SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En daar is het dan: ıspanaklı kek
Volgens mij wordt het origineel eigenlijk gegeten met een roomvulling, maar ik zag ook versies waarbij de cake gewoon zo werd gegeten. En dat is ook prima te doen, al zou ik er een volgende keer iets meer suiker in doen.
quote:Op maandag 9 november 2020 19:42 schreef Hupje het volgende:
@:Yinny Ik heb gisteren eenzelfde gemaakt! (En had stiekem mijn bijdrage al getypt). Dus bij deze:
Bij het thema 'groen' dacht ik meteen aan groente. Maar ik ben eigenlijk meer van het bakken dan het koken. Dus ging ik eens kijken of er ook groene dingen te bakken zijn.
Ik heb al eens een vanille cake gebakken met een kerstboomvorm in het midden (met kleurstof). Nu wilde ik iets anders. Ik zag pandan spekkoek (maar kon niet aan pandan komen). En daarna las ik over ıspanaklı kek (Turkse cake met spinazie). Die heb ik stiekem gisteren al gebakken.Ook zelfde recept?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
En daar is het dan: ıspanaklı kek
Volgens mij wordt het origineel eigenlijk gegeten met een roomvulling, maar ik zag ook versies waarbij de cake gewoon zo werd gegeten. En dat is ook prima te doen, al zou ik er een volgende keer iets meer suiker in doen.
Ik vond deze wel grappig, omdat ze ook de afsnijdsels weer gebruiken. Ik zag ook met vlaaivulling erop, maar dat leek me toch een stuk minder. Het proeft idd niet naar spinazie, terwijl het echt knalgroen is. Het scheelt ook wel dat mijn blender echt heel goed pureert, dus geen stukjes meer te zien.
Ongeveer. In de mijne moest er een roomlaag in het midden en bovenop, en dan daarop de afsnijdsels verkruimelen. Maar ik kon geen sojaroom vinden in de winkel dus heb het weggelaten.quote:Op maandag 9 november 2020 19:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ook zelfde recept?
Ik vond deze wel grappig, omdat ze ook de afsnijdsels weer gebruiken. Ik zag ook met vlaaivulling erop, maar dat leek me toch een stuk minder. Het proeft idd niet naar spinazie, terwijl het echt knalgroen is. Het scheelt ook wel dat mijn blender echt heel goed pureert, dus geen stukjes meer te zien.
quote:
Ik had gisteren spaghetti met verse spinazie Toch wel een van mijn favo spaghetti recepten.quote:Op maandag 9 november 2020 22:00 schreef Sorella het volgende:
Ik heb morgen broccoli in mijn ovenschotel, is ook groen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En het uiteindelijke resultaat op een bord:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
Ik maak regelmatig mushy peas, lekker, al heb ik het ook ooit heel smerig gehad ergens.quote:Op dinsdag 10 november 2020 22:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dat groene wel lekker knallen Staat leuk.
alleen heb ik in de UK zulke groene erwtjesprut bij mijn fish n chips gekregen en dat was echt niet lekker, dus ik hoop dat deze erwtjesprut wel lekker was!
Dit was tuinerwten met avocado-mousse volgens dit recept, dus wel heel smaakvol:quote:Op dinsdag 10 november 2020 22:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dat groene wel lekker knallen Staat leuk.
alleen heb ik in de UK zulke groene erwtjesprut bij mijn fish n chips gekregen en dat was echt niet lekker, dus ik hoop dat deze erwtjesprut wel lekker was!
Nog nooit avocado zo gegeten. Alleen als guacamole of rauw in een salade (smaakte naar niks).quote:Op vrijdag 13 november 2020 12:58 schreef Kaatje1 het volgende:
Lunch
Avocado, beetje peper en wat zongedroogde tomaatjes
[ afbeelding ]
Zo in sla vind ik er ook niets aan. Maar op deze manier (zongedroogd tomaatje heb ik ooit eens gedaan voor de kleur, maar dat maakte het zoveel lekkerder) is echt erg lekker.quote:Op vrijdag 13 november 2020 13:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nog nooit avocado zo gegeten. Alleen als guacamole of rauw in een salade (smaakte naar niks).
Hoor veel goeie verhalen over avocado met zout en peper dus ga het toch eens proberen als ik een rijpe te pakken krijg.
Wel stoer dat je het probeert. Lijkt me toch niet heel smakelijk.quote:Op vrijdag 13 november 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Vervolg van groen eten. Jaren geleden maakte mijn huisgenootje dit voor vegetariërs (35 jaar geleden was vegetarisch niet zo heel gangbaar). Stamppot boerenkool met blokjes kaas en zure appel en dat even in de oven. Best lekker, maar ik mis nog iets, ik denk, mocht ik het nog een keer maken er gebakken uitjes door gaan en misschien ook gedroogde tomaatjes. De augurk en uitjes zijn trouwens nergens voor nodig, niet erg lekker erbij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is echt heerlijk op een volkoren boterham. En vol supergoede stofjes en combi's die elkaar versterken.quote:Op vrijdag 13 november 2020 13:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nog nooit avocado zo gegeten. Alleen als guacamole of rauw in een salade (smaakte naar niks).
Hoor veel goeie verhalen over avocado met zout en peper dus ga het toch eens proberen als ik een rijpe te pakken krijg.
Ik gooi niet snel restjes weg, nu wel. Volgende keer weer normale stamppot boerenkoolquote:Op zaterdag 14 november 2020 15:59 schreef Blues het volgende:
[..]
Wel stoer dat je het probeert. Lijkt me toch niet heel smakelijk.
Maak je niet druk en rust goed uit. Gezondheid is veel belangrijker.quote:Op zaterdag 7 november 2020 17:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sorry, matige OP. Ik ben nog steeds niet fit. Ik hoop dat ik alles goed heb gezet.
Ik ga in elk geval een spaghetti met avocadosaus, courgette en rucola maken. En wellicht een naanpizza met groen beleg.
Ziet er lekker uit. Kaas in de boerenkool is nieuw voor mij. Je mist iets zeg je, misschien een groentebouillonblokje bij de kokende aardappels gooien?quote:Op vrijdag 13 november 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Vervolg van groen eten. Jaren geleden maakte mijn huisgenootje dit voor vegetariërs (35 jaar geleden was vegetarisch niet zo heel gangbaar). Stamppot boerenkool met blokjes kaas en zure appel en dat even in de oven. Best lekker, maar ik mis nog iets, ik denk, mocht ik het nog een keer maken er gebakken uitjes door gaan en misschien ook gedroogde tomaatjes. De augurk en uitjes zijn trouwens nergens voor nodig, niet erg lekker erbij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat zou kunnen, ik zat zelf meer aan gedroogde tomaatjes te denken, misschien zelfs knoflook, naast de kaas vond ik het wat laf smaken.. qua kruiden en specerijen kan ik al helemaal niets verzinnenquote:Op zaterdag 14 november 2020 16:17 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Kaas in de boerenkool is nieuw voor mij. Je mist iets zeg je, misschien een groentebouillonblokje bij de kokende aardappels gooien?
Stamppot boerenkool is van nature erg flauw. Ik los dat altijd op met een bouillonblokje en wat van de knoflook-peper-molen.quote:Op zaterdag 14 november 2020 16:50 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat zou kunnen, ik zat zelf meer aan gedroogde tomaatjes te denken, misschien zelfs knoflook, naast de kaas vond ik het wat laf smaken.. qua kruiden en specerijen kan ik al helemaal niets verzinnen
Zal eens zien de volgende keerquote:Op zaterdag 14 november 2020 16:54 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Stamppot boerenkool is van nature erg flauw. Ik los dat altijd op met een bouillonblokje en wat van de knoflook-peper-molen.
Hč die ken ik! Dat was jaren geleden de eerste curry waarmee ik in aanraking kwam Ik zal hem weer eens maken.quote:Op zondag 22 november 2020 20:28 schreef Goitske het volgende:
Oke ik heb het niet gemaakt maar mijn man en ik ben de keuken uitgezet
Aardappgroente curry
[ afbeelding ]
https://www.ah.nl/allerha(...)rdappel-groentecurry
Dat is wel heel knap jaquote:Op zondag 22 november 2020 18:29 schreef Tuindier het volgende:
Lekker! Die oost Indische kers ben ik ook heel benieuwd naar. Hij is bij mij alleen nog nooit opgekomen nadat ik had gezaaid, wat volgens mij best uniek is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |