quote:
Op woensdag 2 december 2020 22:17 schreef Mrmime het volgende:[..]
Net als bier en olijven denk ik. Moet je leren waarderen. Maar ik trek whisky echt niet helaas. Smaakt naar asbak.
Tja, als jouw ervaringen met whisky net uit Islay's bestaat, is dat te begrijpen.
Maar er zijn ook whiskies waar geen turf aan het mouten te pas is gekomen.
Er zijn er die je zelfs bloemige en grassig noten kan toeschrijven.
Zo kan je bier ook afschrijven, als je pils als de enige vertegenwoordiger van de dranksoort ziet.
Maar daar doe je het wel mee tekort.
Er zijn sterke bieren, lichte, zure, zoete en bittere.
Aardachtige smaken, kruidig, grassig, bloemig. Smaken van appel, peer, citrus, donker fruit, caramel, cacao en koffie, tot zoethout/dropping aan toe.
Fruitbieren en toevoegingen van kruiden, specerijen en hout.
Blond, amber, rood, bruin en zo zwart als de nacht.
Je kan bier inzetten van een aperitief tot aan het dessert.
Van een frisse salade, via vis, gevogelte, vlees of een stoof van wild, naar een fruitige sorbet of een rijke chocolade mousse, met caramelsaus, koffielikeur en een toef slagroom met een wafeltje erin (en ja, er zijn bieren die daar tegenop kunnen
) .
[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 02-12-2020 23:30:23 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.