abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197339910
quote:
'Wild Wednesday': Trump-supporters bestormen Capitool Washington, zitting Senaat afgebroken

Vice-president Mike Pence en anderen overgebracht naar veilige locatie

WASHINGTON - Het Capitool in Washington is in een noodgebied veranderd nadat een woedende menigte Trump-supporters het politieke centrum van de hoofdstad bestormde. Een zitting van de Amerikaanse Senaat waarin de verkiezingsuitslag zou worden vastgesteld, is afgebroken. Volgens Amerikaanse media worden de politici naar een veilige locatie weggeleid. Tal van demonstranten hebben zich naar binnen gewerkt, zelfs tot binnen de ruimte waar de Amerikaanse Senaat normaal gesproken vergadert. De burgemeester heeft een avondklok ingesteld.

Trump-supporters betreden de trappen van het Capitool, het politiek centrum in Washington waar woensdag de verkiezingsuitslag wordt bevestigd.

Mogelijk willen de Trump-supporters het Capitool bezetten. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de prominente senator Chuck Grassley worden overgebracht naar een veilige locatie. Dat zegt een senator tegen het Amerikaanse NBC News. Pence is als vicepresident ook de voorzitter van de Senaat. Grassley is de zogeheten 'president pro tempore', die optreedt als senaatsvoorzitter als de vicepresident afwezig is.

Volgens persbureau Reuters zijn aanhangers van president Trump voor het gebouw slaags geraakt met de politie. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben onverwacht een noodpauze ingelast. Op beelden is te zien dat Trump-supporters het Capitool al filmend binnenwandelen met vlaggen. Ook is er rook te zien, maar waarvan is onduidelijk.

Ook zijn er harde botsingen tussen ordetroepen en Trump-supporters. Woensdag hoorden ze slecht nieuws: de Democraten krijgen door de verkiezingen in Georgia vermoedelijk de controle in zowel het Huis als de Senaat.

Terwijl zijn aanhangers het Amerikaanse Congres bestormden, kwam president Donald Trump niet met een oproep aan hen om te vertrekken en tot rust te komen. In plaats daarvan uitte hij kritiek op zijn eigen vicepresident, Mike Pence. Die ,,had niet de moed om te doen wat had moeten worden gedaan om ons land en onze grondwet te beschermen", schreef Trump op Twitter. ,,De Verenigde Staten eisen de waarheid!", voegde hij eraan toe. Later riep Trump wel op de politie en handhavers te respecteren en vredelievend te blijven. ,,Zij staan aan de kant van ons land."

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence weigerde op eigen houtje de ceremonie te saboteren waarmee officieel wordt vastgesteld dat Joe Biden de winnaar is van de presidentsverkiezingen in november. Trump had van tevoren zijn plaatsvervanger opnieuw opgeroepen een stokje te steken voor de officile winst van Biden.
quote:
Welke consequenties heeft de bestorming van het Capitool voor Trump?
De bestorming van het Amerikaanse Capitool door Trump-aanhangers op woensdag roept in de Verenigde Staten vragen op over de betrokkenheid van president Donald Trump. Hij trekt de legitimiteit van de verkiezingsuitslag in twijfel en zweepte de betogers op. Welke consequenties kan dat voor hem hebben?

President Trump sprak woensdag de duizenden aanhangers toe die zich verzameld hadden in het park aan de zuidkant van het Witte Huis en moedigde hen aan naar het Capitool te gaan. "We gaan onze dappere senatoren en afgevaardigden toejuichen," zei hij, "en waarschijnlijk gaan we niet zo hard juichen voor sommigen van hen, want jullie kunnen ons land nooit terugveroveren met zwakte!"

Na zijn speech, waarin hij zo'n zeventig minuten lang brieste over verkiezingsfraude en gestolen winst, keerde de president terug naar zijn ambtswoning. De Trump-aanhangers trokken de heuvel naar het parlementsgebouw op en ontketenden daar de complete chaos.

Volgens bronnen binnen het Witte Huis weigerde Trump de Nationale Garde op te roepen om de overspoelde politie in het Capitool te ontzetten en moest vicepresident Mike Pence dat uiteindelijk doen. In een videoboodschap riep de president zijn aanhangers later wel op naar huis te gaan, maar herhaalde hij in dezelfde adem zijn ongefundeerde claims.

"Dit is wat je krijgt als een heilige monsterzege in de verkiezingen zo zonder ceremonie en op wrede wijze wordt afgenomen van geweldige patriotten, die al zo lang zo slecht en oneerlijk behandeld zijn", schreef hij op Twitter.

Vervolging zit er niet in
Juridische consequenties voor de rol die de president speelde rond de bestorming zijn onwaarschijnlijk. Trump droeg zijn aanhangers niet letterlijk op het Capitool te bestormen, wat strafrechtelijke vervolging ingewikkeld maakt - de complicaties rond het vervolgen van een zittend staatshoofd nog buiten beschouwing gelaten.

De Democratische afgevaardigde Ilhan Omar uit Minnesota liet woensdagavond weten een afzettingsprocedure voor te bereiden, maar zo'n politieke rechtszaak zou op dezelfde juridische problemen stuiten. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de leiders van haar partij daar veel voor voelen: het zou de immense verdeeldheid in het land nog verder aanwakkeren, en over minder dan twee weken treedt Joe Biden al aan als Trumps opvolger.

Schok bij de Republikeinen
Democraten zijn niet de enigen die tot op het bot geschokt zijn door de gebeurtenissen die zich woensdag voltrokken. Trump-loyalisten in het Congres braken publiekelijk met de president en veroordeelden zijn optreden.

Verschillende medewerkers van het Witte Huis, onder wie adjunct-nationale veiligheidsadviseur Matthew Pottinger en adjunct-perschef Sarah Matthews kondigden hun vertrek aan. Bronnen voorspellen dat anderen hun voorbeeld zullen volgen.

De onvrede is ook doorgedrongen tot het kabinet. Amerikaanse media melden dat daar wordt gepraat over de tijdelijke afzetting, door het 25ste amendement van de grondwet aan te roepen en te verklaren dat Trump niet langer in staat is zijn functie uit te voeren. Die geruchten zijn nog niet erg concreet.

Wel staat vast dat de instemming van vicepresident Pence en een meerderheid van de ministers noodzakelijk zou zijn. Dat is een hoge drempel.

Trump roept ene na andere storm op
De bestorming van het Capitool, een politiek heiligdom voor veel Amerikanen, en de rol die Trump daarbij speelde zijn historisch. Op veel fronten zal hij kunnen blijven vasthouden aan zijn imago als de man die de ene na de andere storm oproept en wonderwel ongedeerd blijft tussen het rondvliegende puin.

De vraag is vooral in hoeverre het chaotische en gewelddadige einde van zijn presidentschap invloed zal hebben op zijn macht over en nalatenschap binnen de Republikeinse Partij.

Liveblogs
https://nos.nl/liveblog/2(...)dklok-ingesteld.html

https://www.nu.nl/verkiez(...)dklok-ingesteld.html

https://www.telegraaf.nl/(...)ng-senaat-afgebroken
pi_197339931
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 10:58 schreef Homey het volgende:


Overigens, als Twitter toch gaat censureren, waarom is de account van de Iraanse ayatollah nog online?
Simpel. Omdat er er op dat account normaal gepost wordt en niet tegen de policy van Twitter ingaat.
  maandag 11 januari 2021 @ 11:37:34 #3
104963 ETA
European Travel Author
pi_197339963
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 10:58 schreef Homey het volgende:

[..]

Massa censuur is geen oplossing. Daar moet toch een zinnig debat over worden gevoerd. Ik vind het wel sterk in Nederland dat extreme partijen als DENK, NIDA en FvD gewoon mee mogen doen zonder restricties. Uiteindelijk scoren zij maar enkele zetels, dus aan de beleidsknoppen kunnen ze niet zitten.

Verder denk ik wel dat Trump deze (mislukte) staatsgreep wel georganiseerd heeft. Hij hoopte dat het leger en politie naar hem zouden overlopen, maar dat is gelukkig niet het geval geweest. Wellicht een teken van megalomaan zijn, denkend dat de instituten jouw staatsgreep gaan steunen.

Lees deze uitgebreide draag, erg interessante analyse van die dag en hoe Trump zich manifesteerde:

https://threader.app/thread/1347908845281095680

Overigens, als Twitter toch gaat censureren, waarom is de account van de Iraanse ayatollah nog online? Die dubbele standaard is een groot probleem.
Je mag extreme gedachtes inderdaad uiten, je hoeft hier geen toestemming van de overheid van te krijgen. Dit is wat met vrijheid van meningsuiting wordt bedoelt.

Echter, als de uiting strafbaar is, dan kan je daar voor worden gestraft.

Verder staat er nergens dat iedereen en alle bedrijven verplicht zijn een platform te bieden voor het uiten van jouw mening. Ik kan mij voorstellen dat het onwenselijk kan zijn als een bepaalde private partij monopoly heeft op platforms voor het uiten van meningen, maar dat is in dit geval niet van toepassing.
Totaal Travel 04-20: 144 vliegtickets, 57 landen, 6 continenten, 913 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_197339972
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:35 schreef Zwoerd het volgende:

[..]

Simpel. Omdat er er op dat account normaal gepost wordt en niet tegen de policy van Twitter ingaat.
Yep, oproepen tot de totale vernietiging van Isral is volstrekt normaal.
pi_197340064
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:38 schreef MegaKaas het volgende:

[..]

Yep, oproepen tot de totale vernietiging van Isral is volstrekt normaal.
Wordt dat gedaan op dat account? Dan mag die er ook afgegooid worden.
  maandag 11 januari 2021 @ 11:59:44 #6
104963 ETA
European Travel Author
pi_197340247
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:38 schreef MegaKaas het volgende:

[..]

Yep, oproepen tot de totale vernietiging van Isral is volstrekt normaal.
Een enkel voorbeeld geven is zinloos, zijn excessen aan beide kanten. Maar aangezien er vaak beweerd wordt dat links wordt voorgetrokken over rechts, daar heb ik nog geen gedegen onderzoek van gezien.

Er zijn wel kwantitatieve onderzoeken geweest, dat er meer rechtse accounts zijn geblokt dan links, maar dat kan ook zijn omdat de rechtse accounts vaker de regels overtreden. Dus het zegt niks. Maar ja, voor bepaalde mensen is een onderbuikgevoel voldoende als "bewijs".
Totaal Travel 04-20: 144 vliegtickets, 57 landen, 6 continenten, 913 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  maandag 11 januari 2021 @ 12:03:08 #7
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_197340301
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:35 schreef Zwoerd het volgende:

[..]

Simpel. Omdat er er op dat account normaal gepost wordt en niet tegen de policy van Twitter ingaat.
Twitter heeft een Tweet van hem verwijderd waarin hij aangaf dat het Covid-vaccin niet zou werken.
"He who knows best, best knows how little he knows."
Thomas Jefferson
pi_197340634
quote:
4s.gif Op maandag 11 januari 2021 12:03 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Twitter heeft een Tweet van hem verwijderd waarin hij aangaf dat het Covid-vaccin niet zou werken.
zo zo
hoi
pi_197340658
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:59 schreef ETA het volgende:

[..]

Een enkel voorbeeld geven is zinloos, zijn excessen aan beide kanten. Maar aangezien er vaak beweerd wordt dat links wordt voorgetrokken over rechts, daar heb ik nog geen gedegen onderzoek van gezien.

Er zijn wel kwantitatieve onderzoeken geweest, dat er meer rechtse accounts zijn geblokt dan links, maar dat kan ook zijn omdat de rechtse accounts vaker de regels overtreden. Dus het zegt niks. Maar ja, voor bepaalde mensen is een onderbuikgevoel voldoende als "bewijs".
_O-
genot
hoi
  maandag 11 januari 2021 @ 12:55:44 #10
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197341196
Al die hypocriete linksmensen snappen werkelijk niet wat er gebeurt.

Nog minder snappen ze hoe hypocriet ze zijn.
pi_197341298
quote:
10s.gif Op maandag 11 januari 2021 12:55 schreef YoungDriller het volgende:

Al die hypocriete linksmensen snappen werkelijk niet wat er gebeurt.

Nou leg het de naieve linksen dan maar eens in je eigen woorden uit wat er volgens jou afgelopen woensdag dan precies wel gebeurt is. ^O^
pi_197341348
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:02 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Nou leg het de naieve linksen dan maar eens in je eigen woorden uit wat er volgens jou afgelopen woensdag dan precies wel gebeurt is. ^O^
Dat kan je niet begrijpen omdat je links bent
pi_197341354
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:02 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Nou leg het de naieve linksen dan maar eens in je eigen woorden uit wat er volgens jou afgelopen woensdag dan precies wel gebeurt is. ^O^
een wereldleider is van alle grote online platformen getrapt, tezamen met veel gebruikers (die echt niet allemaal neo nazi's zijn)
tegelijkertijd worden alternatieve platformen geboycot door partijen als amazon

that's about it, mag je het er omheen zelf inkleuren
hoi
  maandag 11 januari 2021 @ 13:07:29 #14
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197341403
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:02 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Nou leg het de naieve linksen dan maar eens in je eigen woorden uit wat er volgens jou afgelopen woensdag dan precies wel gebeurt is. ^O^
Een opsomming.
https://www.dropbox.com/s(...)0989_110772.jpg?dl=1
pi_197341418
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:05 schreef aTypisch het volgende:

[..]

een wereldleider is van alle grote online platformen getrapt, tezamen met veel gebruikers (die echt niet allemaal neo nazi's zijn)
tegelijkertijd worden alternatieve platformen geboycot door partijen als amazon

that's about it, mag je het er omheen zelf inkleuren
Mijn reactie is: nu pas?
  maandag 11 januari 2021 @ 13:08:03 #16
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_197341421
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:04 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat kan je niet begrijpen omdat je links bent
Dat is natuurlijk onzin. Je kunt de motivatie er achter misschien niet snappen, maar wat er feitelijk gebeurd is valt weinig aan te snappen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_197341447
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:08 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk onzin. Je kunt de motivatie er achter misschien niet snappen, maar wat er feitelijk gebeurd is valt weinig aan te snappen.
Feiten zijn ook alleen maar meningen
  maandag 11 januari 2021 @ 13:10:03 #18
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_197341455
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:09 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Feiten zijn ook alleen maar meningen
Alternative facts, baby!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_197341514
quote:
Feit dat er al zoveel gebeurde in een enkele rel en het wonderbaarlijk bij maar 1 dode agent bleef zegt natuurlijk heel veel over hoe ernstig het is. Ik heb bij de BLM rellen ook nooit een groep een agent zien lynchen...

Dat het verder juist geinstigeerd werd door de huidige president maakt het helemaal een item voor de geschiedenisboeken.
pi_197341537
Oeps.. daar ging het narratief

twitter
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  maandag 11 januari 2021 @ 13:20:10 #21
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197341632
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:13 schreef kipknots het volgende:

[..]

Feit dat er al zoveel gebeurde in een enkele rel en het wonderbaarlijk bij maar 1 dode agent bleef zegt natuurlijk heel veel over hoe ernstig het is. Ik heb bij de BLM rellen ook nooit een groep een agent zien lynchen...

Dat het verder juist geinstigeerd werd door de huidige president maakt het helemaal een item voor de geschiedenisboeken.
Ik weet niet of je hebt opgelet maar we zitten in de nadagen van de huidige president. De volgende huidige president steunt BLM en Antifa al ruim 7 maanden. Maar kennelijk is dat niet erg genoeg.

Trump heeft zich uitgesproken tegen die idioten die het capitol bestormde. Waar is Biden?
  maandag 11 januari 2021 @ 13:29:56 #22
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_197341801
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:14 schreef Oostwoud het volgende:
Oeps.. daar ging het narratief

[ twitter ]
Gefeliciteerd. Je hebt eens te meer bewezen dat Trump zichzelf met enige regelmaat tegenspreekt. Zelfs in dezelfde speech.

Here's a cookie...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 11 januari 2021 @ 13:31:03 #23
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_197341823
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:20 schreef YoungDriller het volgende:
Trump heeft zich uitgesproken tegen die idioten die het capitol bestormde.
Nadat hij ze patriots noemde en zei dat ie van ze hield.

Cool man.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 11 januari 2021 @ 13:34:07 #24
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197341867
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nadat hij ze patriots noemde en zei dat ie van ze hield.

Cool man.
Moet jij eens kijken hoe de politici aan de andere kant van de gang praten over hun BLM/Antifa helden. :Y

Maar goed, ik begrijp dus dat je op dat na niet veel hebt om je argumenten te onderbouwen?
pi_197341903
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nadat hij ze patriots noemde en zei dat ie van ze hield.

Cool man.
Waarmee hij natuurlijk doelde op 95% (nog laag) van de aanwezigen. Niet op het extreme deel wat ook aanwezig was, al dan niet in kleine hoeveelheden.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_197341921
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:36 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Waarmee hij natuurlijk doelde op 95% (nog laag) van de aanwezigen. Niet op het extreme deel wat ook aanwezig was, al dan niet in kleine hoeveelheden.
Waarom zegt hij dat dan niet?
pi_197341943
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:38 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

Waarom zegt hij dat dan niet?
Geen idee, misschien omdat dat 'common sense' is.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_197341958
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:29 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Gefeliciteerd. Je hebt eens te meer bewezen dat Trump zichzelf met enige regelmaat tegenspreekt. Zelfs in dezelfde speech.

Here's a cookie...
Je hebt het tegen volk dat als Trump zou zeggen "Nice place you got here, it would be a shame if something happened to it," trots zou beweren dat hij de uitbater nota bene complimenteerde met zijn etablissement!
pi_197341960
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:38 schreef MegaKaas het volgende:

[..]

Yep, oproepen tot de totale vernietiging van Isral is volstrekt normaal.
Je doelt op de Trump-aanhangers met "6MWE" of "Arbeit macht frei" met zo'n Auschwitz-tekst?
Daarmee doelt men bewust op de vernietiging van ieder mensenleven dat tot het volk Israel (cq het Joodse volk) behoort.

En die "vernietiging van de staat Isral" van een of andere Ayatollah. Heeft dat wellicht betrekking op het feit dat de bestuursvorm Israel met zijn bezettingsdriften een halt moet worden toegeroepen?
Maar dat het niet een kwestie is van de bevolking als individuen aan te vallen.

Da's niet helemaal duidelijk.
Je kunt beter n kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197341970
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:39 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Geen idee, misschien omdat dat 'common sense' is.
Net zoals het common sense is dat er geen fraude was en Trump gewoon eerlijk verloren heeft. Tja...
  maandag 11 januari 2021 @ 13:41:12 #31
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_197341978
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:34 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Moet jij eens kijken hoe de politici aan de andere kant van de gang praten over hun BLM/Antifa helden. :Y

Maar goed, ik begrijp dus dat je op dat na niet veel hebt om je argumenten te onderbouwen?
Volgens mij snap je zelf niet helemaal wat je vraagt.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_197342299
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Daar gaat niks mee gebeuren. Dan zullen de Republikeinen ook een soort van verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie moeten nemen, en dat gaan ze nooit doen.
Als de republikeinen geen afstand gaan nemen van wat er gebeurd is kan dit gedoe ze nog minstens twintig jaar achtervolgen. De hele impeachement wordt ook gestart om senatoren te laten uitspreken hoe ze er tegen over staan. Nemen ze geen afstand dan zal dat op enig moment tegen ze gebruikt worden. De kans om dan ooit nog president te worden is dan vrijwel nul natuurlijk. Vergeet niet dat ongeveer elke zwevende kiezer die democratie wel hoog heeft voorlopig niet meer op iemand als Trump zal gaan stemmen.

Die impeachment krijgen ze er nooit door in ruim een week. Ik neem aan dat het proces (van impeachment) stopt op 20 januari.
  maandag 11 januari 2021 @ 14:01:40 #33
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197342359
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 13:41 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Volgens mij snap je zelf niet helemaal wat je vraagt.
Vraagt?

Ik ZEG dat je hypocriet bent en niet snapt waar het om gaat.
pi_197342378
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:33 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ook Arnold is compleet gek geworden dus. Vergelijking met Kristalnacht :D _O-
Mag je vinden, dat die vergelijking ongepast is.
Het is wel veelzeggend dat een republikein als Arnold dit zegt.
Je kunt beter n kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197342746
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 10:37 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ze begonnen met het in brand steken van de Reichtag.

Zie je nu wat er aan de hand is?
De Reichtag is in brand gestoken door Marinus van der Lubbe, een Nederlands arbeider en communist.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197342809
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:02 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Mag je vinden, dat die vergelijking ongepast is.
Het is wel veelzeggend dat een republikein als Arnold dit zegt.
Hoezo dat? Arnold is geen relevant politicus. De demonstratie/rellen in en rond het Capitool zijn nergens te vergelijken met de antisemitische pogrom van 1938, waarbij tussen de 400 en 1400 doden vielen en ~30000 Joden werden gedeporteerd.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197342831
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:19 schreef Eufonie het volgende:

[..]

De Reichtag is in brand gestoken door Marinus van der Lubbe, een Nederlands arbeider en communist.
Uhm dat is allesbehalve eenduidig. Wel is zeker dat hij de schuld heeft gekregen idd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_197342923
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:25 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Marinus van der Lubbe
quote:
According to Ian Kershaw, writing in 1998, the consensus of nearly all historians is that Van der Lubbe had in fact set the Reichstag on fire.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197342944
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:30 schreef Eufonie het volgende:

[..]

[..]

Oke, ik had anders begrepen maar bij deze geef ik je gelijk.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_197343234
Nog geen reactie op de dubbele standaard, zie ik? Voorspelbaar weer.

Trump tegen zwarte relschoppers: looting is shooting!
Trump tegen witte terroristen die tegen de politie vechten en een overheidsgebouw binnenforceren om op senatoren en de VP te jagen/lynchen: .....
pi_197343273
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:24 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Hoezo dat? Arnold is geen relevant politicus. De demonstratie/rellen in en rond het Capitool zijn nergens te vergelijken met de antisemitische pogrom van 1938, waarbij tussen de 400 en 1400 doden vielen en ~30000 Joden werden gedeporteerd.
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:24 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Hoezo dat? Arnold is geen relevant politicus. De demonstratie/rellen in en rond het Capitool zijn nergens te vergelijken met de antisemitische pogrom van 1938, waarbij tussen de 400 en 1400 doden vielen en ~30000 Joden werden gedeporteerd.
Welke historische feiten mag je dan wl met elkaar vergelijken.
Een vergelijking houdt vrijwel altijd in dat er verschillen zijn.
Jij noemt een aantal doden. Dat is ongetwijfeld meer dan het aantal dat viel tijdens de Capitool-bestorming.
Maar dat is een gradueel verschil. Geen essentieel verschil.
Kristallnacht duidt om gebroken glas. Dat komt overeen met de Capitool-bestorming.
De lieden bij de bestorming lieten anti-semitische leuzen op hun kleding zien.
Het was een aanval op het "Huis van de democratie". Naast een "Huis van religie" een aanval op de grondrechten van de burger.
Een vergelijking hoeft niet te betekenen dat alle feiten hetzelfde zijn.
Je kunt beter n kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197343456
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:47 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

[..]

Welke historische feiten mag je dan wl met elkaar vergelijken.
Een vergelijking houdt vrijwel altijd in dat er verschillen zijn.
Jij noemt een aantal doden. Dat is ongetwijfeld meer dan het aantal dat viel tijdens de Capitool-bestorming.
Maar dat is een gradueel verschil. Geen essentieel verschil.
Kristallnacht duidt om gebroken glas. Dat komt overeen met de Capitool-bestorming.
De lieden bij de bestorming lieten anti-semitische leuzen op hun kleding zien.
Het was een aanval op het "Huis van de democratie". Naast een "Huis van religie" een aanval op de grondrechten van de burger.
Een vergelijking hoeft niet te betekenen dat alle feiten hetzelfde zijn.
Vrijwel alles wat je gaat vergelijken kent verschillen, het belangrijkste echter is dat er relevante overeenkomsten zijn. Je kan prima Breivik vergelijken met de aanslag op Bataclan bijvoorbeeld. Zelfde acceptatie van geweld, noodzakelijkheid zien als redenatie voor de uitvoering enzovoorts.

Kristallnacht was een antisemitische pogrom welke werd getolereerd door de overheid en lokale autoriteiten. Beide zijn nergens van toepassing op de Capitoolbestorming. Als de vergelijking gaat over deportaties van Oeigoeren in China was de vergelijking met Kristalnacht prima. Relschoppers bij n locatie wegens boosheid over een verkiezingsuitslag et al, waar werd ingegrepen door de autoriteiten en waar later de FBI deelnemers is gaan opsporen ligt zover af van de Kristalnacht dat het haast absurd is de vergelijking te maken.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197344115
Waarom blijft het hier over de vergelijking met de kristalnacht gaan?

Persoonlijk vind ik het tien keer belangrijker dat een ex-gouverneur van een belangrijke staat, dus hoog geplaatst republikein zeer duidelijk afstand neemt van het gevoerde geweld en de aanstichter daarvan.

Eindelijk eens een fatsoenlijke reactie op de handreiking van Biden om er weer n volk van te maken waarbij onderlinge verschillen en standpunten prima zijn maar waar men wel weer respect voor elkaar heeft in plaats van elkaar de tent uit te vechten.
pi_197344990
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 15:23 schreef qajariaq het volgende:
Waarom blijft het hier over de vergelijking met de kristalnacht gaan?

Persoonlijk vind ik het tien keer belangrijker dat een ex-gouverneur van een belangrijke staat, dus hoog geplaatst republikein zeer duidelijk afstand neemt van het gevoerde geweld en de aanstichter daarvan.

Eindelijk eens een fatsoenlijke reactie op de handreiking van Biden om er weer n volk van te maken waarbij onderlinge verschillen en standpunten prima zijn maar waar men wel weer respect voor elkaar heeft in plaats van elkaar de tent uit te vechten.
Dezelfde Biden die dan wel met dit punt komt:

twitter


Alleen maar kolen op het vuur.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197345081
Dat je dingen niet met elkaar mag vergelijken omdat ze verschillen is natuurlijk te idioot voor woorden, typisch zolderkamerretoriek weer, maar ik vind de kristalnacht ook een vergezochte. Maar Arnold trekt geen conclusie ermee, hij waarschuwt voor wat kan komen, en in die optiek is het gewoon een oke betoog, dat is juist des Amerikaans om goed aan te dikken, dat is ook wat het klootjesvolk begrijpt.

Hoe dan ook, een ex-gouverneur zijn geeft je wat validiteit, maar heeft Arnold die ook echt? Is hij onderdeel van iets, of is ie niet gewoon een posterboy voor de partij?
Op zaterdag 14 november 2020 13:15 schreef LXIV het volgende:
Sinterklaas als propagandavehikel voor omvolking en corona-angstzaaierij. Dit land is failliet.
Op Ongehoord Nederland is een echte sinterklaas en pieten te zien.
pi_197345325
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 14:56 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Vrijwel alles wat je gaat vergelijken kent verschillen, het belangrijkste echter is dat er relevante overeenkomsten zijn. Je kan prima Breivik vergelijken met de aanslag op Bataclan bijvoorbeeld. Zelfde acceptatie van geweld, noodzakelijkheid zien als redenatie voor de uitvoering enzovoorts.

Kristallnacht was een antisemitische pogrom welke werd getolereerd door de overheid en lokale autoriteiten. Beide zijn nergens van toepassing op de Capitoolbestorming. Als de vergelijking gaat over deportaties van Oeigoeren in China was de vergelijking met Kristalnacht prima. Relschoppers bij n locatie wegens boosheid over een verkiezingsuitslag et al, waar werd ingegrepen door de autoriteiten en waar later de FBI deelnemers is gaan opsporen ligt zover af van de Kristalnacht dat het haast absurd is de vergelijking te maken.
Het is geen n op n vergelijking, het is om wat raakvlakken aan te geven wat er kan gebeuren als een zittende macht een deel van de bevolking probeert op te ruien.
Dit, dus.
pi_197345403
Trump is een engnek en mag van mij gearresteerd worden voor landverraad.

Daarnaast hoop ik dat het zinnige midden, zowel in de politiek als media, de mainstream wordt.

Maar die woke linkse uitspraken van Biden baart mij zorgen. Ook de persoonlijkheidscultus in de media rondom Kamala Harris is een veeg teken. Straks mag je berhaupt geen kritiek meer leveren op Kamala, want racisme. Dat is het Noord-Koreaanse model.
  maandag 11 januari 2021 @ 16:38:06 #49
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_197345559
quote:
10s.gif Op maandag 11 januari 2021 12:55 schreef YoungDriller het volgende:

Al die hypocriete linksmensen snappen werkelijk niet wat er gebeurt.

Nog minder snappen ze hoe hypocriet ze zijn.
Lekker aan het trollen, troll?
"He who knows best, best knows how little he knows."
Thomas Jefferson
pi_197345733
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2021 16:22 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Het is geen n op n vergelijking, het is om wat raakvlakken aan te geven wat er kan gebeuren als een zittende macht een deel van de bevolking probeert op te ruien.
Wat is het verschil tussen een "n op n vergelijking" en een gewone "vergelijking"?
Ik vind dat alles met elkaar vergeleken kan worden. Als je je kwaad maakt om de vergelijking heb je dus geen (of onvoldoende) materiaal om de verschillen aan te wijzen.
Je kunt beter n kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')