Moet je eerst een 4-jarige opleiding voor doen wijsneus. Lekker als je een gezin te onderhouden hebt.quote:Op donderdag 3 december 2020 08:17 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.
Vooruit denken is voor veel kroeg eigenaren nou niet het sterkste puntquote:Op donderdag 3 december 2020 10:26 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Als dat geld er is, komt dat vroeg of laat uit. En dan kunnen ze vroeg of laat terug betalen.
Een beetje van het kaliber dat mijn buurman ooit heel stoer op een verjaardag zat te vertellen dat de belastingdienst aan zijn reisjes naar Spanje mee betaalde.
Dat gaat goed zo lang het goed gaat. Totdat je gepakt wordt ... .. hard
En daar kan ik dan ook weinig medelijden mee hebben.
Aan de voorkant lijkt het alsof er met geld gesmeten wordt, soms ten onrechte. Maar die controle aan de achterkant zit wel goed in elkaar, Het wordt alleen lastig als blijkt dat er niets meer te halen valt .. dan wordt het een ander verhaal.
Lekker generaliserend en denigerend weerquote:Op donderdag 3 december 2020 11:29 schreef raptorix het volgende:
[..]
Vooruit denken is voor veel kroeg eigenaren nou niet het sterkste punt
In de zorg genoeg banen anders.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:21 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Er is bijna geen werk te vinden.
Dan gaat ze in de zorg werken, vacatures genoeg. Kan ze ook lekker bakkies inschenken en de sociaal werkster spelen.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:26 schreef Stray_cat het volgende:
[..]
Want? Horeca is een beroep met heel veel kwaliteiten. Niet alleen een menuutje samen stellen. Mijn dochter werkt in de horeca en zij is meer een sociaal werker. Zij heeft contacten met oudere mensen die een bakkie komen doen elke dag, een vriendelijk woord, een glimlach. Daar hangt geen prijskaartje aan en geen opleiding.
Ik kom genoeg in kroegen om te weten waar het geld verdient word.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:45 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Lekker generaliserend en denigerend weer
Zegt denk ik meer over jezelf als over 'kroeg eigenaren'.
Want de zorg neemt ook zo veel ongeschoold personeel aan?quote:Op donderdag 3 december 2020 11:54 schreef Document1 het volgende:
[..]
Dan gaat ze in de zorg werken, vacatures genoeg. Kan ze ook lekker bakkies inschenken en de sociaal werkster spelen.
Voor een beetje assistent functie heb je geen relevante opleiding nodig dus ja.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:57 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Want de zorg neemt ook zo veel ongeschoold personeel aan?
Vooral bij de cafés maar ook bij een paar restaurants krijgt het bedrijf niet eens now omdat ze op papier geen personeel hebben. Wordt allemaal zwart betaaltquote:Op donderdag 3 december 2020 02:40 schreef raptorix het volgende:
Ik hoor trouwens ook veel smerige streken uit de Horeca, het geld uit de NOW regeling gebruiken ze niet om het personeel door te betalen, maar hun eigen rekeningen te betalen (of zelfs verbouwingen aan hun tuin). En personeel kan op zijn geld wachten.
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?quote:Op donderdag 3 december 2020 10:24 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik krijg net een pushbericht binnen (vakgerelateerd) dat er mogelijk toch geen afbouw NOW 3.0 plaats gaat vinden.
De afbouw was voor veel (horeca)ondernemers de nekslag.
Met dit 'gebaar', krijgt e.e.a. toch net weer een iets ander perspectief.
Misschien dat het bij 'dreiging' blijft nu Wiebes een dergelijke uitspraak heeft gedaan.
Zwart komt niet heel vaak meer voor, wel voor veel minder uren op de loonlijst, als er inspectie komt staat zo een persoon gewoon op de loonlijst. Ik heb zelf een kennis die 40 uur per week werkt, maar voor 24 op loonlijst staat, die zit nu met de gebakken peren, zelfde trouwens voor veel ondernemers die op papier een veel lagere omzet hebben.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:15 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Vooral bij de cafés maar ook bij een paar restaurants krijgt het bedrijf niet eens now omdat ze op papier geen personeel hebben. Wordt allemaal zwart betaalt
Heb net de vacatures bekeken van Aafje ( grote zorgaanbieder Rotterdam) de enige baan die zij hebben voor iemand zonder diploma en certificaten is huishoudelijk medewerker. De baan waar je binnen 3 uur een heel huis mag schoonmaken en vervoer van de ene klant naar de andere telt als eigen tijd. Ik ben benieuwd waar jij al die fantastische banen in de zorg hebt gevonden.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:59 schreef Document1 het volgende:
[..]
Voor een beetje assistent functie heb je geen relevante opleiding nodig dus ja.
In het onderwijs nemen ze je totaal niet aan als je geen hbo+ diploma hebt... mensen in de Horeca hebben meestal een lagere opleiding, daar is niks mis mee ook dat is werk en we mogen blij zijn dat deze mensen bereid zijn om op vreemde tijden te werken met een mega wisselend tijdsdruk voor een matig salaris.quote:Op donderdag 3 december 2020 08:17 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.
De ene helft wit de andere zwart.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:57 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik kom genoeg in kroegen om te weten waar het geld verdient word.
Ik zit sinds afgelopen juni op een ander project (o.a. liquidaties nertsenfokkerijen), dus qua 'corona' berekeningen en bijstellingen van de voorwaarden is wel e.e.a. langs me heen gegaan, buiten de mompelende geluiden, verhalen en gesprekken van collega's hoe het er voor staat bij een aantal klanten.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:34 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?
Als de alcohol is in de man, dan is de wijsheid en het verstand zoek. M.a.w. dan staan ze weer heel dicht op elkaar en weer heel dicht op vreemde klanten te zeveren.quote:Op donderdag 3 december 2020 13:10 schreef Zwolsboy het volgende:
[..]
Gewoon open gaan de horeca en volg gewoon netjes de maatregelen.
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:34 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?
En is dat in de praktijk onder aan de streep een beetje te doen voor ondernemers? Klinkt wel als behoorlijk wat namelijk. En als je sommige omzetten in de horeca ziet kan dat aardig oplopen.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:26 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.
Dat hangt helemaal van je horecazaak af natuurlijk.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:31 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Juni is trouwens ook wel eerlijker. Januari heb je minder personeelskosten want dan is het een stuk rustiger.
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:26 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.
Dus even gerekend een beetje fulltime chef kok doet ¤ 2.800,-quote:Op donderdag 3 december 2020 17:53 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.
Eigenlijk is het dan nog niet te doen. Ik heb bijvoorbeeld een brasserie als klant en die heeft er ondanks deze regelingen tot nu toe zelf uit privé al ¤ 40.000 bij moeten leggen. Hij heeft dan wel al zijn belastingen (loonheffing, omzetbelasting) steeds op tijd voldaan. De meesten maken daarvoor gebruik van het corona-uitstel van belasting. Deze man heeft in privé familiegeld en kan dat daarom doen. Maar de meesten zullen dat dus niet trekken.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:31 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
En is dat in de praktijk onder aan de streep een beetje te doen voor ondernemers? Klinkt wel als behoorlijk wat namelijk. En als je sommige omzetten in de horeca ziet kan dat aardig oplopen.
Bij mijn vorige werkgever was dat (de omzet) gemiddeld 100k tot 120k per maand en 35k aan personeelskosten. Wat er verder nog aan kosten waren weet ik niet precies. Ja inkoop, maar dat is niet nodig als je niet kan draaien.
Juni is trouwens ook wel eerlijker. Januari heb je minder personeelskosten want dan is het een stuk rustiger.
De loonkosten worden wel vergoed met de werkgeverslasten. Dus niet alleen het bruto loon.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:53 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.
Haha, Tequila, daar wil ik wel in geloven.quote:Op donderdag 3 december 2020 22:45 schreef Arkai het volgende:
In Engeland heeft een Tequilabar een aanvraag gedaan om te transformeren tot kerk. Op die manier kunnen ze klanten blijven ontvangen.
https://www.zerohedge.com(...)ch-so-it-can-re-open
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.quote:Op donderdag 3 december 2020 13:17 schreef HansCojona het volgende:
[..]
De ene helft wit de andere zwart.
De horeca laat zich weer afkopen met een paar kruimeltjes om ze zoet te houden. Ik zeg gewoon opengooien. De ondernemer wil geen steun, ze willen gewoon openquote:Op vrijdag 4 december 2020 08:49 schreef groenen het volgende:
Jammer dat deze actie nog was om het kabinet ertoe te bewegen om meer staatsteun aan te bieden. Ik ga er nu vanuit dat ze nu gewoon dichtblijven tot en met maart. In deze periode is er toch relatief weinig te winnen voor horeca.
Helemaal niet. Luister naar de woordvoerders zelf. Ze zijn geen Corona wappies, ze kregen alleen onvoldoende compensatie.quote:Op vrijdag 4 december 2020 09:15 schreef Vlad1986 het volgende:
[..]
De horeca laat zich weer afkopen met een paar kruimeltjes om ze zoet te houden. Ik zeg gewoon opengooien. De ondernemer wil geen steun, ze willen gewoon open
Ha ha. Ja hoooooooooor.quote:Op vrijdag 4 december 2020 08:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.
Dan hadden ze geen zaak moeten openen als ze geen eigen zaak kunnen bekostigen.quote:Op vrijdag 4 december 2020 08:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.
Ik ben ook geen coronawappie, ik zeg alleen dat de horeca vanaf maart nog maar nauwelijks open is geweest en geen omzet heeft kunnen draaien. En het is ook niet te verkopen voor de horeca ondernemer dat ze drukke winkelstraten zien, en dat de Intratuin en bouwmarkten etc openblijven en daar enorm druk is zonder welke registratie dan ook. Wat in Cafe's ets wel gedaan word.quote:Op vrijdag 4 december 2020 09:53 schreef groenen het volgende:
[..]
Helemaal niet. Luister naar de woordvoerders zelf. Ze zijn geen Corona wappies, ze kregen alleen onvoldoende compensatie.
Daarnaast zijn er ook vele ondernemers die het niet met deze dreigementen eens waren.
Dat hebben ze aan hun collega's te danken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 10:21 schreef Vlad1986 het volgende:
[..]
Ik ben ook geen coronawappie, ik zeg alleen dat de horeca vanaf maart nog maar nauwelijks open is geweest en geen omzet heeft kunnen draaien. En het is ook niet te verkopen voor de horeca ondernemer dat ze drukke winkelstraten zien, en dat de Intratuin en bouwmarkten etc openblijven en daar enorm druk is zonder welke registratie dan ook. Wat in Cafe's ets wel gedaan word.
En leuk dat ze nu weer wat compensatie krijgen, maar die willen niet, ze willen gewoon weer open en hun beroep uitoefenen. Deze mensen zien ondanks dat beetje steun wat ze krijgen hun levenswerk gewoon kapot gaan.
Ik vind dat ze de pijn echt eerlijk moeten verdelen zodat we het ook echt "samen" doen zoals de regering mooi verkondigd. Bijvoorbeeld 2 maanden de bouwmarkten en niet essentiële winkels open en de horeca gesloten, en dan 2 maanden andersom. Dat is veel eerlijker.
Ik ook. Ik kom nooit in de kroeg maar ik kan me zo voorstellen dat het daar nog erger isquote:Op vrijdag 4 december 2020 11:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat is dus echt niet mijn ervaring. Maar ik ben dan ook vooral in restaurants geweest, niet in cafés. NL is ook echt weer een van de weinige landen die daar geen onderscheid tussen durft te maken.
Jawel hoor. Cafés zijn volgens de wet een alcoholverstrekkende inrichting en restaurants zijn een voedselverstrekkende inrichting. Dat staat gewoon op de vergunning. Men kiest er alleen voor ze gelijk te behandelen. Wat ook niet zo gek is, want in sommige restaurants zit men bij normale bezetting bijna net zo dicht op elkaar als in de kroeg.quote:Op vrijdag 4 december 2020 11:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat is dus echt niet mijn ervaring. Maar ik ben dan ook vooral in restaurants geweest, niet in cafés. NL is ook echt weer een van de weinige landen die daar geen onderscheid tussen durft te maken.
Volgens mij heeft een restaurant en een café dezelfde vergunning hoor, maar ik kan me natuurlijk vergissenquote:Op vrijdag 4 december 2020 11:46 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Jawel hoor. Cafés zijn volgens de wet een alcoholverstrekkende inrichting en restaurants zijn een voedselverstrekkende inrichting. Dat staat gewoon op de vergunning. Men kiest er alleen voor ze gelijk te behandelen. Wat ook niet zo gek is, want in sommige restaurants zit men bij normale bezetting bijna net zo dicht op elkaar als in de kroeg.
Klopt, maar daarin staat om wat voor bedrijf het gaat en daarin wordt onderscheid gemaakt.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:12 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Volgens mij heeft een restaurant en een café dezelfde vergunning hoor, maar ik kan me natuurlijk vergissen
Precies, heel eenvoudig om naar de sectorcode te kijken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:13 schreef timmmmm het volgende:
Bij de KvK staan ze wel anders ingeschreven, in hoeverre dat een basis kan zijn om ze anders te behandelen weet ik niet
Lastig is dan weer multifunctionele bedrijven die meerdere codes hebben.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Precies, heel eenvoudig om naar de sectorcode te kijken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |