abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_196714512
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_196714538
Gevechten uitgebroken tussen de PKK en aanhangers van Barzani in Noord-Irak.


twitter
pi_196849413
twitter

Hopen maar dat het werkt voor de inwoners....
pi_197526589
quote:
Israel Strikes Iran-Linked Targets in Syria. Dozens reported to be killed in one of Israel’s biggest attacks on Iran-backed militias

Israeli warplanes carried out airstrikes early Wednesday in eastern Syria, killing dozens of people according to independent war monitors, in one of its deadliest raids on sites used by Iran-backed militias.

The strikes took place at several locations, including in and near the cities of Deir Ezzour, Mayadeen and al-Boukamal on the Syria-Iraq border, according to Syria’s state news agency SANA. The strikes targeted Syrian government positions, weapons depots and pro-Iranian militias, according to Syrian state media and Suhaib Jaber, who heads Euphrates Post, an independent war monitor.

Around 40 members of forces allied with Syrian President Bashar al-Assad were killed in the strike, according to Omar Abu Layla, who heads the activist network Deir Ezzor24.
Dit was nog van 13 januari.
Incelfrikandel
pi_197550585
Voor het eerst in drie jaar grote zelfmoordaanslagen in Bagdad, eentje is vastgelegd op video:

Tientallen doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad

Een dubbele zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft volgens het leger aan zeker 28 mensen het leven gekost. Nog eens 73 mensen raakten door de explosies gewond.

De aanslagen werden uitgevoerd op een drukke markt op het Tayaran-plein, in het centrum van Bagdad. Volgens een legerwoordvoerder bliezen twee terroristen met bomvesten zichzelf op toen ze werden achtervolgd door ordetroepen. De verantwoordelijkheid voor het geweld is nog niet opgeist.

Het zijn de eerste dodelijke zelfmoordaanslagen in lange tijd in de Iraakse hoofdstad. De laatste keer dat zelfmoordterroristen dodelijke slachtoffers maakten was in januari 2018, eveneens op het Tayaran-plein. Daarbij vielen tientallen doden.

In de jaren ervoor pleegde Islamitische Staat regelmatig aanslagen in Bagdad.
https://nos.nl/artikel/23(...)nslag-in-bagdad.html

UPDATE:

CAIRO (Reuters) - Islamic State claimed responsibility early on Friday for Baghdad's suicide attack, via the group's Amaq news agency on its Telegram channel.

Two men blew themselves up in a crowded Baghdad market on Thursday, killing at least 32 people in Iraq's first big suicide bombing for three years, authorities said, describing it as a possible sign of the reactivation of Islamic State.

https://www.reuters.com/a(...)k-idUSKBN29Q336?il=0

[ Bericht 8% gewijzigd door alilami op 22-01-2021 04:58:43 ]
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197554016
in OP staat dat Obama nog steeds president is
en geen foto van Erdogan en Poetin
Vooruit, Assad mag er ook op van mij
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_197802665
twitter


Golani is al een tijdje bezig met een charmeoffensief, maar een colbert had ik ook weer niet verwacht :D
Incelfrikandel
  woensdag 3 februari 2021 @ 23:05:18 #8
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197806421
De nieuwe Amerikaanse regering zal binnenkort de regio weer flink verkloten.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  donderdag 4 februari 2021 @ 00:14:32 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_197807054
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 19:43 schreef Frikandelbroodje het volgende:
[ twitter ]

Golani is al een tijdje bezig met een charmeoffensief, maar een colbert had ik ook weer niet verwacht :D
Hehehe nice.
pi_197849470
quote:
Kabinet stemt in met onderzoek naar hulp aan gewapende milities in Syri

Het kabinet laat onafhankelijk onderzoek doen naar het eigen steunprogramma aan gewapende milities in Syri. Dat schrijft minister Stef Blok vrijdag aan de Tweede Kamer.
Incelfrikandel
pi_198102247
quote:
quote:
Once synonymous with combat fatigues and weapons, Abu Mohammad al-Jolani has undergone an image change, with the Syrian jihadi this month photographed wearing a western-style business suit.

Jolani is the commander of Hayat Tahrir al-Sham (HTS), the Islamist militants that rules the northwestern region of Idlib, the final bastion of revolutionary opposition to President Bashar al-Assad of Syria after nearly a decade of civil war.

His wardrobe transformation is part of a deliberate rebranding by the group, designated a terrorist organisation by the US and Turkey, as the most powerful Islamist militants in Syria since Isis try to secure a political future for themselves.

Jolani was for many the face of notorious al-Qaeda affiliate Jabhat al-Nusra, since merged into HTS and no longer formally connected to al-Qaeda. HTS wants to convince the international community that Idlib is not — as a US official once called it — “the largest al-Qaeda safe haven since 9/11”.

“They know that’s their only chance for survival . . . to become . . . more moderate . . . more palatable to Turkey and the international community,” said a European diplomat in Beirut.

Navvar Shaban, an analyst at Istanbul think-tank Omran Centre for Strategic Studies, described the rebranding as a “PR campaign showing they’re more willing to have some kind of international negotiation with everyone”.

This month International Crisis Group urged Washington to seek ways for the group to prove itself a legitimate partner and eventually “shed its ‘terrorist’ label”. It argues that the label undermines the ceasefire between Russia, which backs Assad, and Turkey, which supports the opposition, that followed a regime advance on Idlib last year.
quote:
Under its control the region “looks like a conservative, Islamist society which is undemocratic”, said Khalifa. “But it doesn’t look like a lawless area controlled by a militia.” On a recent visit, Khalifa said, she had noticed that walls carrying jihadi slogans had been whitewashed over.

The group has not enforced strict religious rules in Idlib. Women are not forced to cover their faces and people are allowed to smoke. It has even allowed an investor to spend $300,000 building an entertainment complex named after a quintessentially American brand — Disneyland.
:D _O-
Incelfrikandel
pi_198215544
quote:
German court convicts ex-Syrian regime officer in historic case

Eyad al-Gharib, a former low-ranking officer in Syria's intelligence services, was sentenced to four and a half years in prison for aiding and abetting crimes against humanity.
https://www.al-monitor.co(...)y-assad-koblenz.html

quote:
Biden Orders U.S. Airstrike in Syria, Targeting Iran-Backed Militia

Airstrike follows deadly rocket attacks against U.S. forces in Iraq earlier this month
https://www.wsj.com/artic(...)-militia-11614299547

[ Bericht 29% gewijzigd door Frikandelbroodje op 26-02-2021 12:07:56 ]
Incelfrikandel
pi_198403383
twitter
Incelfrikandel
pi_198422661
Opvallend dat hij geen Sputnik-V vaccin heeft gekregen.
pi_198518268
twitter
Incelfrikandel
pi_199018078
Drone-aanval op vliegveld in Irak waar ook Nederlanders zitten: vijf vragen
In Irak werd woensdagnacht een drone afgevuurd op de internationale legerbasis van Erbil. Er zitten ook Nederlandse militairen. Niemand raakte gewond, maar het is de zoveelste keer in korte tijd dat Erbil doelwit is. Wat speelt er?

Wat maakt deze aanval opmerkelijk?
De aanval woensdagnacht in Erbil is, voor zover bekend, de eerste keer dat een drone is ingezet tegen een westerse legerbasis in Irak. Volgens de Koerdische autoriteiten ontplofte een ‘TNT-drone’ – dus vol explosieven – op een hangar van het vliegveld. Onbekend is wat voor soort onbemand vliegtuigje is gebruikt.

Het gebruik van een drone betekent een nieuw hoofdstuk in een lange reeks aanvallen op westerse doelen. Legerbases waar buitenlandse militairen zijn gehuisvest, liggen in Irak om de haverklap onder vuur, evenals westerse ambassades in Bagdad. Maar tot nu toe bestond het voorkeurswapen uit Katjoesja-raketten. Die zijn instabiel en missen meestal doel.

Deze drone-explosie is de derde aanval in een halfjaar op het vliegveld van Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan. Bij een raketaanval in februari kwamen twee mensen om het leven en raakten er acht gewond. Erbil gold tot voor kort als een veilige haven in Irak, een slaapstad waar nooit wat gebeurde. Jeanine Hennis, de VN-gezant in Irak, spreekt van een ‘roekeloze pogingen om spanning te zaaien en de stabiliteit van Irak in gevaar te brengen.’

Wat doen Nederlandse militairen in Erbil?
Sinds januari helpen 120 Nederlandse militairen mee om de legerbasis van de anti-IS-coalitie op het vliegveld van Erbil te beveiligen. Het gaat om landmachters van de 13 Lichte Brigade uit Oirschot. ‘Op het vliegveld zijn drie beveiligingsringen’, zegt een defensiewoordvoerder. ‘De buitenste ring wordt beveiligd door de Koerden. Dan is er een ring die wordt beveiligd door de Amerikanen. De Nederlanders doen de binnenste ring.’ De woordvoerder weet niet in welke beveiligingsring de drone ontplofte. De 13 Lichte Brigade zal in mei plaatsmaken voor militairen van het Korps Mariniers.

Wie zitten achter de aanslag?
De aanslag is nog niet opgeist. Vrijwel altijd zijn dergelijke aanslagen het werk van Iraakse milities die banden onderhouden met Iran. In Irak zijn er talloze van dergelijke milities. Ze staan bekend als de al hashd al shaabi, de volksmilities. De meeste milities zijn sjiitisch, maar er zijn ook soennietische en christelijke groeperingen binnen de hashd. De milities speelden een cruciale rol in de strijd tegen IS, maar gaan verder hun eigen gang. Burgers worden door hen ontvoerd en afgeperst, de meest radicale groeperingen plegen aanslagen op westerse legerdoelen.

De vorige aanslag in Erbil werd aanvankelijk opgeist door een tot dan toe onbekende groep, Saraya Awliya al Dam. Het vermoeden is dat deze groep in werkelijkheid niet bestaat. Binnen de kortste keren hadden Koerdische rechercheurs een bekentenis op tape van leden van Kata’ib Sayyid al-Shuhada, een militie die ook in Syri actief is aan de zijde van president Bashar al-Assad.

In theorie is ook een andere dadergroep denkbaar: de Koerdische verzetsbeweging PKK, die door Turkije en de Europese Unie wordt beschouwd als terreurorganisatie. De PKK houdt zich schuil in de bergen van Noord-Irak, de spanningen met Turkije lopen steeds verder op. Vrijwel tegelijk met de drone-aanval op Erbil vond een raketaanval plaats op een Turkse legerbasis in Irak.

Waarom liggen westerse militairen in Irak onder vuur?
Pro-Iraanse groepen in Irak eisen al jaren dat westerse militairen – vooral de Amerikanen – vertrekken. Ze zien hen als overheersers met een anti-Iraanse, pro-Isralische agenda. Sinds januari 2020 loopt dit conflict uit de hand. De toenmalige Amerikaanse president Trump liet in de Iraakse hoofdstad Bagdad de Iraanse generaal Qassem Soleimani liquideren, evenals de toenmalige leider van de hashd al shaabi, Abu Mahdi al Mohandis. Saillant detail: de dodelijke aanslag werd uitgevoerd met een drone (een MQ-9 Reaper).

Trump trok zich er niets van aan dat Amerikaanse militairen slechts in Irak zijn voor de strijd tegen IS, niet om slaags te raken met Iran. De pro-Iraanse milities voelen zich sindsdien gesterkt in hun afkeer van westerse militairen: blijkbaar overschrijdt de anti-IS-coalitie zomaar haar mandaat. Vanuit hun perspectief is een drone-aanval op een coalitiedoelwit een koekje van eigen deeg.

Waarom blijft de anti-IS-coalitie nog in Irak?
De anti-IS-coalitie in Irak gedraagt zich als visite die te lang blijft plakken, ondanks weinig subtiele hints van de gastheer dat het bezoek voorbij is. Het Iraakse parlement eiste na de dood van Soleimani en Al Mohandis het vertrek van alle buitenlandse militairen. Daarop kregen ze formeel hun cong van de toenmalige Iraakse premier, Adil Abdul Mahdi. Een deel van de Amerikaanse troepen verliet vorig jaar inderdaad Irak.

Maar als het eropaan komt, wil de Iraakse overheid een algeheel vertrek van de coalitie eigenlijk toch niet doordrukken. Iedereen weet dat het Iraakse leger geen partij is voor terreurbeweging IS, die zich alweer hergroepeert in de woestijn. Daarom zoeken coalitielanden en de Iraakse regering achter de schermen naar een voor iedereen acceptabele oplossing. Meer dan vroeger houdt de coalitie zich nu bezig met ‘advisering’. De pro-Iraanse milities lijken daar nog niet van onder de indruk.

De hoop is gevestigd op de Navo. De Navo-missie die sinds 2018 in Irak actief is, geldt als minder controversieel dan de door de Amerikanen gedomineerde anti-IS-coalitie. In februari is de Navo-missie in Irak fors uitgebreid, van 500 naar 4.000 militairen. De uitbreiding gebeurt ‘met volledig respect voor Iraks souvereiniteit en territoriale integriteit’, stelde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Nu maar hopen dat de milities het daarmee eens zijn.
https://www.volkskrant.nl(...)ijf-vragen~b458352d/
  Moderator maandag 19 april 2021 @ 21:24:56 #17
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199076575
twitter

Niet mooi
  maandag 3 mei 2021 @ 12:05:28 #18
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_199259527

Klokkenluiders bij OPCW hebben reeds een aantal maal verklaard dat de rapporten over de 'gifgas-aanvallen' gemanipuleerd zijn zodat de uitkomst wenselijk was voor de krachten achter de gifgashoax. Een aantal Ierse parlementariers heeft onlangs in het EU-parlement geprobeerd hier over 'kamervragen' te stellen, maar de marionet van dienst heeft dat getorpedeerd.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_199263179
Nog een reminder dat Assad een smerige genocidale mafklapper is die vrouwen en kinderen afslacht.

twitter
pi_199596538
quote:
Syria: Why Saudi Arabia wants Assad on its side again

Saudi Arabia's crown prince has grand ideas that require the collective stability of Syria and Lebanon

Amid news of a potential Saudi-Iran rapprochement, media reports of a Saudi intelligence delegation in Damascus have received considerable coverage. A Rai al-Youm exclusive about Saudi Arabia’s intelligence chief meeting Syrian President Bashar al-Assad has raised questions over the timing of the move.
-
twitter


Mijn hemel zeg _O-
Incelfrikandel
pi_199646048
Zo gaan de verkiezingen in Syri.

Het stembiljet wordt voor jou ingevuld. Je hoeft helemaal niks te doen.

Hopelijk zal Syri ooit een normale democratische regering krijgen.

twitter
pi_199648976
quote:
0s.gif Op maandag 3 mei 2021 16:32 schreef polderturk het volgende:
Nog een reminder dat Assad een smerige genocidale mafklapper is die vrouwen en kinderen afslacht.

[ twitter ]
walgelijke dictator
pi_199794049
twitter
Incelfrikandel
pi_200220555
Journaal net gezien? Moedertje Rusland heeft ook vreemde lijstjes...
pi_200220600
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:33 schreef Adrie072 het volgende:
Journaal net gezien? Moedertje Rusland heeft ook vreemde lijstjes...
Watskebeurt? In 5 woorden of minder.
pi_200220744
quote:
12s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:37 schreef Rambolin het volgende:

[..]

Watskebeurt? In 5 woorden of minder.
Russische les op basisscholen Syri.
pi_200220767
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:45 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Russische les op basisscholen Syri.
Is dit hoe Assad zijn baas Poetin terugbetaalt :')
pi_200449367
Iraq attack: Bombing at Baghdad market kills Eid shoppers

At least 25 people have been killed and dozens more wounded in a bomb attack on a busy market in the Iraqi capital, Baghdad, security sources say.

The device exploded in a market, in the northern Sadr City area, as families prepared for the Islamic festival of Eid al-Adha on Tuesday.

It was the deadliest bombing in Baghdad in six months.

Islamic State group (IS) has claimed responsibility, saying one of its members detonated an explosive vest.

The Iraqi government declared victory in its war against the Sunni Muslim jihadist group at the end of 2017.

However, sleeper cells continue to wage a low-level insurgency in the country.

IS said it was behind a car bomb blast in April that killed four people at another market in Sadr City, which is predominantly Shia Muslim.

It also claimed a twin suicide bombing attack in January in Tayaran Square that left 32 people dead. That was the deadliest bombing in the capital in three years.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-57895957
  dinsdag 20 juli 2021 @ 02:29:38 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_200449756
quote:
10s.gif Op maandag 24 mei 2021 14:09 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

-
[ twitter ]

Mijn hemel zeg _O-
Ik geloof dat ze iemand willen promoten, maar ik weet het niet zeker....

Dit zag ik trouwens ook in Dubai, maar hier kan zowel de Emir van daar als zelfs Kim Jong Un nog wel een puntje aan zuigen :D
pi_200453023
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 02:29 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik geloof dat ze iemand willen promoten, maar ik weet het niet zeker....

Dit zag ik trouwens ook in Dubai, maar hier kan zowel de Emir van daar als zelfs Kim Jong Un nog wel een puntje aan zuigen :D
Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
  dinsdag 20 juli 2021 @ 15:11:11 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_200456183
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 11:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 11:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
Het meest trieste van die Syri oorlog is nog wel dat Assad nog steeds het grootste gedeelte van het land regeert, alleen is het land veel armer, instabieler en het regime nog meedogenlozer geworden.
pi_200624702
twitter


twitter


Provincie Daraa weer in opstand gekomen.
Incelfrikandel
pi_200673022
twitter


twitter
Incelfrikandel
pi_201820855
Vorige week waren er verkiezingen in Irak. Volgens waarnemers verliepen de verkiezingen eerlijk, maar suprise suprise pro-Iran partijen weigeren de resultaten te accepteren want fraude.

quote:
Iraqi elections were competitive and ‘surprisingly’ well-managed, observers say

Chief EU observer Viola Von Cramon-Taubadel said although the low turnout and exclusion of some groups was a concern, the vote was well run in terms of administration and integrity
Iran is the country with the biggest stake in the outcome of Iraq’s election, because of the influence it exerts over its neighbor, says an expert
quote:
Pro-Iran parties denounce 'scam' after Iraq election setback

Two days after Iraq's legislative election, pro-Iranian Shiite Muslim parties and armed groups on Tuesday denounced early poll results as "manipulation" and a "scam".
Incelfrikandel
pi_201821063
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 19:18 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Vorige week waren er verkiezingen in Irak. Volgens waarnemers verliepen de verkiezingen eerlijk, maar suprise suprise pro-Iran partijen weigeren de resultaten te accepteren want fraude.
Ze hebben massaal gekozen door niet te komen opdagen _O_
pi_202862278
quote:
De Franse politie heeft een 59-jarige Frans-Syrische man aangehouden op verdenking van het leveren van onderdelen voor de productie van chemische wapens in Syri, meldt het Franse persbureau AFP. De aanhouding gebeurde in het zuiden van Frankrijk.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)che-wapens-aan-syrie
Incelfrikandel
pi_203078726
:')

twitter
pi_203079634
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 14:40 schreef Rambolin het volgende:
:')

[ twitter ]
Is dit echt?
Incelfrikandel
pi_203080748
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 15:28 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Is dit echt?
Helaas wel :')
pi_203081111
quote:
12s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 16:47 schreef Rambolin het volgende:

[..]
Helaas wel :')
:')_!

Die reacties _O-

twitter
Incelfrikandel
  vrijdag 21 januari 2022 @ 08:40:02 #41
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_203295816
Hoe de VS onverantwoorde risico’s nam rondom de Tabqa Dam en zich vervolgens hulde in leugens:
twitter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_203464613
twitter


quote:
0s.gif Op vrijdag 21 januari 2022 08:40 schreef Szura het volgende:
Hoe de VS onverantwoorde risico’s nam rondom de Tabqa Dam en zich vervolgens hulde in leugens:
[ twitter ]
Wat een verhaal. Dat had goed mis kunnen gaan.
Incelfrikandel
pi_204333817
twitter


twitter


twitter
Incelfrikandel
pi_204842333
twitter


twitter
pi_204842490
Aan de grens met Turkije had de VS zich teruggetrokken volgens mij. Daar wordt de YPG beschermd door de Russen. Nu de Russen zich terugtrekken uit Syri ziet Turkije een kans. Dit is mijn analyse. Misschien slaat het nergens op.

In Turkije is er nu een PVV achtige partij die de laatste tijd veel aan populariteit wint. Die partij wil Syrirs terugsturen naar Syri. Misschien dat dat ook speelt.

twitter


twitter
pi_204844353
Erdogan: Turkse leger bereidt zich voor voor een militaire operatie in Syri.

https://english.almayadee(...)s-at-border:-erdogan


Ik vind erdogan niks. Moet wel toegeven dat hij een man is van zijn woord. Hij wilt alle Ottomaanse grondgebieden heroveren en toont dat ook echt aan op de slagveld.
pi_204849235
Hij ziet gewoon een open deur nu en toevallig komt t hem wel goed uit. De lira gaat weer lekker, gedoe in eigen land met tanende populariteit. Dus makkelijk scoren voor t simpele volk.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_204853319
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:48 schreef marsan het volgende:
Hij ziet gewoon een open deur nu en toevallig komt t hem wel goed uit. De lira gaat weer lekker, gedoe in eigen land met tanende populariteit. Dus makkelijk scoren voor t simpele volk.
Amerika Iran Syri en Rusland steunt erdos plannen niet. Ik denk niet dat hij een militaire invasie in zal zetten zonder de steun van Amerika. Want in dat gebied zijn ook Amerikaanse soldaten aanwezig.

US condemns, warns Turkey against plans for military operation in Syria

https://english.alarabiya(...)y-operation-in-Syria
pi_204862853
Na Amerika verklaard Rusland ook dat er geen steun is voor een erdogan aanval op Syri. Ook onder de turken is er tegenwoordig weinig steun voor erdo:


We will not allow Turkey to attack northern Syria- Russian officer

ALEPPO, Syria (North Press) – A Russian officer, at the Russian base located in the village of al-Wahshiya in the northern countryside of Aleppo, said on Wednesday that they would not allow Turkey to launch a new military operation in northern Syria.

This came during the protest of thousands of displaced people from Afrin and residents of the northern countryside of Aleppo in front of the headquarters of the Russian forces in the village of al-Wahshiya. The protesters denounced the recent Turkish threats to launch a new military operation 30 km deep in northern within Syria.

A delegation from the Autonomous Administration of North and East Syria (AANES) met with Russian General Mikhail. The latter pledged that “the Russian forces and the Syrian government forces will not allow the Turkish forces to advance.”

The protestors raised banners that wrote no to the Turkish demographic change in the north of Syria. Demographic change, building settlements, and resettlement are a crime against the peoples of the region and its history. No to the Adana agreement.

The Adana Agreement was concluded between Turkey and Syria on 20 October 1998 in the Turkish city of Adana and included the following points: Syria would not permit any activity which was deemed as “jeopardizing the security and stability” of Turkey.

Under the Adana agreement, Turkey has the right to enter up to 5km (3 miles) inside the border with Syria – but they cannot remain for long.

The protesters considered that Turkey’s calls to establish the so-called safe zone and build settlements are nothing but Turkish bases inside the Syrian depth. They main aim is new demographic change, which is a crime against the Syrians.

The protesters called on the Russian Federation, as one of the guarantor countries on Syrian territory, to pressure the Turkish government to end its occupation of Syrian territory and prevent it from launching another aggression. They also demanded Russia stop the so-called establishment of safe areas and settlement operations.

https://npasyria.com/en/78114/
  woensdag 25 mei 2022 @ 20:16:43 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204863238
Erdogan is weer lekker wild om zich heen aan het slaan, tegen Zweden en Finland, tegen de Grieken, tegen de YPG, om maar afleiding te bieden voor z’n waardeloze economische beleid en tanende populariteit. Doorzichtig trucje.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')