Een Thanksgiving maaltijd dus, maar dan een dag te laat.
Om te beginnen: pie!
Een pumpkin pie en een pecan pie.
https://smittenkitchen.com/2015/11/pecan-pie/https://www.davidlebovitz(...)marshmallow-topping/Pompoen puree gemaakt van kabocha pompoen geroosterd in oven.
Ik haat deeg uitrollen om taartvorm te bekleden en blindbakken.
Ik heb geen bakbonen, dus suiker gebruikt. Helaas is het deeg toch niet blijven zitten.
Mijn vorm voor pompoen taart was te klein. Overgebleven vulling werd in een schaaltje meegebakken, lekkere pudding.
Avond van te voren kip pekelen volgens America test kitchen. Ook alvast boontjes en spruitjes voorkoken.
Na een nachtje drogen in de
koelkast, insmeren met veel boter, peper en zout en dan in de oven.
Ondertussen cranberrysaus met peer maken
Zoete aardappels stoven met boter en slagroom, zout en suiker.
Green bean casserole
https://smittenkitchen.co(...)-with-crispy-onions/Saus maken door champignons te bakken, bloem toevoegen, room erbij en tenslotte boontjes erdoor. Uitjes heb ik niet zelfgebakken, ik had geen zin in frituurlucht
Kastanjes (zelfgeraapte!) lagen gelukkig al gekookt en gepeld in de vriezer. Even bakken met boter en suiker en dan de spruitjes erbij.
Kind wilde appelmoes, dus ach..dat kan er ook nog wel bij...een paar appels schillen en koken...
Eindresultaat:
Dat was dus vrijdag, er zijn nog steeds kliekjes over...
Ik snap wel dat het voor veel Amerikanen dit jaar een stuk relaxter Thanksgiving was....als je dit doe voor 20 man