Vrij: broccoli, vissticks en aardappels uit de ovenquote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef 1inamelon het volgende:
Za: bbq
Zo: gadogado uit de Groene Bakplaat (wel met een eitje erbij)
Ma: spaghetti bolognese
Di: picknick met werk
Wo: omelet met brood
Do: wegrestaurant restje spaghetti bolognese
Vrij-zo wordt er voor ons gekookt
Oja, hier zou ik nog wat over zeggen. Ik vond de stukjes wel oké. Niet heel bijzonder maar ook niet vies.quote:Op donderdag 17 september 2020 17:59 schreef Burdie het volgende:
Welk merk vegan kipstukjes heb je @:Hupje? Ik had laatst vega caesar salade van Jumbo en dat was echt niet te eten. Dus aanraders die wel lekker zijn, zijn welkom .
quote:Op maandag 19 oktober 2020 16:47 schreef Zo-is-dat het volgende:
Donderdag: “acceptgyros” met paprika, ui en koolsla, pitabroodjes, knoflooksaus plus salade
Gnocchi zijn ook wel weer eens een goed idee ja!quote:Op maandag 19 oktober 2020 16:47 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag: Tjaptjoi met rijst
Dinsdag: ovengroente en aardappeltjes met vega iets
Woensdag: gebakken gnocchi met spinazie, gepofte tomaatjes, mozzarella, parmezaan, veel basilicum en pijnboompitten plus salade
Donderdag: “acceptgyros” met paprika, ui en koolsla, pitabroodjes, knoflooksaus plus salade
Vrijdag: afhaal/bezorg
Zaterdag: stamp met vega worst en spekjes
Zondag: frietjes
Oeh, staat het recept voor die Vietnamese ovenfriten ergens online?quote:Op zaterdag 24 oktober 2020 19:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
Za: Vietnamese ovenfrieten met limoen wasabi Mayo, chilisaus, gebakken ei en salade met taugé koriander munt komkommer en wortel bestrooid met zwarte sesam
Zo: so fish burgers met rucola, gebakken paprika en ui, gegrilde ananas, bbq saus
Ma: rode kool, puree, champignon stoof
Di: geroosterde groente en aardappel overschotel
Wo: vegan pasta carbonara met portobello bacon
Do: pittige curry rijst balletjes met kokos groenten
Vr: Wilde paddestoelen soep miso, zwarte bonen en gebakken knoflook
Za: verhuis eten verzorgd door schoonmoeder, soep en pannenkoeken
Zo: frietjes
Thanksg. is toch donderdag?quote:Op maandag 23 november 2020 10:16 schreef Yinny het volgende:
Maandag: bloemkoolsoep en rodekoolstamppot
Dinsdag: Sushi rollen
Woensdag: shoarma met pitabroodjes
Donderdag: mac and cheese
Vrijdag: thanksgiving maaltijd met kip uit de oven, green bean casserole, zoete aardappelpuree, cranberry saus
Zaterdag: restjes van vrijdag
Zondag: pannenkoeken (het is dan Sint Pannenkoek!)
Klopt! Maar dan moet ik werken vanaf 18 uur, dus doorgeschoven naar vrijdagquote:Op maandag 23 november 2020 20:38 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Thanksg. is toch donderdag?
* noteert pannenkoeken voor zondag.
Geen Vietnamees?quote:Op maandag 7 december 2020 13:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ma: Aardappelschotel uit de vriezer, met salade
Di: Vegetarische goulash
Wo: Orzo met venkel, bleekselderij, champignons, pecorino en schol
Do: Tajine met kip, wortel, tomaat, abrikoos, sinaasappel, harissa en couscous en wortelsalade
Vr: Linzencurry met zoete aardappel, wortel, mizuna en hazelnoot
Za: Carne asada fries met guac, creme fraiche, pico de gallo, jalapenos en feta
Zo: Bestellen
Zo. Rare week. Deze week in de herkansing;quote:Op vrijdag 26 februari 2021 12:35 schreef Nanuke het volgende:
Vr: curry met naanbrood
Za: ovenstampot met witlof, braadworst ernaast
Zo: BBQ met groene salade en stokbrood
Ma: restjes ovenstampot patat
Di: pasta met gehaktballetjes en paprikasaus restjes ovenstampot
Wo: ribeye met knoflook en gebakken uibraadworst, aardappeltjes en broccoli
Do: pasta van dinsdag shoarma met salade
Dat is lastig! Toch een lekker menu samengesteldquote:Op zondag 7 maart 2021 11:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
De kookplaat is kapot dus ik zit een weekje zonder. Gelukkig heb ik een oven en een slowcooker.
Heb je hier een recept van?quote:Op zondag 7 maart 2021 12:14 schreef Doedezemaar het volgende:
Woensdag: Afrikaanse pindastoof met spinazie en rijst
Yup, is van Marley Spoon https://marleyspoon.nl/me(...)-aardappel-met-rijst. Ik maakte dat onlangs weer in een grote hoeveelheid en vries het restant dan in. Dus nu trek ik een bakje uit de diepvries en roer er tijdens het opwarmen een berg spinazie doorheen. De hoeveelheden zijn een beetje gokken, ik heb geen idee waarom die er niet bij staan. De pindakaas ervoor maal ik zelf van gezouten pinda’s in het hakmolentje van mijn mixer.quote:
Heb je hier een recept van?quote:
Jazeker, dit recept is echt geweldig.quote:
Heb je een recept van die zelfgemaakte kaas soufflés? Die zien er echt heel erg goed uit!quote:Op woensdag 14 april 2021 13:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Groentebox moet weer worden verwerkt
Wo: Asperges met ei, ham en gekookte aardappels met peterselieboter
Do: Paddenstoelenlasagna (Ottolenghi)
Vr: Stamppot rucola en sugar snaps, zongedroogde tomaat, spekjes, rookworst, komkommersalade met tahin
Za: BBQ met vlees, haricots verts/spek, feta, mais, champignons, tomaatjes, lente-ui, romaine, gepofte aardappel
Zo: Friet met zelfgemaakte kaassoufflés (brie/walnoot, blauwe kaas/basil/paprika, cheddar/jalapeno/bbq rub)
Ma: Ragu bolognese met pasta en haricots verts-salade met hazeloot en rucola
Di: Hasselbackbieten met hasselbackaardappels en citroenboter met Griekse yoghurt (Ottolenghi)
Wo: Polenta van verse mais met gesmoorde eieren en feta (Ottolenghi)
Do: Bulgursalade met biet, pastinaak, appel, pecan en geitenkaas
Vr: Asperges
Waar koop je die?quote:[b]Op zaterdag 22 mei 2021 09:29 schreef [url=https://forum.fok.nl/user/profile/475804]1inamel
Ma: Käsekrainer
Gewoon in de supermarkt. Maar ik speel vals want ik woon in Duitsland.quote:
Ik wil dit allemaalquote:Op zondag 4 juli 2021 10:16 schreef 1inamelon het volgende:
Zo: Vegaburger
Ma: Shakshuka met feta
Di: Pastasalade met pesto, rucola, parmaham, buffelmozzarella, pijnboompitten
Wo: Soep met brood
Do: Indische makreel met boontjes en rijst
Vrij: Vegetarischs enchiladas (HF)
Za: Citroenkip met pimientos de padron, gebakken aardappels en gerookte amandelsaus (HF)
Zo: Honing-rozemarijn halloumi met ajvar en knoflookbrood (HF)
Zou leuk zijn als de peuter er ook zo over zou denkenquote:
Ik ook.quote:Op donderdag 8 juli 2021 15:02 schreef anndb het volgende:
Ben de vriezer/kast aan het leeg ruimen, maar beetje aan het maken van wat we hebben met hier en daar een aanvulling.
Goede lijstquote:Op maandag 2 augustus 2021 17:32 schreef Lonaa het volgende:
@:Lucky_Strike moet die van haar ook nog posten.
Wij eten vandaag en morgen:
ma: kaasschnitzel, twisterfries, broccoli en courgette
di: kipsate, pindasaus, salade van komkommer, wortel, koolrabi, ui. Met rijst.
Daarna in volgorde van wat rijp is of op moet (ook rekening houdend met restjes in vriezers enzo), en waarschijnlijk deze volgorde is:
- zalm met bladkool uit de oven, gebakken aardappels, komkommer. Alles met tahini dressing.
- taco's met oesterzwammen, ingemaakte ui, koolrabi, poblano en guac
- spareribs met appel-kohlrabi salade
- pasta carbonara
- gepofte zoete aardappel, kalfskarbonade, tonnato, tomaat
- restje aspergesoep en courgettesoep
- plaattaart met ui, geitenkaas, ansjovis en tomaat
- paella met garnalen, kip en mosselen
Dit is de beste lijst.quote:Op maandag 2 augustus 2021 18:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goede lijst
Mijne:
Ma: bbq met speklap, rundersaté, gegrilde romaine, bloemkool, courgette, hasselback aardappelen.
Di: afhaal
Wo: uit eten
Do: uit eten
Vr: afhaal
Za: uit eten met lunch, avondeten wellicht bbq
Zo: misschien uit eten
Wat een afwisseling. Tof hoorquote:Op maandag 23 augustus 2021 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Diner:
Ma: Udonnoedels met miso-aubergine, champignons en Chinese kool, met pinda's
Di: Chili sin carne met zoete aardappel, feta en koolsla
Wo: Dahl met volkorenpita en sperzieboonsalade
Do: Courgettequiche met hummus en koolsla met zalm
Vr: Bulgur met ratatouille, pistachenoten, en mozzarella
Za: Afhaal bij vrienden
Zo: Barbecue
Lunch:
Ma: couscoussalade met avocado
Di: pistoletje gerookte zalm avocado en ei
Wo: Tomaatcourgettesoep met brood en geitenkaas
Do: Surinaams broodje met eiersalade en zuurgoed
Lekker veel vegetarisch, moet ik ook eens lerenquote:Op maandag 30 augustus 2021 15:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ma: Zuurkoolschotel met kaas, ananas en noten, met ovenaardappels
Di: Courgettequiche met hummus en koolsla met zalm
Wo: Kikkererwtencurry
Do: Broccoli-enchiladaschotel met quinoa
Vr: Koolrabishakshuka met salade
Deze heb ik volgens mij vaker langs zien komen maar een rondje Google levert niks op. Heb je hier een recept van? Peuter houdt van koolrabi en ik van shakshukaquote:
Kom ik op terug. Het heet anders maar die naam is zo lang dat het hier in huis koolrabishakshuka is gaan heten.quote:Op zaterdag 18 september 2021 20:14 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Deze heb ik volgens mij vaker langs zien komen maar een rondje Google levert niks op. Heb je hier een recept van? Peuter houdt van koolrabi en ik van shakshuka
Als het goed is, bedoeld @Lucky_Strike deze: https://ottolenghi.co.uk/(...)hujang-braised-eggs#quote:Op zaterdag 18 september 2021 20:14 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Deze heb ik volgens mij vaker langs zien komen maar een rondje Google levert niks op. Heb je hier een recept van? Peuter houdt van koolrabi en ik van shakshuka
Dank!quote:Op zondag 19 september 2021 08:20 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Als het goed is, bedoeld @:Lucky_Strike deze: https://ottolenghi.co.uk/(...)hujang-braised-eggs#
Dat is hemquote:Op zondag 19 september 2021 08:20 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Als het goed is, bedoeld @:Lucky_Strike deze: https://ottolenghi.co.uk/(...)hujang-braised-eggs#
Gehaktbrood dat moet ik ook weer eens maken!quote:Op vrijdag 8 oktober 2021 12:02 schreef 1inamelon het volgende:
Za: gehaktbrood met bacon en uien, bloemkool en sperziebonen (HF)
Die kisir ziet er lekker uit. Heb je een goed recept?quote:Op donderdag 18 november 2021 21:33 schreef arvensis het volgende:
Sinds afgelopen weekend ook begonnen met een weekmenu.
Zo: börek
Ma: Traybake kippendij, sinaasappelglaze en bloemkool
Di: Kuru fasulye & pilav Pizza
Wo: taco’s en frietjes
Do: sulu patates & pilav
Vrij: kısır, zoals ze in Hatay maken
Za: Dolma (gevulde gedroogde aubergines)
Dinsdag ging het even mis. Ga even opzoek naar recepten in dit topic.
2 bosjes bos uiquote:Op zaterdag 20 november 2021 22:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die kisir ziet er lekker uit. Heb je een goed recept?
Dank je, ziet er lekker uit. Grappig dat je verschillende glazen als maateenheden gebruikt.quote:Op zondag 21 november 2021 08:01 schreef arvensis het volgende:
[..]
2 bosjes bos ui
1 bosje peterselie
1 bosje verse munt
1 tl gedroogde basilicum (kan ook verse zijn)
3 el hete peper puree (aci biber salcasi)
2 el tomaten puree (domates salcasi)
1 el gedroogde chili vlokken (pul biber)
1 tl gemalen komijn
3 tl zout
1,5 drinkglas olijfolie (bij mij gaat er meer in)
1 Turks theeglas granaatappelsiroop (nar ekşisi)
2 waterglazen dunne lichte bulgur (ince sari bulgur)
2 waterglazen donkere bulgur (voor kisir) (kepekli esmer bulgur (kisirlik)).
3 drinkglazen water
Bovenstaande kan je allemaal bij de Turkse super vinden.
Je begint met het bosui, de peterselie en de muntblaadjes fijn te snijden. Dat leg je even aan de kant.
Daarna mix je de twee bulgur soorten, de twee puree soorten en de basilicumblaadjes samen in een grote schaal en mix je ze door elkaar.
Voeg een klein beetje water toe. Kneed dan de bulgur door elkaar. Je blijft deze stap (beetje water toevoegen en kneden) herhalen tot je bulgur zacht begint te worden. Dit duurt even.
Wanneer je bulgur al wat zachter is geworden, voeg je de olie en granaatappelsiroop toe. Ga door met kneden. Daarna voeg je tijdens het kneden ook de zout, chilivlokken en komijn toe. Blijf doorkneden.
Wanneer je kisir klaar is (de bulgur is dan zacht, je voelt niks knetteren als je een hapje eet) voeg je de bos ui, peterselie en munt toe. Je mengt het nu tot een geheel zonder te kneden. Wanneer het droog is kan je nog wat olijfolie en/of siroop toevoegen.
Je eet dit met ingemaakte groente erbij (turşu). En ijsbergsla bladeren. Je kan ook witte kool koken en daar de bladeren van gebruiken. Je doet dan een beetje kisir in het blad en eet het zo.
Ik maak hem volgens dit recept. Je kan de bulgur ook laten weken in kokend water ipv het gaar te kneden, maar ik vind dat niet lekker.
Geluid uit en even bekijken, zou ik zeggen.
Oepsquote:Op zondag 21 november 2021 09:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je, ziet er lekker uit. Grappig dat je verschillende glazen als maateenheden gebruikt.
Bijna helemaal goed gegaan. Komende week:quote:Op zondag 21 november 2021 13:20 schreef Lonaa het volgende:
Zo: broodje speklap met komkommer en kimchi-aioli met zoete aardappelfriet.
Ma: Vriezerrestjes. Paella en een stoof met paddenstoelen en buikspek, daarbij salade en een broodje.
Di: Kabeljauw kofte met fattoush
Woe: geroosterde wortels, geroosterde aardappels, karbonade.
Do: Pasta carbonara
Vrij: Vietnamese pannenkoekjes met garnalen, tauge, salade.
Za: Geitenkaasquiche met veldsla-salade, denk ik.
Google eens op chorizo en kip en Ainsley Harriot, dat recept is echt briljantquote:Op zondag 28 november 2021 15:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Bijna helemaal goed gegaan. Komende week:
Zo: Vietnamese pannekoekjes met garnalen, tauge, salade (was er nog niet van gekomen)
Ma: Pho met bavette, noodles, tauge, wortel
Di: Geitenkaasquiche met veldsla.
Wo: Harissa-aardappels met wortels, komkommertahinsalade en lamskotelet
Do: Kip met chorizo in tomatensaus en brood
Vrij: aardappelpuree met manchego, karbonade, spruiten
Za: flatbread met zoete aardappel, avocado, chorizo, kaas.
Zo: Kaasfondue, brood, mini-slavink, broccoli.
Ma: Zoete aardappelsoep met cashews
Oh, met meer groente. Die wil ik wel eens proberen!quote:Op zondag 28 november 2021 17:28 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Google eens op chorizo en kip en Ainsley Harriot, dat recept is echt briljant
Deze:
https://www-okokorecepten(...)aat-ainsley-harriott
Ik begrijp niet hoe je een harde tarwekorrel 'gaar kneedt', ik lees dat bulgur eerst gestoomd en dan gedroogd wordt voor verkoop, maar is enkel kneden genoeg om ze weer 'gaar' te maken?quote:
Door het kneden gaart het inderdaad. Het vlees ook. Het is wel echt een werkje, maar smaakt zoveel lekkerder dan wanneer je het klaar maakt met warm water.quote:Op maandag 29 november 2021 12:19 schreef r3gi3boy het volgende:
[..]
Ik begrijp niet hoe je een harde tarwekorrel 'gaar kneedt', ik lees dat bulgur eerst gestoomd en dan gedroogd wordt voor verkoop, maar is enkel kneden genoeg om ze weer 'gaar' te maken?
en hier bijvoorbeeld, voegen ze gewoon rauw gehakt bij een al 30 minuten gekneed bulgurmengel en gaan ze dit vervolgens nóg een keer 30 minuten kneden, maar nergens lees ik dat er daarna garing plaatsvindt, eten ze die gehaktdrollen dan gewoon rauw op?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |