Dittequote:Op dinsdag 8 september 2020 14:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook een heel leuke reeks om mee te lezen. En soms mee te doen Gefeliciteerd met het jubileum!
Ja hoor. Ik maak een bladerdeegpakketje met gehakt en tel dat ook.quote:Op maandag 14 september 2020 12:35 schreef Sorella het volgende:
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ?
Tuurlijk!quote:Op maandag 14 september 2020 12:35 schreef Sorella het volgende:
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ?
Jij hebt gewoon de hele week vol geplandquote:Op maandag 14 september 2020 13:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als alles een beetje mee zit deze week kan ik een ovenschotel, gevuld deeg, intact gevogelte, een Wereldgerecht, chili en een stoofpot maken. Pannenkoeken en slagroom staan op de misschienlijst.
Gegrituurde lasagnequote:Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken
[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat
[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden
[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes
[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout
[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.
[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal
Ik had me echt iets heel anders voorgesteld. Gewoon een normale lasagne met pasta, en dan een blok daarvan gesneden en gepaneerd. Dat lijkt me wel lekkerder dan met deze vellen.quote:Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken
[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat
[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden
[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes
[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout
[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.
[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal
En hoe was de smaak?quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:04 schreef Lonaa het volgende:
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag.
Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @:Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:
[ afbeelding ]
Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;
[ afbeelding ]
De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:
[ afbeelding ]
Klaar!
[ afbeelding ]
Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen.
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk.quote:
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opetenquote:Op dinsdag 15 september 2020 21:08 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk.
Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Nee. Het recept zei 'hoef nie', en mijn rub heeft Heel Veel smaak. Dus qua kruidensmaak zit het wel goed. Misschien zelfs ietsje te zout.quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:20 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
quote:
quote:
Ja hallo...quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 16 september 2020 22:55 schreef Hupje het volgende:
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.quote:Op woensdag 16 september 2020 22:40 schreef marc0871 het volgende:
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is.
Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot
[ afbeelding ]
Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet.
Komt goed. Die mocht in de herkansing.
[ afbeelding ]
Ui en knoflook langzaam fruiten.
[ afbeelding ]
Wortel erbij
[ afbeelding ]
Paprika
[ afbeelding ]
Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree.
[ afbeelding ]
Tomaat in blokjes en water.
[ afbeelding ]
Rundvlees erbij.
Bouillonblokje en laurierblad.
Peper en zout naar smaak.
[ afbeelding ]
Ik at het met basmatirijst.
Ja, ik heb wat.quote:Op woensdag 16 september 2020 23:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.
Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken.
Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan
In theorie moet je er nu bij kunnen.quote:Op woensdag 16 september 2020 23:47 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, ik heb wat.
Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?).
Yupquote:Op woensdag 16 september 2020 23:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In theorie moet je er nu bij kunnen.
Welterustenquote:Op woensdag 16 september 2020 23:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Yup
Morgen maar ff wat rommelen.
Nu slapie doen.
Om 6 uur begint er hier weer een te janken
Ik gebruik meestal deze: https://www.laurasbakery.(...)he-en-hartige-taart/quote:Op woensdag 16 september 2020 23:01 schreef Tegan het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?
Het is gelukt, hoor.quote:
Het is dit spul: https://www.ah.nl/product(...)-pulled-oats-naturelquote:Op vrijdag 18 september 2020 11:02 schreef Sorella het volgende:
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk.
Nou moequote:Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Ze zijn echt niet fotogeniek nee. Wel erg lekker.quote:Op vrijdag 18 september 2020 15:32 schreef Hupje het volgende:
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien
Wat jammerquote:Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Hè bah.quote:Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Da's helemaal balenquote:Op vrijdag 18 september 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
Zonde, andere keer beterquote:Op vrijdag 18 september 2020 19:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
Whooptiedooquote:Op zaterdag 19 september 2020 10:40 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Hartige taart
[ afbeelding ]
Witlof mosterdsoep
[ afbeelding ]
Vissalade
[ afbeelding ]
Appel havermout plaatkoek
En deze staat nu in de oven, want we gaan vanmiddag weg en zijn dan laat terug. Dan hoef ik dat alleen op te warmen.
[ afbeelding ]
Geen foto van de ratatouille (stoofpot, tomaten, seizoensgroente), die met gebakken WORSTjes gegeten.
Ook vergeten foto te maken van de SUSHIbowl afgelopen maandag
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |