abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:17:22 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195721648
Terwijl Nederland deze boodschap kreeg te horen:

quote:
Tot slot een dringende oproep. Het is aan ons, het is aan ons allemaal. Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Wees die realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt. En dat is nu.
En Buitenlandse zaken deze tweet eruit gooit
twitter


Viert Willie vakantie in Griekenland.
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:20:18 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195721703
Reconstructie van een Griekse tragedie: een zeldzame koninklijke blamage :D

Nog geen 36 uur na hun vertrek naar zonnige oorden, keerden de Oranjes zaterdagavond chagrijnig weer terug naar Nederland, waar de volkswoede over hun Griekse vakantie nog niet geluwd was. Premier Rutte neemt de verantwoordelijkheid op zich, zoals hij behoort te doen. Wat wist hij van de vakantieplannen? Reconstructie van een Griekse tragedie.

Zondagochtend, de camera’s draaien. Mark Rutte neemt gracieus de schuld op zich van de Griekse vakantie van de koning in coronatijd, casual gekleed in hoodie. ,,Het is mijn inschattingsfout en ook mijn fout om niet tijdig te zeggen: we moeten dat nog eens wegen”, zegt de premier over de vakantieplannen van koning Willem-Alexander. Eerder die zondagochtend heeft hij al een brief over de heikele kwestie gestuurd aan de Tweede Kamer.

Had Rutte werkelijk niet zelf bedacht dat een vakantie van de koning met zijn gezin in Griekenland vuur zou trekken? We zullen dat niet snel weten. Het contact tussen koning en premier is geheim, een black box. Wat wel vast staat, is dat de koning zelf niet besefte dat zijn plannen wel eens vuurwerk tot gevolg konden hebben. Zijn politiek antenne faalde. Terwijl de ministers iedereen opriepen niet naar het buitenland te gaan, vertrokken Willem-Alexander en zijn gezin wel.

Topbronnen zwijgen in alle toonaarden over de kwestie. ,,Als ik iets zeg, dan doorbreek ik misschien de eenheid van de Kroon’’, zegt een van hen. Het is nu eenmaal zo afgesproken dat de koning onschendbaar is en de ministers verantwoordelijk zijn voor zijn daden. Wat ging er precies allemaal aan vooraf?

Vrijdagmiddag, 48 uur eerder: bijna de herfstvakantie, koning Willem-Alexander heeft nog n plichtpleging. De vertrekkende ambassadeur van Kazachstan in Nederland komt langs, voor een afscheidsaudintie. De diplomaat wordt niet op het Haagse werkpaleis Noordeinde ontvangen, maar ‘thuis’ op Huis ten Bosch. Zo kan Willem-Alexander zich na deze laatste plichtpleging snel bij de rest van het gezin voegen, dat al voorpret heeft over de naderende trip naar zonnig Griekenland.

Surfplank
Geen minuut willen de Oranjes verliezen als het om vakanties gaat. Zo ontvangt het gezin aanstonds voor de zomervakantie in 2019 journalisten voor de gebruikelijke fotosessie. Op weg naar het hek van Huis ten Bosch worden zij al ingehaald door een busje met AA-kenteken, waarin tal van koffers en een grote surfplank liggen. Die spullen moeten snel naar het regeringstoestel, want de zomervakantie van zes weken staat op het punt van beginnen.

Nu de herfstvakantie. Rond het middaguur verlaat het gezin Huis ten Bosch. Op weg naar Schiphol-Oost, waar het regeringstoestel PH-GOV wacht.

De Boeing 737 Business Jet is sinds vorig jaar het nieuwe regeringstoestel. Kosten: 90 miljoen euro. Ministers en staatssecretarissen vliegen er mee af en aan. 12 procent van de vluchten komen op het conto van de Oranjes, ook voor privgebruik.

Zoals ook deze vrijdag. De Oranjes gaan via een vip-ingang langs de marechaussee en lopen naar het toestel. Goed geluimd en niet gehinderd door enige kennis van de figuurlijke bom die nog tijdens hun vlucht zal ontploffen.

De witte PH-GOV is gesierd met blauwe letters: Koninkrijk der Nederlanden. Doorgaans stappen passagiers van het regeringstoestel in de hangar in, nu wacht het toestel minutenlang buiten, waarschijnlijk op de passagiers die met een overdekte vliegtuigtrap instappen. Ze taxin naar de Polderbaan en stijgen om 14.04 uur op, voor een vlucht van een kleine drieneenhalf uur. Meestal vliegt de koning zelf; zo haalt hij voldoende vlieguren voor zijn brevet, naast zijn werk als gastpiloot op KLM-lijnvluchten.

Het gezin is nog onderweg als het gekrakeel in het koninkrijk wat ze net achter zich hebben gelaten, losbarst. Ze vliegen ter hoogte van de Adriatische Zee als vicepremier Hugo de Jonge de wekelijkse persconferentie doet, omdat Rutte in Brussel bij de EU-top van regeringsleiders zit.

Hoe is dit in godsnaam mogelijk!

Prominent uit de coalitie
Politiek Den Haag volgt zoals altijd de livestream van de persconferentie. De Jonge krijgt een vraag over de vakantie van de koning. ,,Het is niet mijn dagelijks werk dat bij te houden’’, zegt hij zichtbaar ongemakkelijk. Freek Manche, plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst en belast met kwesties over het Koninklijk Huis, zegt desgevraagd niet van een vakantie van de koning te weten.

Op dat moment barst de bom in Den Haag. ,,Hoe is dit in godsnaam mogelijk’’, roept een prominent uit de coalitie vertwijfeld uit. In tientallen appgroepjes rond fracties en bewindslieden domineert verbijstering. Fractievoorzitters appen met hun Kamerleden die het woord voeren over het Koninklijk Huis. Het nieuws verspreidt zich als een olievlek.

Vliegtuigspotter
In de voorbereiding op de persconferentie heeft De Jonge kort met Freek Manche gesproken over mogelijk gedoe rond de vakantie van de koning. De aanleiding was een tweet van Menno Swart. Deze luchtvaartjournalist heeft een dagtaak aan het volgen van de PH-GOV. Hij tweet dagelijks over de vluchten van dit toestel, zeker als een koninklijk gezelschap aan boord zit, en volgt de Oranjes tegenwoordig ook bij staatsbezoeken.

Tussen Swart en de koninklijke familie is het niet louter liefde. Als de journalist in 2019 foutief een geluidsopname post waarop de stem van de koning als piloot van het regeringsvliegtuig te horen zou zijn, kan Willem-Alexander zich niet inhouden. In februari van dit jaar, aan het einde van zijn staatsbezoek aan Indonesi, kapittelt hij Swart bij het traditionele gesprek met meegereisde journalisten.

Na de tweet van vrijdag, gepost door Swart, ontstaat op sociale media een ongekende volkswoede. De Oranjes kunnen de nationale toorn meekrijgen op 10.000 meter hoogte. Ze hebben aan boord van het regeringstoestel beschikking over wifi.

In Den Haag zijn Tweede Kamerleden ter linkerzijde er snel bij als het om de Oranjes gaat. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zegt zich niet voor te kunnen stellen dat Rutte niet met de koning heeft gesproken over de vakantie. SP-Kamerlid Ronald van Raak zegt dat de koning ‘de geest van de tijd niet aanvoelt’. GroenLinks-leider Jesse Klaver twittert: ,,Als de koning nu op vakantie gaat, is dat echt een verkeerd signaal. We vragen mensen zoveel mogelijk thuis te blijven, dan helpen dit soort berichten niet.’’

Joost Sneller van D66 wil opheldering, CDA-Kamerlid Harry van der Molen klust in zijn keuken aan zijn marmoleumvloer als hij ziet dat zijn smartphone ontploft. Hij appt journalisten een tekst zonder de koning te noemen. ,,De coronaregels gelden voor iedereen. Het is onwenselijk als daar discussie over ontstaat. Het beeld dat nu ontstaat, roept bij vele mensen vragen op. Ik vraag de premier daarover helderheid te verschaffen.’’

Ook Tweede Kamerlid Bart Smals van de grootste regeringspartij VVD ontkomt er niet aan zich te distantiren: ,,Het zou niet mijn keuze zijn geweest’’, zegt hij wat omfloerst.

Er zit maar n ding op: terugkeren
Na de persconferentie voelt Hugo de Jonge zich zeer ongemakkelijk. De Rijksvoorlichtingsdienst ziet in dat er flinke trammelant op komst is. Aan het einde van de middag is er telefonisch contact met de koning.

Het besef daalt in dat zich hier een enorm publicitair ongeluk voltrekt. Er zit maar n ding op. Terugkeren. Waar de laatste vakantie in Griekenland werd ontsierd door een stommiteit, een foto met een Griekse restauranteigenaar ruim binnen 1,5 meter, was het excuus snel gemaakt.

Maar excuses kunnen er niet van af, in dit geval. Koninklijk chagrijn? Om kwart voor negen stuurt de RVD een persbericht de wereld in. Geen excuses, Willem-Alexander en Mxima kondigen aan huiswaarts te keren vanwege reacties die ‘heftig’ zijn. ,,We zullen onze vakantie afbreken’’, belooft het paar.

quote:
Hoe kun je de hele week praten over hoe je met gedragsverandering moet omgaan omtrent corona, en dan dit doen?
Bron in de coalitie
In de coalitie is ergernis over de fout die Rutte heeft gemaakt. ‘Hoe kun je de hele week praten over hoe je met gedragsverandering moet omgaan omtrent corona, en dan dit doen?’

Nog voordat het besluit wordt genomen om terug te gaan, is het regeringstoestel alweer opgestegen naar Nederland. Een empty leg, heet dat in luchtvaartkringen. De Oranjes leggen het stuk vanaf de luchthaven in Athene naar hun villa in de Peloponnesos doorgaans met een helikopter af, over de fraaie Golf van Egina. Amper een etmaal na hun aankomst in Griekenland, leggen ze dezelfde route terug naar huis af, in een geheel andere stemming.

Terug met KLM :P
Om meer kritiek voor te zijn, besluit de koning een KLM-lijnvlucht te nemen van Athene naar Schiphol. Ze stappen zaterdagavond aan het begin van de avond als laatste aan boord van vlucht KL1576, passagiers in economy class krijgen niets mee van het bijzondere gezelschap. Ze zien pas als ze op Schiphol naar de uitgang lopen door alle berichten op hun telefoon dat de koning en zijn gezin ook meevlogen.

Voor hen staat zaterdagavond een blauw busje gereed, om ze zo snel mogelijk naar paleis Huis ten Bosch te rijden. Een aantal journalisten bij de oprijlaan aan de bordeskant van het paleis heeft daar net na de landing van de KL1576 gezien dat de persoonlijke standaard van koning Willem-Alexander in top werd gehesen, de vlag die boven het paleis wappert als het staatshoofd in het land is. Drie kwartier later flitst het koninklijke gezelschap in het busje voorbij: de vrouwen met een mondkapje op, Willem-Alexander niet. Het chagrijn is van zijn gezicht af te lezen.

Hij is, nog geen 36 uur na zijn vertrek, thuis - na tot nu toe zijn grootste uitglijder in zijn koningschap.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ke-blamage~ac06d3f5/
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:21:02 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195721716


Daar is ie weer *O* *O*
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:21:02 #4
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_195721718
Korte vakantie
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
pi_195721733
En jij dacht: ik open er gewoon nog een topic over?
A303C808I909D
Iedere vrijdagavond een online muziek pubquiz!
www.pubpopquiz.nl
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:22:18 #6
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195721757
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:21 schreef Document1 het volgende:
En jij dacht: ik open er gewoon nog een topic over?
Gewoon ff reeksen, en kunnen wij nog even _O- _O-
pi_195722053
En het begon allemaal bij die kansloze vliegtuigspotter :')
  zondag 18 oktober 2020 @ 22:56:57 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_195722319
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:39 schreef feitcepsrep het volgende:
En het begon allemaal bij die kansloze vliegtuigspotter :')
Het begon allemaal bij de koning die zo graag op vakantie wou en totaal geen voeling heeft met het volk.
pi_195722321
Ik begrijp dat de klagers jaloers zijn door het feit dat zij zelf niet voldoende onderzoek hebben gedaan en daardoor geen herfstvakantie in Griekenland heeft geboekt?
So we just called him Fred too
pi_195722364
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:56 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het begon allemaal bij de koning die zo graag op vakantie wou en totaal geen voeling heeft met het volk.
Vliegtuigspotter gespot :')
pi_195722382
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:57 schreef Fred2 het volgende:
Ik begrijp dat de klagers jaloers zijn door het feit dat zij zelf niet voldoende onderzoek hebben gedaan en daardoor geen herfstvakantie in Griekenland heeft geboekt?
Wat ik ervan begrijp is dat frozen-assasin vliegtuigspotter is
  zondag 18 oktober 2020 @ 23:00:26 #12
432997 Ven1972
Man met humor
pi_195722396
Heeft een spotter dan de foto geklikt van het regeringsvliegtuig PH-GOV die afgelopen vrijdagmiddag opgestegen was om de vlucht vervolgen naar Athene?

Voor duidelijkheid kan een regeringsvliegtuig nooit getrackt worden door air trafficsoftware, dit is om de veiligheidsredenen door de overheid bepaald om de regering en het koninklijke huis te beschermen tegen terrorismeaanvallen.
Humor, serieus en vrolijk!
pi_195723059
De heen en terugreis was bijna langer dan de vakantie zelf _O-

Waarom horen we echt serieus weinig van hun?
Een wekelijks half uurtje zijn woorden op tv zal wel wat steun geven, heeft hij er de schijt aan ofzo?
Interessant he ?
  zondag 18 oktober 2020 @ 23:47:13 #14
308499 Dven
The Glory Of Bolk Is Forever
pi_195723084
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:56 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het begon allemaal bij de koning die zo graag op vakantie wou en totaal geen voeling heeft met het volk.
:')
Hetzelfde voetvolluk dat momenteel gewoon op vakantie mag gaan bedoel je?

Echt, zo verveeld zijn dat je hier al dagen om kan janken. Het zou je maar overkomen.
Leve de koe !!!
pi_195724029
Het is natuurlijk wel ontzettend dom om uitgerekend nu dat er net een lockdown is afgekondigd op vakantie te gaan :')

Maar aan de andere kant heb je altijd jaloerse patjepeers die lopen te janken over het koningshuis.
  maandag 19 oktober 2020 @ 03:21:51 #16
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195724048
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 22:56 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het begon allemaal bij de koning die zo graag op vakantie wou en totaal geen voeling heeft met het volk.
Het halve volk is op vakantie geweest, maar de koning mag niet?

:')
Resistance is futile.
  maandag 19 oktober 2020 @ 03:24:06 #17
277627 Seven.
We are Borg.
pi_195724060
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 23:44 schreef Zwolsboy het volgende:
De heen en terugreis was bijna langer dan de vakantie zelf _O-

Waarom horen we echt serieus weinig van hun?
Een wekelijks half uurtje zijn woorden op tv zal wel wat steun geven, heeft hij er de schijt aan ofzo?
Zou je je dan beter voelen?
Resistance is futile.
  maandag 19 oktober 2020 @ 07:40:29 #18
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_195724837
Haha, nog een topic?
Over de koning die “geen binding meer heeft met het volk” (joh echt :') ) en het volk zelf dat de herfstvakantie zit weg te hoesten in een hutje op de Veluwe. Wat een dramaaa!
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_195725030
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 03:16 schreef Gehrman het volgende:
Het is natuurlijk wel ontzettend dom om uitgerekend nu dat er net een lockdown is afgekondigd op vakantie te gaan :')

Maar aan de andere kant heb je altijd jaloerse patjepeers die lopen te janken over het koningshuis.
Ik heb niks met het koningshuis, maar zo heel dringend is dat advies om niet op vakantie te gaan niet. Op de site van de overheid staat bijvoorbeeld het advies om buiten de schoolvakanties te gaan als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties. Dat klinkt niet als "onder geen beding op vakantie gaan".

Als de koning dan naar Griekenland gaat, prima. Het aantal besmettingen in Griekenland is 'n stuk lager dan in Nederland.

Rutte blameert zich natuurlijk wel. Hij had kunnen weten dat er ophef over zou ontstaan.
pi_195725228
quote:
7s.gif Op maandag 19 oktober 2020 07:40 schreef Ringo het volgende:
Haha, nog een topic?
Over de koning die “geen binding meer heeft met het volk” (joh echt :') ) en het volk zelf dat de herfstvakantie zit weg te hoesten in een hutje op de Veluwe. Wat een dramaaa!
Ze gingen doen wat honderdduizenden Nederlanders de laatste maanden hebben gedaan, namelijk reizen naar een geel gedeelte van een Europees land. Veel meer binding kan je als vorst niet tonen met je onderdanen lijkt me? Als hij nou de Griekse overheid ter plaatse even een geel vlekje over zijn villa had laten tekenen in een verder oranje gebied, dan had ik deze hele tamtam wat beter kunnen duiden.

Nu krijg ik toch wel erg het gevoel dat al die (jonge) vakantiegangers, die corona mee hebben genomen vanaf hun vakantieadressen, en zo deze tweede golf hebben afgetrapt, lekker de ketel gaan zitten verwijten.

Gezien dat vorige slippertje met die ober de laatste keer, en alle persaandacht, zou dit vml de meest coronaproof vakantie van een Nederlands gezin dit jaar zijn geworden.

Ja, ik vind dat ze beter niet hadden kunnen gaan, maar nee ik vind deze hele shitstorm niet terecht.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 19 oktober 2020 @ 09:01:27 #21
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_195725418
quote:
10s.gif Op maandag 19 oktober 2020 03:21 schreef Seven. het volgende:

[..]

Het halve volk is op vakantie geweest, maar de koning mag niet?

:')
Natuurlijk mag hij wel. Maar als koning heb je nou eenmaal een bepaalde positie in samenleving. Als Rutte lekker op vakantie was gegaan dan was de shit ook uitgebroken.

Ik vind het allemaal wel wat overtrokken maar het was gewoon niet slim...
  maandag 19 oktober 2020 @ 10:12:20 #22
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_195726094
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 09:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

Natuurlijk mag hij wel. Maar als koning heb je nou eenmaal een bepaalde positie in samenleving. Als Rutte lekker op vakantie was gegaan dan was de shit ook uitgebroken.
Het voordeel van koning-zijn is dat je niet persoonlijk door het stof hoeft, daar heb je de premier voor. Je bent alleen je vakantie kwijt, dat is natuurlijk wel een beetje lullig.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_195726292
Hoevaak is willy wel niet op vakantie naar extreem dure luxe locaties?

Kan hij dat serieus niet 1 keer missen.
Interessant he ?
  maandag 19 oktober 2020 @ 11:02:10 #24
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195726701
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:26 schreef Zwolsboy het volgende:
Hoevaak is willy wel niet op vakantie naar extreem dure luxe locaties?

Kan hij dat serieus niet 1 keer missen.
Het was 7 weken geleden dat hij voor het laatst op vakantie was :')
In Griekenland :')
  maandag 19 oktober 2020 @ 15:29:43 #25
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_195730633
quote:
Een vervelend en vies incident deze morgen op Huis ten Bosch. Willem-Alexander heeft de voorgevel van zijn eigen paleis volledig besmeurd met poep. Premier Mark Rutte heeft wat uit te leggen.
Bron
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_195733771
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 09:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Natuurlijk mag hij wel. Maar als koning heb je nou eenmaal een bepaalde positie in samenleving. Als Rutte lekker op vakantie was gegaan dan was de shit ook uitgebroken.

Ik vind het allemaal wel wat overtrokken maar het was gewoon niet slim...
Wat ga je er tegen doen? Zijn uitkering stopzetten? :W
  maandag 19 oktober 2020 @ 19:41:49 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195734822
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 18:44 schreef weetjewel5 het volgende:
Wat ga je er tegen doen? Zijn uitkering stopzetten? :W
Heel simpel, het volk waar hij op neer kijkt maar wel nodig heeft en zijn geld van krijgt tegen hem opzetten
Gelukkig heeft hij zelf de eerste grote stap gezet door flink negatieve beeldvorming :')
De rest doen wij wel als hij zo door gaat })
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')