abonnement Unibet Coolblue
pi_197554988
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 17:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Een motor kost je geen reet zolang dat ding stilstaat. En schorsen is ook eenvoudig aangezien je hem net zo makkelijk achterin de tuin parkeert.

En een auto, het hangt er natuurlijk een beetje vanaf maar een WA'tje met wat schadevrije jaren is niet heel duur en zolang het geen Chevy Silverado op LPG is valt de MRB ook wel een beetje mee. En voor de rest heb je het zelf in de hand, weinig rijden is weinig brandstof is weinig kosten.
Nee, het is allemaal niet duur. Maar toch al heel snel 10% van je totale inkomen als bijstandsklant. Lijkt me toch dat je met zo'n inkomen net effe andere prioriteiten stelt. Eten bijvoorbeeld? Maar ja, als je dat al van iemand anders krijgt....

quote:
Dat is mooi, ga dan ook maar bij de voedselbanken en het Leger des Heils posten. Daklozen krijgen ook gewoon bijstand.
Voor daklozen is er een andere bijstandsnorm, die is veel lager.

En dat van die voedselbank is een goed punt, toen die opkwamen is er in veel gemeenten discussie geweest over hoe daar mee om te gaan. Sommige gemeenten weigeren tot op de dag van vandaag om de voedselbank te ondersteunen omdat de bijstandsnorm voldoende zou moeten zijn.

In theorie klopt dat verhaal ook wel, aangezien er sprake is van een beslagvrij bedrag waar iedere bijstandsgerechtigde, ongeacht schulden, over zou moeten kunnen beschikken. De waarheid is natuurlijk veel weerbarstiger, zeker voor mensen die langdurig een minimum hebben. Maar gemeenten die daar zo principieel in zijn, bestaan nog steeds.

Overigens, ik vind het systeem van de bijstand niet goed. Ik heb lang genoeg in de uitkeringsverstrekking en reïntegratie gewerkt om te weten dat er veel fout loopt. Los van dat de uitkeringeb te laag zijn, kloppen de normen onderling ook niet met elkaar. Gezinnen met kinderen hebben het verhoudingsgewijs veel zwaarder dan een alleenstaande ouder. En er wordt ook geen onderscheid gemaakt naar de leeftijd van kinderen in een gezien.

De bedragen mogen veel flexibeler en van mij ook opbouwen naar mate iemand langer in de bijstand zit. Helaas is de politiek mordicus tegen die systematiek omdat ze dat als een beloning zien voor lang in de bijstand zitten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')