooit (in de tijd van Rosenmöller en Halsema) was GL een partij met hele interessante ideeën, maar inmiddels is het weer een cliché linkse partij geworden. Ik was ooit lid maar dat voelt als eeuwen geleden.
Oké bedankt voor het antwoord

Rosenmoller was niet cliché links? Echt?

Dat D66 en PvdA het beleid wel bij buigen kan moeilijk ontkend worden lijkt me.

quote:
Die hebben tenminste bestuurservaring en leiders als Rutte, die het (in tegenstelling tot wat de haters roepen) echt goed heeft gedaan als premier.
Pertinent mee oneens, dat van de ervaren bestuurders, bestuurskracht en bestuurscompetentie, maar ieder zijn meug :) van o.a. justitie en de belastingdienst is een zooitje gemaakt.

Net zoals dat de resultaten vrij mager zijn (in vergelijking met andere Noord-Europese landen minus het VK), en Nederland gewoonweg vast loopt in de privatiseringen en peperdure decentralisaties.

Helaas wordt Nederland steeds meer een Angelsaksisch georiënteerd land. Waar burgers klein worden gehouden en onderdrukt, en racisme door de overheid staand beleid is.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:08:45 #97
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197454696
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:47 schreef MisChrartin het volgende:

[..]

Oja, welke dan? Voorzitter bij CNV jongeren bedoel je :+
Nou poehee wat een ervaring.
Verder is klaver vooral beroepspoliticus en die moet je wantrouwen. Die kunnen namelijk niks anders dan politiek en die zullen alles er aan doen om aan het pluche te plakken.
Rutte en Balkenende zijn geen beroepspolitici?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:12:36 #98
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197454802
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:41 schreef MisChrartin het volgende:
Nu liggen er plannen om rondom Amsterdam windparken te bouwen en ineens is heel Amsterdam over de zeik. Wel GroenLinks stemmen maar geen windmolens in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen.
Je weet dat GroenLinks de windmolens nog steeds wil?

https://www.nhnieuws.nl/n(...)-klimaatontwrichting


Verder is voor het verdelen van windmolens, zoals zelfs deze Elsevier columnist weet, daar gewoon landelijke aansturing voor nodig.

https://mobile.twitter.co(...)/1350111109529956360
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197454863
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:08 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Rutte en Balkenende zijn geen beroepspolitici?
In 1982 werd Balkenende in zijn woonplaats Amstelveen lid van de gemeenteraad, wat hij zestien jaar zou blijven. Tussen 1982 en 1984 werkte Balkenende als beleidsmedewerker juridische zaken bij het bureau van de Academische Raad. In 1984 stapte hij over naar het Wetenschappelijk Instituut van het CDA waar hij stafmedewerker werd. In 1992 promoveerde hij tot doctor in de rechtsgeleerdheid op een proefschrift getiteld Overheidsregelgeving en maatschappelijke organisaties. In 1993 werd hij parttime bijzonder hoogleraar Christelijk sociaal denken over maatschappij en economie aan de Vrije Universiteit, maar hij bleef ook bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA werken.

https://nl.wikipedia.org/(...)e#Politieke_loopbaan
pi_197454939
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:12 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Je weet dat GroenLinks de windmolens nog steeds wil?

https://www.nhnieuws.nl/n(...)-klimaatontwrichting

Verder is voor het verdelen van windmolens, zoals zelfs deze Elsevier columnist weet, daar gewoon landelijke aansturing voor nodig.

https://mobile.twitter.co(...)/1350111109529956360
Ja leuk, maar we doen het nu regionaal in de RES.
En er is bekend dat Amsterdam er 200 nodig heeft. Gek dat een GroenLinks wethouder in een door GroenLinks geleid college met een grote GroenLinks aanhang als bevolking het nog niet voor elkaar krijgt om een fractie van het benodigde aantal te plaatsen.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:18:26 #101
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197454991
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:16 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Ja leuk, maar we doen het nu regionaal in de RES.
En er is bekend dat Amsterdam er 200 nodig heeft. Gek dat een GroenLinks wethouder in een door GroenLinks geleid college met een grote GroenLinks aanhang als bevolking het nog niet voor elkaar krijgt om een fractie van het benodigde aantal te plaatsen.
Op jou reageer ik niet meer.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:21:49 #102
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455103
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:14 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

In 1982 werd Balkenende in zijn woonplaats Amstelveen lid van de gemeenteraad, wat hij zestien jaar zou blijven. Tussen 1982 en 1984 werkte Balkenende als beleidsmedewerker juridische zaken bij het bureau van de Academische Raad. In 1984 stapte hij over naar het Wetenschappelijk Instituut van het CDA waar hij stafmedewerker werd. In 1992 promoveerde hij tot doctor in de rechtsgeleerdheid op een proefschrift getiteld Overheidsregelgeving en maatschappelijke organisaties. In 1993 werd hij parttime bijzonder hoogleraar Christelijk sociaal denken over maatschappij en economie aan de Vrije Universiteit, maar hij bleef ook bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA werken.

https://nl.wikipedia.org/(...)e#Politieke_loopbaan
Dus ja, een beroepspoliticus, waarbij zijn hoogleraarschap door het CDA werd betaald...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197455208
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:21 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus ja, een beroepspoliticus, waarbij zijn hoogleraarschap door het CDA werd betaald...
Heb je daar enige bewijs van? Of is dit het zoveelste gevalletje van laster en smaad?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2021 22:25:44 ]
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:28:50 #104
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455328
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 21:41 schreef MisChrartin het volgende:
Ach ja. GroenLinks is de partij van de wensdenkerij zonder realisme.

Hoe diverser een samenleving is, hoe beter volgens hun standpunten. Dat integreren is mislukt negeren ze voor het gemak.

Zoveel mogelijk groene energie opwekken klinkt als een mooi streven, maar ze willen geen kernenergie, geen steenkool, geen aardgas, geen biomassa. Nou dan moeten er windmolens komen. Nu liggen er plannen om rondom Amsterdam windparken te bouwen en ineens is heel Amsterdam over de zeik. Wel GroenLinks stemmen maar geen windmolens in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen.

Echt totale wensdenkerij, meer kan ik er niet van maken. Die partij heeft volledig voor me afgedaan.
Zo is ie waar:

"Zoveel mogelijk snelwegen en kerncentrales klinkt als een mooi streven, maar ze willen geen elektrische auto's, geen hyperloop, geen dieselverbod, geen openbaar vervoer. Nou dan moeten er kerncentrales komen. Nu liggen er plannen om rondom Naarden kerncentrales te bouwen en ineens is heel Naarden over de zeik. Wel VVD stemmen maar geen snelwegen in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen."

[ Bericht 3% gewijzigd door Klopkoek op 16-01-2021 22:36:37 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:33:32 #105
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197455456
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:21 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus ja, een beroepspoliticus, waarbij zijn hoogleraarschap door het CDA werd betaald...
Het CNV.
pi_197455490
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:33 schreef freako het volgende:

[..]

Het CNV.
En dan de jongerenafdeling he.
pi_197455513
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:28 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

"Zoveel mogelijk snelwegen en kerncentrales klinkt als een mooi streven, maar ze willen geen elektrische auto's, geen hyperloop, geen dieselverbod, geen openbaar vervoer. Nou dan moeten er kerncentrales komen. Nu liggen er plannen om rondom Naarden kerncentrales te bouwen en ineens is heel Naarden over de zeik. Wel VVD stemmen maar geen snelwegen in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen."

Dit is ook nog echt gebeurd trouwens, bij de aanleg van (snel)wegen.
two wrongs don't make a right
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_197455537
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:12 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Je weet dat GroenLinks de windmolens nog steeds wil?

https://www.nhnieuws.nl/n(...)-klimaatontwrichting


Verder is voor het verdelen van windmolens, zoals zelfs deze Elsevier columnist weet, daar gewoon landelijke aansturing voor nodig.

https://mobile.twitter.co(...)/1350111109529956360
Die gaan er echt niet komen hoor, let maar op. Er komen er een paar in het havengebied en that’s it. Er wordt nu al naar het noorden van Noord-Holland gewezen, de wieringermeerpolder. Amsterdam gaat dat niet waarmaken als ik het zo hoor.
pi_197455593
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:28 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zo is ie waar:

"Zoveel mogelijk snelwegen en kerncentrales klinkt als een mooi streven, maar ze willen geen elektrische auto's, geen hyperloop, geen dieselverbod, geen openbaar vervoer. Nou dan moeten er kerncentrales komen. Nu liggen er plannen om rondom Naarden kerncentrales te bouwen en ineens is heel Naarden over de zeik. Wel VVD stemmen maar geen snelwegen in je omgeving willen. Die moeten maar ergens anders komen."
Ik weet niet waar je naar toe wil met deze post.
Ik zeg alleen dat GroenLinks een partij van wensdenkerij en dromers is. Ik snap niet wat deze post ermee te maken heeft.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:40:12 #110
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_197455620
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:36 schreef MisChrartin het volgende:

[..]

Die gaan er echt niet komen hoor, let maar op. Er komen er een paar in het havengebied en that’s it. Er wordt nu al naar het noorden van Noord-Holland gewezen, de wieringermeerpolder. Amsterdam gaat dat niet waarmaken als ik het zo hoor.
Dat is typerend voor GroenLinks...ze zijn voor vluchtelingenopvang en groene energie, maar een asielzoekerscentrum en windmolens in hun wijk blieven ze niet. Hypocriet volk.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:41:00 #111
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455642
quote:
16s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:35 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

two wrongs don't make a right
Verschil is dat GroenLinks nog steeds de ambitie en afgesproken aandeel wil waarmaken (in een stad waar je niet zo makkelijk ruimte vindt). De lokale VVD doet dat in het geval van snelwegen doorgaans niet.

Voorbeeld:
https://www.bndestem.nl/o(...)aardermeer~ad5d2a47/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:44:40 #112
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455732
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:40 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is typerend voor GroenLinks...ze zijn voor vluchtelingenopvang en groene energie, maar een asielzoekerscentrum en windmolens in hun wijk blieven ze niet. Hypocriet volk.
Maar IJburg, van dat artikel geplaatst in NWS, is helemaal geen hardcore GroenLinks gebied. Sterker, daar stemt men voor Amsterdamse begrippen relatief vaak VVD. Nogal misleidend van het DPG, dit.

En natuurlijk zijn CDAers met hun christelijke normen en waardenpolitiek wel een van de laatsten die wat mogen zeggen over hypocrisie... je vingers natellen na het schudden van een hand, 2000 jaar onbetrouwbaarheid werd dat eens genoemd.

"Normen en waarden"
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-in-limburg-a4000488

[ Bericht 6% gewijzigd door Klopkoek op 16-01-2021 22:52:22 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197455741
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verschil is dat GroenLinks nog steeds de ambitie en afgesproken aandeel wil waarmaken (in een stad waar je niet zo makkelijk ruimte vindt). De lokale VVD doet dat in het geval van snelwegen doorgaans niet.

Voorbeeld:
https://www.bndestem.nl/o(...)aardermeer~ad5d2a47/
Je quote een nieuwsbericht uit 2006? En die snelweg ligt er nu ook gewoon? Wat is je punt?
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:51:46 #114
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455889
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:44 schreef MisChrartin het volgende:

[..]

Je quote een nieuwsbericht uit 2006?
Dat maakt niet uit voor het punt. Ik had inderdaad ook recentere voorbeelden van verzet tegen aanleg/verbreding van wegen rondom het Gooi kunnen nemen.

Of een speciale behandeling mbt geluidshinder en geluidswallen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 16 januari 2021 @ 22:55:54 #115
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197455975
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:24 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Heb je daar enige bewijs van? Of is dit het zoveelste gevalletje van laster en smaad?
Ga jij lekker zelf even googlen.

Zijn promotieplek bij de universiteit werd trouwens ook mede door het Wetenschappelijk Instituut van het CDA betaald.

Dus uiteindelijk gewoon een eersteklas beroepspoliticus.

Op jou en je steken onder water reageer ik niet meer.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197456011
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat maakt niet uit voor het punt. Ik had inderdaad ook recentere voorbeelden van verzet tegen aanleg/verbreding van wegen rondom het Gooi kunnen nemen.

Of een speciale behandeling mbt geluidshinder en geluidswallen.
Rare gedachtenkronkel heb je.
Dus in Naarden is volgens jou geen extra snelweg gekomen (Al hebben ze de afgelopen jaren de A9 en de A1 fors uitgebreid, misschien moet je eens buiten ‘de ring’ kijken) en om die reden mag GroenLinks hypocriet zijn en windmolens weigeren en ze ergens anders neerplempen?
Ja ja. Je hebt me overtuigd.
pi_197456178
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:21 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus ja, een beroepspoliticus, waarbij zijn hoogleraarschap door het CDA werd betaald...
Nogmaals, heb je daar enig bewijs van?
pi_197456221
Jawel
Ruttegod
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  zaterdag 16 januari 2021 @ 23:57:32 #119
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197457180
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:57 schreef MisChrartin het volgende:

[..]

Rare gedachtenkronkel heb je.
De grootste NIMBY figuren zitten bij de VVD en CDA. Alsof zij zelf een kerncentrale in de tuin willen hebben. Of een snelweg.

quote:
Dus in Naarden is volgens jou geen extra snelweg gekomen (Al hebben ze de afgelopen jaren de A9 en de A1 fors uitgebreid, misschien moet je eens buiten ‘de ring’ kijken)
Hebben ze minder last van dan wanneer de A6 was doorgetrokken.

quote:
en om die reden mag GroenLinks hypocriet zijn en windmolens weigeren en ze ergens anders neerplempen?
Ja ja. Je hebt me overtuigd.
GroenLinks weigert vooralsnog niks. Verder is IJburg ook helemaal geen hardcore GroenLinks gebied.

Het zou een handje helpen als Noord Brabant ook eens wat gaan doen... Dan kunnen de ambities in volgebouwd Amsterdam weer omlaag.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 17 januari 2021 @ 00:02:50 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197457265
Rutte hoort na 17 maart zo snel mogelijk in de gevangenis zamen met zijn partners in crime
En hoort zeker niet nog in de politiek of ergens anders werkzaam te mogen zijn
pi_197457409
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 23:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De grootste NIMBY figuren zitten bij de VVD en CDA. Alsof zij zelf een kerncentrale in de tuin willen hebben. Of een snelweg.
[..]

Hebben ze minder last van dan wanneer de A6 was doorgetrokken.
[..]

GroenLinks weigert vooralsnog niks. Verder is IJburg ook helemaal geen hardcore GroenLinks gebied.

Het zou een handje helpen als Noord Brabant ook eens wat gaan doen... Dan kunnen de ambities in volgebouwd Amsterdam weer omlaag.
Waarom haal je VVD en CDA erbij? Net alsof ik daar op stem.

En wat dan nog: als zij hypocriet zijn dan is het ineens ok dat GroenLinks hypocriet is?

En GroenLinks gaat voorop met ambities over verduurzamen. Begin dan in de gebieden waar je het lokaal voor het zeggen hebt: bijvoorbeeld Amsterdam. In noord Brabant is in de lokale politiek GroenLinks niet de grootste dus waarom zou je daar beginnen?
  zondag 17 januari 2021 @ 01:27:19 #122
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_197457851
quote:
6s.gif Op zondag 17 januari 2021 00:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
Rutte hoort na 17 maart zo snel mogelijk in de gevangenis zamen met zijn partners in crime
En hoort zeker niet nog in de politiek of ergens anders werkzaam te mogen zijn
Dus dat, zijn partij had het volk moeten beschermen en vertegenwoordigen, Hebben ze niet gedaan. Punt, dus wegwezen.
pi_197457870
Klaver is inmiddels toch ook wel over zijn houdbaarheidsdatum heen toch. Tijd voor een leuke zwarte transgender als lijsttrekker.
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 01:48:24 #124
236264 crew  capricia
pi_197457926
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 01:33 schreef Gehrman het volgende:
Klaver is inmiddels toch ook wel over zijn houdbaarheidsdatum heen toch. Tijd voor een leuke zwarte transgender als lijsttrekker.
Zit ie er al langer dan Rutte?
Definitely not CIA
  zondag 17 januari 2021 @ 02:24:37 #125
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197458019
quote:
14s.gif Op zondag 17 januari 2021 01:27 schreef Stray_cat het volgende:
Dus dat, zijn partij had het volk moeten beschermen en vertegenwoordigen, Hebben ze niet gedaan. Punt, dus wegwezen.
Nog veel erger .....

Ministeries overtreden op grote schaal eigen regels bij vrijgeven documenten
Traag en te weinig

Stint-documenten, goeddeels onleesbaar gemaakt door het ministerie van Infrastructuur. Beeld © RTL Nieuws
De overheid houdt belangrijke documenten geheim of is traag met ze te verstrekken aan de buitenwereld. Daarmee overtreedt ze op grote schaal haar eigen wetten en regels. Zelfs uitspraken en boetes van rechters worden soms door ministeries aan hun laars gelapt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Bij ruim twee derde van de zogenoemde Wob-verzoeken is de overheid te laat.

In de kindertoeslagenaffaire bleek al dat de overheid op grote schaal weigerde om (vaak belastende) documenten openbaar te maken waar journalisten naar hadden gevraagd. Maar dit blijkt dus een veel breder probleem. :o :(

Een wet, de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), regelt dat iedere burger informatie kan opvragen bij de overheid, zoals rapporten, brieven en notulen van vergaderingen. Vooral journalisten en belangengroepen maken er gebruik van.

Antwoord komt veel te laat

De overheid is verplicht binnen 8 weken of in sommige gevallen 14 weken een beslissing te nemen op zo'n Wob-verzoek. Maar in 2020 was de Rijksoverheid in 564 van de in totaal 829 gevallen te laat tot zelfs veel te laat, ofwel bij 68 procent van de Wob-verzoeken. Daarmee overtreedt ze haar eigen regels.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid spant de kroon en beantwoordt 87 procent van alle Wob-verzoeken te laat. Bij Infrastructuur en Waterstaat is dat 81 procent, bij Binnenlandse Zaken is 78 procent te laat.

Andere EU-landen sneller

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans noemt deze uitkomst treurig. "Wij hebben de langste behandeltermijn in Europa. De behandeltermijn voor Wob-verzoeken is in de meeste Europese landen ongeveer twintig dagen. Soms mogen ze er een dag of vijf langer over doen. Bij ons is dat twee maanden. En zelfs dan halen we het nog niet."

In ruim honderd gevallen is de overschrijdingstermijn meer dan een half jaar, oplopend naar soms meerdere jaren. De beantwoording van één Wob-verzoek heeft maar liefst negen jaar geduurd.

Zoveel te laat verstrekken kan grote gevolgen hebben, merkte onderzoeksjournalist Pieter Klein van RTL Nieuws, die de toeslagenaffaire onthulde.

"Dat informatie die ik had opgevraagd niet op tijd boven tafel kwam, had tot gevolg dat bij heel veel gezinnen de invorderingen en huisuitzettingen gewoon doorgingen. Pas toen de documenten op tafel kwamen, bleek dat de problemen veel groter en ernstiger waren en werd er ingegrepen."

Rechter: overheid weigert te veel documenten

De Rijksoverheid is niet alleen te laat – als ze dan uiteindelijk de gevraagde documenten verstrekt, gebeurt dat in 58 procent van de gevallen onjuist en onvolledig. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Raad voor de Rechtspraak.

De afgelopen vijf jaar heeft de rechter de overheid 694 keer een tik op de vingers gegeven, omdat er te veel informatie geheim werd gehouden. Het gaat dan om hele tekstpassages die onterecht onleesbaar zijn gemaakt of om documenten die in het geheel niet zijn verstrekt.

Een recent voorbeeld daarvan is een uitspraak van de rechter over een informatieverzoek over het ongeluk met de Stint, waarbij in 2018 vier kleine kinderen omkwamen. RTL Nieuws wilde van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat weten hoe de goedkeuring en toelating van het voertuig waren verlopen. Veel informatie werd niet verstrekt. Vervolgens was het oordeel van de rechtbank duidelijk: "Een groot deel van de documenten [is] op een onjuiste manier geweigerd en op een onjuiste manier gelakt. Het besluit is onzorgvuldig genomen en onvoldoende gemotiveerd."

Rutte belooft meer openheid :')

Premier Rutte beloofde gisteren in zijn reactie op het aftreden van het kabinet dat 'de informatievoorziening aan de Tweede Kamer en journalisten fundamenteel op de schop gaat'. Hij wil voortaan stukken openbaar maken over wat er in de ministerraad is besloten. En de regel in de Wob die bepaalt dat persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren geheim mogen blijven, wordt geschrapt. Over het het feit dat de overheid vaak veel te laat beslist over Wob-verzoeken, zei Rutte gisteren niets.

'Informatie is van ons'

De overheid moet haar gedrag veranderen, zegt hoogleraar Voermans. "Die overheidsinformatie is ook van ons. Die is opgebracht met belastinggeld. Je vraagt gewoon terug, eigenlijk, van wat al van jou was. Het is onze informatie. Die we terugvragen."

"Transparantie, openheid en volledigheid zijn in de praktijk niet de leidende principes bij de overheid", concludeerde de parlementaire enquêtecommissie naar de kindertoeslagenaffaire. "Informatie werd slechts gedeeltelijk, vertraagd of helemaal niet verstrekt. De informatie was in meerdere gevallen ingegeven door gewenste juridische of politieke uitkomsten." De commissie is van oordeel dat 'de informatievoorziening essentieel is voor het goed functioneren van het parlement, van de media en van de rechtsbescherming'.

Op dit moment wordt in de Tweede Kamer gesproken over een nieuwe wet die de Wet openbaarheid van bestuur moet vervangen. In dat voorstel heeft de overheid in plaats van 8 nog maar 6 weken de tijd om stukken te overhandigen.

Verantwoording

Het RTL Nieuws-onderzoek naar het te laat verstrekken van Wob-documenten is gebaseerd op besluiten die in 2020 op Rijksoverheid.nl zijn gepubliceerd. Het gaat om 829 Wob-besluiten van de verschillende ministeries. Van een klein aantal besluiten zijn de gegevens niet compleet. Die zijn buiten beschouwing gelaten.

Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgt de Rijksoverheid gemiddeld zo'n 1.300 Wob-verzoeken per jaar. Niet alle Wob-besluiten van de Rijksoverheid worden ook op de website gepubliceerd. In het onderzoek is rekening gehouden met de wettelijke uitstelmogelijkheden zoals die staan beschreven in de Wet openbaarheid van bestuur.

De cijfers over gegronde beroepszaken heeft RTL Nieuws ontvangen van de Raad voor de Rechtspraak. De cijfers hebben betrekking op rechterlijke uitspraken in Wob-beroepszaken over de periode 2015 - 2020.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ocumenten-informatie

Dit alles te danken aan 10 jaar Rutte doctrine :(
Die lul hoort in de gevangenis
  zondag 17 januari 2021 @ 06:12:55 #126
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197458451
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 01:33 schreef Gehrman het volgende:
Klaver is inmiddels toch ook wel over zijn houdbaarheidsdatum heen toch. Tijd voor een leuke zwarte transgender als lijsttrekker.
Groenlinksers zijn zo hypocriet. Dat zullen ze nooit doen.
pi_197459191
Ik verlang terug naar de korte periode waarin GroenLinks zich bewoog richting een VVD light.

Als ik nu deze teksten van Kalver lees, dan krijg ik het beeld van een PvdA+. 'De verzorgingsstaat weer opbouwen', sodemieter op zeg. Communist.

Is het nou echt te veel gevraagd van een partij als GroenLinks om echt eens na te denken over hoe we onze maatschappij in gaan richten? Nee, lekker makkelijk inspelen op sentiment en teruggrijpen naar 'vroeger was alles beter'.
pi_197459242
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 01:33 schreef Gehrman het volgende:
Klaver is inmiddels toch ook wel over zijn houdbaarheidsdatum heen toch. Tijd voor een leuke zwarte transgender als lijsttrekker.
Natuurlijk niet, want als de emancipatie van minderheden een feit wordt, dan hebben ze niets meer om voor op te komen en vervalt het bestaansrecht van al die SJW typetjes in de partij.

Je kunt minderheden toch niet voor zichzelf op laten komen? Dat moeten rijke blanke grachtengordelaars doen.
pi_197460241
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:44 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar IJburg, van dat artikel geplaatst in NWS, is helemaal geen hardcore GroenLinks gebied. Sterker, daar stemt men voor Amsterdamse begrippen relatief vaak VVD. Nogal misleidend van het DPG, dit.
https://maps.amsterdam.nl/gemeenteraad2018/

Daarbij zie je dat op de meeste stembureaus op IJburg GroenLinks de grootste partij is of de een na grootste.

Per stemlocatie
abbs De Zuiderzee GL 18% 2e
Montessorischool Steigereiland GL 20,2% 1e
Flexbieb GL 19% 1e
De Binnenwaai GL 16,1% 2e
OBA IJburg GL 18,2% 2e
Katholieke Basisschool Willibrord GL 14,1% 4e
Basisschool De Archipel GL 17,6% 2e
IJburg College GL 15,8% 2e
Gymzaal Laterna Magica GL 15,9% 3e

Klinkt mij als een behoorlijk GroenLinksig gebied.

Zowel GL als de overige collegepartijen die dus graag windmolens willen (SP, PvdA, D66) hebben een zeer solide democratische meerderheid in dit gebied.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2021 10:57:57 ]
pi_197460304
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 01:33 schreef Gehrman het volgende:
Klaver is inmiddels toch ook wel over zijn houdbaarheidsdatum heen toch. Tijd voor een leuke zwarte transgender als lijsttrekker.
Wel grappig dat alleen PVV/FvD-aanhangers zich daar druk om maken _O-
  zondag 17 januari 2021 @ 11:10:18 #131
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197460472
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 09:35 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Natuurlijk niet, want als de emancipatie van minderheden een feit wordt, dan hebben ze niets meer om voor op te komen en vervalt het bestaansrecht van al die SJW typetjes in de partij.

Je kunt minderheden toch niet voor zichzelf op laten komen? Dat moeten rijke blanke grachtengordelaars doen.
Wat een rare redenatie is dit toch...

We kunnen dit ook op de PVV en FvD plakken: breng de migratie naar nul en hun bestaansrecht valt weg.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197460492
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:10 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wat een rare redenatie is dit toch...

We kunnen dit ook op de PVV en FvD plakken: breng de migratie naar nul en hun bestaansrecht valt weg.
En in beide gevallen is dat natuurlijk een absurde redenatie, dus je versterkt inderdaad mijn sarcastische punt hiermee prima.
pi_197460502
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:01 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Wel grappig dat alleen PVV/FvD-aanhangers zich daar druk om maken _O-
Dat idee heb ik ook wel een beetje. Aan de andere kant als je kijkt naar een GroenLinks partijcongres, dat zijn toch wel echt blanke feestjes.

Doet me een beetje denken aan de installatie van de nieuwe raad hier in de gemeente. De D66 fractie dacht even te kunnen scoren door een snerende opmerking te maken over de scheve verhouding aan wethouders (3 mannen 1 vrouw). Hij werd er op gewezen dat zijn fractie en steunfractie enkel uit mannen bestond. Daad bij woord. .
pi_197460860
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 22:21 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus ja, een beroepspoliticus, waarbij zijn hoogleraarschap door het CDA werd betaald...
En voor de derde maal vraag ik je om enig bewijs van deze uitspraak.
pi_197462709
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:31 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

En voor de derde maal vraag ik je om enig bewijs van deze uitspraak.
De leerstoel werd betaald door het CNV dus niet het CDA. Maar daarmee natuurlijk wel nadrukkelijk gelieerd aan het christendemocratisch maatschappelijk middenveld en daarmee het CDA. Zeker aangezien hij zijn bijzonder hoogleraarschap combineerde met een baan bij het wetenschappelijk instituut van het CDA.
Pas nadat hij gestopt was als premier ging hij echt buiten de politiek aan het werk.
pi_197463185
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 13:09 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

De leerstoel werd betaald door het CNV dus niet het CDA. Maar daarmee natuurlijk wel nadrukkelijk gelieerd aan het christendemocratisch maatschappelijk middenveld en daarmee het CDA. Zeker aangezien hij zijn bijzonder hoogleraarschap combineerde met een baan bij het wetenschappelijk instituut van het CDA.
Pas nadat hij gestopt was als premier ging hij echt buiten de politiek aan het werk.
Maar de eerdere uitspraak die ik quote was dus apenootjes. Hartelijk dank voor de verdiepingsslag.
  zondag 17 januari 2021 @ 13:55:01 #137
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197463649
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 13:33 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Maar de eerdere uitspraak die ik quote was dus apenootjes. Hartelijk dank voor de verdiepingsslag.
Het verwijt was dat Klaver een beroepspoliticus is.

Datzelfde gaat dus op voor Rutte en Balkenende.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197463724
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 13:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het verwijt was dat Klaver een beroepspoliticus is.

Datzelfde gaat dus op voor Rutte en Balkenende.
Nope. Jouw praatje is ontkracht. Een leerstoel is wel even wat meer dan 2 jaartjes bij de CNV jongerenafdeling wat projectjes draaien. En voor Rutte gaat het sowieso niet op met 10 jaar bedrijfsleven.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2021 13:59:03 ]
pi_197463774
Het enige noemenswaardige dat GroenLinks in haar bestaan heeft gedaan was steun geven aan het afschaffen van de studiefinanciering. Losers.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zondag 17 januari 2021 @ 14:04:58 #140
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197463876
Met Klaver zie je ook maar dat Sap inhoudelijk nog zo gek niet was. Kon akkoorden sluiten. In potentie/ideeën ben ik een PvdA/gl kiezer, maar de wijze van politiek bedrijven door Klaver staat zo ver van mij af dat ik de PvdA serieus overweeg. Terwijl die op het meest kansloze moment de enige leider eruit gooien die Rutte in een debat aan kan. Maar dat effectbejag van Klaver met zijn irritant aangeleerde maniertjes zijn stuitend. Heb nooit begrepen waarom de partij met hem wegliep. Heb liever Rutte als premier dan Klaver.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  zondag 17 januari 2021 @ 14:07:31 #141
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197463933
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 13:58 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Nope. Jouw praatje is ontkracht. Een leerstoel is wel even wat meer dan 2 jaartjes bij de CNV jongerenafdeling wat projectjes draaien. En voor Rutte gaat het sowieso niet op met 10 jaar bedrijfsleven.
Wat geen succes was voor Rutte, en overspannen thuis kwam te zitten.

Tijd om jou vanaf nu te negeren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197464295
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wat geen succes was voor Rutte, en overspannen thuis kwam te zitten.

Tijd om jou vanaf nu te negeren.
Dat negeren zei je gisteren ook al.
En dat van Rutte een paar dagen geleden ook al maar heb je nooit onderbouwt ondanks herhaaldelijke vragen daarover.
  zondag 17 januari 2021 @ 14:23:30 #143
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197464344
Deze houding van Klaver kan hem dinsdag in het debat ook opbreken. Niet alleen heeft de Kamer ook een eigen rol, en zou er ook zelfreflectie op moeten plaatsvinden. Wat gaat de Kamer ook zelf voorstellen om te voorkomen dat ze zelf nogmaals dezelfde fout maken. Andere partijen, ook oppositie, doen wel al aan reflectie. Het is geen klassieke val van het kabinet, maar zo lijkt Klaver het wel aan te vliegen. En het is een patroon.

Waar Asscher scherp is op de inhoud door ze, achteraf terecht, terug te roepen van reces zit Klaver op het proces achteraf te drammen. Zelfs Wilders is nuttiger in het debat.

Klaver had niet moeten oproepen tot een motie van wantrouwen maar tot een parlementaire enquête. Als hij echt geïnteresseerd en betrokken was geweest had hij gezien dat lang nog niet alles is onderzocht en geanalyseerd.

Zijn wapenfeiten in crisistijd zijn oproepen tot 10.000 euro. Compleet voorbij gaan aan de uitvoerbaarheid (belastingdienst iemand) en uitwerking van beleid. Tijdens verkiezingstijd zit het land nog in een crisis dus de belangrijkste vraag is wie wil je als crisismanager. Dan kies ik als links iemand met enige pijn in het hart toch liever voor Rutte dan een Klaver (de term snotneus die aan hem werd gegeven blijft actueel). Dit soort oproepen maken ieder geval duidelijk dat Klaver het niet moet zijn, en Rutte wordt steeds meer een optie.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_197464570
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:23 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Deze houding van Klaver kan hem dinsdag in het debat ook opbreken. Niet alleen heeft de Kamer ook een eigen rol, en zou er ook zelfreflectie op moeten plaatsvinden. Wat gaat de Kamer ook zelf voorstellen om te voorkomen dat ze zelf nogmaals dezelfde fout maken.
Ter verdediging van Klaver in deze zaak: hij was wel degene die waarschuwde voor wat er nu gebeurd is in de kamer.

quote:
Ik begin bij het voorkomen van fraude. Ik ben blij om te lezen dat ook het kabinet erkent dat bij de aanpak van fraude de dienstverlening niet beperkt mag worden. Mensen die per ongeluk een foutje maken bij het invullen van hun belastingformulier mogen niet buitenproportioneel worden gestraft. Het grote gevaar van het dossier dat we hier behandelen, is namelijk dat de klepel in één keer naar de andere kant wordt geslingerd omdat er zich nu een aantal grote incidenten heeft voorgedaan. Ik ben blij dat het kabinet schrijft hierbij een rechte koers te willen blijven varen.
https://zoek.officielebek(...)0132014-41-6-n1.html
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 17 januari 2021 @ 14:39:39 #145
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197464763
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:32 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ter verdediging van Klaver in deze zaak: hij was wel degene die waarschuwde voor wat er nu gebeurd is in de kamer.
[..]

https://zoek.officielebek(...)0132014-41-6-n1.html
Tegelijkertijd haalt het de claim van Klaver onderuit "Je moet de opbouw van de verzorgingsstaat niet laten doen door degene die deze puinbak heeft veroorzaakt". Klaver sluit zich namelijk in 2014 aan bij de intenties die het kabinet zelf ook had. Dat zegt ie letterlijk. Blij met de koers. Of rekent die dat alleen het kabinet aan, dat zou wel tikje eenzijdig zijn.

Maar goed, met een dergelijke uitspraak is de kans op regeringsdeelname van groenlinks nog verder afgenomen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_197464822
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:04 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Met Klaver zie je ook maar dat Sap inhoudelijk nog zo gek niet was. Kon akkoorden sluiten. In potentie/ideeën ben ik een PvdA/gl kiezer, maar de wijze van politiek bedrijven door Klaver staat zo ver van mij af dat ik de PvdA serieus overweeg. Terwijl die op het meest kansloze moment de enige leider eruit gooien die Rutte in een debat aan kan. Maar dat effectbejag van Klaver met zijn irritant aangeleerde maniertjes zijn stuitend. Heb nooit begrepen waarom de partij met hem wegliep. Heb liever Rutte als premier dan Klaver.
Klaver destijds met zijn Obama afkijkmaniertjes. God wat viel hij toen door de mand zeg. Bloedirritant zelfvoldaan ventje en echt de laatste lijsttrekker die ik als premier zou willen zien.

Ik denk dat ze zelfs bij GroenLinks in de stress zouden schieten als ze bij de verkiezingen ineens de grootste dreigen te worden 😂.

Enige keer dat ik respect had voor Klaver was toen hij op een podium voor woedende boeren redelijk voet bij stuk hield over hun aandeel in het klimaatprobleem. Dat vond ik een sterk optreden.
  zondag 17 januari 2021 @ 14:42:35 #147
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197464842
Noodbevel voor Museumplein in Amsterdam afgekondigd

Hoewel de demonstratie ’Nooit meer kabinet Rutte’ was afgelast, zijn er zondag toch betogers naar het Museumplein in Amsterdam gekomen. Het gaat vooralsnog om enkele honderden mensen. De politie roept de betogers op om niet naar het plein te komen. De driehoek van Amsterdam heeft een noodbevel afgekondigd.

https://www.telegraaf.nl/(...)msterdam-afgekondigd

Dan heb je het toch wel voor elkaar als minister president :')

Een eigen demonstratie tegen je en een noodbevel om deze te beëindigen :') _O-

Rutte je bent een enorme lul })
pi_197464908
quote:
6s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:42 schreef ikweethetookniet het volgende:
Noodbevel voor Museumplein in Amsterdam afgekondigd

Hoewel de demonstratie ’Nooit meer kabinet Rutte’ was afgelast, zijn er zondag toch betogers naar het Museumplein in Amsterdam gekomen. Het gaat vooralsnog om enkele honderden mensen. De politie roept de betogers op om niet naar het plein te komen. De driehoek van Amsterdam heeft een noodbevel afgekondigd.

https://www.telegraaf.nl/(...)msterdam-afgekondigd

Dan heb je het toch wel voor elkaar als minister president :')

Een eigen demonstratie tegen je en een noodbevel om deze te beëindigen :') _O-

Rutte je bent een enorme lul })
Het noodbevel wordt niet door Rutte afgekondigd hè, die bevoegdheid heeft hij helemaal niet.

Halsema kondigt noodbevel af. Reactie: Rutte je bent een lul!
  zondag 17 januari 2021 @ 14:46:13 #149
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197464917
quote:
6s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:42 schreef ikweethetookniet het volgende:
Noodbevel voor Museumplein in Amsterdam afgekondigd

Hoewel de demonstratie ’Nooit meer kabinet Rutte’ was afgelast, zijn er zondag toch betogers naar het Museumplein in Amsterdam gekomen. Het gaat vooralsnog om enkele honderden mensen. De politie roept de betogers op om niet naar het plein te komen. De driehoek van Amsterdam heeft een noodbevel afgekondigd.

https://www.telegraaf.nl/(...)msterdam-afgekondigd

Dan heb je het toch wel voor elkaar als minister president :')

Een eigen demonstratie tegen je en een noodbevel om deze te beëindigen :') _O-

Rutte je bent een enorme lul })
Alsof Rutte iets te maken heeft met een noodbevel :')
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  zondag 17 januari 2021 @ 14:47:07 #150
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197464933
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:41 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Klaver destijds met zijn Obama afkijkmaniertjes. God wat viel hij toen door de mand zeg. Bloedirritant zelfvoldaan ventje en echt de laatste lijsttrekker die ik als premier zou willen zien.

Ik denk dat ze zelfs bij GroenLinks in de stress zouden schieten als ze bij de verkiezingen ineens de grootste dreigen te worden 😂.

Enige keer dat ik respect had voor Klaver was toen hij op een podium voor woedende boeren redelijk voet bij stuk hield over hun aandeel in het klimaatprobleem. Dat vond ik een sterk optreden.
Die waren de dramatische ja. En zijn verwijzing naar JFK met dat zijn initialen ook JFK zijn :')
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_197464986
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:32 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ter verdediging van Klaver in deze zaak: hij was wel degene die waarschuwde voor wat er nu gebeurd is in de kamer.
[..]

https://zoek.officielebek(...)0132014-41-6-n1.html
En wat was de bijdrage van zijn partij aan het jarenlange onderzoek en touwtrekken van Omtzigt (CDA) en Leijten (SP)?
pi_197464992
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:41 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Klaver destijds met zijn Obama afkijkmaniertjes. God wat viel hij toen door de mand zeg. Bloedirritant zelfvoldaan ventje en echt de laatste lijsttrekker die ik als premier zou willen zien.

Ik denk dat ze zelfs bij GroenLinks in de stress zouden schieten als ze bij de verkiezingen ineens de grootste dreigen te worden 😂.

Enige keer dat ik respect had voor Klaver was toen hij op een podium voor woedende boeren redelijk voet bij stuk hield over hun aandeel in het klimaatprobleem. Dat vond ik een sterk optreden.
Laatste verkiezingen was onder GL kiezers nota bene Pechtold (die toch vrij rechts was voor D66 begrippen) populairder als premier dan Klaver: https://eenvandaag.avrotr(...)echtold-als-premier/
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197465073
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:48 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

En wat was de bijdrage van zijn partij aan het jarenlange onderzoek en touwtrekken van Omtzigt (CDA) en Leijten (SP)?
Steunen van moties en debataanvragen. Als 3 kamerleden (je vergeet steeds Azarkan) er diep in zitten, oppositie en coalitie verenigd, is het natuurlijk niet heel nuttig om er zelf ook heel veel uur in te steken.

Ik denk niet dat GL hier veel op te verwijten valt. Wat deze opmerking over Rutte natuurlijk nog steeds niet een goede opmerking maakt, want dat is het gewoon niet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197465297
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:53 schreef Hanca het volgende:

[..]

Steunen van moties en debataanvragen. Als 3 kamerleden (je vergeet steeds Azarkan) er diep in zitten, oppositie en coalitie verenigd, is het natuurlijk niet heel nuttig om er zelf ook heel veel uur in te steken.

Ik denk niet dat GL hier veel op te verwijten valt. Wat deze opmerking over Rutte natuurlijk nog steeds niet een goede opmerking maakt, want dat is het gewoon niet.
Azarkan vergeet ik niet. Die is na enige tijd afgehaakt. Zijn probleem dat hij dan niet de vruchten kan plukken.

Ik denk dat hier GroenLinks net zo veel te verwijten valt. Een kleinere partij (de SP) heeft immers wel de prioriteiten voor zaken die er staatsrechtelijk echt toe doen. GroenLinks kiest andere zaken. Waar twee partijen een kamerlid afvaardigen om de betonrot in de overheid bloot te leggen houdt GroenLinks zich bezig met van alles en nog wat.

Klaver staat nu te stampvoeten en te pronken met de veren van een ander.

Toevoeging:
Tijdens een vergadering werden Omtzigt, Azarkan en Leijten zelfs gekapitteld door oa GroenLinks omdat ze in hun zoektocht naar de waarheid advies hadden gevraagd aan derden. Er is dus, oa vanuit GroenLinks een poging gedaan om ze de mond te snoeren.
https://www.tweedekamer.n(...)etails?id=2019A05339

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2021 17:07:26 ]
  zondag 17 januari 2021 @ 15:10:20 #155
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197465553
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:23 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Zijn wapenfeiten in crisistijd zijn oproepen tot 10.000 euro. Compleet voorbij gaan aan de uitvoerbaarheid (belastingdienst iemand) en uitwerking van beleid.
Ach, de coalitie komt ook met dit soort regelingen bij de belastingdienst aan zetten. Zoals de jubelton (kosten tien keer hoger dan begroot) en de de BIK.

quote:
Tijdens verkiezingstijd zit het land nog in een crisis dus de belangrijkste vraag is wie wil je als crisismanager. Dan kies ik als links iemand met enige pijn in het hart toch liever voor Rutte dan een Klaver (de term snotneus die aan hem werd gegeven blijft actueel). Dit soort oproepen maken ieder geval duidelijk dat Klaver het niet moet zijn, en Rutte wordt steeds meer een optie.
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 14:47 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Die waren de dramatische ja. En zijn verwijzing naar JFK met dat zijn initialen ook JFK zijn :')
Klaver heeft maniertjes maar dat heeft Rutte ook, en dat wordt ook zodanig door niet-linkse journalisten als Bessems en Meeus benoemd. Dat Rutte vooral veel vorm is en beeldvorming regisseert.

De overheid is uitgekleed (voor miljarden aan externen inhuren) maar het aantal propaganda voorlichters is enorm gegroeid onder zijn leiding. Zijn enige wezenlijke ervaring als manager is die als minister-president.

Deze coronacrisis wordt natuurlijk helemaal niet fantastisch gemanaged (De Jonge vangt de klappen op) en de economie loopt achter op die van andere noord Europese landen. Ik denk dat de geschiedenis niet geweldig over Rutte zal oordelen en zijn netto resultaten op het gebied van economie, bestuur en crisisbeheer.

twitter

twitter

twitter

twitter


Ik denk dat zowel Kaag als Hoekstra betere bestuurders zijn (net als Asscher). Hebben dat ook al eerder bewezen.

Tussen Rutte en Klaver zit niet zoveel verschil. Zoals de hele VVD niet uit blinkt in bestuurskwaliteit.

https://twitter.com/KustawBessems/status/1309902554604675079?s=20

[ Bericht 1% gewijzigd door Klopkoek op 17-01-2021 15:15:36 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 17 januari 2021 @ 15:35:58 #156
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197466262
Het Reformatorisch Dagblad gaf ook al hetzelfde aan zie ik nu: veel communicatiebeheer, beeldvorming en perceptie management, maar weinig inhoud. Verantwoordelijkheden afschuiven. Weglachen en voor het beeld op een fietsje weg rijden.

Maar het past ook bij de partijcultuur van GroenLinks en PvdA om daar scherper en kritischer bovenop te zitten. Ipv de gezelligheid van de dixieband en gunsten naar elkaar toeschuiven.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 17 januari 2021 @ 17:51:25 #157
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197470108
twitter

twitter

twitter


Wat een land... De vaccinaties vallen stil, racisme in de overheid en overal polarisatie.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197470198
Willekeurig Twitter feeds dumpen, ja dat zal de discussie helpen...... manmanman.
pi_197470716
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:01 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Wel grappig dat alleen PVV/FvD-aanhangers zich daar druk om maken _O-
Neehoor ik stem Bij1: VKZ / Op wie stem jij?

Joke's on you.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2021 18:07:48 ]
pi_197477560
Dit topic gaat over Rutte, maar nog even over Wiebes:
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:01 schreef Hanca het volgende:

Dat Wiebes hier toch zo veel voor elkaar heeft gekregen, dat de kraan in 2022 dicht is en dat er nu al zichtbaar overal installaties buiten gebruik zijn en zelfs worden gesloopt, is echt wel een verdienste.
Het door Wiebes opgetuigde systeem voor de schadeafhandeling wordt door de uitvoerders ervan bestempeld als 'gekmakend':

https://nos.nl/l/2364871

Ook wordt de vergelijking met de toeslagenaffaire gemaakt.

Het zoveelste voorbeeld van beleid voor de bühne. Voor oplossingen voor een politiek probleem in plaats van den maatschappelijk probleem echt op te lossen.
  maandag 18 januari 2021 @ 00:01:36 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197478399
TT moet zijn
Mogen en kunnen ;)
  maandag 18 januari 2021 @ 00:56:22 #162
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197478833
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:01 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dat is veel te kort door de bocht en toont een ernstig gebrek aan kennis van zaken. We zitten namelijk met de leveringszekerheid, je wil niet dat heel Nederland met het weer van vandaag geen verwarming meer heeft of niet meer kan koken. En nee, dat kan niet op Russisch gas, dat gas kan niet in onze CV ketels en op onze kookplaten. Dat Wiebes hier toch zo veel voor elkaar heeft gekregen, dat de kraan in 2022 dicht is en dat er nu al zichtbaar overal installaties buiten gebruik zijn en zelfs worden gesloopt, is echt wel een verdienste.

En nee, boren in veel kleinere gasbellen levert niet exact dezelfde problemen op, dat gebeurt wereldwijd. Uiteindelijk moeten we wel ook daar vanaf, natuurlijk.
Helemaal eens. De wijze hoe hij dat heeft gedaan is eigenlijk een huzarenstukje. Kan mij niet heugen wanneer zo'n groot onderwerp dat niet in een regeerakkoord is geregeld door een enkele minister zulke besluiten kent. En ja, in de uitvoering gaat het weer moeizaam. Maar ik word wel moe van het steeds een individu dit aanrekenen. Het is net als met Klaver zijn opmerkingen, als je echt denkt dat met andere poppetjes het een heel andere oplossing had gekregen dan heb je nog steeds niet door wat voor enorm probleem er is. Bij de Belastingdienst maar ook in andere uitvoeringsorganisaties.

Bij de Belastingdienst onderzoekt men het maar half maar ondertussen kent elk probleem ondertussen een schuldige die maar strafrechtelijk vervolgd moet worden. Het begint op blinde woede te lijken, en dat is nooit het begin van echt goede oplossingen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 18 januari 2021 @ 06:27:43 #163
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197479884
quote:
6s.gif Op maandag 18 januari 2021 00:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
TT moet zijn
Mogen en kunnen ;)
Er is een grote kans dat de VVD onder leiding van de immens populaire Rutte 45 zetels haalt en 2x zo groot wordt als nr. 2 de PVV. Wat gaat Klaver dan zeggen? Rutte, sodemieter op wij willen je niet meer? Schijt hebben aan de stem van het volk. Dit is dus weer een schrijnend voorbeeld van hoe links fascisme werkt in de praktijk.
pi_197480124
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 23:11 schreef spinazieruiker het volgende:
Dit topic gaat over Rutte, maar nog even over Wiebes:
[..]

Het door Wiebes opgetuigde systeem voor de schadeafhandeling wordt door de uitvoerders ervan bestempeld als 'gekmakend':

https://nos.nl/l/2364871

Ook wordt de vergelijking met de toeslagenaffaire gemaakt.

Het zoveelste voorbeeld van beleid voor de bühne. Voor oplossingen voor een politiek probleem in plaats van den maatschappelijk probleem echt op te lossen.
Ik had het over het dichtdraaien van de kraan, niet over de schadeafhandeling. Dat zijn twee heel verschillende losstaande dingen. Je kunt best credits voor het ene krijgen terwijl het andere slecht loopt. En uiteindelijk is het dichtdraaien van de kraan natuurlijk de enige echte oplossing.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197480154
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 07:22 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik had het over het dichtdraaien van de kraan, niet over de schadeafhandeling. Dat zijn twee heel verschillende losstaande dingen. Je kunt best credits voor het ene krijgen terwijl het andere slecht loopt. En uiteindelijk is het dichtdraaien van de kraan natuurlijk de enige echte oplossing.
Het dichtdraaien van de gaskraan zorgt er nog niet voor dat gezinnen in Groningen onbezorgd verder kunnen met hun leven. Zeker zo lang de aardbevingen nog doorgaan. Het dichtdraaien van de gaskraan was belangrijk maae is slechts het begin van een structurele oplossing.

Dat iemand die gefaald heeft voor andere dingen credits verdient is zeker waar.

Plucheplakkers als Rutte zien hun successen als bewijs dat ze onmisbaar en onvervangbaar zijn en dat het daarom niet nodig is om bij grove nalatigheid in andere dossiers een stap opzij te maken.
  maandag 18 januari 2021 @ 08:25:50 #166
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197480453
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 00:56 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Helemaal eens. De wijze hoe hij dat heeft gedaan is eigenlijk een huzarenstukje. Kan mij niet heugen wanneer zo'n groot onderwerp dat niet in een regeerakkoord is geregeld door een enkele minister zulke besluiten kent. En ja, in de uitvoering gaat het weer moeizaam. Maar ik word wel moe van het steeds een individu dit aanrekenen. Het is net als met Klaver zijn opmerkingen, als je echt denkt dat met andere poppetjes het een heel andere oplossing had gekregen dan heb je nog steeds niet door wat voor enorm probleem er is. Bij de Belastingdienst maar ook in andere uitvoeringsorganisaties.

Bij de Belastingdienst onderzoekt men het maar half maar ondertussen kent elk probleem ondertussen een schuldige die maar strafrechtelijk vervolgd moet worden. Het begint op blinde woede te lijken, en dat is nooit het begin van echt goede oplossingen.
Natuurlijk heeft Klaver hartstikke gelijk dat hier de VVD mentaliteit en ideologie achter steekt. De partij waar individuele leden niks te zeggen hebben.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197480716
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 08:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk heeft Klaver hartstikke gelijk dat hier de VVD mentaliteit en ideologie achter steekt. De partij waar individuele leden niks te zeggen hebben.
Dat laatste heb je nog steeds niet onderbouwd.
pi_197480757
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 08:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk heeft Klaver hartstikke gelijk dat hier de VVD mentaliteit en ideologie achter steekt. De partij waar individuele leden niks te zeggen hebben.
Binnen de PvdA werden openlijk vraagtekens geplaatst bij de rol van Asscher als lijsttrekker.

Benieuwd of VVD-leden geen kritiek op Rutte hebben (uit angst daarmee de verkiezingen te verkiezen) of dat kritiek door de partij actief de kop in wordt gedrukt...
  maandag 18 januari 2021 @ 11:10:28 #169
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197482457
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 08:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk heeft Klaver hartstikke gelijk dat hier de VVD mentaliteit en ideologie achter steekt. De partij waar individuele leden niks te zeggen hebben.
Dat dit nog een uitwas is van het new public management en neo-liberalisme ben ik wel mee eens. En daar zou hij wel een punt hebben. Maar voor mij koppelt hij het teveel aan de persoon. Daar houd ik niet van en heeft GroenLinks niet nodig om een punt te helpen. Electoraal misschien wel de beste strategie, maar dat is dus mijn punt richting klaver. Ik vind dat te makkelijk.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Moderator maandag 18 januari 2021 @ 11:18:08 #170
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197482601
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 11:10 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Dat dit nog een uitwas is van het new public management en neo-liberalisme ben ik wel mee eens. En daar zou hij wel een punt hebben. Maar voor mij koppelt hij het teveel aan de persoon. Daar houd ik niet van en heeft GroenLinks niet nodig om een punt te helpen. Electoraal misschien wel de beste strategie, maar dat is dus mijn punt richting klaver. Ik vind dat te makkelijk.
Verkiezingstijd politiek is altijd scoren op makkelijke doelen.

Maar even terug, het rapport noemt 5 mensen bij naam als hoofdschuldigen in de affaire, Rutte is een van die namen dus dan denk ik niet dat je het Klaver kwalijk kan nemen als hij stelt dat een van de hoofdschuldigen geen PM meer zou moeten zijn or worden.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 18 januari 2021 @ 11:34:04 #171
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197482910
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 11:10 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Dat dit nog een uitwas is van het new public management en neo-liberalisme ben ik wel mee eens. En daar zou hij wel een punt hebben. Maar voor mij koppelt hij het teveel aan de persoon. Daar houd ik niet van en heeft GroenLinks niet nodig om een punt te helpen. Electoraal misschien wel de beste strategie, maar dat is dus mijn punt richting klaver. Ik vind dat te makkelijk.
Uiteindelijk zijn het personen die de ideologie maken of implementeren, en personen zijn staatsrechtelijk (gewoonterechtelijk...) verantwoordelijk. Het NPM kun je niet ter verantwoording roepen.

We weten dat Rutte de baas was van het hele zootje en ook het Fraudeteam. Waardoor ambtenaren een stapje harder gingen zetten. We weten ook dat Rutte al eerder een veroordeling achter zijn naam heeft staan, dus in zekere zin de mentaliteit heeft geinternaliseerd.

We weten niet of Rutte zelf de opdrachten heeft gegeven, maar dat heeft hij dan ook handig geblokkeerd door heel veel niet te notuleren en buiten de ministerraad om te spelen. Met onze gebrekkige WOB kan ook niet verwacht worden dat die opdracht boven tafel komt, als die er al is.

Met zijn systeem (zoals dat in kranten heeft gestaan) blijft hij altijd buiten schot, handelt hij met 'voorkennis' en een informatievoorsprong, terwijl individuele ministers de klappen op vangen.

Mede daarom horen echter de ministers verantwoordelijk te blijven en niet de ambtenaren.

Helaas zien we dat steeds meer staatsrechtelijke gebruiken op de helling staan.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 18 januari 2021 @ 12:07:06 #172
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197483523
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 11:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Uiteindelijk zijn het personen die de ideologie maken of implementeren, en personen zijn staatsrechtelijk (gewoonterechtelijk...) verantwoordelijk. Het NPM kun je niet ter verantwoording roepen.

We weten dat Rutte de baas was van het hele zootje en ook het Fraudeteam. Waardoor ambtenaren een stapje harder gingen zetten. We weten ook dat Rutte al eerder een veroordeling achter zijn naam heeft staan, dus in zekere zin de mentaliteit heeft geinternaliseerd.

We weten niet of Rutte zelf de opdrachten heeft gegeven, maar dat heeft hij dan ook handig geblokkeerd door heel veel niet te notuleren en buiten de ministerraad om te spelen. Met onze gebrekkige WOB kan ook niet verwacht worden dat die opdracht boven tafel komt, als die er al is.

Met zijn systeem (zoals dat in kranten heeft gestaan) blijft hij altijd buiten schot, handelt hij met 'voorkennis' en een informatievoorsprong, terwijl individuele ministers de klappen op vangen.

Mede daarom horen echter de ministers verantwoordelijk te blijven en niet de ambtenaren.

Helaas zien we dat steeds meer staatsrechtelijke gebruiken op de helling staan.
Nu doe je net of Rutte persoonlijk opdracht heeft gegeven aan de caf teams. Kom op, zo werkt het gewoon niet.

Maar goed, juist voor dit soort dingen zou ik het goed vinden als er een enquête komt. Er is nog teveel onduidelijk. Maar denken dat AZ zo'n rol heeft klopt gewoon niet. Rutte is als premier politiek eindverantwoordelijk. Maar denken dat beleid wordt gemaakt vanuit zijn ministerie is gewoon niet hoe het werkt in Nederland.

De Rutte doctrine wordt in de media groter en groter. Als je een beetje cynisch kijkt zou je denken dat we in een dictatuur hebben geleefd. Sorry, maar hier speelt de media ook gewoon een rare rol.

Het gaat er mij niet om of politici wel of niet de schuld krijgen, zeker niet als het terecht is. Maar de dynamiek in de politiek, media en maatschappij is nu helemaal niet meer gericht op uitzoeken hoe het daadwerkelijk zit en zat. Als je de verhoren van ambtenaren en politici achter elkaar ziet dan zit er in de dynamiek tussen die twee lagen ook een enorme enabeler. Daar zou ook veel meer aandacht en vervolg onderzoek op mogen komen.

Ik vind het prima als we allemaal nu overgaan op het gevoel van vergelding, maar laten we dan niet doen alsof we echt geïnteresseerd zijn om deze situaties in de toekomst voorkomen. Als dit de koers is waar we op doorgaan dan hebben we binnen 10 jaar opnieuw een groots overheidsfalen. Veroorzaakt door dezelfde systeemfouten. Dan gaan we weer het dan zittende kabinet de schuld geven.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_197483618
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 12:07 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Nu doe je net of Rutte persoonlijk opdracht heeft gegeven aan de caf teams. Kom op, zo werkt het gewoon niet.

Maar goed, juist voor dit soort dingen zou ik het goed vinden als er een enquête komt. Er is nog teveel onduidelijk. Maar denken dat AZ zo'n rol heeft klopt gewoon niet. Rutte is als premier politiek eindverantwoordelijk. Maar denken dat beleid wordt gemaakt vanuit zijn ministerie is gewoon niet hoe het werkt in Nederland.

De Rutte doctrine wordt in de media groter en groter. Als je een beetje cynisch kijkt zou je denken dat we in een dictatuur hebben geleefd. Sorry, maar hier speelt de media ook gewoon een rare rol.

Het gaat er mij niet om of politici wel of niet de schuld krijgen, zeker niet als het terecht is. Maar de dynamiek in de politiek, media en maatschappij is nu helemaal niet meer gericht op uitzoeken hoe het daadwerkelijk zit en zat. Als je de verhoren van ambtenaren en politici achter elkaar ziet dan zit er in de dynamiek tussen die twee lagen ook een enorme enabeler. Daar zou ook veel meer aandacht en vervolg onderzoek op mogen komen.

Ik vind het prima als we allemaal nu overgaan op het gevoel van vergelding, maar laten we dan niet doen alsof we echt geïnteresseerd zijn om deze situaties in de toekomst voorkomen. Als dit de koers is waar we op doorgaan dan hebben we binnen 10 jaar opnieuw een groots overheidsfalen. Veroorzaakt door dezelfde systeemfouten. Dan gaan we weer het dan zittende kabinet de schuld geven.
Volledig mee eens. Een parlementaire enquête lijkt me op zijn plaats om lering te trekken en alles boven tafel te krijgen.
  maandag 18 januari 2021 @ 12:49:14 #174
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197484290
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 12:07 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Nu doe je net of Rutte persoonlijk opdracht heeft gegeven aan de caf teams. Kom op, zo werkt het gewoon niet.

Maar goed, juist voor dit soort dingen zou ik het goed vinden als er een enquête komt. Er is nog teveel onduidelijk. Maar denken dat AZ zo'n rol heeft klopt gewoon niet. Rutte is als premier politiek eindverantwoordelijk. Maar denken dat beleid wordt gemaakt vanuit zijn ministerie is gewoon niet hoe het werkt in Nederland.

De Rutte doctrine wordt in de media groter en groter. Als je een beetje cynisch kijkt zou je denken dat we in een dictatuur hebben geleefd. Sorry, maar hier speelt de media ook gewoon een rare rol.
We weten niet of het zo werkt, maar Rutte was dus wel gewoon de baas van het Fraudeteam, de eindverantwoordelijke van de fraude-aanpak. In de verhoren gaf hijzelf aan dat het een belangrijke prioriteit voor hem was, en de wet overtreedt als het even uit komt.

"Zo zat Asscher samen met onder anderen premier Mark Rutte in de zogenoemde Ministeriële commissie aanpak fraude, die de harde strijd tegen misbruik initieerde - 'niet alleen met het strafrecht maar met alle mogelijke middelen'. Alleen al door de fixatie van de top van het kabinet op fraudebestrijding konden ambtenaren het idee krijgen dat ze de grens moesten opzoeken, erkende premier Rutte in zijn verhoor."

Om te voorkomen dat ministers achter ambtenaren gaan verschuilen is het zaak dat ministers wel verantwoordelijk worden gehouden.

Verder is het ook geen geheim dat de minister-presidenten met de jaren machtiger zijn geworden. Iets minder primus inter pares, iets meer presidentieel. Niet zoals in Engeland sinds de jaren '80, maar wel die richting op.

quote:
Als je een beetje cynisch kijkt zou je denken dat we in een dictatuur hebben geleefd.
Ik zou eerder het woord 'illiberale democratie' willen gebruiken. Dictatuur is te zwaar aangezet, waar dan wel CDA en VVD een abonnement op de regering hebben.

quote:
Het gaat er mij niet om of politici wel of niet de schuld krijgen, zeker niet als het terecht is. Maar de dynamiek in de politiek, media en maatschappij is nu helemaal niet meer gericht op uitzoeken hoe het daadwerkelijk zit en zat. Als je de verhoren van ambtenaren en politici achter elkaar ziet dan zit er in de dynamiek tussen die twee lagen ook een enorme enabeler. Daar zou ook veel meer aandacht en vervolg onderzoek op mogen komen.

Ik vind het prima als we allemaal nu overgaan op het gevoel van vergelding, maar laten we dan niet doen alsof we echt geïnteresseerd zijn om deze situaties in de toekomst voorkomen. Als dit de koers is waar we op doorgaan dan hebben we binnen 10 jaar opnieuw een groots overheidsfalen. Veroorzaakt door dezelfde systeemfouten. Dan gaan we weer het dan zittende kabinet de schuld geven.
Natuurlijk moeten er ook naar oorzaken worden gekeken, maar ik heb niet het idee dat de kabinetsreactie voldoende is en iets wezenlijks veranderd. De conservatieve mentaliteit blijft hetzelfde. Zowel als het gaat om de informatiekant als de fraudekant. Voor veranderingen zijn uiteindelijk personen verantwoordelijk.

Het is ook niet zo alsof GroenLinks geen ideeën heeft aangedragen over de noodzakelijke veranderingen. De opvolger van de WOB is nota bene een co-voorstel van GL en D66 geweest (dat dit dan vervolgens helemaal ontmanteld wordt tot op een niveau dat het niet meer aan internationale standaarden voldoet, is niet de fout van GroenLinks), en GroenLinks bedelt al jaren om een onderzoek naar discriminatie en klassenjustitie door de overheid.

[ Bericht 5% gewijzigd door Klopkoek op 18-01-2021 12:54:54 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 18 januari 2021 @ 13:07:18 #175
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197484598
twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197499897
pi_197500484
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:11 schreef skrn het volgende:
Juist pragmatische wijze nekt ons, TS. Er is geen visie. En zo verzandt Rutte 3 van crisis tot crisis.

Wie de premier ook wordt, klimaat, woningbouw, ruimtelijke ordening, landbouw, de zorg, sociale zekerheid, kansengelijkheid en racisme, transparantie rechterlijke macht en openbaar bestuur, de belastingdienst zelf natuurlijk, al deze onderwerpen vereisen aandacht en visie.

Ik weet niet of ik premier Rutte hier zo geschikt voor vind.

Het hele systeem piept en kraakt tot in zijn voegen.
Dat is door jarenlange visieloze bezuinigingen welke nu meer gaan kosten dan dat ze ooit opgeleverd hebben.
Zie bijvoorbeeld het leger wat nu voor miljarden opgetuigd moet worden nadat er voor 100den miljoenen aan slechte bezuinigingen zijn geweest.

Of de woningbouw, jeugdzorg, etc, etc.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 19 januari 2021 @ 11:29:38 #178
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197502223
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 09:04 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Typisch rechtse reactie: niet reflecteren maar links de schuld geven ^O^
Ik vind het opstappen van Asscher de enige juiste beslissing van de politiek. Deze beul van de kleine man heeft ongelofelijk veel leed veroorzaakt bij tienduizenden vooral arme en hulpbehoevende gezinnen.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 11:31:26 #179
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197502252
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 09:39 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat is door jarenlange visieloze bezuinigingen welke nu meer gaan kosten dan dat ze ooit opgeleverd hebben.
Zie bijvoorbeeld het leger wat nu voor miljarden opgetuigd moet worden nadat er voor 100den miljoenen aan slechte bezuinigingen zijn geweest.

Of de woningbouw, jeugdzorg, etc, etc.
Dankzij de bezuinigingen zijn we nu geen corrupt land als Italie, Spanje en Frankrijk waar ze echt niet weten hoe de coronacrisis te betalen.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 11:33:03 #180
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197502290
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:31 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Dankzij de bezuinigingen zijn we nu geen corrupt land als Italie, Spanje en Frankrijk waar ze echt niet weten hoe de coronacrisis te betalen.
He? Bedoel je nu de bezuinigingen van Bos, Asscher, Dijsselbloem en de andere PvdA ministers?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197502537
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:33 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

He? Bedoel je nu de bezuinigingen van Bos, Asscher, Dijsselbloem en de andere PvdA ministers?
Ja, de bezuinigingen van zowel Rutte II als de zuinigheid van Rutte III. Een zo laag mogelijke staatsschuld voor een crisis begint is nog altijd een goed idee. Ik hoop dat ze hem straks bij economische groei in elk geval weer zo snel als enigszins mogelijk onder de 40% brengen. Dat blijft één van de belangrijke taken van elk kabinet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197502577
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:43 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, de bezuinigingen van zowel Rutte II als de zuinigheid van Rutte III. Een zo laag mogelijke staatsschuld voor een crisis begint is nog altijd een goed idee. Ik hoop dat ze hem straks bij economische groei in elk geval weer zo snel als enigszins mogelijk onder de 40% brengen. Dat blijft één van de belangrijke taken van elk kabinet.
Een zo laag mogelijke staatsschuld is altijd een goed idee. Volgens mij is iedereen het daar mee eens.

De discussie is meer dat het niet onder alle omstandigheden verstandig is om stevig te bezuinigen om dat te bereiken.
pi_197502622
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Een zo laag mogelijke staatsschuld is altijd een goed idee. Volgens mij is iedereen het daar mee eens.

De discussie is meer dat het niet onder alle omstandigheden verstandig is om stevig te bezuinigen om dat te bereiken.
Er waren anders behoorlijk wat mensen die vonden dat de overheid meer uit kon geven zonder echte dekking te geven waar ze dat geld vandaan haalden, de afgelopen jaren. Ook in de Tweede Kamer. Zo'n voorstel om alle zorgmedewerkers meer geld te geven zonder dekking ook, bijvoorbeeld. Maar zulke voorstellen kwamen afgelopen jaren heel vaak voorbij. Dat werkt staatsschuld verhogend en is dus onverstandig.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 11:49:20 #184
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197502656
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Een zo laag mogelijke staatsschuld is altijd een goed idee. Volgens mij is iedereen het daar mee eens.

De discussie is meer dat het niet onder alle omstandigheden verstandig is om stevig te bezuinigen om dat te bereiken.
Na de crash van 2008 was er wel een noodzaak, achteraf had er mischien mischien verkrampt bezuinigd moeten worden maar op dat moment was eigenlijk iedereen het erover eens dat de overheidsuitgaven onder controle gebracht moesten worden. Rutte II heeft dat gedaan en Rutte II was VVD/PvdA.

Helaas voor de PvdA zijn zij alleen afgerekend op de negatieve gevolgen en heeft het enkele credit gekregen voor de positieve kant.

Overigens is het voor Nederland geen probleem om een hogere staatsschuld dan er voor covid was te hebben, het word pas penibel als je boven de 70% uit gaat komen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197502742
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:48 schreef Hanca het volgende:

[..]

Er waren anders behoorlijk wat mensen die vonden dat de overheid meer uit kon geven zonder echte dekking te geven waar ze dat geld vandaan haalden, de afgelopen jaren. Ook in de Tweede Kamer. Zo'n voorstel om alle zorgmedewerkers meer geld te geven zonder dekking ook, bijvoorbeeld. Maar zulke voorstellen kwamen afgelopen jaren heel vaak voorbij. Dat werkt staatsschuld verhogend en is dus onverstandig.
Dat soort regelingen zijn pure symboolpolitiek, maar je hebt gelijk. Het zijn geen verstandige maatregelen zonder dekking. Prima dat je die groep wat extra's wil geven na dit jaar (al kan ik dan nog wel tig groepen bedenken) maar betaal het dan ergens uit. Haal het geld dan ergens vandaan.

Ik vrees alleen dat in de huidige situatie de staatsschuld al zo hard oploopt dat een paar miljoen geen enkele invloed heeft. Maar goed, dat is geen excuus om te blijven strooien met geld.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 11:55:52 #186
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197502786
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:33 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

He? Bedoel je nu de bezuinigingen van Bos, Asscher, Dijsselbloem en de andere PvdA ministers?
Deze PvdA'ers hebben op een voortreffelijke wijze het doeltreffende VVD-beleid uitgevoerd.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 11:57:40 #187
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197502821
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:53 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dat soort regelingen zijn pure symboolpolitiek, maar je hebt gelijk. Het zijn geen verstandige maatregelen zonder dekking. Prima dat je die groep wat extra's wil geven na dit jaar (al kan ik dan nog wel tig groepen bedenken) maar betaal het dan ergens uit. Haal het geld dan ergens vandaan.

Ik vrees alleen dat in de huidige situatie de staatsschuld al zo hard oploopt dat een paar miljoen geen enkele invloed heeft. Maar goed, dat is geen excuus om te blijven strooien met geld.
Er wordt voorbijgegaan, omdat het makkelijk scoren is, aan de structurele salarisverhogingen voor de zorg sector die al afgesproken waren door de nu demissionaire regering, natuurlijk.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 11:58:57 #188
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197502851
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:55 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Deze PvdA'ers hebben op een voortreffelijke wijze het doeltreffende VVD-beleid uitgevoerd.
Oh....nou, dan had Asscher niet af hoeven treden als lijsttrekker, die heeft toch alleen VVD beleid uitgevoerd?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 11:59:50 #189
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_197502866
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:55 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Deze PvdA'ers hebben op een voortreffelijke wijze het doeltreffende VVD-beleid uitgevoerd.
Op zich keek iedereen een andere kant uit met uitzondering van Renske Leijten SP en Pieter Omtzigt CDA dus nhet zou Jesse en de rest sieren als ze ook een toontje lager gaan zingen in plaats van vingerwijzen. Ze hebben allemaal gefaald.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_197502867
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:53 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dat soort regelingen zijn pure symboolpolitiek, maar je hebt gelijk. Het zijn geen verstandige maatregelen zonder dekking. Prima dat je die groep wat extra's wil geven na dit jaar (al kan ik dan nog wel tig groepen bedenken) maar betaal het dan ergens uit. Haal het geld dan ergens vandaan.

Ik vrees alleen dat in de huidige situatie de staatsschuld al zo hard oploopt dat een paar miljoen geen enkele invloed heeft. Maar goed, dat is geen excuus om te blijven strooien met geld.
Een eenmalige uitgave, zoals die zorgbonus, gaat wel. De roep was er ook om een extra structurele verhoging en dat kan gewoon niet zonder dekking. Terwijl inderdaad de salarissen in de zorg al behoorlijk stijgen, weet ik uit ervaring.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  dinsdag 19 januari 2021 @ 12:00:59 #191
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197502895
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Oh....nou, dan had Asscher niet af hoeven treden als lijsttrekker, die heeft toch alleen VVD beleid uitgevoerd?
Klopt. Maar ja, linkse luchtfietsende politici laten zich leiden door allerlei rare en onduidelijke principes, de VVD door pragmatisme. Of heb ik dat al eens gezegd?
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 12:01:47 #192
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197502911
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 12:00 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Klopt. Maar ja, linkse luchtfietsende politici laten zich leiden door allerlei rare en onduidelijke principes, de VVD door pragmatisme. Of heb ik dat al eens gezegd?
Dus de VVD is de schuldige aan de toeslagen affaire, zeg je nu? Interessant. Maar blij dat je dit eindelijk inziet.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197502935
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Oh....nou, dan had Asscher niet af hoeven treden als lijsttrekker, die heeft toch alleen VVD beleid uitgevoerd?
Asscher was sowieso binnen nu en 2 maanden weg geweest. Na de verkiezingen die zeer waarschijnlijk teleurstellend zouden zijn zou hij toch weg moeten. Dat maakte de stap nogal makkelijk en maakt het ook vergelijkbare symboolpolitiek als het aftreden van het kabinet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  dinsdag 19 januari 2021 @ 12:05:50 #194
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197502985
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 12:01 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dus de VVD is de schuldige aan de toeslagen affaire, zeg je nu? Interessant. Maar blij dat je dit eindelijk inziet.
Nee, de voormalige minister van Sociale Zaken, Asscher, heeft zich als een aso gedragen in zijn functie. Het beleid van de VVD was om fraude te bestrijden. Een PvdA-minister heeft dat beleid op een rechtenloze wijze uitgevoerd. Typisch iets voor jou om rechtse bezuinigingen te verwarren met links geblunder t.a.v. toeslagen.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 12:11:00 #195
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197503091
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 12:05 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Nee, de voormalige minister van Sociale Zaken, Asscher, heeft zich als een aso gedragen in zijn functie. Het beleid van de VVD was om fraude te bestrijden. Een PvdA-minister heeft dat beleid op een rechtenloze wijze uitgevoerd. Typisch iets voor jou om rechtse bezuinigingen te verwarren met links geblunder t.a.v. toeslagen.
Nee, je fantaseert het was niet Asscher maar de VVD bewindslieden die verantwoordelijk waren voor de uitvoering. 4 van de 5 hoofdschuldigen waren VVD ministers en staatssecretarissen. En dat weet je dondersgoed.

Het beleid van alle regeringspartijen was fraude bestrijden overigens/.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197504110
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:31 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Dankzij de bezuinigingen zijn we nu geen corrupt land als Italie, Spanje en Frankrijk waar ze echt niet weten hoe de coronacrisis te betalen.
Ik ben niet tegen bezuinigingen maar wel tegen visieloze bezuinigingen.
Die shit op o.a. de woningmarkt hebben we daar aan te danken. De hele crisis van 2008 had minder erg hoeven te zijn als men niet de gehele woningbouw van corporaties de nek had omgedraaid. Dan hadden we nu ook nog voldoende bouwvakkers gehad.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:10:15 #197
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197504319
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 12:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik ben niet tegen bezuinigingen maar wel tegen visieloze bezuinigingen.
Dat men niet in Italië en Spanje bezuinigd heeft (en niet zo een klein beetje ook), is niet waar.

Punt is dat er in veel landen teveel bezuinigd is. Zonder dat zou de staatsschuld in 2019 lager zijn geweest, paradoxaal genoeg.

Ik zou de bezuinigingen op de woningmarkt niet visieloos willen noemen. De cynische VVD wist dondersgoed wat ze daar deden, net zoals de Republikeinen en Conservatieven dat heel goed weten (het is daar om allerlei redenen alleen minder een 'geheim').
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197504603
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Een zo laag mogelijke staatsschuld is altijd een goed idee. Volgens mij is iedereen het daar mee eens.

De discussie is meer dat het niet onder alle omstandigheden verstandig is om stevig te bezuinigen om dat te bereiken.
Die consensus is er niet in de economische wereld. De staatsschuld verlagen is alleen nuttig als er geen investeringen te doen zijn die de economische groei stimuleren, of als de economie al op volle toeren draait. Een overschot op de begroting is vaak geen goed teken.

De afgelopen kabinetten hebben veelal onterecht dogmatisch bezuinigd. Binnen Europa heeft het weinig nut om ver onder de afgesproken norm van de Eurozone te gaan zitten, zeker met de huidige lage rente. Ja, het is fijn dat we nu in een schok eenmalig extra veel geld kunnen uitgeven, maar dat is ook mogelijk met een hogere staatsschuld. De staat van het onderwijs laat zien dat er echt roofbouw is gepleegd. We hebben als land het schoolgeld van de kinderen in de hypotheek gestort. Leuk op de korte termijn, maar we gaan de lange termijn gevolgen nog voelen.

Het kan nog erger, Duitsland is helemaal kampioen zichzelf in de voet schieten. Het land zit nog ergens in de jaren 90 qua veel maatschappelijke en technische ontwikkelingen.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 13:43:36 #199
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197505023
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:10 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat men niet in Italië en Spanje bezuinigd heeft (en niet zo een klein beetje ook), is niet waar.
Het is algemeen bekend dat in Italië vele miljarden Europese staatssteun naar de maffia is gegaan (en nog steeds gaat). Er wordt daar niet bezuinigd maar doorgeschoven.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 13:58:25 #200
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197505364
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:43 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Het is algemeen bekend dat in Italië vele miljarden Europese staatssteun naar de maffia is gegaan (en nog steeds gaat). Er wordt daar niet bezuinigd maar doorgeschoven.
Bewijs het eens.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_197505467
Het is bij mij iig niet bekend. Wil er graag wat meer over lezen indien het al waar is.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 14:07:39 #202
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197505597
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:22 schreef Mezano02 het volgende:
Het kan nog erger, Duitsland is helemaal kampioen zichzelf in de voet schieten. Het land zit nog ergens in de jaren 90 qua veel maatschappelijke en technische ontwikkelingen.
Zou daar graag meer over willen weten? Heb je daar een bron voor? Of artikel?

Ikzelf heb eerder het idee dat Duitsland ons land heeft ingehaald (qua onderwijs, milieu, bestrijding van ongelijkheid) en dit is ook weerspiegeld in lijstjes als de HDI (ondanks een nog steeds achtergebleven Oostelijk deel), gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige data. Minder bubbels, meer waarde. De boel bij elkaar houden. Kwalitatief betere universiteiten inmiddels (een forse opmars in de top 200 rankings).

Met als gevolg dat het in Amerika als een voorbeeldland geldt onder het wat meer progressiever deel
https://foreignpolicy.com(...)es-pandemic-economy/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197507150
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 14:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zou daar graag meer over willen weten? Heb je daar een bron voor? Of artikel?

Ikzelf heb eerder het idee dat Duitsland ons land heeft ingehaald (qua onderwijs, milieu, bestrijding van ongelijkheid) en dit is ook weerspiegeld in lijstjes als de HDI (ondanks een nog steeds achtergebleven Oostelijk deel), gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige data. Minder bubbels, meer waarde. De boel bij elkaar houden. Kwalitatief betere universiteiten inmiddels (een forse opmars in de top 200 rankings).

Met als gevolg dat het in Amerika als een voorbeeldland geldt onder het wat meer progressiever deel
https://foreignpolicy.com(...)es-pandemic-economy/
Even een snel voorbeeld van enkele niet-technische artikelen:

https://www.bruegel.org/2(...)n-public-investment/
https://library.fes.de/pdf-files/id/ipa/11061.pdf
https://economics.raboban(...)-the-german-economy/
https://www.econstor.eu/b(...)9-075-Forum-Horn.pdf
https://www.econstor.eu/handle/10419/201650/
https://www.sciencedirect(...)ii/S0048733317302081

De volgende bronnen vat het probleem vrij simpel samen (let niet op de oplossingen, beiden hebben een eigen agenda/standpunten die ik niet deel)
https://www.theglobalist.(...)government-spending/
https://www.euractiv.com/(...)-investment-backlog/

Wat Duitsland wel goed heeft gedaan is het voorkomen van asset bubbles, met name op de huizenmarkt, en het voorkomen dat populistische media het politieke midden hebben gepolariseerd. Het universitair onderwijs is niet vooruit gegaan. Net zoals de Nederlandse zijn ze meer in het Engels gaan publiceren. De internationale rankings zijn sterk bevooroordeeld ten faveure van Engelstalig onderwijs en het publiceren in gerenommeerde Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.
pi_197507641
Mooi om te lezen . Rutte ligt nu flink onder vuur in het toeslagendebat.
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 15:31:57 #205
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197507660
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 15:12 schreef Mezano02 het volgende:

[..]

en het voorkomen dat populistische media het politieke midden hebben gepolariseerd.
Dank voor het puike antwoord!

Welke maatregelen hebben ze voor de media genomen? Hoe is dat voorkomen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 15:32:46 #206
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197507683
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 15:12 schreef Mezano02 het volgende:

[..]

Even een snel voorbeeld van enkele niet-technische artikelen:

https://www.bruegel.org/2(...)n-public-investment/
https://library.fes.de/pdf-files/id/ipa/11061.pdf
https://economics.raboban(...)-the-german-economy/
https://www.econstor.eu/b(...)9-075-Forum-Horn.pdf
https://www.econstor.eu/handle/10419/201650/
https://www.sciencedirect(...)ii/S0048733317302081

De volgende bronnen vat het probleem vrij simpel samen (let niet op de oplossingen, beiden hebben een eigen agenda/standpunten die ik niet deel)
https://www.theglobalist.(...)government-spending/
https://www.euractiv.com/(...)-investment-backlog/

Wat Duitsland wel goed heeft gedaan is het voorkomen van asset bubbles, met name op de huizenmarkt, en het voorkomen dat populistische media het politieke midden hebben gepolariseerd. Het universitair onderwijs is niet vooruit gegaan. Net zoals de Nederlandse zijn ze meer in het Engels gaan publiceren. De internationale rankings zijn sterk bevooroordeeld ten faveure van Engelstalig onderwijs en het publiceren in gerenommeerde Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.
Maar, en dat moet er dan ook bijzegd worden, dit zit wel in de Duitse volksaard, de Duitse kiezer zal niet snel stemmen voor een partij die budget discipline overboord wil gooien.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 16:09:22 #207
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197508429
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 15:12 schreef Mezano02 het volgende:

[..]

Even een snel voorbeeld van enkele niet-technische artikelen:

https://www.bruegel.org/2(...)n-public-investment/
Dat van die publieke investeringen geldt nu trouwens voor de hele Eurozone

twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 19 januari 2021 @ 16:16:40 #208
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197508601
Nog een reden waarom Klaver gelijk heeft

twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197508693
Ik weet niet of Rutte het moet gaan doen maar ik bid tot alle goden dat Jessetje Klaver het niet moet gaan doen :D
  Redactie Frontpage dinsdag 19 januari 2021 @ 16:23:14 #210
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_197508755
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 07:57 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Maar die 98% zorgt ervoor dat de VVD de grootste partij wordt. Wie is Klaver om te zeggen wat Rutte moet doen? Wat het beleid moet zijn van de VVD? Als het aan de boeren lag, lag Klaver allang onder de zoden onder het Binnenhof maar gelukkig voor hem luisteren we daar ook niet naar.
Politieke verantwoordelijkheid betekent niets meer tegenwoordig. Gewoon opnieuw beginnen alsof er nooit duizenden gezinnen willens en wetens de teringtyfus in zijn gewerkt.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  Redactie Frontpage dinsdag 19 januari 2021 @ 16:24:52 #211
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_197508792
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:16 schreef Klopkoek het volgende:
Nog een reden waarom Klaver gelijk heeft

[ twitter ]
Zeikende Zuid-Europeanen, niets nieuws. Maar inderdaad, ons vaccinatieprogramma is een lachertje.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  dinsdag 19 januari 2021 @ 16:31:42 #212
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197508954
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:24 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Zeikende Zuid-Europeanen, niets nieuws.
Dit is een Zwitser ;)
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197508998
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:20 schreef WaikikiWim het volgende:
Ik weet niet of Rutte het moet gaan doen maar ik bid tot alle goden dat Jessetje Klaver het niet moet gaan doen :D
Zit net het toeslagendebat te kijken. Krijg je eerst Rob Jetten, dan komt er al hier en daar wat uitslag. Vervolgens krijg je nauwelijks pauze en komt Klaver, waardoor de reeds ontstane rode plekken toch wel heftig beginnen te jeuken.

Denk je het gehad te hebben, komt Marijnissen waardoor alle uitslag spontaan openbarst en de pus in het rond spuit.

Hebben we nou echt niks beter dan dit stelletje over het paard getilde, verongelijkte en over theatrale mislukkelingen in de oppositie. Nou, dan is het me volstrekt helder waarom 'links' in Nederland geen kut voorstelt.
pi_197509016
Italië betaald altijd wel terug. Dat hoor je nooit.
pi_197509031
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:33 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Zit net het toeslagendebat te kijken. Krijg je eerst Rob Jetten, dan komt er al hier en daar wat uitslag. Vervolgens krijg je nauwelijks pauze en komt Klaver, waardoor de reeds ontstane rode plekken toch wel heftig beginnen te jeuken.

Denk je het gehad te hebben, komt Marijnissen waardoor alle uitslag spontaan openbarst en de pus in het rond spuit.

Hebben we nou echt niks beter dan dit stelletje over het paard getilde, verongelijkte en over theatrale mislukkelingen in de oppositie. Nou, dan is het me volstrekt helder waarom 'links' in Nederland geen kut voorstelt.
Hardop gelachen.

Het antwoord je op je vraag is trouwens: neen, dat hebben we niet.

Ik walg ook altijd een beetje van dat hele links/rechts gedoe :') Ik zie mezelf niet als links/rechts, maar als je onverhoopt eens een mening hebt die afwijkt van het centrum dan ben je een linksgekkie of een tokkie. Meer smaakjes zijn er dan niet meer :D
pi_197509033
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:33 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Zit net het toeslagendebat te kijken. Krijg je eerst Rob Jetten, dan komt er al hier en daar wat uitslag. Vervolgens krijg je nauwelijks pauze en komt Klaver, waardoor de reeds ontstane rode plekken toch wel heftig beginnen te jeuken.

Denk je het gehad te hebben, komt Marijnissen waardoor alle uitslag spontaan openbarst en de pus in het rond spuit.

Hebben we nou echt niks beter dan dit stelletje over het paard getilde, verongelijkte en over theatrale mislukkelingen in de oppositie. Nou, dan is het me volstrekt helder waarom 'links' in Nederland geen kut voorstelt.
Hohaho
pi_197509147
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:35 schreef WaikikiWim het volgende:

[..]

Hardop gelachen.

Het antwoord je op je vraag is trouwens: neen, dat hebben we niet.

Ik walg ook altijd een beetje van dat hele links/rechts gedoe :') Ik zie mezelf niet als links/rechts, maar als je onverhoopt eens een mening hebt die afwijkt van het centrum dan ben je een linksgekkie of een tokkie. Meer smaakjes zijn er dan niet meer :D
Ik heb ook niets met die indeling, die is hopeloos niet meer van deze tijd. Maar ik houd het even in Fok! taal. Ik zie mezelf ook niet als rechts of links. Ik zit sowieso in transitie wat dat betreft en denk op sommige dossiers heel links en op andere hartstikke rechts. GroenRechts zou wel iets voor mij zijn.

Het is echt een treurig zooitje. Enig respect nog voor Klaver die min of meer de hand ook een heel klein beetje voorzichtig en met veel voorbehoud en een beetje reserve, in eigen boezem steekt.
pi_197509267
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:16 schreef Klopkoek het volgende:
Nog een reden waarom Klaver gelijk heeft

[ twitter ]
Klaver is tegen een avondklok. Die wil samen met Jetten en Wilders enz liever eerst even afwachten hoe het zich ontwikkeld. Pas als de ziekenhuizen overstromen zullen zij akkoord gaan met de avondklok. Dan is het al te laat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-01-2021 16:44:45 ]
pi_197509268
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:39 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Ik heb ook niets met die indeling, die is hopeloos niet meer van deze tijd. Maar ik houd het even in Fok! taal. Ik zie mezelf ook niet als rechts of links. Ik zit sowieso in transitie wat dat betreft en denk op sommige dossiers heel links en op andere hartstikke rechts. GroenRechts zou wel iets voor mij zijn.

Het is echt een treurig zooitje. Enig respect nog voor Klaver die min of meer de hand ook een heel klein beetje voorzichtig en met veel voorbehoud en een beetje reserve, in eigen boezem steekt.
Ik probeer een beetje weg te blijven van politiek, voornamelijk omdat ik het gevoel heb dat het überhaupt niks uitmaakt wat er gekozen wordt. Mensen beloven dingen om op een bepaalde positie te komen en vervolgens komt er niks van.

Toppunt was voor mij het debat van 1,5/2 jaar geleden. 1 voor 1 kwamen ze tegenover elkaar te staan om verschillende thema's aan te kaarten. Dan hoop je op een levendig debat waarbij je ingaat op elkaars standpunten. In plaats daarvan werd het een soort spreekbeurt waarin iemand zonder enige emotie zijn eigen betoog oprakelde. Vervolgens was de volgende persoon aan de beurt en deed hij hetzelfde. In principe hadden ze beide hun eigen stukje kunnen opnemen en kunnen afspelen omdat ze welgeteld op 0 stellingen van elkaar zijn ingegaan :')

Uiteindelijk blijft politiek voor mij een soort bodemloze put waarin je oneindig energie kunt stoppen maar er niks uithaalt. Dan doe ik liever leuke dingen :)
pi_197509342
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:33 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Zit net het toeslagendebat te kijken. Krijg je eerst Rob Jetten, dan komt er al hier en daar wat uitslag. Vervolgens krijg je nauwelijks pauze en komt Klaver, waardoor de reeds ontstane rode plekken toch wel heftig beginnen te jeuken.

Denk je het gehad te hebben, komt Marijnissen waardoor alle uitslag spontaan openbarst en de pus in het rond spuit.

Hebben we nou echt niks beter dan dit stelletje over het paard getilde, verongelijkte en over theatrale mislukkelingen in de oppositie. Nou, dan is het me volstrekt helder waarom 'links' in Nederland geen kut voorstelt.
Ik vond de inbreng van Omtzigt zoals zo vaak erg sterk. Maar ja die is niet links en niet eens oppositie. Die doet gewoon zijn werk als kamerlid.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 16:56:37 #221
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197509582
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 13:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Bewijs het eens.
https://nos.nl/artikel/23(...)et-eu-subsidies.html

https://www.rd.nl/artikel(...)et-miljoenen-eu-geld

Maar dat zullen volgens jou dan weer nepnieuwsfeitjes zijn.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 16:57:23 #222
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197509602
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:44 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Klaver is tegen een avondklok. Die wil samen met Jetten en Wilders enz liever eerst even afwachten hoe het zich ontwikkeld. Pas als de ziekenhuizen overstromen zullen zij akkoord gaan met de avondklok. Dan is het al te laat.
En dan Rutte weer de schuld geven.
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 16:57:49 #223
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197509616
quote:
Fraude, dus niet wat jij beweerde.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 17:00:24 #224
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197509682
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:57 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Fraude, dus niet wat jij beweerde.
Waar gaan mijn belastingcenten dan heen? Naar Gianni die werkloos is of naar Don Corleone?
  Moderator dinsdag 19 januari 2021 @ 17:01:54 #225
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197509717
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 17:00 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Waar gaan mijn belastingcenten dan heen? Naar Gianni die werkloos is of naar Don Corleone?
In alle EU landen wordt fraude met EU gelden gepleegd, he? In Hongarije op hele grote schaal maar ook in Tjechie bijvoorbeeld. En in het laatste geval was de regering er wel bij betrokken.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 17:06:52 #226
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197509831
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:47 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Ik vond de inbreng van Omtzigt zoals zo vaak erg sterk. Maar ja die is niet links en niet eens oppositie. Die doet gewoon zijn werk als kamerlid.
Omtzigt heeft ook een zekere schaamteloosheid gezien zijn eerdere rol, en houdt die pose beter vol dan Ploumen.

Met inderdaad sterke uitspraken zoals deze, wat gelukkig andere journalisten wel opmerken:

twitter

twitter


Ik zou trouwens Omtzigt op sociaal-economisch gebied niet heel rechts inschalen voor een CDAer.

Zie nu voorbij komen dat mensen kritische journalisten zoals Clairy Polak missen. Maar dat is het nu juist: al die lieden en journalistiek zijn weggebonjourd en wegbezuinigd want te 'zuur' en te 'links'. Juist dat kritische werd niet gewaardeerd.

Onderzoeksjournalistiek bij de NPO is daarom ook fors op beknibbeld, want te zuur, te links, teveel geënt op onrechtvaardigheden, te kritisch en niet gezellig genoeg. De azijnbode en drie keer De Volkskrant.

En dus kregen we "Poolse toestanden" bij de omroepen - veelvuldig voor gewaarschuwd - met veel gesloopte waarborgen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 19 januari 2021 @ 17:20:59 #227
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197510204
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 17:01 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

In alle EU landen wordt fraude met EU gelden gepleegd, he? In Hongarije op hele grote schaal maar ook in Tjechie bijvoorbeeld. En in het laatste geval was de regering er wel bij betrokken.
Maar in Italie trekt de georganiseerde misdaad aan alle economische touwtjes.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 17:24:19 #228
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197510278
twitter


Eruit gewerkt door Klaver.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197514312
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 17:24 schreef Klopkoek het volgende:
[ twitter ]

Eruit gewerkt door Klaver.
Omdat Klaver op zijn streepjes moest gaan staan.
pi_197515166
twitter


Hear, hear

[ Bericht 74% gewijzigd door potjecreme op 19-01-2021 21:05:44 ]
pi_197515420
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 16:44 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Klaver is tegen een avondklok. Die wil samen met Jetten en Wilders enz liever eerst even afwachten hoe het zich ontwikkeld. Pas als de ziekenhuizen overstromen zullen zij akkoord gaan met de avondklok. Dan is het al te laat.
Je doet alsof een avondklok het enige redmiddel is tegen overspoelde zorg. Dat is het niet. Er is nauwelijks bewijs uit andere landen dat het werkt.
pi_197515861
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 21:09 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Je doet alsof een avondklok het enige redmiddel is tegen overspoelde zorg. Dat is het niet. Er is nauwelijks bewijs uit andere landen dat het werkt.
Dat bewijs is lastig omdat er geen landen zijn waar de avondklok is ingesteld als solo-maatregel. De meeste landen met een avondklok hebben die gelijktijdig ingesteld met andere maatregelen, zoals en horecasluiting of gelijktijdig met de lockdown. En dan is het dus niet te zeggen waar het effect vandaan komt.

Maar soms kun je ook gewoon even logisch nadenken in plaats van om 'bewijs!' te blijven roepen als dat er niet is. Natuurlijk heeft een avondklok effect als je tegen wilt gaan dat mensen elkaar bezoeken, jongeren gaan chillen samen of alternatieven creëeren voor het op stap gaan. Dat is geen raketwetenschap volgens mij.

De echte vraag is of dat de maatregel proportioneel is. Het is een enorme inperking van de vrijheid, één die wat mij betreft veel verder gaat dan wat we tot nu toe hebben gezien. De vraag is of die inperking niet te ver gaat en ik vind dat een lastig te beantwoorden vraag.
  dinsdag 19 januari 2021 @ 21:26:44 #233
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197515903
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 20:59 schreef potjecreme het volgende:
[ twitter ]

Hear, hear
Goed dat Wilders die Ministeriële Commissie noemt, en waarvan de stukken dus geheim blijven. Zo weten we niet wat Rutte zijn rol was.

twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197519185
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 21:25 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dat bewijs is lastig omdat er geen landen zijn waar de avondklok is ingesteld als solo-maatregel. De meeste landen met een avondklok hebben die gelijktijdig ingesteld met andere maatregelen, zoals en horecasluiting of gelijktijdig met de lockdown. En dan is het dus niet te zeggen waar het effect vandaan komt.

Maar soms kun je ook gewoon even logisch nadenken in plaats van om 'bewijs!' te blijven roepen als dat er niet is. Natuurlijk heeft een avondklok effect als je tegen wilt gaan dat mensen elkaar bezoeken, jongeren gaan chillen samen of alternatieven creëeren voor het op stap gaan. Dat is geen raketwetenschap volgens mij.

De echte vraag is of dat de maatregel proportioneel is. Het is een enorme inperking van de vrijheid, één die wat mij betreft veel verder gaat dan wat we tot nu toe hebben gezien. De vraag is of die inperking niet te ver gaat en ik vind dat een lastig te beantwoorden vraag.
Hoe bedoel je natuurlijk heeft dat effect? De natuur heeft geen avondklok hoor. Ben jij van plan als kluizenaar te gaan leven, als ik om mij heen krijg zijn de meeste mensen dat niet. Als zo'n avondklok voor vrijwel geen gedragsverandering zorgt wat zeer waarschijnlijk is is het enkel symboolpolitiek.
  woensdag 20 januari 2021 @ 06:33:27 #235
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197521423
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 17:24 schreef Klopkoek het volgende:
[ twitter ]

Eruit gewerkt door Klaver.
Omdat Klaver een compromisloze populist is. Heel anders dan Rutte.
pi_197521628
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 23:11 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Hoe bedoel je natuurlijk heeft dat effect? De natuur heeft geen avondklok hoor. Ben jij van plan als kluizenaar te gaan leven, als ik om mij heen krijg zijn de meeste mensen dat niet. Als zo'n avondklok voor vrijwel geen gedragsverandering zorgt wat zeer waarschijnlijk is is het enkel symboolpolitiek.
Natuurlijk zorgt het voor een gedragsverandering. Ik merk in mijn buurt dat veel jongeren toch nog feestjes houden thuis, met name op vrijdag- en zaterdagavond. Daar kon de politie tot nu toe niks tegen doen, met een avondklok kan dat wel. Ik verwacht dan ook veel minder van die feestjes.

PS: zelf zie ik inderdaad al weken geen bezoek meer of ga ik niet op bezoek, zo'n kleine opoffering moet gewoon voor iedereen mogelijk zijn. Digitale manieren genoeg om elkaar te zien. Of jij dat 'leven als een kluizenaar' wil noemen moet je zelf weten.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197522496
_O_ _O_ Zihni Özdil. _O_ _O_

Nu we het toch over hem hebben, kan hij geen leider worden van een linkse partij, of beter van heel Nederland.
pi_197522535
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 14:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zou daar graag meer over willen weten? Heb je daar een bron voor? Of artikel?

Ikzelf heb eerder het idee dat Duitsland ons land heeft ingehaald (qua onderwijs, milieu, bestrijding van ongelijkheid) en dit is ook weerspiegeld in lijstjes als de HDI (ondanks een nog steeds achtergebleven Oostelijk deel), gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige data. Minder bubbels, meer waarde. De boel bij elkaar houden. Kwalitatief betere universiteiten inmiddels (een forse opmars in de top 200 rankings).

Met als gevolg dat het in Amerika als een voorbeeldland geldt onder het wat meer progressiever deel
https://foreignpolicy.com(...)es-pandemic-economy/
Mee eens, ik zie Duitsland steeds meer als een voorbeeld-land.

Dit in tegenstelling tot 20 jaar terug.

Veel progressiever geworden, meer focus op klimaat en milieu, scholing, betere zorg, kwalitatief goede banen, en vooral ook goedkopere huisvesting. En toch .. ook de bereidwillenheid Syries op te willen vangen.

Nederland heeft wel een betere focus op de fysieke infrastructuur, maar de sociale infrastructuur is gewoon wel verwaarsloosd.

Maar misschien heb ik het helemaal mis, ik ken Duitsland verder niet zo goed ;)
  woensdag 20 januari 2021 @ 09:28:40 #239
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197522756
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 09:09 schreef skrn het volgende:

[..]

Mee eens, ik zie Duitsland steeds meer als een voorbeeld-land.

Dit in tegenstelling tot 20 jaar terug.

Veel progressiever geworden, meer focus op klimaat en milieu, scholing, betere zorg, kwalitatief goede banen, en vooral ook goedkopere huisvesting. En toch .. ook de bereidwillenheid Syries op te willen vangen.

Nederland heeft wel een betere focus op de fysieke infrastructuur, maar de sociale infrastructuur is gewoon wel verwaarsloosd.

Maar misschien heb ik het helemaal mis, ik ken Duitsland verder niet zo goed ;)
Het CDU- en vooral Merkel - is simpelweg wat minder rechts dan het CDA van de laatste 20 jaar (zie ook dat eerdere kaartje), en de sociaal-democraten hebben 25 jaar lang bijna onafgebroken in de regering gezeten als grootste of één-na-grootste partij, op 2009-2013 na.

Nederland is liever bezig met het doorsluizen van winsten in de kinderopvang naar de Kaaimaneilanden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197522869
En Duitsland is vooral veel crisis-bestendiger gebleken. Vooral tijdens de grote crisis van 2008/2009. Veel beter in staat koers te houden.
pi_197523354
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 07:24 schreef Hanca het volgende:

[..]

Natuurlijk zorgt het voor een gedragsverandering. Ik merk in mijn buurt dat veel jongeren toch nog feestjes houden thuis, met name op vrijdag- en zaterdagavond. Daar kon de politie tot nu toe niks tegen doen, met een avondklok kan dat wel. Ik verwacht dan ook veel minder van die feestjes.

PS: zelf zie ik inderdaad al weken geen bezoek meer of ga ik niet op bezoek, zo'n kleine opoffering moet gewoon voor iedereen mogelijk zijn. Digitale manieren genoeg om elkaar te zien. Of jij dat 'leven als een kluizenaar' wil noemen moet je zelf weten.
Bron dat het natuurlijk voor gedragsverandering zorgt. De vorige poster zoog ook al dezelfde redenering uit zijn duim. Tegen feestjes doet dit natuurlijk 0,0 een beetje feestje duurt tot 4 uur.
pi_197523610
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:09 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Bron dat het natuurlijk voor gedragsverandering zorgt. De vorige poster zoog ook al dezelfde redenering uit zijn duim. Tegen feestjes doet dit natuurlijk 0,0 een beetje feestje duurt tot 4 uur.
Nee, die feestjes beginnen om 21/21:30 uur en eindigen meestal rond 2 uur, ik hoor ze zeer vaak door mijn straat gaan (en hoor ook de muziek als ik mijn raam open zet). Daar doet dit dus wel wat tegen. Daar hoef je geen bron voor, dat snapt ieder kind.

Ik snap ook het probleem van de avondklok niet, het idee is toch al dat je niet op bezoek gaat en dat kan nu alleen worden afgedwongen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197524586
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:22 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, die feestjes beginnen om 21/21:30 uur en eindigen meestal rond 2 uur, ik hoor ze zeer vaak door mijn straat gaan (en hoor ook de muziek als ik mijn raam open zet). Daar doet dit dus wel wat tegen. Daar hoef je geen bron voor, dat snapt ieder kind.

Ik snap ook het probleem van de avondklok niet, het idee is toch al dat je niet op bezoek gaat en dat kan nu alleen worden afgedwongen.
Ah okay dus je zuigt gewoon informatie uit je duim en zegt vervolgens dat dit gewoon een feit is :')
Ieder kind snapt ook dat als je een feestje tot 2 uur houd je dit met een avondklok tot 4 simpelweg gewoon wat langer laat duren. Hetzelfde met dat een feestje volgens jou zou beginnen om 21, het is echt geen probleem om dat een uurtje op te schuiven.

Ik snap het profijt van een avondklok niet. Waarom niet gewoon een volledige lockdown waarbij de hele dag niemand naar buiten mag behalve om boodschappen te doen of te werken. In Frankrijk hebben ze in ieder geval nog een avondklok van 18:00 tot 6 dat lijkt me nog enig effect hebben, zo'n voorstel als van 20:00 tot 04:00 heeft geen enkel nut. Daarbij als het probleem feestende jongeren is pak dat dan aan ipv iedereen te verhinderen. Eerlijk gezegd vind ik het er meer op lijken dat ouderen het probleem hier zijn. Als ik om mij heen kijk nemen de meeste 70+ ers het totaal niet serieus terwijl zij de risicogroep zijn. Dit terwijl de huidige maatregelen voor hun het minst ingrijpend zijn. Als 18 jarige is een jaar lang niet feesten veel langer dan als 80 jarige een jaartje binnenzitten.
pi_197524738
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:08 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ah okay dus je zuigt gewoon informatie uit je duim en zegt vervolgens dat dit gewoon een feit is :')
Ieder kind snapt ook dat als je een feestje tot 2 uur houd je dit met een avondklok tot 4 simpelweg gewoon wat langer laat duren. Hetzelfde met dat een feestje volgens jou zou beginnen om 21, het is echt geen probleem om dat een uurtje op te schuiven.

Ik snap het profijt van een avondklok niet. Waarom niet gewoon een volledige lockdown waarbij de hele dag niemand naar buiten mag behalve om boodschappen te doen of te werken. In Frankrijk hebben ze in ieder geval nog een avondklok van 18:00 tot 6 dat lijkt me nog enig effect hebben, zo'n voorstel als van 20:00 tot 04:00 heeft geen enkel nut. Daarbij als het probleem feestende jongeren is pak dat dan aan ipv iedereen te verhinderen. Eerlijk gezegd vind ik het er meer op lijken dat ouderen het probleem hier zijn. Als ik om mij heen kijk nemen de meeste 70+ ers het totaal niet serieus terwijl zij de risicogroep zijn. Dit terwijl de huidige maatregelen voor hun het minst ingrijpend zijn. Als 18 jarige is een jaar lang niet feesten veel langer dan als 80 jarige een jaartje binnenzitten.
Maar die feestende jongeren kun je nu niet aanpakken als het in een huis is, er bestaat geen enkel wettelijk recht om zo achter de voordeur te controleren. En dat gebeurt gewoon nog massaal, van die thuisfeestjes. Die zijn ook 1 van de grootste bronnen van besmetting. De enige oplossing daar tegen is een avondklok. Dat die avondklok wel tot 6 uur kan ben ik het met je eens. En ja, dan kun jij in de pauze van je werk wel gewoon nog een rondje door het park lopen of na je werk een stukje hardlopen. Dat wil je ook houden, daarom geen full lockdown.

En in mijn omgeving zijn de er op los feestende jongeren duidelijk het probleem. Ouderen zitten massaal binnen en ontvangen regelmatig al maanden geen bezoek.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 20 januari 2021 @ 14:09:37 #245
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197528536
Rutte had het gisteren bijzonder moeilijk tijdens het debat over de toeslagenaffaire. Zowel in het 'lijsttrekkerdebat' met Wilders, als de grondige analyse van 'Nederland, bananenmonarchie' van Omtzigt en ook Baudet met zijn kritiek over de verziekte beleidscultuur en gebrekkige rechtsstatelijkheid van Nederland.

Marijnissen deed het ook wel solide, al had Leijten het Rutte pas echt moeilijk kunnen maken. Leijten voerde het woord waarschijnlijk niet omdat ze al in de onderzoekscommissie zat.
  woensdag 20 januari 2021 @ 14:12:23 #246
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197528655
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 14:09 schreef Smegma. het volgende:
Rutte had het gisteren bijzonder moeilijk tijdens het debat over de toeslagenaffaire. Zowel in het 'lijsttrekkerdebat' met Wilders, als de grondige analyse van 'Nederland, bananenmonarchie' van Omtzigt en ook Baudet met zijn kritiek over de verziekte beleidscultuur en gebrekkige rechtsstatelijkheid van Nederland.

Marijnissen deed het ook wel solide, al had Leijten het Rutte pas echt moeilijk kunnen maken. Leijten voerde het woord waarschijnlijk niet omdat ze al in de onderzoekscommissie zat.
De duiding van de NOS journalisten bij Op1 was dat Rutte het weer "soepeltjes" en "soeverein" deed.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 20 januari 2021 @ 14:13:50 #247
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197528722
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 14:12 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De duiding van de NOS journalisten bij Op1 was dat Rutte het weer "soepeltjes" en "soeverein" deed.
Serieus? Dat is niet houdbaar. Rutte mag al maandenlang rekenen op goede pers en 'groot staatsman'-reportages vanuit de media.
pi_197529632
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 14:13 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Serieus? Dat is niet houdbaar. Rutte mag al maandenlang rekenen op goede pers en 'groot staatsman'-reportages vanuit de media.
Zolang die nog niet zijn eigen film als minister van hoop krijgt valt het wel mee voor NPO begrippen.

Vandaag staat hij er tijdens de persconferentie ook weer als staatsman.
  donderdag 21 januari 2021 @ 05:25:45 #249
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197544171
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 14:12 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De duiding van de NOS journalisten bij Op1 was dat Rutte het weer "soepeltjes" en "soeverein" deed.
Dat deed Rutte ook. Dit is exemplarisch voor de impotentie van de linkse fascistenkliek die met hun leugenachtige frames de immens populaire MP zwart willen maken.
pi_197544716
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 05:25 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Dat deed Rutte ook. Dit is exemplarisch voor de impotentie van de linkse fascistenkliek die met hun leugenachtige frames de immens populaire MP zwart willen maken.
Linkse fascisten Baudet en Omtzigt, jij bent wel echt een gigantische wappie he _O-
pi_197544719
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 05:25 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Dat deed Rutte ook. Dit is exemplarisch voor de impotentie van de linkse fascistenkliek die met hun leugenachtige frames de immens populaire MP zwart willen maken.
Ik geloof dat de waarheid ergens er tussenin zit, maar zeker niet in het midden.

Rutte had het moeilijk, maar ik heb ministers gezien die het veel moeilijker hadden en gewoon door gingen.

Maar voor Rutte's doen zat hij toch aardig in de verdediging. En dat is terecht. Ik heb hem alleen geen dingen horen zeggen (of juist niet horen zeggen) waardoor ik vind dat hij onmogelijk door kan als lijsttrekker.
  donderdag 21 januari 2021 @ 09:19:25 #252
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197545235
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 08:26 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:
Ik heb hem alleen geen dingen horen zeggen (of juist niet horen zeggen) waardoor ik vind dat hij onmogelijk door kan als lijsttrekker.
Hij kon van alles zeggen, doordat alle informatie met betrekking tot zijn eigen rol gewoonweg geheim is. Alles wat direct met zijn eigen aandeel te maken heeft, de ministeriële commissie, bestaat geen informatie over. Dat hij claimt pas in 2019 op de hoogte te zijn is lachwekkend.

En zo is het met alle dingen gegaan, van de bonnetjes affaire tot Groningen en de Irak bombardementen. Het kolonistenzoontje komt ermee weg.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197545306
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2021 09:19 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hij kon van alles zeggen, doordat alle informatie met betrekking tot zijn eigen rol gewoonweg geheim is. Alles wat direct met zijn eigen aandeel te maken heeft, de ministeriële commissie, bestaat geen informatie over. Dat hij claimt pas in 2019 op de hoogte te zijn is lachwekkend.

En zo is het met alle dingen gegaan, van de bonnetjes affaire tot Groningen en de Irak bombardementen. Het kolonistenzoontje komt ermee weg.
Dan gooi ik hem er maar weer eens in:

Wat doen de partijen op links dan toch verkeerd dat dit allemaal maar kan gebeuren? Want kennelijk is het allemaal overduidelijk als ik jou moet geloven.
pi_197545905
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 09:26 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dan gooi ik hem er maar weer eens in:

Wat doen de partijen op links dan toch verkeerd dat dit allemaal maar kan gebeuren? Want kennelijk is het allemaal overduidelijk als ik jou moet geloven.
Het is idd zeer vreemd dat links historisch laag staat in de peilingen. Helaas heeft links daar nog geen verklaring voor. Alle andere mensen wel en die hebben de verklaringen ook ruimschoots gedeeld. Links is echter nog steeds op zoektocht naar de antwoorden, in de tussentijd blijven ze wijzen naar rechts.
pi_197546121
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 10:06 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Het is idd zeer vreemd dat links historisch laag staat in de peilingen. Helaas heeft links daar nog geen verklaring voor. Alle andere mensen wel en die hebben de verklaringen ook ruimschoots gedeeld. Links is echter nog steeds op zoektocht naar de antwoorden, in de tussentijd blijven ze wijzen naar rechts.
Het is een opvallend fenomeen, dat men op geen enkele wijze zelfreflectie toont. Terwijl je in de debatten in de tweede kamer direct al op één punt ziet waar het misgaat.

De SP is nog nooit, op welk onderwerp dan ook, zelfstandig met een (financieel) onderbouwde oplossing voor een probleem gekomen, bovendien is Marijnissen met haar chronische plaatsvervangende slachtofferhoofd zo irritatie-opwekkend dat ze alleen wat stemmen wint met haar naam.

Bij Klaver spat de arrogantie er vanaf en Jette is zo mogelijk nog erger (voor zover links). Bovendien blijven het snotneuzen die door vrijwel niemand geschikt worden geacht voor een echte rol in een kabinet.

Het enige wat ze doen is wijzen naar rechts en, wat hier ook gebeurt op Fok, alle kiezers van PVV/FvD uitmaken voor dom rechts volk. Zo hard als Wilders de moslims tegen de muur kwakt, zo wordt zijn electoraat door links genegeerd.
  donderdag 21 januari 2021 @ 10:27:04 #256
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_197546188
Ik ben het eens met Klaver.

Komt ook niet vaak voor.
pi_197546288
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2021 10:27 schreef Ixnay het volgende:
Ik ben het eens met Klaver.

Komt ook niet vaak voor.
Ik ook. Maar het gaat helemaal niets veranderen. Dat is democratisch aan de VVD leden en daarna aan de kiezer. Klaver en ik kunnen zoveel willen, dat wil niet zeggen dat het realistisch is.

En dan blijft over een matige oppositieleider die een wens heeft maar dat geen enkele kracht bij kan zetten en daar geen enkele reële invloed op kan uitoefenen.
  donderdag 21 januari 2021 @ 10:54:19 #258
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197546646
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 09:26 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

Wat doen de partijen op links dan toch verkeerd dat dit allemaal maar kan gebeuren?
Incompetent, laf, luchtfietserij, principiële malloten. Elk weldenkend mens beseft dat onder een links schrikbewind er niks en niemand meer werkt en dat Nederland wordt overlopen door buitenlanders.
pi_197546780
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 10:54 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Incompetent, laf, luchtfietserij, principiële malloten. Elk weldenkend mens beseft dat onder een links schrikbewind er niks en niemand meer werkt en dat Nederland wordt overlopen door buitenlanders.
Lekker constructief.
  donderdag 21 januari 2021 @ 11:23:32 #260
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_197547186
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 17:20 schreef Subw00fer het volgende:

[..]

Maar in Italie trekt de georganiseerde misdaad aan alle economische touwtjes.
Italie is netto-betaler aan de EU, en draagt meer bij dan Nederland.
We have always been at war with Eastasia.
  donderdag 21 januari 2021 @ 11:38:17 #261
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197547450
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 10:22 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:
De SP is nog nooit, op welk onderwerp dan ook, zelfstandig met een (financieel) onderbouwde oplossing voor een probleem gekomen
Dit is (alweer) een leugen van BehoorlijkKritiekloos. Ze hebben meerdere keren het CPB eroverheen laten gaan, ook al delen zij een aantal van de aannames van het CPB niet. Zoals de aanname dat de bijstand naar nul ook de werkloosheid naar nul zal brengen, of bezuinigingen op onderwijs teveel voordeel op levert.

Nog afgezien van dat 'rechts' regelmatig grossiert in kostenoverschrijdingen van een factor tien, en toekomstige baten (de Betuwelijn, de JSF enz.) die nooit gerealiseerd worden, waar toch weer de belastingbetaler geld bij moet leggen.

"In werkelijkheid zijn rechtse hobby's veel duurder. Bolkestein begon zijn carrière als staatssecretaris op Economische Zaken, een departement dat jaar in jaar uit miljarden aan subsidies verstrekt aan bedrijven. De Rekenkamer en het CPB kunnen al decennia géén resultaten van die subsidies vinden, maar daar zwijgen de liberalen van de VVD over.

Los van die vaste subsidies zijn VVD'ers ook dol op miljoenen verslindende projecten. Denk aan de bananenterminal in de Eemshaven (afgevoerd als schroot), de containerterminal in de Amsterdamse haven (zou 12.000 banen opleveren, kranen doorverkocht), de Betuwelijn (zou 60 miljard extra groei opleveren) en de JSF (zou 20.000 banen opleveren)."

https://www.maartenonline(...)an-frits-bolkestein/


quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 10:33 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Ik ook. Maar het gaat helemaal niets veranderen. Dat is democratisch aan de VVD leden en daarna aan de kiezer.
De leden van de VVD hebben traditioneel niet zoveel te zeggen. Elke bestuurskundige en politieke wetenschapper zal dat beamen. Alweer een misverstand, dus. Alweer een herhaling van leugens.

Voor de rest blijft het gewoon in cirkeltjes draaien, en voortdurend links zelf de schuld geven van hun eigen misère. Natuurlijk moet daar ook naar gekeken worden, maar de structurele redenen doen er ook toe, die buiten henzelf liggen. Het medialandschap en de verhouding tot de macht is bijvoorbeeld nu een andere dan in de jaren '90. Mensen lezen minder de krant en minder boeken (o.a. door tijdgebrek). Daar ga ik niet nog een keer over uitweiden.

[ Bericht 8% gewijzigd door Klopkoek op 21-01-2021 11:43:51 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197547580
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:38 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De leden van de VVD hebben traditioneel niet zoveel te zeggen. Elke bestuurskundige en politieke wetenschapper zal dat beamen. Alweer een misverstand, dus. Alweer een herhaling van leugens.

Dat heb je reeds 3 keer eerder gezegd en al 3 keer gaf je niet thuis bij de vraag of je dat wou onderbouwen. Maar leuk dat je er nu bestuurskundigen en politieke wetenschappers bij betrekt. Dan zal het je deze 4e keer vast wel lukken om eens met een inhoudelijk antwoord te komen. Ben zeer benieuwd.
  donderdag 21 januari 2021 @ 11:47:06 #263
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197547622
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 09:26 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dan gooi ik hem er maar weer eens in:

Wat doen de partijen op links dan toch verkeerd dat dit allemaal maar kan gebeuren? Want kennelijk is het allemaal overduidelijk als ik jou moet geloven.
Bijna alle media hebben trouwens de rant van Omtzigt verknipt of eruit geknipt. Types als Vullings zijn geen journalisten maar doorgeefluik. Tegenmacht houdt men niet meer van.

Om eens een hele extreme vergelijking te trekken: wat liberaal en links verkeerd doet in Rusland, Malta en Hongarije, die vraag wordt ook niet gesteld. Of pas helemaal achteraan.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197547626
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:38 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is (alweer) een leugen van BehoorlijkKritiekloos. Ze hebben meerdere keren het CPB eroverheen laten gaan, ook al delen zij een aantal van de aannames van het CPB niet. Zoals de aanname dat de bijstand naar nul ook de werkloosheid naar nul zal brengen, of bezuinigingen op onderwijs teveel voordeel op levert.

Nog afgezien van dat 'rechts' regelmatig grossiert in kostenoverschrijdingen van een factor tien, en toekomstige baten (de Betuwelijn, de JSF enz.) die nooit gerealiseerd worden, waar toch weer de belastingbetaler geld bij moet leggen.

"In werkelijkheid zijn rechtse hobby's veel duurder. Bolkestein begon zijn carrière als staatssecretaris op Economische Zaken, een departement dat jaar in jaar uit miljarden aan subsidies verstrekt aan bedrijven. De Rekenkamer en het CPB kunnen al decennia géén resultaten van die subsidies vinden, maar daar zwijgen de liberalen van de VVD over.

Los van die vaste subsidies zijn VVD'ers ook dol op miljoenen verslindende projecten. Denk aan de bananenterminal in de Eemshaven (afgevoerd als schroot), de containerterminal in de Amsterdamse haven (zou 12.000 banen opleveren, kranen doorverkocht), de Betuwelijn (zou 60 miljard extra groei opleveren) en de JSF (zou 20.000 banen opleveren)."

https://www.maartenonline(...)an-frits-bolkestein/
[..]

De leden van de VVD hebben traditioneel niet zoveel te zeggen. Elke bestuurskundige en politieke wetenschapper zal dat beamen. Alweer een misverstand, dus. Alweer een herhaling van leugens.

Voor de rest blijft het gewoon in cirkeltjes draaien, en voortdurend links zelf de schuld geven van hun eigen misère. Natuurlijk moet daar ook naar gekeken worden, maar de structurele redenen doen er ook toe, die buiten henzelf liggen. Het medialandschap en de verhouding tot de macht is bijvoorbeeld nu een andere dan in de jaren '90. Mensen lezen minder de krant en minder boeken (o.a. door tijdgebrek). Daar ga ik niet nog een keer over uitweiden.
En weer alleen wijzen naar rechts en mensen die een ander geluid laten horen meteen uitmaken voor leugenaar.

Ik vermaak me weer kostelijk.
pi_197547629
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:38 schreef Klopkoek het volgende:

[..]


De leden van de VVD hebben traditioneel niet zoveel te zeggen. Elke bestuurskundige en politieke wetenschapper zal dat beamen. Alweer een misverstand, dus. Alweer een herhaling van leugens.

De lijsttrekker bij de VVD wordt gewoon verkozen op het congres en je kunt ook gewoon een motie indienen dat hij geen lijsttrekker meer mag zijn. Jij herhaalt dus gewoon onzinnige leugens, dat Rutte populair is bij de VVD achterban is toch niet zo moeilijk om toe te geven?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  donderdag 21 januari 2021 @ 12:05:39 #266
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197548036
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:47 schreef Hanca het volgende:

[..]

De lijsttrekker bij de VVD wordt gewoon verkozen op het congres en je kunt ook gewoon een motie indienen dat hij geen lijsttrekker meer mag zijn. Jij herhaalt dus gewoon onzinnige leugens, dat Rutte populair is bij de VVD achterban is toch niet zo moeilijk om toe te geven?
Ah, daar hebben we de dogmatische doch gezagsgetrouwe betweter weer. Nee, ik herhaal geen "onzinnige leugens".

Dit nogal vriendelijke boek uit 2008, door de partij uitgegeven, verwoord het zo in de conclusie:

"Lange tijd was de invloed van het gewone partijlid binnen de vvd gering.
Vanwege het getrapte organisatorische model klonk zijn stem niet direct door
in de besluitvorming op landelijk niveau; zoals in vrijwel alle Nederlandse
politieke partijen hadden de afdelingsafgevaardigden het formeel voor het
zeggen op het partijcongres. In de praktijk hadden de kamercentrales echter
een belangrijke stem in het kapittel. Vanaf 1963 maakten hun vertegenwoordigers deel uit van het hoofdbestuur, terwijl achter de schermen de kamercentralevoorzitters (de ‘partijbaronnen’) een behoorlijke vinger in de pap hadden, in het bijzonder bij de kandidaatstelling voor de Tweede Kamerverkiezingen.
In 1988 verloren de centrales hun post in het hoofdbestuur, maar hun voorzitters
behielden hun invloed in het Periodiek Overleg Kamercentralevoorzitters. Bij
de partijhervorming in 2004 raakten zij gemarginaliseerd – in ieder geval in
formele zin: de partijleden kregen toen het laatste woord bij de verkiezing van
de partijvoorzitter en de lijsttrekker en de vaststelling van de rest van de
kandidatenlijst."

https://www.rug.nl/resear(...)_Zestig_jaar_VVD.pdf

Dat is toch echt nog aan de vriendelijke kant verwoord. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom de VVD überhaupt weinig leden heeft - en ook hier zal ik een niet-vijandige publicatie en auteur citeren:
https://www.ewmagazine.nl(...)leden-heeft-173035w/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197548091
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:23 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Italie is netto-betaler aan de EU, en draagt meer bij dan Nederland.
Ja. Grappig wel om te weten ook dat Italië zelfs zo'n grote nettobetaler is dat het compenseert voor Spanje, Portugal en Griekenland. Zuid-Europa kan dus zelf de broek ophouden ipv hetgeen altijd beweerd wordt.



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2021 12:09:41 ]
  donderdag 21 januari 2021 @ 12:08:28 #268
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197548097
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:47 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

En weer alleen wijzen naar rechts en mensen die een ander geluid laten horen meteen uitmaken voor leugenaar.

Ik vermaak me weer kostelijk.
Ja, als je zegt dat de SP alleen maar niet financieel onderbouwde plannen in dient, dan is dat een leugen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197548106
Foutje

[ Bericht 98% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2021 12:09:21 ]
pi_197548190
VVD weinig leden? Dat valt reuze mee;



Weer onzin dus van Klopkoek.
En verder is 2008 al 12 jaar achter ons. Kom eens met recente schrijfsels waaruit blijkt dat er zaken mis zijn met de interne partijdemocratie van de VVD.
pi_197548422
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:05 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ah, daar hebben we de dogmatische doch gezagsgetrouwe betweter weer. Nee, ik herhaal geen "onzinnige leugens".

Dit nogal vriendelijke boek uit 2008, door de partij uitgegeven, verwoord het zo in de conclusie:

"Lange tijd was de invloed van het gewone partijlid binnen de vvd gering.
Vanwege het getrapte organisatorische model klonk zijn stem niet direct door
in de besluitvorming op landelijk niveau; zoals in vrijwel alle Nederlandse
politieke partijen hadden de afdelingsafgevaardigden het formeel voor het
zeggen op het partijcongres. In de praktijk hadden de kamercentrales echter
een belangrijke stem in het kapittel. Vanaf 1963 maakten hun vertegenwoordigers deel uit van het hoofdbestuur, terwijl achter de schermen de kamercentralevoorzitters (de ‘partijbaronnen’) een behoorlijke vinger in de pap hadden, in het bijzonder bij de kandidaatstelling voor de Tweede Kamerverkiezingen.
In 1988 verloren de centrales hun post in het hoofdbestuur, maar hun voorzitters
behielden hun invloed in het Periodiek Overleg Kamercentralevoorzitters. Bij
de partijhervorming in 2004 raakten zij gemarginaliseerd – in ieder geval in
formele zin: de partijleden kregen toen het laatste woord bij de verkiezing van
de partijvoorzitter en de lijsttrekker en de vaststelling van de rest van de
kandidatenlijst."

https://www.rug.nl/resear(...)_Zestig_jaar_VVD.pdf

Dat is toch echt nog aan de vriendelijke kant verwoord. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom de VVD überhaupt weinig leden heeft - en ook hier zal ik een niet-vijandige publicatie en auteur citeren:
https://www.ewmagazine.nl(...)leden-heeft-173035w/
Op veel punten hebben ze inderdaad weinig te zeggen, maar nou net op het punt van lijsttrekker hebben ze wel alles in te brengen en volledig het laatste woord. Je zit er dus ook naast. En ik snap de reden van die leugen niet, want dat Rutte populair is bij de VVD achterban is gewoon logisch, daar hoef je niet moeilijk over te doen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197548514
Ik weet niet wat de leden bij GroenLinks en de SP te zeggen hebben over de lijsttrekker, maar gelet op de keuzes hoop ik niet al te veel.
pi_197548610
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:27 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:
Ik weet niet wat de leden bij GroenLinks en de SP te zeggen hebben over de lijsttrekker, maar gelet op de keuzes hoop ik niet al te veel.
Bij de SP werkt alles nog veel getrapter dan bij de VVD, waarbij ook voor alles maximale (zeer korte) spreektijden zijn afgesproken. Maar ook hier: over de lijsttrekker hebben de leden dan wel weer relatief veel te zeggen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197548631
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:32 schreef Hanca het volgende:

[..]

Bij de SP werkt alles nog veel getrapter dan bij de VVD, waarbij ook voor alles maximale (zeer korte) spreektijden zijn afgesproken. Maar ook hier: over de lijsttrekker hebben de leden dan wel weer relatief veel te zeggen.
Toch treurig dat je dan bij Marijnissen uitkomt.
pi_197548750
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:33 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Toch treurig dat je dan bij Marijnissen uitkomt.
Marijnissen is natuurlijk in feite gekozen door de fractie, toen Roemer er mee stopte en er dus een nieuwe fractievoorzitter moest komen. Daarna is er volgens mij nooit een tegenkandidaat tegen Marijnissen in beeld gekomen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197548775
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:40 schreef Hanca het volgende:

[..]

Marijnissen is natuurlijk in feite gekozen door de fractie, toen Roemer er mee stopte en er dus een nieuwe fractievoorzitter moest komen. Daarna is er volgens mij nooit een tegenkandidaat tegen Marijnissen in beeld gekomen.
Dat regelt papa op de achtergrond wel.
  donderdag 21 januari 2021 @ 12:47:57 #277
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197548887
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 11:23 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Italie is netto-betaler aan de EU, en draagt meer bij dan Nederland.
Wat een ongelofelijke onzin:

https://www.europa-nu.nl/(...)x=vkeohoe1odb2&tab=0

https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)ttobetaler-van-de-eu
pi_197549094
quote:
Beide statements worden door jouw links niet ontkracht.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:15:16 #279
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197581414
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 14:35 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Zolang die nog niet zijn eigen film als minister van hoop krijgt valt het wel mee voor NPO begrippen.

Vandaag staat hij er tijdens de persconferentie ook weer als staatsman.
https://www.trouw.nl/poli(...)-staatsman~b9aec603/

https://www.nrc.nl/nieuws(...)e-staatsman-a4023865

https://www.telegraaf.nl/(...)hij-is-een-staatsman

https://www.ad.nl/politie(...)crisistijd~a38f5bed/

https://www.ad.nl/politie(...)ls-premier~ad22acbf/

Zulke pers heeft Kaag nooit gehad en zeker niet maanden achter elkaar. Hoewel ik niet voor zulke docu's ben op de NPO, vond ik 'Van Beiroet tot Binnenhof' over Kaag vooral erg vlak. Het was geen zaligverklaring, maar ook niet kritisch. Kaag kwam niet in alle fragmenten even goed uit de verf.
pi_197581468
Nou zeg, enkele artikelen over een minister president in crisistijd die, zeker in het begin, vertrouwen genoot van het volk. Wat verassend allemaal.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:19:39 #281
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197581499
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:17 schreef DarkwingDuck het volgende:
Nou zeg, enkele artikelen over een minister president in crisistijd die, zeker in het begin, vertrouwen genoot van het volk. Wat verassend allemaal.
"Staatsman, staatsman, staatsman"

Dat is geen kritische media. Dan ben je een verlengstuk van de macht en kneed je de opinie.
pi_197581661
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:19 schreef Smegma. het volgende:

[..]

"Staatsman, staatsman, staatsman"

Dat is geen kritische media. Dan ben je een verlengstuk van de macht en kneed je de opinie.
Onzin. Hij ontpopte zich tot staatsman. De media beschrijven hier dus gewoon wat er gebeurde.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:30:13 #283
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197581711
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:27 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Onzin. Hij ontpopte zich tot staatsman. De media beschrijven hier dus gewoon wat er gebeurde.
Waar blijkt volgens jou uit dat Rutte zich tot staatsman ontpopte?
pi_197582111
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:30 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Waar blijkt volgens jou uit dat Rutte zich tot staatsman ontpopte?
Uit zijn optreden en voorkomen aan het begin van de crisis.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 12:02:07 #285
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197588077
twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197588409
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 12:02 schreef Klopkoek het volgende:
[ twitter ]
Mooi verwoord
pi_197589992
Wanneer gaan partijen weer eens vertellen wat ze zelf willen ipv de ander aan te vallen?
pi_197590067
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 14:08 schreef Mondkapje het volgende:
Wanneer gaan partijen weer eens vertellen wat ze zelf willen ipv de ander aan te vallen?
Eens maar dat schijnt niet op te vallen. Je komt pas in het nieuws als je a la Wilders, Baudet en Klaver maar wat roeptoetert en ferme uitspraken doet.
Het zijn dan ook wel altijd partijen die geen regeringsverantwoordelijkheid durven te nemen die de grootste mond hebben aan de zijlijn.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_197590344
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 14:08 schreef Mondkapje het volgende:
Wanneer gaan partijen weer eens vertellen wat ze zelf willen ipv de ander aan te vallen?
Hier druk je op een pijnlijke plek.
Daarom ben ik ook lid geworden van een middenpartij. Ben klaar met partijen die voornamelijk bezig zijn met elkaar ipv met het besturen van het/de land/provincie/gemeente.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 15:12:16 #290
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197590972
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 14:30 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Hier druk je op een pijnlijke plek.
Niet echt.

Aan de ene kant krijgt GroenLinks het verwijt dat ze veel te ver gaan met hun mooie idealistische plannen, zoals meer diversiteit in het bestuur (niet alleen omdat dit 'eerlijk' is, maar ook omdat het groupthink tegen gaat), maar tegelijkertijd zouden ze 'niet zeggen wat ze zelf willen'.

Nogal onzinnig. Daarnaast zou het vrij gezond voor een land zijn als niet telkens dezelfde partijen regeren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197592237
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:08 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Ja. Grappig wel om te weten ook dat Italië zelfs zo'n grote nettobetaler is dat het compenseert voor Spanje, Portugal en Griekenland. Zuid-Europa kan dus zelf de broek ophouden ipv hetgeen altijd beweerd wordt.

[ afbeelding ]
Holy fuck! Zie Polen en Hongarije, anno 2021 2 notoire anti-EU schurkenstaten eens bakken met geld ontvangen. Jammer dat ze dat niet gewoon kunnen stopzetten :{
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_197592348
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 15:12 schreef Klopkoek het volgende:

Nogal onzinnig. Daarnaast zou het vrij gezond voor een land zijn als niet telkens dezelfde partijen regeren.
Ik heb er helaas een hard hoofd in dat dit ooit gaat gebeuren. Door retorische truukjes glijdt alles af van Rutte en blijft de VVD permanent de grootste en krijg links de schuld van alles wat mis is in Nederland ondanks dat ze al 40 jaar niet regeren of hooguit mogen meeregeren terwijl de rechtse partij de dienst uitmaakt.
Hierdoor onstaat uiteindelijk ook angst voor verandering. "Als niet op Rutte, op wie dan wel?", "Ander beleid is eng"

En ondertussen gaat het massale geldpompen van armen en de middenklasse naar de rijken op angelsaksische wijze vrolijk verder. En over 20 jaar vragen de VVD-stemmers uit de middenklasse zich vertwijfeld af hoe het toch komt dat ook zij maar 1 ontslag van armoede verwijderd zijn. "Door al die stomme buitenlanders natuurlijk die de banen inpikken" zal het vermoedelijke antwoord zijn :{
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_197592725
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 16:42 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Ik heb er helaas een hard hoofd in dat dit ooit gaat gebeuren. Door retorische truukjes glijdt alles af van Rutte en blijft de VVD permanent de grootste en krijg links de schuld van alles wat mis is in Nederland ondanks dat ze al 40 jaar niet regeren of hooguit mogen meeregeren terwijl de rechtse partij de dienst uitmaakt.
Hierdoor onstaat uiteindelijk ook angst voor verandering. "Als niet op Rutte, op wie dan wel?", "Ander beleid is eng"

En ondertussen gaat het massale geldpompen van armen en de middenklasse naar de rijken op angelsaksische wijze vrolijk verder. En over 20 jaar vragen de VVD-stemmers uit de middenklasse zich vertwijfeld af hoe het toch komt dat ook zij maar 1 ontslag van armoede verwijderd zijn. "Door al die stomme buitenlanders natuurlijk die de banen inpikken" zal het vermoedelijke antwoord zijn :{
Als het allemaal werkelijk zo verschrikkelijk is vraag je je toch af waarom links niet weet te scoren en op een historisch lage 30 zetels hangt in de peilingen. Waar is het goede verhaal van links? Het goede verhaal waarbij de mensen in de middenklasse die wel werken niet worden leeggezogen.
pi_197592841
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:03 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Als het allemaal werkelijk zo verschrikkelijk is vraag je je toch af waarom links niet weet te scoren en op een historisch lage 30 zetels hangt in de peilingen. Waar is het goede verhaal van links? Het goede verhaal waarbij de mensen in de middenklasse die wel werken niet worden leeggezogen.
Omdat links net als de democraten in de VS sukkels zijn in het framen van een goed verhaal, maar uiteindelijk beter voor het land en de lange termijn zijn. Volgen we Rutte in zijn zucht naar het angelsaksische systeem, dan gaan we steeds meer op de VS en het UK lijken. Volgens we de linkse partijen, dan neigen we meer naar de scandinavische landen.

Democraten in de VS hebben mazzel dat ze in absolute aantallen de meerderheid hebben anders hadden ook keer op keer weer verloren.

En de linkse partijen missen een Rutte. Charismatisch, scherp en met teflonschouders. Het wordt tijd dat er een echt charismatische leider opstaat die e.e.a. verenigt. We hebben wat dat betreft mazzel dat de populistische partijen als FvD en PVV geen Rutte hebben, want was niet best geweest.
beter een knipoog dan een blauw oog
  zaterdag 23 januari 2021 @ 17:12:51 #295
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_197592870
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:03 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]

Als het allemaal werkelijk zo verschrikkelijk is vraag je je toch af waarom links niet weet te scoren en op een historisch lage 30 zetels hangt in de peilingen. Waar is het goede verhaal van links? Het goede verhaal waarbij de mensen in de middenklasse die wel werken niet worden leeggezogen.
De werkende Jan met de Pet (waar de PvdA ooit voor is opgericht) snapt ook wel dat het onvoorwaardelijk toelaten van migranten, het verhogen van uitkeringen en het invoeren van een basisinkomen niet in zijn voordeel is.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 17:17:54 #296
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197592955
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 16:42 schreef Knipoogje het volgende:
En over 20 jaar vragen de VVD-stemmers uit de middenklasse zich vertwijfeld af hoe het toch komt dat ook zij maar 1 ontslag van armoede verwijderd zijn. "Door al die stomme buitenlanders natuurlijk die de banen inpikken" zal het vermoedelijke antwoord zijn :{
Dit is nu al geen fictie meer. Vandaar bijvoorbeeld de toename van werknemers die onder 130% van het minimumloon verdienen (maar dat al dan niet verbloemen door géén sociale premies af te dragen... wat dan weer een probleem voor de maatschappij is).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 23 januari 2021 @ 17:23:59 #297
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197593046
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:12 schreef Van_Poppel het volgende:
het onvoorwaardelijk toelaten van migranten
Er is geen partij die dat voor stelt. Dat is je al meerdere keren door andere posters feitelijk uitgelegd. Toch blijf je maar dit soort valse kreten en frames herhalen, Van_Populist.

Integendeel, regeringen met linkse partijen erin zijn bewezen effectiever in het terugdringen van migratie. Zo ook de regeringen waar de PvdA in zat.

https://stukroodvlees.nl/(...)r-niet-strenger-van/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/imre.12288

"While immigration policies have become more liberal despite the electoral success of the radical right, when the radical right is in government office it enacts more restrictions in integration policies. Accordingly, anti-immigrant mobilisation is more likely to influence immigrants’ rights than their actual numbers."
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01402382.2018.1504509
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197593392
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Er is geen partij die dat voor stelt. Dat is je al meerdere keren door andere posters feitelijk uitgelegd. Toch blijf je maar dit soort valse kreten en frames herhalen, Van_Populist.

Integendeel, regeringen met linkse partijen erin zijn bewezen effectiever in het terugdringen van migratie. Zo ook de regeringen waar de PvdA in zat.
Grappig, ik heb hier het partijprogramma van BIJ1 voor me en lees daar lees ik:
"Geen mens is illegaal."
"4 Er komt een generaal pardon voor
alle uitgeprocedeerde asielzoekers
en ongedocumenteerden die zich in
Nederland bevinden.
5 Nederland verleent verblijfsrecht aan
staatlozen in Nederland door hen een
Nederlands of staatloosheidspaspoort
te geven.
6 Mensen die ontheemd raken als gevolg van grote klimaatveranderingen
in hun thuisland en die naar Nederland vluchten, ook wel klimaatvluchtelingen genoemd, krijgen recht op
bescherming."

"1 Migranten en asielzoekers krijgen toegang tot dezelfde rechten als Nederlanders, ongeacht hun documenten
of gebrek daaraan. Nederland opent
de grenzen voor alle landen en maakt
zich binnen de Europese Unie hard
voor een hervorming die in de gehele
EU geldt.
2 Nederland schaft de verblijfsvergunningen af en verstrekt verblijfsrecht
aan migranten ongeacht hun achtergrond.
3 Het mandaat van de IND wordt omgezet in een loketfunctie om mensen op
weg te helpen in Nederland.
4 Nederland zet zich op Europees
niveau in voor het afschaffen van
FRONTEX en de Dublinverordening.
5 Nederland zet zich binnen de EU actief in voor een solidair asielsysteem,
waarbinnen een eerlijke (her)verdeling
van asielzoekers plaatsvindt middels
een verdeelsleutel, en waarbij mediterrane landen ontlast worden. Hierbij
wordt rekening gehouden met de
behoeften van de asielzoeker, zoals
culturele achtergrond en familiebanden.
6 Nederland gaat actief asielzoekers
uitnodigen die vastzitten in vluchtelingenkampen en beweegt andere
Europese landen ertoe om de aantallen jaarlijkse uitnodigingen op te
schroeven.
7 Nederland sluit alle detentiecentra
voor asielzoekers en stopt met alle
deportaties.

Hiermee is denk ik ruimschoots aangetoond dat van Poppel dichter bij de waarheid zit (iig voor 1 linkse partij) dan Klopkoek.

De overige linkse partijen gaan lang niet zo ver. Toch geven hun handelen de afgelopen jaren in de nationale politiek mij de indruk dat de eisen bij lange na niet streng genoeg zullen zijn en Nederland teveel instroom van kansarmen zal moeten verwerken. Iets wat funest is voor de verzorgingsstaat die we in stand proberen te houden. Het is echter of het een of het ander. Links moet kiezen, of een immigratiebeleid zoals zij dat wensen of een verzorgingsstaat zoals zij dat wensen. Beide kan niet.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 18:15:29 #299
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197593662
Bij1 is net zo links als Mussert was. 0,0 dus.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197593707
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 18:15 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Bij1 is net zo links als Mussert was. 0,0 dus.
Maar natuurlijk.....
Omdat jij het zegt. Verder weet iedereen wel dat BIJ1 (radicaal) links is.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2021 18:19:33 ]
  zondag 24 januari 2021 @ 05:46:10 #301
492341 Subw00fer
Levert lekker veel slagkracht
pi_197602987
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:11 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Omdat links net als de democraten in de VS sukkels zijn in het framen van een goed verhaal, maar uiteindelijk beter voor het land en de lange termijn zijn. Volgen we Rutte in zijn zucht naar het angelsaksische systeem, dan gaan we steeds meer op de VS en het UK lijken. Volgens we de linkse partijen, dan neigen we meer naar de scandinavische landen.

Democraten in de VS hebben mazzel dat ze in absolute aantallen de meerderheid hebben anders hadden ook keer op keer weer verloren.

En de linkse partijen missen een Rutte. Charismatisch, scherp en met teflonschouders. Het wordt tijd dat er een echt charismatische leider opstaat die e.e.a. verenigt. We hebben wat dat betreft mazzel dat de populistische partijen als FvD en PVV geen Rutte hebben, want was niet best geweest.
Klaver is een gek, gevaarlijk ventje dat niet snapt dat als hij aan de macht komt er een burgeroorlog komt. Door het hele land rijden boeren al met doodskisten met zijn naam er op. Die man roept zo veel weerzin op bij rechts dat hij maar beter zijn biezen kan pakken.

Marijnissen praat altijd op een manier dat zij denkt dat haar kiezers dom en analfabeet zijn.

Ploumen heeft geen uitstraling.

Kaag is een prima vrouw maar d66 is tegenwoordig een linkse gekkie bende.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')