abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_196520760
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
Alius aliud dicit
  woensdag 2 december 2020 @ 19:34:45 #2
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_196521000
Wellicht een gin tonic? Klein beetje zoet kan je denk ik haast niet uitsluiten.
pi_196521398
Wat ga je koken?
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_196521435
Port
pi_196521437
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Mrmime het volgende:
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
peach tree, tonic, paar blaadjes koriander

Ijs in je glas, 30ml peach tree erin, glas volkappen met tonic en dan de koriander. Puur (zonder de tonic) is 't wel belachelijk zoet :+
  woensdag 2 december 2020 @ 20:02:18 #6
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_196521442
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_196521448
quote:
_O-
  woensdag 2 december 2020 @ 20:03:20 #8
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_196521456
Maar dit is wel echt lekker:

beetje tequila, beetje limoen, beetje munt, beetje kruidnagel en dan sinaasappelsap
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  woensdag 2 december 2020 @ 20:06:12 #9
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_196521492
Maar anders ga je toch aan de cider, port, mede, sake of iets in die richting?
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_196521531
Sherry 14.gif
pi_196521566
quote:
11s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:03 schreef Mikeytt het volgende:
Maar dit is wel echt lekker:

beetje tequila, beetje limoen, beetje munt, beetje kruidnagel en dan sinaasappelsap
Je moet er wel veel in tyfen om het wel lekker te maken
  woensdag 2 december 2020 @ 20:12:02 #12
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_196521583
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:11 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Je moet er wel veel in tyfen om het wel lekker te maken
Ik vind tequila op zich al wel lekker, dus voeg vaak maar een beetje limoen toe en een heel klein beetje munt :@
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_196521759
Sangria?
Somebody that I used to know
pi_196521812
Gin-tonic. Drinkt enorm makkelijk weg.

Ik zou de Schiedamse Bobby's Gin aanraden, erg lekker! Sowieso te koop bij de grote slijteren.

De tonic maakt imo niet zo veel uit als het voor thuis is, maar met gasten erbij zou ik Royal Club aanraden. Het liefst tonic van Schweppes maar die is moeilijk zeldzaam in Nederland.

[ Bericht 17% gewijzigd door Erasmus op 02-12-2020 20:32:16 ]
pi_196522119
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:01 schreef opgebaarde het volgende:
Port
Dat en dan liefst 10 jaar of ouder

Gin tonic is ook lekker inderdaad.
Juin uit Eigen Tuin!
  Redactie Frontpage woensdag 2 december 2020 @ 20:49:22 #16
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_196522143
Whisky, whisky en ook whisky.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  woensdag 2 december 2020 @ 20:56:36 #17
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_196522282
Cider is een vergelijkbare categorie als bier en wijn en een gin rickey is een cocktail zonder suiker.
pi_196522916
Gin tonic. Met een komkommertje. Of White russian
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_196523842
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:01 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

peach tree, tonic, paar blaadjes koriander

Ijs in je glas, 30ml peach tree erin, glas volkappen met tonic en dan de koriander. Puur (zonder de tonic) is 't wel belachelijk zoet :+
Oeh dat klinkt wel goed. Dank voor de tip!
Goede vriend van mij is barman en die zegt Peachtree is onmisbaar achter de bar. Maar zo puur vind ik het niet te zuipen.
Alius aliud dicit
pi_196523865
Gin tonic is ook lekker inderdaad. Ik ga Aziatisch koken met veel kruidige gerechten
Alius aliud dicit
pi_196523873
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:14 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Oeh dat klinkt wel goed. Dank voor de tip!
Goede vriend van mij is barman en die zegt Peachtree is onmisbaar achter de bar. Maar zo puur vind ik het niet te zuipen.
Klopt :) onmisbaar voor cocktails enzo. Puur moet je het ook niet doen.
pi_196523883
quote:
Hahaha wat een troep is dat joh :D
Alius aliud dicit
pi_196523919
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:49 schreef JeMoeder het volgende:
Whisky, whisky en ook whisky.
Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Alius aliud dicit
pi_196524807
Waarom mag het geen bier zijn? Je hebt zo gigantisch veel bierstijlen.
pi_196524871
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:17 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Tja, als jouw ervaringen met whisky net uit Islay's bestaat, is dat te begrijpen.
Maar er zijn ook whiskies waar geen turf aan het mouten te pas is gekomen.
Er zijn er die je zelfs bloemige en grassig noten kan toeschrijven.

Zo kan je bier ook afschrijven, als je pils als de enige vertegenwoordiger van de dranksoort ziet.
Maar daar doe je het wel mee tekort.

Er zijn sterke bieren, lichte, zure, zoete en bittere.
Aardachtige smaken, kruidig, grassig, bloemig. Smaken van appel, peer, citrus, donker fruit, caramel, cacao en koffie, tot zoethout/dropping aan toe.
Fruitbieren en toevoegingen van kruiden, specerijen en hout.
Blond, amber, rood, bruin en zo zwart als de nacht.

Je kan bier inzetten van een aperitief tot aan het dessert.
Van een frisse salade, via vis, gevogelte, vlees of een stoof van wild, naar een fruitige sorbet of een rijke chocolade mousse, met caramelsaus, koffielikeur en een toef slagroom met een wafeltje erin (en ja, er zijn bieren die daar tegenop kunnen ;)) .

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 02-12-2020 23:30:23 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Redactie Frontpage donderdag 3 december 2020 @ 07:06:21 #26
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_196526397
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:17 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak. |:)
Dan heb je alleen rokerige whisky gehad. Het grootste deel van de whisky is niet rokerig. Kan je aanraden dan een keer zo'n whisky te proberen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  Tettenkoning donderdag 3 december 2020 @ 14:58:49 #27
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_196532570
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:49 schreef JeMoeder het volgende:
Whisky, whisky en ook whisky.
Weten.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_196532776
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:29 schreef Erasmus het volgende:
Gin-tonic. Drinkt enorm makkelijk weg.

Ik zou de Schiedamse Bobby's Gin aanraden, erg lekker! Sowieso te koop bij de grote slijteren.

De tonic maakt imo niet zo veel uit als het voor thuis is, maar met gasten erbij zou ik Royal Club aanraden. Het liefst tonic van Schweppes maar die is moeilijk zeldzaam in Nederland.
Niet mee op de fever tree hype?
pi_196544422
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 23:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Tja, als jouw ervaringen met whisky net uit Islay's bestaat, is dat te begrijpen.
Maar er zijn ook whiskies waar geen turf aan het mouten te pas is gekomen.
Er zijn er die je zelfs bloemige en grassig noten kan toeschrijven.

Zo kan je bier ook afschrijven, als je pils als de enige vertegenwoordiger van de dranksoort ziet.
Maar daar doe je het wel mee tekort.

Er zijn sterke bieren, lichte, zure, zoete en bittere.
Aardachtige smaken, kruidig, grassig, bloemig. Smaken van appel, peer, citrus, donker fruit, caramel, cacao en koffie, tot zoethout/dropping aan toe.
Fruitbieren en toevoegingen van kruiden, specerijen en hout.
Blond, amber, rood, bruin en zo zwart als de nacht.

Je kan bier inzetten van een aperitief tot aan het dessert.
Van een frisse salade, via vis, gevogelte, vlees of een stoof van wild, naar een fruitige sorbet of een rijke chocolade mousse, met caramelsaus, koffielikeur en een toef slagroom met een wafeltje erin (en ja, er zijn bieren die daar tegenop kunnen ;)) .
Klopt helemaal. We zijn zelf ook énorme (speciaal) bierliefhebbers. Dus genoeg ideeen voor een passend biertje bij het eten. Maar we wilden dit keer graag echt een keer wat anders :s)
Alius aliud dicit
pi_196544434
White claws
pi_196682111
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Mrmime het volgende:
Voor een etentje ben ik op zoek naar lekkere drankjes, maar dan geen wijn en bier. Iets wat makkelijk wegdrinkt, niet te zwaar en met een niet te hoog alcoholpercentage. Geen zoete mixjes.
Hebben jullie ideeën?
Wat is het geworden TS?

Of moet het etentje nog komen?

Niet te zoet, niet te zwaar...geen bier, geen wijn...wel veeleisend hoor. ;)

Genoeg goede bieren (en wijnen) die je kunt toepassen bij lekkere maaltijden. Maar zoals ook al genoemd, probeer eens een niet al te zoete port, of sherry, of ook al genoemd, een saké. Hmm, lastig, ikzelf dronk vroeger vooral iets zoetere sherry en port, dus meer voor desserts, maar wellicht valt er iets te combineren met een goed stuk vlees (vis minder denk ik).

Whisky bij een maaltijd lijkt me niet zo, tenzij dessert. Geen rokerige blijkbaar, want die trek je niet. :P
Genoeg niet-rokerige whisky te vinden. Probeer anders eens een zachte whisky, hoeft niet eens Schots te zijn. Ierse whisk(e)y is wellicht wat zachter voor je.

Of gin, of de Nederlandsche trots, jenever. Goede jenever uit Schiedam, Dordrecht.

Wat je ook kunt doen, is een heerlijke brandewijn (brandy)...erg veel Oost-Europese (fruit) brandy's (rakija vaak genoemd). Niet te verwarren met de Turkse raki trouwens, en al helemaal niet met de Griekse (Kretenzische) raki. Nee, ik bedoel dan de Balkanese rakija's, b.v. de Kruskovac (peer) of de kersenbrandy, walnotenbrandy, pruimen-, vijgen- of abrikozenbrandy. Verder de kruidenbrandy's niet te vergeten. En, last but not least, de overheerlijke medenica, de honingbrandy.

Maar alles van horen zeggen hoor, dat het lekker is; ikzelf drink geen alcohol. O-)

[ Bericht 3% gewijzigd door Salina op 11-12-2020 23:52:51 ]
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  zaterdag 12 december 2020 @ 12:45:45 #32
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_196687815
Hard Seltzer wellicht ?
AZ
ALKMAAR
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')