Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
yup
mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:38 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.
En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen
Zelfs de vieze vingers viel tegen
Mja ze worden er niet lekkerder van.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.
Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
Burgh haamstedequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Oeh, ja dat zijn de lekkerstequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daarquote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:00 schreef Hupje het volgende:
@:MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
Wat een plaatjesquote:Op maandag 22 februari 2021 21:42 schreef Vicky het volgende:
[..]
Oeh, ja dat zijn de lekkerste
Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ookquote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Ziet er meer dan prima uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Spoilers!
Ze weet alleen dat het een cake met groen is.quote:Op maandag 22 februari 2021 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Ja met de smaak zit het wel goedquote:Op maandag 22 februari 2021 22:46 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....quote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat is een goeie In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeerquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Ja het gaat om een gebakken cheesecakequote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:33 schreef Uhmmpie het volgende:
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:39 schreef MaJo het volgende:
[..]
Dat is een goeie In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?
[..]
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer
[..]
Ja het gaat om een gebakken cheesecake
Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Baksprayquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?quote:
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Gaaf gefeliciteerd!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |