abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 3 december 2020 @ 01:31:56 #1
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196525542
Hoi iedereen,

Ik hoop dat ik hier wat lotgenoten kan treffen.

Ik heb voor mezelf besloten dat ik uit elkaar ga met mijn vriend. Hij heeft behoorlijk narcistische trekjes en een agressieprobleem die hij op mij en al zijn exen heeft gebotvierd. Bij mij is het (gelukkig) bij 2x een klap gebleven, maar na een goed gesprek met een gezamenlijke vriend, blijkt dus dat hij in het verleden oa de neus van een ex heeft gebroken. Na dit bericht is het helemaal duidelijk: ik ga er niet mee door. Voor mezelf en mijn toekomstige kinderen.

Nu heb ik informatie opgezocht over hoe ik deze breakup het beste kan plannen. Elk filmpje wat ik zag (en overigens heel herkenbaar was), adviseerde me in het geheim plan b klaar te zetten, pas als ik een veilige plek heb waar ik kan wonen/tijdelijk verblijven aangeven dat de relatie klaar is. Mij voorbereiden op heel veel verbaal geweld van zijn kant uit en alvast waardevolle spullen het huis uit krijgen om het risico te mijden dat hij wat kapotmaakt. Hoe dan ook, dit gaat zwaar worden. En dan ben ik nog blij dat we alleen maar samenwonen en er geen kinderen zijn.

Ik vroeg me af, zijn er hier mensen die ervaring hebben met een break-up waarbij er sprake is van een narcistische partner? Zo ja, hebben jullie misschien nog meer tips of inzichten waar ik rekening mee moet houden?
With love :*
pi_196525547
Laat je ook weten hoe het aflopen is? Hoe hij gereageerd heeft?
Ik hou van Amee
  donderdag 3 december 2020 @ 01:39:09 #3
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196525559
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 01:34 schreef einzeinz het volgende:
Laat je ook weten hoe het aflopen is? Hoe hij gereageerd heeft?
Ik denk dat het nog een paar maanden gaat duren (bestaat FOK! trouwens dan nog, na 1-1-2021?), maar ik zal mn best doen, mits het niet té heftig is.
With love :*
pi_196526139
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 01:31 schreef girlnextdoor. het volgende:
Bij mij is het (gelukkig) bij 2x een klap gebleven
:o ! :{w

Goed van je dat je er een punt achter zet.

[ Bericht 2% gewijzigd door Metalfrost op 03-12-2020 06:02:45 ]
Google is your friend, abuse your friends
pi_196526268
Had ooit een narcist en smetvrees als huisgenoot.. nooit meer met zulke figuur. Zijn ego wordt aangetast, dat wordt een toer.

Dat hij je een 2x klappen gaf.. is niet normaal. Je mag niet hierover twijfelen, ga direct weg van hem. Hij zal alles doen om je te pakken of terugkrijgen. Hij zal heel manipulatief zijn en mooi prater tonen. Trap gewoon niet in.
Neem alleen een belangrijke dingen en documenten mee.. Maak alles foto als bewijs wanneer hij boel stuk slaat of ontvreemden.
Zorg dat je niet alleen bent, wanneer je met hem gesprek in gaat.

[ Bericht 14% gewijzigd door Captain_Ghost op 03-12-2020 06:45:31 ]
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_196526282
Ja daar kunnen ze niet goed tegen, ze zijn gewend zelf het uit te maken en kunnen het niet verkroppen als ze gedumpt worden. Daarna begint het manipuleren pas echt. Ik heb er gelukkig niet mee samen gewoond. Veel sterkte en succes. Misschien kun je ervoor zorgen dat er vrienden bij zijn als je het uitmaakt en direct je spullen mee terug neemt.
pi_196526320
Ik heb er ervaring mee.

Ga jij de woning verlaten? Zo ja, dan hoef je dus niet te zorgen dat je de sleutels in je bezit krijgt. Probeer voordat je het uitmaakt zoveel spullen naar je nieuwe plek te brengen.

Zorg dat er vrienden klaarstaan op de dag dat je het uit gaat maken zodat die je kunnen opvangen.

Probeer je verhaal vooral kalm en zakelijk te houden en zorg dat je niet gevoelig bent voor drama van zijn kant , hij zal vanalles uit de kast proberen te trekken om je van gedachten te laten veranderen.

Hij reageert of kwaad of juist heel rustig , dat laatste is gevaarlijk want dat kan wellicht leiden tot stalkingsgedrag; Een narcist maakt het uit, niet de ander.

Google op Grey rock method, die methode heeft mij en vriendinnen erg goed geholpen...

Succes, erg goed dat je voor jezelf kiest ^O^
pi_196526395
-weg-

[ Bericht 93% gewijzigd door Lenny77 op 03-12-2020 08:15:12 ]
pi_196526423
Zorg inderdaad dat je alles meteen meeneemt wat van jou is, want anders zie je het nooit meer terug. En zorg dat hij niet weet waar je heen gaat of ga naar je ouders. Elke narcist reageert anders. Ik heb helaas wel een kind met een man met veel narcistische/autistische trekken. Hij heeft me nooit geslagen, wel gedreigd, maar alles moet op zijn manier en overleg is iets wat onmogelijk is. Als ik dit had geweten...
Sarcasme. Herken het.
  Spellchecker donderdag 3 december 2020 @ 08:04:36 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196526709
Zorg dat hij niet in je computer/telefoon kan ....

Heel veel sterkte! :*
** na na na **
pi_196526739
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 01:39 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Ik denk dat het nog een paar maanden gaat duren (bestaat FOK! trouwens dan nog, na 1-1-2021?), maar ik zal mn best doen, mits het niet té heftig is.
Is het niet verstandig om iemand vlakbij te hebben? Een broer ofzo?
pi_196526857
Mijn zusje had iets met een narcist en zij is er ook mee genokt. Zonder al te veel in detail te treden: zij had hulp van zijn ouders en van mijn ouders om uit de relatie te gaan, zij woonden ook samen. Hulp van derden ga je echt wel nodig hebben denk ik. Telefoonnummer veranderen en later als je een eigen woning hebt geen adres doorgeven, nooit.

Je kan me altijd dm'en, ik weet hoe klote zo'n situatie is :*
pi_196526959
Wat enorm naar voor je.
Kan me voorstellen dat dit een erg zware wissel op je trekt.

Ben zelf ca 13 jaar met een enorme narcist omgegaan.
In het begin keek ik erg tegen hem op, ondermeer omdat hij universiteit deed maar ook vanwege zijn makkelijke manier van praten.
Achteraf gezien zijn dit gewoon erg goedkope en gladde praatjes gebleken en hij bleek ook nog eens waanzinnig onbetrouwbaar en onberekenbaar te zijn.
Ik heb meerdere vrienden die dezelfde ervaringen ook hebben met hem.
Ook valt hij mensen lastig omdat ze niets meer met hem te maken willen hebben.
Hij kan dit niet verkroppen.
Erg triest figuur.
pi_196527138
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 08:25 schreef Sunshine1982 het volgende:
Mijn zusje had iets met een narcist en zij is er ook mee genokt. Zonder al te veel in detail te treden: zij had hulp van zijn ouders en van mijn ouders om uit de relatie te gaan, zij woonden ook samen. Hulp van derden ga je echt wel nodig hebben denk ik. Telefoonnummer veranderen en later als je een eigen woning hebt geen adres doorgeven, nooit.

Je kan me altijd dm'en, ik weet hoe klote zo'n situatie is :*
Klinkt als een klus voor de FOK! knokploeg!
"To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize" -Voltaire
pi_196527229
Zeg gewoon dat hij op moet tiefen
Voor als jij mij niet kunt missen na de shutdown 0630812445
pi_196527482
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:09 schreef Ridocar het volgende:

[..]

Klinkt als een klus voor de FOK! knokploeg!
Ik heb het vooral over praktische zaken en eventueel ook mentale hulp.
pi_196527606
Ik zou om te beginnen geen diagnoses gaan roepen, die je niet kan staven. Niet om zijn problematiek of jouw leed af te willen doen, maar omdat jij omgekeerd hier ook niet voor borderliner oid uitgemaakt zou willen of mogen worden. Als het waar is wat je vertelt, dan heb je ook geen diagnoses nodig, het is al rot genoeg. En het zou ook zonde zijn je te beperken met googlen op alleen of vooral deze term.

Neem contact op met een lokale organisatie die hier gespecialiseerd is in en leg je backupplan naast hun standaard. Het kan fijn zijn om een soort neutraal persoon in de vorm van een hulpverlener te hebben, naast eventuele vrienden en familie. Zorg dat je geen punten mist in de haast en angst.
Ik zou ook overwegen nog eens psychische hulp te gaan zoeken. Sowieso speelde er al wat bij jou als ik me wat topics door de jaren heen herinner, misschien is het nu tijd om nog eens een grote psychische schoonmaak te houden. Zodat je met een schonere lei een en ander goed verwerkt krijgt en je zo een onafhankelijkere, stabielere toekomst tegemoet gaat. Om te voorkomen dat je weer in zo een relatie terecht komt en/of jaren onnodig energie lekt aan wrok en niet goed verwerkte meuk enzo. Dat zou zonde zijn.
Blijf niet hangen in je boosheid naar hem. Als hij echt zo een narcist is, kan hij er weinig aan doen en zal hij nooit veranderen. Richt je energie op jezelf, daar kun je wel verandering boeken.

Ik wens je wijsheid en sterkte toe.
pi_196528388
Een tijdje terug heb ik het zelf uitgemaakt met mijn vriend die een zeer egoncentrische en manipulatieve inborst op het einde bleek te hebben. Mijn tip: Sneak eerst de spullen weg die je het meest dierbaar zijn of die je het meest nodig denkt te hebben en vervolgens de minder belangrijke spullen. Mocht hij erachter komen dat je aan het verhuizen bent voordat je alles weg hebt gehaald, dan heb je ieder geval de meest waardevollen spullen veilig ondergebracht.

Ik heb weliswaar niet samengewoond met hem en we zaten in een lange afstandsrelatie, maar hij heeft op het einde toch een aantal spullen van me kapotgemaakt op een nogal zeer slinkse manier waar je niet meteen iets van kon zeggen. Ik schrijf het hier neer omdat het iets is waar je niet snel bij stilstaat, maar je uiteindelijk geld gaat kosten om het nieuw te kopen. Kijk er mee uit dat hij je kleding 'niet per ongeluk' te hard wast/een aantal keren achter elkaar wast omdat het 'zo muf ruikt' of tegen je zegt dat het kledingstuk in kwestie toch al kapot was. Mijn vriend vond mijn kledingssmaak niet zo geweldig en wilde mij op die manier, achteraf gezien, dwingen om nieuwe kleding te kopen die hij leuk vond. Het kan in jouw situatie gebeuren dat hij essentiele spullen uit wraak, waaronder kleding, op een subtiele manier kapot probeert te maken. Schade verhalen kun je daardoor vergeten en daarom is het belangrijk dit soort spullen bij de eerste lading mee te verhuizen.
  donderdag 3 december 2020 @ 10:53:40 #19
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196528652
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:51 schreef Scary_Mary het volgende:
Ik zou om te beginnen geen diagnoses gaan roepen, die je niet kan staven. Niet om zijn problematiek of jouw leed af te willen doen, maar omdat jij omgekeerd hier ook niet voor borderliner oid uitgemaakt zou willen of mogen worden. Als het waar is wat je vertelt, dan heb je ook geen diagnoses nodig, het is al rot genoeg. En het zou ook zonde zijn je te beperken met googlen op alleen of vooral deze term.

Neem contact op met een lokale organisatie die hier gespecialiseerd is in en leg je backupplan naast hun standaard. Het kan fijn zijn om een soort neutraal persoon in de vorm van een hulpverlener te hebben, naast eventuele vrienden en familie. Zorg dat je geen punten mist in de haast en angst.
Ik zou ook overwegen nog eens psychische hulp te gaan zoeken. Sowieso speelde er al wat bij jou als ik me wat topics door de jaren heen herinner, misschien is het nu tijd om nog eens een grote psychische schoonmaak te houden. Zodat je met een schonere lei een en ander goed verwerkt krijgt en je zo een onafhankelijkere, stabielere toekomst tegemoet gaat. Om te voorkomen dat je weer in zo een relatie terecht komt en/of jaren onnodig energie lekt aan wrok en niet goed verwerkte meuk enzo. Dat zou zonde zijn.
Blijf niet hangen in je boosheid naar hem. Als hij echt zo een narcist is, kan hij er weinig aan doen en zal hij nooit veranderen. Richt je energie op jezelf, daar kun je wel verandering boeken.

Ik wens je wijsheid en sterkte toe.
Dat is het hem juist: ik zit in therapie en zie nu pas wat er gaande is. Ik dacht eerst nog dat het aan mij lag, maar na het verslag van die gezamelijke vriend en een paar exen weet ik zeker dat het probleem bij hem ligt. Hij heeft de laatste twee jaar alleen handig gebruik van me kunnen maken gezien ik in een depressie zat en mijn gevoel zo goed als uitgeschakeld was. Daardoor was ik niet echt in staat bij de eerste klap al weg te gaan. Door brainspotting kan ik weer bij mijn eigen gevoel komen, en dingen weer vanuit een ander perspectief bekijken.

Thanks iedereen so far, er staan nuttige dingen tussen. Dat is erg fijn :)
With love :*
pi_196528839
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:53 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Dat is het hem juist: ik zit in therapie en zie nu pas wat er gaande is. Ik dacht eerst nog dat het aan mij lag, maar na het verslag van die gezamelijke vriend en een paar exen weet ik zeker dat het probleem bij hem ligt. Hij heeft de laatste twee jaar alleen handig gebruik van me kunnen maken gezien ik in een depressie zat en mijn gevoel zo goed als uitgeschakeld was. Daardoor was ik niet echt in staat bij de eerste klap al weg te gaan. Door brainspotting kan ik weer bij mijn eigen gevoel komen, en dingen weer vanuit een ander perspectief bekijken.

Thanks iedereen so far, er staan nuttige dingen tussen. Dat is erg fijn :)
En jij haalde er niks uit?

Een narcist weet je mooi te maken (wat je uiteraard ook bent), waar jij jezelf niet mooi kon vinden.
Voor als jij mij niet kunt missen na de shutdown 0630812445
  Moderator donderdag 3 december 2020 @ 11:08:47 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196528878
Maar, is dat een officiële diagnose TS? Want zo nee, dan aub dat niet zo benoemen want jij kunt die diagnose niet zelf stellen.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 3 december 2020 @ 11:21:24 #22
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_196529040
Ts zegt dat hij 'narcistische trekjes' heeft. Dat is toch wat anders dan een daadwerkelijke diagnose geven. :?
Dat anderen ineens met 'narcist' komen kan je ts niet verwijten.

Ts is het een idee om hem zo te manipuleren dat het idee van een break up vanuit hem lijkt te komen?
Wat zou maken dat hij met jou zou willen breken?
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_196529584
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 06:51 schreef Brybry het volgende:
Ik heb er ervaring mee.

Ga jij de woning verlaten? Zo ja, dan hoef je dus niet te zorgen dat je de sleutels in je bezit krijgt. Probeer voordat je het uitmaakt zoveel spullen naar je nieuwe plek te brengen.

Zorg dat er vrienden klaarstaan op de dag dat je het uit gaat maken zodat die je kunnen opvangen.

Probeer je verhaal vooral kalm en zakelijk te houden en zorg dat je niet gevoelig bent voor drama van zijn kant , hij zal vanalles uit de kast proberen te trekken om je van gedachten te laten veranderen.

Hij reageert of kwaad of juist heel rustig , dat laatste is gevaarlijk want dat kan wellicht leiden tot stalkingsgedrag; Een narcist maakt het uit, niet de ander.

Google op Grey rock method, die methode heeft mij en vriendinnen erg goed geholpen...

Succes, erg goed dat je voor jezelf kiest ^O^
Ik wil hier nog aan toevoegen dat je je niet verplicht hoeft te voelen om het uit te maken, face to face of anderszins. Als iemand gewelddadig is en je kan inschatten dat er niet normaal mee te praten valt, hoef je het gesprek niet aan te gaan.

Op een dag dat hij niet thuis is al je spullen verhuizen naar je nieuwe adres is voldoende. Als deze jongen hersenen heeft kan hij zelf nagaan dat je er klaar mee bent en om welke reden.

En houd er rekening mee dat hij meeleest op je accounts, mail etc.
What's the name of the game?
  donderdag 3 december 2020 @ 12:36:26 #24
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_196530308
Heb er ook etvaring mee.
En mijn ex kon dus ook niet verkroppen dat ik wegging en toen hij doorkreeg dat het mij serieus was heeft hij mij (en ons kind van 10 maand) eruit gezet en onmiddelijk andere sloten op de deur gezet. Aangezien we een koophuis hadden en ik meer verdiende wilde hij 650 euro per maand van mij. Allimentatie meende hij niet te hoeven betalen. Het drama heeft nog 4.5 jaar geduurd omdat het huis verkocht moest worden en hij dat tegenhield. Alle winst van het huis is naar de advocaten gegaan want hij eiste nogal wat geld van mij. Kansloze rechtzaak die hij uiteraard verloor (volgens hem door het liegen van mij, hij eiste zelfs alle belastingteruggave van het huis, hij eiste bruto de helft vh huis 4,5 jaar lang, best bedrag, als hij had gewonnen was ik failliet gegaan)

Dus wees blij dat je geen kinderen hebt. Heb er nog 14 jaar last van gehad en toen heeft zn dochter met m gebroken en nu zijn we er helemaal af, hij weet niet meer waar ik woon ook gelukkig.

De mijne heeft me trouwens nooit een klap gegeven, zn vuist stopte 5 cm voor mn gezicht. Heb m ook bedreigd met erge dingen als hij mij zou slaan, want laat me niet slaan. Alleen was hij 120 kilo en ik 50 dus was me waarschijnlijk niet gelukt.

Sterkte.
pi_196530339
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 01:31 schreef girlnextdoor. het volgende:
Hoi iedereen,

Ik hoop dat ik hier wat lotgenoten kan treffen.

Ik heb voor mezelf besloten dat ik uit elkaar ga met mijn vriend. Hij heeft behoorlijk narcistische trekjes en een agressieprobleem die hij op mij en al zijn exen heeft gebotvierd. Bij mij is het (gelukkig) bij 2x een klap gebleven, maar na een goed gesprek met een gezamenlijke vriend, blijkt dus dat hij in het verleden oa de neus van een ex heeft gebroken. Na dit bericht is het helemaal duidelijk: ik ga er niet mee door. Voor mezelf en mijn toekomstige kinderen.

Nu heb ik informatie opgezocht over hoe ik deze breakup het beste kan plannen. Elk filmpje wat ik zag (en overigens heel herkenbaar was), adviseerde me in het geheim plan b klaar te zetten, pas als ik een veilige plek heb waar ik kan wonen/tijdelijk verblijven aangeven dat de relatie klaar is. Mij voorbereiden op heel veel verbaal geweld van zijn kant uit en alvast waardevolle spullen het huis uit krijgen om het risico te mijden dat hij wat kapotmaakt. Hoe dan ook, dit gaat zwaar worden. En dan ben ik nog blij dat we alleen maar samenwonen en er geen kinderen zijn.

Ik vroeg me af, zijn er hier mensen die ervaring hebben met een break-up waarbij er sprake is van een narcistische partner? Zo ja, hebben jullie misschien nog meer tips of inzichten waar ik rekening mee moet houden?
De tandeloze heks had precies hetzelfde idee als jij: eerst er voor zorgen dat haar kinderen veilig zijn bij haar ex om vervolgens ergens een huisje te hebben, studie op een andere school, ander werk zodat haar huidige vriend niet achter de losse eindjes kon komen (de heks wordt namelijk geslagen en al als haar vriend zijn zin niet krijgt).

Alles was geregeld en ze vertelde het hem. Hij teleurgesteld, klapte haar en schopte haar zijn huis uit. Na 4 dagen begon hij contact te zoeken bij haar. Ze had haar 'nieuwe' telefoonnummer aan hem gegeven voor het geval er nog 'losse eindjes' waren. En zo verzon hij een 'los eindje' en gaf zij haar huisadres zodat hij langs kon komen om het te regelen. Hij op hangende pootjes terugkomen, spijt betuigen etc. Hebben ze elkaar ook gepakt. Na afloop wilde hij niet weg terwijl zij naar het werk moest (was inmiddels volgende ochtend geworden). Omdat zij aandrong dat hij weg moest en zij daar niet van gediend was kreeg ze twee blauwe ogen. Nu blijft hij haar achtervolgen terwijl ze dat niet wilt (maar het wel eigenlijk zelf heeft veroorzaakt).

Moraal: zorg dat je geen gelegenheid creëert om met je ex opnieuw in aanraking te komen.
  donderdag 3 december 2020 @ 13:04:47 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_196530795
Jullie wonen samen en jij zult vertrekken?
Sta je ingeschreven als woningzoekende? Doe dat direct.
Kun je ergens terecht als het escaleert voor je het hebt uitgemaakt? Zorg dat er zo'n plek is.

Overigens zou ik geen maanden wachten en al die tijd stiekem plannen te vertrekken, zodra je een plek hebt waar je terechtkunt gaan, hoe vervelend het ook is, maar het wordt niet leuker of makkelijker als het langer duurt.

Gelukkig heb je nog geen kinderen dus je hoeft alleen jezelf in veiligheid te brengen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 3 december 2020 @ 13:05:33 #27
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196530806
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:08 schreef CoolGuy het volgende:
[modbreak]Maar, is dat een officiële diagnose TS? Want zo nee, dan aub dat niet zo benoemen want jij kunt die diagnose niet zelf stellen. [/modbreak]
Nee die diagnose is er niet omdat hij (uiteraard) niet vind dat hij naar de psycholoog moet of therapie nodig heeft. Hij is gewoon al 4 banen lang de redder in nood, hij is altijd degene die relaties verbreekt en, letterlijk geciteerd: "Ja ik moet gewoon alles doen want anders gebeurd het niet". Niet wetende dat dus meerdere vrienden mij hebben gewaarschuwd voor enkele moeilijke karaktertrekjes (waarbij het woord narcisme veelvuldig viel) en die situatie van de ex met gebroken neus beschreven.

2020 beschrijven velen als ee kutjaar, voor mij gaat 2021 nog veel heftiger worden. Maar het gaat me wel veel opleveren.
With love :*
  donderdag 3 december 2020 @ 13:10:39 #28
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_196530898
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:05 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Nee die diagnose is er niet omdat hij (uiteraard) niet vind dat hij naar de psycholoog moet of therapie nodig heeft. Hij is gewoon al 4 banen lang de redder in nood, hij is altijd degene die relaties verbreekt en, letterlijk geciteerd: "Ja ik moet gewoon alles doen want anders gebeurd het niet". Niet wetende dat dus meerdere vrienden mij hebben gewaarschuwd voor enkele moeilijke karaktertrekjes (waarbij het woord narcisme veelvuldig viel) en die situatie van de ex met gebroken neus beschreven.

2020 beschrijven velen als ee kutjaar, voor mij gaat 2021 nog veel heftiger worden. Maar het gaat me wel veel opleveren.
Is er een manier waarop je hem de relatie kunt laten verbreken zonder dat hij je eerst mishandelt?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 3 december 2020 @ 13:11:37 #29
80382 manny
30 is best veel
pi_196530916
Misschien een suffe vraag. Maar heeft ie iets waarmee hij je kan "chanteren" foto's, filmpje, iets anders?

succes!
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_196530978
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 12:36 schreef oppiedoppie het volgende:
Heb er ook etvaring mee.
En mijn ex kon dus ook niet verkroppen dat ik wegging en toen hij doorkreeg dat het mij serieus was heeft hij mij (en ons kind van 10 maand) eruit gezet en onmiddelijk andere sloten op de deur gezet. Aangezien we een koophuis hadden en ik meer verdiende wilde hij 650 euro per maand van mij. Allimentatie meende hij niet te hoeven betalen. Het drama heeft nog 4.5 jaar geduurd omdat het huis verkocht moest worden en hij dat tegenhield. Alle winst van het huis is naar de advocaten gegaan want hij eiste nogal wat geld van mij. Kansloze rechtzaak die hij uiteraard verloor (volgens hem door het liegen van mij, hij eiste zelfs alle belastingteruggave van het huis, hij eiste bruto de helft vh huis 4,5 jaar lang, best bedrag, als hij had gewonnen was ik failliet gegaan)

Dus wees blij dat je geen kinderen hebt. Heb er nog 14 jaar last van gehad en toen heeft zn dochter met m gebroken en nu zijn we er helemaal af, hij weet niet meer waar ik woon ook gelukkig.

De mijne heeft me trouwens nooit een klap gegeven, zn vuist stopte 5 cm voor mn gezicht. Heb m ook bedreigd met erge dingen als hij mij zou slaan, want laat me niet slaan. Alleen was hij 120 kilo en ik 50 dus was me waarschijnlijk niet gelukt.

Sterkte.
Wat ik me dan afvraag is waarom ga je met zo iemand samenwonen en zelfs kinderen nemen?
  donderdag 3 december 2020 @ 13:28:09 #31
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_196531148
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:16 schreef colivo het volgende:

[..]

Wat ik me dan afvraag is waarom ga je met zo iemand samenwonen en zelfs kinderen nemen?
Tijdens de bouw van het huis begon ik het langzaam wel door te krijgen en toen het huis klaar was werd ik door de airco ziek en kreeg ik medicijnen waardoor de pil niet meer werkte en ik zwanger werd. Heb nooit kinderwens gehad maar is toch mooiste wat me is overkomen, gelukkig. Ben 11 jaar alleenstaand geweest.
pi_196531795
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:53 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Dat is het hem juist: ik zit in therapie en zie nu pas wat er gaande is. Ik dacht eerst nog dat het aan mij lag, maar na het verslag van die gezamelijke vriend en een paar exen weet ik zeker dat het probleem bij hem ligt. Hij heeft de laatste twee jaar alleen handig gebruik van me kunnen maken gezien ik in een depressie zat en mijn gevoel zo goed als uitgeschakeld was. Daardoor was ik niet echt in staat bij de eerste klap al weg te gaan. Door brainspotting kan ik weer bij mijn eigen gevoel komen, en dingen weer vanuit een ander perspectief bekijken.

Thanks iedereen so far, er staan nuttige dingen tussen. Dat is erg fijn :)
Fijn dat je vooruit gaat met je therapie.

quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:21 schreef Elpis het volgende:
Ts zegt dat hij 'narcistische trekjes' heeft. Dat is toch wat anders dan een daadwerkelijke diagnose geven. :?
Dat anderen ineens met 'narcist' komen kan je ts niet verwijten.

Ts is het een idee om hem zo te manipuleren dat het idee van een break up vanuit hem lijkt te komen?
Wat zou maken dat hij met jou zou willen breken?
De titel is aangepast voor je postte en in het einde van de op noemt ze hem een narcistische partner. Daar reageerde ik op.

quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:40 schreef 01100101 het volgende:
daarom is het belangrijk dit soort spullen bij de eerste lading mee te verhuizen.
Ik zou inzetten op in een keer verhuizen. Gewoon in een keer die pleister eraf trekken, dan hoef je niet weer met lood in je schoenen terug om nog eens mee te gaan in gedoe met hem. Ga voor een zo clean mogelijke break. En dat inderdaad niet alleen doen. Weet niet in hoeverre jullie gemeenschappelijke vrienden hebben, je wil mensen misschien niet het gevoel geven partij te moeten kiezen. Of dat ze hun mond voorbij praten misschien. Kies mensen uit die rustig blijven en standvastig zijn. Extra intimiderende lui geven misschien juist grotere rotzooi, dus ga voor de-escalerende types.
Het kan handig zijn om de wijkagent vooraf in te seinen.

Raad je wel aan om als het even kan goed na te gaan wie voor wat betaald heeft en in hoeverre dat aan te tonen is. Beter voorkom je discussies over mogelijk gestolen waar en kun je jezelf met bewijzen verdedigen op dat gebied, mocht het er op aankomen.
Bedenk je ook in hoeverre je bepaalde spullen echt nodig hebt. Misschien kleven er herinneringen aan, die je bij nader inzien liever daar achter laat. Dan maar even wat minder luxe en sparen voor dingen die je helemaal zelf uit kan kiezen en betalen. Ook dat kan empowerend voelen.

Check je huurcontract en eventuele andere gezamenlijke dingen. Dek je in met netjes opzeggen en handel dat allemaal zelf af, bijvoorbeeld door de sleutel persoonlijk te overhandigen aan de huisbaas. Laat niks aan hem of het toeval over in dat opzicht.
Loop in je bankrekening na welke instanties je adresgegevens up to date moeten hebben, verander die op tijd en vergeet niet de verhuisservice in te zetten. Dat is gratis voor een maand dacht ik.
Verander ook je wachtwoorden in een sessie achter elkaar. Check voor je dat doet naar welke alternatieve adressen eventuele bevestigingen gaan.
pi_196532276
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:16 schreef Scary_Mary het volgende:

Ik zou inzetten op in een keer verhuizen. Gewoon in een keer die pleister eraf trekken, dan hoef je niet weer met lood in je schoenen terug om nog eens mee te gaan in gedoe met hem. Ga voor een zo clean mogelijke break. En dat inderdaad niet alleen doen. Weet niet in hoeverre jullie gemeenschappelijke vrienden hebben, je wil mensen misschien niet het gevoel geven partij te moeten kiezen. Of dat ze hun mond voorbij praten misschien. Kies mensen uit die rustig blijven en standvastig zijn. Extra intimiderende lui geven misschien juist grotere rotzooi, dus ga voor de-escalerende types.
Het kan handig zijn om de wijkagent vooraf in te seinen.

Raad je wel aan om als het even kan goed na te gaan wie voor wat betaald heeft en in hoeverre dat aan te tonen is. Beter voorkom je discussies over mogelijk gestolen waar en kun je jezelf met bewijzen verdedigen op dat gebied, mocht het er op aankomen.
Bedenk je ook in hoeverre je bepaalde spullen echt nodig hebt. Misschien kleven er herinneringen aan, die je bij nader inzien liever daar achter laat. Dan maar even wat minder luxe en sparen voor dingen die je helemaal zelf uit kan kiezen en betalen. Ook dat kan empowerend voelen.

Check je huurcontract en eventuele andere gezamenlijke dingen. Dek je in met netjes opzeggen en handel dat allemaal zelf af, bijvoorbeeld door de sleutel persoonlijk te overhandigen aan de huisbaas. Laat niks aan hem of het toeval over in dat opzicht.
Loop in je bankrekening na welke instanties je adresgegevens up to date moeten hebben, verander die op tijd en vergeet niet de verhuisservice in te zetten. Dat is gratis voor een maand dacht ik.
Verander ook je wachtwoorden in een sessie achter elkaar. Check voor je dat doet naar welke alternatieve adressen eventuele bevestigingen gaan.
Het ligt ook aan de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden, hoever en of het eventuele overschot aan spullen ergens tijdelijk kan worden bewaard. In theorie klinkt een appartement binnen een dag leeghalen als haalbaar, maar om dat te bewerkstelligen moet het ook reeel zijn binnen de omstandigheden. Een ander probleem wat je hebt in het geval van een grote verhuizing is de grote van de verhuiswagen zelf. Momenteel woon ik zelf in een bescheiden appartement en toch heb ik ongveer twee keer lading aan een bestelbusje nodig gehad om alles te verplaatsen. Een grote verhuiswagen zou nog wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen, wanneer de buurman, niet wetende wat er speelt, naar de vriend van TS appt: ''En vriend van TS, gaan jullie verhuizen'' ?

[ Bericht 0% gewijzigd door 01100101 op 03-12-2020 14:53:16 ]
pi_196532400
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:16 schreef colivo het volgende:

[..]

Wat ik me dan afvraag is waarom ga je met zo iemand samenwonen en zelfs kinderen nemen?
Sommige mensen kunnen lang hun masker ophouden en wanneer je redelijk snel gaat samenwonen, zit je klem voordat het zelf helemaal doorhebt. Er worden vaak grapjes gemaakt over bad boys en dat soort dingen, maar de meest manipulatief ingestelde mensen gaan veel slimmer te werk dan het stereotype bad boy. Manipulatie is namelijk niet vanaf dag één in de relatie aanwezig op 100 %. Dat gaat geleidelijk over de maanden heen totdat je op dat punt komt en er zo aan gewend bent, dat het voelt als het nieuwe normaal.
pi_196532728
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:42 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Het ligt ook aan de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden, hoever en of het eventuele overschot aan spullen ergens tijdelijk kan worden bewaard. In theorie klinkt een appartement binnen een dag leeghalen als haalbaar, maar om dat te bewerkstelligen moet het ook reeel zijn. Een ander probleem wat je hebt in het geval van een grote verhuizing is de grote van de verhuiswagen zelf. Momenteel woon ik zelf in een bescheiden appartement en toch heb ik ongveer twee keer lading aan een bestelbusje nodig gehad om alles te verplaatsen. Een grote verhuiswagen zou nog wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen, wanneer de buurman, niet wetende wat er speelt, naar de vriend van TS appt: ''En vriend van TS, gaan jullie verhuizen'' ?
Goed punt, maar daarom zeg ik ook goed na te denken over wat je mee wil nemen. En het leek me ook niet reëel dat je nu even snel aan ruime woonruimte komt eerlijk gezegd.
Tenzij je echt gehecht bent aan bepaalde spullen die je dan niet kwijt kan, zou ik het niet in opslag gooien. Mooi dat het er is, je kan best wat kwijt voor zo een 100 euro, maar als het niet echt nodig is zou ik voor de schone lei op één plekje gaan. Of concreet uitzicht hebben op zo een plekje, dat je niet te lang en op een gegeven moment uit gewoonte blijft dokken voor iets wat straks misschien je smaak niet meer is of juist het missende bedrag gaat zijn voor iets belangrijkers.

De buurman kun je natuurlijk ook inseinen van hey, het ligt allemaal wat gevoelig momenteel. Ik denk dat het beter voor hem is als je het voorlopig nog even laat rusten oid. Kun je gelijk even netjes afscheid nemen enzo.
  donderdag 3 december 2020 @ 15:44:57 #36
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_196533257
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:16 schreef Scary_Mary het volgende:
De titel is aangepast voor je postte en in het einde van de op noemt ze hem een narcistische partner. Daar reageerde ik op.

Whoops mea culpa. Die had ik even gemist. :@
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_196533574
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:28 schreef oppiedoppie het volgende:

[..]

Tijdens de bouw van het huis begon ik het langzaam wel door te krijgen en toen het huis klaar was werd ik door de airco ziek en kreeg ik medicijnen waardoor de pil niet meer werkte en ik zwanger werd. Heb nooit kinderwens gehad maar is toch mooiste wat me is overkomen, gelukkig. Ben 11 jaar alleenstaand geweest.
Sorry voor m'n harde oordeel. Ik vind het vervelend als mensen in een lastige relatie zitten, maar die zijn volwassen en kiezen er zelf voor. Maar het raakt me enorm als er kinderen bij betrokken zijn.
  donderdag 3 december 2020 @ 16:16:40 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_196533704
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 16:06 schreef colivo het volgende:

[..]

Sorry voor m'n harde oordeel. Ik vind het vervelend als mensen in een lastige relatie zitten, maar die zijn volwassen en kiezen er zelf voor. Maar het raakt me enorm als er kinderen bij betrokken zijn.
Het helpt dan ook enorm als je zonder kennis van de situatie gaat bitchen over het hoe en waarom iemand nog kinderen met een bepaalde ex heeft gekregen.

Sommige mensen weten hun nare trekjes heel lang te verbergen, of ze veranderen simpelweg, wat ook de reden is maakt vaak niet uit, je helpt niemand als je een ouder vervolgens gaat veroordelen op het feit dat er samen met die ex kinderen verwekt zijn.

Al even los van het feit dat er soms redenen zijn die een ander helemaal niet aangaan en die je dus zeker niet zo even online gaat zetten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 3 december 2020 @ 16:18:19 #39
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_196533717
Regel ander verblijf. Pak in het geniep de biezen en laat een briefje achter dat hij te goed voor je was.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
pi_196534063
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 16:18 schreef Steef121 het volgende:
Regel ander verblijf. Pak in het geniep de biezen en laat een briefje achter dat hij te goed voor je was.
Zo hebben wij het toen ook gedaan ja. Minus het briefje.
pi_196534356
- je wordt heel snel heel vervelend -

[ Bericht 74% gewijzigd door CoolGuy op 03-12-2020 22:09:05 ]
Vakman pur sang
pi_196534843
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:42 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik heb het vooral over praktische zaken en eventueel ook mentale hulp.
Psst:
Het was maar een grapje
"To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize" -Voltaire
  donderdag 3 december 2020 @ 18:59:38 #43
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_196536391
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:09 schreef Ridocar het volgende:

[..]

Klinkt als een klus voor de FOK! knokploeg!
Is dit een oproep tot geweld?

Niet doen !!

:N :N
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek
Count your blessings . LeesFoknl a.k.a.vrouwen(f)luisteraar!
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
pi_196537622
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:05 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Nee die diagnose is er niet omdat hij (uiteraard) niet vind dat hij naar de psycholoog moet of therapie nodig heeft. Hij is gewoon al 4 banen lang de redder in nood, hij is altijd degene die relaties verbreekt en, letterlijk geciteerd: "Ja ik moet gewoon alles doen want anders gebeurd het niet". Niet wetende dat dus meerdere vrienden mij hebben gewaarschuwd voor enkele moeilijke karaktertrekjes (waarbij het woord narcisme veelvuldig viel) en die situatie van de ex met gebroken neus beschreven.

2020 beschrijven velen als ee kutjaar, voor mij gaat 2021 nog veel heftiger worden. Maar het gaat me wel veel opleveren.
Neuken? 8)7

Serieus: Ik hoop dat je met de bovenstaande tips eruit komt. Succes! ^O^
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  donderdag 3 december 2020 @ 20:17:59 #45
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196538215
Update:

Vandaag mijn vriend meegenomen naar de therapeut om mijn herstel te bevorderen. Zegt meneer achteraf dat ie geen problemen heeft en hij het irritant vond dat mijn psycholoog doorvroeg op zijn houding. Er is echt met geen kernbom door die jongen heen te komen. Ik moest stiekem best lachen. Het bevestigd dat mijn keuze de juiste is voor mezelf.
With love :*
pi_196539402
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 20:17 schreef girlnextdoor. het volgende:
Update:

Vandaag mijn vriend meegenomen naar de therapeut om mijn herstel te bevorderen. Zegt meneer achteraf dat ie geen problemen heeft en hij het irritant vond dat mijn psycholoog doorvroeg op zijn houding. Er is echt met geen kernbom door die jongen heen te komen. Ik moest stiekem best lachen. Het bevestigd dat mijn keuze de juiste is voor mezelf.
Gelukkig is er 1 test om de diagnose te bevestigen. Beantwoord hij niet positief heeft hij vooral alleen narcistische trekken:
https://assertief.nl/wat-is-narcisme/
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_196539431
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 20:17 schreef girlnextdoor. het volgende:
Update:

Vandaag mijn vriend meegenomen naar de therapeut om mijn herstel te bevorderen. Zegt meneer achteraf dat ie geen problemen heeft en hij het irritant vond dat mijn psycholoog doorvroeg op zijn houding. Er is echt met geen kernbom door die jongen heen te komen. Ik moest stiekem best lachen. Het bevestigd dat mijn keuze de juiste is voor mezelf.
Leuk menneke dan...

Het een keer gezien bij een vriendin van mij. Ze moest zelfs een straatverbod regelen voor die gast. Duurde ook lang voor dat stopte. Vond zichzelf ook het summun van geweldig.

En eerlijk gezegd, dacht de hele vriendengroep dat het een leuke gozer was in eerste instantie. Totdat het een en ander aan het licht kwam.

Voor degene die zich afvragen hoe je een dergelijke vriend of vriendin krijgt; in eerste instantie zullen ze vast erg innemend en charmant zijn. Een duistere onderlaag zie je niet meteen. En liefde maakt blind.

GnD, heel veel sterkte in ieder geval en hoop oprecht dat je goed terecht komt. Pas goed op jezelf.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_196540453
TS, zoals vele users hierboven ook al zeggen: zorg dat je een plan B hebt, zorg dat je veilig bent en vooral ook dat je steun hebt vanuit je omgeving. Heb je dit al met een vertrouwenspersoon gedeeld?

Zorg dat hij niet in je telefoon of PC kan.
Heb alvast een onderkomen voor jezelf geregeld.
Maak al je social media profielen (als je die hebt) privé.
Haal je eigen (belangrijke) spullen weg.
Blokkeer hem nadat het uit is direct overal, maar dan ook echt overal.
Zorg dat hij niet weet waar je zit.
Verander je telefoonnummer.
Zorg ook dat gemeenschappelijke vrienden je niet per ongeluk verlinken
Niet ingaan op pesterijen of uitlokgedrag van zijn kant achteraf

En regel die shit allemaal voordat je het uitmaakt, op een ongemerkte manier.
If a flower bloomed in a dark room, would you trust it?
pi_196540712
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 22:02 schreef Naardegallemiezen het volgende:
TS, zoals vele users hierboven ook al zeggen: zorg dat je een plan B hebt, zorg dat je veilig bent en vooral ook dat je steun hebt vanuit je omgeving. Heb je dit al met een vertrouwenspersoon gedeeld?

Zorg dat hij niet in je telefoon of PC kan.
Heb alvast een onderkomen voor jezelf geregeld.
Maak al je social media profielen (als je die hebt) privé.
Haal je eigen (belangrijke) spullen weg.
Blokkeer hem nadat het uit is direct overal, maar dan ook echt overal.
Zorg dat hij niet weet waar je zit.
Verander je telefoonnummer.
Zorg ook dat gemeenschappelijke vrienden je niet per ongeluk verlinken
Niet ingaan op pesterijen of uitlokgedrag van zijn kant achteraf

En regel die shit allemaal voordat je het uitmaakt, op een ongemerkte manier.
Heel erg dat dit nodig kan zijn maar helaas wel de realiteit. Goede tips. Zorg dat je alle mogelijke manieren van wraak iig uitsluit.
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣
https://bit.ly/3oMY5yM ;; ;; https://bit.ly/35h1AGq
  Spellchecker donderdag 3 december 2020 @ 22:19:44 #50
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196540800
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 20:17 schreef girlnextdoor. het volgende:
Update:

Vandaag mijn vriend meegenomen naar de therapeut om mijn herstel te bevorderen. Zegt meneer achteraf dat ie geen problemen heeft en hij het irritant vond dat mijn psycholoog doorvroeg op zijn houding. Er is echt met geen kernbom door die jongen heen te komen. Ik moest stiekem best lachen. Het bevestigd dat mijn keuze de juiste is voor mezelf.
Blijf safe meisje ...
** na na na **
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')