Ah een hoeveelheid dus. Dacht dat het echt een drankje wasquote:Op vrijdag 20 november 2020 18:35 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
[..]
Hangt er sterk vanaf wie er schenkt
https://thewhiskeywash.co(...)epends-whos-pouring/
Drambuie welquote:Op vrijdag 20 november 2020 18:37 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ah een hoeveelheid dus. Dacht dat het echt een drankje was
Juistquote:Op vrijdag 20 november 2020 18:37 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ah een hoeveelheid dus. Dacht dat het echt een drankje was
Heb ik ook een zak vanquote:Op vrijdag 20 november 2020 16:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Je hebt ook reeds gehakte knoflook in (halve) kilozakken uit de diepvries
En klinkt goed!
Net popcorn op, vanavond gebakken pompoen met noten en feta.
Hier beide, heb mandarijnen gehaald vanmorgen. En dan denk dinsdag sinaasappels.quote:Op zaterdag 21 november 2020 10:13 schreef Karzai het volgende:
Koffie en water
beetje yoghurt, gekookt ei met ketchup, kaiserbroodje met oude kaas
en een sinaasappel
Geen mandarijntjes gekocht, de sinaasappels waren in de aanbieding
Hoe ziet dat eruit?quote:
Oh dat ziet er best prima uit, al blijft zulke druipzut me aan andere vloeibare dingen denken dus dat zal ik nooit maken of kopenquote:Op zaterdag 21 november 2020 19:23 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
*steekt vingers achter in de keel
[ afbeelding ]
Beetje licht smeuïg/klef
quote:Op zaterdag 21 november 2020 19:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh dat ziet er best prima uit, al blijft zulke druipzut me aan andere vloeibare dingen denken dus dat zal ik nooit maken of kopen
quote:Op zaterdag 21 november 2020 19:26 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
dat is keurig uitgestold hoor En lang niet elke bakker doet 'm met fondant.
Bij een echte goede bakker varieert de kleur van de broodpudding per dag, immers de vulling varieert op basis van het oude brood/koekjes/broodjes/whatever dat ie over heeft van de dag(en) ervoor en die er door gemikt wordt.
Nee, Belgischquote:Op zaterdag 21 november 2020 19:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja maar toch, hou ook niet van de smaak, dat scheelt
En is broodpudding op deze manier iets Zeeuws? Heb het nog nooit gezien
Ah!quote:Op zaterdag 21 november 2020 19:30 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nee, Belgisch
Weinig tot geen bakkers hebben het hier.
kom maar doorquote:Op zaterdag 21 november 2020 19:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ah!
Ik ga eens deeg maken voor gevuld speculaas, Holtkamp style
Klinkt goed!quote:Op zaterdag 21 november 2020 19:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ah!
Ik ga eens deeg maken voor gevuld speculaas, Holtkamp style
Gebakken kaas Is dit soort halloumi ofzo?quote:Op zaterdag 21 november 2020 21:14 schreef Molo het volgende:
Net een naturel versie van deze burger gegeten.
[ afbeelding ]
Verkrijgbaar bij de Jumbo iig
Net of je alleen de gebakken kaas uit een tosti hebt. Best lekker, maar heftig, broodje en wat groenvoer erbij is een aanrader (had ik er niet bij )
De geitenversie die ze ook nog lekker lijkt me overigens een aanrader. Ga ik ook eens proberen
Dat dacht ik, maar het is kaas gemengd met eiwitpoeder. Lang verhaal kort: het smaakt naar een plak kaas zoals gebakken kaas in een tosti, vooral de stukjes die bakken buiten de tosti zelf. Als je me snaptquote:Op zaterdag 21 november 2020 22:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gebakken kaas Is dit soort halloumi ofzo?
Net paar spekjes (snoep) en limo. Net een kind.
Ik ga ernaar op zoek bij de jumboquote:Op zaterdag 21 november 2020 22:45 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat dacht ik, maar het is kaas gemengd met eiwitpoeder. Lang verhaal kort: het smaakt naar een plak kaas zoals gebakken kaas in een tosti, vooral de stukjes die bakken buiten de tosti zelf. Als je me snapt
Smelt niet, wordt wel zachter aan de binnenkant.
Geen halloumi iig.
Gewoon eens proberen, weird, maar wel lekker
Mja, ik sterf altijd een stukje van binnen als je zo'n kruidnagel in je eten krijgt.quote:Op zondag 22 november 2020 11:20 schreef Karzai het volgende:
Ik flikker het er altijd gewoon los bij
vanochtend koffie
kaiserbroodjes met kaas en chorizo en een sinaasappel
Oh....... dat lijkt me lekker, kende ik nog nietquote:Op zaterdag 21 november 2020 21:14 schreef Molo het volgende:
Net een naturel versie van deze burger gegeten.
[ afbeelding ]
Verkrijgbaar bij de Jumbo iig
Net of je alleen de gebakken kaas uit een tosti hebt. Best lekker, maar heftig, broodje en wat groenvoer erbij is een aanrader (had ik er niet bij )
De geitenversie die ze ook nog lekker lijkt me overigens een aanrader. Ga ik ook eens proberen
Volgens mij kan je dat prima mee laten sudderen. Je kunt ook een buideltje maken van een stukje kaasdoek.quote:Op zondag 22 november 2020 11:16 schreef Treinhoer het volgende:
Ik heb een pan met draadjesvlees opstaan. Na de verhuizing ben ik zo'n hele theezeef kwijt geraakt waar je normaal je kruidnagel en laurier in kan doen.
[ afbeelding ]
Ik heb nu twee dezelfde gekocht, en rolladetouw (dat komt met de feestdagen sowieso goed van pas ). Nu ben ik niet handig met knopen etc, maar rolladetouw een uur of 6 mee laten sudderen, is dat wel een goed idee?
Eventueel een andere optie om een simpel en gemakkelijk kruidenbuiltje te maken? Het gaat om laurierblaadjes, paar kruidnageltjes, peperkorrels.
Mooi. We gaan het gewoon proberen. En anders wordt het inderdaad vissen vanavondquote:Op zondag 22 november 2020 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Volgens mij kan je dat prima mee laten sudderen. Je kunt ook een buideltje maken van een stukje kaasdoek.
Ik moet nog steeds eens zo'n ei kopen. Is toch handiger dan steeds al die zut er uit vissen. Maar ja.
Kan wel hoor. Die zeefjes met een mastworp aan elkaar knopen. Krijg je altijd weer los.quote:Op zondag 22 november 2020 11:16 schreef Treinhoer het volgende:
Ik heb een pan met draadjesvlees opstaan. Na de verhuizing ben ik zo'n hele theezeef kwijt geraakt waar je normaal je kruidnagel en laurier in kan doen.
[ afbeelding ]
Ik heb nu twee dezelfde gekocht, en rolladetouw (dat komt met de feestdagen sowieso goed van pas ). Nu ben ik niet handig met knopen etc, maar rolladetouw een uur of 6 mee laten sudderen, is dat wel een goed idee?
Eventueel een andere optie om een simpel en gemakkelijk kruidenbuiltje te maken? Het gaat om laurierblaadjes, paar kruidnageltjes, peperkorrels.
We hebben een fraaie tussenoplossing gevonden. 1 zeefje de kruiden, het andere zeefje er op dezelfde manier bovenop. Aan beide uiteinden een touwtje naar de hendels van de pan. Het 'ligt' bovenop en borrelt lekker meequote:Op zondag 22 november 2020 12:30 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Kan wel hoor. Die zeefjes met een mastworp aan elkaar knopen. Krijg je altijd weer los.
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/broodpuddingquote:Op zaterdag 21 november 2020 20:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Die broodpudding lijkt me ook lekker trouwens.
Ik vind dagelijkse kost zo leuk hèquote:Op zondag 22 november 2020 12:34 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/broodpudding
kan je eigenlijk alles aan oud brood/oude koekjes door gooien.
Bij Jeroen denk ik minder aan en meer aanquote:Op zondag 22 november 2020 18:04 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik vind dagelijkse kost zo leuk hè
En Jeroen Meus mag best eens voor me komen koken
OT: na een half weekend klussen, vind ik het wel even mooi geweest: boerenfriet (met schilletje ) met een paar kaaspucks
Af en toe vind ik 'm wel n beetje cringy maar hb dagelijkse kost al 2 jaar niet meer gezien denk ik.quote:Op zondag 22 november 2020 18:04 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik vind dagelijkse kost zo leuk hè
En Jeroen Meus mag best eens voor me komen koken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |