abonnement Unibet Coolblue
pi_194951950


Na 49 edities van Kook Mee met CUL is het tijd om ons jubileum te vieren *O*



We hebben Kook Mee wat aangepast. Vanaf deze week koken we elke week volgens een thema. Meer daarover lees je hier.

Tijdens deze jubileumeditie is het de bedoeling om gerechten te maken die eerder tijdens een Kook Mee-opdracht zijn mislukt of waar je niet aan toe bent gekomen. Je hebt een hele week de tijd, je kunt dus zelfs meerdere gerechten maken.

We hebben al prachtige creaties voorbij zien komen in de afgelopen maanden O+

Cheesecake van @Blues


Sushi van @Myraela


Souvlaki van @Sarabi


Noorse wafels van @Barreltje


Nasi van @Kaneelstokje


Broodjes van @Zo-is-dat


We vinden het enorm leuk dat deze reeks zo'n succes is. Ontzettend bedankt, lieve CUL'lers O+

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-09-2020 18:39:57 ]
Spoilers!
pi_194952078
O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_194952431
Leuk. Hier een linkje naar alle eerdere opdrachten: Topicreeks: Kook mee met CUL, voor als je net als ik niet meer kan herinneren wat je had willen maken zonder.

Edit: Zie net dat die al bovenaan in de OP staat :@.
pi_194952934
Ik sta gewoon in de OP O+

Ik ga eens nadenken wat ik hiervoor kan maken
pi_194953125
Ik vind het ook een heel leuke reeks om mee te lezen. En soms mee te doen O+ Gefeliciteerd met het jubileum!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_194953150
Na al ons geklungel moeten we wel iets maken met slagroom :D En die hartige courgettecake ging ook niet bepaald goed. Aan wraps, worst, wereldgerechten en meer ben ik niet toegekomen.
Spoilers!
pi_194953729
Het zal in die week voor ons bij meelezen blijven, want bootje varen in Friesland en niet zelf koken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194957347
Leuk! Ik zal straks eens rustig kijken wat ik nog zou willen maken, kan het meteen voor morgen op mijn boodschappenlijst.
pi_194957548
Ik ga toch maar kroketten maken. Had dat over geslagen maar wil nu gorgonzola kroketten maken
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 september 2020 @ 19:18:23 #10
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_194958158
keuze stress om te bepalen welke ik kan ga maken.. :o
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_194976533
Ik kwam een recept van gefrituurde lasagna tegen misschien ga ik die volgende week maken :)
  woensdag 9 september 2020 @ 20:07:48 #12
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_194976727
Ik moet nog iets bedenken...
Praat over de hel en je komt er.
pi_194976937
Ik had de hartige taart van de tweede editie gemist door een gebrek aan boodschappen. Die ga ik komende week maken.
pi_194977214
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook een heel leuke reeks om mee te lezen. En soms mee te doen O+ Gefeliciteerd met het jubileum!
Ditte *G*
pi_195051325
Gewoon hier doorgaan met wat je gaat maken deze week ?

Ik heb alvast vooruit gewerkt, gisteren de lasagna saus gemaakt die 4 uur of langer in de oven moest en de infused melk voor de bechamel saus.
O en loempia vellen gekocht :)
pi_195053609
Ik ben een lijstje aan het maken van mislukte en overgeslagen edities.

Mislukt:
- Pannenkoeken
- Slagroom bij de trifle
- Courgettecake

Overgeslagen:
- Stoofpot
- Ovenschotel
- Vis in een jasje
- Chili
- Curry
- Wereldgerechten
- Worst
- Wraps
- Zomerfruit
- Intact gevogelte
- Gevuld deeg

Nu eens de kasten in om te kijken welke passende gerechten ik deze week kan maken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-09-2020 12:21:31 ]
Spoilers!
pi_195054245
Best een beetje druk hier, alles in huis voor gorgonzola kroketten. Maar dat zal wel weekend worden voordat ik tijd heb.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195054478
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ?
pi_195055063
Als alles een beetje mee zit deze week kan ik een ovenschotel, gevuld deeg, intact gevogelte, een Wereldgerecht, chili en een stoofpot maken. Pannenkoeken en slagroom staan op de misschienlijst.
Spoilers!
pi_195055229
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 12:35 schreef Sorella het volgende:
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ?
Ja hoor. Ik maak een bladerdeegpakketje met gehakt en tel dat ook.
Spoilers!
pi_195055398
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 12:35 schreef Sorella het volgende:
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ?
Tuurlijk!
pi_195055983
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 13:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als alles een beetje mee zit deze week kan ik een ovenschotel, gevuld deeg, intact gevogelte, een Wereldgerecht, chili en een stoofpot maken. Pannenkoeken en slagroom staan op de misschienlijst.
Jij hebt gewoon de hele week vol gepland :)

Ik zie appeltaart er tussen staan, misschien maak ik ook nog een schoenlappers taart :)
pi_195059460
Ik heb vandaag een spinazie feta taart, witlofsoep en ratatouille gemaakt...
pi_195059898

Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken


pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat


Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmezaan, 300 ml rode wijn en 350 ml runderbouillon. 5 uur in de oven op 130 graden


Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes


Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout


3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.


Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 15-09-2020 09:19:09 ]
pi_195061227
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken

[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat

[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden

[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes

[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout

[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.

[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal :)
Gegrituurde lasagne _O_
Spoilers!
pi_195061336
Hier was het tijd voor chili. Witte chili om precies te zijn, dus met kip en roomsaus. Ik heb een restje geplukte kip uit de vriezer gebruikt dus ik was snel klaar. Ik heb min of meer dit recept gebruikt en wortel toegevoegd.

Wortel, witte bonen, mais en kruiden


Met kip, jalapenos, bouillon, creme fraiche en roomkaas


En met kaas, tomaat, avocado, en kant en klare ( :@ ) chilirijst
Spoilers!
pi_195066080
Mooie verslagen!
Bij gefrituurde lasagne had ik iets anders verwacht, jammer dat die tegenviel!
pi_195066813
Ik had me trouwens niet veel voorgesteld van witte chili maar het was erg lekker. Ideaal om te maken met restjes van een hele kip. Dit recept mag blijven.
Spoilers!
pi_195066833
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken

[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat

[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden

[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes

[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout

[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.

[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal :)
Ik had me echt iets heel anders voorgesteld. :D Gewoon een normale lasagne met pasta, en dan een blok daarvan gesneden en gepaneerd. Dat lijkt me wel lekkerder dan met deze vellen.
pi_195066912
Kip en room is altijd goed :)

Als ovenschotel is dit recept echt lekker als je van een sterke smaak houdt die lang blijft hangen :)
pi_195078722
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag. :')

Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:


Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje ;(
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;


De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:


Klaar!


Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078774
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:04 schreef Lonaa het volgende:
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag. :')

Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @:Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:
[ afbeelding ]

Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje ;(
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;
[ afbeelding ]

De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:
[ afbeelding ]

Klaar!
[ afbeelding ]

Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen. :9
En hoe was de smaak?
We have far more in common than that which devides us..
pi_195078780
Er werd meer op de BBQ gedaan vandaag.
Zo besloot ik de opdracht 'tomaten' ook te doen. Simpel, maar jummie:

Die grote awesome groente in snijbiet, uit de tuin van @Lucky_Strike !

zaadjes eruit, basilicum erin

de rest erin en hup, op de BBQ:



:9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078785
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

En hoe was de smaak?
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk. :') :9

Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078843
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:08 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk. :') :9

Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
We have far more in common than that which devides us..
pi_195078891
En als de BBQ dan toch aanstaat, kan ik ook de stokjes en spiesjes uitdaging er wel even bijpakken. :7

Ik marineerde garnalen met olie, paprikapoeder, knoflook, peterselie, dille, peper en zout. Ik sneed plakjes citroen welke ik bestrooide met lichte basterdsuiker. Daarna reeg ik de hele bups aan een spies:


Kort grillen op hete BBQ:


Om ook nog iets te doen met een stokje sneed ik kippendijen in hapklare brokken en bestrooide ze met kipkruiden. Ik rolde ze in ontbijtspek, stak er een stokje in

Ik bestreek ze met BBQsaus en ook deze gingen op de BBQ
Klaar!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078901
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:11 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
Nee. Het recept zei 'hoef nie', en mijn rub heeft Heel Veel smaak. Dus qua kruidensmaak zit het wel goed. Misschien zelfs ietsje te zout.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078950
En als laatste, voor vandaag, een toetje met zomerfruit!
Ananas, kokosmelk, basterdsuiker.

Ananas in grote stukken, kokosmelk mengen met basterdsuiker. Ananas erin, laten staan voor een paar uur, eruit en

op de BBQ. :7

Serveren met geraspte kokos :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078994
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079160
Had best willen komen eten
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079176
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:20 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
_O_ _O_ _O_

Wauw, gewoon wauw
pi_195079252
Lonaa _O- _O_ O+
Spoilers!
pi_195079257
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Had best willen komen eten
Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079270
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:31 schreef Yinny het volgende:

[..]

_O_ _O_ _O_

Wauw, gewoon wauw
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lonaa _O- _O_ O+
:D

Ik ben wel echt kapot jonge. :') Duizend miljoen graden, oven aan, boven de BBQ, 3 supermarkten, buhh. Maar lekker gegeten enzo en morgen ook en restjes en dikke prima. :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079332
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ :9
Ja hallo... :(
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079489
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ja hallo... :(
Ja oke oke sorry.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079519
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:51 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja oke oke sorry.
;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079658
Je bent lekker bezig lonaa :)
pi_195100700
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is.
Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot



Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet.
Komt goed. Die mocht in de herkansing.



Ui en knoflook langzaam fruiten.



Wortel erbij



Paprika



Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree.



Tomaat in blokjes en water.



Rundvlees erbij.
Bouillonblokje en laurierblad.

Peper en zout naar smaak.

Een uur anderhalf laten sudderen, tot het vlees gaar is



Ik at het met basmatirijst.

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 17-09-2020 12:19:30 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195101160
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_195101285
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 22:55 schreef Hupje het volgende:
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?
pi_195101800
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 22:40 schreef marc0871 het volgende:
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is.
Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot

[ afbeelding ]

Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet.
Komt goed. Die mocht in de herkansing.

[ afbeelding ]

Ui en knoflook langzaam fruiten.

[ afbeelding ]

Wortel erbij

[ afbeelding ]

Paprika

[ afbeelding ]

Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree.

[ afbeelding ]

Tomaat in blokjes en water.
[ afbeelding ]

Rundvlees erbij.
Bouillonblokje en laurierblad.

Peper en zout naar smaak.

[ afbeelding ]

Ik at het met basmatirijst.
Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.
Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken.

Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan :)
Spoilers!
pi_195102027
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.
Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken.

Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan :)
Ja, ik heb wat.
Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?).
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195102079
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:47 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ja, ik heb wat.
Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?).
In theorie moet je er nu bij kunnen.
Spoilers!
pi_195102134
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In theorie moet je er nu bij kunnen.
Yup ^O^
Morgen maar ff wat rommelen.
Nu slapie doen.
Om 6 uur begint er hier weer een te janken :{
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195102182
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:57 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Yup ^O^
Morgen maar ff wat rommelen.
Nu slapie doen.
Om 6 uur begint er hier weer een te janken :{
Welterusten ^O^
Spoilers!
pi_195103438
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:01 schreef Tegan het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?
Ik gebruik meestal deze: https://www.laurasbakery.(...)he-en-hartige-taart/
pi_195103748
Oh wat leuk! Al 50 kook weken! *O* ik moet ook echt weer aanhaken O+ Ik zal eens even kijken!
pi_195107759
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2020 00:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Welterusten ^O^
Het is gelukt, hoor.
Alle plaatjes zouden nu te zien moeten zijn.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195114925
Ik zie je foto,s en je goulash ziet er lekker uit net als de spek/prei quiche.

Vegetarische gevuld deeg


Ik was al aan het eten toen ik me bed8 ojee foto,s vergeten te maken

Dus hier de ingrediënten.
2 ons kruimige aardappels in blokjes en gekookt 6 min. 3 rode uien, 5 teentjes knoflook, 150 gr. roomkaas, peper en zout.
2/3 ui en 1/4/ knoflook bij de aardappels doen samen met de roomkaas en goed roeren. Bladerdeeg ontdooien, in het midden prutje leggen en dichtvouwen als een driehoek, dit 8x oven voorverwarmen op 180 graden +/- 25 min. bakken tot goudbruin.

250 gram champignons in plakken en bakken, ui en knoflook erbij, even bakken, 400 gr, tomatenblokjes erbij en 8 min. laten sudderen. Ik heb er wat suiker bij gedaan om het wrange van de tomaat wat af te zwakken.

Voor herhaling vatbaar :)
pi_195114987
Ohnee, ik had m'n lenterolletjes eigenlijk ook als gevuld deeg mee kunnen tellen. Kut. ;( Nouja, zondag herkansing, dan eet ik ze weer. Ga ik me best doen om ze eens wat strakker op te rollen.
pi_195115253
De vulling voor roquefort kroketten is aan het opstijven, morgen verder
We have far more in common than that which devides us..
pi_195124332
Ik maakte een ovenschotel en Wereldgerecht in één, namelijk Portugese fornello. Dat Wereldgerecht was ooit onze favoriet maar al zo'n 15 jaar geleden uit het assortiment.

Ondanks de hilarische discussie onder het recept, heb ik toch voor deze copycat gekozen: https://www.lifesabout.nl(...)gese-fornello-knorr/
Courgette in plaats van paprika, geen ui, pulled oats in plaats van kip.

Ingrediënten


Groente en kruiden bakken


Na toevoegen pulled oats en rijst in een ovenschaal. Overgieten met eimengsel en beleggen met tomaat.


Het gerecht zag er niet anders uit toen het uit de oven kwam dan toen het er in ging, alleen de tomaten waren wat verkleurd.

De smaak was matig. In de verste verte leek dit niet op de fornello uit onze herinnering. Ik denk dat er een bouillonblokje ofzo door had gemoeten. De textuur klopte niet en de smaak klopte niet. Het was eetbaar.
Spoilers!
pi_195124566
Da's toch jammer, dat het niet zo lekker was.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195124712
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk.
pi_195129313
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 11:02 schreef Sorella het volgende:
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk.
Het is dit spul: https://www.ah.nl/product(...)-pulled-oats-naturel

Best geinig van textuur. Ivm allergenen mag ik de meeste vleesvervangers niet, ik was blij dat ik deze vond.
Spoilers!
pi_195129773
Lunch met zomerfruit vandaag. Wentelteefjes :9



Spoilers!
pi_195130321
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien :@ :D
pi_195130760
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
We have far more in common than that which devides us..
pi_195131063
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Nou moe -O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:32 schreef Hupje het volgende:
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien :@ :D
Ze zijn echt niet fotogeniek nee. Wel erg lekker.
Spoilers!
pi_195131103
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
-O- Wat jammer
pi_195131195
Volgende keer ga ik weer op m’n eigen gevoel af
We have far more in common than that which devides us..
pi_195131417
Ik heb al een paar keer wentelteefjes proberen te maken maar op een of andere manier blijven ze soppig ;(

Jammer van je kroketten Kaatje.
pi_195131590
Bijgelezen hier :9
Wauw @Lonaa _O_ voor de dinsdag en de wentelteven van @Lucky_Strike :9
pi_195134449
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
We have far more in common than that which devides us..
pi_195135312
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Hè bah.
Jammer -O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
Da's helemaal balen :{
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195143386
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
Zonde, andere keer beter
pi_195143439

Hartige taart

Witlof mosterdsoep

Vissalade

Appel havermout plaatkoek

En deze staat nu in de oven, want we gaan vanmiddag weg en zijn dan laat terug. Dan hoef ik dat alleen op te warmen.


Geen foto van de ratatouille (stoofpot, tomaten, seizoensgroente), die met gebakken WORSTjes gegeten.
Ook vergeten foto te maken van de SUSHIbowl afgelopen maandag
pi_195143509
Lekker bezig Yinny _O_
Spoilers!
pi_195143962
Oh ja de quiche!

Snijbiet, geitenkaas, beetje spek:
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195143990
Ik doe morgen nog de vegan en dan vind ik het mooi. :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195144859
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 10:40 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Hartige taart
[ afbeelding ]
Witlof mosterdsoep
[ afbeelding ]
Vissalade
[ afbeelding ]
Appel havermout plaatkoek

En deze staat nu in de oven, want we gaan vanmiddag weg en zijn dan laat terug. Dan hoef ik dat alleen op te warmen.
[ afbeelding ]

Geen foto van de ratatouille (stoofpot, tomaten, seizoensgroente), die met gebakken WORSTjes gegeten.
Ook vergeten foto te maken van de SUSHIbowl afgelopen maandag
Whooptiedoo :D :9
pi_195170022

En vanochtend ontbeten met de foolproof overnight broodjes!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')