Het groene feest is niet veel goedkoper.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:36 schreef Puddington het volgende:
Dijkhoff mag dan wel voor zijn, ik denk dat z'n mening snel keert als-ie ziet wat het prijskaartje is.
Vast niet, het is blijkbaar onderdeel van de rechtse ideologie. Althans een rationele keuze is het zeker niet en toch duikt het in die hoek keer op keer weer op (en dan vaak gecombineerd met een afkeer van windmolens die op subsidie zouden draaien, heerlijk ironisch).quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:36 schreef Puddington het volgende:
Dijkhoff mag dan wel voor zijn, ik denk dat z'n mening snel keert als-ie ziet wat het prijskaartje is.
Werkelijk?quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:38 schreef hollandia02 het volgende:
[..]
Het groene feest is niet veel goedkoper.
Mwoah, kernenergie zie je ook steeds meer aan de linkerkant geaccepteerd worden. Feit blijft dat het gewoon reteduur is om zo'n centrale te plaatsen, en ik denk niet dat Dijkhoff (en de VVD in het algemeen) bereid is dat op te hoesten. Dan liever aanmodderen met fossiele brandstoffen. Los daarvan dat Dijkhoff wel vaker dit soort proefballonnetjes op laat om ze daarna weg te laten zweven.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:39 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Vast niet, het is blijkbaar onderdeel van de rechtse ideologie. Althans een rationele keuze is het zeker niet en toch duikt het in die hoek keer op keer weer op (en dan vaak gecombineerd met een afkeer van windmolens die op subsidie zouden draaien, heerlijk ironisch).
Helaas ga je dan de klimaatdoelen niet redden. En per jaar is het afval 1m3.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:41 schreef phoenyx het volgende:
Co2 vrij maar die brut moet toch ergens onder de grond kwijt. Ben zelf meer voorstander van zonne-energie en gewoon veel windmolens (in de zee). En dat we wat meer met de getijden zouden doen maar ja
Oke ja ik weet niet wat 1 kubieke meter doet met de natuur maar ja. Dan halen we die maar niet, ik lees volgens mij zovaak nieuwsberichten dat landen bepaalde afspraken niet nakomen of niet halen en dan krijgen ze hulp uit een potje van de EU etc. Lijkt me beter maar goed ik weet er niet zoveel vanaf.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:43 schreef hollandia02 het volgende:
[..]
Helaas ga je dan de klimaatdoelen niet redden. En per jaar is het afval 1m3.
De business case voor kernenergie is momenteel moeilijk rond te krijgen ja. Maar dat geldt ook voor wind en zon, en daar heeft men het ook rond weten te krijgen dmv subsidies.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:40 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Werkelijk?
Heb jij wel een goed beeld van wat een beetje kerncentrale kost en hoe lang het duurt om zo'n ding te bouwen?
En het fatsoenlijk winbare uranium is binnen enkele decennia uitgeput. Deze technologie is ergens in de jaren zeventig blijven hangen...quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:43 schreef hollandia02 het volgende:
[..]
Helaas ga je dan de klimaatdoelen niet redden. En per jaar is het afval 1m3.
In kernenergie hebben we zonder veel succes al vele miljarden gestopt...quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:49 schreef Heph844 het volgende:
[..]
De business case voor kernenergie is momenteel moeilijk rond te krijgen ja. Maar dat geldt ook voor wind en zon, en daar heeft men het ook rond weten te krijgen dmv subsidies.
Kosten doen er toe natuurlijk, maar dan moet je wel één lijn trekken over alle energiebronnen.
Je beseft je dat wind op zee momenteel zonder subsidie wordt gerealiseerd?quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:49 schreef Heph844 het volgende:
[..]
De business case voor kernenergie is momenteel moeilijk rond te krijgen ja. Maar dat geldt ook voor wind en zon, en daar heeft men het ook rond weten te krijgen dmv subsidies.
Kosten doen er toe natuurlijk, maar dan moet je wel één lijn trekken over alle energiebronnen.
Hoe bedoel je zonder succes? Kernenergie heeft een gigantische hoeveelheid energie opgeleverd, met nauwelijks co2-uitstoot.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:50 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
In kernenergie hebben we zonder veel succes al vele miljarden gestopt...
Zoek voor de gein eens op het zeer succesvolle Kernwasserwunderland in Kalkar.
Dat is het persbericht ja. De werkelijkheid is dat een derde van de kosten (de infrastructuur om de stroom naar land te halen) door de overheid gedragen wordt.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:51 schreef Hanca het volgende:
[..]
Je beseft je dat wind op zee momenteel zonder subsidie wordt gerealiseerd?
Je vergeet Blauwe Energie, dat zou gewoon 15% van de wereldwijde energiebehoefte kunnen leveren: https://www.technischweek(...)g%20kunnen%20voldoen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:56 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Hoe bedoel je zonder succes? Kernenergie heeft een gigantische hoeveelheid energie opgeleverd, met nauwelijks co2-uitstoot.
We moeten gewoon realistisch zijn, het totale energieverbruik gaat met tientallen procenten stijgen de komende decennia. Als je dan het rekensommetje gaat maken, ontkom je niet aan ongemakkelijke keuzes.
Tuurlijk, iedereen zou het liefste willen dat we dat met zon en wind zouden kunnen opvangen. En dus zonder 'besmette' oplossingen als biomassa, waterkracht en kernenergie. Maar dat is een sprookje. Ik vind dat het de milieubeweging sterk te verwijten is dat het dit sprookje in stand houdt.
Dat bieden ze ook aan voor kernenergie, ook daar wordt het energienetwerk naar de centrale gewoon door de overheid neergelegd. Dat is namelijk een overheidstaak, het energienet is gelukkig in publieke handen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:59 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Dat is het persbericht ja. De werkelijkheid is dat een derde van de kosten (de infrastructuur om de stroom naar land te halen) door de overheid gedragen wordt.
Als je zo'n deal aanbiedt voor kernenergie, krijg je daar heus ook 'subsidieloze' aanbieders voor
Helemaal voor om dit te benutten hoor. Zoals we ook windenergie op zee en grootschalige zonne-energie moeten benutten. En biomassa. En kernenergie. En zelfs dan wordt het een gigantische uitdaging om fossiel terug te dringen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:59 schreef Hanca het volgende:
[..]
Je vergeet Blauwe Energie, dat zou gewoon 15% van de wereldwijde energiebehoefte kunnen leveren: https://www.technischweek(...)g%20kunnen%20voldoen.
Wat mij betreft is een keuze tegen kernenergie een keuze voor het importeren van energie uit landen met enorme waterkrachtcentrales. Waarom zouden we zelfvoorzienend moeten zijn, een land zonder waterkrachtcentrales is gewoon niet zo geschikt om grootschalig energie op te wekken.quote:Op vrijdag 18 september 2020 19:07 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Iedereen wil graag een groen waterstofnetwerk, dat gevoed wordt met 100% zon, wind en zout-zoet. Het is alleen bij lánge na niet haalbaar. Een keuze tegen kernenergie is een keuze vóór fossiel. Dat wordt alleen zelden toegegeven
Een keuze voor kernenergie is weggegooid geld op lange termijn.quote:Op vrijdag 18 september 2020 19:07 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Helemaal voor om dit te benutten hoor. Zoals we ook windenergie op zee en grootschalige zonne-energie moeten benutten. En biomassa. En kernenergie. En zelfs dan wordt het een gigantische uitdaging om fossiel terug te dringen.
Dat is een beetje mijn punt, je hebt alle middelen nodig om een deuk in een pakje boter te slaan. Kernenergie is een bewezen en uitontwikkelde technologie. Als je aan de tegenstanders vraagt hoe ze dán aan de klimaatdoelstellingen willen voldoen krijg je vaak droomdenken retour.
Iedereen wil graag een groen waterstofnetwerk, dat gevoed wordt met 100% zon, wind en zout-zoet. Het is alleen bij lánge na niet haalbaar. Een keuze tegen kernenergie is een keuze vóór fossiel. Dat wordt alleen zelden toegegeven
Dat is het wel maar dat is niet eens het punt, probeer maar eens een kerncentrale in Nederland te bouwen want iedereen die zegt voor te zijn zijn gelijk tegen als het in hun dorp of stad gebouwd moet worden.quote:Op vrijdag 18 september 2020 18:38 schreef hollandia02 het volgende:
[..]
Het groene feest is niet veel goedkoper.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |