De steden die er toe doen, doen niet mee, dus zie het probleem niet zo?quote:Ook de horecagelegenheden in onder andere Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht doen niet mee.
quote:Op woensdag 2 december 2020 22:38 schreef Fred het volgende:
https://www.google.com/am(...)anks-maatregelen.amp
Wat denken jullie? Gaat de horeca open en gaan we burgergelijk ongehoorzaam terug naar normaal?
Nope.quote:Horecagelegenheden in onder andere Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht doen niet mee.
cafes blijven sowieso nog een hele tijd dichtquote:
Gelukkig!quote:Onder meer in Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen en Alkmaar hebben horecabedrijven zich bij de actie aangesloten.
Mooiste is ook dat Nijmegen op die lijst staat. Als er één burgemeester in NL is die vol tegen deze onzin in zal gaan is het die van Nijmegen wel (Bruls). Mag aannemen dat horeca Nijmegen dat ook gewoon weetquote:Op woensdag 2 december 2020 23:05 schreef timmmmm het volgende:
En de aanval wordt geleid door de horeca Breda. Als die debieltjes daar inderdaad opengaan met het naleven van de veiligheidsprotocollen, zou dat voor het eerst zijn.
Als in onder andere Breda, waar de waardeloze burgemeester Depla gewoon aan de ondernemers doorgeeft niet te handhaven en actief mensen naar de binnenstad lokt, men de verantwoordelijkheid had genomen hadden we niet zo'n rotzooi gehad.
Daar kan je gewoon lekker met zijn 1000en in de stad lopen, daar kon je in september lekker knus met 8 man uit eten zonder je ook maar een seconde aan de voorschriften te houden. En dan nu gaan janken, hypocriet gedoe. Bied eerst je excuses maar eens aan aan de horecagelegenheden die zich wél daadwerkelijk aan alle voorschriften hebben gehouden voor je in de slachtofferrol kruipt
Normaal praten over Breda.quote:Op woensdag 2 december 2020 23:05 schreef timmmmm het volgende:
En de aanval wordt geleid door de horeca Breda. Als die debieltjes daar inderdaad opengaan met het naleven van de veiligheidsprotocollen, zou dat voor het eerst zijn.
Als in onder andere Breda, waar de waardeloze burgemeester Depla gewoon aan de ondernemers doorgeeft niet te handhaven en actief mensen naar de binnenstad lokt, men de verantwoordelijkheid had genomen hadden we niet zo'n rotzooi gehad.
Daar kan je gewoon lekker met zijn 1000en in de stad lopen, daar kon je in september lekker knus met 8 man uit eten zonder je ook maar een seconde aan de voorschriften te houden. En dan nu gaan janken, hypocriet gedoe. Bied eerst je excuses maar eens aan aan de horecagelegenheden die zich wél daadwerkelijk aan alle voorschriften hebben gehouden voor je in de slachtofferrol kruipt
Jij kan me niet vertellen dat de Bredaase horeca zich van de zomer aan de protocollen heeft gehoudenquote:
Op school en werk ontstaan veel meer besmettingen, zijn dat ook allemaal moordenaars?quote:
Thuis, de meestequote:Op woensdag 2 december 2020 23:44 schreef Fred het volgende:
[..]
Op school en werk ontstaan veel meer besmettingen, zijn dat ook allemaal moordenaars?
Het is gewoon echt kut, wij moeten alle zeilen bijzetten om 2 van onze familie uberhaupt niet uit huis te laten plaatsen. Is al een paar duizend tegenaan gegaan, met liefde uiteraard maar dit klopt niet.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:07 schreef sweetlady-o het volgende:
Een familielid heeft gisteren te horen gekregen dat hij geen baan meer vanwege de lockdown. Dit is in mijn omgeving alweer de derde familielid wiens leven volledig op zijn kop staat vanwege de gevolgen van de lockdown. Ik steun de horeca daarom volledig. Genoeg mensen die hun fooi nodig hadden om rond te komen en het nu moeten doen met 70% van een loon die toch al laag was.
Allemaal mensen uit de horeca? Tijd voor een omscholing dan gelijk.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:07 schreef sweetlady-o het volgende:
Een familielid heeft gisteren te horen gekregen dat hij geen baan meer vanwege de lockdown. Dit is in mijn omgeving alweer de derde familielid wiens leven volledig op zijn kop staat vanwege de gevolgen van de lockdown. Ik steun de horeca daarom volledig. Genoeg mensen die hun fooi nodig hadden om rond te komen en het nu moeten doen met 70% van een loon die toch al laag was.
Er is bijna geen werk te vinden.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:18 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Allemaal mensen uit de horeca? Tijd voor een omscholing dan gelijk.
Want? Horeca is een beroep met heel veel kwaliteiten. Niet alleen een menuutje samen stellen. Mijn dochter werkt in de horeca en zij is meer een sociaal werker. Zij heeft contacten met oudere mensen die een bakkie komen doen elke dag, een vriendelijk woord, een glimlach. Daar hangt geen prijskaartje aan en geen opleiding.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:18 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Allemaal mensen uit de horeca? Tijd voor een omscholing dan gelijk.
En datquote:Op donderdag 3 december 2020 00:21 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Er is bijna geen werk te vinden.
Ik zie anders nog genoeg vacatures op internet.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:21 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Er is bijna geen werk te vinden.
quote:Op donderdag 3 december 2020 00:26 schreef leolinedance het volgende:
Ik ga 17 januari eten en drinken in de horeca
Een menuutje samenstellen klinkt zoals jij het schrijft ook alsof dat zo maar even gedaan kan worden. Valt nog best tegen hoor.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:26 schreef Stray_cat het volgende:
[..]
Want? Horeca is een beroep met heel veel kwaliteiten. Niet alleen een menuutje samen stellen. Mijn dochter werkt in de horeca en zij is meer een sociaal werker. Zij heeft contacten met oudere mensen die een bakkie komen doen elke dag, een vriendelijk woord, een glimlach. Daar hangt geen prijskaartje aan en geen opleiding.
Inderdaad, en dat boeit de regering helemaal niets... ook niet in andere sectoren waarbij mensen met een tijdelijk contract eruit vliegen reden = corona... deze mensen krijgen niet eens een zak van een halve ton van de overheid als steun.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:07 schreef sweetlady-o het volgende:
Een familielid heeft gisteren te horen gekregen dat hij geen baan meer vanwege de lockdown. Dit is in mijn omgeving alweer de derde familielid wiens leven volledig op zijn kop staat vanwege de gevolgen van de lockdown. Ik steun de horeca daarom volledig. Genoeg mensen die hun fooi nodig hadden om rond te komen en het nu moeten doen met 70% van een loon die toch al laag was.
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:21 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Er is bijna geen werk te vinden.
Natuurlijk gaat het daar om. De overheid heeft genoeg middelen om ze weer dicht te gooien en bezoek eraan onaantrekkelijk te maken door gasten te beboeten tijdens handhaving.quote:Op donderdag 3 december 2020 05:03 schreef GemMagic het volgende:
Hier dat is pas applaus waard.
Hopelijk niet alleen een grote mond om hun onderhandelingspositie in de afbouw van de compensatieregeling te versterken.
En in de bouw.quote:Op donderdag 3 december 2020 08:17 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.
Als dat geld er is, komt dat vroeg of laat uit. En dan kunnen ze vroeg of laat terug betalen.quote:Op donderdag 3 december 2020 02:40 schreef raptorix het volgende:
Ik hoor trouwens ook veel smerige streken uit de Horeca, het geld uit de NOW regeling gebruiken ze niet om het personeel door te betalen, maar hun eigen rekeningen te betalen (of zelfs verbouwingen aan hun tuin). En personeel kan op zijn geld wachten.
Moet je eerst een 4-jarige opleiding voor doen wijsneus. Lekker als je een gezin te onderhouden hebt.quote:Op donderdag 3 december 2020 08:17 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.
Vooruit denken is voor veel kroeg eigenaren nou niet het sterkste puntquote:Op donderdag 3 december 2020 10:26 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Als dat geld er is, komt dat vroeg of laat uit. En dan kunnen ze vroeg of laat terug betalen.
Een beetje van het kaliber dat mijn buurman ooit heel stoer op een verjaardag zat te vertellen dat de belastingdienst aan zijn reisjes naar Spanje mee betaalde.
Dat gaat goed zo lang het goed gaat. Totdat je gepakt wordt ... .. hard
En daar kan ik dan ook weinig medelijden mee hebben.
Aan de voorkant lijkt het alsof er met geld gesmeten wordt, soms ten onrechte. Maar die controle aan de achterkant zit wel goed in elkaar, Het wordt alleen lastig als blijkt dat er niets meer te halen valt .. dan wordt het een ander verhaal.
Lekker generaliserend en denigerend weerquote:Op donderdag 3 december 2020 11:29 schreef raptorix het volgende:
[..]
Vooruit denken is voor veel kroeg eigenaren nou niet het sterkste punt
In de zorg genoeg banen anders.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:21 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Er is bijna geen werk te vinden.
Dan gaat ze in de zorg werken, vacatures genoeg. Kan ze ook lekker bakkies inschenken en de sociaal werkster spelen.quote:Op donderdag 3 december 2020 00:26 schreef Stray_cat het volgende:
[..]
Want? Horeca is een beroep met heel veel kwaliteiten. Niet alleen een menuutje samen stellen. Mijn dochter werkt in de horeca en zij is meer een sociaal werker. Zij heeft contacten met oudere mensen die een bakkie komen doen elke dag, een vriendelijk woord, een glimlach. Daar hangt geen prijskaartje aan en geen opleiding.
Ik kom genoeg in kroegen om te weten waar het geld verdient word.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:45 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Lekker generaliserend en denigerend weer
Zegt denk ik meer over jezelf als over 'kroeg eigenaren'.
Want de zorg neemt ook zo veel ongeschoold personeel aan?quote:Op donderdag 3 december 2020 11:54 schreef Document1 het volgende:
[..]
Dan gaat ze in de zorg werken, vacatures genoeg. Kan ze ook lekker bakkies inschenken en de sociaal werkster spelen.
Voor een beetje assistent functie heb je geen relevante opleiding nodig dus ja.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:57 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Want de zorg neemt ook zo veel ongeschoold personeel aan?
Vooral bij de cafés maar ook bij een paar restaurants krijgt het bedrijf niet eens now omdat ze op papier geen personeel hebben. Wordt allemaal zwart betaaltquote:Op donderdag 3 december 2020 02:40 schreef raptorix het volgende:
Ik hoor trouwens ook veel smerige streken uit de Horeca, het geld uit de NOW regeling gebruiken ze niet om het personeel door te betalen, maar hun eigen rekeningen te betalen (of zelfs verbouwingen aan hun tuin). En personeel kan op zijn geld wachten.
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?quote:Op donderdag 3 december 2020 10:24 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik krijg net een pushbericht binnen (vakgerelateerd) dat er mogelijk toch geen afbouw NOW 3.0 plaats gaat vinden.
De afbouw was voor veel (horeca)ondernemers de nekslag.
Met dit 'gebaar', krijgt e.e.a. toch net weer een iets ander perspectief.
Misschien dat het bij 'dreiging' blijft nu Wiebes een dergelijke uitspraak heeft gedaan.
Zwart komt niet heel vaak meer voor, wel voor veel minder uren op de loonlijst, als er inspectie komt staat zo een persoon gewoon op de loonlijst. Ik heb zelf een kennis die 40 uur per week werkt, maar voor 24 op loonlijst staat, die zit nu met de gebakken peren, zelfde trouwens voor veel ondernemers die op papier een veel lagere omzet hebben.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:15 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Vooral bij de cafés maar ook bij een paar restaurants krijgt het bedrijf niet eens now omdat ze op papier geen personeel hebben. Wordt allemaal zwart betaalt
Heb net de vacatures bekeken van Aafje ( grote zorgaanbieder Rotterdam) de enige baan die zij hebben voor iemand zonder diploma en certificaten is huishoudelijk medewerker. De baan waar je binnen 3 uur een heel huis mag schoonmaken en vervoer van de ene klant naar de andere telt als eigen tijd. Ik ben benieuwd waar jij al die fantastische banen in de zorg hebt gevonden.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:59 schreef Document1 het volgende:
[..]
Voor een beetje assistent functie heb je geen relevante opleiding nodig dus ja.
In het onderwijs nemen ze je totaal niet aan als je geen hbo+ diploma hebt... mensen in de Horeca hebben meestal een lagere opleiding, daar is niks mis mee ook dat is werk en we mogen blij zijn dat deze mensen bereid zijn om op vreemde tijden te werken met een mega wisselend tijdsdruk voor een matig salaris.quote:Op donderdag 3 december 2020 08:17 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
In de zorg en het onderwijs zijn genoeg vacatures.
De ene helft wit de andere zwart.quote:Op donderdag 3 december 2020 11:57 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik kom genoeg in kroegen om te weten waar het geld verdient word.
Ik zit sinds afgelopen juni op een ander project (o.a. liquidaties nertsenfokkerijen), dus qua 'corona' berekeningen en bijstellingen van de voorwaarden is wel e.e.a. langs me heen gegaan, buiten de mompelende geluiden, verhalen en gesprekken van collega's hoe het er voor staat bij een aantal klanten.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:34 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?
Als de alcohol is in de man, dan is de wijsheid en het verstand zoek. M.a.w. dan staan ze weer heel dicht op elkaar en weer heel dicht op vreemde klanten te zeveren.quote:Op donderdag 3 december 2020 13:10 schreef Zwolsboy het volgende:
[..]
Gewoon open gaan de horeca en volg gewoon netjes de maatregelen.
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.quote:Op donderdag 3 december 2020 12:34 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Hoeveel % is die NOW, tussen de 60 en 80%?
En is dat in de praktijk onder aan de streep een beetje te doen voor ondernemers? Klinkt wel als behoorlijk wat namelijk. En als je sommige omzetten in de horeca ziet kan dat aardig oplopen.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:26 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.
Dat hangt helemaal van je horecazaak af natuurlijk.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:31 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Juni is trouwens ook wel eerlijker. Januari heb je minder personeelskosten want dan is het een stuk rustiger.
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:26 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Er wordt 90 % van het omzetverlies aan loon met werkgeverslasten vergoed. Dus als er 90 % omzetverlies is wordt er 81 % van de loonkosten vergoed. De loonkosten worden dan gebaseerd op het salaris van de maand juni (bij de eerdere regeling was dat januari). Voor de horecaklanten die ik heb worden daarom ook de oproepkrachten doorbetaald, en daar krijgt de eigenaar dan een deel van vergoed. Deze legt daar dus zelf wel op toe. Zo gaat het bij nette bedrijven, er zullen er ook wel zijn waar het anders aan toe gaat, maar die wijs ik af als klant.
Dus even gerekend een beetje fulltime chef kok doet ¤ 2.800,-quote:Op donderdag 3 december 2020 17:53 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.
Eigenlijk is het dan nog niet te doen. Ik heb bijvoorbeeld een brasserie als klant en die heeft er ondanks deze regelingen tot nu toe zelf uit privé al ¤ 40.000 bij moeten leggen. Hij heeft dan wel al zijn belastingen (loonheffing, omzetbelasting) steeds op tijd voldaan. De meesten maken daarvoor gebruik van het corona-uitstel van belasting. Deze man heeft in privé familiegeld en kan dat daarom doen. Maar de meesten zullen dat dus niet trekken.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:31 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
En is dat in de praktijk onder aan de streep een beetje te doen voor ondernemers? Klinkt wel als behoorlijk wat namelijk. En als je sommige omzetten in de horeca ziet kan dat aardig oplopen.
Bij mijn vorige werkgever was dat (de omzet) gemiddeld 100k tot 120k per maand en 35k aan personeelskosten. Wat er verder nog aan kosten waren weet ik niet precies. Ja inkoop, maar dat is niet nodig als je niet kan draaien.
Juni is trouwens ook wel eerlijker. Januari heb je minder personeelskosten want dan is het een stuk rustiger.
De loonkosten worden wel vergoed met de werkgeverslasten. Dus niet alleen het bruto loon.quote:Op donderdag 3 december 2020 17:53 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Kleine kanttekening, dit is dus 81% van het brutosalaris. De werkgever is rond de 150% van het brutosalaris kwijt.
Haha, Tequila, daar wil ik wel in geloven.quote:Op donderdag 3 december 2020 22:45 schreef Arkai het volgende:
In Engeland heeft een Tequilabar een aanvraag gedaan om te transformeren tot kerk. Op die manier kunnen ze klanten blijven ontvangen.
https://www.zerohedge.com(...)ch-so-it-can-re-open
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.quote:Op donderdag 3 december 2020 13:17 schreef HansCojona het volgende:
[..]
De ene helft wit de andere zwart.
De horeca laat zich weer afkopen met een paar kruimeltjes om ze zoet te houden. Ik zeg gewoon opengooien. De ondernemer wil geen steun, ze willen gewoon openquote:Op vrijdag 4 december 2020 08:49 schreef groenen het volgende:
Jammer dat deze actie nog was om het kabinet ertoe te bewegen om meer staatsteun aan te bieden. Ik ga er nu vanuit dat ze nu gewoon dichtblijven tot en met maart. In deze periode is er toch relatief weinig te winnen voor horeca.
Helemaal niet. Luister naar de woordvoerders zelf. Ze zijn geen Corona wappies, ze kregen alleen onvoldoende compensatie.quote:Op vrijdag 4 december 2020 09:15 schreef Vlad1986 het volgende:
[..]
De horeca laat zich weer afkopen met een paar kruimeltjes om ze zoet te houden. Ik zeg gewoon opengooien. De ondernemer wil geen steun, ze willen gewoon open
Ha ha. Ja hoooooooooor.quote:Op vrijdag 4 december 2020 08:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.
Dan hadden ze geen zaak moeten openen als ze geen eigen zaak kunnen bekostigen.quote:Op vrijdag 4 december 2020 08:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, maar dat word pas interessant als je meer geld verdient dan het kost, in een hoop cafe's verdient een eigenaar maar 15 cent op een tapbiertje.
Ik ben ook geen coronawappie, ik zeg alleen dat de horeca vanaf maart nog maar nauwelijks open is geweest en geen omzet heeft kunnen draaien. En het is ook niet te verkopen voor de horeca ondernemer dat ze drukke winkelstraten zien, en dat de Intratuin en bouwmarkten etc openblijven en daar enorm druk is zonder welke registratie dan ook. Wat in Cafe's ets wel gedaan word.quote:Op vrijdag 4 december 2020 09:53 schreef groenen het volgende:
[..]
Helemaal niet. Luister naar de woordvoerders zelf. Ze zijn geen Corona wappies, ze kregen alleen onvoldoende compensatie.
Daarnaast zijn er ook vele ondernemers die het niet met deze dreigementen eens waren.
Dat hebben ze aan hun collega's te danken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 10:21 schreef Vlad1986 het volgende:
[..]
Ik ben ook geen coronawappie, ik zeg alleen dat de horeca vanaf maart nog maar nauwelijks open is geweest en geen omzet heeft kunnen draaien. En het is ook niet te verkopen voor de horeca ondernemer dat ze drukke winkelstraten zien, en dat de Intratuin en bouwmarkten etc openblijven en daar enorm druk is zonder welke registratie dan ook. Wat in Cafe's ets wel gedaan word.
En leuk dat ze nu weer wat compensatie krijgen, maar die willen niet, ze willen gewoon weer open en hun beroep uitoefenen. Deze mensen zien ondanks dat beetje steun wat ze krijgen hun levenswerk gewoon kapot gaan.
Ik vind dat ze de pijn echt eerlijk moeten verdelen zodat we het ook echt "samen" doen zoals de regering mooi verkondigd. Bijvoorbeeld 2 maanden de bouwmarkten en niet essentiële winkels open en de horeca gesloten, en dan 2 maanden andersom. Dat is veel eerlijker.
Ik ook. Ik kom nooit in de kroeg maar ik kan me zo voorstellen dat het daar nog erger isquote:Op vrijdag 4 december 2020 11:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat is dus echt niet mijn ervaring. Maar ik ben dan ook vooral in restaurants geweest, niet in cafés. NL is ook echt weer een van de weinige landen die daar geen onderscheid tussen durft te maken.
Jawel hoor. Cafés zijn volgens de wet een alcoholverstrekkende inrichting en restaurants zijn een voedselverstrekkende inrichting. Dat staat gewoon op de vergunning. Men kiest er alleen voor ze gelijk te behandelen. Wat ook niet zo gek is, want in sommige restaurants zit men bij normale bezetting bijna net zo dicht op elkaar als in de kroeg.quote:Op vrijdag 4 december 2020 11:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat is dus echt niet mijn ervaring. Maar ik ben dan ook vooral in restaurants geweest, niet in cafés. NL is ook echt weer een van de weinige landen die daar geen onderscheid tussen durft te maken.
Volgens mij heeft een restaurant en een café dezelfde vergunning hoor, maar ik kan me natuurlijk vergissenquote:Op vrijdag 4 december 2020 11:46 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Jawel hoor. Cafés zijn volgens de wet een alcoholverstrekkende inrichting en restaurants zijn een voedselverstrekkende inrichting. Dat staat gewoon op de vergunning. Men kiest er alleen voor ze gelijk te behandelen. Wat ook niet zo gek is, want in sommige restaurants zit men bij normale bezetting bijna net zo dicht op elkaar als in de kroeg.
Klopt, maar daarin staat om wat voor bedrijf het gaat en daarin wordt onderscheid gemaakt.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:12 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Volgens mij heeft een restaurant en een café dezelfde vergunning hoor, maar ik kan me natuurlijk vergissen
Precies, heel eenvoudig om naar de sectorcode te kijken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:13 schreef timmmmm het volgende:
Bij de KvK staan ze wel anders ingeschreven, in hoeverre dat een basis kan zijn om ze anders te behandelen weet ik niet
Lastig is dan weer multifunctionele bedrijven die meerdere codes hebben.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Precies, heel eenvoudig om naar de sectorcode te kijken.
Als je hebt over theoretisch beleid wat niet aansluit bij de praktijk moet je dat doen ja.quote:Op vrijdag 4 december 2020 12:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Precies, heel eenvoudig om naar de sectorcode te kijken.
Wat ook wel logisch is gezien de gigantische maatschappelijke inpact van het sluiten van scholen. Dat is wel even wat ingrijpender dan mensen die hun biertje nu thuis op de bank moeten drinken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:22 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik werk op een school en deze week zijn de besmettingen vooral onder personeel door het dak gegaan qua aantallen
Maar voor scholen maken ze de keuze om daar niets aan te doen.
Het gaat mij helemaal niet om dat biertje thuis op de bank, en velen met mij ook niet.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:26 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Wat ook wel logisch is gezien de gigantische maatschappelijke inpact van het sluiten van scholen. Dat is wel even wat ingrijpender dan mensen die hun biertje nu thuis op de bank moeten drinken.
Eindelijk iemand die het snapt. Heb het idee dat (ex)horecamedewerkers er veel redelijker in staan dan mensen van buitenaf die gewoon willen zuipen, niet zelf willen koken en een relletje op 17 januari wel leuk vinden. Echt kansloos.quote:Op vrijdag 4 december 2020 11:42 schreef BlackLining het volgende:
Wat een bijzondere gedachtegang houden sommigen er weer op na zeg.
Laten we beginnen met de constatering dat we in een pandemie zitten. Als het virus teveel uit de hand loopt, dan stromen de ziekenhuizen vol en loopt het zorgstelsel vast. Ik denk dat we kunnen vaststellen dat dat onacceptabel is. Te meer omdat de gezonde mensen die wel behoorlijk ziek worden en in het ziekenhuis komen met een hele goede kans op herstel, dan mogelijk ook de pijp uit gaan. Goed.
Nog even een dooddoenertje, excuus daarvoor, maar we wonen zo'n beetje in het beste land ter wereld om een pandemie door te maken. De staatskas kan het aan, en het land draait grotendeels door. Dat wil niet zeggen dat er geen mensen failliet gaan of op andere wijze de lul zijn, maar je had ook in Spanje, Italië, Brazilië of erger nog, de Verenigde Staten kunnen wonen. Je zou kunnen beargumenteren dat het beter is om in zuidoost Azië te wonen, maar dat komt vooral omdat de bevolking daar niet bestaat uit huis- tuin- en keukenvirologen die alles beter weten. Je ziet dan ook dat men het virus daar heel goed onder controle weet te houden.
Het regeringsbeleid heeft zeker wat gezwabberd hier en daar, maar we hebben nog altijd als één van de weingie westerse landen geen totale lockdown gehad. Natuurlijk, routekaarten zijn onduidelijk, regels zijn vaag, perspectief kan beter, testen gaat wat stroef, etcetera. Da's allemaal waar.
Maar waarom zou je dát in godsnaam als argument opvoeren om dan maar schijt te hebben aan de regels? Het is godverdomme geen situatie van bevolking versus overheid, het is een situatie van maatschappij versus pandemie. Ik kan er werkelijk niet bij dat mensen het zwalkende beleid (wat sowieso al een discutabel standpunt is gezien de omvang van de ramp in Nederland vergeleken met andere landen) gebruiken als excuus om dan maar gewoon het virus de vrije loop te laten. Zie je trouwens ook met de mondkapjesdiscussie. "Ze zeiden in april dat het niet hoefde dus nu de inzichten zijn veranderd kunnen ze me de pot op". Wat is dat voor gedachtegang joh.
Ik ben leidinggevende in een horecazaak en ik heb de baas niet meer gesproken sinds het potentieel openen van de horeca wat groter in het nieuws is gekomen. Heb hem er daarvoor niet over gehoord ook, maar mocht 'ie daaraan mee willen gaan doen dan ga ik pontificaal dwarsliggen. Wat een belachelijk gedrag.
Natuurlijk vind ik het jammer dat de zaak dicht is. Op zich had ik die liever open gezien, wij hebben ons ook zo goed en zo kwaad als dat ging aan de regels gehouden, maar doen alsof de horeca geen probleem is? Kom nou. Natuurlijk is dat een geweldige plek voor het virus om zich te verspreiden. Mensen zitten langduring (zo dicht mogelijk) bij elkaar, drinken wat, je hebt te maken met personeel wat gebruikte glazen hanteert en nieuwe borden uitserveert, er wordt behoorlijk wat rondgelopen. Dan gaat zo'n virus echt wel rond, ookal doe je je best je aan de maatregelen te houden. Wij hadden gemiddeld twee meter tussen de tafels, bedienend personeel werkte met mondkapjes en de desinfiectievloeistof ging er met liters tegelijk doorheen. Toch hebben ook wij besmettingen gehad binnen.
Ik hoop ook echt dat de horecauitbaters die hier wel aan mee gaan doen persoonlijk (!) daarvoor gestraft zullen gaan worden.
Je weet dat je reageert op een leidinggevende in de horeca, toch?quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:32 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ik vind dat allemaal zo makkelijk gezegd vanaf je misschien veilige (thuiswerk)plek.
Kijk wat verder dan je neus lang is.
Nee, dat was me totaal niet duidelijk eigenlijk.Ben blijkbaar op een andere pagina ingesprongen en reageer op wat ik zie.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:46 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Je weet dat je reageert op een leidinggevende in de horeca, toch?
Hij werkt in de horeca en is dus niet persé veilig. Eigenaar of niet doet daar dan even niets aan af.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:50 schreef Gunner het volgende:
[..]
Nee, dat was me totaal niet duidelijk eigenlijk.Ben blijkbaar op een andere pagina ingesprongen en reageer op wat ik zie.
Maar maakt het uit? het is een leidinggevende. Geen eigenaar.
btw; ik ben geen voorstander van illegaal openen en zoals je kan lezen ook niet iemand die z'n biertje mist in de kroeg.
Gecontroleerd kan wel, maar de horeca heeft laten zien dit niet gecontroleerd te kunnen want de zelfregulering was niet bestaand in de horeca.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:57 schreef Zeghomaar het volgende:
De Horeca staat onder druk. We mogen wel met vele naar de efteling of naar de bouwmarkt.
Maar gecontroleerd in de droge horeca, dat kan niet.
Ik kan het niet uitgelegd krijgen.
Voor disco en dansgelegenheden nog even dicht is beter uit te leggen.
Jij bent echt de enige horecaman die ik zo hoor praten. En ik heb best wat klanten in de horeca. Maar het is ook niet jouw restaurant, dat zal schelen.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:12 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Als je hebt over theoretisch beleid wat niet aansluit bij de praktijk moet je dat doen ja.
Ik zie liever een goede financiële ondersteuning dan een vroegtijdige opening van mijn restaurant. Ook restaurants zijn plekken waar het virus zich makkelijk verspreid.
Het is onmogelijk om besmettingen vast te stellen bij winkels en pretparken. Door de registratieplicht en dat het dus bekend is waar iedereen dus zit en op welk tijdstip aanwezig was maak je BCO wel heel eenvoudig en dus heeft de horeca inderdaad een oververtegenwoordiging in de cijfers gehad. Maar dat wil nog niet zeggen dat het schokkend was. Op andere vlakken kun je nauwelijks besmettingen vaststellen dus stond horeca inderdaad vrij hoog ja.quote:Op vrijdag 4 december 2020 14:31 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Gecontroleerd kan wel, maar de horeca heeft laten zien dit niet gecontroleerd te kunnen want de zelfregulering was niet bestaand in de horeca.
Als het aantal besmettingen in de pretparken of de sportscholen of noem het maar op even groot was geweest als in de horeca was dat ook dicht geweest. Of denk je dat ze wel lachend alle horeca dichtgooien maar tegen elkaar zeggen 'ho ho, nee nee, van de Efteling moet je afblijven'. Dat maakt ze ook niet uit.
Je denkt dat ik lul?quote:
Vanaf m'n veilige thuiswerkplek? Ik heb iets boven jouw post een hele uiteenzetting geschreven waarom ik, als horecaleidinggevende, vind dat de horeca dicht moet blijvenquote:Op vrijdag 4 december 2020 13:32 schreef Gunner het volgende:
[..]
Het gaat mij helemaal niet om dat biertje thuis op de bank, en velen met mij ook niet.
Het gaat mij om de problemen die eigenaren van die zaken die in grote financiële en wellicht ook psychische problemen krijgen door bijna een jaar dicht te moeten zijn als ze pas in maart misschien weer iets mogen. Heb je geen empathie voor bijvoorbeeld de kinderen van deze mensen die ook hierdoor in de problemen komen door problemen thuis en waarschijnlijk niet zo'n goede kerst of sinterklaas krijgen?
Uiteindelijk mogen jij en ik daar ook voor opdraaien via directe en indirecte belastingen bijvoorbeeld.
Ik vind dat allemaal zo makkelijk gezegd vanaf je misschien veilige (thuiswerk)plek.
Kijk wat verder dan je neus lang is.
Ja de meeste horecamensen in de straat zien ook veel liever een goede financiële ondersteuning dan een vroegtijdige opening. Ook met het oog op hun eigen gezondheid, en de duur van de lockdown.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:43 schreef Pvt.Webster het volgende:
[..]
Eindelijk iemand die het snapt. Heb het idee dat (ex)horecamedewerkers er veel redelijker in staan dan mensen van buitenaf die gewoon willen zuipen, niet zelf willen koken en een relletje op 17 januari wel leuk vinden. Echt kansloos.
Het zijn gewoon potentiele besmettingshaarden. En als het voor de schermen goed geregeld is, hoeft dat het daarachter niet altijd zo te zijn. Niet iedere afdeling is daar goed op ingericht qua ruimte en als er weer gedraaid mag worden is het dusdanig druk dat je er niet op blijft letten. De horeca heeft in de zomer bijzonder goed gedraaid. Niet voldoende voor een heel jaar natuurlijk en het was wat improviseren, maar men heeft even naar adem kunnen happen.
Daarbij hoef je met een echt fatsoenlijke horecaondernemer ook (nog) geen medelijden te hebben. Die hebben het doorgaans financieel goed geregeld en kunnen met de overheidssteun even vooruit. Die tentjes die na een maand omvallen hadden sowieso geen bestaansrecht. Kaf van het koren scheiden.
Succes gewenst voor jullie toko. Kom je de vrije dagen wel een beetje door, of mag je wat kleine (schoonmaak)klusjes doen?
Ben jij een troll? Denk het wel met je mondkapje, of niet?quote:Op vrijdag 4 december 2020 16:25 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Ja de meeste horecamensen in de straat zien ook veel liever een goede financiële ondersteuning dan een vroegtijdige opening. Ook met het oog op hun eigen gezondheid, en de duur van de lockdown.
We doen hier afhalen, bezorgen, eten en drinken to go dat soort meuk. Ondertussen wat schilderen, schoonmaken etc. Maar goed, de klusjes raken op gegeven moment wel op.
We staan er verder wel aardig voor gelukkig, met wat offers en wat spaargeld hier en daar.
Uhuh. En welk deel van mijn verhaal komt er dan precies niet overeen met het jouwe?quote:Op vrijdag 4 december 2020 17:07 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ben jij een troll? Denk het wel met je mondkapje, of niet?
Alle horecaEIGENAREN die ik spreek praten echt anders. En vinden dat ze er alles aan gedaan hebben om besmettingen in hun restaurant te voorkomen. En dat is ook zo. Ik ben diverse malen uit eten geweest waarbij de volgende tafel echt meters weg was, in verschillende restaurants. En dat maakt het zo zuur voor ze, dat verder alles doorgaat.
En die regelingen zijn mooi, maar als je dan zelf dit jaar al ¤ 50.000 hebt bij moeten leggen uit privé, daar word je niet vrolijk van. En ja die bedragen zie ik, ik doe hun boekhouding en fiscale zaken.
Als je er al 50.000 euro privé bij hebt moeten leggen, had je in de jaren dat het goed ging beter met je geld om moeten gaan en meer reserves in het bedrijf moeten houden.quote:Op vrijdag 4 december 2020 17:07 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ben jij een troll? Denk het wel met je mondkapje, of niet?
Alle horecaEIGENAREN die ik spreek praten echt anders. En vinden dat ze er alles aan gedaan hebben om besmettingen in hun restaurant te voorkomen. En dat is ook zo. Ik ben diverse malen uit eten geweest waarbij de volgende tafel echt meters weg was, in verschillende restaurants. En dat maakt het zo zuur voor ze, dat verder alles doorgaat.
En die regelingen zijn mooi, maar als je dan zelf dit jaar al ¤ 50.000 hebt bij moeten leggen uit privé, daar word je niet vrolijk van. En ja die bedragen zie ik, ik doe hun boekhouding en fiscale zaken.
Ik ben boekhouder en het maakt mij niks uit of relaties van mij horeca gerelateerd wel of niet 'illegaal' open gaan, wat ik er persoonlijk ook van mag vinden.quote:Op zondag 6 december 2020 09:26 schreef BlackLining het volgende:
Lekker mijn hele post negeren en alleen reageren op het laatste zinnetje wat overigens gewoon bedoelt is om aan te geven dat niet iedere boekhouder er zo'n rare gedachtegang op nahoudt als bloodymary.
Denken dat elke bedrijfsstructuur precies hetzelfde is wij beslissen dat soort dingen met zijn vijven, waaronder de baas, de boekhouder, en ik.
De besmettingen waren eerst 10k nu ongeveer 5k, dus er is zeker wel wat gebeurt. Zelfs als er nu een lichte stijging zou zijn is de horeca al weer zo lang dicht dat je dat niet daar op kan betrekken. Los daarvan kun je natuurlijk niet goed zo goed achterhalen welke maatregelen het meest hebben bij gedragen aan die daling. Echter internationaal onderzoek laat zien dat horeca wel zeker een belangrijke bron is. Al zit er natuurlijk een groot verschil tussen een restaurant waar geen coronamaatregelen zijn en wel en bijvoorbeeld een bruin café en een ruim opgezet restaurant. Voorlopig zit er geen ruimte genoeg in de besmettingen om de horeca weer open te gooien. Hopelijk kan het kabinet wel beter overleggen met de horeca. De communicatie lijkt niet optimaal. Wat begrijpelijk tot frustratie lijdt.quote:Op zondag 6 december 2020 10:22 schreef timmmmm het volgende:
Overigens moet ik wel zeggen dat ik, als horecamens, toch wat kritischer in het huidige beleid sta. Eerder in dit topic heb ik al wel aangegeven dat die horecauitbaters het aan zichzelf te danken hebben, maar dat wil niet zeggen dat het overheidsbeleid nu toereikend is of de horeca recht doet.
Als je de horeca sluit om de besmettingen naar beneden te krijgen en die besmettingen gaan niet naar beneden, dan heb je niet de goede keus gemaakt.
Dan moet je wat anders gaan proberen om die besmettingen naar beneden te krijgen, verdergaande maatregelen, of juist kijken of die gestsgneerde lijn gestagneerd blijft als je gefaseerd weer meer gaat doen. Niks doen is geen optie want dan blijft het zo en dat kan je de horeca dan weer niet aan doen, als enige geslachtofferd worden voor onbepaalde tijd terwijl het niet zorgt voor een dalende lijn
Mwah het zal er vooral mee te maken hebben gehad dat mensen zich minder verplaatsen, maar het idee was toch echt dat we zouden dalen en blijven dalen tot we weer op een hanteerbaar niveau zaten, praktijk leert ons dat dat zeker niet het geval is. De grootste oorzaak van de daling zal je denk ik meer moeten zoeken in het feit dat mensen het weer even serieus namen en zich weer braver aan de regels gingen houden. Hiervoor was het gewoon "doe waar je zin in hebt"quote:Op zondag 6 december 2020 11:29 schreef Momo het volgende:
[..]
De besmettingen waren eerst 10k nu ongeveer 5k, dus er is zeker wel wat gebeurt. Zelfs als er nu een lichte stijging zou zijn is de horeca al weer zo lang dicht dat je dat niet daar op kan betrekken. Los daarvan kun je natuurlijk niet goed zo goed achterhalen welke maatregelen het meest hebben bij gedragen aan die daling. Echter internationaal onderzoek laat zien dat horeca wel zeker een belangrijke bron is. Al zit er natuurlijk een groot verschil tussen een restaurant waar geen coronamaatregelen zijn en wel en bijvoorbeeld een bruin café en een ruim opgezet restaurant. Voorlopig zit er geen ruimte genoeg in de besmettingen om de horeca weer open te gooien. Hopelijk kan het kabinet wel beter overleggen met de horeca. De communicatie lijkt niet optimaal. Wat begrijpelijk tot frustratie lijdt.
Met de horeca is het grootste probleem hetzelfde als met alle andere groepen. De groep trekt zich te weinig aan van de maatregelen en de handhaving faalt op alle frontenquote:Op zondag 6 december 2020 11:29 schreef Momo het volgende:
[..]
De besmettingen waren eerst 10k nu ongeveer 5k, dus er is zeker wel wat gebeurt. Zelfs als er nu een lichte stijging zou zijn is de horeca al weer zo lang dicht dat je dat niet daar op kan betrekken. Los daarvan kun je natuurlijk niet goed zo goed achterhalen welke maatregelen het meest hebben bij gedragen aan die daling. Echter internationaal onderzoek laat zien dat horeca wel zeker een belangrijke bron is. Al zit er natuurlijk een groot verschil tussen een restaurant waar geen coronamaatregelen zijn en wel en bijvoorbeeld een bruin café en een ruim opgezet restaurant. Voorlopig zit er geen ruimte genoeg in de besmettingen om de horeca weer open te gooien. Hopelijk kan het kabinet wel beter overleggen met de horeca. De communicatie lijkt niet optimaal. Wat begrijpelijk tot frustratie lijdt.
Daar zou je gelijk in hebben bij een BV, maar dit betreft een eenmanszaak. Dan is er geen afgescheiden vermogen zoals bij een BV.quote:Op zondag 6 december 2020 10:11 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Als je er al 50.000 euro privé bij hebt moeten leggen, had je in de jaren dat het goed ging beter met je geld om moeten gaan en meer reserves in het bedrijf moeten houden.
En alle horeca-eigenaren zeggen inderdaad zich 'zo goed mogelijk' aan de maatregelen te houden en 'er alles aan te doen'. Toch durf ik er die 50k om te verwedden dat zij ook bewust dingen hebben gedaan die ze volgens het RIVM niet hadden moeten doen.
Tja, en zo zijn er ook boekhouders die werken voor een handjevol kleine bedrijven en daar ook wat meer de rol van adviseur aannemen. Die van ons zit gewoon bij nagenoeg alle vergaderingen en heeft daarin ook gewoon input.quote:Op zondag 6 december 2020 11:10 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Ik ben boekhouder en het maakt mij niks uit of relaties van mij horeca gerelateerd wel of niet 'illegaal' open gaan, wat ik er persoonlijk ook van mag vinden.
Mijn hoofdtaak als boekhouder is om fiscaal-juridisch de boekhouding op juiste wijze te verzorgen en fiscaal-juridisch juist te adviseren.
En mee denken in de voors en tegens van bepaalde keuzes c.q. sparren.
Maar de uiteindelijke keuze ligt bij de ondernemer. Als die vandaag de keuze maakt om weer 100% open te gaan, heeft dat voor mij als boekhouder geen consequenties als ik de boekhouding blijf voeren. Dat is dan meer een moreel, persoonlijk iets.
Als ik al het leed van mijn relaties persoonlijk op me zou betrekken, dan zou ik geen objectieve boekhouder meer zijn.
Een beetje hetzelfde als een psycholoog mee gaat zitten janken met het leed van een client.
De handhaving zou inderdaad veel beter moeten. Goed voorbeeld is de AH die gewoon aangeeft iedereen zonder mondkapje toe te laten zonder ze daar op aan te spreken.quote:Op zondag 6 december 2020 12:00 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Met de horeca is het grootste probleem hetzelfde als met alle andere groepen. De groep trekt zich te weinig aan van de maatregelen en de handhaving faalt op alle fronten
Al eerder gezegd, ze zouden supermarkten veel harder moeten aanpakken want die doen echt bijna niets.quote:Op zondag 6 december 2020 14:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
De handhaving zou inderdaad veel beter moeten. Goed voorbeeld is de AH die gewoon aangeeft iedereen zonder mondkapje toe te laten zonder ze daar op aan te spreken.
Dat kan zeker, maar wij hebben de mondelinge overeenkomst dat de meerderheid van ons vijven het ergens mee eens moet zijn. Anders gebeurt het niet, ook niet als de eigenaar het wil. En dat als zelfs op verzoek van de eigenaar.quote:Op zondag 6 december 2020 13:17 schreef Twinkle20 het volgende:
Naja als er geen geld van mij in die onderneming zit, kan en mag ik er van alles van vinden, maar dat kan (terecht) compleet in de wind worden geslagen.
Overigens werk ik voor midden- en klein bedrijf
Zit niet op een 'bobo-kantoor'.
Dus de rol van adviseur herken ik zeker. Maar dan refereer ik weer naar mijn 1e zin in deze post.
Alleen als je oliedom bent is dat een verrassingquote:Op zondag 6 december 2020 16:03 schreef galantis het volgende:
Wanneer de horeca opengaat staat ons waarschijnlijk een leuke verrassing te wachten, nl. het dragen van mondkapjes bij binnenkomst en opstaan voor bijv toiletbezoek (of aansluiten bij de wok-rij, voor de liefhebbers).
Ik pas en wacht wel tot we weer buiten kunnen zitten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |