abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199783260
Stelling: Ayuso moet mee naar Tokyo.
pi_199783513
Ja, ik vergeet telkens hoe jong hij nog is, dat is wel een puntje van verschil met Pidcock inderdaad. De nummer 10 al bijna op 2 minuten, wat een verschillen ook weer in deze etappe.

Onze vriend Pira heeft nog wat moeite met de omschakeling naar Europe geloof ik, de tijdrit gisteren was het ook niet helemaal.
Demain, on roule
  Moderator maandag 7 juni 2021 @ 15:47:20 #178
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199784203
Mindere dag van Henok. Koersen in de regen blijft een probleem.

Zo te zien blijft het de komende dagen slecht weer, erg jammer.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_199789666
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 14:19 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Het is inderdaad goed vergelijkbaar met Pidcock vorig jaar. Maar een eerstejaars die zo wint op bestelling, dat heb ik nog niet veel vaker gezien. Het duurt ook nog een paar maanden voordat hij 19 kaarsjes uitblaast. En dan moeten de lange beklimmingen, waar hij echt van houdt, nog komen. De race is vijf dagen oud en hij is eigenlijk al voorbij. Zijn tijdrit gisteren was ook wonderbaarlijk, in de wetenschap dat zijn zadel het begaf na een paar meter en hij dus de facto op een fiets reed van een paar maten te klein.

We zullen het nooit weten (misschien kan Strava ons helpen), maar ik ben cht benieuwd waar de tijd van Ayuso op de Passerino zou eindigen in vergelijking met Bernal en Landa in de afgelopen Giro.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 09:49:28 #180
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_199792271
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 15:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mindere dag van Henok. Koersen in de regen blijft een probleem.
Pijnlijk. En jammerlijk vooral.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 12:19:21 #181
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199793897
twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199796689
Ayuso is nu ook al in een natte afdaling aan het imponeren, waar gaat dit heen? DSM rijdt met nog een paar kilometer aan kop Als ze Ayuso naar de streep rijden zitten ze alsnog dik in de shit, geen slimme jongens. De aanval van Henri kan niet uitblijven, zou je zeggen. Of dat met zijn explosiviteit gaat lukken is een ander verhaal, maar toch. Mocht het voor Garofoli zijn, dan hebben ze een kans. Ayuso heeft Verre en Baroncini nog in steun.
pi_199796862
Alos Charrin met een late uitval, samen met T. Johannessen, die het haalt. Colpack wilde blijkbaar de sprint winnen met Baroncini en met een beetje pech verliest Ayuso hierdoor nog een seconde of twee (+ boni op Johannessen). Zal niet veel uitmaken, verder.
pi_199805818
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 21:16 schreef Koffieplanter het volgende:
Vanaf morgen, met Brenner, Piccolo, Tiberi, Ponomar, Vacek. En William Junior Le Cerf. Er doet nog een interessante Rus mee hier, zijn naam is Egor Igoshev van Lokosphinx. Hij is net een maand 17, doet niet heel veel mee bij de grote jongens, maar wist in een direct duel wel Vacek en Piccolo te kloppen in Liberazione di Massa.

Deze Rus is inmiddels 18 en best wel een fenomeen. Moest alleen nipt de grote Firsanov voorlaten in Sochi, dan ben je een topper.

  woensdag 9 juni 2021 @ 15:44:33 #185
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199807586
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 12:52 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Deze Rus is inmiddels 18 en best wel een fenomeen. Moest alleen nipt de grote Firsanov voorlaten in Sochi, dan ben je een topper.

[ afbeelding ]
Igoshev en Schegolkov zijn 2 nieuwe Lokosphinx fenomenen die ver gaan komen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_199808469
De rest is weer gedegradeerd, moedergods. Sterk optreden van eerstejaars Piganzoli andermaal.
pi_199808920
Zat zelf in de prachtige zon, dus het live spektakel heb ik moet missen, maar afgaande op de commentaren, de beelden voor zover beschikbaar en de live ticker was het weer ongekend. Wat ook wel af te lezen viel uit de verschillen. We zitten inmiddels toch op een punt dat het nog dominanter is dan Pidcock. Op zeven kilometer van de streep begon hij eraan en de enige die kon volgen was Pea. Op vijf kilometer is Ayuso ng een keer gegaan, hij wilde dus echt de rit. Toen ging het voor Pea te hard en was het een kwestie van uitbouwen, uitbouwen en uitbouwen. Dat is goed gelukt, getuige het feit dat Pea de enige is die binnen de minuut kon blijven. Vandenabeele, Gloag en T. Johannessen op 1:15, niet mis. Dat Pea zo lang kon volgen en nog binnenschot is gebleven is mooi nieuws. De transitie, het gebrek aan wedstrijden en de hele corona happening is voor de Colombiaanse ploegen niet makkelijk geweest. Tel daar de hectiek en de regen bij op en je komt collectief dat allemaal op 20 minuten staat. Allicht morgen eens proberen uit de vlucht. Verre bijzonder sterk op 1:55, ook pas tweedejaars. Lijkt een beetje op Gloag vorig jaar. Piganzoli reeds benoemd op negen, het zal me benieuwen welke ploeg daar over een paar jaar van gaat genieten. Niet Contador en Basso, want er zal wel weer een onduidelijke Wit-Rus moeten worden aangetrokken voor een hypothetische start aldaar. Hellemose ietwat tegenvallend, maar nog steeds wel solide.[ Bericht 3% gewijzigd door Koffieplanter op 09-06-2021 18:27:11 ]
pi_199820931
Alweer een overwinning voor het immer sympathieke Biesse Arvedi: Ciuccarelli vanuit de vlucht. In dat opzicht de meest logische naam van het stel, dit is hun klassementsrenner, voor zover je het dat kunt noemen. Ayuso is nauwelijks in de problemen gekomen (lees: niet), maar in de achtergrond is er wel het e.e.a. gaande. Voisard en Hellemose doen een zaakje. Die laatste kan morgen nog een aanval doen op het podium. Hellemose staat nog 40 seconden achter Vandenabeele en dat is op het oog doenbaar. Heb wel het vermoeden dat hij er dan al aan gaat moeten beginnen op de eerste keer Nevegal, die klim is op zichzelf niet bijzonder zwaar, namelijk.

Met het oog op l'Avenir kunnen we voorzichtig een Belgisch lijstje in gaan vullen, naar aanleiding van woorden van Vanthourenhout. Vandenabeele, Van Tricht en De Lie zijn min of meer zekerheidjes, dat was ook voor de Giro en de Vredeskoers duidelijk. Ze zullen, zo lijkt het, aangevuld gaan worden met Toon Clynhens, Lennert Van Eetvelt en Aaron Van der Beken. Geen slechte ploeg, van alles wat, maar ik zie nog steeds een probleem in de ploegentijdrit. Als je dat vergelijkt met, ik noem maar wat, de motoren van Groot-Britanni, is dat een wezenlijk verschil. Girobio n l'Avenir is voor een eerstejaars als De Lie misschien wat veel, maar hij lijkt me in het laatste geval gedoemd tot een volledige knechtenrol. Veel zal het ook niet uitmaken voor zijn profcontract, zelfs als hij nu een been verliest is hij gegarandeerd van een plekje bij de Lotto, als Waal.
pi_199830895
Ayuso valt op de kasseien, springt op zijn fiets, staat op het punt de aansluiting te maken en rijdt precies op dat moment lek. Spanning en sensatie
pi_199832685
Bij gebrek aan een poging van ver een tamelijk voorspelbaar einde aan de Girobio, hoewel er morgen nog een sprint(!)etappe op de planning staat. Alles op een zakdoek. Hellemose had of de benen niet, of hecht veel waarde aan zijn vijfde plek. Op basis van zijn poging op de slotklim vermoed ik het eerste. Hierdoor was het een komen en gaan van aanvallen in de laatste vijf kilometer, maar op die percentages moeilijk om weg te geraken. Derhalve een kwestie van mazzel en aarzeling elders. Dat resulteerde in een ritzege voor Voisard en, hoe kan het ook anders, een tweede plek voor Ayuso in de sprint. Verder zullen er niet veel verschuivingen plaatsvinden. Toch heb ik iets gezien deze laatste dagen wat me opviel: tijdrijder Milesi is klimmersbenen gaan tonen. Zijn rit tegen de klok viel erg tegen, maar sindsdien 15e, 24e, 25e en vandaag 10e in de lastigste ritten. Voor een eerstejaars helemaal niet gek, maar als je meeneemt dat hij nog niet heel lang koerst, voetballer zijnde, is dit iets om in het oog te houden. Piganzoli andermaal behoorlijk.
pi_199833591
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 12:52 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Deze Rus is inmiddels 18 en best wel een fenomeen. Moest alleen nipt de grote Firsanov voorlaten in Sochi, dan ben je een topper.

[ afbeelding ]


Oi.
pi_199841888


Hij hep wel een paar puisten.
  Moderator vrijdag 11 juni 2021 @ 23:42:42 #193
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_199841983
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 23:35 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Hij hep wel een paar puisten.
twitter


Hij staat al onder supervisie van jouw grote vriend dokter Iigo.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_199852728
Het was me weer een weekje -en een beetje- wel. De sprintersploegen wisten het voor de derde keer voor elkaar te krijgen om het geen sprint te laten worden en zo won Healy, toch wel terecht, toch nog zijn rit vanuit de vlucht. Ritzege in l'Avenir, in de Isard en nu in de Girobio, hij is redelijk aan het sparen. Dat profcontract kan niet lang op zich laten wachten, steengoed renner. Hoole derde, toch wel een tegenvallende ronde van hem. Zijn tijdrit was relatief gezien niet zo best en vandaag is hij andermaal uit de wielen gekletst. In de achtergrond won Baroncini de sprint voor Van den Berg. Die eerste is toch wel de revelatie van de ronde geworden. Altijd aanwezig, maar voorheen nooit een grote vis. Tijdrit gewonnen, paar keer sterk gesprint en veel werk verzet voor Ayuso. Ik kan me voorstellen dat zijn telefoon de komende dagen en weken overuren gaat draaien.

Ayuso is, hoe kan het ook anders, eindwinnaar geworden. Sterker nog, op de tussensprints na eindwinnaar van alles. Er kunnen miljoenen superlatieven genoemd worden, maar eigenlijk waren zijn kunstjes allang bekend. Het zijn een mooie tien dagen van bevestiging geworden. Het erge is nog, hij heeft zijn sprint en explosiviteit eigenlijk nauwelijks gebruikt. Hij was gewoon de beste. Het enige vraagteken dat resteerde was zijn tijdrit en dat examen haalde hij met verve, zijn zadelprobleem in het oog genomen. Voor nu zal hij de voeten eventjes in de lucht gooien en weer opstappen op het Spaans kampioenschap. Zijn eerste race voor UAE zou aanvankelijk Burgos worden, maar dat is naar voren gehaald. Op 24 juni al zal hij met hen deelnemen aan de Appennino. Zijn resterende seizoen zal er vermoedelijk niet heel anders uitzien dan bij Colpack. Via Burgos naar het Italiaanse najaar minus Lombardije, is mijn voorspelling. De rest van de top acht zijn de namen die ik wel een beetje had verwacht en mijn sterrenverdeling zat er boenk op, hoera voor mij. Goed, op T. Johannessen na. Daar had ik eventjes niet de juiste diagnose gesteld haha. Dat iemand als Balmer en Charmig al in de derde rit hard viel was dan weer jammer. Voor velen is het nu werken richting l'Avenir en richting een profcontract. Vandenabeele heeft er reeds een op zak, voor de rest is het nog even afwachten. Tobias en Andreas zitten al in het systeem van Uno-X, maar ik kan me voorstellen dat er nog een andere ploeg gaat zijn die een poging waagt. De Colombianen kwamen helaas te laat op gang. De lange pauze heeft zijn tol geist. Toen het om de knikkers ging in de zwaarste rit van de ronde was het toch Pea die nog de meeste bedreiging vormde. De uitslag van Pira was te verwachten. Met zijn gigantische gebrek aan ervaring zou hij een heel rustige koers in de eerste helft nodig gehad moeten hebben om in het eindklassement een rol te spelen en het werd alles behalve dat. Hij was de allergrootste joker van de koers, maar heeft nog veel aspecten om aan te werken en dat is niet erg. Tot slot nog een erewoord voor Verre. Vooraf had ik een sterke knechtenrol in de bergen in gedachten, maar hij deed veel meer dan dat. Zijn progressie op de weg is het benoemen waard. Als voormalig mountainbiker maakt hij reuze sprongen.
  zondag 13 juni 2021 @ 13:16:42 #195
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_199863424


Is U23 kampioen geworden in Estland, hoezee!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 13 juni 2021 @ 13:28:37 #196
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199863542
quote:
0s.gif Op zondag 13 juni 2021 13:16 schreef Mani89 het volgende:
[ afbeelding ]

Is U23 kampioen geworden in Estland, hoezee!
Ik vind het ernstig dat ik dit binnen een seconde snap :') Erg Lauk.
pi_199865656
Proficiat Henri. Of heerst er vooral ontgoocheling omdat je n plek minder goed dan vorig jaar?
“Er is geen sprake van teleurstelling. Vooraf droomde ik stiekem van winst, maar met het podium zou ik ook tevreden zijn. De eindzege zat er niet. Winnaar Juan Ayuso was niet te kloppen.”

Er was niks te beginnen tegen de Spanjaard?
“Neen. Hij won drie ritten en alle klassementen. Bergop reed hij weg wanneer hij wou. Echt bijzonder wat hij liet zien. Vorig jaar stak Tom Pidcock er met kop en schouders boven uit, maar Ayuso was bij momenten nog straffer dan Pidcock. Zeker omdat hij nog maar 18 jaar is. Een zoveelste fenomeen.”

Als in de trend van Evenepoel en Pogacar bedoel je?
“Zijn suprematie deed denken aan Evenepoel, toen die achttien was, al heeft Remco nooit bij de beloften gekoerst. Evenepoel reed toen ook weg wanneer hij wou. Ayuso maakt vooral het verschil met snedige tempoversnellingen. Hij is zo een echte Spaanse pocketklimmer. In de koninginnenrit naar Lago di Campo Moro bleven we met vijf over, maar bleef hij slag om slinger demarreren tot we n voor n moesten lossen. Een fenomeen en een sympathieke kerel ook.”

Hij is twee jaar jonger dan jou. Maak je je dan zorgen?
“Neen. Ayuso kan nu al meteen mee bij de profs. Hij wordt vanaf maandag ook prof bij UAE. Zijn eerste grote koers wordt de Klasikoa San Sebastian. Het zou mij niet verbazen dat hij mee doet met de besten.”

“Ik ben eerder een gestage groeier. Ik merk dat ik opnieuw een stap vooruit heb gezet. De koninginnenrit eindige boven de 2.000 meter. Het was leuk om vast te stellen dat ik niet inzakte en mijn tempo kan aanhouden. Dat is alweer iets om verder op te bouwen. Ik had wel graag een rit gewonnen. Op de voorlaatste dag heb ik het geprobeerd, maar strandde op vijf seconden van de winnaar.”

Wat brengen de komende maanden voor jou?
“Mijn eerstvolgende koers wordt het BK bij de profs in Waregem. De ploeg had het gevraagd en ik wil het proberen. Ik zal er zo goed mogelijk mijn ploegmaten Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder proberen helpen. Tiesj ken ik al lang. Hij is een goeie vriend van mijn broer. Na het BK rijd ik de Tour de l’Ain bij de profs. Nadien probeer ik te scoren in het beloftencircuit met de Ronde van Valle d’Aosta en de Tour de l’Avenir.”

Bestaat de kans dat jij de opvolger van Mauri Vansevenant wordt door als klimmer meteen mooie uitslagen te rijden bij de profs?
“Ik zou graag hetzelfde proberen doen als Mauri, maar dat wordt niet gemakkelijk. Ik heb dit jaar al bij de profs meegedaan in de Wielerweek Coppi & Bartali en de Tour of the Alps. Ik trok er goed mijn streng, maar meedoen voor de prijzen is toch nog wat anders. Ik wil geen stappen overslaan.”

Keer je volgend jaar terug naar de baby-Giro voor een derde podiumplek op rij en zo Marco Pantani te evenaren?
“Neen, dit is mijn laatste seizoen bij de beloften. Volgend jaar werk ik een volledig seizoen af bij de profs.”

De echte Giro dan?
“Ook niet. Het is in 2022 nog niet de bedoeling dat ik een grote ronde zal rijden. Het zou al leuk zijn mocht ik kunnen proeven van rittenkoersen van een week op WorldTour-niveau. Zoals ik al zei: alles op zijn tijd.”

Is er nog iets opmerkelijk dat we moeten onthouden van de Baby-Giro?
“Ook Lennert Van Eetvelt reed een zeer knappe ronde. Hij is een jaar jonger dan mij, maar eindigde toch al zestiende. Straf, als je weet dat het eigenlijk nog maar zijn eerste echte koers van het seizoen was. Zeker zijn tijdrit was erg sterk: vijfde, zelfs drie plaatsen beter dan Ayuso.” “Verder mag je ook de nummer twee uit het eindklassement zeker niet vergeten: de Noor Tobias Halland Johannessen. Een ex-mountainbiker. Zijn tweelingbroer Anders eindigde ook nog achtste. Misschien worden ze wel de opvolgers van de broers Yates?
pi_199869927
Wat interessante resultaatjes vanuit de juniorenhoek. Antonio Morgado, het fenomeen uit Portugal, heeft dit weekend de Albario in Galicia gewonnen door een proloog van <3 kilometer te domineren en uiteindelijk met 14 seconden voorsprong op #1 te eindigen. Dat houdt in dat 1). Samuel Fernandez en Samuel Fernandez, die het Spaanse juniorencircuit behoorlijk de baas zijn, er voor geen meter aan te pas zijn gekomen tegen deze gozer en 2). dat ik denk dat Morgado vanaf 24 juni ook mee gaat doen in Besaya, de belangrijkste juniorenwedstrijd op de Spaanse kalender en een van de grootste in het continentale circuit. Per Strand Hagenes is dan weer voor tweede keer op rij Noors kampioen geworden. Jumbo heeft vorig jaar reeds een tip ontvangen en die herhaal ik met genoegen: nemen die gozer. Tot slot nog een laatste blikvanger, zijnde Max Poole. Een globaal teken van leven van zijn kant. Hij heeft dit weekend de Tour of Yorkshire gewonnen, hoezee. Het is o-zo moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen momenteel liggen. In Itali zijn ze al een hele poos bezig, Spanje en Frankrijk pikken het langzaam op en ook in landen zoals Belgi en Duitsland is licht aan het eind van de tunnel. Er is alleen n land waar niet echt grip op te krijgen is en dat is het Verenigd Koninkrijk. Als je corona weg zou denken zou ik voor het seizoen gezegd hebben dat Max Poole dit jaar de beste junior zou gaan worden, maar of dat actueel ook zo is, wie zal het zeggen. De Britten kwamen al nergens, nu helemaal niet. Daar moet snel verandering in komen.
pi_199910060
Mooie tweestrijd aan de gang op het NK tijdrijden beloften tussen Tim en Mick van Dijke: http://www.cyclingonline.info/data/2816-Beloften.htm

Topfavoriet Hoole stelt nogal teleur.

Bijzonder dat Mick van Dijke veel mee mag met de profploeg maar zijn tweelingbroer eigenlijk nooit. Nu kan hij eens laten zien of hij even goed is.
Demain, on roule
pi_199910215
1. Mick van Dijke
2. Tim van Dijke
3. Marijn van den Berg

Hoole heel teleurstellend pas 9e.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')