abonnement Unibet Coolblue
pi_196017990
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:34 schreef chratnox het volgende:

[..]

Geef jij je volledige salaris ook iedere maand aan een goed doel, want ja, anderen hebben 't zwaarder dan jij?

Relativeren is prima, maar je kan ook te ver gaan erin. De delta tussen wat er voor de pandemie mogelijk was en wat er nu mogelijk is is erg groot, natuurlijk hebben mensen er last van.
Precies, 'last'. Als je zeurt over je kerstborrel is dat toch te belachelijk voor woorden.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/7s.gif[/img] Op dinsdag 11 oktober 2022 12:04 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
wat ben je toch ook een zielig figuur :')
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:36:10 #227
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_196017992
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:30 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Die kinderen komen wel bij oudere mensen die wel bevattelijker zijn en zo kan het zich verspreiden richting 70+. Of denk jij werkelijk dat iedere 70+ die nu in het ziekenhuis ligt, fijn naar een familiefeest of iets dergeiljks is geweest?
Dat duurt allemaal ongelooflijk lang. De gemiddelde keten 'kind raakt besmet op school'->'Een ouder iemand komt in het ziekenhuis' duurt gewoon heel erg lang. Dit gaat zeker over 1 maand gemiddeld, met al die incubatietijden. Het is mogelijk dat ieder kind elke dag zijn opa knuffelt nadat hij de school uitkomt, maar in de praktijk is dat natuurlijk niet zo.

Als het doel is met de strengere maatregelen om de druk op de zorg sneller te ontlasten, moet je kijken hoe je zo snel mogelijk kunt voorkomen dat mensen uit de risicogroepen besmet raken met het coronavirus.
pi_196017995
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:32 schreef chratnox het volgende:

[..]

Komen de meeste ongelukken niet van klussen in of aan huis?
Klopt over het hele jaar gezien komen de meeste ongelukken door klussen in huis daarna amateur sport. Maar oud en nieuw of een weekend in het schaatsseizoen geven in 1 keer een enorme piek. Trouwens met oud en nieuw heb je niet alleen vuurwerkslachtoffers maar ook alcohol en drugs gevallen of vechtpartijen die op de eerst hulp komen.
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:37:46 #229
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_196018027
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:35 schreef Elan het volgende:

[..]

Gommers zei vorige week anders week dat kinderen van 15 net zo besmettelijk zijn als ouderen, die verblijven dus 8 uur op een dag in een setting waar afstand houden niet hoeft en ventilatie vaak matig is.
Ja maar die komen niet in het ziekenhuis. Lees je wel waar je op reageert, of niet?
quote:
Nou snap ik dat onderwijs cruciaal is maar het is in het indammen van besmettingen compleet van de pot gerukt om die open te houden en vervolgens bioscopen te sluiten. Dat is met een vlammenwerper door je huis lopen maar wel eerst de kaarsen uit doen omdat je bang bent voor brand.
Het doel van de extra maatregelen is niet om besmettingen in te dammen, maar om de zorg te ontlasten.
pi_196018029
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:35 schreef Tarado het volgende:

[..]

:) van mij hoeven ze helemaal niets te schrappen want er is al genoeg geschrapt, die marginale maatregelen erbij zijn meer om de jankende zorg weer wat stiller te krijgen
Vond het wel mooi onze sportscholen mogen open met als argument om de druk van de ketel te houden/stress weg te houden bij de bevolking, maar voor sommige mensen is theater kunst en film net zoiets in deze tijden alleen dat wil er kennelijk niet in bij die gasten.
blablablabla
pi_196018058
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:08 schreef VoMy het volgende:

[..]

Blijkbaar neemt de gemiddelde leeftijd van de ziekenhuisopnames toe, wat wijst op een verminderde afname (of zelfs toename?) in de besmettingen bij de risicogroep/ouderen. Wat mij betreft gaan de maatregelen eens wat minder van dik hout zaagt men planken, maar wordt er eens werk gemaakt met een gerichtere aanpak.
Dus geen scholen (: ') ) en bioscopen sluiten omdat de pensionada's nog steeds teveel in het ziekenhuis belanden, maar zorgen dat de risicogroepen wat minder risicovol gedrag vertonen.

En dan moet de ouderenbond maar even wat minder hoog van de toren blazen. In Nederland worden de pensioenen al jaren kunstmatig hoog gehouden, rijzen de huizenprijzen de pan uit, stapelen de zorgkosten zich op, en dat wordt allemaal betaald door en gaat ten koste van de nieuwere generaties, omdat de ouderen zo belangrijk zijn.
Dan mag er nu best wat stigmatiserend beleid ingevoerd worden om de zorg te ontlasten. Sluit de golf- en tennisbanen, en de theaters, maar voor mensen boven de 60.
Als die leeftijd stijgt is het waarschijnlijk omdat de WZC opnieuw getroffen worden.
Volgens het laatste rapport van de RIVM (pag 7) lijken in verhouding de meeste bevestigde besmettingen in de leeftijdsgroep 20-29 jaar te vallen: Die bevolkingsgroep is kleiner dan de groep 50-59 jarigen (2.24 miljoen vs 2.53 miljoen), maar beide groepen hebben de laatste weken pieken rond/boven 1750 gevallen per dag. En je verwacht dat in de 20-29 groep meer asymptomatische besmettingen zijn die niet getest worden.
De pieken in groep 60-69 (2.11 miljoen personen) liggen rond 1000 gevallen.
Groep 70-79 jaar (1.57 miljoen): pieken rond 500.

Het zijn dus vooral jong-volwassenen die de ziekte verspreiden.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_196018069
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:36 schreef Mr.Sandman het volgende:
Precies, 'last'. Als je zeurt over je kerstborrel is dat toch te belachelijk voor woorden.
In Nederland is de last nu al tientallen miljarden, hele sectoren die failliet gaan en werkloosheid. Heel benieuwd hoe we later gaan terugkijken op de maatschappelijke kosten vs de gewonnen levensjaren.
pi_196018079
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:37 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ja maar die komen niet in het ziekenhuis. Lees je wel waar je op reageert, of niet?
[..]

Het doel van de extra maatregelen is niet om besmettingen in te dammen, maar om de zorg te ontlasten.
Je ontlast de zorg alleen door effectief besmettingen in te dammen dat doen deze extra maatregelen amper of zeg maar niet. Kans op besmetting in de bios of de bieb is met alle maatregelen en ingeperkte groepsgrootte toch te verwaarlozen of niet?
blablablabla
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:42:25 #234
5428 crew  miss_sly
pi_196018137
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:30 schreef chratnox het volgende:

[..]

Nouja, laten we het niet downplayen. Er zijn mensen die al bijna 8 maanden alleen thuis zitten en een blauwe maandag een keer iemand zien, die reikhalzend naar kerst/oud & nieuw uitgekeken hebben. Er zijn grote groepen mensen die graag iets van perspectief hadden gezien.

Kerst en oud & nieuw worden op veel plekken altijd de fijnste plekken in het jaar genoemd, waar nu nogal eenvoudig overheen gestapt wordt. Om dan te zeggen 'is het nou werkelijk een te grote opgave' is natuurlijk wel te makkelijk, zo ken ik er ook wel een paar:
- Is het nou werkelijk een te grote opgave als thuiszorgenden om een mondkapje te dragen bij kwetsbare patiënten?
- Is het nou werkelijk een te grote opgave om nog een paar weken vol te houden?
- Is het nou werkelijk een te grote opgave om eens na te denken om wat dingen wel mogelijk te maken, op welke manier ook?
Enzovoorts..
Wat mij betreft is het niet of-of. Die zaken dienen naast elkaar te lopen. En dat kan best betekenen dat je voorlopig nog vastzit aan bepaalde maatregelen, omdat het best gemakkelijk is om te zeggen dat ze moeten nadenken over dingen wel mogelijk maken, maar het toch niet zo eenvoudig is als het klinkt.
Dat er zaken zijn die nog niet goed lopen, betekent toch niet dat je andere dingen dan maar niet moet doen?
Laten we alles maar laten gaan, want het loopt toch niet allemaal perfect, dus heeft niets zin?

quote:
Voor mijn opa is kerst altijd de fijnsteen vervelendste periode van het jaar, omdat hij dan al zn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ziet, tegelijkertijd. Die is weken naar kerst toe aan het leven. Nu wordt er eigenlijk tegen 'm gezegd: Ja is kut voor je, maar is 't nou werkelijk een te grote opgave om ook die tijd alleen thuis te zitten? Mijn oma is op tweede kerstdag overleden, ik weet wel dat zijn kerst niet fijn gaat worden.

Zo zullen er ontzettend veel mensen zijn die een hele vervelende tijd in gaan, en voor wat? Omdat we anders 2 weken langer ziekenhuizen hebben die het erg druk hebben? Het is tijd dat er naar het totale plaatje gekeken gaat worden, en niet alleen blind naar wat er niet mag/kan.
Ik denk dat er heel veel mensen zijn waarvoor het moeilijk is. Ik denk dat dat ook zeker oplossingen voor gezocht moet worden, en ook zullen worden. Nog steeds hoeft jouw opa niet moederziel alleen kerst te vieren, gelukkig.

De zaken die opgenoemd werden die niet konden, en waar ik op reageerde met de vraag of het nou werkelijk zo vreselijk zou zijn om dat een keer te moeten missen waren:

quote:
Vuurwerkshows? Gaan niet door, want evenement.
Zelf vuurwerk afsteken? Mag waarschijnlijk ook niet want druk op de zorg.
Oudejaarsborrel in de kroeg of de club? Gesloten.
Met een groepje thuis lekker pilsen? Wordt afgeraden tenzij gezelschap zeer klein is.
Na twaalven met een glas champagne in de hand met andere mensen ff op straat wensen uitwisselen? Mag niet want geen alcohol op straat na 20u en je mag waarschijnlijk maar met 2 mensen oid buiten zijn.
Natuurlijk is dat niet leuk, maar het is niet vergelijkbaar met het verhaal van je opa, bijvoorbeeld. En van deze dingen vraag ik me inderdaad af of het echt een ramp is wanneer je dat een keertje anders moet doen.
Niet structureel, als we volgend jaar zomer (zoals Cue ook zegt) nog steeds op ditzelfde punt zitten, moeten we het echt anders aan gaan pakken, maar deze ene keer...het zij zo.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:42:33 #235
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_196018142
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:39 schreef Elan het volgende:

[..]

Je ontlast de zorg alleen door effectief besmettingen in te dammen dat doen deze extra maatregelen amper of zeg maar niet.
Je ontlast de zorg door effectief besmettingen in te dammen binnen de risicogroepen.
De situatie is nu zo dat het té druk is in de ziekenhuizen en dat de zorg graag snel een afname wil zien. Dan moet je toch inzetten op een snellere afname in de risicogroep voor nu. Dat dat dan later weer wat afvlakt, is dan een minder groot probleem omdat de zorg dan al ontlast is.

quote:
Kans op besmetting in de bios of de bieb is met alle maatregelen en ingeperkte groepsgrootte toch te verwaarlozen of niet?
Ik denk ook dat het allemaal erg weinig gaat uithalen ja.
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:43:19 #236
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_196018161
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:36 schreef Mr.Sandman het volgende:

[..]

Precies, 'last'. Als je zeurt over je kerstborrel is dat toch te belachelijk voor woorden.
Dat is geen relativeren, dat is het ridicuul maken waar iemand anders moeite mee kan hebben zodat je het kunt proberen te relativeren. Het is nergens voor nodig de problemen van een ander in het belachelijke te trekken en daarvan te roepen dat het onzin is dat iemand daarover zeurt. Je kent de situatie tenslotte niet.

Ook hierin geldt weer, misschien wat meer begrip voor elkaar opbrengen? Iemand die tegen kerst al 10 maanden vrijwel alleen thuis zit kan er flink van balen. Dan kun je tegen diegene zeggen: Kindjes in afrika die hebben niet eens kerst, wat win je daarmee?
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:43:37 #237
5428 crew  miss_sly
pi_196018165
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:33 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Stoppen met het op te blazen tot iets wat het niet is. Er gaan ook elke dag 400 andere mensen dood in Nederland, als we toch moeten relativeren.

Prima dat we wat maatregelen nemen maar we slaan echt volledig door en het is terecht dat daar (gefundeerde) kritiek op is.
We beginnen niet weer over het aantal doden he? Want daar gaat het nog steeds niet over.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_196018173
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:37 schreef Elan het volgende:

[..]

Vond het wel mooi onze sportscholen mogen open met als argument om de druk van de ketel te houden/stress weg te houden bij de bevolking, maar voor sommige mensen is theater kunst en film net zoiets in deze tijden alleen dat wil er kennelijk niet in bij die gasten.
Of een avondje tafelen in een restaurant. Al lijkt het erop dat wij die die groep weken geleden al hebben afgeschreven. Ik vond het ook zo mooi om te zien toen er nog maximaal 30 mensen samen mochten komen, maar lokaal ontheffingen gegeven konden worden voor locaties van belang. Dan zie je de volstrekte willekeur.
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:44:14 #239
131800 Tarado
capô de fusca
pi_196018174
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:37 schreef Elan het volgende:

[..]

Vond het wel mooi onze sportscholen mogen open met als argument om de druk van de ketel te houden/stress weg te houden bij de bevolking, maar voor sommige mensen is theater kunst en film net zoiets in deze tijden alleen dat wil er kennelijk niet in bij die gasten.
niks tegen bioscopen hoor maar dat is toch wel op te vangen met Netflix, even los van het feit of het zoden aan de dijk zet die dicht te gooien
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:44:18 #240
3542 Gia
User under construction
pi_196018175
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:35 schreef Tarado het volgende:

:) van mij hoeven ze helemaal niets te schrappen want er is al genoeg geschrapt, die marginale maatregelen erbij zijn meer om de jankende zorg weer wat stiller te krijgen
Nieuwe aardappelen mogen ook al niet meer:
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:45:23 #241
5428 crew  miss_sly
pi_196018193
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:34 schreef chratnox het volgende:

[..]

Geef jij je volledige salaris ook iedere maand aan een goed doel, want ja, anderen hebben 't zwaarder dan jij?

Relativeren is prima, maar je kan ook te ver gaan erin. De delta tussen wat er voor de pandemie mogelijk was en wat er nu mogelijk is is erg groot, natuurlijk hebben mensen er last van.
Is dat het uitgangspunt? Dat mensen van zaken geen last mogen hebben? Dat we recht hebben op een ongestoorde "zo doe ik het altijd en dit leven bevalt me wel, dus alles moet blijven zoals het is, ongeacht de omstandigheden"?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:47:08 #242
5428 crew  miss_sly
pi_196018243
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:37 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ja maar die komen niet in het ziekenhuis. Lees je wel waar je op reageert, of niet?
[..]

Het doel van de extra maatregelen is niet om besmettingen in te dammen, maar om de zorg te ontlasten.
En dat doe je dus indirect door besmettingen in te dammen :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_196018250
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:35 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik heb ook heel veel gehoord, maar daar kan ik allemaal niet zoveel mee. n=1 en 'horen zeggen' tegelijkertijd vind ik niet erg sterk.

Ik kan me voorstellen dat een dag schaatsen kan leiden tot drukte op de eerste hulp. Daarom zeg ik ook dat ik me kan voorstellen dat het dan gereguleerd wordt dit jaar. Overigens leiden veel botbreuken en blessures daardoor neitdirect to ziekenhuisopnames, maar een korte opleving op de SEH voor foto's en gips en daarna naar huis. Dat is toch echt anders dan derdegraads brandworden, amputaties, oogschade, etc.
Het is niet de sterkste onderbouwing ben ik met je eens. Maar het is in het verleden genoeg in de media geweest dat er ook een enorme piek is op de eerste hulp tijdens het schaatsseizoen. Dus als we de zorg willen ontlasten voor corona dan gewoon gelijke monniken gelijke kappen vind ik. Want als de eerste hulp vol ligt met botbreuken kan die covid patiënt er ook niet heen die ook nog is extra zorg nodig heeft vanwege besmetting gevaar wat extra tijd kost.
pi_196018258
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:44 schreef Tarado het volgende:

[..]

niks tegen bioscopen hoor maar dat is toch wel op te vangen met Netflix, even los van het feit of het zoden aan de dijk zet die dicht te gooien
Klopt, maar je kunt ook een rondje rennen, gevolgd door een stukje fietsen en dan ga je wat met stenen sjouwen in de tuin. Als je zo redeneert, kan alles dicht.
pi_196018268
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:42 schreef VoMy het volgende:

[..]

Je ontlast de zorg door effectief besmettingen in te dammen binnen de risicogroepen.
De situatie is nu zo dat het té druk is in de ziekenhuizen en dat de zorg graag snel een afname wil zien. Dan moet je toch inzetten op een snellere afname in de risicogroep voor nu. Dat dat dan later weer wat afvlakt, is dan een minder groot probleem omdat de zorg dan al ontlast is.
[..]

Ik denk ook dat het allemaal erg weinig gaat uithalen ja.
Ja maar dat doe je dus niet door deze maatregelen, situatie: puberkind met hele milde/asymptomatisch ziekteverloop die oma besmet welke in het ziekenhuis komt is toch een veel reëler scenario dan dat ze het oplopen bij een van de instellingen die nu dus dicht moeten voor twee weken?

Het enige argument is wellicht de mobiliteit want we moeten thuisblijven, maar dan mag je echt ook wat aan de winkels en kantoren doen want dat is waarschijnlijk een verhouding 1/100 (1 bioscopen, bibliotheken en theaters en pretparken, niet essentiële bewegingen voor werk en winkels 99) .

Ik zal de mobiliteitscijfers er zo eens bij pakken en dan kijken we volgende week naar een daling.
blablablabla
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:48:41 #246
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_196018286
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:47 schreef miss_sly het volgende:

[..]

En dat doe je dus indirect door besmettingen in te dammen :)
Maar je wil geen indirect effect, je wil een direct effect. De zorg zegt letterlijk dat ze maatregelen willen om sneller van de piek weg te sturen. Dan moet je niet inzetten op indirecte effecten maar op directe effecten.
  dinsdag 3 november 2020 @ 11:49:38 #247
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_196018308
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:48 schreef Elan het volgende:

[..]

Ja maar dat doe je dus niet door deze maatregelen, situatie: puberkind met hele milde/asymptomatisch ziekteverloop die oma besmet welke in het ziekenhuis komt is toch een veel reëler scenario dan dat ze het oplopen bij een van de instellingen die nu dus dicht moeten voor twee weken?

??
Ik volg dit niet.

Als je niet wil dat opa en oma besmet raken de komende twee weken, moeten die maar even niet bezocht worden.
  Moderator dinsdag 3 november 2020 @ 11:50:31 #248
5428 crew  miss_sly
pi_196018325
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:39 schreef zoost het volgende:

[..]

In Nederland is de last nu al tientallen miljarden, hele sectoren die failliet gaan en werkloosheid. Heel benieuwd hoe we later gaan terugkijken op de maatschappelijke kosten vs de gewonnen levensjaren.
Dat is geen last van de maatregelen, dat zijn de vreselijke gevolgen van deze pandemie.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_196018363
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:44 schreef maan_man het volgende:

[..]

Of een avondje tafelen in een restaurant. Al lijkt het erop dat wij die die groep weken geleden al hebben afgeschreven. Ik vond het ook zo mooi om te zien toen er nog maximaal 30 mensen samen mochten komen, maar lokaal ontheffingen gegeven konden worden voor locaties van belang. Dan zie je de volstrekte willekeur.
Er zijn bijna 70.000 horecazaken in Nederland met dagelijks vele miljoenen bezoekers dat kun je bij sluiting qua impact niet 1 op 1 vergelijken met wat ze nu van plan zijn.
blablablabla
pi_196018367
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 11:39 schreef zoost het volgende:

[..]

In Nederland is de last nu al tientallen miljarden, hele sectoren die failliet gaan en werkloosheid. Heel benieuwd hoe we later gaan terugkijken op de maatschappelijke kosten vs de gewonnen levensjaren.
mwa.

eerst zien dan geloven
Gino ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')