abonnement Unibet Coolblue
pi_198152892
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:31 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

yup

mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.

En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen :X

Zelfs de vieze vingers viel tegen :(
pi_198152924
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:38 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.

En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen :X

Zelfs de vieze vingers viel tegen :(
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.

Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
pi_198152980
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:39 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.

Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
Mja ze worden er niet lekkerder van.

En geen vieze vingers bij het eten.
Dat klopt natuurlijk ook niet :)

Van een goede bolus heb je 3 koffie later nog steeds het gevoel dat je vingers aan je beker plakken.
  Licht Ontvlambaar maandag 22 februari 2021 @ 20:50:37 #254
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_198153096
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_198153159
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Burgh haamstede O+

Lekker wandelen daar ook
pi_198154151
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Oeh, ja dat zijn de lekkerste

Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.





[ Bericht 3% gewijzigd door Vicky op 22-02-2021 21:49:26 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator maandag 22 februari 2021 @ 22:00:28 #257
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198154418
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 20:00 schreef Hupje het volgende:
@:MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic :+
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198155033
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:42 schreef Vicky het volgende:

[..]

Oeh, ja dat zijn de lekkerste

Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat een plaatjes O+
Spoilers!
pi_198155055
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook O+
  maandag 22 februari 2021 @ 22:50:29 #260
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155101
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198155150
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er meer dan prima uit :)
pi_198155178
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels?
Spoilers!
  maandag 22 februari 2021 @ 23:02:07 #263
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155237
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces.

Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af".

Of ik moest wel heeeele lange maken.

En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198155307
@fietsie _O_ en alvast gefeliciteerd🎉
  maandag 22 februari 2021 @ 23:15:05 #265
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155385
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt?
Ze weet alleen dat het een cake met groen is.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:05:54 #266
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198156701
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijk :9

quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:46 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook O+
Ja met de smaak zit het wel goed O+
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198156743
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Somebody that I used to know
pi_198156880
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Spoilers!
pi_198156887
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:39:54 #270
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198156948
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat is een goeie :@ In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?

quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer -O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:33 schreef Uhmmpie het volgende:
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
Ja het gaat om een gebakken cheesecake :Y

Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198156975
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:39 schreef MaJo het volgende:

[..]

Dat is een goeie :@ In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?
[..]

Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer -O-
[..]

Ja het gaat om een gebakken cheesecake :Y

Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:54:33 #272
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198157065
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198157149
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:54 schreef MaJo het volgende:

[..]

Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
Bakspray :)
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 09:25:58 #274
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198157337
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Bakspray :)
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198157399
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Gaaf :D gefeliciteerd!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')