abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195142562
:? Waar begint jouw netwerk, en hoe groot is het geworden?quote:
'Grote problemen bij digitale beveiliging Amsterdams waterbedrijf Waternet' Het is volgens medewerkers van het bedrijf, die uit veiligheid anoniem wilden blijven, niet de vraag "of, maar wanneer" de beveiliging voor grote problemen gaat zorgen. "De grap wordt soms gemaakt dat je dan heel Amsterdam onder water kunt zetten", aldus een bron bij FTM.

De IT'ers beschrijven dat (voor)genomen maatregelen om de veiligheid op orde te krijgen, vaak door managers weer worden teruggedraaid uit het oogpunt van het "gebruiksgemak" van medewerkers.
:{ ....

quote:
Als de spoorsector geen maatregelen neemt om haar computersystemen beter te beveiligen, dan kunnen cybercriminelen mogelijk inbreken in dit Europese beveiligingssysteem. Daarvoor waarschuwt adviseur Spoorwegbeveiliging Wim Coenraad van ingenieursbureau Movares. “Een trein een verkeerde movement authority geven zal niet snel lukken, maar het treinverkeer stilleggen is zeker niet ondenkbaar”, zegt de spoorexpert.
:{ ...

quote:
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is zaterdag getroffen door een aanval met ransomware. Hierdoor is het gebruik van het interne systeem beperkt en kan e-mail niet gebruikt worden.

Essentiële informatie die hulpdiensten nodig hebben is nog wel beschikbaar, meldt de VNOG zondag. De veiligheid is volgens de organisatie niet in het geding. De VNOG is een samenwerking tussen 22 gemeenten.

Het is nog niet duidelijk hoe de systemen van de VNOG geraakt konden worden door de ransomware. Hoewel het gebruik van de interne systemen is beperkt, werken de meldingssystemen zoals P2000 en C2000 nog wel.

Cybercriminelen proberen met ransomware (gijzelsoftware) bestanden op computers en binnen netwerken te vergrendelen. Via een boodschap wordt aan de gebruikers vervolgens gemeld dat ze zijn gehackt en dat ze een sleutel kunnen invoeren om alles te herstellen. Voor deze sleutel moet vaak veel geld worden betaald.

De VNOG is met specialisten en organisaties, onder wie het Nationaal Cyber Security Centrum en de politie, aan het uitzoeken of de aanvallers toegang hebben gekregen tot de data en wat de precieze gevolgen zijn. "We zetten alles op alles om te zorgen dat alle systemen zo spoedig mogelijk weer veilig kunnen werken", aldus de VNOG.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de situatie precies gaat duren bij de Veiligheidsregio. Ook is niet bekend wie de aanvallers zijn.
:{ ... niemand van ons heeft echt nog zicht op waar zijn/haar netwerk begint en waar het eindigt, omdat dat in een gemiddeld huishouden ook niet meer bij te houden is.

:{ Op zich niet erg, zolang je verwachtingen redelijk voldoen aan de werkelijkheid.

:{w In de meeste gevallen ben je redelijk in staat om dat zelf te beoordelen, maar in de laatste 20 jaar is er een onterecht vertrouwen geslopen in de toepassingen die je in de winkel koopt en die meepraten op jouw netwerk thuis.

:{w Een TV-box, philips HUE lampen, mobiele telefoons, Xbox en playstations, zonnepanelen op je dak, TOON, verlichting, verwarming, camera-systemen, inbraakalarm-systemen, energie-verbruiksmeters, ik vergeet er vast nog wel wat.

:@ Nu hebben al die dingen functies en mogelijkheden van zichzelf, die je nooit gebruikt of zal gebruiken, en als je ze met elkaar laat praten, dan vermenigvuldigen die mogelijkheden zichzelf ineens tot in het bijna oneindige,.... en dat is een probleem.

:{w Niet mijn probleem kun je nu denken, en dat mag.... maar een gewaarschuwd FOK!ker leest ff verder.

-O- Je kunt ieder van die apparaten zo perfect mogelijk hebben ingesteld als je maar kunt, en dan nog zijn er vragen die eraan gesteld kunnen worden waar hij niet op bedacht is, en waarbij hij terugvalt op het standaard-antwoord "prima" .... op vragen waarbij je dat liever helemaal niet zou willen.

:{ Dat probleem zit dieper dan je denkt, en bestaat al een tijdje, maar omdat niemand er verantwoording voor wil nemen doet iedereen alsof het er niet is, het zit 'm er kort gezegd in, dat de huidige betaalde toepassingen vaak gebaseerd zijn op een oudere gratis versie... en dat die oude gratis versie nooit bedoeld is geweest voor waar de gemene luie bedrijven ze voor zijn gaan gebruiken.

:') Daar hebben de mensen die de oude gratis versies hadden gemaakt lang alleen maar om gegrinnikt, en gunden ze graag alle winst en belasting en zorgen over die centen.

:{ .... toen ontdekte er iemand dat als ergens dus een nieuw apparaat staat,.. dat op de nieuwe manier is "beveiligd" ..... de oude versie eronder doodleuk zegt "nee hoor", .... ik ben gemaakt om onbeveiligd voor iedereen die het wil mee te spelen.

-O- ... daar ging hun kerst-bonus.

:( We stappen naar de rechter, dachten ze... en eisen dat de openbare basis verboden gebied wordt, en ons eigendom.

:N .... nope zei de rechter.

:( Kut! ... zeiden de luie gemene bedrijven toen.

c_/ Toen gingen ze koffie drinken, en besloten dat als het eenmaal misgaat, ze gewoon in hun policy verwijzen naar de verantwoording die de oorspronkelijke makers van de basis van hun crappy shit, oorspronkelijk bij de eindgebruiker zelf hadden neergelegd.

:') ... die zou immers toch nooit door iemand echt gelezen worden.

:|W ...... dat gaat dus een keer goed mis, ... en dat lijkt niet meer ver weg.

^O^ Tip: Kijk eens goed om je heen in je router thuis aan welke machines je allemaal verbinding hebt gegeven met het internet, en kijk niet niet wat je je router vertelt dat jij vind dat die dingen wel of niet mogen..... maar draai het proces gewoon even om.

*O* Ga zelf die machines 1 voor 1 af, en ga HUN vragen, wat ze bereid zijn om JOU (...en online dus ook MIJ) te bieden hebben aan mogelijkheden.

*) ..... dan zul je nergens last van hebben als het eenmaal zover is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Oversight op 19-09-2020 09:24:40 ]
◢◤
pi_195142590
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 september 2020 08:56 schreef Oversight het volgende:
:? Waar begint jouw netwerk, en hoe groot is het geworden?

[ afbeelding ]
[..]

:{ ....
[..]

:{ ...
[..]

:{ ...

*O* Ga zelf die machines 1 voor 1 af, en ga HUN vragen, wat ze bereid zijn om JOU (...en online dus ook MIJ) te bieden hebben aan mogelijkheden.

*) ..... dan zul je nergens last van hebben als het eenmaal zover is.
Hoe ?
pi_195142611
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:02 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Hoe ?
:{w stekkers eruit, en vanaf de basis alles verbieden.

:{ en dan 1 voor 1 dingen gaan goedvinden nadat je precies weet waar je ja tegen zegt.
◢◤
pi_195142654
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:05 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w stekkers eruit, en vanaf de basis alles verbieden.

:{ en dan 1 voor 1 dingen gaan goedvinden nadat je precies weet waar je ja tegen zegt.
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:02 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Hoe ?
pi_195142680
Camera
Zonnepanelen
Slimme meter
2 smart tv
2 laptops
2 tablet
5 telefoons
Tja begin er maar aan
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_195142686
quote:
-O- waar je dat niet zelf kunt, en dat kunnen de meesten niet, zul je moeten zoeken naar iemand die het voor je kan, en moet je dan weer vertrouwen op de kennis en kunde van die persoon.

:{w Geen zorgen, bij de meeste mensen zal niet zomaar ineens het licht uitgaan, of de kachel op koud, maar als die mogelijkheid bestaat,... doordat er iemand ergens in Timboektoe op een knopje drukt....

:@ ... dan wil je een goeie backup van wat belangrijk is, en dat je hart-long machine niet stopt als ie denkt dat het ineens 1970 is, of dat de elektrische cover van het zwembad in de achtertuin dichtschuift terwijl je kinderen er nog in zitten, ... omdat iemand in Timboektoe dubbel-klikte.
◢◤
pi_195142705
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:14 schreef halfway het volgende:
Camera
Zonnepanelen
Slimme meter
2 smart tv
2 laptops
2 tablet
5 telefoons
Tja begin er maar aan
:{w De oplossing is eigenlijk best voor de hand liggend, haal alles waarvan je ECHT niet wilt dat er dingen gebeuren die je niet weet.... OFFLINE.

:{w Laat ze alleen online zolang jij dat zelf wilt, en bepaalt.

:{ En eis dat je je eigen logbestanden mag kunnen lezen van de apparaten die op jouw router online gaan, mag dat niet dan wordt je genaaid.

:') Lees ze dan ook af en toe even , of blader er doorheen of alles lijkt te kloppen, afwijking zie je snel genoeg, die vallen immers altijd op.

:o Vooral van mijn camera en "slimme meter" zou ik graag zeker willen weten wat ie allemaal staat te vertellen, en tegen wie, en onder welke voorwaarden, en welke opties er nog meer zijn om dat te vragen aan die camera, enz enz... maar erger nog, welke rechten mag hij UITDELEN ?

B-) Ga er vanuit dat alles open staat, tot jij zeker weet dat dat niet (meer) zo is.

[ Bericht 6% gewijzigd door Oversight op 19-09-2020 09:40:55 ]
◢◤
pi_195143363
Je wil machines vragen gaan stellen? Straks ben jij ook nog de uitverkorene die ons naar de 13e kolonie zal brengen.
You are a transgenda.
Whoever is doing memes of me, God is watching.
pi_195143490
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:17 schreef Oversight het volgende:

[...]

:{ En eis dat je je eigen logbestanden mag kunnen lezen van de apparaten die op jouw router online gaan, mag dat niet dan wordt je genaaid.

[...]
En voor de mensen die over minder IT-kennis beschikken: hoe werkt zoiets en waar begin je?
  zaterdag 19 september 2020 @ 10:54:49 #10
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195143544
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:15 schreef Oversight het volgende:

[..]

-O- waar je dat niet zelf kunt, en dat kunnen de meesten niet, zul je moeten zoeken naar iemand die het voor je kan, en moet je dan weer vertrouwen op de kennis en kunde van die persoon.

:{w Geen zorgen, bij de meeste mensen zal niet zomaar ineens het licht uitgaan, of de kachel op koud, maar als die mogelijkheid bestaat,... doordat er iemand ergens in Timboektoe op een knopje drukt....

:@ ... dan wil je een goeie backup van wat belangrijk is, en dat je hart-long machine niet stopt als ie denkt dat het ineens 1970 is, of dat de elektrische cover van het zwembad in de achtertuin dichtschuift terwijl je kinderen er nog in zitten, ... omdat iemand in Timboektoe dubbel-klikte.
Het probleem bij waternet is meer een management zaak. Directeuren die blijkbaar niet willen luisteren of geen interesse hebben in hun IT beveiliging. Dat gaat opgelost worden vaak als er pas iets ernstigs mis gaat. En backup als iemand bij me komt met een probleem vraag ik er niet eens meer naar of die er is.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195147025
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 10:31 schreef K.Indertent het volgende:
Je wil machines vragen gaan stellen? Straks ben jij ook nog de uitverkorene die ons naar de 13e kolonie zal brengen.
:') Ik niet zelf, hoewel ik een aardig mondje machine spreek.

:D maar je kunt een machine vragen stellen door hem met een andere die jij wel kunt besturen te laten praten.
◢◤
pi_195147058
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 10:47 schreef Ylaesias het volgende:

[..]

En voor de mensen die over minder IT-kennis beschikken: hoe werkt zoiets en waar begin je?
:{ Rigoreus de stekkers eruit, en opnieuw beginnen, er is geen zachte heelmeester, maar met wat tijd en geduld is er WEL een waterdichte beveiliging mogelijk, je zult je er alleen even in moeten verdiepen, en dat is VEEL minder eng en moeilijk dan het lijkt.

:{w Realiseer je goed dat als JIJ ergens toestemming voor geeft in je thuisrouter, ... dat meestel betekent dat je nog voor 100 andere dingen toestemming geeft die je niet weet, simpelweg omdat die samengaan met wat jij goed wil vinden, of zelf een nivo hoger dan dat.

^O^ google en youtube zijn hele goeie startpunten voor basisinformatie, en alles wat je daar niet kunt vinden kun je hier altijd even vragen, samen weten we erg veel.

[ Bericht 13% gewijzigd door Oversight op 19-09-2020 15:27:49 ]
◢◤
pi_195147099
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 10:54 schreef Megumi het volgende:

[..]

Het probleem bij waternet is meer een management zaak. Directeuren die blijkbaar niet willen luisteren of geen interesse hebben in hun IT beveiliging. Dat gaat opgelost worden vaak als er pas iets ernstigs mis gaat. En backup als iemand bij me komt met een probleem vraag ik er niet eens meer naar of die er is.
:{w Nog los van details over waternet of spoorwegen of veiligheidsregio, als zij zien aankomen dat ze op het punt staan om te vallen, en i geval van de veiligheidsregio daar al voorbij zijn, dan gaat het niet eens meer om de details, maar om de procedures erachter.

:{ Als de beveiliging wordt verlaagd vanwege gebruikersgemak, .... dan maak je het gebruikers makkelijker, ook die gebruikers die je niet zag aankomen.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 15:28:46 #14
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195147128
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 15:25 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w Nog los van details over waternet of spoorwegen of veiligheidsregio, als zij zien aankomen dat ze op het punt staan om te vallen, en i geval van de veiligheidsregio daar al voorbij zijn, dan gaat het niet eens meer om de details, maar om de procedures erachter.

:{ Als de beveiliging wordt verlaagd vanwege gebruikersgemak, .... dan maak je het gebruikers makkelijker, ook die gebruikers die je niet zag aankomen.
Ik zelf maak me daar niet zo druk meer om. En verdien er zelfs een beetje geld aan zo af en toe.

En binnen een meer politiek geheel doen velen dat want we blijven op de luitjes stemmen die dit ook maar goed vinden. :P Als het om overheidssystemen gaat.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195147468
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 15:28 schreef Megumi het volgende:

[..]

Ik zelf maak me daar niet zo druk meer om. En verdien er zelfs een beetje geld aan zo af en toe.
:D kan ik je niet kwalijk nemen.
quote:
En binnen een meer politiek geheel doen velen dat want we blijven op de luitjes stemmen die dit ook maar goed vinden.
:P Als het om overheidssystemen gaat.
:') Ik heb het van heel dichtbij zien gebeuren, de procedure is prima, op papier klopt alles.

:{ Pakket van eisen en wensen + budget = haalbaar.

:D Pakket van eisen en wensen + budget, - vergadering over aanpassing voor gemak, - ontwerpen van aanpassing, + controle beveiliging na aanpassing, + meerkosten implicatie aanpassing voor gemak, + controle op functionaliteit die dan overblijft maar niet meer aan eisen voldoet X aantal vergadering daarover ...

:|W Hoe hebben we het ooit zover laten komen?

_O- Pentagon-wars is er niets bij.


◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 16:01:07 #16
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195147498
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 15:57 schreef Oversight het volgende:

[..]

:D kan ik je niet kwalijk nemen.
[..]

:') Ik heb het van heel dichtbij zien gebeuren, de procedure is prima, op papier klopt alles.

:{ Pakket van eisen en wensen + budget = haalbaar.
Daar gaat het juist fout om mee te beginnen. Achteraf komen ambtenaren en dergelijke met extra wensen die niet op papier stonden en gaat de kassa bij de spaghetti code schrijver weer rinkelen en is het budget weer overschreden. Althans bij de overheid?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195147523
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:01 schreef Megumi het volgende:

[..]

Daar gaat het juist fout om mee te beginnen. Achteraf komen ambtenaren en dergelijke met extra wensen die niet op papier stonden en gaat de kassa bij de spaghetti code schrijver weer rinkelen en is het budget weer overschreden. Althans bij de overheid?
:') ... en dat gebeurt dan ook uitsluitend bij de overheid, en scholen die toch niets anders hebben en wel mee moeten met de updates.

_O- In een bedrijf, ( of zelfs bij je vrouw of vriendin ) ... kom je hier niet mee weg...
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 16:04:57 #18
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195147541
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:03 schreef Oversight het volgende:
_O- In een bedrijf, ... kom je hier niet mee weg...
Ook daar zijn uitzonderingen wel op. Maar die post ik niet in een openbaar kader.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195147708
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:04 schreef Megumi het volgende:

[..]

Ook daar zijn uitzonderingen wel op. Maar die post ik niet in een openbaar kader.
:D Verstandig.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 16:24:03 #20
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195147730
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:22 schreef Oversight het volgende:

[..]

:D Verstandig.
Eerder bekend als geheimhoudingsplicht. Maar wellicht een paar jaar voor me dood ga ik wellicht nog wat tikken over ICT en dergelijke. Tot dan is BOFH wel iets in die richting wat je kan lezen. Als voorbeeld wat er mis kan gaan ICT in combinatie met een klootzak in de leiding. :P
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195147814
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:24 schreef Megumi het volgende:

BOFH
^O^ Toch is juist die opstelling vaak de enige die nodig is om de boel draaiend en dicht te houden, maar dan bedoel ik het type BOFH dat poep heeft aan gebruikers en uitsluitend van zijn netwerk houdt.

;) Het grootste probleem in ICT zit vaak tussen de monitor en de rugleuning van de stoel, als je dat kunt verwijderen heb je 99% opgelost, en tijd om die 1% goed te regelen
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 16:31:45 #22
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195147832
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:29 schreef Oversight het volgende:

[..]

^O^ Toch is juist die opstelling vaak de enige die nodig is om de boel draaiend en dicht te houden, maar dan bedoel ik het type BOFH dat poep heeft aan gebruikers en uitsluitend van zijn netwerk houdt.
Toch niet helemaal juist denk ik want zonder gebruikers heeft een netwerk natuurlijk ook geen nut. En daar laat ik het maar bij.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195148050
Gaan wij nu allemaal dood?
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_195148217
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:46 schreef HSG het volgende:
Gaan wij nu allemaal dood?
:Y

:{w ... nou .. niet nu.. maar wel ooit.
◢◤
pi_195148266
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:31 schreef Megumi het volgende:

[..]

Toch niet helemaal juist denk ik want zonder gebruikers heeft een netwerk natuurlijk ook geen nut. En daar laat ik het maar bij.
:') ... netwerk blij, of gebruikers blij, beide moet je niet eens willen.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 17:04:38 #26
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195148316
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:01 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') ... netwerk blij, of gebruikers blij, beide moet je niet eens willen.
Het zal wel moeten natuurlijk. Want zonder een blij netwerk met blije gebruikers ben je denk ik snel werkeloos denk ik (en werken met blije mensen lijkt me ook een stuk leuker?) ook als een soort van BOFH en dan laat ik andere systemen die aan een netwerk hangen er maar nog even buiten. _O- Is dit nu een valkuil geworden sorry dan Oversight?

[ Bericht 4% gewijzigd door Megumi op 19-09-2020 17:15:17 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195148557
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:58 schreef Oversight het volgende:

[..]

:Y

:{w ... nou .. niet nu.. maar wel ooit.
:{ Maar wat als de machines ons straks gaan vervangen.

:') Mensen die denk dat dit niet gaat gebeuren.

:? De vraag is wel wat wij hiertegen kunnen doen?

:( Een grote volksopstand?

:( Terug naar de middeleeuwen?

8)7 Om gek van te worden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  zaterdag 19 september 2020 @ 17:26:59 #28
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195148681
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:19 schreef HSG het volgende:

[..]

:{ Maar wat als de machines ons straks gaan vervangen.

:') Mensen die denk dat dit niet gaat gebeuren.

:? De vraag is wel wat wij hiertegen kunnen doen?

:( Een grote volksopstand?

:( Terug naar de middeleeuwen?

8)7 Om gek van te worden.
:{ Maar wat als de machines ons straks gaan vervangen.
Op zich als machines gevaarlijk werk en klote werk overnemen niks mis mee.

:') Mensen die denk dat dit niet gaat gebeuren.
Dat is niet denken dat gebeurt al. Wel grappig in Japan betalen robots daarom bijvoorbeeld sociale premies.

:? De vraag is wel wat wij hiertegen kunnen doen?
Binnen de huidige politieke systemen op termijn weinig.

:( Een grote volksopstand?
Ook los van computers en machines is een volksopstand zo af en toe normaal. En dan laat ik woorden als oorlog, ondergang er maar ven buiten.

:( Terug naar de middeleeuwen?
Lijkt me lastig zie iemand uit de middeleeuwen niet snel een kerncentrale bedienen om een meltdown te voorkomen bijvoorbeeld?
8)7 Om gek van te worden.
Denk om je zelf en je bloeddruk?

[ Bericht 2% gewijzigd door Megumi op 19-09-2020 17:32:40 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195148748
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:19 schreef HSG het volgende:

[..]

:{ Maar wat als de machines ons straks gaan vervangen.

:') Mensen die denk dat dit niet gaat gebeuren.

:? De vraag is wel wat wij hiertegen kunnen doen?

:( Een grote volksopstand?

:( Terug naar de middeleeuwen?

8)7 Om gek van te worden.
:{w We kunnen nu nog ingrijpen, maar dan moeten we het rap samen eens worden en da's utopie natuurlijk, als we dat konden hadden we het immers al gedaan.

:{ Nederland verbiedt bijvoorbeeld de Nederlandse providers om thepiratebay.org bereikbaar te laten zijn.

:') Het is dus niet verboden om op die site te zijn, maar van Nederland mag je er niet via Nederlandse providers terechtkomen.

-O- Zolang we maatregelen nemen die uitsluitend tot het tuinhekje gelden gaan we er niet komen.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 17:36:43 #30
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195148875
quote:
0s.gif [b]Op zaterdag 19 september 2020 17:30 schreef [url=https://forum.fok.nl/user/profile/191
[..]

:{w We kunnen nu nog ingrijpen, maar dan moeten we het rap samen eens worden en da's utopie natuurlijk, als we dat konden hadden we het immers al gedaan.
Ik maak me daar minder zorgen over eigenlijk als zaken echt rampzalig worden dan was er tot op heden voldoende animo zelfs tussen vijanden onderling om er wat aan te doen en enorm veel middelen te mobiliseren. WO2 is daar een mooi voorbeeld van al was de prijs hoog.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195148933
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:30 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w We kunnen nu nog ingrijpen, maar dan moeten we het rap samen eens worden en da's utopie natuurlijk, als we dat konden hadden we het immers al gedaan.

:{ Nederland verbiedt bijvoorbeeld de Nederlandse providers om thepiratebay.org bereikbaar te laten zijn.

:') Het is dus niet verboden om op die site te zijn, maar van Nederland mag je er niet via Nederlandse providers terechtkomen.

-O- Zolang we maatregelen nemen die uitsluitend tot het tuinhekje gelden gaan we er niet komen.
;( Nee dat mensen samen eens worden zie ik niet gebeuren gezien de verschillende meningen die mensen hebben...op macro en micro niveau.

:@ Dat is aan de ene kant wel goed natuurlijk want dan hou je ruimte voor een (gezonde) discussie.

:N Maar aan de andere kant kan het heel belemmerend zijn. Het gaat tenslotte om het beperken van anderen.

:{w Het blijft een ingewikkelde materie.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  zaterdag 19 september 2020 @ 17:44:50 #32
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195149025
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:39 schreef HSG het volgende:

[..]

;( Nee dat mensen samen eens worden zie ik niet gebeuren gezien de verschillende meningen die mensen hebben...op macro en micro niveau.

:@ Dat is aan de ene kant wel goed natuurlijk want dan hou je ruimte voor een (gezonde) discussie.

:N Maar aan de andere kant kan het heel belemmerend zijn. Het gaat tenslotte om het beperken van anderen.

:{w Het blijft een ingewikkelde materie.
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:30 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w We kunnen nu nog ingrijpen, maar dan moeten we het rap samen eens worden en da's utopie natuurlijk, als we dat konden hadden we het immers al gedaan.

:{ Nederland verbiedt bijvoorbeeld de Nederlandse providers om thepiratebay.org bereikbaar te laten zijn.

:') Het is dus niet verboden om op die site te zijn, maar van Nederland mag je er niet via Nederlandse providers terechtkomen.

-O- Zolang we maatregelen nemen die uitsluitend tot het tuinhekje gelden gaan we er niet komen.
Op zich hebben we zeker binnen de EU niks te klagen eigenlijk binnen een meer historisch perspectief. +/-70 jaar geen grote oorlogen meer uniek voor Europa. En door de bank genomen voor veel mensen geen honger en armoede meer. Op een schaal dat mensen met lepel de vuilnisbakken leeg schraapte.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zaterdag 19 september 2020 @ 17:49:50 #33
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195149129
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:30 schreef Oversight het volgende:
:{ Nederland verbiedt bijvoorbeeld de Nederlandse providers om thepiratebay.org bereikbaar te laten zijn.
? Niemand houd me tegen om daar te kijken? En heb tot nu toe geen boete en dergelijke? En zit bij Ziggo? Leve de rechterlijke macht en de democratie en vrijheid in Nederland. *O* *O* *O* w/ w/ w/

[ Bericht 4% gewijzigd door Megumi op 19-09-2020 18:03:56 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195149786
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:39 schreef HSG het volgende:

:N Maar aan de andere kant kan het heel belemmerend zijn. Het gaat tenslotte om het beperken van anderen.
:') In feite gaat het niet om beperken wat anderen doen, want daar kun je aan verdienen, maar beperken dat ze ook doen wat jij doet, ... en daar hebben we het internet niet voor gemaakt toen we het maakten.
quote:
:{w Het blijft een ingewikkelde materie.
;) Ook daar niet eens, alles is van iedereen totdat je de stekker eruit trekt, wat je dan overhoudt is van jou, simpel zat.
◢◤
pi_195149999
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:44 schreef Megumi het volgende:

+/-70 jaar geen grote oorlogen meer uniek voor Europa.
:X

;( ... klopt, oorlog doen we niet meer, nu noemen we het "preventief noodzakelijk geweld", regime-change, en "vrijheid brengen".

:D Al die kindjes kunnen straks de bij knopjes, we zijn ze aan het bouwen.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:18:54 #36
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195150062
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:16 schreef Oversight het volgende:

[..]

:X

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

;( ... klopt, oorlog doen we niet meer, nu noemen we het "preventief noodzakelijk geweld", regime-change, en "vrijheid brengen".

:D Al die kindjes kunnen bij knopjes.

Dit zijn lokale oorlogen ook erg maar geen WO2. En heeft meer te maken met de val van het Oostblok en dergelijke.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195150093
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:18 schreef Megumi het volgende:

[..]

Dit zijn lokale oorlogen ook erg maar geen WO2.
:{w Daar merken de dode en ouderloze kindjes niets van, maar ze zijn wel boos dat heul hun klei-hut in stukjes ligt.
◢◤
pi_195150138
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:

[..]

? Niemand houd me tegen om daar te kijken? En heb tot nu toe geen boete en dergelijke? En zit bij Ziggo? Leve de rechterlijke macht en de democratie en vrijheid in Nederland. *O* *O* *O* w/ w/ w/
:{w als je je VPN uitzet, en rechtstreeks aan ziggo om thepiratebay vraagt krijg je zoiets:

quote:
Op 12 januari 2018 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat we de website van The Pirate Bay ontoegankelijk moeten maken voor onze klanten. In het vonnis staan IP-adressen en (sub)domeinen die we moeten blokkeren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:23:27 #39
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195150149
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:20 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w Daar merken de dode en ouderloze kindjes niets van, maar ze zijn wel boos dat heul hun klei-hut in stukjes ligt.
Tja vroeger zocht men een leuk grasveldje uit en ging men daar vechten. Tegenwoordig is oorlog iets uitgebreider en verdienen landen als Nederland daar een hoop geld aan. :')
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195150159
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:23 schreef Megumi het volgende:

[..]

Tja vroeger zocht men een leuk grasveldje uit en ging men daar vechten. Tegenwoordig is oorlog iets uitgebreider en verdienen landen als Nederland daar een hoop geld aan. :')
:{w niet landen, maar bedrijven,

;) maar da's een andere discussie
◢◤
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:25:47 #41
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195150194
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:24 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w niet landen, maar bedrijven,

;) maar da's een andere discussie
Landen voeren oorlog en bedrijven verkopen vervolgens met toestemming van die landen legaal wapens je snapt er niks van. Zelfs derde wereld landen vinden het maken en kopen van wapens belangrijker dan de medische voorzieningen van het volk bijvoorbeeld. Pakistan en India zijn met hun atoomwapens en die laatste zelfs met een ruimtevaart programma daar een uitstekend voorbeeld van. En Pakistan is met het ontwikkelen van hun atoom programma geholpen zelfs door Nederland!

Maar begrijp dat jij dat een andere discussie en off topic vind wellicht. ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door Megumi op 19-09-2020 18:37:28 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  Moderator zaterdag 19 september 2020 @ 18:55:03 #42
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195150681
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:09 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') In feite gaat het niet om beperken wat anderen doen, want daar kun je aan verdienen, maar beperken dat ze ook doen wat jij doet, ... en daar hebben we het internet niet voor gemaakt toen we het maakten.
[..]

;) Ook daar niet eens, alles is van iedereen totdat je de stekker eruit trekt, wat je dan overhoudt is van jou, simpel zat.
Het lijkt mij uitermate onwaarschijnlijk dat jij betrokken bent geweest bij het maken van het internet.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 19 september 2020 @ 19:18:24 #43
492719 K.Indertent
Why are you geh?
pi_195151058
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 15:18 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Ik niet zelf, hoewel ik een aardig mondje machine spreek.

:D maar je kunt een machine vragen stellen door hem met een andere die jij wel kunt besturen te laten praten.
Cylon gespot.

[ Bericht % gewijzigd door yvonne op 20-09-2020 12:01:22 ]
You are a transgenda.
Whoever is doing memes of me, God is watching.
pi_195151345
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 18:55 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Het lijkt mij uitermate onwaarschijnlijk dat jij betrokken bent geweest bij het maken van het internet.
:{w dan heb je weer iets geleerd vandaag.
◢◤
  Moderator zaterdag 19 september 2020 @ 19:40:23 #45
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195151361
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:39 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w dan heb je weer iets geleerd vandaag.
Niet echt. Jouw bewering heeft voor mij geen enkele waarde, namelijk.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195151362
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:18 schreef K.Indertent het volgende:

[..]

Cylon gespot.
:D Exterminate!
◢◤
pi_195151394
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:40 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Niet echt. Jouw bewering heeft voor mij geen enkele waarde, namelijk.
:') waarom begin je er dan over, heb je als blauwe niets beters te doen hier, is dit het voorbeeld dat je graag wilt stellen ?
◢◤
  Moderator zaterdag 19 september 2020 @ 19:44:39 #48
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195151430
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:42 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') waarom begin je er dan over, heb je als blauwe niets beters te doen hier, is dit het voorbeeld dat je graag wilt stellen ?
Jij beweert iets om jezelf een bepaalde status aan te meten tegenover mensen die vrij weinig kennis van zaken hebben. Ik heb grote twijfel aan jouw beweringen vooral omdat ik wel weet waar het over gaat in deze.

Ik ben geen mod hier op DIG, overigens, en als mod ben ik ook gewoon user die mag posten wat hij denkt.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195151479
Geen idee wat er in dit topic staat want die emoji voor de zin leest fucking irritant dus ik begin er niet eens aan.
  zaterdag 19 september 2020 @ 19:51:44 #50
492719 K.Indertent
Why are you geh?
pi_195151543
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:40 schreef Oversight het volgende:

[..]

:D Exterminate!
Masters of manipulation, will do anything to confuse you. 🤔
You are a transgenda.
Whoever is doing memes of me, God is watching.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')