abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 10 december 2020 @ 11:25:10 #26
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_196651551
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:42 schreef Bart2002 het volgende:
...
Gerrit Zalm is ook een echte misdadiger. Alleen al door die grijns van hem. :) Maar die ontspringt voorlopig ook de dans. Hij is 68 jaar en zal dat best tot zijn dood weten te rekken.
...
Zalm is een klein, kwiek mannetje en heeft nog wel 20 jaar. Dus ik denk het niet :s)
pi_196654174
De vraag lijkt me eerder waarom hij in eerste instantie niet voor de rechter hoefde te komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_196654900
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 13:58 schreef Weltschmerz het volgende:
De vraag lijkt me eerder waarom hij in eerste instantie niet voor de rechter hoefde te komen.
Het bedrijf heeft het OM een hoop geld gegeven om niet vervolgd te worden. Het is dan gangbaar dat het daarbij blijft.
Het is dan ook geen schuldbekentenis of iets waarvoor verantwoordelijkheid voor wordt genomen.
Het is eigenlijk omkoping maar dan legaal en komt geregeld voor.

Alleen grote bedrijven mogen strafvervolging van hun personeel in NL afkopen trouwens.
pi_196655617
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 13:58 schreef Weltschmerz het volgende:
De vraag lijkt me eerder waarom hij in eerste instantie niet voor de rechter hoefde te komen.
Hoofdofficier OM geofferd om top ING te beschermen in mega witwasaffaire

Ons land staat bekend om haar doofpotten, maar die van de ING spant de kroon met alles wat we tot nu toe hebben gezien.

Keiharde criminelen die het mogelijk maken dat er via hun bank miljarden euro’s worden witgewassen blijven buiten schot, terwijl de officier die hen wil vervolgen het veld moet ruimen.

Terwijl iedereen de witwasaffaire van de ING en de enorme schikking van 775 miljoen euro alweer een beetje was vergeten, komt het volgende bericht.

Oud-ING-topman Ralph Hamers wacht strafrechtelijke vervolging vanwege zijn rol bij de witwasaffaire bij de bank. ING kreeg daar eerder een recordboete van 775 miljoen euro voor opgelegd. Tot nu toe bleef Hamers buiten schot. Waarom komt vervolging nu wl ter sprake? En wat betekent dat voor vergelijkbare zaken?

Het gerechtshof in Den Haag kwam tot de strafrechtelijke vervolging na een zogeheten artikel 12-procedure, aangespannen door financieel activist Pieter Lakeman. Hamers zou persoonlijk op de hoogte moeten zijn van de witwaspraktijken bij ING. Eerder is er met hem persoonlijk geen schikking getroffen, en hij heeft persoonlijk geen verantwoording af moeten leggen.

De publieke perceptie is dat er nu dan misschien eindelijk recht zal worden gedaan en dat de grote baas achter de schermen ook niet onaantastbaar blijkt.

In het originele artikel hieronder wordt precies beschreven wat de werkelijke achtergronden zijn bij dit ING schandaal. Dat de sporen zoals heel vaak weer terugleiden naar de pedofielen aan de top en hoe Marianne Bloos, de officier van Justitie die vastbesloten was om Hamers te vervolgens, op een smerige manier op een zijspoor werd gezet.

Hoe er vervolgens “gebrek aan bewijs” werd aangevoerd, net zoals dat gebeurde in een eerdere zaak tegen de beruchte Joris Demmink, waar het hof ook opdracht gaf hem te vervolgen. Hoe ook daar bleek dat er “na grondig onderzoek” geen spoor van bewijs was.

Hetzelfde zal er gebeuren in deze zaak. Als een Officier van Justitie met lichtsnelheid aan de schandpaal wordt genageld en wordt uitgeschakeld omdat ze de man wil vervolgen, wat is dan de kans dat dit alsnog gaat gebeuren?

Waarschijnlijk nihil en zal er uiteindelijk een conclusie komen zoals in de zaak Demmink waar de advocaat van de slachtoffers concludeerde dat het OM had gevochten als een leeuwin om Demmink niet te hoeven vervolgen.

Ook dit is een show voor de bhne die zich jarenlang gaat voortslepen en op een gegeven moment totaal niet meer relevant is als de geplande Great Reset eenmaal een feit is.

Het verhaal over n van de grootste doofpotten die ons land ooit heeft gekend, begint in maart 2016 met een FIOD inval bij de Nederlandse ING bank. Dit in verband met witwaspraktijken van een aantal grote ING klanten.

Hoofdofficier Marianne Bloos van het in fraudebestrijding gespecialiseerde Functioneel Parket zegt in een interview met het FD dat faciliterende partijen zullen worden aangepakt. Zij noemt daarbij expliciet Nederlandse banken en advocatenkantoren, zonder individuele namen te noemen.

De ING bank begint zelf ook een intern onderzoek en denkt volgens de krant het FD op dat moment dat de schade wel meevalt, omdat zij zeggen dat uit hun onderzoek is gebleken dat de bank weliswaar incompetent heeft gehandeld op een aantal gebieden, maar zelf niet actief heeft meegewerkt aan de witwaspraktijken.

Klokkenluiders vertellen echter een heel ander verhaal, want zij stellen dat ING niets minder dan de rol van Pedobank speelt, de bank die faciliteert bij mensenhandel/kindermisbruik. In eerste instantie schijnt dit de Australische Westpac bank geweest te zijn, een rol die later werd overgenomen door Fortis en van daaruit bij de ING terechtkwam.

En volgens diezelfde klokkenluiders speelde het probleem van witwassen ook al vr 2016 en werden er in de loop der jaren honderden miljarden euro’s witgewassen. Dat niet alleen, de eigen systemen die het witwassen hadden moeten signaleren werden van binnenuit gesaboteerd. Waarschuwingen van de Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank werden volledig genegeerd en zelfs wanneer er binnen de eigen bank wel alarm werd geslagen over verdachte transacties, werd er geen enkele actie ondernomen.

Wanneer dit soort praktijken jarenlang systematisch gaande zijn, dan kan geen enkele directie zich meer verschuilen achter het “ich habe es nicht gewusst”. Dat geldt zeker ook voor ING topman Ralph Hamers die de bank en alles wat daar in omgaat van haver tot gort kent.

Dat de directie volkomen op de hoogte was en dat die daarom ook vervolgd dienen te worden, was ook de mening van Marianne Bloos. Echter, voordat zij dit ook daadwerkelijk kon doen werd zij op non actief gezet door het Openbaar Ministerie.

Dit gebeurde in juni 2018, nadat NRC journalist Marcel Haenen in mei van dat jaar met zijn “schokkende onthullingen” naar buiten kwam over een niet toegestane liefdesrelatie tussen een andere hoofdofficier, Marc van Nimwegen, en Marianne Bloos.

Wat echter nooit duidelijk is geworden en ook door niemand uitgelegd kan worden is wat Marianne Bloos verkeerd heeft gedaan. Ook Marcel Haenen kan dat niet uitleggen. Ook kan hij niet uitleggen hoe het kan dat hij zegt al vier jaar lang te weten van die relatie en dan ineens in mei 2018 de behoefte voelt om dit te publiceren.

In de volgende video is te zien hoe hij dit probeert uit te leggen. Hij komt dan met een aantal zaken die je Van Nimwegen kwalijk zou kunnen nemen, maar nergens wordt gesproken over iets dat Marianne Bloos gedaan zou hebben, waardoor ze in het Houston onderzoek geschorst zou moeten worden.

Micha Kat heeft daar wel een heel plausibele reden voor, want zo zegt hij: “Marcel Haenen is de journalist die door de pedo’s wordt gebruikt wanneer nodig is en in dit geval was het heel hard nodig om Marianne uit de weg te kunnen ruimen. Althans voor wat betreft het Houston onderzoek.”.

Na publicatie in het NRC van het liefdesverhaal werd er een commissie ingesteld om onderzoek te doen, de commissie Fokkens.

De commissie, onder leiding van voormalig procureur-generaal bij de Hoge Raad Jan Watse Fokkens, werd vorig jaar juni ingesteld na publicaties in NRC Handelsblad.

Het oordeel van de commissie was hard:
Hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen is per direct geschorst en het buitengewoon verlof van hoofdofficier Marianne Bloos is verlengd. Dit als gevolg van het rapport van de commissie-Fokkens. De commissie concludeert dat het de top van het Openbaar Ministerie heeft ontbroken aan ethisch leiderschap, door niet in te grijpen na hardnekkige geruchten over een geheime liefdesrelatie tussen de twee topmagistraten.

Kortom, Marianne Bloos keert niet terug als hoofdofficier in het Houston onderzoek om alsnog Ralph Hamers en consorten te kunnen vervolgen. Dat hoeft trouwens ook niet meer, want in september 2018 heeft de ING strafvervolging afgekocht voor 775 miljoen euro.

De eindconclusie is dat FIOD en OM hebben besloten om bankiers niet persoonlijk te vervolgen. Dit, omdat het duidelijk zou zijn dat de structuren binnen de ING hebben gefaald, maar dat aanpakken van individuen onhaalbaar blijkt.

De voorzitter van de Fokkens commissie, Jan Watse Fokkens, is een heel goede bekende van niemand minder dan Joris Demmink, de voormalige secretaris generaal van Justitie die ondanks een stroom van bewijzen van misbruik en een spoor van lijken altijd vervolging weet te ontkomen, omdat het Openbaar Ministerie strijdt als een leeuwin om hem niet te hoeven vervolgen.

En zo kan het gebeuren dat iedereen rustig verder slaapt. De kindertjes kunnen weer ongestoord worden aangeleverd bij de pedofielen in Den Haag, waar overigens Fokkens ook bij hoort volgens sommige bronnen.

De bank kan weer gewoon verder gaan met wat het altijd deed en mocht er weer een te enthousiaste onderzoeker of hoofdofficier opduiken, dan wordt daar binnen de kortste keren korte metten mee gemaakt. Zodanig zelfs dat ze na afloop blij zijn dat ze het er levend vanaf hebben gebracht.

Laat de kindertjes tot mij komen.

https://www.niburu.co/bin(...)n-mega-witwasaffaire

Dit zaakje stinkt :P
pi_196655903
Dit krijgt wel een heel hoog bnw gehalte nu.
pi_196656472
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 22:07 schreef raptorix het volgende:
De fraude was daar zo groot dat je van wegkijken niet eens meer kunt spreken, dit was eerder het actief meewerken aan witwassen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)oenen-liet-witwassen

150 miljoen omzet op een online lingeriehandel? Met dat soort bedragen zit je in Nederland in de top 25 grootste internetspelers, en er is niemand die zich afvraagt, goh kennen we dat bedrijf eigenlijk wel?

Overigens had de aanklacht nog zwaarder mogen zijn, namelijk het faciliteren aan criminelen of terroristen.

Ik zit zelf op een project bij een bank, en in een jaar tijd heb ik iets van 16 compliance curcussen moeten doen (niet dat ik ook maar iets van inzicht heb in geldstromen), maar per cursus krijg je over algemeen 1 a 2 basiszaken uitgelegt, 1 ervan is heel simpel: Als van een klant niet heel duidelijk is voor je hoe hij aan zijn geld komt: Vertel het je manager.
Niet voor niks wordt de Wft telkens aangepast om onder ander ‘perverse prikkels’ zoals hier tegen te gaan.
ROBODEMONS..................|:(
  zondag 13 december 2020 @ 15:52:54 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196708102
In Buitenhof vanmorgen heel item over witwassen bij ING
En het OM krijgt er flink van langs dat hun afweging destijds helemaal niet deugde ^O^
  dinsdag 22 december 2020 @ 22:08:39 #33
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196892123
’Discussies bij UBS over vervolging topman Ralph Hamers’ _O- _O-

Bij UBS vinden interne discussies plaats over de strafrechtelijke vervolging van topman Ralph Hamers die sinds enkele weken aan het roer staat bij de Zwitserse bank. Dat zeggen bronnen bij UBS tegen persbureau Bloomberg. Eerder deze maand werd bekend dat de voormalig topman van ING wordt vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank.

Naar verluidt krijgt Hamers vragen bij UBS over de vervolging. UBS-voorzitter Axel Weber praat met leden van de raad van commissarissen over de consequenties van de zaak voor het leiderschap van Hamers, aldus de ingewijden. Er zou zelfs al zijn gepraat over wie een mogelijke vervanger voor Hamers zou kunnen zijn, mocht zijn positie onhoudbaar worden.

De grootste bank van Zwitserland heeft tot dusver gezegd volledig vertrouwen te hebben in Hamers. UBS herhaalde dinsdag dat hij het volste vertrouwen geniet van de voorzitter en de raad van bestuur van de bank.

https://www.telegraaf.nl/(...)-topman-ralph-hamers

Ze zoeken al een opvolger :D _O- _O- _O- _O-

Dat geeft vertrouwen :+
pi_196899346
Dan toch liever het Amerikaanse model. Daar zou een topman voor dit soort zaken al langer in de cel zitten. Vanuit het principe van uiteindelijke verantwoordelijkheid als CEO

hier moet je bijna bewijzen dat de CEO zelf actief betrokken is geweest in alle beslissingen
pi_196899948
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 11:33 schreef Den_Haag het volgende:
Dan toch liever het Amerikaanse model. Daar zou een topman voor dit soort zaken al langer in de cel zitten. Vanuit het principe van uiteindelijke verantwoordelijkheid als CEO

hier moet je bijna bewijzen dat de CEO zelf actief betrokken is geweest in alle beslissingen
Dat tijdperk lijkt gelukkig ten einde ^O^
Gelukkig is ING ook in Amerika beursgenoteerd dus daar zal ook wel enige invloed vandaan komen
Cees Verhoeven de Ahold topman destijds met de boekhoudfraude die werd ook na zijn veroordeling hier geadviseerd om nooit meer naar de VS te reizen omdat dat wel eens zijn laatste reis zou kunnen worden :P
  vrijdag 22 januari 2021 @ 17:01:38 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197574383
ING blijft huisbankier overheid na witwasschandaal 8)7

ING Bank blijft toch de huisbankier van de overheid, ondanks de betrokkenheid bij een witwasschandaal. De bank heeft volgens minister Wopke Hoekstra (Financin) voldoende ’zelfreinigende maatregelen’ genomen.

Volgens minister Hoekstra (Financin) bood ING een betere prijs verhouding :')
ING kwam uiteindelijk uit de bus als bank met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de aanbestedingsprocedure, waarin ook Rabobank probeerde de overheid als klant binnen te slepen.

In opspraak

Die procedure werd opgezet omdat Hoekstra in 2019 niet automatisch het contract met ING als huisbankier wilde verlengen. De bank was in opspraak gekomen door een witwasschandaal, waarvoor het na een schikking uiteindelijk een boete van 775 miljoen moest betalen. Onlangs werd ook nog bekend dat toenmalig ING-topman Ralph Hamers toch nog vervolgd wordt voor zijn rol in de affaire, maar dat heeft geen invloed meer gehad op de door ING gewonnen aanbestedingsprocedure.

ING krijgt nu een contract voor vier jaar, met de mogelijkheid om voor nog eens vier jaar te verlengen. Rabobank krijgt een ’wachtkamerovereenkomst’. Als de overheid toch eerder van ING af wil, kan die bank de nieuwe huisbankier worden zonder een nieuwe aanbestedingsprocedure.

Hoekstra besloot eerder al het contract van de Belastingdienst met ING te verlengen, omdat de fiscus al genoeg veranderingen moet doorvoeren. De gemeente Amsterdam ruilde ING wel in voor Rabobank.

https://www.telegraaf.nl/(...)d-na-witwasschandaal

Zelfreinigend vermogen is bij Hoekstra zelf ook ver te zoeken bij de kot affaire :(
Bovendien is Hoekstra verdachte van een ambtsmisdrijf waar 6 jaar gevangenisstraf op staat, dus dekt hij zijn partners in crime mooi af zo
Om te :r
  maandag 25 januari 2021 @ 21:51:40 #37
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197641019
Ook eerste grote optreden Nederlandse topman bij UBS

Aanklagers staan klaar in zaak vervolging Ralph Hamers *O* *O*

In dezelfde week dat Ralph Hamers in Zrich voor het eerst het podium beklimt om de jaarcijfers van het Zwitserse UBS te presenteren, benoemt het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam twee zaaksofficieren voor de aanstaande vervolging van de UBS-topman.

https://www.telegraaf.nl/(...)volging-ralph-hamers

Ik pak de popcorn en Gerrit Zalm schijt 7 kleuren want hij is de volgende ^O^ _O-
  maandag 25 januari 2021 @ 21:57:03 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197641158
Advocaten laken uitspraken oud-rechter Van Oosten over megaschikkingen :')

De advocaten van (ex)bankiers Gerrit Zalm en Ralph Hamers hebben kritiek op de uitspraken in het FD van voormalig rechter Marcel van Oosten, in zijn functie als voorzitter van de nieuwe toetsingscommissie die megaschikkingen tegen het licht moet houden. „Zijn uitspraken onderstrepen de wenselijkheid van een rechterlijke toetsing in plaats van door een commissie.”

https://www.telegraaf.nl/(...)over-megaschikkingen

Ralph en Gerrit schijten nu al in hun broek _O_ _O- _O-
  dinsdag 26 januari 2021 @ 12:50:47 #39
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197649018
Ah hij zit weer eens te liegen, want hij schijt in zijn broek zie post nr 11 van 9 december

UBS Boss Ralph Hamers Addresses Money Laundering Probe
The Swiss wealth manager's new boss is sweating out a Dutch probe into money laundering at the bank he ran for seven years, ING.

Shortly into his tenure running UBS, Ralph Hamers was hit with the reopening of a Dutch probe into money laundering at ING settled in 2018. Hamers addressed the issue, which imperils his tenure at UBS, for the first time on Tuesday.

I've always acted in good conscience during my time at ING, and therefore I have full confidence in a good outcome of this case, he told Swiss broadcaster SRF (in German). Hamers said he will fully cooperate with Dutch authorities.

You can be rest assured that I am fully focused on my work as CEO of UBS, Hamers said. He appeared publicly to investors for the first time on Tuesday when UBS reported a quarterly profit surge.

https://www.finews.asia/f(...)er-lakeman-asia-apac

Een witwas specialist die in een land met een bankgeheim meer winst maakt, je verwacht het niet |:) _O- _O-
  dinsdag 26 januari 2021 @ 13:30:00 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197649607
Voormalig ING-topman Hamers rekent op vrijspraak :') _O-

ZRICH - Voormalig ING-topman Ralph Hamers heeft ’veel vertrouwen in een goede uitkomst’ van een aanstaand proces in Nederland vanwege de witwasproblemen bij de bank. Dat zei de huidige ceo van UBS dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers van die Zwitserse bank.

https://www.telegraaf.nl/(...)rekent-op-vrijspraak

Vrijspraak is geen verklaring van onschuld, en bij twijfel altijd :R en :W
  dinsdag 26 januari 2021 @ 13:57:38 #41
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197650081
Vertrouwen in goede afloop,Ralph Hamers: naar eer en geweten gehandeld bij witwasaffaire ING

Ralph Hamers, die vorig jaar ING verliet en topman werd bij de Zwitserse bank UBS, zegt naar eer en geweten te hebben gehandeld bij de witwasaffaire bij ING. De bank betaalde uiteindelijk 775 miljoen euro aan het Openbaar Ministerie.

Hamers zegt volledig mee te werken met het antiwitwasonderzoek. "Ik heb veel vertrouwen' in de goede afloop", zei hij tijdens de presentatie van de resultaten van UBS over 2020.

Hij zegt zich ook volledig op zijn nieuwe functie bij UBS te kunnen richten. Vandaag was voor hem de eerste keer dat hij in zijn nieuwe rol aanwezig was bij de presentatie van de cijfers.

Schikking van 775 miljoen
Hamers gaf leiding aan ING toen de bank in 2018 een schikking trof wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen. Het bedrijf betaalde daarvoor van 775 miljoen euro. Dat was de hoogste boete die Nederlandse autoriteiten ooit hebben opgelegd.

Volgens het Openbaar Ministerie was de compliance-afdeling van ING, die erop toeziet dat de wet- en regelgeving worden nageleefd, onderbezet en niet voldoende opgeleid. Ook was het systeem dat transacties in de gaten moest houden dusdanig ingesteld dat maar een beperkt aantal signalen werden opgepikt.

Hamers wordt vervolgd
Hamers zei eerder 'we zijn ernstig tekort geschoten in het voorkomen van witwaspraktijken'. Maar hijzelf ging vrijuit. Het Openbaar Ministerie (OM) concludeerde dat er geen reden is om individuele medewerkers verantwoordelijk te houden.

Het gerechtshof in Den Haag besloot vorige maand echter dat het OM Hamers wel moet vervolgen. "De feiten zijn ernstig, met de bestuurder zelf is geen schikking getroffen en evenmin heeft hij publiekelijk verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen", schreef het hof.

quote:
In de Zwitserse media wordt Hamers ondertussen als 'belasting' en 'probleemgeval' voor UBS omschreven.
*O* _O_ _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ing-witwassen-fraude

Tikkende tijdbom dus en op weg naar de uitgang
pi_197655274
"Hamers zegt volledig mee te werken met het antiwitwasonderzoek."

Dat is al een gepasseerd station, het staat al vast dat er sprake is van laakbaar en strafbaar handelen, er hoeft alleen nog maar bepaald te worden of hij persoonlijk aansprakelijk is voor deze misstanden. Overigens had ik als OM wat zwaarder ingezet en ook gekeken of hij mee zou kunnen hebben gewerkt aan het faciliteren van Terrorisme, dat is namelijk 1 van de peilers van het KYC en zal voor hem persoonlijk veel zwaardere consequenties hebben >:)
pi_197680336
quote:
6s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 13:57 schreef ikweethetookniet het volgende:
Hamers zei eerder 'we zijn ernstig tekort geschoten in het voorkomen van witwaspraktijken'.
'tekort geschoten' :')
pi_197680373
quote:
6s.gif Op woensdag 9 december 2020 20:38 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nu doorpakken met Gerrit Zalm *O*
Die hoort alleen al vanwege zijn DSB verleden kaalgeplukt levenslang in het gevang
Na zijn witwassen bij de AbnAmro hoort hij daar helemaal thuis :7
Wat een uitschot is dat zeg om te :r
Dat vond ik al een enge vent op het moment dat hij met zn grijns van m liep te verkondigen dat de euro heel handig is “want dan hoef je geen muntjes meer te wisselen als je op vakantie gaat”

Nu zitten we met de gebakken peren
pi_197680554
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 08:36 schreef jameshond7 het volgende:
'tekort geschoten' :')
Naar waarheid vertaald, de gok genomen dat hij niet betrapt zou worden en nu dus toch ;)

Dat noemen we een wiebesje |:)

'Niet schuldig, wel zwaar medeverantwoordelijk'

https://www.rtlnieuws.nl/(...)medeverantwoordelijk
  vrijdag 5 maart 2021 @ 10:50:32 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198333650
Vervolgde Ralph Hamers pakt 3,8 miljoen in vier maanden bij UBS :')

Ralph Hamers kan lachend naar zijn nieuwe Zwitserse bankrekening kijken. De voormalig topman van ING, die overigens nog vervolgd wordt in Nederland voor zijn rol in de witwasaffaire bij die bank, verdiende in vier maanden tijd maar liefst 3,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit financile stukken die UBS vandaag heeft gepubliceerd. Hamers trad op 1 oktober aan bij UBS, een maand later begon hij pas als ceo.

3,8 miljoen euro
Maar volgens de bank heeft hij zich in die periode toch al behoorlijk laten gelden. "Ralph Hamers heeft een aantal strategische initiatieven gelanceerd, allemaal met als doel het zekerstellen van aanhoudend langetermijnsucces", schrijft de bank.

Dat is voldoende onderbouwing voor een lekker extraatje. Hamers krijgt voor zijn vier maanden bij UBS een basissalaris van 833.333 Zwitserse frank, ruim 750.000 euro. Daarbovenop krijgt hij een bonus, deels in cash, deels in aandelen, van nog eens 2,7 miljoen euro. Tel daar nog eens een kleine 340.000 euro bij op aan pensioenbijdragen en andere vergoedingen, en je komt tot een totaal van 3,8 miljoen euro.

Volgens de bank is dat allemaal goed te verdedigen, temeer omdat Hamers de 'kernwaarden' van UBS heeft omarmd en maatregelen gesteund die 'samenwerking, eigenaarschap en rekenschap' verbeteren, aldus de bank.

quote:
Vooral rekenschap springt in het oog, omdat Hamers bij zijn vorige werkgever ING aan het roer stond toen een groot witwasschandaal zich voordeed, en daar geen persoonlijke consequenties aan verbond.
De bank schikte uiteindelijk met het OM voor 775 miljoen euro, omdat het jarenlang had weggekeken terwijl klanten hun ING-rekeningen misbruikten voor het witwassen van geld. Hamers zelf bleef buiten schot, maar dat veranderde in december.

quote:
Het gerechtshof oordeelde toen dat het OM Hamers moet vervolgen. Terwijl men in Zwitserland zo tevreden is over de cultuur van rekenschap waar Hamers zich hard voor maakt, neemt het hof Hamers juist kwalijk dat het daar nogal aan heeft ontbroken.
"De feiten zijn ernstig, met de bestuurder zelf is geen schikking getroffen en evenmin heeft hij publiekelijk verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen", schreef het hof in zijn onderbouwing van het vonnis. UBS liet weten ondanks de aantijgingen 'het volste vertrouwen' te hebben in Hamers.

Weg uit de Jupiler League
In ieder geval heeft Hamers zich ontworsteld aan wat Jeroen van der Veer, voormalig president-commissaris van ING, een Jupiler League-salaris noemde. In 2018 stelde hij voor om het salaris van Hamers bij ING flink met 50 procent te verhogen. "Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald", zei Van der Veer toen.

Inmiddels speelt Hamers in de Champions League, als het om beloningen gaat. De laatste vier maanden van het jaar leverden hem al 3,8 miljoen op, een volledig jaar brengt al snel zo'n 12 miljoen in het laatje.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)e-ubs-ing-38-miljoen

Kunnen ze straks mooi van hem afpakken als hij veroordeeld wordt ^O^ _O_
  donderdag 11 maart 2021 @ 15:25:10 #47
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198445986
Laatste zes maanden Ralph Hamers bij ING: 1,7 miljoen salaris :')

Voormalig ING-topman Ralph Hamers, die halverwege vorig jaar vertrok, kreeg voor zijn zes maanden werk bij de bank nog krap 1,7 miljoen overgemaakt. Naast een basissalaris van 888.100 in die maanden gaat het om bijna 780.000 aan andere bezoldigingen, staat in het jaarverslag van de bank.

https://www.telegraaf.nl/(...)-1-7-miljoen-salaris

Is daar al beslag opgelegd ivm het strafrechterlijk onderzoek :? Lijkt me een goed plan ^O^ Iets met voorbeeldfunctie enzo w/
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')