abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Spellchecker woensdag 24 februari 2021 @ 17:55:06 #211
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198183834
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2021 17:54 schreef Domnivoor het volgende:
De zoons worden verdacht van moord dan wel doodslag dan wel het zoek maken van het lichaam.
De verdenking tegen de vader bleek vandaag minder ernstig.
Bizar ....
pi_198183879
Dan heeft Hans de winter in een cel doorgebracht, dat lijkt mij positief.
Anoniem
pi_198184101
Die zitten dus al 30 dagen in volledige beperking... ben je 15 jaar. :{
Ik dacht dat dat niet zo lang mocht bij minderjarigen.
pi_198192811
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 19:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ook apart dat vader elders ingeschreven stond...
Waarschijnlijk fraude met Kindgebonden Budget (dat zit de alleenstaande oudertoeslag in), Zorgtoeslag etcetra. en eventueel Huurtoeslag.
pi_198668576
twitter


Stukje threesome. @Scrummie
  woensdag 24 maart 2021 @ 17:05:55 #216
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_198668645
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 17:02 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]

Stukje threesome. @:scrummie
Huh..
pi_198668683
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 17:02 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]

Stukje threesome. @:scrummie
Die oudste broer is 4 jaar ouder dan Lotte
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Spellchecker woensdag 24 maart 2021 @ 17:10:49 #218
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198668754
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 17:02 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]

Stukje threesome. @:scrummie
Nee, ze hadden niet tegelijk een relatie met haar.
Lezen.
pi_198668771
quote:
1s.gif Op woensdag 24 maart 2021 17:10 schreef maily het volgende:

[..]

Nee, ze hadden niet tegelijk een relatie met haar.
Lezen.
:T
pi_198671332
quote:
1s.gif Op woensdag 24 maart 2021 17:10 schreef maily het volgende:

[..]

Nee, ze hadden niet tegelijk een relatie met haar.
Lezen.
Een onverwachte wending. En ze hebben gezamenlijk de politie gebeld. Verdrietige zaak met veel verliezers
  donderdag 22 april 2021 @ 14:59:44 #221
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_199110907
Ouders Lotte (14) uit Almelo reageren op eerste rechtszaak rond verdachte broers: "De onderste steen moet boven"

quote:
Ze maakten vandaag de eerste keer de gang naar de rechtbank, de ouders van de 14-jarige Lotte uit Almelo. De twee broers die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van hun dochter moesten namelijk voor de rechter verschijnen. En hoe pijnlijk ook, de ouders zijn vastbesloten alle rechtszaken bij te wonen. "De onderste steen moet boven. Het is voor ons van groot belang om precies te weten wat er met onze dochter is gebeurd."

De twee broers - nu 15 en 18 jaar - die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Lotte, moesten vandaag een eerste keer voor de rechter verschijnen. Omdat ze beiden minderjarig waren op het moment dat Lotte om het leven kwam, gebeurde dat voor de kinderrechter en daarmee dus achter gesloten deuren.

Tijdens de rechtszaak vanochtend werd bekend dat beide broers voorlopig vast blijven zitten. Ze verblijven in een observatiekliniek speciaal voor jeugdige verdachten, waar hun psyche wordt onderzocht. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

Filmbeelden
Zoals RTV Oost vanochtend wist te melden, beschikt justitie over filmbeelden waarop beide broers te zien zijn. Ze zijn herkenbaar aan hun kleding. De oudste droeg een hoody, de jongste is te herkennen aan zijn witte gympen.

Een van de grote vragen is nu of de oudste van de twee broers eventueel toch volgens het volwassenenstrafrecht zal worden berecht. Het vermeende misdrijf rond Lotte had namelijk slechts anderhalve maand voor zijn achttiende verjaardag plaats. Justitie wil hier in dit stadium nog niet op ingaan.

'Intense dag'
Lotte's ouders waren vandaag aanwezig tijdens de rechtszaak. Een zware beproeving, aldus hun woordvoerder Jeroen Baardemans. Baardemans is verbonden aan 'Namens de Ouders', een organisatie die slachtoffers van schokkende gebeurtenissen bijstaat.

"Uiteraard valt hen dit heel zwaar", aldus Jeroen Baardemans over die eerste rechtszitting. "Het is nog maar drie maanden geleden dat dit met Lotte is gebeurd. Een enorm emotionele en heftige tijd. Nu dit strafproces officieel van start gaat, maakt dat het alleen maar heftiger. Dit was een hele emotionele en intense dag voor ze."

Onderste steen
Hoewel er tijdens een rechtszaak vaak ook pijnlijke details aan de orde komen, hebben de ouders zich voorgenomen alle rechtszaken te willen volgen. "Voor hen is dit enorm belangrijk. Ze hebben gezegd: 'We willen de onderste steen boven. We willen precies weten wat er met onze dochter is gebeurd'."

De zogenoemde pro-formazitting van vanochtend had achter gesloten deuren plaats. De ouders willen om die reden niet ingaan op de vraag of de eerste zitting een aantal vragen heeft beantwoord. "Ze willen de rechtsgang niet frustreren. Vinden het belangrijk dat het recht z'n beloop krijgt. Bovendien hebben ze het idee dat in deze zaak nog niet alles bekend is. Om die reden wensen ze niet inhoudelijk op de zaak in te gaan."

In de ogen kijken
Tijdens de zitting bood de moeder van beide verdachte broers huilend uitvoerig haar excuses aan aan de familie van Lotte.

De oudste broer was vanochtend niet aanwezig tijdens de zitting, de jongste zoon volgde de zaak via een videoverbinding. Lotte's ouders gaven daarop via hun advocaat aan dat ze er prijs op zouden stellen als beide broers tijdens de volgende zitting ook fysiek aanwezig zijn. Omdat ze de jongens graag in de ogen willen kijken. "Ze waren inderdaad teleurgesteld dat de jongens er niet bij waren", aldus Baardemans.

In een later stadium zullen Lotte's ouders gebruik mogen maken van hun spreekrecht. In dat soort gevallen is het niet ongebruikelijk dat nabestaanden het woord rechtstreeks tot verdachten richten. "De vader heeft tijdens de herdenking in het Heracles-stadion al wat gezegd, maar of ze dat ook gaan doen tijdens de rechtszaak weet ik niet. Daarvoor is het nu nog te pril."

Motief
Justitie wil nog niets kwijt over het mogelijke motief. Maar zoals RTV Oost eerder al meldde, was er sprake van een ruzie in de relationele sfeer tussen Lotte en beide broers. Lotte heeft met beide broers een kortstondige verhouding gehad. Overigens onafhankelijk van elkaar, maar met slechts een kort tijdsbestek ertussen. Daarop raakten ze verwikkeld in een ruzie met uiteindelijk fatale afloop.

Omdat het onderzoek in de observatiekliniek nog enkele weken duurt en er vervolgens ook nog rapportage hierover moet worden opgemaakt, staat nu al vast dat de zaak tijdens de zitting op 6 juli nog niet inhoudelijk zal worden behandeld.

https://www.rtvoost.nl/ni(...)ste-steen-moet-boven
  donderdag 22 april 2021 @ 16:14:01 #222
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_199111870
Ruzie die Lotte (14) uit Almelo fataal werd ging over naaktfoto

quote:
De ruzie, die de 14-jarige Lotte uit Almelo begin dit jaar fataal werd, ging over een naaktfoto. De oudste van de twee broers die door justitie verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van het meisje, blijkt een blootfoto van zichzelf naar Lotte te hebben gestuurd. Nadat zij die op haar beurt doorstuurde naar een vriendinnetje en de jongeman daar lucht van kreeg, ontstond onenigheid.

De twee broers uit Almelo van nu 15 en 18 jaar moesten vanochtend een eerste keer voor de kinderrechter verschijnen. Omdat beiden nog in een observatiekliniek verblijven en het onderzoek naar hun psychische gesteldheid nog niet is afgerond, is de zaak aangehouden tot 6 juli. Tot die tijd blijven de jongens vastzitten.

Bij de zogenoemde pro-formazitting van vanochtend waren behalve Lotte's ouders en meerdere familieleden, ook de ouders van de twee verdachten aanwezig. De oudste broer was niet aanwezig, de jongste broer volgde de zitting via een videoverbinding.

Naaktfoto
Uit onderzoek is intussen vast komen te staan dat de oudste van de twee broers een naaktfoto van zichzelf naar Lotte had geappt. Beide broers hadden overigens een kortstondige verhouding met het meisje; los van elkaar, maar met kort tijdsbestek ertussen.

Toen de oudste van de broers ontdekte dat Lotte de delicate foto naar een vriendinnetje had doorgestuurd, was hij kwaad daarover.

Afspraakje
Daarop maakte hij een afspraakje met Lotte in de buurt van haar woonadres, waarbij hij zijn jongere broer meenam. Deze ontmoeting eindigde aan de rand van industrieterrein Het Wendelgoor. Daar kwam het tot een schermutseling, waarbij Lotte tegen de grond werd geduwd. Vervolgens zou ze diverse verwondingen hebben opgelopen.

In sloot beland
Lotte kreeg uiteindelijk een trap richting de sloot, waardoor ze in het water belandde. Het is tot op heden nog niet gelukt de exacte doodsoorzaak vast te stellen, maar volgens forensisch onderzoek is het meest aannemelijke scenario dat ze door verdrinking om het leven is gekomen. Aan de hand van de gegevens van haar kapotte telefoontje kon later bij benadering het tijdstip worden vastgesteld, waarop Lotte in het water terecht kwam.

Scooter gewassen
De jongste van de twee broers zou het lichaam van Lotte met rietmaaisel hebben afgedekt, waarop de twee met de scooter van de oudste naar een nabijgelegen tankstation reden. Daar wasten ze hun handen en maakten de scooter schoon.

Eenmaal thuis werd de vader gealarmeerd, waarop ze met z'n drieŽn in het busje van de vader naar Het Wendelgoor reden. Daar lag het levenloze lichaam van Lotte in het water. Toen de vader zag wat er was gebeurd, belde hij met 112 om te melden dat er 'iemand in het water' lag.

Bij thuiskomst werden de vader en oudste zoon ter plaatse aangehouden, de jongste zoon werd de volgende dag ingerekend. De vader blijft nog wel verdachte, maar omdat hij volgens justitie een minder grote rol in de zaak heeft is hij intussen op vrije voeten gesteld.

Gefilmd
Vanochtend al meldde RTV Oost dat de twee broers zijn gefilmd door de bewakingscamera van een nabijgelegen bedrijf. Deze camera, circa 150 meter verderop, stond deels gericht op de plek waar Lotte werd teruggevonden.

Op deze beelden is te zien hoe beide broers in de weer zijn met waarschijnlijk het lichaam van Lotte. De broers zijn te herkennen aan hun kleding. De oudste droeg die middag een hoody, de jongste is te herkennen aan zijn witte gympen.

De beelden, die aanvankelijk van zeer matige kwaliteit waren, zijn intussen opgewaardeerd en daarmee bruikbaar voor het strafproces; al wordt nog steeds geprobeerd ze verder te verscherpen.

Minderjarig
De broers waren op het moment van de fatale ruzie beiden minderjarig. In principe moeten ze zich daarom voor de kinderrechter verantwoorden. De oudste broer werd echter anderhalve maand later 18 jaar. In theorie kan het Openbaar Ministerie de rechter straks vragen om de jongeman volgens het volwassenenstrafrecht te laten berechten. In dat geval zou hem bij een veroordeling een aanzienlijk hogere straf boven het hoofd hangen.

Het Openbaar Ministerie wil daar in dit stadium nog geen mededelingen over doen.

Omdat het onderzoek in de observatiekliniek nog niet is afgerond en er nog rapportage moet worden opgemaakt, staat nu al vast dat op 6 juli de zaak nog niet inhoudelijk zal worden behandeld.

Eerder vanmiddag reageerden Lotte's ouders via hun woordvoerder tegenover RTV Oost op de rechtszaak. Ze willen vooral dat de onderste steen boven komt en willen exact weten wat er die middag van hun dochter is gebeurd.

https://www.rtvoost.nl/ni(...)-ging-over-naaktfoto
  donderdag 22 april 2021 @ 16:16:50 #223
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_199111900
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:14 schreef Nober het volgende:
Ruzie die Lotte (14) uit Almelo fataal werd ging over naaktfoto
[..]

Wat een verhaal :{
  Spellchecker donderdag 22 april 2021 @ 16:21:17 #224
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_199111944
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:14 schreef Nober het volgende:
Ruzie die Lotte (14) uit Almelo fataal werd ging over naaktfoto
[..]

:X :'(
  donderdag 22 april 2021 @ 16:22:00 #225
435979 Oriente
#Thierryisgevaccineerd
pi_199111954
Sjezus...
  donderdag 22 april 2021 @ 16:23:28 #226
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_199111980
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:16 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Wat een verhaal :{
Nou idd.... vermoord worden vanwege een naaktfoto ;(
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_199111983
Er mag wel meer educatie komen als het gaat om naaktfoto's appen en deze delen met anderen.
  Spellchecker donderdag 22 april 2021 @ 16:25:19 #228
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_199112008
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:23 schreef potjecreme het volgende:
Er mag wel meer educatie komen als het gaat om naaktfoto's appen en deze delen met anderen.
Jij verwoordt het goed. Ik kon zo gauw niet op een fatsoenlijke tekst komen.

Naaktfoto's; maak ze gewoon niet.
Wat GEEN excuus is voor moord.
pi_199112045
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:25 schreef maily het volgende:

[..]

Jij verwoordt het goed. Ik kon zo gauw niet op een fatsoenlijke tekst komen.

Naaktfoto's; maak ze gewoon niet.
Wat GEEN excuus is voor moord.
Klopt en dat bedoelde ik ook niet. Nu is er iemand vermoord. Soms plegen ze zelfmoord of worden depressief. Vandaar dat er veel meer op scholen en ouders hierover gepraat moet worden. De risico's maar ook als je het krijgt dat je er discreet mee omgaat.
pi_199112079
Ik begrijp niet waar ze de vader van verdenken.
pi_199112115
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:30 schreef Harmankardon het volgende:
Ik begrijp niet waar ze de vader van verdenken.
Hij had zijn zonen meteen kunnen aangeven. Vertellen wat er is gebeurd.
  donderdag 22 april 2021 @ 16:33:53 #232
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_199112118
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:23 schreef potjecreme het volgende:
Er mag wel meer educatie komen als het gaat om naaktfoto's appen en deze delen met anderen.
Daar wordt best veel voorlichting over gegeven bij jonge tieners.
Wat dus niet betekent dat ze het alsnog niet doen...
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_199112148
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:33 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Daar wordt best veel voorlichting over gegeven bij jonge tieners.
Wat dus niet betekent dat ze het alsnog niet doen...
Educatie is niet alleen maar over doe maar niet maar ook hoe ga je ermee om. Wat betekend voor de ander als je ze met je vrienden gaat delen. Wat betekent discreet met dat soort zaken omgaan.
En misschien ook maar bespreken hoe maak je ze. Wees niet herkenbaar in beeld.
pi_199112175
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:23 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou idd.... vermoord worden vanwege een naaktfoto ;(
en als 18 jarige naakfoto's sturen aan een 14 jarige :')
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_199112186
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:38 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

en als 18 jarige naakfoto's sturen aan een 14 jarige :')
Hij was toen 17....
  donderdag 22 april 2021 @ 16:40:40 #236
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_199112205
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:36 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Educatie is niet alleen maar over doe maar niet maar ook hoe ga je ermee om. Wat betekend voor de ander als je ze met je vrienden gaat delen. Wat betekent discreet met dat soort zaken omgaan.
En misschien ook maar bespreken hoe maak je ze. Wees niet herkenbaar in beeld.
Snap ik allemaal, maar betekent alsnog niet dat ze het niet doen.
Een puberbrein is nog niet zo ontwikkelt, dat ze zich daar altijd een voorstelling van kunnen maken.

Kunnen we nog zoveel educatie geven en bespreken, soms worden dingen toch uit geprobeerd en grenzen verkend. Net als met drugs, alcohol enz.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_199112273
quote:
1s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:40 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Snap ik allemaal, maar betekent alsnog niet dat ze het niet doen.
Een puberbrein is nog niet zo ontwikkelt, dat ze zich daar altijd een voorstelling van kunnen maken.

Kunnen we nog zoveel educatie geven en bespreken, soms worden dingen toch uit geprobeerd en grenzen verkend. Net als met drugs, alcohol enz.
Ik zeg toch nergens dat tieners het niet meer moeten doen? Dat maak jij ervan. Ik zeg ook niet dat met educatie deze problematiek helemaal weg.

Het delen van naaktfoto's van een ander is niet oke. Lijkt mij dat je van pubers wel mag verwachten dat ze inmiddels weten wat goed en fout is.
  donderdag 22 april 2021 @ 16:50:07 #238
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_199112330
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 16:45 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Ik zeg toch nergens dat tieners het niet meer moeten doen? Dat maak jij ervan. Ik zeg ook niet dat met educatie deze problematiek helemaal weg.

Het delen van naaktfoto's van een ander is niet oke. Lijkt mij dat je van pubers wel mag verwachten dat ze inmiddels weten wat goed en fout is.
Heb je een slechte dag vandaag? Ik zeg ook niet dat het okť is hoor. :{
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 22 april 2021 @ 17:46:03 #239
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_199112977
Raar verhaal. Dan was ze dus in elkaar getrapt en in de sloot beland, vervolgens verdronken waarna de jongens het lijk proberen de verbergen. Dat (moment van mishandelen tot dood gaan door verdrinking) moet al met al toch aardig lang hebben geduurd. En al die tijd waren die jongens daar en deden niks om haar eventueel nog te redden. Dan stonden ze erbij en keken ernaar? Wat vaag zeg.
  donderdag 22 april 2021 @ 17:47:16 #240
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_199112994
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:46 schreef Aventura het volgende:
Raar verhaal. Dan was ze dus in elkaar getrapt en in de sloot beland, vervolgens verdronken waarna de jongens het lijk proberen de verbergen. Dat (moment van mishandelen tot dood gaan door verdrinking) moet al met al toch aardig lang hebben geduurd. En al die tijd waren die jongens daar en deden niks om haar eventueel nog te redden. Dan stonden ze erbij en keken ernaar? Wat vaag zeg.
Inderdaad raar.
Hopelijk komt de waarheid ooit naar boven.
Wie dit leest is een lezer van dit
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')