Lucky_Strike | dinsdag 8 september 2020 @ 13:37 |
Na 49 edities van Kook Mee met CUL is het tijd om ons jubileum te vieren We hebben Kook Mee wat aangepast. Vanaf deze week koken we elke week volgens een thema. Meer daarover lees je hier. Tijdens deze jubileumeditie is het de bedoeling om gerechten te maken die eerder tijdens een Kook Mee-opdracht zijn mislukt of waar je niet aan toe bent gekomen. Je hebt een hele week de tijd, je kunt dus zelfs meerdere gerechten maken. We hebben al prachtige creaties voorbij zien komen in de afgelopen maanden Cheesecake van @Blues Sushi van @Myraela Souvlaki van @Sarabi Noorse wafels van @Barreltje Nasi van @Kaneelstokje Broodjes van @Zo-is-dat We vinden het enorm leuk dat deze reeks zo'n succes is. Ontzettend bedankt, lieve CUL'lers [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-09-2020 18:39:57 ] | |
Lonaa | dinsdag 8 september 2020 @ 13:46 |
Tegan | dinsdag 8 september 2020 @ 14:13 |
Leuk. Hier een linkje naar alle eerdere opdrachten: Topicreeks: Kook mee met CUL, voor als je net als ik niet meer kan herinneren wat je had willen maken zonder. Edit: Zie net dat die al bovenaan in de OP staat . | |
Sarabi | dinsdag 8 september 2020 @ 14:48 |
Ik sta gewoon in de OP Ik ga eens nadenken wat ik hiervoor kan maken | |
Isabeau | dinsdag 8 september 2020 @ 14:58 |
Ik vind het ook een heel leuke reeks om mee te lezen. En soms mee te doen Gefeliciteerd met het jubileum! | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 september 2020 @ 15:00 |
Na al ons geklungel moeten we wel iets maken met slagroom En die hartige courgettecake ging ook niet bepaald goed. Aan wraps, worst, wereldgerechten en meer ben ik niet toegekomen. | |
golfer | dinsdag 8 september 2020 @ 15:24 |
Het zal in die week voor ons bij meelezen blijven, want bootje varen in Friesland en niet zelf koken. | |
Hupje | dinsdag 8 september 2020 @ 18:21 |
Leuk! Ik zal straks eens rustig kijken wat ik nog zou willen maken, kan het meteen voor morgen op mijn boodschappenlijst. | |
Kaatje1 | dinsdag 8 september 2020 @ 18:35 |
Ik ga toch maar kroketten maken. Had dat over geslagen maar wil nu gorgonzola kroketten maken | |
Barreltje | dinsdag 8 september 2020 @ 19:18 |
keuze stress om te bepalen welke ik kan ga maken.. | |
Sorella | woensdag 9 september 2020 @ 19:58 |
Ik kwam een recept van gefrituurde lasagna tegen misschien ga ik die volgende week maken | |
Scheepskok | woensdag 9 september 2020 @ 20:07 |
Ik moet nog iets bedenken... | |
Hupje | woensdag 9 september 2020 @ 20:19 |
Ik had de hartige taart van de tweede editie gemist door een gebrek aan boodschappen. Die ga ik komende week maken. | |
Blues | woensdag 9 september 2020 @ 20:40 |
Ditte | |
Sorella | maandag 14 september 2020 @ 08:07 |
Gewoon hier doorgaan met wat je gaat maken deze week ? Ik heb alvast vooruit gewerkt, gisteren de lasagna saus gemaakt die 4 uur of langer in de oven moest en de infused melk voor de bechamel saus. O en loempia vellen gekocht | |
Lucky_Strike | maandag 14 september 2020 @ 11:29 |
Ik ben een lijstje aan het maken van mislukte en overgeslagen edities. Mislukt: - Pannenkoeken - Slagroom bij de trifle - Courgettecake Overgeslagen: - Stoofpot - Ovenschotel - Vis in een jasje - Chili - Curry - Wereldgerechten - Worst - Wraps - Zomerfruit - Intact gevogelte - Gevuld deeg Nu eens de kasten in om te kijken welke passende gerechten ik deze week kan maken. [ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-09-2020 12:21:31 ] | |
Kaatje1 | maandag 14 september 2020 @ 12:16 |
Best een beetje druk hier, alles in huis voor gorgonzola kroketten. Maar dat zal wel weekend worden voordat ik tijd heb. | |
Sorella | maandag 14 september 2020 @ 12:35 |
Donderdag ga ik bladerdeeg pakketje met champignons maken, telt dat als gevuld deeg ? | |
Lucky_Strike | maandag 14 september 2020 @ 13:21 |
Als alles een beetje mee zit deze week kan ik een ovenschotel, gevuld deeg, intact gevogelte, een Wereldgerecht, chili en een stoofpot maken. Pannenkoeken en slagroom staan op de misschienlijst. | |
Lucky_Strike | maandag 14 september 2020 @ 13:35 |
Ja hoor. Ik maak een bladerdeegpakketje met gehakt en tel dat ook. | |
Yinny | maandag 14 september 2020 @ 13:47 |
Tuurlijk! | |
Sorella | maandag 14 september 2020 @ 14:23 |
Jij hebt gewoon de hele week vol gepland Ik zie appeltaart er tussen staan, misschien maak ik ook nog een schoenlappers taart | |
Yinny | maandag 14 september 2020 @ 18:43 |
Ik heb vandaag een spinazie feta taart, witlofsoep en ratatouille gemaakt... | |
Sorella | maandag 14 september 2020 @ 19:14 |
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmezaan, 300 ml rode wijn en 350 ml runderbouillon. 5 uur in de oven op 130 graden Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout 3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus. Oprollen en frituren. Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar. Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op. IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 15-09-2020 09:19:09 ] | |
Lucky_Strike | maandag 14 september 2020 @ 20:32 |
Gegrituurde lasagne | |
Lucky_Strike | maandag 14 september 2020 @ 20:37 |
Hier was het tijd voor chili. Witte chili om precies te zijn, dus met kip en roomsaus. Ik heb een restje geplukte kip uit de vriezer gebruikt dus ik was snel klaar. Ik heb min of meer dit recept gebruikt en wortel toegevoegd. Wortel, witte bonen, mais en kruiden Met kip, jalapenos, bouillon, creme fraiche en roomkaas En met kaas, tomaat, avocado, en kant en klare ( ) chilirijst | |
Yinny | dinsdag 15 september 2020 @ 06:59 |
Mooie verslagen! Bij gefrituurde lasagne had ik iets anders verwacht, jammer dat die tegenviel! | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 september 2020 @ 09:09 |
Ik had me trouwens niet veel voorgesteld van witte chili maar het was erg lekker. Ideaal om te maken met restjes van een hele kip. Dit recept mag blijven. | |
Myraela | dinsdag 15 september 2020 @ 09:12 |
Ik had me echt iets heel anders voorgesteld. Gewoon een normale lasagne met pasta, en dan een blok daarvan gesneden en gepaneerd. Dat lijkt me wel lekkerder dan met deze vellen. | |
Sorella | dinsdag 15 september 2020 @ 09:20 |
Kip en room is altijd goed Als ovenschotel is dit recept echt lekker als je van een sterke smaak houdt die lang blijft hangen | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:04 |
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag. Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen. Dat rolde ik in plastic: Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika; De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd: Klaar! Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen. | |
Kaatje1 | dinsdag 15 september 2020 @ 21:07 |
En hoe was de smaak? | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:07 |
Er werd meer op de BBQ gedaan vandaag. Zo besloot ik de opdracht 'tomaten' ook te doen. Simpel, maar jummie: Die grote awesome groente in snijbiet, uit de tuin van @Lucky_Strike ! zaadjes eruit, basilicum erin de rest erin en hup, op de BBQ: | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:08 |
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk. Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar. | |
Kaatje1 | dinsdag 15 september 2020 @ 21:11 |
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:13 |
En als de BBQ dan toch aanstaat, kan ik ook de stokjes en spiesjes uitdaging er wel even bijpakken. Ik marineerde garnalen met olie, paprikapoeder, knoflook, peterselie, dille, peper en zout. Ik sneed plakjes citroen welke ik bestrooide met lichte basterdsuiker. Daarna reeg ik de hele bups aan een spies: Kort grillen op hete BBQ: Om ook nog iets te doen met een stokje sneed ik kippendijen in hapklare brokken en bestrooide ze met kipkruiden. Ik rolde ze in ontbijtspek, stak er een stokje in Ik bestreek ze met BBQsaus en ook deze gingen op de BBQ Klaar! | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:14 |
Nee. Het recept zei 'hoef nie', en mijn rub heeft Heel Veel smaak. Dus qua kruidensmaak zit het wel goed. Misschien zelfs ietsje te zout. | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:17 |
En als laatste, voor vandaag, een toetje met zomerfruit! Ananas, kokosmelk, basterdsuiker. Ananas in grote stukken, kokosmelk mengen met basterdsuiker. Ananas erin, laten staan voor een paar uur, eruit en op de BBQ. Serveren met geraspte kokos | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:20 |
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe | |
Kaatje1 | dinsdag 15 september 2020 @ 21:30 |
Had best willen komen eten | |
Yinny | dinsdag 15 september 2020 @ 21:31 |
Wauw, gewoon wauw | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 september 2020 @ 21:35 |
Lonaa | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:35 |
Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:36 |
Ik ben wel echt kapot jonge. Duizend miljoen graden, oven aan, boven de BBQ, 3 supermarkten, buhh. Maar lekker gegeten enzo en morgen ook en restjes en dikke prima. | |
Kaatje1 | dinsdag 15 september 2020 @ 21:40 |
Ja hallo... | |
Lonaa | dinsdag 15 september 2020 @ 21:51 |
Ja oke oke sorry. | |
Kaatje1 | dinsdag 15 september 2020 @ 21:53 |
| |
Sorella | dinsdag 15 september 2020 @ 22:01 |
Je bent lekker bezig lonaa | |
marc0871 | woensdag 16 september 2020 @ 22:40 |
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is. Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet. Komt goed. Die mocht in de herkansing. Ui en knoflook langzaam fruiten. Wortel erbij Paprika Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree. Tomaat in blokjes en water. Rundvlees erbij. Bouillonblokje en laurierblad. Peper en zout naar smaak. Een uur anderhalf laten sudderen, tot het vlees gaar is Ik at het met basmatirijst. [ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 17-09-2020 12:19:30 ] | |
Hupje | woensdag 16 september 2020 @ 22:55 |
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.
| |
Tegan | woensdag 16 september 2020 @ 23:01 |
Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg? | |
Lucky_Strike | woensdag 16 september 2020 @ 23:30 |
Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen. Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken. Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan | |
marc0871 | woensdag 16 september 2020 @ 23:47 |
Ja, ik heb wat. Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?). | |
Lucky_Strike | woensdag 16 september 2020 @ 23:51 |
In theorie moet je er nu bij kunnen. | |
marc0871 | woensdag 16 september 2020 @ 23:57 |
Yup Morgen maar ff wat rommelen. Nu slapie doen. Om 6 uur begint er hier weer een te janken | |
Lucky_Strike | donderdag 17 september 2020 @ 00:01 |
Welterusten | |
Hupje | donderdag 17 september 2020 @ 06:41 |
Ik gebruik meestal deze: https://www.laurasbakery.(...)he-en-hartige-taart/ | |
Zo-is-dat | donderdag 17 september 2020 @ 07:53 |
Oh wat leuk! Al 50 kook weken! ik moet ook echt weer aanhaken Ik zal eens even kijken! | |
marc0871 | donderdag 17 september 2020 @ 12:27 |
Het is gelukt, hoor. Alle plaatjes zouden nu te zien moeten zijn. | |
Sorella | donderdag 17 september 2020 @ 19:23 |
Ik zie je foto,s en je goulash ziet er lekker uit net als de spek/prei quiche. Vegetarische gevuld deeg Ik was al aan het eten toen ik me bed8 ojee foto,s vergeten te maken Dus hier de ingrediënten. 2 ons kruimige aardappels in blokjes en gekookt 6 min. 3 rode uien, 5 teentjes knoflook, 150 gr. roomkaas, peper en zout. 2/3 ui en 1/4/ knoflook bij de aardappels doen samen met de roomkaas en goed roeren. Bladerdeeg ontdooien, in het midden prutje leggen en dichtvouwen als een driehoek, dit 8x oven voorverwarmen op 180 graden +/- 25 min. bakken tot goudbruin. 250 gram champignons in plakken en bakken, ui en knoflook erbij, even bakken, 400 gr, tomatenblokjes erbij en 8 min. laten sudderen. Ik heb er wat suiker bij gedaan om het wrange van de tomaat wat af te zwakken. Voor herhaling vatbaar | |
Myraela | donderdag 17 september 2020 @ 19:25 |
Ohnee, ik had m'n lenterolletjes eigenlijk ook als gevuld deeg mee kunnen tellen. Kut. Nouja, zondag herkansing, dan eet ik ze weer. Ga ik me best doen om ze eens wat strakker op te rollen. | |
Kaatje1 | donderdag 17 september 2020 @ 19:38 |
De vulling voor roquefort kroketten is aan het opstijven, morgen verder | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 september 2020 @ 10:36 |
Ik maakte een ovenschotel en Wereldgerecht in één, namelijk Portugese fornello. Dat Wereldgerecht was ooit onze favoriet maar al zo'n 15 jaar geleden uit het assortiment. Ondanks de hilarische discussie onder het recept, heb ik toch voor deze copycat gekozen: https://www.lifesabout.nl(...)gese-fornello-knorr/ Courgette in plaats van paprika, geen ui, pulled oats in plaats van kip. Ingrediënten Groente en kruiden bakken Na toevoegen pulled oats en rijst in een ovenschaal. Overgieten met eimengsel en beleggen met tomaat. Het gerecht zag er niet anders uit toen het uit de oven kwam dan toen het er in ging, alleen de tomaten waren wat verkleurd. De smaak was matig. In de verste verte leek dit niet op de fornello uit onze herinnering. Ik denk dat er een bouillonblokje ofzo door had gemoeten. De textuur klopte niet en de smaak klopte niet. Het was eetbaar. | |
Kaatje1 | vrijdag 18 september 2020 @ 10:53 |
Da's toch jammer, dat het niet zo lekker was. | |
Sorella | vrijdag 18 september 2020 @ 11:02 |
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk. | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 september 2020 @ 14:35 |
Het is dit spul: https://www.ah.nl/product(...)-pulled-oats-naturel Best geinig van textuur. Ivm allergenen mag ik de meeste vleesvervangers niet, ik was blij dat ik deze vond. | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 september 2020 @ 15:03 |
Lunch met zomerfruit vandaag. Wentelteefjes | |
Hupje | vrijdag 18 september 2020 @ 15:32 |
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien | |
Kaatje1 | vrijdag 18 september 2020 @ 15:54 |
Geen kroketten Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 september 2020 @ 16:13 |
Nou moe Ze zijn echt niet fotogeniek nee. Wel erg lekker. | |
Sarabi | vrijdag 18 september 2020 @ 16:15 |
Wat jammer | |
Kaatje1 | vrijdag 18 september 2020 @ 16:20 |
Volgende keer ga ik weer op m’n eigen gevoel af | |
Sorella | vrijdag 18 september 2020 @ 16:31 |
Ik heb al een paar keer wentelteefjes proberen te maken maar op een of andere manier blijven ze soppig Jammer van je kroketten Kaatje. | |
Blues | vrijdag 18 september 2020 @ 16:41 |
Bijgelezen hier Wauw @Lonaa voor de dinsdag en de wentelteven van @Lucky_Strike | |
Kaatje1 | vrijdag 18 september 2020 @ 19:30 |
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham | |
marc0871 | vrijdag 18 september 2020 @ 20:09 |
Hè bah. Jammer Da's helemaal balen | |
Yinny | zaterdag 19 september 2020 @ 10:34 |
Zonde, andere keer beter | |
Yinny | zaterdag 19 september 2020 @ 10:40 |
Hartige taart Witlof mosterdsoep Vissalade Appel havermout plaatkoek En deze staat nu in de oven, want we gaan vanmiddag weg en zijn dan laat terug. Dan hoef ik dat alleen op te warmen. Geen foto van de ratatouille (stoofpot, tomaten, seizoensgroente), die met gebakken WORSTjes gegeten. Ook vergeten foto te maken van de SUSHIbowl afgelopen maandag | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 september 2020 @ 10:49 |
Lekker bezig Yinny | |
Lonaa | zaterdag 19 september 2020 @ 11:27 |
Oh ja de quiche! Snijbiet, geitenkaas, beetje spek: | |
Lonaa | zaterdag 19 september 2020 @ 11:29 |
Ik doe morgen nog de vegan en dan vind ik het mooi. | |
Blues | zaterdag 19 september 2020 @ 12:34 |
Whooptiedoo | |
Yinny | zondag 20 september 2020 @ 21:24 |
En vanochtend ontbeten met de foolproof overnight broodjes! |