abonnement Unibet Coolblue
pi_196549837
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 00:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Toch wel een fenomeen hoor, die Rot Ellingworth. Een partij Britse narigheid binnenhalen met Cav, Williams, Davies en Fredje Wright, daarna snel weer vertrekken.

Baggerijn blijft een chaotisch ploegje, benieuwd wat daar achter de schermen allemaal aan de hand is. Moeten ook nog steeds een paar transfers bevestigen, dat we daar niets meer over hebben gehoord zal wel aan het vertrek van Ellingworth liggen. Voorlopig zijn ze nog niet victorious.
Ho, niet met Rod hè.

Ik voel dat ik het team in een sterke positie achterlaat. We wisten in een moeilijke periode geweldige resultaten te boeken.

Je bezig willen gaan houden met nieuwe projecten en dat je vertrek dan van het ene op het andere moment komt doet toch een beetje denken dat hij een plastic boodschappentas heeft mogen vullen bij Sjeik telmachientje en zijn diensten verder niet meer gewenst werden.
pi_196549845
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:27 schreef Momo het volgende:
Innovation, science, research, development,data analysis,climate change, ecological footprint, sustainability is dit een wielerploegpresentatie?
Oei, dit gaat mensen triggeren.
  vrijdag 4 december 2020 @ 14:41:59 #4
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196549861
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 14:41 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Oei, dit gaat mensen triggeren.
Omdat DSM er alleen om geeft voor de bühne?
pi_196549937
Gezien afgelopen jaar niet gek dat Sunweb gestopt is, mooi dat de ploeg met DSM een nieuwe sponsor heeft.
Auto's en shirt doen wel veel aan Sky denken.
  vrijdag 4 december 2020 @ 15:09:09 #6
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196550341
quote:
Uiteraard slorpte Wout van Aert alle aandacht op, maar ook Tom Pidcock maakte vorig weekend zijn rentree in de cross. De 21-jarige Brit eindigde vrij anoniem zeventiende in Tabor. “Mijn doelen liggen later. Eerst het WK veldrijden, dan de Ardennenklassiekers en in de zomer mountainbiken in Tokio”, aldus het nieuwste lid van Ineos-Grenadiers, die zich de komende maanden dapper in het zog van Mathieu van der Poel wil nestelen.

Vergis u niet. Hij pendelt tegenwoordig dan wel tussen zijn nieuwe woonplaats Andorra en Buggenhout, waar hij logeert bij zijn vaste begeleider Kurt Bogaerts, maar Tom Pidcock is en blijft een echte Brit. Flegmatiek, droge humor en tijdens het telefonisch interview reed hij – zoals het een eilandbewoner betaamt – met zijn auto aan de linkerkant van het wegdek. En maar beter ook. Sinds woensdag vertoeft hij in Manchester samen met Laurens De Plus en andere toprenners van Ineos-Grenadiers. Tijdens de driedaagse ondergaan de renners een eerste inspanningstest, wordt materiaaltechnisch alles op punt gezet en kunnen de nieuwe gezichten kennis maken met de renners en staf.

Pidcock is een van die nieuwe gezichten. Vanaf 1 maart 2021 behoort hij officieel tot de meest vermogende wielerploeg ter wereld. Met zijn 21 jaar is hij de benjamin van de bende. Toch verwacht sportieve baas Sir Dave Brailsford veel van zijn youngster. “Tom is een van de meeste opwindende talenten van zijn generatie. Hij is ongelofelijk compleet en presteert op het allerhoogste niveau in verschillende disciplines. We spreken over een geboren winnaar.”

Ontplofte benen
Wat die polyvalentie betreft, daar komen we straks op terug. Zijn imago van geboren winnaar vloeit voort uit zijn eerste kennismaking met Brailsford. “Ik heb Dave ontmoet in 2017 daags voor het WK tijdrijden voor junioren in Bergen. Hij gaf mij een paar tips en zou mij in de gaten te houden. De dag nadien werd ik wereldkampioen en zijn we contact blijven houden.”

Pidcock bleef winnen. In 2019 de Ronde van de Elzas en Parijs-Roubaix voor beloften. Deze zomer drie ritten en het eindklassement van de Baby Giro. Ook reed hij mee op het WK bij de profs. Hij was in Imola zowaar kopman van de Britse nationale ploeg. Hij eindigde 42ste op 9’24” van Julian Alaphilippe. “Een leerrijke ervaring, maar in de slotronde ontploften mijn benen. Een wedstrijd van 260 kilometer is toch nog andere koek dan de beloftenkoersen.”

Voorbestemd om te klimmen
Naast ervaring nam Pidcock uit Imola ook een eerste kennismaking met zijn toekomstige ploegmaats mee naar huis. Luke Rowe was op het WK zijn lijfwacht. “Ik woon sinds kort in Andorra en heb daar ook al enkele ploegmaats leren kennen. Giro-winnaar Tao Geoghegan Hart heeft me wegwijs gemaakt.”

Net als Geoghegan Hart is ook Pidcock met zijn 1m71 en 59 kilogram voorbestemd om uit te groeien tot een klassementsrenner – de corebusiness van Ineos-Grenadiers. Toch moeten we nog minstens een jaar wachten om zijn kunnen in het hooggebergte te beoordelen. “Ik zal pas ten vroegste in 2022 een grote ronde rijden. Ik weet nog niet of ik ooit een klassementsman kan worden of eerder een rittenkaper, maar ik besef wel dat klimmen mij het beste af gaat.”

Toen we hem drie jaar terug een eerste keer interviewden, heette zijn droomkoers nochtans Parijs-Roubaix. “Ik heb zeker voldoende techniek voor Roubaix, maar ik zal als lichtgewicht altijd in het nadeel zijn tegen de renners van 80 kilogram. Toen ik Roubaix voor beloften won, was ik op slag verliefd op die koers en kasseien, maar dat was van korte duur. Enkele dagen later verkende ik het parcours van de Ronde van Vlaanderen met de nationale selectie en werd ik op elke kasseihelling gelost. Ik wil zeker ooit Parijs-Roubaix rijden, maar nog niet in 2021.”

Wat volgende lente wel op zijn programma staat, is de Strade Bianche. “Ik koers graag op gravel. Bovendien telt de wedstrijd slechts 180 kilometer. Dat moet wel nog lukken.” De Vlaamse klassiekers slaat hij over. “In de Ardennenklassiekers start ik normaal wel.”

Nog niet top
Zijn grootste doel van het seizoen ligt niet op de weg. “Vanaf mei focus ik me volledig op het mountainbiken en rijd ik drie wereldbekers.” Daar wil hij zich plaatsen voor de Spelen van Tokio. “Tom maakt zeker kans om een ticket te bemachtigen en zal niet naar Tokio trekken om louter deel te nemen. Hij heeft nog nooit een mountainbikerace bij de profs gereden, maar op het WK bij de beloften klokte hij snellere rondetijden dan de profs”, zegt mentor Kurt Bogaerts.

Pidcock zal in 2021 vaak tegen Mathieu van der Poel koersen. Te beginnen in de cross vanaf midden december. Vorige winter werd hij nog vicewereldkampioen achter de Nederlander. De verwachtingen zijn hoog, maar die werden afgelopen zondag in Tabor nog niet ingelost: zeventiende op meer dan twee minuten van Michael Vanthourenhout. “Een tegenvaller”, bekent Pidcock. “Ik mikte vooraf op de top tien, maar voelde al snel dat het onmogelijk was. Ik had beter moeten weten. Op tv zag ik dat het niveau op de Koppenberg en in Niel erg hoog lag. De top is naar cross-normen vrij breed. Ik ben ook nog niet top. In november heb ik een rustpauze ingelast na een lang seizoen en veel aandacht besteed aan stabilisatie-oefeningen bij Lieven Maesschalck in Antwerpen. Pas binnen twee weken zal ik kunnen meedingen voor de top vijf en het podium.”

“Niet voor het geld”
Toen we Pidcock in de herfst van 2017 interviewden, was hij nog lid van het Telenet-Fidea van Sven Nys. In de zomer van 2017 was hij er alweer weg. Volgens Nys vertrok de Brit om financiële redenen, maar Pidcock weerlegt dat. “Ik kan u zeggen dat ik bij mijn veldritploeg Trinity nog geen penny heb verdiend, dus dat is larie. Ik cross niet voor het geld.”

Gelukkig maar, want net als zijn collega’s, moet ook de vicewereldkampioen inboeten qua startgelden. Van 2500 euro naar 1250 euro. “Je kan er moeilijk over klagen. Het is nu eenmaal de situatie zoals ze is in het crazy jaar 2020. Als ik meer wil verdienen, moet ik maar dichter finishen en meer prijzengeld vangen.”

Al luidt de vraag hoe lang Pidcock nog zal crossen, wetende dat Ineos-Grenadiers ook op de weg veel van het grootste Britse talent verwacht. In 2017 zegde Pidcock dat hij nog minstens drie jaar in het veld zou blijven. Die termijn is nu om. “Doe er nog maar een paar jaren bij. Ik wil in de toekomst graag nog tien crossen per winter afwerken. Een beetje zoals Van der Poel en Van Aert. Als je tien crossen rijdt, kan je voldoende UCI-punten verzamelen om een goede startpositie te bemachtigen op het WK, want ook die wereldtitel in het veld blijft een droom.” Benieuwd of Sir Brailsford ook wakker ligt van een eerste Britse wereldkampioen veldrijden.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196552498
De Sekte Mannen
Net efkes anges
  vrijdag 4 december 2020 @ 20:05:20 #8
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196553647
Zitten jullie al op de Javier Jamaica bandwagon?
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 4 december 2020 @ 20:07:13 #9
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196553683
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:05 schreef Koffieplanter het volgende:
Zitten jullie al op de Javier Jamaica bandwagon?
De Roemeense haarlijn heeft hem al gekaapt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 4 december 2020 @ 20:08:07 #10
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196553704
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:07 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Roemeense haarlijn heeft hem al gekaapt.
Mihai heeft niks.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 4 december 2020 @ 20:10:47 #11
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196553762
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Mihai heeft niks.
twitter


Het is wel een beetje een downie.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 4 december 2020 @ 20:16:51 #12
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196553875
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:10 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[ twitter ]

Het is wel een beetje een downie.
Het is een lieve jongen. Colnago levert tegelijkertijd als ploeg ook goede en sympathieke werken. Voor het eerst in een jaar of tien zit Julian Cardona, ooit toch de beste van allemaal, weer met plezier op zijn fiets. Bij de vrouwenafdeling zijn ze ook uitstekend bezig, maar dat interesseert me persoonlijk dan weer niets.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196553926
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 17:36 schreef Sjoerd102 het volgende:
De Sekte Mannen
:{w De vrouwenploeg is ook erg belangrijk.
  vrijdag 4 december 2020 @ 20:36:53 #14
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196554254
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:19 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

:{w De vrouwenploeg is ook erg belangrijk.
Dikke sexy memmen.
pi_196554285
quote:
9s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:36 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dikke sexy memmen.
Door Samenwerking Macht
  vrijdag 4 december 2020 @ 20:41:59 #16
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196554380
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:38 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Door Samenwerking Macht
Dominee Spekenbrink's Minions.
  zondag 6 december 2020 @ 17:05:01 #17
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_196583759
Terpstra te gast vandaag bij formule 1 programma op Ziggo
Net efkes anges
  Moderator maandag 7 december 2020 @ 13:42:16 #18
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196598297
quote:
Team van Tour-winnaar Tadej Pogacar krijgt coronavaccin op trainingskamp

De renners van UAE Team Emirates zullen in januari tijdens een trainingskamp in de Emiraten gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat heeft teammanager Mauro Gianetti verteld in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Mauro Gianetti, ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en Amstel Gold Race, was zelf een van de proefpersonen voor het vaccin SinoPharm. Dat werd in China ontwikkeld en een deel van de testen vond in de Verenigde Arabische Emiraten plaats.

"Ik was een van de 30.000 vrijwilligers in Abu Dhabi die het nieuwe SinoPharm vaccin testten. Ik kreeg twee dosissen en had geen bijwerkingen", legt de Zwitser uit in La Gazzetta.

"Het bevindt zich vandaag in testfase drie. Er is nog geen officiële toelating, maar die laat niet lang meer op zich wachten. Ze voorzien in 2021 een miljard dosissen te verdelen. In januari willen wij de renners en staf vaccineren."

Volgens Gianetti heeft hij voldoende dosissen om de 28 renners en zowat 100 stafleden te vaccineren, al benadrukt hij dat niemand verplicht zal worden. "Het is een persoonlijke keuze", klinkt het.

UAE Team Emirates werd dit jaar getroffen door verschillende coronagevallen. Het virus kreeg onder meer topsprinter Fernando Gaviria te pakken. Ook Tour-winnaar Tadej Pogacar moest in quarantaine, terwijl ploegosteopaat Dario Marini 9 dagen op intensieve verzorging lag.


"Dit zal onze relatie met de buitenwereld helemaal veranderen", gelooft Gianetti. "Als ploeg werden wij in februari hard geraakt door het coronavirus. We weten welke nachtmerrie het is om het virus door te maken."
Chinees vaccin voor UAE renners, kan Fernando niet weer besmet raken.
  Moderator maandag 7 december 2020 @ 14:14:06 #19
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196598784
Dat Gianetti zelf als eerste een spuit in z'n arm laat zetten is wel weer hilarisch, sommige dingen veranderen nooit. Voor altijd een proefpersoon.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 7 december 2020 @ 19:55:36 #20
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196605988
90 renners op de Spelen bij de wegwedstrijd. Zowel bij mannen als vrouwen.
Alles wordt gelijkgetrokken.

https://www.uci.org/insid(...)pic-games-paris-2024
  Moderator maandag 7 december 2020 @ 20:00:14 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196606074
90 is wel heel erg weinig. Voor de vrouwen een flinke bonus, prima. De mannen verliezen alleen 40 plaatsen, dat is vrij fors.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 7 december 2020 @ 20:01:21 #22
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_196606094
quote:
7s.gif Op maandag 7 december 2020 19:55 schreef Pino112 het volgende:
90 renners op de Spelen bij de wegwedstrijd. Zowel bij mannen als vrouwen.
Alles wordt gelijkgetrokken.

https://www.uci.org/insid(...)pic-games-paris-2024
Dat is toch geen fatsoenlijk peloton meer? :')
  Moderator maandag 7 december 2020 @ 20:09:15 #23
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196606247
Wel genot dat alle traditionele sporten het met minder plaatsen moeten doen zodat het IOC onzin als breakdancen kan toevoegen aan het programma.

De olumpische spelen zijn geen sport.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 7 december 2020 @ 20:32:21 #24
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196606682
gEnDeR PaRiTy
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 7 december 2020 @ 20:34:55 #25
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_196606731
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 20:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wel genot dat alle traditionele sporten het met minder plaatsen moeten doen zodat het IOC onzin als breakdancen kan toevoegen aan het programma.

De olumpische spelen zijn geen sport.
Drievoudig wereldkampioen noemt het zelf 'een kunstvorm, geen sport'.

Geen flauw idee wat dit op Olympische Spelen doet... Vergaar eerst maar interesse en airtime voordat je het uberhaupt op OS smijt. Lachwekkend
pi_196619792
twitter


\Zou het dit keer wel goed aflopen?
pi_196621950
https://www.cyclingnews.c(...)-but-he-backs-it-up/

Mathieu niet per se fan van R.EV.

Ben wel benieuwd naar het stukkie in Humo (staat achter de betaalmuur).
pi_196627276
Eerder jaloers op Remco.

Poeltje heeft ook altijd klare en realistische taal.
Alleen maar mooi dat de beste dat ook gewoon kan uitstralen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2020 21:26:05 ]
pi_196638901
Er zijn dan toch nog zekerheden in het leven. Richie Porte mag van Ineos namens de Australische selectie Willunga Hill oprijden.
pi_196654161
Shirt FDJ 2021



En DQS 2021

  Moderator donderdag 10 december 2020 @ 14:06:56 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196654304
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 13:57 schreef Marcoss het volgende:
Shirt FDJ 2021

[ afbeelding ]

En DQS 2021

[ afbeelding ]
Ik ga dit topic maar eens afstoffen denk ik.

WLR / Wielertenues 2020
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 11 december 2020 @ 19:48:55 #32
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196677671
Ach nee, Tristan Hoffman moet vertrekken bij Bahrein.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 12 december 2020 @ 17:22:58 #33
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196692126
twitter
  Moderator zaterdag 12 december 2020 @ 19:13:14 #34
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196693878
Quiz | Wat vindt Patrick Lefevere eigenlijk van jou?
De man die z'n mening altijd klaar heeft, vindt ook wat van jou. Vul onderstaande vragen in en je komt erachter hoe hij over je denkt...
  Moderator zaterdag 12 december 2020 @ 19:52:53 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196694554
twitter

Ik zag deze ook nog voorbij komen
  zondag 13 december 2020 @ 18:00:50 #36
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196710579
twitter


Was deze al een keer langs gekomen?
  Moderator maandag 14 december 2020 @ 08:56:36 #37
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196718461
twitter

Dit is wel intressant over het effect van draften in het wielrennen.
  Moderator maandag 14 december 2020 @ 18:14:49 #38
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196730665
twitter


Ulissi zien we voorlopig niet in koers.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_196756747


Hij staat al echt scherp.
pi_196756777
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 08:56 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Dit is wel intressant over het effect van draften in het wielrennen.
Die situatie met de motor ervoor komt zo vaak voor. Zeker die 336 motoren met een fotograaf achterop die best een lange periode 5 a 10 meter voor de kopgroep gaan hangen scheelt zo veel. En een auto vlak achter iemand bij een tijdrit kan dus ook nog wel behoorlijk bepalend zijn.
pi_196776251
Showbizz nieuws. Groenewegen gaat trouwen.
Nu alleen de vraag: is die meid op die 2e foto echt Nine zonder Make-up?
https://twitter.com/StormsNine/status/1338764551442100225
Net efkes anges
  Moderator woensdag 16 december 2020 @ 22:55:43 #42
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196776420
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 22:51 schreef Sjoerd102 het volgende:
Showbizz nieuws. Groenewegen gaat trouwen.
Nu alleen de vraag: is die meid op die 2e foto echt Nine zonder Make-up?
https://twitter.com/StormsNine/status/1338764551442100225
Als vrouw kan ik bevestigen: ja
pi_196777724
quote:
Precies 10 jaar geleden verdween de Pegasus-spookploeg uit het peloton: “Hendrik, heb jij dollars?”

Het begon op het privé-eiland van Richard Branson, het eindigde in een Milanees hotel, aan een tafeltje tegenover een oplichter uit Libanon. Precies tien jaar geleden speelde zich in het wielrennen de tragikomedie ‘Team Pegasus’ af. De gedupeerden van toen reconstrueren de op- en ondergang van de grootste wielerploeg die nooit zou bestaan.

De foto die u ziet, is de enige die bestaat van Team Pegasus. Hij belandde afgelopen week in onze mailbox, met een boodschap van de afzender: “Je hebt hem niet van mij”. Het beeld is genomen op de eerste en enige stage van de ploeg. Alle blije gezichten hebben er daar nog geen idee van: dichter bij wat een wielerploeg is, zal ‘Team Pegasus’ nooit geraken.

Het Australische team zou nochtans groot worden. Vanaf september 2010 staat elke week dezelfde kop in de kranten: Renner X op weg naar Australische Pegasus-project. Fabian Cancellara, Richie Porte en Thor Hushovd passeren de revue. Uiteindelijk is Robbie McEwen de eerste grote naam die effectief een contract tekent. En via McEwen komt ook de Belgische ploegleider Hendrik Redant aan boord. “Ik lag nog onder contract bij Lotto”, zegt Redant. “De enige keer in mijn loopbaan dat ik een contract van twee jaar had kunnen tekenen. Maar bij Pegasus zou ik zelf de ploeg kunnen uitbouwen, wat altijd mijn ambitie was geweest. Ik zou sportief manager zijn en mocht zelf de staf samenstellen. Natuurlijk stond ik daar open voor.”

In de Vuelta van 2010 ontmoet Redant in Barcelona Chris White, de man die het hele Pegasus-project in de steigers heeft gezet. White is op dat moment manager van de succesvolle, maar kleinschalige continentale Fly V-ploeg. Als oud-renner met een diploma boekhouden heeft hij een Lefevere-profiel. “Meneer Chris White vertelde een machtig verhaal”, zegt Redant. “Hij had zeer goeie ideeën. En een budget van tien tot vijftien miljoen euro. De ploeg zou voorlopig Team Pegasus heten (naar het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie, nvdr.), maar meneer Chris White had een grote sponsor gevonden, zo verzekerde hij.”

De mysterieuze geldschieter achter Pegasus is in de pers voer voor speculatie. De naam van scheermesjesfabrikant en multinational Gillette doet de ronde, maar dat is het eerste van vele misverstanden rond het team. Het echte kapitaal dat manager White achter zich heeft, is de Amerikaanse familie Gillett, die niks met scheermesjes te maken heeft. George N. Gillett Jr maakte als zakenman fortuin in de media- en consultancywereld en maakt er zijn hele loopbaan een hobby van om sportteams op te kopen. In 2010 is hij samen met Tom Hicks eigenaar van de Premier League-club Liverpool.

“Op de Tourvoorstelling in oktober 2010 wilde Pegasus met de Gilletts als financierder naar buiten komen”, zegt Redant. “Chris White had mij gebeld met de vraag om bij ASO plaatsen te reserveren voor een delegatie van zeven man, onder wie vader en zoon Gillett. Met mijn contacten was me dat ook gelukt.”

“Tot ik de avond voor de voorstelling plots telefoon kreeg. Meneer Chris White vertelde dat de Gilletts toch niet zouden komen. Ze hadden Liverpool net moeten verkopen, met veel verlies. Op de Tourvoorstelling zouden daar te veel lastige vragen over komen van journalisten. Een aannemelijk verhaal, dacht ik. Achteraf bekeken had daar een lampje moeten gaan branden.”

Eind oktober 2010 lijkt Pegasus nog steeds de wind in de zeilen te hebben. Er liggen ondertussen tweeëntwintig renners onder contract, onder wie Robbie Hunter en Rohan Dennis. In Eindhoven is de service course in aanbouw en Redant heeft zijn netwerk aangesproken om de staf uit te bouwen: ploegleider Egon Van Kessel komt aan boord, net als verzorger Bart Brackez en mecanicien Nick Mondelaers. Met Scott is er een grote fietsconstructeur en de auto’s zullen geleverd worden door BMW. De mensen van de ploeg hebben de catalogus toegestuurd gekregen waaruit ze een model mogen kiezen.

In oktober is er ook de eerste teamstage in Brisbane, Australië. Renners worden ingevlogen van over de hele wereld. De foto is daar genomen. “Een vijfsterrenhotel”, zegt Redant. “Met een golfbaan erbij. Ik heb het me letterlijk afgevraagd: Wie betaalt dit allemaal? In totaal waren wij daar met meer dan vijftig mensen.”

Op de stage trainen de renners samen, ze praten met de ploegleiding over hun programma in 2011. Alles in een Australische, relaxte sfeer. Er is evenwel één incident dat Hendrik Redant niet goed kan plaatsen. Hij heeft zelf voorgesteld om ’s middags niet meer op restaurant te lunchen, maar om gewoon buiten broodjes te eten die de verzorgers maken. Goedkoper en gezelliger.

“Tot mijn verzorger na een dag of twee naar mij toe kwam: Hendrik, Hendrik, heb jij dollars? Hij had al die broodjes uit eigen zak betaald, tot hij niks meer had. En Chris White wilde hem geen geld meer geven. Ik heb Chris daar al lachend op aangesproken: Chris, je praat over vijftien miljoen euro en nu is er een probleem voor een paar honderd dollar? Opnieuw: daar had een belletje moeten rinkelen.”

Niemand weet nog wat te denken van Team Pegasus. De ene dag is er geen geld voor broodjes, de volgende dag groeien de bomen weer tot in de hemel. Via sponsor V Australia – een dochter van Virgin Airlines – bekomt manager Chris White dat zijn ploeg een dag kan doorbrengen op het privé-eiland van Richard Branson. “Wie kan zeggen dat hij daar gebarbecued heeft?”, aldus Geert Broekhuizen, destijds marketing- en communicatieverantwoordelijke. “Wij van Team Pegasus dus.”

Kort na het eilandbezoek gaat de slinger weer de andere kant uit: de UCI maakt bekend dat Pegasus geen licentie voor de Pro Tour (nu World Tour) krijgt. Verrassend, maar niet het einde van de wereld. In Luxemburg is er het nieuwe Leopard-team met de broers Schleck, de plaatsen in de World Tour zijn gewoon duur.

“Samen met Egon Van Kessel ben ik bij Chris op de kamer gaan praten”, zegt Redant. “We wilden weten wat er speelde. Hij hing een heel verkooppraatje op. De papieren waren gewoon iets te laat opgestuurd. Ze wilden de originelen en geen fax. Maar de bankgarantie was in orde, niks aan de hand. We werden met een kluitje in het riet gestuurd.”

“Op de voorlaatste dag riep Chris dan iedereen bij elkaar. Pegasus ging ineens Beats per Minute heten. Er volgde een hele uitleg: economische grootspraak over hoe we met onze bestaande sponsors andere sponsors zouden aantrekken. Ik ben daar met een slecht gevoel vertrokken.”

Dat wordt er niet beter op wanneer Redant onderweg naar Italië besluit om een ommetje te maken langs het hoofdkantoor van BMW in München. De beloofde auto’s zijn nog steeds niet aangekomen. “Ik stond daar met mijn stom gezicht bij de hoge pieten van BMW. Chris White? Ze hadden nog nooit van die naam gehoord.”

Begin december wordt duidelijk hoe fout het zit. Het plan is om in 2011 op procontinentaal niveau te starten, maar Hendrik Redant krijgt een zeer verontrustende telefoon. Chris White laat weten dat de bankgarantie naar beneden moet en dat kan alleen als de loonlast met de helft daalt. Redant moet ervoor zorgen dat alle renners de helft van hun overeengekomen loon inleveren. “Ongelofelijk, maar waar”, zegt hij. “Op minder dan achtenveertig uur hadden vierentwintig van de zesentwintig renners daarmee ingestemd.”

Geleidelijk aan zakt de aarde onder Pegasus helemaal weg. De UCI weigert de procontinentale licentie, ook na een ongebruikelijk uitstel van zes dagen. “Ik stond in onze nieuw ingerichte service course in Eindhoven toen het telefoontje kwam”, zegt Egon Van Kessel. “De Amerikaanse geldschieter had zich teruggetrokken. Het was voorbij.”

Twee bijna simultane, maar onafhankelijke gebeurtenissen zouden Pegasus hebben genekt. De verplichte en zwaar verlieslatende verkoop van Liverpool – met doodsbedreigingen van de fans erbovenop – deed de Gilletts besluiten dat investeren in het wielrennen geen goed idee was. Tegelijk zou White ook Red Bull zijn verloren als sponsor, na de cero, cero, cero-plas van Alberto Contador. Tot op vandaag is onduidelijk of het engagement van Red Bull concreet was, dan wel een wensdroom van een manager die wanhopig geld zocht.

Geert Broekhuizen, destijds de marketing- en communicatie verantwoordelijke bij Team Pegasus, vat het zo samen: “Chris was een fijne vent. Maar feit is dat hij contracten heeft afgesloten met renners en personeel zonder dat aan de andere kant getekende sponsordeals lagen. Dat heeft hij al die tijd geweten. Zeer pijnlijk voor alle betrokkenen en totaal onacceptabel.”

Het verhaal krijgt nog een pijnlijke epiloog. Na de onheilstijding van de UCI proberen Chris White, Hendrik Redant en Egon Van Kessel bij hem thuis in Kerkdriel nog wanhopig het hele project te reanimeren. “Chris heeft echt alles geprobeerd”, zegt van Kessel. “Die man moet onder een ongelofelijke druk hebben gestaan. En opeens was daar dan het verhaal Hariri.”

Met Hariri dient zich uit het niks een nieuwe investeerder aan, afkomstig uit Libanon. Of hij familie is van de vermoorde president Rafik Hariri, is onduidelijk. “Maar hij had een broer die was doodgeschoten of zoiets”, zegt Redant.

White, Van Kessel en Redant ontmoeten de genaamde Hariri in een hotel in Milaan. “Maar hij sprak geen Frans of Engels”, zegt Van Kessel. “Alleen Duits, wat niemand van ons heel goed sprak.” Redant herinnert zich ook nog “een rolex en een gouden visitekaartje”. Geld was in ieder geval geen probleem. “Op een bepaald moment vroeg die man: Hoeveel geld wil je? Vijf, tien of vijftien miljoen? Voor mij hield het daar op. Die Hariri was overduidelijk een oplichter. Chris is daarin meegegaan en heeft er veel geld aan verloren. Het was de reddingsboei van de radelozen.”

De episode-Hariri is de komische noot in het verhaal. De tragiek is dat het grote Pegasus op 28 januari ophoudt te bestaan. De meer dan vijftig werknemers krijgen een mail in de bus: “We zien geen mogelijkheid om een ploeg te hebben in 2011.” Iedereen zit in één keer zonder werk.

“Chris was een dromer”, zegt Egon van Kessel. “We hadden renners, fietsen, personeel, een hele service course, maar Pegasus was in feite niets meer dan iemands droom.”

“Veel mensen dachten het contract van hun leven te tekenen”, besluit Geert Broekhuizen, “maar het was allemaal gebaseerd op de valse beloften van één man. Ik heb via een Australische advocaat nog een aangetekende brief gestuurd naar Chris White om gemaakte kosten te recupereren, maar daar is nooit antwoord op gekomen.”

Redant ziet de naam van Chris White wel nog passeren. “Hij contacteerde me op LinkedIn, een vriendschapsverzoek dat ik natuurlijk straal genegeerd heb. Voor mij was het dubbel pijnlijk: ik heb veel mensen mee aan boord gehaald en zelf zat ik een jaar zonder werk. Het heeft me veel geld gekost. Mijn mooie contract telde zeventien pagina’s. Ik heb er zeventien keer mijn gat mee kunnen afvegen. Pegasus is geen mooi verhaal, maar wel een dat het verdient om een keer verteld te worden.”
pi_196779895
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 22:55 schreef Momo het volgende:

[..]

Als vrouw kan ik bevestigen: ja
Make up doet dus echt wonderen :x
Net efkes anges
pi_196789312
Was dit hier al gemeld:

quote:
De stembussen voor verkiezing Wielrenner van het jaar zijn gesloten. Meer dan achtduizend wielerliefhebbers brachten hun stem uit. Donderdagavond worden de trofeeën uitgedeeld in een live-uitzending op televisie.

Bij de mannen behoren Mathieu van der Poel, Wilco Kelderman en Harrie Lavreysen tot de vijf kanshebbers. Bij de vrouwen zijn onder andere Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ceylin del Carmen Alvarado genomineerd. De winnaars worden gekozen door de Club van 48 (oud-profs), huidige profrenners via vakbond VVBW en de publieksstem.

De trofeewinnaars zullen donderdagavond live onthuld worden in een speciale televisie-uitzending op Eurosport. Presentatie is in handen van Sander Kleikers. Samen met een aantal tafelgasten zal hij uitgebreid terugblikken op het succesvolle wielerseizoen van de Nederlandse profs.

Decor van de talkshow is het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Onder andere Harrie Lavreysen, Adrie van der Poel, Raymond Kerckhoffs, Loes Gunnewijk, Erik Dekker en Olav Kooij zullen (afwisselend) aanschuiven aan de talkshowtafel.

Publiek is vanwege de coronalockdown niet welkom. De uitzending is vanaf 18:30 tot 20:00 uur live te zien op Eurosport 1.
Bron: WF
  donderdag 17 december 2020 @ 18:32:33 #46
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196789625
Hoewel hij mogelijk vooraan staat om onder een neutrale vlag mee te doen, zou de uitsluiting van Rusland zomaar deuren kunnen openen voor Sivakov de Fransman.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 18:48:53 #47
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196789896
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 18:15 schreef TargaFlorio het volgende:
Was dit hier al gemeld:
[..]

Bron: WF
Dankje, ik kijk :)
  Moderator donderdag 17 december 2020 @ 22:42:07 #48
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196794823
https://vtm.be/vtmgo/afsp(...)a0-8c1e-5e0366c8e6aa

Documentaire over het jaar van Wout, ook te zien vanuit Nederland voor nu.
pi_196798211
https://www.radsport-news.com/sport/sportnews_122969.htm

Bora dus waarschijnlijk naar de Giro met Buchmann als kopman en daarnaast nog Kelderman, Grossschartner, Konrad en Schachmann.

Tour dan Sagan, Ackermann, Schwarzmann, Selig, Schillinger, Oss, Burghardt en Kämna
pi_196798416
quote:
Kelderman beleeft jaar vol emoties: ‘Jammer dat er niet echt vertrouwen was’

Wilco Kelderman (29) verloor dit jaar de roze trui op een dag voor Milaan. Maar hij won in de Giro wel zijn dromen terug. Dit is zijn verhaal. Over de breuk met Sunweb, een podiumplaats in een grote ronde en bier drinken met Peter Sagan.

En? Hoe was het?
,,Die kennismakingsdagen met mijn nieuwe ploeg?’’

Ja, wij denken bij BORA-hansgrohe meteen aan die ene Slowaakse vedette. Was het de Grote Peter Sagan Show?
,,Viel reuze mee. Sagan is niet altijd een showbinkie. Hij was vrij rustig. Maar het was wel even een omschakeling, van Sunweb naar BORA. Bij Sunweb was het altijd vrij serieus. Bij BORA kwam er wel iets meer bier bij kijken, zeg maar.’’

Heb je in de gordijnen gehangen? Een kotsje gelegd?
,,De nieuwkomers werden ontgroend. Ze hadden een vast ritueel met veel bier en een spelletje. Beetje lol maken, elkaar leren kennen. Maar ik ben geen beste drinker, bij mij tikt ’t redelijk snel aan. Ik heb me wel een paar avonden redelijk slecht gevoeld toen ik mijn bed indook.’’

Hoe is die overgang verlopen eigenlijk? Nog voordat het seizoen hervat werd, maakte Sunweb al bekend dat ze niet met je door wilden.
,,Dat moest ik in de krant lezen, ja. Maar op dat moment twijfelde ik al heel erg of ik bij Sunweb wilde blijven. Ik vond de rennersgroep en de mensen eromheen leuk, maar ik kreeg nooit het gevoel dat ik zelf onderdeel was van mijn eigen plan. Er werd van alles bepaald voor me, ik had te weinig inspraak. Alsof ik een robot moest zijn. Dus er waren al gesprekken gaande met andere ploegen, waaronder BORA. Maar ik was net zo goed in gesprek met Sunweb, dus ik was wel verrast dat er ineens in de krant stond dat ik geen contractverlenging zou krijgen. Op dat moment moest het seizoen nog beginnen.’’

Voelde dat als een motie van wantrouwen?
,,Ik weet niet wat de gedachte erachter was. Ik was het laatste jaar best kritisch op de plannen. Ik kan soms redelijk hard of direct zijn, misschien soms té hard. Ik probeerde feedback te geven zodat we beter werden als ploeg, maar het laatste jaar viel het misschien wel bij ze in het verkeerde keelgat. Maar uiteindelijk heb ik nog een heel mooi jaar gehad, hoor.’’

Nogal ja. Je reed overal vooraan.
,,Ja, maar zeker in het begin voelde ik me niet zo heel goed. Eigenlijk maakte ik die stap pas richting de Tirreno. Maar ik wist in de coronapauze al dat ik op de goede weg was, dat mijn lichaam er klaar voor was. Eindelijk kon ik klachtenvrij trainen.’’

In juni zei je dat je minder droomt dan vroeger. Dat je misschien wat vaker moest denken dat je die fucking Giro kon winnen. Toen je aan de start van de Giro stond, was er toen een stemmetje in je achterhoofd dat fluisterde dat je misschien wel kon winnen?
,,Niet echt eigenlijk. Ik startte wel met podiumambities, al wist ik dat het heel moeilijk zou worden. Als alles goed zou lopen, kon ik misschien derde worden. Dacht ik.’’

Wanneer kreeg je het gevoel dat er misschien wel meer in zat?
,,In het eerste weekend merkte ik wel dat ik goed was. Op de Etna keek ik om me heen en zag ik dat er geen ploeg meer was die een overtal had, dat ik ervan weg kon rijden. Maar pas in de laatste week begon ik aan het roze te denken. Almeida droeg de trui, maar ik wist dat hij op zijn leeftijd kon breken als het lang bergop zou gaan. In de rit naar Piancavallo moest hij lossen, maar toen voelde ik ook hoe hard Jai Hindley en Tao Geoghegan Hart reden. Ik zat te janken in het wiel, al is dat wel vaker zo als je bergop rijdt.’’

De Giro werd uiteindelijk beslist in twee bergetappes, misschien zelfs wel in één: die over de Stelvio. Wat was jullie plan voor die etappe?
,,Almeida lossen en het roze pakken. Dat lukte, al vrij vroeg eigenlijk. Sam (Oomen, red.) reed op kop, Almeida werd gelost. Ik dacht: perfect, nu een strak tempo omhoog. Niet te geforceerd, niet te gehaast. Maar toen nam Ineos ineens over, met Rohan Dennis en Geoghegan Hart. In het begin ging het nog wel, maar hij bleef maar zo hard rijden. Ik zat op mijn limiet, moest ze laten rijden. Vanaf toen was het vechten.’’

Hindley, jouw ploeggenoot, bleef niet bij je. In plaats daarvan volgde hij Geoghegan Hart. Had jij dat zien aankomen? Dat je daar in je eentje zou zitten?
,,Ik had niet zien aankomen dat Dennis zo goed zou zijn. Maar ook niet dat Jai helemaal zijn eigen koers mocht rijden, dat zijn kaart werd getrokken. Dat ik aan mijn lot werd overgelaten. Op de teambespreking, de avond ervoor, was dat niet duidelijk geworden.’’

Heb je gevloekt? Geroepen dat hij moest wachten?
,,Op een gegeven moment reed ik alleen op de Stelvio, vol in de wind. Dan begint de frustratie. Je weet dat de Giro uit je handen glipt, dat je je voorsprong aan het verliezen bent. Je rijdt zoveel alleen, in de afdaling moest ik veel bijtrappen, ik had al zoveel energie verspeeld voor de laatste klim. Het was harken naar de finish. Ik heb wel in mijn communicatie geroepen dat Jai moest wachten, maar ze zeiden: ‘Nee, Jai blijft in het wiel van Tao’. Het was ook een moeilijke situatie. Hoe vaak komt het nou voor dat je met twee man de Giro kunt winnen? Jai kon Tao bergop niet lossen, er zat te weinig verschil tussen ze. Maar ik was zelf ook niet goed genoeg, zo realistisch ben ik ook wel. Uiteindelijk had ik zelf harder moeten rijden. Jai deed wat hem werd gezegd, ik neem hem niks kwalijk. Ik was ook wel blij voor hem, dat hij die rit won.’’

Dat is lief. Nibali had hem waarschijnlijk aan zijn haren van het podium gesleurd.
,,De ploegleiders staan boven ons. Die bepalen de tactiek. Bij Nibali is dat anders. Die is zo ongeveer de baas van zijn ploeg.’’

Je pakte die etappe wel het roze. Was er euforie of overheerste de frustratie?
,,Het was een wrang gevoel. Het schemerde, er was geen kip te bekennen, het was koud en ik had er liever beter voor gestaan. Ik had me het anders voorgesteld om het roze aan te trekken. Maar tegelijkertijd voelde het als iets waarvan ik ooit droomde. Ik heb er jaren voor gevochten, ik heb zoveel slechte dingen meegemaakt. Het was een overwinning op mezelf.’’

Wat als Hindley bij jou had moeten blijven? Had je dan de Giro gewonnen?
,,Dan zou ik wel echt superdichtbij zijn gekomen of had ik de Giro gewonnen. Alleen al in die Stelvio-etappe had het zoveel tijd gescheeld als Jai bij me was gebleven. Dan had ik er heel anders voor gestaan. Ik had het gevoel dat het vertrouwen er niet in me was, met deze koerstactiek. Op zaterdag, een dag voor Milaan, startte ik in het roze aan de laatste bergetappe naar Sestrières, maar de ploegtactiek was erop ingericht dat ik dacht: ik ga de Giro verliezen. De marge was te klein, ik voelde me niet super meer, het vertrouwen was er ook niet. Jai zou Tao volgen, het ging er vooral over bij welk verschil hij zijn gang mocht gaan. Toen ze aangingen, voelde ik al snel dat ik niet kon volgen. Ik heb het een kilometer volgehouden, toen wist ik genoeg. De knop moest om, ik moest me richten op de derde plaats. Na Milaan heb ik nog twee weken gedroomd over de Giro. Elke keer speelde ik datzelfde filmpje af. Wat als we het anders hadden gespeeld?”

Dat gebrek aan vertrouwen is eigenlijk een rode draad door het seizoen.
,,Dat gevoel had ik richting het einde van de Giro wel een beetje. Het was jammer dat het vertrouwen er niet echt was vanuit de ploegleiding. Ik weet niet of ze ook echt blij waren toen ik op het podium stond.’’

Hè?
,,Er was niet echt vreugde. We werden 2 en 3 in een grote ronde, maar ik had niet echt het idee dat iedereen zo blij was in de ploeg. Beetje raar idee. Ik wil Iwan (Spekenbrink, teammanager, red.) er nog over bellen. Een keer dat laatste jaar bespreken.’’

En jouw eigen gevoel? Wat overheerst er nu als je erop terugkijkt? Trots of frustratie?
,,Het is dubbel. Het was zo’n kans. Maar ik heb wel het podium gehaald in een grote ronde. Daar ben ik enorm trots op, dat kunnen er niet veel zeggen. En ik heb echt goede herinneringen aan de Giro zelf, aan de rennersgroep, aan hoe sterk we reden als ploeg, aan het roze. Die trui ga ik inlijsten en in mijn fietsenhok hangen.”

Kom je anders binnen bij BORA, met die derde plek in je zak?
,,Het is fijn voor mezelf. Maar het vertrouwen was er al. Ze hadden mijn waardes gezien. Daarvan waren ze wel onder de indruk. Ze zeiden: hiermee kun je top 10 rijden in elke grote ronde, je kunt er zelfs een winnen.’’

Wat wordt je rol?
,,Een beetje hetzelfde als bij Sunweb. Ik word als kopman uitgespeeld. Maar er zullen ook situaties zijn waarin ik voor anderen rij.”

Mag je kiezen welke grote ronde je rijdt?
,,Kiezen is het niet, maar ik heb wel veel invloed op mijn programma. Ik begin in de Ronde van Valencia, ik rij het Baskenland, Luik-Bastenaken-Luik en Romandië. Ik stond er niet op voor de Amstel Gold Race, maar die is bij mij om de hoek, die wil ik graag rijden. Zeiden ze: o, prima.’’

De klassiekers en de Ronde van Romandië zijn lastig te combineren met een hoogtestage voor de Giro.
,,Hahaha.’’

Dus je gaat naar de Tour.
,,Dat is wel het plan ja, om naar de Tour te werken.’’

Wilco, durf je weer te dromen? Kun je een grote ronde winnen?
,,Met deze generatie jonge renners wordt het wel heel lastig. Maar ik voel me het laatste jaar echt heel goed. En ik denk dat het nog wel iets beter kan. Dus zeg nooit nooit.’’
Interview met Wilco uit het AD, hij zegt zelf dat de Tour het doel is dus.. :D
  Moderator vrijdag 18 december 2020 @ 10:01:49 #51
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_196798490
quote:
"Ik weet niet wat de gedachte erachter was. Ik was het laatste jaar best kritisch op de plannen. Ik kan soms redelijk hard of direct zijn, misschien soms té hard."
Zo'n uitspraak verwacht je toch niet echt van Wilco.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 18 december 2020 @ 10:10:57 #52
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196798731
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 09:40 schreef Marcoss het volgende:
https://www.radsport-news.com/sport/sportnews_122969.htm

Bora dus waarschijnlijk naar de Giro met Buchmann als kopman en daarnaast nog Kelderman, Grossschartner, Konrad en Schachmann.

Tour dan Sagan, Ackermann, Schwarzmann, Selig, Schillinger, Oss, Burghardt en Kämna
Rare samenstellingen zouden dit zijn.
pi_196798743
quote:
Er werd van alles bepaald voor me, ik had te weinig inspraak. Alsof ik een robot moest zijn.
En Iwan zag dat het goed was.
pi_196798924
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 10:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

Rare samenstellingen zouden dit zijn.
Zeg dat wel. Een Tourploeg met 7 man voor de sprinttrein en Kämna.
  vrijdag 18 december 2020 @ 10:45:11 #56
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196799016
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 10:01 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Zo'n uitspraak verwacht je toch niet echt van Wilco.
Ik denk dat ze bij Sunweb niet bijkomen van het lachen. "Weet je nog die enige keer dat Wilco in de bus met stemverheffing probeerde te spreken en zijn stem gelijk oversloeg? Hahaha."
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 18 december 2020 @ 10:46:21 #57
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196799032
Wilco heeft in deze gedevalueerde Giro tegen de lamme en de blinde wel de bevestiging gekregen dat hij de rest van zijn carriere succesvol grijze top 10 klassementen aan elkaar kan rijgen. Dat wordt genieten jongens.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196800339
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 10:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

Rare samenstellingen zouden dit zijn.
Het artikel speculeert er dan ook lustig op los. Het enige wat ze eigenlijk zeggen is dat ze informatie hebben dat Buchmann kopman in de Giro is. Die helpers verzinnen ze er vervolgens bij en de Tourploeg is ook een verhaal van 'zou kunnen'. Sagen en Ackermann samen naar de Tour zou inderdaad heel vreemd zijn.
Demain, on roule
  Moderator vrijdag 18 december 2020 @ 12:17:05 #59
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_196800420
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 10:46 schreef Mani89 het volgende:
Wilco heeft in deze gedevalueerde Giro tegen de lamme en de blinde wel de bevestiging gekregen dat hij de rest van zijn carriere succesvol grijze top 10 klassementen aan elkaar kan rijgen. Dat wordt genieten jongens.
Jij haat Wilco hè.
pi_196800460
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 12:10 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Het artikel speculeert er dan ook lustig op los. Het enige wat ze eigenlijk zeggen is dat ze informatie hebben dat Buchmann kopman in de Giro is. Die helpers verzinnen ze er vervolgens bij en de Tourploeg is ook een verhaal van 'zou kunnen'. Sagen en Ackermann samen naar de Tour zou inderdaad heel vreemd zijn.
Ackermann is wel Tourdeelname beloofd voor volgend jaar en ik vraag me af of Sagan genoegen neemt met een andere grote ronde, die wil vast ook gewoon naar de Tour. Dat vind ik nog niet zo raar eigenlijk.

Alleen is Sagan wel kansloos voor groen als Ackermann de sprints doet natuurlijk.
  Moderator vrijdag 18 december 2020 @ 12:22:19 #61
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_196800502
Maar Kelderman zegt dus waarschijnlijk voor de Tour te gaan, dus dan klopt dat al niet.
pi_196800507
Die voorlopige selecties voor de grote rondes komen ook elk jaar vroeger
Net efkes anges
pi_196800528
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 12:22 schreef Slobeend het volgende:
Maar Kelderman zegt dus waarschijnlijk voor de Tour te gaan, dus dan klopt dat al niet.
Dat klopt, reageerde ook enkel op de mogelijke combinatie Sagan/Ackermann in de Tour
  vrijdag 18 december 2020 @ 12:29:58 #64
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196800627
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 12:17 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jij haat Wilco hè.
Ja.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196801165
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 10:46 schreef Mani89 het volgende:
Wilco heeft in deze gedevalueerde Giro tegen de lamme en de blinde wel de bevestiging gekregen dat hij de rest van zijn carriere succesvol grijze top 10 klassementen aan elkaar kan rijgen. Dat wordt genieten jongens.
Ja, we konden duidelijk zien, dat de derde plek het hoogst haalbare was.
pi_196805687
Olympia's Tour en Healthy Ageing Tour gaan samen verder - https://nos.nl/l/2361028
Net efkes anges
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 19 december 2020 @ 21:14:43 #67
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  zondag 20 december 2020 @ 09:32:01 #68
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_196836160
Gaan de nationale wegkampioenschappen (en tijdrit) in Australië en Nieuw-Zeeland eigenlijk voor in januari? #durftevragen
Net efkes anges
pi_196838139
Geen Ronde van Colombia 2021.
  zondag 20 december 2020 @ 19:44:34 #70
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_196848171
Op sporza het wielerjaaroverzicht
Net efkes anges
  Redactie Sport / Supervogel maandag 21 december 2020 @ 15:05:07 #71
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196862185
twitter
pi_196865905
Jan Moors overleden
quote:
Tien dagen voor zijn zeventigste verjaardag is Jan Moors overleden. De voormalige soigneur in het profwielrennen was al enige tijd ernstig ziek.

Moors, geboren in Nieuwstadt, leerde het vak van sportverzorger bij Rios’31, de amateurvoetbalclub met roemrucht verleden uit Echt. Zijn entree in het peloton maakte hij bij Koga Miyata, een toonaangevende equipe in het amateurwielrennen. Moors werd later soigneur bij profploeg TVM.

In 1998 kwam hij groot in het nieuws toen hij samen met ploegleider Cees Priem maandenlang op last van de Franse justitie in het stadje Epernay moest verblijven, na een geruchtmakende dopingaffaire. Zestien jaar later, in 2014, werd hij vrijgepleit door de oud-renners Bart Voskamp en Jeroen Blijlevens, die bekenden betrokken te zijn geweest bij transport van epo. Volgens het tweetal wisten Priem en Moors nergens van. Moors zei als reactie dat hij geen rancune koesterde.


Het afscheid van Jan Moors, die de laatste jaren met echtgenote Marion in Echt woonde, vindt in besloten kring plaats
Net efkes anges
  dinsdag 22 december 2020 @ 10:44:26 #73
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196877540
quote:
Yves Lampaert snijdt het seizoen in januari aan met de Vuelta à San Juan die van 24 tot 31 januari wordt gehouden. De West-Vlaming zit ondertussen nog altijd op winterstage in Altea waar hij de eerste en de tweede ploegstage overbrugt. De Portugese klassementsman João Almeida en de Colombiaanse sprinter Alvaro Hodeg krijgen met Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels en Mauri Vansevenant vier West-Vlamingen mee.

In principe begint wereldkampioen Julian Alaphilippe het seizoen in eigen land met de Tour de la Provence die van donderdag 11 tot zondag 14 februari wordt gehouden. Remco Evenepoel lijkt voorzien voor de Ronde van Valencia (3-7 februari). Waar Mark Cavendish 2021 aansnijdt, is nog niet bekend. De Tour of Antalya (11-14 februari) kan een optie zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196895569
quote:
Wielrenster Puck Moonen wil niet langer in dienst rijden en is blij dat ze Eli Iserbyt kwijt is: “Hij was best egoïstisch”

Puck Moonen (24) was deze week te gast bij de podcast Day1. Daarbij blikte ze onder andere terug op haar relatie met Europees veldritkampioen Eli Iserbyt.

De populaire Nederlandse wielrenster is momenteel actief voor Team Chevalmeire Cycling, maar is niet langer de meest gevolgde ‘Hollander’ op Instagram. Haar 513.000 volgers werden onlangs gepasseerd door de 521.000 volgers van ene Mathieu van der Poel.

“Ik heb Instagram in eerste instantie aangemaakt om te kijken wat vrienden doen, want ik ontmoette met het wielrennen best wel veel mensen. En die woonden allemaal ver weg, dus. Maar toen liep dat een beetje uit de hand. Het is nooit mijn doel geweest om groot te worden op Instagram, maar dat is vanzelf gegroeid. En toen merkte ik dat je er wel wat mee kan. We hadden het niet breed thuis en ik kon via sponsors een fiets krijgen of zo. En ja, nu heb ik een leuk leven.”

Hielp daarbij: haar contract bij de Lotto Soudal Ladies. “Dat had ik eigenlijk niet verwacht”, aldus Moonen. “Ik fietste niet echt goed, ik vond het gewoon leuk. Ik reed af en toe wel wat wedstrijden omdat ik m’n rijbewijs had gehaald en zo eindelijk naar koersen kon. Toen kwam ik ineens bij die ploeg terecht, heb ik alles laten vallen qua studies, en dacht ik fuck it. Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik het kon maken als profsporter. Ik kreeg een gratis fiets en kledij. Daar moest je blij mee zijn. Dus ik begon het toen wat op te pikken, die sponsordeals. Dat ben ik dan zelf gaan fiksen. Zoals een auto, want ik had die van m’n ouders eens in de sloot gereden (lacht). Toen had ik ineens een Mercedes. Ik had ook hoog ingezet, dus Peugeot heb ik niet benaderd.”

“Geen topsporter meer”

Moonen begon pas serieus met fietsen op haar 20ste, maar gelooft nog steeds rotsvast in haar kunnen. “Ik heb beseft dat ik hier best wel goed in ben”, zegt ze tussendoor. Volgend jaar wil ze haar “kans krijgen” in kleinere wedstrijden. “Ik wil niet mijn leven lang knecht spelen”, klinkt het. En in 2024 wil Moonen wereldkampioen worden. Op dezelfde leeftijd (28) als haar vriend, BMX-er Twan van Gendt. Die leerde ze kennen nadat haar relatie met Eli iserbyt afliep.

“Na mijn relatie met hem had ik eigenlijk gezegd om nooit nog iets te beginnen met een topsporter”, aldus de Nederlandse. “Dat ging niet zo goed samen want hij was best wel egoïstisch. Hij wilde dat alles om hem draaide. Ik had daar een les uitgetrokken: een topsporter komt er niet meer in. Ja, maar de beste komen als je er niet naar zoekt. Ik las een verhaal over Twan in Helden Magazine, herkende mezelf erin en begon hem te volgen op Instagram. Zijn teamgenoten vonden dat best cool en zeiden dat hij een berichtje moest sturen...”
pi_196896859
twitter


:'(
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 23 december 2020 @ 07:56:47 #76
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196896875
quote:
Haar vader was ook niet vies van een comeback toch?
pi_196901474
Ik dacht eerst dat dit over Puck Moonen ging
Net efkes anges
pi_196904773
twitter
pi_196904828
Waarom is het niet normaal dat zo'n mechanieker/begeleider als eerst een handdoek aanreikt na de finish?
pi_196904859
quote:
Kortom mentaal zwak terechte beslissing. Het ga je goed.
  Moderator woensdag 23 december 2020 @ 17:33:16 #81
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196906568
quote:
Granting of a UCI Women’s WorldTour licence and registration of UCI Women’s WorldTeams, UCI WorldTeams and UCI ProTeams for the 2021 season
Dec 23, 2020, 17:22 PM
Following a registration procedure for UCI professional teams especially adapted this year to take into account the effects of the Covid-19 pandemic, the Union Cycliste Internationale (UCI) today makes public the names of teams that are either registered or that have invitations for the 2021 season. Moreover, the UCI is pleased to announce the award of a new UCI Women’s WorldTour licence.

UCI Women’s WorldTeams (1st division)

In accordance with the UCI Regulations (art. 2.13.026 ff), and after a complete review of the files received regarding all the criteria for attribution (ethical, financial and administrative), the Licence Commission has decided to award a UCI Women's WorldTour licence for the period 2021 - 2023, subject to compliance with the provisions for annual registration during the period, to the following team [team name (UCI code - nationality)]:

- TEAM SD WORX (SDW – NED).

According to article 2.13.056 of the UCI Regulations, this team will be registered as a UCI Women’s WorldTeam for the 2021 season.

Moreover, the UCI has decided (art 2.13.095) to register the UCI Women’s WorldTeams listed below – already holders of a UCI Women’s WorldTour licence for the 2020-2023 period and whose files are judged by the UCI to be in in order – for the 2021 season [team name (UCI code - nationality)]:

- ALE' BTC LJUBLJANA (ALE – ITA)

- CANYON//SRAM RACING (CSR – GER)

- FDJ NOUVELLE-AQUITAINE FUTUROSCOPE (FDJ – FRA)

- LIV RACING (LIV – NED)

- TREK – SEGAFREDO (TFS – USA).

Finally, after hearing teams that had not been able to be registered directly by the UCI, the Licence Commission has decided to register the following UCI Women’s WorldTeams for the upcoming season:

- MOVISTAR TEAM WOMEN (MOV – ESP)

- GREENEDGE CYCLING (GEC – AUS)

- TEAM DSM (DSM – GER).

The UCI is delighted by the arrival of a ninth UCI Women’s WorldTeam in addition to the eight existing ones, despite the difficult international health and economic situation. The maximum number of new licences that it will be possible to award during the 2022 registration procedure will be six.

UCI WorldTeams (1st division)

In accordance with the UCI Regulations and following a full review of the documentation received regarding different criteria for attribution (ethical, financial, administrative and organisational), the UCI has decided (art. 2.15.070) to register the following UCI WorldTeams for the 2021 season [team name (UCI code - nationality)]:

- AG2R CITROEN TEAM (ACT – FRA)

- BORA – HANSGROHE (BOH – GER)

- COFIDIS (COF – FRA)

- DECEUNINCK – QUICK-STEP (DQT – BEL)

- GROUPAMA – FDJ (GFC – FRA)

- INEOS GRENADIERS (IGD – GBR)

- JUMBO-VISMA (TJV – NED)

- LOTTO SOUDAL (LTS – BEL)

- MOVISTAR TEAM (MOV – ESP)

- TREK – SEGAFREDO (TFS – USA)

- UAE TEAM EMIRATES (UAD – UAE).

Moreover, after hearing teams that had not been able to be registered directly by the UCI, the Licence Commission has decided (art. 2.15.071) to register the following UCI WorldTeams [team name (UCI code - nationality)]:

- ASTANA – PREMIER TECH (AST – KAZ)

- BAHRAIN VICTORIOUS (TBV – BRN)

- GREENEDGE CYCLING (GEC – AUS)

- INTERMARCHÉ – WANTY – GOBERT MATÉRIAUX (IWG – BEL)

- ISRAEL START-UP NATION (ISN – ISR)

- TEAM DSM (DSM – GER)

- EF EDUCATION – NIPPO (EFN – USA)

- TEAM QHUBEKA ASSOS (TQA – RSA).

UCI ProTeams (2nd division)

In accordance with the UCI Regulations and following a full review of the different criteria for attribution (ethical, financial and administrative), the UCI has decided (art. 2.16.016) to register the following UCI ProTeams, for the 2021 season [team name (UCI code - nationality)]:

- ALPECIN-FENIX (AFC – BEL)

- ANDRONI GIOCATTOLI – SIDERMEC (ANS – ITA)

- BARDIANI CSF FAIZANE’ (BCF – ITA)

- BINGOAL WB (BWB – BEL)

- BURGOS-BH (BBH – ESP)

- CAJA RURAL-SEGUROS RGA (CJR – ESP)

- EOLO-KOMETA CYCLING TEAM (EOK – ITA) – new UCI ProTeam

- EQUIPO KERN PHARMA (EKP – ESP) – new UCI ProTeam

- EUSKALTEL – EUSKADI (EUS – ESP)

- GAZPROM-RUSVELO (GAZ – RUS)

- RALLY CYCLING (RLY – USA)

- SPORT VLAANDEREN – BALOISE (SVB – BEL)

- TEAM NOVO NORDISK (TNN – USA)

- TOTAL DIRECT ENERGIE (TDE – FRA)

- UNO – X PRO CYCLING TEAM (UXT – NOR)

- VINI ZABU‘ BRADO KTM (THR – ITA).

Moreover, after hearing teams that had not been able to be registered directly by the UCI, the Licence Commission has decided (art. 2.16.017) to register the following UCI ProTeams [team name (UCI code - nationality)]:

- B&B HOTELS P/B KTM (BBK – FRA)

- DELKO (DKO – FRA)

- TEAM ARKEA – SAMSIC (ARK – FRA).

The registration procedure of UCI Women’s WorldTeams, UCI WorldTeams and UCI ProTeams for the next season has now been completed. In total, 9 UCI Women’s WorldTeams, 19 UCI WorldTeams and 19 UCI ProTeams are registered for the 2021 season.

The UCI welcomes these figures which bear witness to the concerted efforts made by teams and riders in this period to keep professional cycling at the highest level despite the difficult circumstances, economic in particular. The UCI thanks all implicated stakeholders.

N.B.: for administrative reasons linked to the registration procedure, some information is not currently available on the UCI website. The UCI is working with the teams to complete the information as quickly as possible. We invite you to regularly consult the UCI website.

Obligatory invitations (art. 2.1.007bis)

As the top-ranked UCI ProTeam featuring in the 2020 UCI World Ranking for teams, the following UCI ProTeam [team name (UCI code - nationality)] is invited to all the UCI WorldTour events in 2021:

- ALPECIN – FENIX (AFC – BEL)

As the second-ranked UCI ProTeam in the 2020 UCI World Ranking for teams, the following UCI ProTeam [team name (UCI code - nationality)] is invited to the UCI WorldTour one-day races in 2021:

- TEAM ARKEA – SAMSIC (ARK – FRA).

The list of UCI Women’s Continental Teams that will benefit from obligatory invitations to events in the UCI Women’s WorldTour in 2021 will be communicated in January, after the registration procedure for UCI Women’s Continental Teams.
Geen verrassingen, al zal er in Frankijk de hoop zijn geweest dat Qhubeka-Assos geweigerd zou worden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_196910045
quote:
Schitterende documentaire. Al is het dat mijn overgrootvader nog even genoemd werd :-)
Net efkes anges
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 24 december 2020 @ 08:30:31 #83
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196918875
Grijpt me wel aan zo'n verhaal. Hopen dat hij idd weer kan koersen en het liefst op de volle 100%
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 24 december 2020 @ 10:24:06 #85
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_196920161
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2020 08:41 schreef franklop het volgende:
Grijpt me wel aan zo'n verhaal. Hopen dat hij idd weer kan koersen en het liefst op de volle 100%
105% zou ook leuk zijn.
pi_196924815
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 20:16 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]

Schitterende documentaire. Al is het dat mijn overgrootvader nog even genoemd werd :-)
Was inderdaad wel mooi om te zien, al kende ik de meeste verhalen al omdat ik enkele jaren terug het boek Jean gelezen heb.
  donderdag 24 december 2020 @ 20:38:23 #87
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196929699
quote:
A fast-looming Spanish court case verdict in 2021 over a former professional cyclist who challenged the use of the bio-passport could see the country’s participation in next summer’s Tokyo Olympics Games at risk.

Spain’s National Court, which has jurisdiction, among other areas, over medical fraud is set to rule in 2021 on a WADA appeal against a verdict issued in October by a regional court in Madrid. That verdict last October insisted that the biological passport lacked legal validity in Spain. The Madrid court case was brought by former Basque pro Ibai Salas, who had been suspended for four years and fined ¤3,001, thanks to information provided by his bio-passport dating from 2017.
Heeft Valverde een godsgruwelijk groot probleem?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196986866
Vanavond om 18:10 op NPO1 de docu over de Tour van Jumbo.

Ben toch wel benieuwd. Genoeg interessante dingen gebeurd.
pi_196988954
twitter


_O_ _O_ _O_
  zondag 27 december 2020 @ 14:43:44 #90
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196990771
Groots interview met Oscarito in MARCA. Sevilla kan nog makkelijk top 10 rijden in de Vuelta, aldus Sevilla. Héctor Carretero liep een verkoudheid op toen hij op training voorbij geraasd werd.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:05:50 #91
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196996399
Docu begint bijna w/

Come on he
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:14:51 #92
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196996615
Zeeman in z'n klapstoeltje. :'(
  zondag 27 december 2020 @ 18:20:24 #93
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196996738
Lopez _O-
  zondag 27 december 2020 @ 18:22:31 #94
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_196996788
Tom is nu al viesmad :D
  zondag 27 december 2020 @ 18:22:50 #95
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196996795
Tom is wel echt een zeikwijf.
  Redactie Sport zondag 27 december 2020 @ 18:24:02 #96
451829 crew  H.Vviv
pi_196996828
Dumoulin had daar wel gelijk in.
  zondag 27 december 2020 @ 18:24:55 #97
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196996846
Tom was natuurlijk van Sunweb gewend om nooit op kop te rijden.
pi_196996900
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 18:24 schreef H.Vviv het volgende:
Dumoulin had daar wel gelijk in.
Ja, hij vond al vroeg dat zij (Jumbo) niet met het aura moesten rondrijden om de koers te gaan winnen
  zondag 27 december 2020 @ 18:26:56 #99
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196996906
Wegkapitein Tony lost het even op.
  zondag 27 december 2020 @ 18:29:24 #100
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196996960
Lijkt me inderdaad ontzettend vermoeiend als ploegleider dat Dumoulin bij de eerste de beste spanning roept dat het niet goed is.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:31:51 #101
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196997033
De altijd zeurende Tom D.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 27 december 2020 @ 18:32:07 #102
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997040
Zelfs gemekker om z'n zadel, ik trek dit niet.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:32:22 #103
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997046
Millimeterneuker Tom.
  zondag 27 december 2020 @ 18:33:57 #104
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997080
Tom heeft weer wat te zeiken.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 27 december 2020 @ 18:34:25 #105
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997093
Dumoulin wordt niet serieus genomen in de bus.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:35:43 #106
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196997120
Now it's gonna happen come on he
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:36:12 #107
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997130
De dag hierna dat ze Pogacar meteen de tijd weer teruggaven.
  zondag 27 december 2020 @ 18:37:10 #108
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997154
Natuurlijk ging Wout van Aert daar meesprinten, stel je voor dat je hem niet had opgesteld.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 27 december 2020 @ 18:38:01 #109
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997166
Treurpiet Tom heeft weer wat.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 27 december 2020 @ 18:38:17 #110
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997173
Dumoulin dacht alweer aan opgeven.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196997179
Tom komt niet lekker uit deze documentaire
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:40:25 #112
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196997228
Tom is wel een brok negatieve energie
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:41:02 #113
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997247
Hier verliezen ze de Tour. Achteraf gezien.
  zondag 27 december 2020 @ 18:41:20 #114
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_196997254
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 18:40 schreef Momo het volgende:
Tom is wel een brok negatieve energie
Stukje mental coaching kan geen kwaad bij Tom.
  zondag 27 december 2020 @ 18:44:04 #115
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997322
_O-
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196997327
Janken maar
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:44:50 #117
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196997347
Tom springt nog een keer van de Brienenoord.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:44:56 #118
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997351
Maar die zitvlakblessure was bij ons ook niet bekend hè, dat hoor je nu pas.
  zondag 27 december 2020 @ 18:45:08 #119
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997356
Niet wat je er van had verwacht?

De Nier is geen amateurpsycholoog.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196997360
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 18:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Tom springt nog een keer van de Brienenoord.
veel te ver van Maastricht joh
  zondag 27 december 2020 @ 18:46:16 #121
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997386
De gifjesmachine van @wimderon gaat overuren moeten draaien.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 27 december 2020 @ 18:46:37 #122
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997392
Het zijn de broddelwerken van Bianchi.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 27 december 2020 @ 18:47:28 #123
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196997415
Tom is echt een jankwijf.
pi_196997458
Wat een bagger kraamt Niermann allemaal uit.
- verwijderd door admin -
  zondag 27 december 2020 @ 18:49:56 #125
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_196997480
Hopelijk mag Tom volgend jaar als absolute kopman de Giro rijden; als pseudo kopman de Tour rijden gaat hem niet worden.
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:50:11 #126
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196997486
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 18:49 schreef groenen het volgende:
Wat een bagger kraamt Niermann allemaal uit.
_O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:50:37 #127
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  zondag 27 december 2020 @ 18:51:10 #128
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196997518
Deze spruitjesmensen kun je toch geen seconde serieus nemen? :D
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 18:51:19 #129
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997526
Ze zijn er klaar mee, met al dat gewissel.
  zondag 27 december 2020 @ 18:51:26 #130
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196997528
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 18:49 schreef groenen het volgende:
Wat een bagger kraamt Niermann allemaal uit.
Ja hoor. :')
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196997537
Wel hulde voor de mechanieker
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 18:53:21 #132
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196997577
Zit ook wel tussen zijn oren
  zondag 27 december 2020 @ 18:53:25 #133
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196997579
_O-
  zondag 27 december 2020 @ 18:53:40 #134
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196997586
Ze zijn ook helemaal klaar met dat gezeur.
  zondag 27 december 2020 @ 18:55:20 #135
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997630
Was dit echt het commentaar van Joris tijdens de etappes? Voorzichtig gesponsord.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 27 december 2020 @ 18:55:56 #136
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196997647
Akward
pi_196997669
‘Kutpogacar’ :D
pi_196997746
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 18:56 schreef YoyoKlaagzak het volgende:
‘Kutpogacar’ :D
Altijd tegen Djumbo
Jack does it in real time...
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 19:01:30 #139
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196997802
Sepp offert zich ook wel op.
  zondag 27 december 2020 @ 19:01:39 #140
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997811
In Slovenië waren ze nog behoorlijk pissig dat Pogchamp uiteindelijk won.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 27 december 2020 @ 19:02:36 #141
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196997836
Kwiatkowski wint, als je het al winnen kunt noemen. Deze man kan echt niet meer.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_196997913
Plakbidon :D
pi_196997926
Wat een gezever van de ploegleiding om een paar bonificatieseconden steeds.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 19:07:46 #144
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196997976
Dit gepruts met die speciale tijdritpakken voor de truidragers moeten ze ook afschaffen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 19:09:45 #145
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196998036
Ja deze helm kan echt niet.
pi_196998099
Roglic twijfelde al voor de start over de helm dus, dan moet je hem eigenlijk al niet gebruiken..
pi_196998180
  zondag 27 december 2020 @ 19:14:54 #148
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196998182
Merijn kan niet met de druk omgaan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 19:17:56 #149
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196998276
Frans Maassen, fenomeen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 27 december 2020 @ 19:18:34 #150
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196998291
He!?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 19:18:42 #151
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196998296
Sjors snapt het.
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 19:19:04 #152
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196998305
Fackin hell
pi_196998339
stukje doping
  zondag 27 december 2020 @ 19:20:17 #154
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196998342
DOPING
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196998371
Is er 1 fragment waar Tom wel redelijk uit komt in deze docu?
  zondag 27 december 2020 @ 19:21:52 #156
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_196998396
Not normal.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_196998413
quote:
14s.gif Op zondag 27 december 2020 19:18 schreef Pino112 het volgende:
Sjors snapt het.
Achteraf gezien had Roglic op de Peyresourde anders moeten koersen ja, maar dan was Pogacar er met deze verschillen ook voorbij gegaan uiteindelijk..

Uiteindelijk had Pogacar een straaljager ingeslikt en reed Roglic gewoon een matige tijdrit, maar ook met een hele goede tijdrit was het close geworden. Achteraf gezien had Jumbo vast tactisch slimmer kunnen koersen, maar zo'n slottijdrit had echt niemand verwacht.
pi_196998427
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 19:21 schreef Faraday01 het volgende:
Is er 1 fragment waar Tom wel redelijk uit komt in deze docu?
Nee, maar volgens mij boeit Dumoulin dat ook weinig :D
pi_196998435
Haha, ze willen het niet uitspreken, wat ze denken
  Moderator zondag 27 december 2020 @ 19:23:37 #160
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_196998454
Ze vertrouwen Pogacar niet helemaal, heb ik het idee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 27 december 2020 @ 19:25:27 #161
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_196998505
Joris van den Berg in de credits. Dan wordt de reden achter het vrij subjectieve commentaar tijdens de race al direct een stuk duidelijker.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 27 december 2020 @ 19:29:54 #162
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_196998638
Wel leuk inkijkje.
pi_197000440
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 19:21 schreef Faraday01 het volgende:
Is er 1 fragment waar Tom wel redelijk uit komt in deze docu?
Totaal 400 uur filmmateriaal, maar de NOS doet haar uiterste best om zoveel mogelijk karaktermoord op Tom Dumoulin te plegen.
pi_197000943
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 20:24 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Totaal 400 uur filmmateriaal, maar de NOS doet haar uiterste best om zoveel mogelijk karaktermoord op Tom Dumoulin te plegen.
:D
pi_197001925
Toch wel de moeite waard om te kijken. Dumoulin zat er zoals verwacht geen moment lekker in dus, fysiek en mentaal. Toch had ie op dag twee al wel gelijk een punt dat ze veel te veel op kop reden. Resulterend in dat gekut op de Peyresourde, wat Sjors ook aangaf.

Verder vind ik die besprekingen over het algemeen maar behoorlijk cringe. Heb bij Zeeman nog enigszins het idee dat het wel 'puur' is, maar figuren als Frans Maassen en Grischa Niermann hebben toch geen enkel overwicht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dale__Cooper op 27-12-2020 21:15:55 ]
pi_197003664
Was wel oké. Zijn natuurlijk de afgelopen jaren al constant van dit soort documentaires geweest,dus wat dat betreft niet echt vernieuwend ofzo.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 27 december 2020 @ 21:57:57 #167
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197003901
twitter
  maandag 28 december 2020 @ 10:16:13 #168
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_197014831
Jammer dat het moment waarop de fiets van Roglic gecontroleerd wordt en Zeeman uitvliegt er niet in zit.
Net efkes anges
  Moderator maandag 28 december 2020 @ 14:45:59 #169
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_197022362
Tom is een gevoelige jongen. Ik had toch het idee dat hij niet enorm goed ligt bij de Gesinks van deze wereld.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 28 december 2020 @ 16:18:35 #170
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197025758
Tommetje kan nu nog steeds niet fatsoenlijk op zn fiets zitten. Dus zowel niet op de Bianchi als de Cervelo.

https://www.wielerflits.n(...)ar-ideale-zitpositie
  maandag 28 december 2020 @ 16:18:45 #171
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197025767
Tom Dumoulin is nog altijd op zoek naar zijn ideale zitpositie op de fiets. Ook nu Jumbo-Visma vanaf 1 januari 2021 van fietsmerk Bianchi naar Cervélo overstapt is het probleem voor de Limburger nog niet opgelost. Dat bevestigt sportief manager Merijn Zeeman van Jumbo-Visma.

Dumoulin is nog niet klaar met mekkeren en klagen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator maandag 28 december 2020 @ 16:24:33 #172
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197026067
Misschien kan Tom wat advies inwinnen bij Chris Horner.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 28 december 2020 @ 16:25:24 #173
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_197026101
Geef Tom lekker zo’n zadelhoes voor bejaarden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_197029273
https://www.standaard.be/cnt/dmf20201228_93531840

Wat een schande!!! Dit had natuurlijk Jose de Cauwer moeten zijn!!!
  Moderator maandag 28 december 2020 @ 19:12:35 #175
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197031678
twitter
  maandag 28 december 2020 @ 20:14:24 #176
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197034115
Flinke tegenslag voor toekomstig en huidig fenomeen Alexander Krieger.
quote:
Alexander Krieger is voorlopig uitgeschakeld, nadat hij vorige week betrokken was bij een trainingsongeluk. De 29-jarige Duitser heeft meerdere breuken opgelopen in zijn gezicht en daarnaast zijn rechterarm en zijn linkerelleboog gebroken.

De Duitse hardrijder van Alpecin-Fenix heeft al een operatie ondergaan en moet dinsdag nog een keer onder het mes. Afgelopen seizoen behaalde Krieger de nodige ereplaatsen (en dus UCI-punten) voor zijn Belgische ploeg. Hij werd onder meer derde op het Duits kampioenschap, vijfde in de Tour du Doubs, vierde in Antwerp Port Epic en tweede in Parijs-Chauny.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_197035394
Prima docu'tje.
Citius, Altius, Fortius.
pi_197053494
In dit artikel van fiets.nl verbaast men zich over de JV-ploegleiding die zo kneuterig met het zadelpijnprobleem van Tom Dumoulin omgegaan is..

https://www.fiets.nl/2020(...)zelf-kunt-voorkomen/
  Moderator dinsdag 29 december 2020 @ 13:20:03 #179
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197054945
twitter
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 december 2020 @ 13:29:24 #180
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197055228
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 12:27 schreef Idisrom het volgende:
In dit artikel van fiets.nl verbaast men zich over de JV-ploegleiding die zo kneuterig met het zadelpijnprobleem van Tom Dumoulin omgegaan is..

https://www.fiets.nl/2020(...)zelf-kunt-voorkomen/
Dan zijn de cervelo-zadels ook te smal.
pi_197056101
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 december 2020 13:29 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Dan zijn de cervelo-zadels ook te smal.
Cervelo zadels?
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 december 2020 @ 14:00:04 #182
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197056145
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 13:58 schreef showtimer het volgende:

[..]

Cervelo zadels?
Ja, waar ze vanaf 1 januari mee gaan fietsen. Geen idee welk merk dat dan is.
quote:
Ook nu Jumbo-Visma vanaf 1 januari 2021 van fietsmerk Bianchi naar Cervélo overstapt is het probleem voor de Limburger nog niet opgelost.
pi_197056216
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:00 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Ja, waar ze vanaf 1 januari mee gaan fietsen. Geen idee welk merk dat dan is.
[..]

Open die link even. ;)
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 december 2020 @ 14:07:33 #184
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197056343
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

Open die link even. ;)
Ja, Fizik had ik wel gezien. Ik dacht dat dat bij de fiets hoorde maar ze sponsoren de ploeg blijkbaar. :)
pi_197068921
Er lijkt een streep te kunnen door San Juan.

Gaan de Trofeo's op Mallorca eigenlijk door?
  woensdag 30 december 2020 @ 09:30:26 #186
209676 knijn1985
Einhorn maakt nog geen zomer
pi_197084947
Tour en Spelen combineren is (waarschijnlijk) niet mogelijk volgend jaar

https://www.hln.be/wielre(...)n-het-eten~a32e8693/

(al zal er vast wel een poging gewaagd worden voor een uitzondering)
  Moderator woensdag 30 december 2020 @ 10:09:47 #188
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197085037
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 10:03 schreef Marcoss het volgende:
Tour en Spelen combineren is (waarschijnlijk) niet mogelijk volgend jaar

https://www.hln.be/wielre(...)n-het-eten~a32e8693/

(al zal er vast wel een poging gewaagd worden voor een uitzondering)
Lijkt mij dan ook lastig voor bijvoorbeeld Mathieu. En is quarantaine 2 weken binnen zitten? Ook niet goed voor je vormpeil...
pi_197095176
Het ongeloof over de tijdrit van Pogacar bij zowel Dumoulin als Roglic :D
pi_197095239
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 21:06 schreef Dale__Cooper het volgende:
Toch wel de moeite waard om te kijken. Dumoulin zat er zoals verwacht geen moment lekker in dus, fysiek en mentaal. Toch had ie op dag twee al wel gelijk een punt dat ze veel te veel op kop reden. Resulterend in dat gekut op de Peyresourde, wat Sjors ook aangaf.

Verder vind ik die besprekingen over het algemeen maar behoorlijk cringe. Heb bij Zeeman nog enigszins het idee dat het wel 'puur' is, maar figuren als Frans Maassen en Grischa Niermann hebben toch geen enkel overwicht.
Als je filmpjes van andere ploegen ziet gaat het er bij Jumbo nog vrij professioneel aan toe, al zegt dat wellicht meer over die andere ploegen.
  Redactie Sport woensdag 30 december 2020 @ 17:44:06 #191
451829 crew  H.Vviv
pi_197100809
Docu van Astana over de grote rondes
  woensdag 30 december 2020 @ 18:38:18 #192
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197102634
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 15:14 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als je filmpjes van andere ploegen ziet gaat het er bij Jumbo nog vrij professioneel aan toe, al zegt dat wellicht meer over die andere ploegen.

Dit is wat ik verwacht bij Wanty :')
  Moderator vrijdag 1 januari 2021 @ 12:16:58 #193
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
  vrijdag 1 januari 2021 @ 12:19:23 #194
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197152263
Dat Hema logo blijft afzichtelijk.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_197152355
Geen verbetering.
pi_197152668
quote:
"We zijn er uit dat we in de drie grote rondes van start gaan. Naast de Tour de France is het, met Fenix als Italiaanse naamsponsor, sowieso logisch dat we de Giro rijden. En ook de Vuelta is intussen aan ons programma toegevoegd", verklapt Christoph Roodhooft.
Ik wist niet dat Fenix Italiaans was, maar daarmee is ook de aanwezigheid van Sasja Modolo en Sbaraajli verklaard.
pi_197153960
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 12:45 schreef wimderon het volgende:
Ik wist niet dat Fenix Italiaans was
Dat valt me tegen.
  Moderator vrijdag 1 januari 2021 @ 16:06:42 #198
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197156948


Wilco in zijn nieuwe outfit _O_
  Moderator vrijdag 1 januari 2021 @ 17:23:49 #199
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197158407
twitter


Jorge Mendes die zich met wielrennen gaat bemoeien, dat wordt lachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 1 januari 2021 @ 17:27:14 #200
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_197158471
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 17:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Jorge Mendes die zich met wielrennen gaat bemoeien, dat wordt lachen.
Ik ken hem niet, zal wel een voetjebal-patjepeeër zijn?
  vrijdag 1 januari 2021 @ 17:28:00 #201
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197158494
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 17:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Jorge Mendes die zich met wielrennen gaat bemoeien, dat wordt lachen.
Zat er aan te komen dit soort ellende.
  vrijdag 1 januari 2021 @ 17:35:14 #202
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197158662
Ze worden niet vertegenwoordigd door Mendes of zo, hoor. Ze zitten bij CORSO (zoals een heleboel renners), die zijn een partnership aangegaan met Polaris, wat gaat over portretrechten en ander gedoe in Portugal. En dat Polaris is onderdeel van Mendes. Het is niet dat Mendes binnenkort naar België vliegt om daar eens goed te onderhandelen met Lefevere, nadat hij net Mourinho of Ronaldo weer een paar miljoen euro heeft bezorgd.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 1 januari 2021 @ 17:46:14 #203
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197158942
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 17:35 schreef Koffieplanter het volgende:
Ze worden niet vertegenwoordigd door Mendes of zo, hoor. Ze zitten bij CORSO (zoals een heleboel renners), die zijn een partnership aangegaan met Polaris, wat gaat over portretrechten en ander gedoe in Portugal. En dat Polaris is onderdeel van Mendes. Het is niet dat Mendes binnenkort naar België vliegt om daar eens goed te onderhandelen met Lefevere, nadat hij net Mourinho of Ronaldo weer een paar miljoen euro heeft bezorgd.
Dankjewel voor de duiding ^O^
pi_197168665
Groenewegen is vader geworden. Mayson is de naam van de 6 weken te vroeg geboren zoon
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_197168690
Vernoemd naar Chris 'Mace the Ace' Mason neem ik aan, DRT-god.
Jack does it in real time...
  zaterdag 2 januari 2021 @ 09:22:32 #206
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197168772
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 09:08 schreef franklop het volgende:
Groenewegen is vader geworden. Mayson is de naam van de 6 weken te vroeg geboren zoon
Hoop echt dat jij betere keuzes maakt. En dan geen Maydaughter.
pi_197168821
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 09:22 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hoop echt dat jij betere keuzes maakt. En dan geen Maydaughter.
Wel handig om te onthouden wiens kind het is.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 2 januari 2021 @ 09:28:40 #208
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197168826
Mayson :').
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 12:54:56 #209
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197171226
twitter
pi_197172472


De fiets van Wout en zijn maatjes komend jaar.
pi_197173211
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 09:28 schreef Pino112 het volgende:
Mayson :').
Ze dachten hoe je het uitspreekt zo schrijven we het ook op.
pi_197173229
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 14:31 schreef Dale__Cooper het volgende:
[ afbeelding ]

De fiets van Wout en zijn maatjes komend jaar.
Het valt natuurlijk op maar ben niet echt fan van die knalgele voorvork.
  zaterdag 2 januari 2021 @ 17:50:44 #213
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197175072
Ciro zegt dat Nairo in de Giro zou (willen) starten, mits er een wildcard gegeven wordt.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 18:13:30 #214
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197175363
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:50 schreef Koffieplanter het volgende:
Ciro zegt dat Nairo in de Giro zou (willen) starten, mits er een wildcard gegeven wordt.
De kans dat ze een wildcard krijgen lijkt me buitengewoon klein.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport zaterdag 2 januari 2021 @ 19:02:36 #215
451829 crew  H.Vviv
pi_197175992
Van der Poel begint zijn seizoen in de UAE Tour en dus geen Vlaams openingsweekend voor Van der Poel. Hij blijft soms aparte keuzes maken.

quote:
Mathieu van der Poel is van plan om het wegseizoen te beginnen in de UAE Tour. Dat is een achtdaagse WorldTourronde (21-27 februari) die zowel in de woestijn van Abu Dhabi als Dubai wordt gehouden, en vorig jaar als allereerste wedstrijd werd getroffen door het coronavirus en afgebroken werd. De Nederlander laat daardoor de Belgische openingskoersen schieten.
De UAE Tour wordt een première voor Van der Poel, die vorig jaar het seizoen in de Ronde van de Algarve begon en twee jaar geleden in de -ondertussen door de pandemie afgelaste- Tour of Antalya. Na het WK in Oostende (31 januari) krijgt hij dan nog een twintigtal dagen de tijd om de laatste hand te leggen aan zijn voorbereiding op het wegseizoen.

Door naar de Verenigde Arabische Emiraten uit te wijken en meteen voor een achtdaagse te kiezen, betekent dit ook dat de Ronde van Vlaanderen-winnaar niet te zien is in de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari).

De tweede koers wordt Tirreno-Adriatico of Parijs-Nice, afhankelijk van het parcours dat op vandaag nog niet is bekend. In maart duikt Van der Poel dan ook op in Vlaanderen. Dwars door Vlaanderen - dat dit jaar op 31 maart valt - staat al zeker op zijn programma. Twee jaar geleden won de kopman van Alpecin-Fenix in aankomstplaats Waregem zijn eerste WorldTourwedstrijd. (hc)
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 19:18:04 #216
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197176351
(lol)

Lekker nutteloze wedstrijd ook voor hem. Hatta Dammetje en dat was het dan?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197176776
In ieder geval beter weer daar _O_
pi_197177064
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 19:02 schreef H.Vviv het volgende:
Van der Poel begint zijn seizoen in de UAE Tour en dus geen Vlaams openingsweekend voor Van der Poel. Hij blijft soms aparte keuzes maken.
[..]

Ik vind het juist verstandig dat hij België een poosje mijdt. Hij gaat teveel het wielrennen in België zo beheersen.
En hij kan zo de UAE-tour nu gaan gebruiken om langzaam weer in het wegseizoen te groeien om vervolgens in april weer op scherp te kunnen staan.

Zoals zijn vader Adri vorige week al zei: "Matthieu moet meer luisteren naar zijn trainers qua rust en trainingsopbouw, Hij moet niet overal gaan willen vlammen. Pas in een echte wedstrijd mag hij op eigen instinkt wel gaan koersen (en met krachten smijten)".
pi_197178781
Mijn grootste verbazing is dat die UAE Tour 8 (!!!) dagen gaat duren, jezus wat een ellende. :')
Jack does it in real time...
  zondag 3 januari 2021 @ 10:54:08 #220
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197185819
Savio is in behoorlijke stilte belangrijke stappen aan het zetten. Afgelopen donderdag sloot hij Selle Italia, inderdaad, die vroegere naamsponsor waarmee Rujano bijna de Giro won, weer in de armen en vandaag sluit hij een akkoord met Work Service, een van de grotere juniorenprogramma's in Italië. Dat zou mogelijk ook direct meer inzichten geven waarom ze met Luis Sierra heel Colombia afstruinen en recent Oscar Garzon, een Colombiaanse junior, in het programma hebben opgenomen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197186424
Het zal ongetwijfeld beter zijn om een week in de zon de benen wat op gang te brengen als een soort lange duurtraining, maar toch jammer om hem daar niet bij de opening van het Vlaamse jaar te zien. Zoveel kansen zijn er niet op een (semi)klassieker.
  zondag 3 januari 2021 @ 14:19:29 #222
194695 franklop
Fran knock
pi_197188715
quote:
Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft voor de veldrit in Hulst wat meer prijsgegeven over zijn programma op de weg. "Ik denk dat de UAE Tour een betere aanloop naar mijn klassiekers is dan het openingsweekend", vertelt Van der Poel.

Mathieu van der Poel opent zijn wegseizoen in de UAE Tour (21-27 februari) en laat dus het Belgische openingsweekend aan zich voorbijgaan.

"Ik denk dat dat een betere aanloop is richting de klassiekers waarop ik nog net iets meer mijn pijlen richt dan het openingsweekend", licht Van der Poel zijn keuze toe.

Daarna staat Van der Poel voor het dilemma Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico. Als hij naar Parijs-Nice gaat, kan hij de Strade Bianche daags voordien niet rijden.

"Daar had ik nog niet bij stilgestaan", zegt Van der Poel. "Ik moet het nog eens allemaal bekijken. Als het gaat, zou ik wel graag de Strade Bianche rijden."

"De rest van mijn programma zal een beetje hetzelfde zijn zoals altijd. Met als hoofddoel de 2 monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Hel zou het hoogtepunt van mijn voorjaar moeten zijn."
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 3 januari 2021 @ 18:40:45 #223
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
  maandag 4 januari 2021 @ 13:30:34 #224
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197206314
https://www.radsport-news.com/sport/sportnews_123111.htm

Moet je onze Marco eens zien, 18 jaar en nu al een stap naar de Duitse toekomst. @Columbiafan
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197242540
twitter


En de etappes

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Marcoss op 06-01-2021 21:42:41 ]
pi_197242700
Meh, matig parcours.
  woensdag 6 januari 2021 @ 12:51:42 #228
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_197242825
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 12:34 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]

En de etappes

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waarom zijn ze bij de ASO ooit overgestapt op deze lelijke profielen?
  woensdag 6 januari 2021 @ 12:55:39 #229
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_197242878
Valdeblore als slotklim meh
  Moderator woensdag 6 januari 2021 @ 13:28:04 #230
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197243349
Aart Vierhouten als ploegleider bij Qhubeka. _O-

Dat kan toch niet Johan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 6 januari 2021 @ 18:18:36 #231
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_197248656
Geen start in Parijs is al jaren, Geen aankomst in Nice is helaas nieuw.

Edit: laatste etappe finisht in Nice, maar ontbrak bij de ritprofielen

[ Bericht 45% gewijzigd door Sjoerd102 op 06-01-2021 18:37:19 ]
Net efkes anges
pi_197249550
Ah, dat had ik ook gemist. Dat scheelt, toch nog de klassieke rit.
  woensdag 6 januari 2021 @ 21:28:12 #233
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_197253828
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 18:55 schreef Dale__Cooper het volgende:
Ah, dat had ik ook gemist. Dat scheelt, toch nog de klassieke rit.
Al vrees ik dat hij (net als vorig jaar de bedoeling was) zal eindigen bij het stadion van OGC Nice ten noorden van de stad. En helaas niet op de Boulevard des Anglais -O-
Net efkes anges
  woensdag 6 januari 2021 @ 21:30:33 #234
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197253919
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 13:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Aart Vierhouten als ploegleider bij Qhubeka. _O-

Dat kan toch niet Johan.
Adrie Lindeman (35, broer van) naar Riwal dan?
  Moderator woensdag 6 januari 2021 @ 23:46:10 #235
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197257849
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2021 21:30 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Adrie Lindeman (35, broer van) naar Riwal dan?
Tamelijk bizar. Maarja, op continentaal niveau gebeuren de vreemdste dingen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197264240
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210107_93052914

quote:
Eerste Belgische wielrenner out zich als homo: "Ik wil een voorbeeld zijn"

Aan de vooravond van het BK veldrijden heeft wielerbelofte Justin Laevens zich geout als homo in een interview met sportnu en offroadbiking.eu.

"Zich outen in de sportwereld is moeilijk. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen die nog in zijn schelp zit", aldus de 19-jarige West-Vlaming uit Zwevegem. "Ik zat er al twee jaar mee in mijn hoofd. Het was een grote stap. Mijn ouders waren er heel positief over. Ik was vooral bang voor de reacties van grotere renners of teams, maar dat is denk ik niet het geval."

Komende zondag staat Laevens aan de start van het BK in Meulebeke. "Ik heb net een berichtje gekregen van de ploeg. Het ligt er erg vuil bij, dat is misschien wel in mijn voordeel. Veel mensen denken dat het een eer is om tussen die grote mannen te fietsen, maar het is heel zwaar. Als beloften starten wij helemaal achteraan. Die mannen starten heel explosief", aldus de man die stage loopt in een operatiekwartier. "Wie er wint? Ik denk Wout van Aert, maar ook Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout zullen dichtbij zijn
Citius, Altius, Fortius.
  donderdag 7 januari 2021 @ 13:43:16 #237
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197265713
Die fietst altijd met het hol open.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 7 januari 2021 @ 14:24:25 #238
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197266504


Wel een goed teampje met Hirschi erbij
  donderdag 7 januari 2021 @ 17:58:28 #239
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197271062
Bij dezen open ik de bandwagon voor Lance Andrew Lumanlan, een 16-jarige Filippijn woonachtig in de Emiraten. Dit aankomende seizoen eerstejaars junior.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 7 januari 2021 @ 19:40:38 #240
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197272798
quote:
Ik kom er net toevallig achter dat we een speciaal topic hebben voor dit soort berichten.

WLR / WLR Shownieuws
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 8 januari 2021 @ 08:40:32 #241
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197280680
twitter
pi_197287253
twitter


Eind mei naar Italië reizen om te zien hoe Landa de beker binnenhaalt.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator vrijdag 8 januari 2021 @ 16:02:09 #243
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197287338
Zowaar een verstandige beslissing. De combinatie Giro-Vuelta zou voor hem het beste zijn.

De morele winnaar is alvast bekend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 8 januari 2021 @ 16:03:04 #244
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197287359
Ik hoop dat we dit jaar een glimp gaan opvangen van de oude Landa.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 8 januari 2021 @ 16:05:40 #245
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197287414
Landa wint het niet van Remco.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197287462
Landa gaat ook nooit een grote ronde winnen
  Redactie Sport vrijdag 8 januari 2021 @ 16:13:49 #247
451829 crew  H.Vviv
pi_197287588
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 16:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Zowaar een verstandige beslissing. De combinatie Giro-Vuelta zou voor hem het beste zijn.

De morele winnaar is alvast bekend.
Landa wil de combinatie Giro-Tour doen.
  Moderator vrijdag 8 januari 2021 @ 16:16:43 #248
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197287665
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 16:13 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Landa wil de combinatie Giro-Tour doen.
Ja, dat is dus niet slim. Al sluit ik niet uit dat het ook de wens van de ploeg is.

Sinds 2015 niet meer aanwezig geweest in de Vuelta, tja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 9 januari 2021 @ 10:16:15 #249
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197302472
twitter
  zaterdag 9 januari 2021 @ 10:52:16 #250
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197303047
Je gaat bijna denken dat er in 2021 helemaal niet gekoerst gaat worden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 11:00:48 #251
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197303191
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 10:52 schreef Mani89 het volgende:
Je gaat bijna denken dat er in 2021 helemaal niet gekoerst gaat worden.
In dat geval ben ik blij je te kunnen informeren dat deze gedachte nu al achterhaald is, daar er momenteel wordt gekoerst in Paraguay en Argentinië.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197303332
Gisteren zijn de ploegen voor de GP La Marseille (31 januari) bekend gemaakt. Die lijkt vooralsnog wel door te gaan.

https://www.lamarseillais(...)rseillaise-XL5926101
  zaterdag 9 januari 2021 @ 11:43:40 #253
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197303766
twitter


Zie Abner eens shinen, jongens jongens jongens.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zaterdag 9 januari 2021 @ 12:05:45 #254
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197304091
twitter


Dat is niet zo slim, Edu.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 12:22:41 #255
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197304367
Paolo Toto staat niet in de lijst renners van Work Service voor 2021. Dit verontrust mij.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 13:32:36 #256
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_197305508
Hirschi dus naar UAE. Wat ik helemaal
opvallend vond is dat het hele team al gevaccineerd is. Die zijn dan toch ergens voorgedrongen. o|O
  zaterdag 9 januari 2021 @ 13:43:43 #257
209676 knijn1985
Einhorn maakt nog geen zomer
pi_197305653
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 13:32 schreef Zwansen het volgende:
Hirschi dus naar UAE. Wat ik helemaal
opvallend vond is dat het hele team al gevaccineerd is. Die zijn dan toch ergens voorgedrongen. o|O
https://twitter.com/joris_meert/status/1347450061425430529?s=20
  zaterdag 9 januari 2021 @ 17:07:44 #258
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_197308825
Dumoulin gaat de Ronde van Vlaanderen rijden _O_
  Moderator zaterdag 9 januari 2021 @ 17:10:22 #259
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197308877
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:07 schreef Immerdebestebob het volgende:
Dumoulin gaat de Ronde van Vlaanderen rijden _O_
Is het al 1 april ofzo?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197308899
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:10 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is het al 1 april ofzo?
En alsof Dumoulin dan niet allang is afgehaakt met zadelpijn, een steentje in zijn knie of wat anders.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zaterdag 9 januari 2021 @ 17:12:14 #261
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197308916
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:11 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En alsof Dumoulin dan niet allang is afgehaakt met zadelpijn, een steentje in zijn knie of wat anders.
Wel geniaal, met zadelpijn over de kasseien dokkeren.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197309068
Hij deed dat prima in het jaar dat ie de BinckBank Tour won, maar dat was wel minder dringen. Dat zal die nu wel moeten en daar ie die niet zo goed in.

Wel bijzonder dat het ten koste gaat van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 17:33:33 #263
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197309279
De Ronde van Vlaanderen is overschat, hij gaat het daar prima doen.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 17:39:41 #264
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197309370
Inderdaad, Belgjes willen graag gewichtig doen over die Vlaamsche kermiskoersen maar elke topper die daar start draait gelijk mee vooraan met de Lijf Hostes, Stijn Vandenberghs en Staf Schijrlinksen van deze wereld.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_197309508
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:39 schreef Mani89 het volgende:
Inderdaad, Belgjes willen graag gewichtig doen over die Vlaamsche kermiskoersen maar elke topper die daar start draait gelijk mee vooraan met de Lijf Hostes, Stijn Vandenberghs en Staf Schijrlinksen van deze wereld.
Hij gaat in ieder geval pluspunten scoren bij Michel Wuyts. Werken voor Wout en koersen bij ons.
pi_197309994
Sowieso wel een bijzonder programma van Dumoulin, buiten Romandië mag hij knecht spelen voor Wout :o
  Redactie Sport zaterdag 9 januari 2021 @ 18:23:52 #267
451829 crew  H.Vviv
pi_197310175
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 18:13 schreef Marcoss het volgende:
Sowieso wel een bijzonder programma van Dumoulin, buiten Romandië mag hij knecht spelen voor Wout :o
Wel mooi programma in aanloop naar de Giro toe.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 18:48:11 #268
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197310583
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:39 schreef Mani89 het volgende:
Inderdaad, Belgjes willen graag gewichtig doen over die Vlaamsche kermiskoersen maar elke topper die daar start draait gelijk mee vooraan met de Lijf Hostes, Stijn Vandenberghs en Staf Schijrlinksen van deze wereld.
Lichtgewichten van puncheurs met minimale of zonder enige ervaring rijden daar finale, en dan is Dumoulin daar qua bouw en kwaliteiten nog geschikter voor ook denk ik. Je hoeft geen tientonner van een specialist te zijn om in de finale van de Ronde een rol te spelen. We zijn twee jaar van een winnende Bettiol en de laatste van de groep der favorieten die drie jaar geleden het achterwiel van Terpstra zag was Nibali. Dumoulin heeft overigens ook altijd de ambitie gehad om een keer serieus werk te maken van Roubaix.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197310945
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 18:23 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Wel mooi programma in aanloop naar de Giro toe.
Dat leek mij ook al ja, zou wel leuk zijn.
pi_197311087
Ewan wil starten in alle 3 grote rondes dit jaar met als doel om overal een etappe te winnen.

(waarbij hij enkel in de Vuelta start als hij in de Giro en Tour al gewonnen heeft)
pi_197312593
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 18:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Lichtgewichten van puncheurs met minimale of zonder enige ervaring rijden daar finale, en dan is Dumoulin daar qua bouw en kwaliteiten nog geschikter voor ook denk ik. Je hoeft geen tientonner van een specialist te zijn om in de finale van de Ronde een rol te spelen. We zijn twee jaar van een winnende Bettiol en de laatste van de groep der favorieten die drie jaar geleden het achterwiel van Terpstra zag was Nibali. Dumoulin heeft overigens ook altijd de ambitie gehad om een keer serieus werk te maken van Roubaix.
Moet hij wel een keer in het wiel van ploeggenoten gaan zitten in plaats van solo in de buik van het peloton meehobbelen. De Alaphilippe's en Nibaliën van deze wereld beheersen dat kunstje natuurlijk bij uitstek.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 20:45:04 #272
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_197312907
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:39 schreef Mani89 het volgende:
Inderdaad, Belgjes willen graag gewichtig doen over die Vlaamsche kermiskoersen maar elke topper die daar start draait gelijk mee vooraan met de Lijf Hostes, Stijn Vandenberghs en Staf Schijrlinksen van deze wereld.
Exact. Boogerd was een keer 9e dacht ik en zelfs Armstrong reed toen in 2005 (in dienst van Hincapie :') ) terwijl hij niet in topvorm was met de voorste mee.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 22:46:03 #273
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_197314992
twitter

Nee, dit kan niet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_197320440
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 18:23 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Wel mooi programma in aanloop naar de Giro toe.
ik denk dat dat ook het plan is. Giro en dan een combinatie van Spelen/Vuelta misschien
pi_197320479
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 17:48 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Hij gaat in ieder geval pluspunten scoren bij Michel Wuyts. Werken voor Wout en koersen bij ons.
dan gaat Tom wel vol in de knechtenrol tegenwoordig. Vorig jaar al voor Roglic en nu voor WVA
pi_197320759
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 19:16 schreef Marcoss het volgende:
Ewan wil starten in alle 3 grote rondes dit jaar met als doel om overal een etappe te winnen.

(waarbij hij enkel in de Vuelta start als hij in de Giro en Tour al gewonnen heeft)
Mooi toch. Zouden meer sprinters mogen doen dan enkel starten in de Tour bijv.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 10 januari 2021 @ 13:28:05 #277
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197323177
Ik zie dat het Argentijnse fenomeen Nicolas Tivani zijn eerste koers van 2021 al heeft gewonnen. PCT TEAMS ARE YOU WATCHING??
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 10 januari 2021 @ 13:53:53 #278
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197323837
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 13:28 schreef Mani89 het volgende:
Ik zie dat het Argentijnse fenomeen Nicolas Tivani zijn eerste koers van 2021 al heeft gewonnen. PCT TEAMS ARE YOU WATCHING??
Er waren geruchten dat hij zou tekenen bij een van de Portugese ploegen, maar dat feest is helaas niet doorgegaan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 10 januari 2021 @ 15:14:29 #279
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_197325269
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 13:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Er waren geruchten dat hij zou tekenen bij een van de Portugese ploegen, maar dat feest is helaas niet doorgegaan.
Erg jammer.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 10 januari 2021 @ 21:27:16 #280
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197333582
twitter


rip rondje om de sjamps
pi_197339220
Mollema als knecht van Nibali naar de Giro, daarna voor eigen kans in de Tour (waar Nibali ook start) en dan Ciccone kopman in de Vuelta
  Redactie Sport / Supervogel maandag 11 januari 2021 @ 11:08:53 #282
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197339508
En Wivco kopman in de Tour. Buchmann naar de Giro.
pi_197339692
quote:
7s.gif Op zondag 10 januari 2021 21:27 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

rip rondje om de sjamps
Misschien krijgen we nu wel een echte slotetappe? ;)
pi_197340741
Wilco als kopman naar de Tour schijnbaar.
pi_197341261
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 12:30 schreef Dale__Cooper het volgende:
Wilco als kopman naar de Tour schijnbaar.
Ze lijken met Buchmann vol op de Giro willen gaan? Wilco mag zich dan naar een top 10 plaats fietsen in de Tour.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 17:08:47 #286
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197346034
twitter


  maandag 11 januari 2021 @ 17:10:24 #287
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_197346061
Dan beginnen we met GP La Marseillaise... Als dat wel doorgaat
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 17:13:32 #288
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197346111
Ja goffertomme jongens dit ik heb ik al in het rullevante topic gepost.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_197346166
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 17:13 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ja goffertomme jongens dit ik heb ik al in het rullevante topic gepost.
Niet gezien
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 18:12:38 #290
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197347314
twitter
pi_197347380
quote:
9s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:12 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Iedereen weet hoeveel pijn het doet als je zoiets overkomt
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 11 januari 2021 @ 21:42:58 #292
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197352495
Duvian Galvis en Rafael Pineda gaan met UAE op trainingskamp in de zandbak.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 12 januari 2021 @ 12:12:55 #293
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197359733
twitter
  woensdag 13 januari 2021 @ 00:14:11 #294
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197376623
Zitten we al klaar voor de Cycle Classic? Als SEGN1Fan sta ik volledig achter Corbin Strong. En Finn Fisher-Black. En Laurence Pithie. En Reuben Thompson. En Ari Scott. En Regan Gough. En Jack Drage. Nieuw-Zeeland heeft veel meer talent dan Australië, pijnlijk.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197381089
Mads wil voor groen gaan in de Tour dit jaar, dus geen twijfel voor de Tourspelletjes over de sprinter bij Trek :o
pi_197382154
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:12 schreef Marcoss het volgende:
Mads wil voor groen gaan in de Tour dit jaar, dus geen twijfel voor de Tourspelletjes over de sprinter bij Trek :o
Trap er niet in, mensen.

Lijkt mij ook wel érg optimistisch dat Mes kans maakt op groen...
Jack does it in real time...
  woensdag 13 januari 2021 @ 13:14:03 #297
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_197383285
Heeft @DeeBee nog informatie over immer succesvolle Saudi Tour? Hun socials en website blijven doodstil. Nog TBC ook voor koersje in februari.
pi_197383657
Geen idee, Tour of Kataaar is ook al de pijp uit sinds een paar jaar.

Saudi had / heeft net als hier wel erg strenge regels voor inreizen rond corona, dus kan mij voorstellen dat ze even overslaan qua sport. Al gaan hier in Doha juist alle evenementen wel gewoon door vanwege de lage case count, o.a. judo en kwalificatie van de Australien Open wordt hier nu gespeeld.

UAE tourtje zal wel doorgaan neem ik aan, Dubai laten ze iedereen lachend binnen.
Jack does it in real time...
pi_197384287
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2021 13:33 schreef DeeBee het volgende:
Geen idee, Tour of Kataaar is ook al de pijp uit sinds een paar jaar.

Saudi had / heeft net als hier wel erg strenge regels voor inreizen rond corona, dus kan mij voorstellen dat ze even overslaan qua sport.
Voor de Dakar rally moesten de deelnemers een week op hun hotelkamer blijven.
pi_197385217
twitter
  Moderator woensdag 13 januari 2021 @ 15:14:39 #301
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197385514
dicht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')