Ja, dit ook het leuke aan een aquarium.quote:Op zondag 13 september 2020 20:42 schreef senesta het volgende:
Mooi!Ik vond een aquarium altijd zo rustgevend, wat dat betreft mis ik het wel.
Ik kan hier gelukkig een beetje mee genieten
Op zich valt het onderhoud wel mee, vooral nu de bak een dik jaar draait.quote:Op maandag 14 september 2020 09:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ha, ik mis een aquarium ook wel, maar dan denk ik weer aan het onderhoud en dan kijk ik liever hier mee.
Je hebt een prachtige bak @:TheFreshPrince
Ik blijf een zwak houden voor Corydorassen, zulke leuke beestjes![]()
Op een gegeven moment gingen ze ook eitjes leggen, helaas is daar niets uitgekomen.
Gaat dat ook werken voor grote bakken?quote:Op maandag 14 september 2020 09:55 schreef TheFreshPrince het volgende:
Het filter is een bodemfilter en daar heb ik geen omkijken naar, de hele bodem is letterlijk het filter.
Ik weet dat m'n "voorouders" vroeger ook met bodemfilters werkten, m'n opa en oma hadden een kruidenierswinkel en zoals dat ging in dit tijd werd er op alle manieren iets bijverdiend (zeker in de tijd van de opkomst van de supermarkt) dus ook met het kweken van aquariumvissen.quote:Op dinsdag 15 september 2020 17:13 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Gaat dat ook werken voor grote bakken?
Ik overweeg een bak te maken van ruim twee meter breed. De hoogte wil ik dan iets van 50 cm doen anders kan je niet bij de bodem. De diepte moet ik nog verzinnen, 70 tot 80 cm is wel het maximum anders komt het voor een deur uit.
Filter en verwarming zijn de hoofdbrekers.
Filter kan als intern bioloog die dan de achterste 10 a 15 cm van de bak gaat vullen. Een bioloog eronder zie ik niet zo zitten met evt lekkage en het kost ook veel meer energie om water op te pompen.
Een alternatief is een Hamburgermatfilter., dat is vergelijkbaar met je bodemfilter maar dan verticaal. Het is dus een grote filtermat met eventueel planten erop die je rechtop in een hoek of langs een wand van je bak zet. Water pomp je naar een kant en het gaat dan door het filter terug.
Dat bodemfilter had ik nog nooit van gehoord. Ben je niet bang dat je na een paar jaar de hele bak leeg moet halen omdat het wel vervuilt? Hoeveel tijd en aandacht besteed je aan je bodem afzuigen?
Verwarming wil ik bodemverwarming. Het voordeel van een bodemverwarming is dat er meer stroming door je bodem komt en dus je bodem als filter gaat meewerken. Het nadeel is dat het waarschijnlijk heel slecht te regelen is, het is natuurlijk een traag systeem. De omgeving (mijn woonkamer) heeft niet bepaald een vast patroon van verwarmen. Naast de bodem verwarming zal ik dus ook in het filter moeten bijstoken.
Wow, geweldig bedankt voor je uitgebreide antwoord. Daar kan ik wat mee.quote:Op dinsdag 15 september 2020 17:44 schreef TheFreshPrince het volgende:
Mijn pleidooi voor een bodemfilter is uiteraard één op basis van eigen ervaringen,
Ik zou altijd eerst gaan kijken naar de vissen (of andere waterdieren) die je wil gaan houden, kijken of die bij elkaar kunnen, of er agressie kan ontstaan naar soortgenoten of andere vissen, wat voor speciale eisen ze hebben aan water, voeding, temperatuur, grootte van de bak, etc.quote:Op dinsdag 15 september 2020 18:14 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Wow, geweldig bedankt voor je uitgebreide antwoord. Daar kan ik wat mee.
Je ervaring is dus al drie generaties. Dat is al een stuk meer dan je claim hierboven.![]()
Ik ga er zeker wat meer aandacht aan besteden, het lijkt eigenlijk op de mooiste oplossing. Een bodemfilter in combinatie met bodemverwarming lijkt me ook geen probleem. In ieder geval zal de verwarming vlot reageren als ik de temperatuursensor bij de uitstoom plaats.
Ik ga er eens een nachtje over slapen en wat verder op zoeken en over nadenken.
Nogmaals dank.
ik ben een jaar of tien geleden begonnen met garnalen. Dat gaat ook in die grote bak de basis worden. daarnaast alleen kleinere vissen en een hoop planten. Dat gaat het probleem niet worden. Dus Daino, Tetra, Ancistrus en meer van dat formaat. (geen guppen).quote:Op dinsdag 15 september 2020 18:26 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik zou altijd eerst gaan kijken naar de vissen (of andere waterdieren) die je wil gaan houden, kijken of die bij elkaar kunnen, of er agressie kan ontstaan naar soortgenoten of andere vissen, wat voor speciale eisen ze hebben aan water, voeding, temperatuur, grootte van de bak, etc.
En op basis daarvan kijken wat er nodig is voor je bak, wat voor planten en decor je er in wil hebben, zand of grind, etc. Deels zal dat ook afhangen van de vissoorten; slopen ze planten? Graven ze? Hebben ze zand nodig? Mag het grind scherp zijn of niet? Ronde of scherpe stenen? Hout? Etc...
En als dat allemaal bekend is, kijken welke capaciteit aan filtering nodig is en of een type filtering praktisch en voldoende is bij dat type waterdier.
Ik kwam uit op garnalen en daardoor weer op de "oude" manier van filteren, wil niet zeggen dat het de beste manier is maar beproefd is het zeker.
Het is heerlijk om ze bezig te zien. De garnalen zijn ook niet echt onder de indruk, behalve van de grootste honing goerami in de bak.quote:Op woensdag 16 september 2020 11:26 schreef Sorella het volgende:
Mooi aquarium![]()
en ook leuk om al die vissen/garnalen zo bezig te zien.
Hier jatten de tetra,s ook het garnalen/grondsnuffelaars voer
Weet je trouwens dat garnalen gek zijn op vijgenbladeren (hier wel tenminste)
Catappa heb ik wel wat van liggen, vergeet er altijd een nieuw blad in te doen als er alleen nog een steeltje van over isquote:Op woensdag 16 september 2020 12:06 schreef Sorella het volgende:
Mijn buren hebben een vijgenboompje staan die ga ik denk deze week ontbladeren![]()
[ afbeelding ]
Het was veel drukker en de gaten vielen erin waar je bijstond maar zoals gewoonlijk maak ik weer te laat foto,s (maar om je een idee te geven). Ze krijgen dit ook maar 1 keer in de week anders eten ze hun eigen voer niet meer.
Ik gooi er ook eiken, cattapa, walnoot en beukenblad in.
Eiken moet ik nog plukken en de walnoot komt uit Denemarken vandaan
Misschien zet ik de stromingspomp wel uit, ff kijken wat voor effect dat geeft als ik ze voer.
Zal wat van de grootte afhangen en de bodemquote:Op woensdag 16 september 2020 14:06 schreef xaban06 het volgende:
Ik heb Tetra’s, vuurgarnalen en 1 Betta.
Wat zou hier nog bij kunnen?
Houd er rekening mee dat je niet zomaar alle verse groene bladeren in het aquarium kunt gooien. Er kunnen giftige stoffen in zitten bij het bladgroen zoals Cyanide..quote:Op woensdag 16 september 2020 12:06 schreef Sorella het volgende:
Ik gooi er ook eiken, cattapa, walnoot en beukenblad in.
Eiken moet ik nog plukken en de walnoot komt uit Denemarken vandaan
Je hebt gelijk, ik zal even overleggen hierzoquote:Op woensdag 16 september 2020 20:13 schreef TheFreshPrince het volgende:
Misschien werkt het om het licht per dag fors terug te brengen, bijvoorbeeld een week lang naar 3 of 4 uren per dag en eventueel het aquarium overdag zelfs af te dekken als het dicht bij een raam staat.
Als je na een week geen verschil ziet, kan je altijd nog aan de slag met zwaar materieel.
Er moet toch een reden zijn waarom het zo goed groeit in je bak terwijl ik er hier zo vanaf was (had baard- en draadalg tegelijkertijd).
CO2 uitschakelen zou volgens de links die ik tegen kwam juist niet gunstig zijn in de strijd tegen de baard(alg).quote:Op woensdag 16 september 2020 21:07 schreef Sorella het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, ik zal even overleggen hierzodenk dat ik dan wel de co2 uitzet en ff kijken hoe dat met de vissen/garnalen moet dan.
IK ga het uitzoeken.
Klopt maar de dropchecker is nog steeds donkergroen (denk dat ik nu op 110 druppels per min. zit) en als ik alles af ga dekken dan heb ik er geen zicht meer op, maar eerst licht van 10 naar 5 uur brengen met een lichtopbrengst van 25% en dat een weekje aan kijken.quote:Op woensdag 16 september 2020 21:18 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
CO2 uitschakelen zou volgens de links die ik tegen kwam juist niet gunstig zijn in de strijd tegen de baard(alg).
Voldoende flow lijkt belangrijk, aan de andere kant heb ik hier ook weinig flow vanwege de kleine visjes en dat gaat ook prima.
Als je dan maar weet welke wel en welke niet...quote:Op woensdag 16 september 2020 20:02 schreef Sorella het volgende:
Het is een gedroogd vijgenblad (heeft tien dagen buiten in het hok gehangen)
Het ene blad moet je in de zomer plukken, de ander in de herfst (eikeblad bv) Heb em eigen er wel wat in verdiept
Ik laat wel alle bladeren drogen maar het valt me op dat de vijgenbladeren toch wat fluwelig blijven aanvoelen
Als baardalg rood kleurt is het dood en wordt voer voor garnalen en vissen... Waterstof peroxide spuiten en plaatselijk toedienen heeft ook zo'n effect. Is veel goedkoper en minder chemisch dan Easycarbo. Waterstof peroxide oxideert/verbrand organische cellen en tijdens dit proces zet het gewoon om naar zuurstof en water. Wat dat betreft is het onschadelijk. Je zou er elke dag of paar keer per dag een andere stukje mee kunnen inspuiten.quote:Op donderdag 17 september 2020 09:33 schreef Sorella het volgende:
Mijn broer zijn bak zit ook vol met baardalg, het is net een vachtje wat overal op groeit behalve op het raam en op een rare manier is het nog best mooi ook, maar ik pas ervoor. hij heeft trouwens gen co2 systeem.
Ik heb wel wat easycarbo op een takje gespoten en daar is het baardalg rood geworden maar om nu dat hele stuk hout ermee te gaan behandelen.
Wel grappig dat er overal gezegd wordt lichtintensiteit verminderen en dat jij dan wat anders schrijft, het blijft moeilijk met zoveel oplossingen die wel of niet werken.
Haha, ik zie dat bij haar zo voor mequote:Op donderdag 17 september 2020 09:25 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Leuk verhaal is, alle forums staan vol hoe baardalg te bestrijden en voorkomen maar eigenlijk heeft niemand het juiste definitieve antwoord. En is daar zo'n Amerikaans punker vrouwtje met youtube kanaal "Rachel O'leary". Kan die video zo snel niet terug vinden. Maar die had een bak bomvol baardalg en was er trots op omdat het zo goed stond bij haar rare oervissen. En op een dag poste ze een video dat al haar baardalg spontaan verdwenen was uit die bak en vroeg zich af hoe dat kon en hoe ze het opnieuw zou kunnen groeien.Ook dit is altijd een mysterie gebleven...
![]()
Succes!
Dat kan voor korte periode heel goed werken... Er wordt ook wel vaker een totale verdonkeringsperiode geadviseerd. Dus bak compleet lichtdicht inpakken en licht uit voor 2,3 of zelfs 4 dagen. Niet voeren en niet spieken. De meeste planten kunnen dit hebben, vissen verhongeren ook niet zo snel. En dan zullen 95% van alle algen dood zijn. Daarna alle dode algen zoveel mogelijk verwijderen, bodem goed afstoffen. En je begint weer met een schone lei... Maar los je het onderliggende probleem niet op is het niet van al te lange duur.quote:Op donderdag 17 september 2020 10:08 schreef TheFreshPrince het volgende:
Tot nu toe heb ik het met minder uren licht per dag (en 2 zwarte vuilniszakken voor het glas om zonlicht tegen te houden) altijd kunnen oplossen dus dat hou ik dan maar aan als handvat
Kloptquote:Op donderdag 17 september 2020 10:34 schreef Sorella het volgende:
Dat lijkt op de juwel heliux led verlichting met smart control ThefreshPrince
110L (Juwel Primo 110).quote:Op woensdag 16 september 2020 15:13 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Zal wat van de grootte afhangen en de bodem
Ik vind corydoras altijd wel vrolijke verschijningen (die vriendelijk zijn voor andere vissen / garnalen).
Ik ben (zoals je mss gemerkt hebt) wel fan van corydorasquote:Op donderdag 17 september 2020 10:44 schreef xaban06 het volgende:
[..]
110L (Juwel Primo 110).
Bodem is afgeronde zwarte (fijne) steen/grind/hoe het ook heten mag
Dan zijn we samen...quote:Op donderdag 17 september 2020 11:00 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik ben (zoals je mss gemerkt hebt) wel fan van corydoras
De Harbrosus zijn (net als de pygmaeus) ook fantastisch, blijven ook klein en je kan er met gemak 20 kwijt.quote:Op donderdag 17 september 2020 11:19 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Dan zijn we samen...Ik vind ze ook geweldig schattig... Heb nu 10 C. pygmaeus rond flapperen in een bakkie.
Al bijna 2 jaar op de Seachem Florite (klei granulaat) bodem. Is niet afgerond maar ook niet scherp en geen problemen. En ik zie ze regelmatig de neus erin duwen, maar ze hebben allemaal nog perfect snorretje.
Het zijn net de aapjes onder de visjes... Af en toe flapperen ze wel eens rond in het midden en happen regelmatig naar lucht. Ze zijn nu even alleen met zijn tienen, ze hebben een tijdje samen geleeft met een groep Oto's en die werden dan wel eens gevold en nageaapt. Dus zo'n Oto fanatiek bezig met het glas op en af te poetsen en dan 2 van die kleine Cory's ernaast samen met de Oto het glas op en af. En dat dan best lang volhouden die Oto overal te volgen.quote:Op donderdag 17 september 2020 11:28 schreef TheFreshPrince het volgende:
Staat de pygmaeus er niet om bekend dat ze veel in het midden van de bak zwemmen itt andere cory's?
Verrotten doet het niet en zo tezien vinden je garnalen het wel watquote:Op donderdag 17 september 2020 12:31 schreef TheFreshPrince het volgende:
Ik had blijkbaar nog een zakje vacuüm verpakte catappa bladeren in m'n aquariumkastje
[ afbeelding ]
Hopelijk dan wel een wat langere lamp-unit, anders valt hij er inquote:Op donderdag 17 september 2020 16:10 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 10 pygmea maar zie er maar 5 soms, 2 habrosus die heb ik nu bijna een jaar, en 6 paleatus waarvan ik er 5 zie.
Heb 6 habrosus in bestelling staan.
Verder 6 otocynclussen (denk), 20 vuurtetra,s en 20 kardinaaltetra,s, 1 apistogamma opaal (borelli) man en 1 vrouw, 2e vrouwtje is in bestelling.
Verder een sloot garnalen in een 400 liter bak van juwel met dezelfde verlichting als TheFreshPrince heeft
Ik had gehoopt dat ze met de paleatus mee zouden gaan maar helaas.quote:Op donderdag 17 september 2020 17:08 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Hopelijk dan wel een wat langere lamp-unit, anders valt hij er in
Van die habrosis kan je er volgens mij wel 20 kwijt zonder dat het opvalt in die bak
Hmm, ze zwommen hier wel vaak met de grote cory's mee maar soms ook als eigen groepje.quote:Op donderdag 17 september 2020 19:11 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik had gehoopt dat ze met de paleatus mee zouden gaan maar helaas.
Er kan nog veel meer vis is
Dankje!...quote:Op vrijdag 18 september 2020 14:37 schreef TheFreshPrince het volgende:
Dat is ook een hele leuke opzet, mooi wat oppervlak
Paar beste lampen er ook boven
Ik had al het vermoeden dat er geen 200 Watt halogeen in zatquote:Op vrijdag 18 september 2020 15:33 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Dankje!...
Die lampen inderdaad, moest beetje in dezelfde vintage stijl blijven als het bakje met de bronze leeuwevoetjes. Dus simpele oud model verstraler van ¤ 5,- p/st met Hamerite copper en kwast geverfd en dan paar dimbare LED r7s erin van 50 watt. Nog te weinig eigenlijk, maar houd het even zo.
Zou wel beter zijn voor de plantengroei...quote:Op vrijdag 18 september 2020 15:39 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik had al het vermoeden dat er geen 200 Watt halogeen in zat
Haha ik denk dat je je teveel zorgen maakt...quote:Op vrijdag 18 september 2020 16:37 schreef Sorella het volgende:
maar met 2 katten in huis is zoiets voor ons geen optie net als een open aquarium geen optie is hier (erg jammer )
Prachtig.quote:Op vrijdag 18 september 2020 11:03 schreef Watuntrik het volgende:
Hier in dit slootje zonder CO² wonen mijn Corydorasjes en Cherry garnalen met wat verschillende slakken samen...Met bak en al, al bijna 2 jaar.. En het moet nog even, nog niet alles is volledig ingegroeid en heeft zijn tijd nodig. Het bakje is ongeveer 125cm x 35cm x 22cm. Zelf gemaakt van multiplex bodem in epoxy met glaspanelen in groef gekit. Achter die grote papyrus plant hangt een HOB filtertje verborgen.
[ afbeelding ]
Wou eens wat anders proberen dan aquarium alleen zoals we dat kennen. Dit is Paludarium concept, wat weer staat voor leefruimte ingericht als rivier of beekloop oever met niet alleen moerasplanten maar ook landplanten die van natte voeten houden . Leuk experiment om planten te vinden die het zo goed kunnen doen in huiskamerklimaat. Het is dus ook voor mij na 2 jaar nog steeds proberen en zoeken.
[ afbeelding ]
Onder water had ik nauwelijks iets geplant, wat er nu groeit is er uit zichzelf naar toe gekropen. Dus laat de plantjes zelf bepalen waar ze zich het best voelen.
[ afbeelding ]
Deze is helaas niet echt...Gewoon voor de leukigheid erbij geplaatst.
[ afbeelding ]
Maar dat velletje op zijn staart is wel een echt velletje van een Waterjuffer larve die daar ontpopt is en het velletje heeft achtergelaten. Helaas heb ik dat allemaal niet mogen bewonderen. Alleen het velletje vandaag gezien met foto's maken.
[ afbeelding ]
Al bij al redelijk slagend experiment, tot nog toe wordt het elk jaar mooier. Afwachten hoe het weer de komende winter doorkomt... Het staat immers naast een raam en krijgt best wat zon in de zomer wat in de winter sterk terugloopt en zijn impact heeft.
Wanneer je ze een plekje geeft waar ze zich kunnen verstoppen dan zullen ze dat ook vaak doen. En liggen dan graag met z'n allen op dezelfde plek te luieren. Dan komt er soms wel 1 of 2 een rondje zwemmen en dan weer terug naar hun favo plekkie. In mijn vorige aquarium was dat links achterin de hoek achter een grote plant. Dus als ik mijn dwerg Cory's wou zien dan moest ik door het zijpaneel kijken. En dan lagen ze daar alleen maar gezellig te luieren. Ze kunnen uren lang roerloos met hun buikje in een plant op een blad liggen te suffen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 20:55 schreef Sorella het volgende:
De pygmea nog steeds niet gezien dus ik vraag me af of die er nog wel zijn
Nice nice!quote:Op zaterdag 19 september 2020 12:49 schreef Vonkenboer het volgende:
Een kijkje in ons aquatlantis 240 liter aquarium![]()
Inmiddels hebben we deze een jaar of vijf; de plantensamenstelling en inrichting wisselt nogal eens.
Vissenbestand bestaat uit een groepje roodkopzalmen, een klein schooltje neontetra's, een groepje corydorassen.
Een tweetal L-nummers en otocynclussen, een aantal zebra danio's met een sluierstaart en twee maanvissen. (Boby en Bobo)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De wat meer zwarte is Bobo, de andere is Bobby
Een nog grotere groep zou het misschien kunnen en dat ze zich dan veiliger voelen en meer uitgaan. Ik kan me van vroeger herinneren dat bv de aquarium bond, die dan thuis keuringen deed om de winnaar van de vereniging te bepalen. De stelling hadden minder dan 12 vissen van hetzelfde soort is geen school en afkeur. Maar vanuit natuurlijk oogpunt gezien zijn daar de scholen natuurlijk nog veel groter. Je kunt eigenlijk het wel stellen met de gezegde hoe meer zielen hoe meer vreugde. Ooit een foto gezien van een mooie aquascape met een behoorlijke grote school van 20 of 30 exemplaren die met z'n alle door de bak heen gingen.quote:Op zaterdag 19 september 2020 09:35 schreef Sorella het volgende:
Jammer want het zijn erg leuke visjes als je ze ziet, ze zwemmen met iedereen even mee maar dan verdwijnen ze weer.
Ik bed8 met vannacht dat ik trouwens geen 1 otocynclus heb gezien
Ga ze binnenkort nog een keer weer uitbreiden; het zijn er mij wat te weinig voor de inhoud v.d. bakquote:Op zaterdag 19 september 2020 12:52 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Nice nice!
Die roodkopzalmen vind ik ook altijd bijzonder om te zien
Dat van die oto's heb ik idd ook wel eens gelezen, mooi maar "lastig" visje om lang plezier van te hebben.quote:Op zaterdag 19 september 2020 12:56 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Een nog grotere groep zou het misschien kunnen en dat ze zich dan veiliger voelen en meer uitgaan. Ik kan me van vroeger herinneren dat bv de aquarium bond, die dan thuis keuringen deed om de winnaar van de vereniging te bepalen. De stelling hadden minder dan 12 vissen van hetzelfde soort is geen school en afkeur. Maar vanuit natuurlijk oogpunt gezien zijn daar de scholen natuurlijk nog veel groter. Je kunt eigenlijk het wel stellen met de gezegde hoe meer zielen hoe meer vreugde. Ooit een foto gezien van een mooie aquascape met een behoorlijke grote school van 20 of 30 exemplaren die met z'n alle door de bak heen gingen.
Maar ja als je aan zulke aantal gaat denken dan kun je het beste bij 2 of 3 soorten vissen blijven. Met veel variatie wordt het dan te druk..
Geldt ook voor de Otocinclus, die zijn zelfs nog sociaal hiërarchisch onder elkaar met dus baasjes en ondergeschikten. En de groep kan eigenlijk niet groot genoeg zijn om dit tot zijn recht te laten komen. Dit visje staat er ook om bekend erg gevoelig voor stress te zijn, ze kunnen door die stress voedsel weigeren en daardoor vroegtijdig sterven. En plotseling verhuizen in een zak met water voor de zoveelste keer kan funest voor ze zijn.
Veel mensen in deze hobby hebben met dit visje al een hoog sterftecijfer vlak na aanschaf ervaren. Dit is dan ook de reden dat vaker het advies gegeven wordt om in de winkel te vragen wanneer ze zijn aangekomen. Zegt de verkoper eerlijkheidshalve 4 dagen geleden. Dan indien het een groot aantal zijn is het beter om nog even 2 weekjes te wachten. En dan terug te gaan en te kijken wat er nog van de groep over is. Dit zijn dan de sterkere met meer overlevingskans. Even terug naar hun sociale hiërarchie in (te) kleine groep. Dan kan het zijn dat 1 ondergeschikt individu te vaak wordt weggejaagd door het baasje en daardoor in de stress geraakt. Ik heb ze al vaak gehad die Oto's maar ze waren nooit echt een lang leven beschoren... Minder dan een jaar is wel mijn gemiddelde ervaring. Dat is voor mij ook een reden om ze maar te laten, veel te duur en veel te gevoelig.
En ik heb geen plaats om een groep van 30 te plaatsen, dat zou ik nog wel eens aandurven als ik ooit in die gelegenheid kom.
De algemeen aanvaarde regel van minimaal 6 exemplaren bij schoolvissen is genoeg wat je zo doorgaans leest en ook hoort in de winkel. Dat is eigenlijk alleen maar een commercieel verhaaltje, ze moeten immers toch aantrekkelijk houden en boven alles verkopen...
Ja, in zo'n 240 liter kan je wel aardig wat kwijt aan schoolvisjes voor het teveel wordt.quote:Op zaterdag 19 september 2020 13:01 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
Ga ze binnenkort nog een keer weer uitbreiden; het zijn er mij wat te weinig voor de inhoud v.d. bak![]()
Ik zag alleen maar letters en cijfers maar toen had je al geedit dus ik d8 die komen dan nog wel.quote:Op zaterdag 19 september 2020 21:23 schreef ShaoliN het volgende:
[..]
Werkte de foto’s wel dan? Ik kreeg het niet voor elkaar
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |