Ik weet niet waarvoor jij de phono gebruikt, maar de phono is alleen bedoeld voor je pickup en niks anders. Je pickup heeft namelijk een heel ander soort signaal uitgang als een standaard audio aparaat, je signaal output van je pickup ligt in de milivolts terwijl een lijn uitgangs signaal is 1 volt. En niet alleen dat, er zijn nog wat dingen die een signaal van je pickup anders maakt dan je lijn uitgangs signaal.quote:Op zondag 15 november 2020 17:51 schreef Beathoven het volgende:
Maar het grote merkbare voordeel imho is dat wanneer je je meest gebruikte apparaat op de Phono aansluit, je volumeknop meer trappen beslaat voor fijnregeling. Het merkbare of niet merkbare verschil van de filtering die je kunt opheffen is daarbij een mooie bijkomstigheid.
Dat klopt, bedoelde eigenlijk de tape ingang.quote:Op zondag 15 november 2020 19:03 schreef Kaascardje het volgende:
[..]
Ik weet niet waarvoor jij de phono gebruikt, maar de phono is alleen bedoeld voor je pickup en niks anders. Je pickup heeft namelijk een heel ander soort signaal uitgang als een standaard audio aparaat, je signaal output van je pickup ligt in de milivolts terwijl een lijn uitgangs signaal is 1 volt. En niet alleen dat, er zijn nog wat dingen die een signaal van je pickup anders maakt dan je lijn uitgangs signaal.
Oh sorry, verbeter dan wel even je tekst, voordat anderen dezelfde klacht indienen.quote:Op zondag 15 november 2020 19:18 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dat klopt, bedoelde eigenlijk de tape ingang.
Bedankt voor het opmerken, heb 't aangepastquote:Op zondag 15 november 2020 19:21 schreef Kaascardje het volgende:
[..]
Oh sorry, verbeter dan wel even je tekst, voordat anderen dezelfde klacht indienen.
Die andere tip klopte. Tip had betrekking tot 't waarneembare verschil in de gain bij veel versterkers over de verschillende kanalen.quote:
Het verschil tussen een degelijke buizenversterker en een degelijke moderne versterker zal enigszins te horen zijn voor iemand die het verschil kent, maar om het 'groot' te noemen suggereert dat iemand zonder voorkennis het verschil dubbelblind zou horen. Dat betwijfel ik.quote:Er zit een groot verschil in klank tussen verschillende merken versterkers.
Als je de tip leest dan zie je dat ik dat noem. Bi-Wiring voegt niets toe.quote:En bi-wiring en bi-amping zijn twee verschillende dingen.
Of je nu marantz versterker gebruikt of een NAD daar zit gewoon verschil in van klankkleur.quote:Op zondag 15 november 2020 21:24 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Die andere tip klopte. Tip had betrekking tot 't waarneembare verschil in de gain bij veel versterkers over de verschillende kanalen.
[..]
Het verschil tussen een degelijke buizenversterker en een degelijke moderne versterker zal enigszins te horen zijn voor iemand die het verschil kent, maar om het 'groot' te noemen suggereert dat iemand zonder voorkennis het verschil dubbelblind zou horen. Dat betwijfel ik.
[..]
Als je de tip leest dan zie je dat ik dat noem. Bi-Wiring voegt niets toe.
Maar zou een leek, laten we zeggen een geoefende leek; concertmuzikant bijvoorbeeld dat dubbelblind kunnen ontdekken? Tweede punt is dat een versterker 't geluid eigenlijk niet hoorbaar mogen kleuren tenzij ze met een equalizer werken. In een opinie van een audiofiel die tegelijkertijd verbonden is aan een audiomerk werd de bewering gedaan "we can't measure everything we hear...". Dat is nogal een grote claim en tevens niet juist.quote:Op zondag 15 november 2020 21:32 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
Of je nu marantz versterker gebruikt of een NAD daar zit gewoon verschil in van klankkleur.
Je bron is nogal vaag over dat Bi-wiring nou wel of niet "een ding" is. Er wordt in een regel aangehaald dat bi-wiring met goedkope kabels een oplossing zou zijn tegen interferentie.quote:Bi- Wiring en Bi-amping zijn twee verschillende dingen. Het verschil tussen de twee haal ik niet uit je tip.
Als dat scheidingsfilter er makkelijk tussenuit getrokken zou kunnen worden zou het een nuttige upgrade bieden. Biwiring doet voor mij in ieder geval niets, actief filteren daarentegen relatief veel.quote:Op zondag 15 november 2020 22:25 schreef Beathoven het volgende:
Veel audiofielen vinden het in het beginsel vooral een beetje storend dat speakers 4 aansluitmogelijkheden hebben en ze er maar twee kabels voor hoeven aansluiten. Die gaten moeten gewoon gevuld.
.
Dat laatste is ook wel een ander balspel inderdaad.quote:Op zondag 15 november 2020 22:45 schreef highender het volgende:
[..]
Als dat scheidingsfilter er makkelijk tussenuit getrokken zou kunnen worden zou het een nuttige upgrade bieden. Biwiring doet voor mij in ieder geval niets, actief filteren daarentegen relatief veel.
Ik heb geen kennis van bi-wiring of er ooit van gehoord. Ik weet wel wat van signal processing en dan is het logisch als twee kabels hebt met hetzelfde signaal met ruis erdoor dan is het signaal hetzelfde maar de ruis anders (dat is een eigenschap van ruis) en dan is het eenvoudiger om ruis te filteren, bijvoorbeeld door het signaal te middelen (omdat ruis zowel meer als minder kan zijn middel je dan het signaal er netjes uit) Dit is ook de reden dat veel microfoons eigenlijk 2 microfoons zijn, zodat je de ruis kunt filteren. Of dat er soms wordt gewerkt met kabels waar het omgekeerde signaal door heen loopt zodat je ook kunt filteren.quote:Op zondag 15 november 2020 22:25 schreef Beathoven het volgende:
Ik snap niet waarom je dan nog een 2e set van diezelfde storende kabels gaat aansluiten, dat is nogal een gedoe. Dan kun je de rotte kabels net zo goed weglaten.
Ik heb een TEAC TN-300 en dat is inderdaad een "plank met een motor en een naald".quote:Op maandag 16 november 2020 17:02 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb ook tips nodig, ik ben eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe automatische platenspeler, een beetje in de stijl van de jaren 70 platenspelers. Ik heb het idee dat huidige platenspelers of gewoon een plank met een moter en een naald zijn. Of datzelfde zonder plank op drie losstaande elementen. Maar ik zoek eigenlijk meer naar dingen als autostart/autostop eventueel een nummer scan etc. Wordt dat nog gemaakt of moet ik toch gewoon weer een 70s platenspeler zoeken?
Ha, volgens mij zijn mijn KLH speakers ook uit diezelfde tijd. Wel met nieuwe rubbers e.d.quote:Op maandag 16 november 2020 22:10 schreef Bosbeetle het volgende:
Heb alles sansui uit '78 met een denon cd speler want in 78 hadden ze die nog niet
Lastig, ik heb nu een setje B&W 805D3 aan m'n Marantz SR5012 en dat voldoet prima. Had eerder nog een Rotel RA1592 mk2 er tussen op de pre-amp out maar die ringkerntrafo geeft bij het inschakelen zo'n klap dat m'n automaat er soms uitklapt dus daar moet ik eerst een softstart voor maken (of nooit uitschakelen).quote:Op maandag 16 november 2020 22:20 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ha, volgens mij zijn mijn KLH speakers ook uit diezelfde tijd. Wel met nieuwe rubbers e.d.
Verder een denon versterker, een avcr ding. Opzicht zou ik wel een versterker met hdmi aansluitingen willen hebben zodat ik de arc van mijn tv kan gebruiken ipv de koptelefoon uit.
Maargoed. Wat te kopen qua versterker? Ik ben van het warme met een droge bas.
Ligt eraan wat je zoekt en wat je budget is.quote:Op maandag 16 november 2020 21:21 schreef glasshole het volgende:
Welke merken hebben jullie zoals, ik doe het met een Pioneer netwerkversterker, de X-HM86D maar die is wel weer aan vernieuwing toe.
Behoren Bose, Denon, Harman Kardon, Teufel en Pioneer nog tot de besten of zijn er nog betere?
quote:Op maandag 16 november 2020 17:02 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb ook tips nodig, ik ben eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe automatische platenspeler, een beetje in de stijl van de jaren 70 platenspelers. Ik heb het idee dat huidige platenspelers of gewoon een plank met een moter en een naald zijn. Of datzelfde zonder plank op drie losstaande elementen. Maar ik zoek eigenlijk meer naar dingen als autostart/autostop eventueel een nummer scan etc. Wordt dat nog gemaakt of moet ik toch gewoon weer een 70s platenspeler zoeken?
Mooie setup, die speakers krijgen ook topreviews. Paar gelezenquote:Op dinsdag 17 november 2020 00:07 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Lastig, ik heb nu een setje B&W 805D3 aan m'n Marantz SR5012 en dat voldoet prima. Had eerder nog een Rotel RA1592 mk2 er tussen op de pre-amp out maar die ringkerntrafo geeft bij het inschakelen zo'n klap dat m'n automaat er soms uitklapt dus daar moet ik eerst een softstart voor maken (of nooit uitschakelen).
En zo zonder die Rotel ben ik eigenlijk ook erg tevreden met het geluid, tot mijn verbazing...
Heb nog wel een RELL S/5 SHO (high én low aangesloten), wat wel fijn is bij wat stevigere muziek of een film. Heb sinds m'n verhuizing geen surround of center speaker maar mis het eigenlijk niet dus laat het mooi zo.
[ afbeelding ]
CD-speler staat inmiddels rechtsboven op plankje, Rotel staat niet meer in de kast, daar staat nu tijdelijk een cassettedeck om m'n oude bandjes voor de nostalgie over te zetten naar de PC (linksonder).
[ afbeelding ]
Had de subwoofer er eerst nog naast maar dat was erg krap, die staat nu achter de bank.
Dat blok hout is 120 kilo massief eiken, moest het wat ophogen zodat m'n fretten de boel niet slopen
Het meubel is een Ikea "hack", wat panelen er rondom, fans achterin, afneembaar achterpaneel met magneetsluitingen en het is voor mij een "perfecte" oplossing.
[ afbeelding ]
Dat is zeker plausibel. Het artikel dat hij aanhaalde noemde ook zoiets. Aan de andere kant is het denk ik wel weer een botsing van werelden. Het artikel noemde dat het vooral een effect bij een percentage goedkopere kabels en dat er bij duurdere afgeschermde eigenlijk geen noodzaak toe is.quote:Op maandag 16 november 2020 16:59 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik heb geen kennis van bi-wiring of er ooit van gehoord. Ik weet wel wat van signal processing en dan is het logisch als twee kabels hebt met hetzelfde signaal met ruis erdoor dan is het signaal hetzelfde maar de ruis anders (dat is een eigenschap van ruis) en dan is het eenvoudiger om ruis te filteren, bijvoorbeeld door het signaal te middelen (omdat ruis zowel meer als minder kan zijn middel je dan het signaal er netjes uit) Dit is ook de reden dat veel microfoons eigenlijk 2 microfoons zijn, zodat je de ruis kunt filteren. Of dat er soms wordt gewerkt met kabels waar het omgekeerde signaal door heen loopt zodat je ook kunt filteren.
Ikzelf zou het ook eerder gebruiken bij opname dan bij afspelen... dan heb je veel vaker met ruizige apparaten etc te maken.quote:Op dinsdag 17 november 2020 21:23 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dat is zeker plausibel. Het artikel dat hij aanhaalde noemde ook zoiets. Aan de andere kant is het denk ik wel weer een botsing van werelden. Het artikel noemde dat het vooral een effect bij een percentage goedkopere kabels en dat er bij duurdere afgeschermde eigenlijk geen noodzaak toe is.
Als dat Bi-wiring zou zijn, zou het eigenlijk een oplossing zijn voor hoorbare storing ipv een kwaliteitsverbetering van geluid dat al goed is.
Dan zou het vreemd zijn als je als audioliefhebber alles 'state of the art' hebben en een setje storende kabels erbij neemt om de storing met t zelfde setje op te lossen. Die combinatie zie je eigenlijk zelden. Wel mooi dat het mogelijk is met "sommige" speakers.
De meesten hebben iets betere kabels waarbij alles prima klinkt en sluiten dan dubbel aan. Iemand die ik kende had als argument 'ik hoor helemaal geen verschil als ik ze (tweede set) ontkoppel, maar las dat bi-wiring goed was. Dan is het in deze context een beetje klok-klepel en de kleren van de keizer.
Maar heb je die dan direct op deze aansluiting?quote:Op dinsdag 17 november 2020 21:34 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ikzelf zou het ook eerder gebruiken bij opname dan bij afspelen... dan heb je veel vaker met ruizige apparaten etc te maken.
Nee gewoon balanced mono over een jack of een xlr.quote:Op dinsdag 17 november 2020 22:21 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Maar heb je die dan direct op deze aansluiting?
[ afbeelding ]
Ik onderschat je niet hoor. In bepaalde professionele situaties zal het ook werken.quote:Op dinsdag 17 november 2020 22:28 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nee gewoon balanced mono over een jack of een xlr.
https://www.aviom.com/blog/balanced-vs-unbalanced/
Maar ik heb er echt nul verstand van
Dat is inderdaad een tussenmaat maar dat zou me niets kunnen schelen als m'n oren er blij mee zijn.quote:Op dinsdag 17 november 2020 21:02 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Mooie setup, die speakers krijgen ook topreviews. Paar gelezenBen weleens benieuwd naar hoe ze klinken. Ben eigenlijk altijd wel een liefhebber van t formaat geweest, vaak ook nog kleiner wel Ook wel van speakers die wat gefocused zijn op het midhoog en t hoog.
Heb zelf de B&W 602/s3. Zit tussen een boekenplank en een vloerstaande in. Een formaat dat wat zeldzamer schijnt te zijn geworden.
[ afbeelding ]
Vrees dat het zo'n 'huwelijk voor t leven () wordt. Reviews destijds waren eigenlijk allen positief en in een soort post-era review op 'What Hifi' kwam ik het volgende bijzondere citaat tegen.
Talking to company insiders we get the sense that there’s still a lot of affection for the old brute, and not just rose-tinted nostalgia either. There are some solid engineering reasons for the speaker’s appeal.
'Brute' refereert naar het wat onhandige tussenformaat. Dit zou een teken kunnen zijn dat ze ooit nog eens wat meer waard kunnen worden dan de verkoopprijs. Al zal het nog wel een afzienbare tijd gaan duren.
De kans dat ik m'n versterker ga vervangen is wat hoger.
Bijten ze niet in de kabels?quote:Op woensdag 18 november 2020 00:47 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een tussenmaat maar dat zou me niets kunnen schelen als m'n oren er blij mee zijn.
Ik wilde eigenlijk voor zuilen gaan maar met fretten als huisdieren wil je alles wat je heel wil houden >55cm van de grond plaatsen
Nee, kabels laten ze wel met rust gelukkig. Ook stroomkabels geen probleem.quote:Op woensdag 18 november 2020 00:53 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Bijten ze niet in de kabels?
Wij hebben een kleuter en katten. Dus de beschermkap gaat er nooit af. Ook vindt mn vrouw ze zonder kap oerlelijk... met kap nog acceptabel.
Ik zit er aan te denken een SR5015 te kopen, maar die heeft maar 1 sub out.quote:Op dinsdag 17 november 2020 00:07 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Lastig, ik heb nu een setje B&W 805D3 aan m'n Marantz SR5012 en dat voldoet prima. Had eerder nog een Rotel RA1592 mk2 er tussen op de pre-amp out maar die ringkerntrafo geeft bij het inschakelen zo'n klap dat m'n automaat er soms uitklapt dus daar moet ik eerst een softstart voor maken (of nooit uitschakelen).
En zo zonder die Rotel ben ik eigenlijk ook erg tevreden met het geluid, tot mijn verbazing...
Heb nog wel een RELL S/5 SHO (high én low aangesloten), wat wel fijn is bij wat stevigere muziek of een film. Heb sinds m'n verhuizing geen surround of center speaker maar mis het eigenlijk niet dus laat het mooi zo.
[ afbeelding ]
CD-speler staat inmiddels rechtsboven op plankje, Rotel staat niet meer in de kast, daar staat nu tijdelijk een cassettedeck om m'n oude bandjes voor de nostalgie over te zetten naar de PC (linksonder).
[ afbeelding ]
Had de subwoofer er eerst nog naast maar dat was erg krap, die staat nu achter de bank.
Dat blok hout is 120 kilo massief eiken, moest het wat ophogen zodat m'n fretten de boel niet slopen
Het meubel is een Ikea "hack", wat panelen er rondom, fans achterin, afneembaar achterpaneel met magneetsluitingen en het is voor mij een "perfecte" oplossing.
[ afbeelding ]
Ik weet niet hoeveel subs je wil aansluiten maar ik heb aan 1 meer dan genoeg hierquote:Op donderdag 19 november 2020 17:55 schreef ToT het volgende:
[..]
Ik zit er aan te denken een SR5015 te kopen, maar die heeft maar 1 sub out.Ach ik denk niet dat het heel veel zal uitmaken ook.
Ahhh toch wel? Beter, thx!quote:Op donderdag 19 november 2020 18:35 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik weet niet hoeveel subs je wil aansluiten maar ik heb aan 1 meer dan genoeg hier![]()
Ik zie op de website trouwens 2 subwoofer aansluitingen op de SR5015
https://www.marantz.com/nl-nl/shop/avreceiver/sr5015
[ afbeelding ]
En wat betreft aansluiten van mijn subwoofer:
Center speaker toch?quote:Op donderdag 19 november 2020 19:07 schreef ToT het volgende:
[..]
Ahhh toch wel? Beter, thx!Maar wat zit er boven die linker subwoofer uitgang? Het lijkt me eerder een stereokanaal dan een subwooferkanaal?
Ik denk dat dit intern ook gesplitst is van een mono subwoofer kanaal.quote:En ik had in een andere post hier uitgelegd waarom:
Mijn JBL studio speakers hebben actieve woofers die een subwoofer-ingang hebben. Dat wil ik natuurlijk niet op een gesplitst mono-kanaal aansluiten.
Okee dan!quote:Op donderdag 19 november 2020 19:35 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Center speaker toch?
[..]
Ik denk dat dit intern ook gesplitst is van een mono subwoofer kanaal.
Daarom gebruik ik ook de high signal L+R uitgangen voor m'n sub.
Dat gaat dan ook nog eens draadloos omdat de sub achter me staat maar daar merk je niets van, dat kan REL wel
Je kan bij zo'n Marantz per kanaal instellen wat er wel en niet doorheen moet.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:39 schreef ToT het volgende:
[..]
Okee dan!
Maar ik dacht dat door gewone kanalen niet alle sub-geluid heen ging? Ik heb op wat sites gelezen dat de echt diepe tonen alleen door het subwooferkanaal gaan bij veel versterkers?
Aan de andere kant zijn er ook subwoofers met idd een high signal ingang, die zullen daar toch wel rekening mee houden?
Ow nice!quote:Op donderdag 19 november 2020 19:41 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je kan bij zo'n Marantz per kanaal instellen wat er wel en niet doorheen moet.
Ik heb ook lange tijd de stereo pre-outs van de Marantz op m'n Rotel versterker gehad en daar de speaker + subwoofer aan en daar zat alle signaal compleet in, geen probleem.
Ik zou verwachten van wel, als ze line-level signaal verwachten kan dat prima.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:43 schreef ToT het volgende:
[..]
Ow nice!
Dat zou dus goed moeten kunnen samenwerken met mijn JBL speakers.
Een subwoofer heeft een hele lage frequentie, wat betekent dat die lage frequentie meer afstand nodig heeft om een geluid te produceren. Dat is ook de reden dat als je een subwoofer erop aansluit, dat het in feite niet uitmaakt waar je hem in de ruimte plaatst. Het geluid bevindt zich door de lage frequentie overal in de ruimte. Een stereo sub klinkt leuk, maar in de praktijk zal je geen verschil merken.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:39 schreef ToT het volgende:
[..]
Okee dan!
Maar ik dacht dat door gewone kanalen niet alle sub-geluid heen ging? Ik heb op wat sites gelezen dat de echt diepe tonen alleen door het subwooferkanaal gaan bij veel versterkers?
Aan de andere kant zijn er ook subwoofers met idd een high signal ingang, die zullen daar toch wel rekening mee houden?
Je merkt het pas als je vergelijkingsmateriaal hebt.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:42 schreef ToT het volgende:
Oh ja, misschien ook iets voor in de OP; high-end systemen met weinig watt (maar met zeer gevoelige speakers) versus krachtige systemen; wat is beter?
Veel audiofielen zweren bij die low power systemen, maar fans van krachtige systemen zeggen dat je met low power systemen theoretisch meer ruis kunt horen.
Low power fans zeggen dat met die grote woofers enzo veel detail verloren gaat.
quote:Op donderdag 19 november 2020 19:46 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik zou verwachten van wel, als ze line-level signaal verwachten kan dat prima.
Ik had toen geen speakers aan de Marantz hangen maar alles via de Rotel (waar dan ook m'n platenspeler aan hing). Door de jaren heen heb ik de configuratie nogal vaak veranderd
Alleen m'n Rotel heeft als vervelende eigenschap dat de ringkern transformator nogal een terugslag geeft bij het ingschakelen en zo 1 op de 3 keer vliegt dan de groep eruit (is niet uniek voor deze versterker, heb het vaker gezien bij andere merken en 1x bij een computervoeding van 1200Watt).
Aan laten staan was de "oplossing" maar dan nam hij toch nog zo'n 55 Watt en dat vond ik wat te gek. Ooit maak ik daar een inschakelvertraging voor maar voorlopig gaat het ook prima met alles aan de Marantz.
Ik merk vaak wel degelijk waar lage geluiden vandaan komen en laatst zei iemand me op FOK! ook dat hij het liefst een 2e sub er bij zou willen om die reden.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:46 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Een subwoofer heeft een hele lage frequentie, wat betekent dat die lage frequentie meer afstand nodig heeft om een geluid te produceren. Dat is ook de reden dat als je een subwoofer erop aansluit, dat het in feite niet uitmaakt waar je hem in de ruimte plaatst. Het geluid bevindt zich door de lage frequentie overal in de ruimte. Een stereo sub klinkt leuk, maar in de praktijk zal je geen verschil merken.
Helemaal mee eens. En tevens, je kan reviews lezen tt je een ons weegt, maar jouw oren zijn enigzins uniek. Het is dan ook aan te bevelen om te luisteren ipv te lezen. Staar je je ook niet blind op prijzen, voor iemand kan een 150 euro kostende boekenplank speaker veel mooier klinken dan eentje van 250 euro. Het is net als eten, ieder zijn eigen smaak.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:49 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je merkt het pas als je vergelijkingsmateriaal hebt.
Zolang je tevreden bent, is het prima.
Haha ja okee, maar dit topic gaat toch over Hifi? Het is altijd leuk om meningen uit te wisselen en eventueel ondersteund door theorieën.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:49 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je merkt het pas als je vergelijkingsmateriaal hebt.
Zolang je tevreden bent, is het prima.
True.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:52 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. En tevens, je kan reviews lezen tt je een ons weegt, maar jouw oren zijn enigzins uniek. Het is dan ook aan te bevelen om te luisteren ipv te lezen. Staar je je ook niet blind op prijzen, voor iemand kan een 150 euro kostende boekenplank speaker veel mooier klinken dan eentje van 250 euro. Het is net als eten, ieder zijn eigen smaak.
Merk je die plaatsing ook als je in de woonkamer zit? Want als je bijvoorbeeld in de buitenlucht bent is het logisch dat je een sub kan lokaliseren.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:51 schreef ToT het volgende:
[..]
Ik merk vaak wel degelijk waar lage geluiden vandaan komen en laatst zei iemand me op FOK! ook dat hij het liefst een 2e sub er bij zou willen om die reden.
Daarbij heb ik dus al 2 actieve woofers, die ik vanwege de sub-range zo optimaal mogelijk wil aansluiten. Dat is mijn hele punt.
Mijn pa is kijkt altijd erg jaloers als hij bij mij is, terwijl hij een setje van dynaudio heeft staan met een aardige marantz. Setje van mij was tweedehands een klei e 180 euro, die van hem makkelijk over de duizend.quote:Op donderdag 19 november 2020 19:53 schreef ToT het volgende:
[..]
True.
Zo had ik ooit een keer een koptelefoonversterker gekocht uit Zwitserland waar iemand helemaal lyrisch over was en waar oo keen zeer goed verhaal omheen geschreven stond met indrukwekkende technische specificaties, maar ik wist niet HOE snel ik het kreng weer moest verkopen. O2 heette het geloof ik.
Ah ja, deze dus: https://jdslabs.com/product/objective2/
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |