Bij slagers en in supermarkten zie je vaak twee soorten vlees hiervoor liggen. Rouladen aus der Oberschale en nog eentje waar ik zo niet op kom.quote:Op maandag 11 januari 2021 07:52 schreef Foeksia het volgende:
Ik zou wel graag weer eens Rinderrouladen maken. Eerder wel zelf gemaakt met de Rinderrouladenlapjes, welke ik kocht in Duitsland. Weet iemand welke vlees ik hier in Nederland voor kan gebruiken? Ik dacht zelf eerst aan rosbieflapjes of bieflappen, alleen worden die hier meestal rosé bereid. Vandaar dat ik het niet zo goed weet eigenlijk.
Dank u. Ik weet het nog nietquote:Op maandag 11 januari 2021 04:56 schreef minilot het volgende:
Puik topic geworden @:DerLudolf! Wat ga je zelf maken?
Ik doe maar weer eens mee. Duitsland
Dan moet je het deze week misschien zelf eens maken?quote:Op maandag 11 januari 2021 09:54 schreef Kanaroe het volgende:
Kassler kotelet, mijn favoriete fleisch uit Duitsland. In Nederland niet koop helaas.
Wij namen het vroeger wel mee na een vakantie, zo lekker!
Leuk topic, ik ga het volgen
Ik zie ze ook vaak bij de pasta staan. Maken Duitsers ze vaak zelf?quote:Op maandag 11 januari 2021 11:11 schreef Jagärtrut het volgende:
Misschien van de week maar eens Spätzle maken
Gedroogde Spätzle is vies.quote:Op maandag 11 januari 2021 17:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik zie ze ook vaak bij de pasta staan. Maken Duitsers ze vaak zelf?
Geen idee waar ik zou moeten beginnen! Het is een soort 'beschermd' recept ook. Ik ben in Duitsland geboren, en at dat soort vlees ook nergens anders dan daar. Hier word wel casseler rib verkocht, maar dat lijkt er in de verste verte niet op.quote:Op maandag 11 januari 2021 17:50 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan moet je het deze week misschien zelf eens maken?
Een Henkelman, twee Henkelmännerquote:Op maandag 11 januari 2021 19:44 schreef sigme het volgende:
Wat een geweldige OP, @:derludolf!
Ik heb hier wel een Henkelmänner staan, zo'n mooie gewolkte groene als linksvoor op de foto. Met deksel
Qua eten zal ik eens in mijn grote boek kijken of ik iets leuks vind. Ik heb nog wel wat Schweinefleisch, en toevallig net vandaag een dikke Wirnsing uit de moestuin gehaald. Maar m'n kummel is op...
Het staat al een jaar dus ik kan aanstaande augustus al oogstenquote:Op maandag 11 januari 2021 22:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een Henkelman, twee Henkelmänner
Dank voor de veer in de kont, ik ben niet zo'n schrijver en heb het uiteindelijk allemaal redelijk op het laatste moment afgemaakt.
Kummel, dat gaat @:Lucky_Strike verbouwen, maar volgens mij is het een tweejarig gewas, dus als we daar op moeten wachten Heb er vertrouwen in dat je ook zonder wel iets voedzaams op tafel tovert
quote:Op maandag 11 januari 2021 08:33 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bij slagers en in supermarkten zie je vaak twee soorten vlees hiervoor liggen. Rouladen aus der Oberschale en nog eentje waar ik zo niet op kom.
Wat ze gemeen hebben is dat het hele grote magere stukken zijn. Groter dan het stuk waar ze hier vaak riblappen van snijden. Die gaan dan op de snijmachine om er een plak van gelijkmatige dikte (of dunte) te snijden.
Oberschale is de bovenbil. Bieflap is uit de schouder lees ik.
Als de slager daar bekend mee is. Ik zou niet niet een keurslager oud gaan (die verkopen naar mijn ervaring vooral geportioneerde lapjes en gemarineerd spul) maar gewoon een zelfslachtende waar ze zoiets van een groot stuk kunnen snijdenquote:Op dinsdag 12 januari 2021 08:48 schreef Foeksia het volgende:
Ja klopt. Toen ik de roulladen uit Duitsland ging vullen, viel mij dat ook op. Het waren dunn lange lappen en breder in het midden, zodat ze weer netjes in een rolletje konden zeg maar. Hier in Nederland is al het vlees nogal in kleine lapjes gesneden helaas. Uit de Nederlandse recepten online, wordt ik niet veel wijzer. Men spreekt dan over: dunne runderlappen. Kwam ook bieflappen tegen. Stel ik ga morgen langs de slager, kan ik gewoon vragen om dunne bieflappen, graag groot, want wil er roulladen van maken?
[..]
Bij de Aldi hebben ze de casseler rib (af en toe?) in de vleeskoeling liggen en natuurlijk casseler voor op brood.quote:Op maandag 11 januari 2021 19:27 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Geen idee waar ik zou moeten beginnen! Het is een soort 'beschermd' recept ook. Ik ben in Duitsland geboren, en at dat soort vlees ook nergens anders dan daar. Hier word wel casseler rib verkocht, maar dat lijkt er in de verste verte niet op.
Schmand, spek en ui. Lekker simpelquote:Op dinsdag 12 januari 2021 11:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik houd het makkelijk (en toevallig ook mijn favoriet Duitse gerecht): flammkuchen
Alles in huis, ik denk dat het donderdag op het menu staat. Kan ik nog even broeden op welk beleg ik precies ga gebruiken.
Bedankt voor de tip, al vermoed ik dat het niet hetzelfde zal zijn dan de vleesbereiding die ik bedoel.quote:Op dinsdag 12 januari 2021 12:19 schreef Zana het volgende:
[..]
Bij de Aldi hebben ze de casseler rib (af en toe?) in de vleeskoeling liggen en natuurlijk casseler voor op brood.
Beetje jaloers op je uit eigen tuin eten!quote:Op dinsdag 12 januari 2021 20:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten bratkartoffeln met spek en gebakken zuurkool met kummel.
Aardappels uit eigen tuin, zelfgerookt spek en een beetje ganzenvet. Zelfgenmaakte zuurkool van eigen kool, in juni gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik ben er ook echt enorm trots op en vooral heel blij meequote:Op dinsdag 12 januari 2021 20:44 schreef Yinny het volgende:
[..]
Beetje jaloers op je uit eigen tuin eten!
Niet zo vaak, denk ik. Aantal vrienden van ons doen het regelmatig... Is uiteindelijk ook niet zo moeilijk .quote:Op maandag 11 januari 2021 17:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik zie ze ook vaak bij de pasta staan. Maken Duitsers ze vaak zelf?
Dat is geen Duitse hoeveelheidquote:Op vrijdag 15 januari 2021 19:54 schreef Hupje het volgende:
Jummie, ik zou alles eten wat hier tot nu toe gepost is
[ afbeelding ]
Currywurst!
Ik schep de kinderportie altijd wat eerder op, dus dat is makkelijker om daar de foto van te makenquote:
Aha. Zelf de saus ook gemaakt of kun je dat in Nederland kopen. Geen idee hoe je die überhaupt maakt hoor.quote:Op vrijdag 15 januari 2021 20:01 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik schep de kinderportie altijd wat eerder op, dus dat is makkelijker om daar de foto van te maken
Kind heeft trouwens ook nog een keer opgeschept, hij vond het lekker
Aardappels uit eigen tuin 😍quote:Op dinsdag 12 januari 2021 20:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten bratkartoffeln met spek en gebakken zuurkool met kummel.
Aardappels uit eigen tuin, zelfgerookt spek en een beetje ganzenvet. Zelfgemaakte zuurkool van eigen kool, in juni gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik had een recept gevonden, smaakte best oké maar toch net niet zoals in Duitslandquote:Op vrijdag 15 januari 2021 20:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aha. Zelf de saus ook gemaakt of kun je dat in Nederland kopen. Geen idee hoe je die überhaupt maakt hoor.
Potverdrietjes, jij hebt echte Duitse Kassler gegeten! Ik ben jaloers!quote:Op vrijdag 15 januari 2021 19:32 schreef derLudolf het volgende:
Ik wou wat foto's uploaden, maar ik heb alleen maar zwarte bestanden in m'n album staan
Was wel lekker, de boerenkool met Kasseler.
Jawohl!quote:Op zaterdag 16 januari 2021 14:17 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Potverdrietjes, jij hebt echte Duitse Kassler gegeten! Ik ben jaloers!
(Edeka is een Duitse winkelketen toch..?)
Weet jij of je een varkensknie rauw kunt kopen in de Duitse grote supermarkten?quote:
Haxe bedoel je? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij wel. Anders is het wel te bestellen.quote:Op zaterdag 16 januari 2021 17:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Weet jij of je een varkensknie rauw kunt kopen in de Duitse grote supermarkten?
Doorgaans wel.quote:Op zaterdag 16 januari 2021 17:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Weet jij of je een varkensknie rauw kunt kopen in de Duitse grote supermarkten?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 17 januari 2021 19:25 schreef Jagärtrut het volgende:
Zo, vandaag spätzle gemaakt. Wat een zootje wordt dat toch altijd, maar wel lekker.
Verslagje in de spoiler:Ziet er lekker uit. Wat is een spatzler ding? Kan je dat ook buiten Duitsland kopen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
quote:Op zondag 17 januari 2021 19:25 schreef Jagärtrut het volgende:
Zo, vandaag spätzle gemaakt. Wat een zootje wordt dat toch altijd, maar wel lekker.
Verslagje in de spoiler:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Extra kudos voor het Boerenbont in het buitenland.Kranplätze müssen verdichtet sein
Zo te zien wel.quote:Op zondag 17 januari 2021 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Wat is een spatzler ding? Kan je dat ook buiten Duitsland kopen?
dank,komt op het te kopen lijstjequote:Op zondag 17 januari 2021 19:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo te zien wel.
https://www.huis-en-comfo(...)tzleschaaf-p1633760/
Een soort schaaf wat je veel rommel mee maakt. Spätzle horen eigenlijk van een houten snijplank geschaafd te worden, maar dat heb ik nog nooit gedaan...quote:Op zondag 17 januari 2021 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Wat is een spatzler ding? Kan je dat ook buiten Duitsland kopen?
Ja, dat sleep ik al een beetje tijd met me mee, van land naar land. Van mijn oma geërfd...quote:Op zondag 17 januari 2021 19:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Extra kudos voor het Boerenbont in het buitenland.
Ik heb het mensen trouwens ook wel eens met een pureeknijper zien doen...quote:
Die heb ik. En net een flimpje gezien met een rasp boven kokend water en dan met een deegschraper het deel er over halen. Bij tijd (en vlak voor de hulp komt ) maar eens makenquote:Op zondag 17 januari 2021 19:42 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Ik heb het mensen trouwens ook wel eens met een pureeknijper zien doen...
De enige echtequote:Op dinsdag 12 januari 2021 13:29 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Schmand, spek en ui. Lekker simpel
Totaal gemist! Misschien vandaag voor avondeten...quote:Op zaterdag 16 oktober 2021 10:53 schreef derLudolf het volgende:
Bijna negen maanden later, NDR Niedersachsen bericht dat het vandaag internationale dag van het brood is. Alleen in Duitsland zijn al 3200 soorten brood in het "Brotregister" (dat kan ook alleen in Duitsland volgens mij
Hier een selectie.
https://www.brotexperte.d(...)tschen-brotregister/
Gaat iemand nog een (Duits) brood bakken vandaag?
Ach ja er is ook wel elke dag een "internationale dag van". Gisteren was het ook internationale reanimatiedag, ik bedoel maar.quote:Op zondag 17 oktober 2021 07:42 schreef Yinny het volgende:
[..]
Totaal gemist! Misschien vandaag voor avondeten...
Sjips, ook vergeten!quote:Op zondag 17 oktober 2021 09:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ach ja er is ook wel elke dag een "internationale dag van". Gisteren was het ook internationale reanimatiedag, ik bedoel maar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |