FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat zijn lekkere alcoholische dranken behalve wijn & bier?
Mrmimewoensdag 2 december 2020 @ 19:20
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
Scuidwardwoensdag 2 december 2020 @ 19:34
Wellicht een gin tonic? Klein beetje zoet kan je denk ik haast niet uitsluiten.
valentijn101woensdag 2 december 2020 @ 19:59
Wat ga je koken?
opgebaardewoensdag 2 december 2020 @ 20:01
Port
FranticDJwoensdag 2 december 2020 @ 20:01
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Mrmime het volgende:
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
peach tree, tonic, paar blaadjes koriander

Ijs in je glas, 30ml peach tree erin, glas volkappen met tonic en dan de koriander. Puur (zonder de tonic) is 't wel belachelijk zoet :+
Mikeyttwoensdag 2 december 2020 @ 20:02
Caneiflessen.jpg
opgebaardewoensdag 2 december 2020 @ 20:02
quote:
_O-
Mikeyttwoensdag 2 december 2020 @ 20:03
Maar dit is wel echt lekker:

beetje tequila, beetje limoen, beetje munt, beetje kruidnagel en dan sinaasappelsap
Mikeyttwoensdag 2 december 2020 @ 20:06
Maar anders ga je toch aan de cider, port, mede, sake of iets in die richting?
Socioswoensdag 2 december 2020 @ 20:08
Sherry 14.gif
opgebaardewoensdag 2 december 2020 @ 20:11
quote:
11s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:03 schreef Mikeytt het volgende:
Maar dit is wel echt lekker:

beetje tequila, beetje limoen, beetje munt, beetje kruidnagel en dan sinaasappelsap
Je moet er wel veel in tyfen om het wel lekker te maken
Mikeyttwoensdag 2 december 2020 @ 20:12
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:11 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Je moet er wel veel in tyfen om het wel lekker te maken
Ik vind tequila op zich al wel lekker, dus voeg vaak maar een beetje limoen toe en een heel klein beetje munt :@
Postbus100woensdag 2 december 2020 @ 20:24
Sangria?
#ANONIEMwoensdag 2 december 2020 @ 20:29
Gin-tonic. Drinkt enorm makkelijk weg.

Ik zou de Schiedamse Bobby's Gin aanraden, erg lekker! Sowieso te koop bij de grote slijteren.

De tonic maakt imo niet zo veel uit als het voor thuis is, maar met gasten erbij zou ik Royal Club aanraden. Het liefst tonic van Schweppes maar die is moeilijk zeldzaam in Nederland.

[ Bericht 17% gewijzigd door Erasmus op 02-12-2020 20:32:16 ]
Symphonicwoensdag 2 december 2020 @ 20:47
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:01 schreef opgebaarde het volgende:
Port
Dat en dan liefst 10 jaar of ouder

Gin tonic is ook lekker inderdaad.
JeMoederwoensdag 2 december 2020 @ 20:49
Whisky, whisky en ook whisky.
PiyeReloadedwoensdag 2 december 2020 @ 20:56
Cider is een vergelijkbare categorie als bier en wijn en een gin rickey is een cocktail zonder suiker.
spierbalwoensdag 2 december 2020 @ 21:26
Gin tonic. Met een komkommertje. Of White russian
Mrmimewoensdag 2 december 2020 @ 22:14
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:01 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

peach tree, tonic, paar blaadjes koriander

Ijs in je glas, 30ml peach tree erin, glas volkappen met tonic en dan de koriander. Puur (zonder de tonic) is 't wel belachelijk zoet :+
Oeh dat klinkt wel goed. Dank voor de tip!
Goede vriend van mij is barman en die zegt Peachtree is onmisbaar achter de bar. Maar zo puur vind ik het niet te zuipen.
Mrmimewoensdag 2 december 2020 @ 22:15
Gin tonic is ook lekker inderdaad. Ik ga Aziatisch koken met veel kruidige gerechten
FranticDJwoensdag 2 december 2020 @ 22:15
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:14 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Oeh dat klinkt wel goed. Dank voor de tip!
Goede vriend van mij is barman en die zegt Peachtree is onmisbaar achter de bar. Maar zo puur vind ik het niet te zuipen.
Klopt :) onmisbaar voor cocktails enzo. Puur moet je het ook niet doen.
Mrmimewoensdag 2 december 2020 @ 22:15
quote:
Hahaha wat een troep is dat joh :D
Mrmimewoensdag 2 december 2020 @ 22:17
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:49 schreef JeMoeder het volgende:
Whisky, whisky en ook whisky.
Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Bucketlistwoensdag 2 december 2020 @ 23:14
Waarom mag het geen bier zijn? Je hebt zo gigantisch veel bierstijlen.
marc0871woensdag 2 december 2020 @ 23:21
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:17 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Tja, als jouw ervaringen met whisky net uit Islay's bestaat, is dat te begrijpen.
Maar er zijn ook whiskies waar geen turf aan het mouten te pas is gekomen.
Er zijn er die je zelfs bloemige en grassig noten kan toeschrijven.

Zo kan je bier ook afschrijven, als je pils als de enige vertegenwoordiger van de dranksoort ziet.
Maar daar doe je het wel mee tekort.

Er zijn sterke bieren, lichte, zure, zoete en bittere.
Aardachtige smaken, kruidig, grassig, bloemig. Smaken van appel, peer, citrus, donker fruit, caramel, cacao en koffie, tot zoethout/dropping aan toe.
Fruitbieren en toevoegingen van kruiden, specerijen en hout.
Blond, amber, rood, bruin en zo zwart als de nacht.

Je kan bier inzetten van een aperitief tot aan het dessert.
Van een frisse salade, via vis, gevogelte, vlees of een stoof van wild, naar een fruitige sorbet of een rijke chocolade mousse, met caramelsaus, koffielikeur en een toef slagroom met een wafeltje erin (en ja, er zijn bieren die daar tegenop kunnen ;)) .

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 02-12-2020 23:30:23 ]
JeMoederdonderdag 3 december 2020 @ 07:06
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:17 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Dan heb je alleen rokerige whisky gehad. Het grootste deel van de whisky is niet rokerig. Kan je aanraden dan een keer zo'n whisky te proberen.
Nine.donderdag 3 december 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:49 schreef JeMoeder het volgende:
Whisky, whisky en ook whisky.
Weten.
FranticDJdonderdag 3 december 2020 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:29 schreef Erasmus het volgende:
Gin-tonic. Drinkt enorm makkelijk weg.

Ik zou de Schiedamse Bobby's Gin aanraden, erg lekker! Sowieso te koop bij de grote slijteren.

De tonic maakt imo niet zo veel uit als het voor thuis is, maar met gasten erbij zou ik Royal Club aanraden. Het liefst tonic van Schweppes maar die is moeilijk zeldzaam in Nederland.
Niet mee op de fever tree hype?
Mrmimevrijdag 4 december 2020 @ 08:14
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 23:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Tja, als jouw ervaringen met whisky net uit Islay's bestaat, is dat te begrijpen.
Maar er zijn ook whiskies waar geen turf aan het mouten te pas is gekomen.
Er zijn er die je zelfs bloemige en grassig noten kan toeschrijven.

Zo kan je bier ook afschrijven, als je pils als de enige vertegenwoordiger van de dranksoort ziet.
Maar daar doe je het wel mee tekort.

Er zijn sterke bieren, lichte, zure, zoete en bittere.
Aardachtige smaken, kruidig, grassig, bloemig. Smaken van appel, peer, citrus, donker fruit, caramel, cacao en koffie, tot zoethout/dropping aan toe.
Fruitbieren en toevoegingen van kruiden, specerijen en hout.
Blond, amber, rood, bruin en zo zwart als de nacht.

Je kan bier inzetten van een aperitief tot aan het dessert.
Van een frisse salade, via vis, gevogelte, vlees of een stoof van wild, naar een fruitige sorbet of een rijke chocolade mousse, met caramelsaus, koffielikeur en een toef slagroom met een wafeltje erin (en ja, er zijn bieren die daar tegenop kunnen ;)) .
Klopt helemaal. We zijn zelf ook énorme (speciaal) bierliefhebbers. Dus genoeg ideeen voor een passend biertje bij het eten. Maar we wilden dit keer graag echt een keer wat anders :s)
Sapstengelvrijdag 4 december 2020 @ 08:16
White claws
Salinavrijdag 11 december 2020 @ 23:47
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Mrmime het volgende:
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
Wat is het geworden TS?

Of moet het etentje nog komen?

Niet te zoet, niet te zwaar...geen bier, geen wijn...wel veeleisend hoor. ;)

Genoeg goede bieren (en wijnen) die je kunt toepassen bij lekkere maaltijden. Maar zoals ook al genoemd, probeer eens een niet al te zoete port, of sherry, of ook al genoemd, een saké. Hmm, lastig, ikzelf dronk vroeger vooral iets zoetere sherry en port, dus meer voor desserts, maar wellicht valt er iets te combineren met een goed stuk vlees (vis minder denk ik).

Whisky bij een maaltijd lijkt me niet zo, tenzij dessert. Geen rokerige blijkbaar, want die trek je niet. :P
Genoeg niet-rokerige whisky te vinden. Probeer anders eens een zachte whisky, hoeft niet eens Schots te zijn. Ierse whisk(e)y is wellicht wat zachter voor je.

Of gin, of de Nederlandsche trots, jenever. Goede jenever uit Schiedam, Dordrecht.

Wat je ook kunt doen, is een heerlijke brandewijn (brandy)...erg veel Oost-Europese (fruit) brandy's (rakija vaak genoemd). Niet te verwarren met de Turkse raki trouwens, en al helemaal niet met de Griekse (Kretenzische) raki. Nee, ik bedoel dan de Balkanese rakija's, b.v. de Kruskovac (peer) of de kersenbrandy, walnotenbrandy, pruimen-, vijgen- of abrikozenbrandy. Verder de kruidenbrandy's niet te vergeten. En, last but not least, de overheerlijke medenica, de honingbrandy.

Maar alles van horen zeggen hoor, dat het lekker is; ikzelf drink geen alcohol. O-)

[ Bericht 3% gewijzigd door Salina op 11-12-2020 23:52:51 ]
Durmadazaterdag 12 december 2020 @ 12:45
Hard Seltzer wellicht ?