abonnement Unibet Coolblue
  maandag 12 oktober 2020 @ 20:45:09 #276
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195595881
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:37 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Als een renner er geen kut van kan en essentiële dingen mist om te winnen is het toch de logica zelve dat hij, zeg maar, niet wint?
Nee joh.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 12 oktober 2020 @ 20:46:05 #277
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195595897
quote:
1s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:44 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hij had wel weer gelijk over Chisnall :{
Ik moest zo hard lachen gister, iedereen wist dat die tweede pijl op dubbel 9 aan de binnenkant zou belanden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_195596466
Wachtend op de beknopte voorbeschouwing...
  Redactie Sport / Supervogel maandag 12 oktober 2020 @ 21:25:05 #279
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_195596791
Morgen weer coronatestuitslagspanning?
  Moderator maandag 12 oktober 2020 @ 21:27:16 #280
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195596853
quote:
14s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:25 schreef Pino112 het volgende:
Morgen weer coronatestuitslagspanning?
De giro kennende halen ze waarschijnlijk de positief geteste renners uit koers tijdens de neutralisatie.
pi_195597021
quote:
10s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:27 schreef Momo het volgende:

[..]

De giro kennende halen ze waarschijnlijk de positief geteste renners uit koers tijdens de neutralisatie.
Giro kennende horen we over 4 weken dat het hele peloton positief was tijdens de start op Sicilië.
pi_195597124
quote:
14s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:25 schreef Pino112 het volgende:
Morgen weer coronatestuitslagspanning?
Ik begreep dat de resultaten er vanavond al zijn.
sig verwijderd door FA
  maandag 12 oktober 2020 @ 22:09:44 #283
102912 crv
Screwed up
pi_195598052
quote:
10s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:27 schreef Momo het volgende:

[..]

De giro kennende halen ze waarschijnlijk de positief geteste renners uit koers tijdens de neutralisatie.
Door een bidon voor hun fits te gooien ?
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 13 oktober 2020 @ 11:50:25 #284
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195606172
quote:
14s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:25 schreef Pino112 het volgende:
Morgen weer coronatestuitslagspanning?
nogal ja :o
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_195606294
Beterschap Kruijswijk.

https://nos.nl/collectie/(...)positieve-coronatest

Steven Kruijswijk is positief getest op het coronavirus. De Nederlandse wielrenner moet daarom de Giro d'Italia verlaten. Kruijswijk stond na negen etappes elfde in het algemeen klassement.

Kruijswijk, die geen klachten had, ontving zijn positieve test dinsdagochtend voor de start van de tiende etappe. "Ik kan niet geloven dat ik het heb", valt te lezen in een verklaring van zijn team Jumbo-Visma. De kopman van de Nederlandse formatie noemt het een grote teleurstelling. "Het is jammer dat ik op deze manier de Giro moet verlaten."
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 13 oktober 2020 @ 14:08:41 #286
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_195609324
Jumbo Visma :')
pi_195861967
https://www.hpdetijd.nl/c(...)re_code=mV9DCaZ2ypnv
quote:
Wilco Kelderman en de onvermijdelijke winst van een vermijdelijk verlies - HP/De Tijd
Geschreven door: Frank Heinen
8-11 minutes


Wilco Kelderman werd derde in de Giro d'Italia. Frank Heinen: "Dat hij niet won, lag uiteindelijk het meest aan de kracht van de tegenstand dan aan de eigen tactiek. Toch had Wilco Kelderman de Giro van 2020 kunnen winnen."

Geen mens zo alleen als een wielrenner, tussen de vorige en de volgende berg, terwijl linksboven hem op het scherm de teller oploopt.

Weer een seconde, en weer één, en nog drie. Bomen die geen beschutting bieden, asfalt dat aan je wielen zuigt en nergens toeschouwers.

Donderdag 22 oktober 2020 won Wilco Kelderman de roze trui, maar verloor hij de Giro d'Italia. Het gebeurde niet in de beklimming van de Stelvio, maar in de afdaling. Op één heel specifiek moment. Iedereen zag het. De auto van de ploegleiding, de auto van waaruit hij bemoedigende woorden had verwacht trok op, liet hem achter in het heden en scheurde naar voren, waar de toekomst reed.

Wilco Kelderman hield het bij een eenvoudig wegwerpgebaar. Daarna kwam het tellertje linksboven pas goed op stoom. Achteraf was het misschien een ingreep van de Italiaanse regisseur, die alvast voorsorteerde op het onvermijdelijke: de instorting van Wilco Kelderman.

Er viel niets meer aan te doen. Kelderman hees zichzelf naar de top, wrong zich uit en haalde roze. Twaalf seconden had hij nog over, op twee renners die duidelijk zijn meerdere waren geweest. Blij-beteuterd stond hij even later op het podium: hoe iets waar je zo lang over hebt gefantaseerd er in werkelijkheid zo totaal anders uitziet. Een zege met alle kenmerken van een dramatische nederlaag. 4-0 winnen, maar op doelsaldo tweede worden. Een boterham met oude kaas en appelstroop eten, en dat dan al je vingers kleverig worden.

Keldermans gelaat oogde nog net wat bleker onder dat obsceen roze roze. Het was de grauwige kleur van iemand die geen watt meer in zijn benen heeft, en die opziet tegen de avond als een VWO6'er tegen het feestelijke etentje ter ere van zijn achttiende verjaardag, denkend aan het Centraal Schriftelijk Wiskunde van morgen, waarvoor hij niets heeft geleerd. Het lijkt me verdraaid lastig proosten met iemand die van je wegrijdt.

Wilco Kelderman werd, voor een woord of zeshonderd, zoon van conceptueel kunstenares Wannapijn Kelderman - Grantholt en Hans-Joris Kelderman, vertegenwoordiger in schoensmeer en lange vingers

Ik ken Wilco Kelderman niet. Toen hij me voor het eerst opviel, in een Giro net na de Middeleeuwen, besloot ik dat ik iemand die ik niet kende iedere gewenste achtergrond kon geven. Zo werd Wilco Kelderman, voor een woord of zeshonderd, zoon van conceptueel kunstenares Wannapijn Kelderman - Grantholt en Hans-Joris Kelderman, vertegenwoordiger in schoensmeer en lange vingers. Diezelfde avond ontving ik een bericht van Bram Tankink, die destijds ook in die Giro reed. Het was een foto van Kelderman, aan het diner, vermoeid gezicht, haar in de war. Hij lachte. In zijn hand hield hij twee lange vingers.

Sindsdien gun ik Wilco Kelderman alles - en meer nog dan dat. Het is vreemd hoe dat werkt in je hoofd: zijn eeuwige pech lijkt onrechtvaardiger dankzij al het talent dat er met die pech verloren dreigt te gaan. Een renner met weinig talent wordt over het algemeen minder beklaagd als hij voor de zoveelste keer valt, terwijl: die heeft dubbel pech. Én vallen én geen talent dat maakt dat elke val een omissie van het lot lijkt, maar in plaats daarvan een soort verdiende loon voor aangeboren incompetentie. Met elke volgende Kelderman-schuiver schoof iedereen die van wielrennen houdt een beetje mee. Wilco Kelderman werd die vermeend geniale zanger uit een vriendengroep die op elke karaokeavond net zo lang wacht tot het juiste nummer voorbijkomt dat op een gegeven moment het licht aangaat.

Aan talent kun je niets doen. Je kunt er hoogstens niets mee doen. Maar dan nog héb je het. Je wordt ermee geboren, zoals met een moedervlek op je neus. Wie geboren wordt met talent om te fietsen en vervolgens gaat fietsen, fietst vaak net wat harder dan de rest. Dat is meegenomen. Vaak wordt vergeten dat op de bagagedrager van dat talent ook de verantwoordelijkheid zit om die aanleg tot de laatste druppel uit te persen. Soms kan het idee van die verantwoordelijkheid zwaarder wegen dan het talent je lichter doet trappen. En als het lot dan ook nog eens in het nadeel waait, kom je op een gegeven moment nauwelijks nog vooruit. Of het enorme talent dat bij Wilco Kelderman al van kinds af aan in dunne straaltjes van hem afliep hem vooruit hielp, of juist tegenwerkte, is lang onduidelijk gebleven.

Altijd als Wilco Kelderman voor de camera verscheen, moest er iets uitgelegd worden dat onmogelijk uit te leggen viel. Hoe kon hij, met zijn talent, zijn stijl, zijn zijn in hemelsnaam lossen/vallen/afhaken/knecht spelen? Altijd waren er achterstanden die moesten worden ingelopen, trajecten die langzaam moesten worden opgebouwd, verklaringen die dienden te worden gezocht. Een loopbaan als een gemeen oplopend tussenstuk tussen twee bergen, zonder hulp. Wat gebeurde er met al dat talent, dat dan wel in hem zat, maar dat in feite toch ons allemáál toebehoorde? Werd het wel nuttig besteed? Kon er geen valcursus worden ingericht, kon Emile Ratelband hem niet een middagje over hete kolen laten fietsen om zijn zelfvertrouwen te laten harden als vochtig cement in de zon? En met ieder interview, met iedere nieuwe val, met iedere breuk en revalidatie, met ieder nieuw verwachtingspatroon (dat leek op het vorige) werd de geestelijke weerstand van Wilco Kelderman een beetje verder uitgerekt, als een elastiek.

Op donderdag 22 oktober, in de afdaling van de Stelvio, was het moment dat dat elastiek terugschoot, precies op het moment waarop de ploegauto Wilco Kelderman achterliet. De ploeg die altijd zo gepreoccupeerd is met een prachtige toekomst leek even vergeten dat het heden minstens zo veel belofte in zich droeg.

Een renner met weinig talent wordt over het algemeen minder beklaagd als hij voor de zoveelste keer valt, terwijl: die heeft dubbel pech

Even leek Wilco Keldermans geestelastiek voorgoed gebroken, maar al gauw begon het rekken weer van voor af aan. Het deed me, qua veerkracht, denken aan Wile E. Coyote die in een ravijn lazert, tachtig meter naar beneden, in een ondiep plasje terecht komt, met zijn kop op de bodem terechtkomt en in één moeite door omhoog springt, tachtig meter de lucht in en zijn achtervolging op Roadrunner vervolgt.

Het was onvoorstelbaar. Maar het was wel te laat.

Hoe je het ook wendt of keert: Wilco Kelderman was niet de beste renner in de Giro van 2020. Er was zelfs vermoedelijk geen enkele etappe waarin hij de beste was, al leek het een paar keer niet veel te schelen. Op de beslissende en meest zichtbare momenten was hij zelfs duidelijk minder sterk dan een ploeggenoot, wat problematisch is, maar niet fataal hoeft te zijn - de wielergeschiedenis zit vol met kopmannen-met-stiekem-sterkere-knechten. En dat hij niet won, lag uiteindelijk het meest aan de kracht van de tegenstand dan aan de eigen tactiek. En tóch. Toch had Wilco Kelderman de Giro van 2020 kunnen winnen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken geeft het eindklassement van een grote ronde lang niet altijd de precieze verhoudingen van de krachten van de renners weer. Geloof, steun, strategisch aangewende gulheid, tactisch inzicht, doortastendheid, een heldere hiërarchie, flexibiliteit en geluk spelen allemaal een rol en kunnen stuk voor stuk doorslaggevend zijn. Ik geloof niet dat Kelderman met hulp van Hindley geen tijd had verloren. Ik geloof ook niet dat Hart niet harder had gereden als hij Hindley niet aan zijn wiel had gehad. Ik geloof wel dat je hard moet zijn in topsport, tot het moment aanbreekt dat zachtheid tot een beter resultaat leidt. De leer van de logica gaf Sunweb donderdag gelijk, de leer van de empathie kreeg het zondag. Moraal in het wielrennen bestaat niet, tot het je live op tv, tussen de vorige berg en de volgende, onherroepelijk in de schoenen zakt.

Ooit komt Wilco Kelderman nog eens vooraan in een grote ronde, daar ben ik sinds deze Giro volkomen van overtuigd. En ook dan zal hij op een zeker moment alleen komen te zitten. En dan zal hij het halen, omdat-ie nooit meer allener zal zijn dan hij was op donderdag 22 oktober 2020, ergens tussen de vorige en de volgende berg.
Citius, Altius, Fortius.
pi_195862425
quote:
Het lijkt me héél sterk dat Kelderman ooit een grote ronde gaat winnen. Dit was zijn kans. Niet gegrepen, vooral omdat hij het niveau niet heeft van een grote-ronde-winnaar.

Wat hij wél is, is een zeer degelijke subtopper. Vanaf 2013 achtereenvolgens 56, 41, 69, 47, 48, 74, 162 en 13 (zal nog wat dalen, naar ~20) op de CQ Ranking. Dat is een consistentie die weinigen laten zien.
  maandag 26 oktober 2020 @ 10:51:47 #289
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_195862538
quote:
"Dat hij niet won, lag uiteindelijk het meest aan de kracht van de tegenstand dan aan de eigen tactiek. Toch had Wilco Kelderman de Giro van 2020 kunnen winnen."

Niet mee eens, hij was gewoon zelf niet sterk genoeg.
  Moderator maandag 26 oktober 2020 @ 10:55:47 #290
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_195862582
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:51 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

"Dat hij niet won, lag uiteindelijk het meest aan de kracht van de tegenstand dan aan de eigen tactiek. Toch had Wilco Kelderman de Giro van 2020 kunnen winnen."

Niet mee eens, hij was gewoon zelf niet sterk genoeg.
Dat zegt hij toch ook. De tegenstander was beter maar toch had hij de Giro kunnen winnen.
  maandag 26 oktober 2020 @ 10:58:01 #291
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_195862626
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:55 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch ook. De tegenstander was beter maar toch had hij de Giro kunnen winnen.
Ik zou het wat directer opgeschreven willen zien worden. Kelderman was te zwak. Klaar. Het is voor mn gevoel niet alsof Tao of Hindley bijzondere prestaties neer hebben gezet.
  maandag 26 oktober 2020 @ 11:37:00 #292
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_195863304
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:58 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ik zou het wat directer opgeschreven willen zien worden. Kelderman was te zwak. Klaar. Het is voor mn gevoel niet alsof Tao of Hindley bijzondere prestaties neer hebben gezet.
Kelderman was in de eerste twee weken heel goed. Achteraf had ie toen misschien meer z'n slag moeten slaan, donderdag en zaterdag was een kwestie van consolideren. Het is wel vaker zo dat een renner die in de laatste week van een grote ronde niet de beste klimmer is toch wint. Contador in de Giro van 2015 bijvoorbeeld of Dumoulin in 2017 natuurlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door hhh38 op 26-10-2020 11:43:06 ]
pi_195863411
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:58 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ik zou het wat directer opgeschreven willen zien worden. Kelderman was te zwak. Klaar. Het is voor mn gevoel niet alsof Tao of Hindley bijzondere prestaties neer hebben gezet.
Zo zou jij het als journalist formuleren als een Nederlandse renner het podium van een grote ronde haalt ja?
pi_195864570
Heinen is toch romanticus/schrijver/columnist en geen journalist?
  maandag 26 oktober 2020 @ 12:47:58 #295
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195864631
Ik ben vooral blij voor Kelderman dat ie eens echt bevestigd. Denk dat de motivatie enorm toeneemt als hij ziet dat ie zo dicht bij was.
  maandag 26 oktober 2020 @ 12:50:53 #296
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195864668
quote:
Vanaf volgend jaar knechten voor Superman en Buchmann, en anders niks.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 26 oktober 2020 @ 13:17:49 #297
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_195865012
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 12:44 schreef TargaFlorio het volgende:
Heinen is toch romanticus/schrijver/columnist en geen journalist?
Dat is correct en tevens juist. Sportjournalisten zijn trouwens bijna altijd 'fans with typewriters'.
pi_195876738
  dinsdag 27 oktober 2020 @ 07:15:18 #300
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_195877885
Dat dachten we allemaal, gexien p zijn lossen in de ontsnapping de vorige rit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')