abonnement Unibet Coolblue
pi_198633793
quote:
0s.gif Op maandag 22 maart 2021 13:13 schreef spectrumanalyser het volgende:
Goed, goed, goed. Vandaag 22 maart 2021. Een groep van minstens 20 jongeren die hun gezicht zoveel mogelijk proberen af te dekken komen Ridouan Taghi .... een hart onder de riem steken. Ze eisen een eerlijk proces voor 'hun' lieve Taghi.

want wat heeft die Taghi nou eigenlijk precies misdaan hè?

https://www.ad.nl/video/p(...)rum-schiphol~p205058

Nederland, Maart 2021. Tientallen jongeren die zogenaamd een eerlijk proces willen voor Taghi. Tjee....

ps: Betrokkenheid bij het Marengo-strafproces wil nog niet zeggen dat je niet kunt doorbreken bij The Voice, begrijp ik uit het verhoor van vandaag.
Ik denk dat als je het doopceel van die vriendelijke vrinden doorlicht, dat er dan ook wel het een en ander boven komt drijven :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_198633930
quote:
1s.gif Op maandag 22 maart 2021 14:17 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Ik denk dat als je het doopceel van die vriendelijke vrinden doorlicht, dat er dan ook wel het een en ander boven komt drijven :Y
Ja, daarom houden ze hun gezicht zo goed mogelijk verborgen, ze willen absoluut niet herkenbaar op de foto of op video. dat het AD dan nog gaan blurren is volstrekt onnodig. had liever dat achterlijke taaltje van ze weggebliept.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_198634180
twitter
pi_198634593
quote:
13s.gif Op maandag 22 maart 2021 13:23 schreef Twiitch het volgende:

[..]

En ja hoor. Letterlijk een van de eerste woorden die ik hoor is "kanker". :')
Dat wens ik dit soort ratten inmiddels ook wel toe als ik heel eerlijk ben.
Kanker, ik krijg geen kanker stageplek van die kanker blanke kanker Nederlanders in dit kankerland, wollah kankerracisten.

Het marokkanenprobleem.
pi_198634697
quote:
1s.gif Op maandag 22 maart 2021 15:11 schreef ReplaR het volgende:

[..]

Kanker, ik krijg geen kanker stageplek van die kanker blanke kanker Nederlanders in dit kankerland, wollah kankerracisten.

Het marokkanenprobleem.
Alle vooroordelen bevestigen zichzelf keer op keer, je hoeft er niet eens moeite voor te doen om iets te vinden, ze presenteren het zelf op een zilveren dienblad.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_198634720
quote:
1s.gif Op maandag 22 maart 2021 15:11 schreef ReplaR het volgende:

[..]

[-], ik krijg geen k- stageplek van die kanker blanke k-Nederlanders in dit k-land, wollah k-racisten.

Het marokkanenprobleem.
Heb een jongen op sollicitatiegesprek gehad bij 't bedrijf waar ik werkte. die begon na afwijzing wegens niet voldoen aan de gestelde functie-eisen met die ziekte te schreeuwen dat 'ie wel even zou terugkomen met zijn broeders.

diep triest dat dergelijke figuren in steeds grotere aantallen door 't hele land denken op deze manier het te kunnen gaan maken.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_198880668
Deze week:
quote:
7 april Verhoor kroongetuige t.a.v. algemene onderwerpen
9 april Verhoor kroongetuige t.a.v. algemene onderwerpen
pi_198881015
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 14:28 schreef Zipportal het volgende:
Deze week:
[..]

Gaan ze het programma wel aanpassen ivm ramadan?
pi_200236372
30 juni was de laatste zittingsdag voor de zomerstop.

Ze hebben hun moment wel afgewacht voor Peter.
pi_200759075
twitter
pi_200762288
Die advocaten gaan ook wat teveel in zichzelf geloven.
pi_201250282
Eris, het broertje van Marengo ook maar hier doen?

twitter


Liveblog
https://www.parool.nl/ams(...)verschenen~b41894c4/

[ Bericht 9% gewijzigd door Nober op 07-09-2021 11:24:06 ]
pi_201250602
Kwartetten met raketwerpers _O_
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  dinsdag 14 september 2021 @ 09:36:42 #46
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201349507
quote:
'Kroongetuige Nabil B. wilde maximale halen uit deal met OM'

Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces rond Ridouan Taghi, wilde financieel het maximale uit de deal halen die hij met het Openbaar Ministerie (OM) heeft gemaakt. Dat schrijft het AD dat appjes kon lezen die B. tussen september 2017 en februari 2018 met een broer, een zus, zijn vriendin en een medegevangene uitwisselde.

B. was volgens het OM betrokken bij een vergismoord begin 2017 in de Utrechtse wijk Overvecht. De veronderstelde criminele bende van Taghi zou de opdrachtgever zijn geweest. B. werd al snel opgepakt en besloot om een deal met het OM te sluiten; in ruil voor strafvermindering en beveiliging door de overheid legde hij belastende verklaringen af over Taghi en andere bendeleden.

Daar mocht het van hem niet bij blijven, zo blijkt uit het AD. Aan een van zijn zussen appte hij wat er op het spel stond: geld, huizen en auto's. En aan zijn vriendin appte hij dat hij financieel het maximale uit de deal wilde halen: "Dit gaat de grootste zaak ooit worden qua liquidaties. Mogen we dan ook het maximale eruit halen? Ja eerst 62828 jaar gaan discussiëren etc. zodat iedereen hoofdpijn heeft. Wegtrappen en klaar? No way helemaal uitzuigen. Tot de laatste cent".

In de zomer van 2017 verzwakte zijn onderhandelingspositie. Justitie had dat voorjaar miljoenen gekraakte berichten van criminelen in handen gekregen. Die stonden op servers in Canada. "Had ze waar ik wou. Tot die server. Die heeft mij schaakmat gezet", appt B. Hij begreep dat hij snel tot een akkoord moest komen.

Wraak

Omdat zijn naam bekend ging worden, maakte zijn familie zich zorgen over wraakacties van Taghi en handlangers. B. stelde zijn zus gerust: "Ik ben prio, niet jullie. Mij willen ze." Uit de berichten blijkt ook dat hij ruzie kreeg met zijn broers, omdat ze op zijn geld uit zouden zijn. "We hebben kanker honden in de familie. Is echt een feit."

In maart 2018 maakt het OM het bestaan van de kroongetuige bekend. Zes dagen later wordt een broer van B. in Amsterdam-Noord geliquideerd, volgens het OM in opdracht van de bende van Taghi. Deze broer, vader van twee kleine kinderen, had niets met de criminele activiteiten van B. te maken.

B. heeft in de rechtszaal gezegd dat hij het OM heeft gesmeekt om niet bekend te maken dat hij kroongetuige is. Uit de berichten in het AD blijkt dat hij ruim van tevoren wist dat het OM dit bekend zou maken en dat hij daar met zijn familie over sprak.

In september 2019 werd ook Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd. B. had de telefoon waarmee hij appte bij hem in bewaring gegeven. Na de moord op Wiersum kwam het toestel boven water en belandde bij het OM.

Voortzetting proces

De kroongetuige heeft in mei de overeenkomst met het OM opgezegd. Hij kwam niet opdagen bij een zitting in het liquidatieproces. De reden voor het opschorten van de samenwerking is dat het OM niet in staat is de veiligheid van het gezin van B. te waarborgen, zo schreven zijn advocaten. Inmiddels heeft de kroongetuige aangegeven dat hij weer meewerkt. De zaak gaat vandaag verder in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

Mogelijk komen de nu opgedoken berichten van de kroongetuige daar ook ter sprake. In hoeverre ze van betekenis zijn voor de zaak valt volgens strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff in het AD nog te bezien. "Ondanks alles kan deze kroongetuige nog steeds een betrouwbare verklaring hebben afgelegd over zijn medeverdachten."


De advocaat van B. probeerde publicatie van het AD-artikel met een kort geding te voorkomen. Volgens advocaat Schouten is het artikel "tendentieus, vals en onjuist" en de onderbouwing "suggestief".

De eis werd door de rechtbank in Amsterdam gisteren afgewezen. De rechter stelde dat een publicatieverbod een zeer zwaar middel is en dat "het belang van de vrijheid van meningsuiting zwaarder weegt dan het belang van het beschermen van de eer en goede naam van de eisers".
Lekker berouwvolle spijtoptant, die Nabil.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 14 september 2021 @ 10:43:21 #47
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201350390
Die gast kan geen kant uit. Als OM klaar met dat gekonkel van hem is, zetten ze hem op straat en ligt ie binnen een week tegen de vlakte vol kogels met als afzender "Taghi". Dus nogal bold van hem om zich zo op te stellen.

NL Justitie had daarentegen wel wat meer mogen doen om de (onschuldige) familie om hem heen, beter te beschermen.
  dinsdag 14 september 2021 @ 10:46:36 #48
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_201350444
Ik vind het altijd een beetje laf en eng dat mensen vinden dat sommige mensen geen recht op verdediging hebben, terwijl je gewoon in een land woont waar iedereen dat recht heeft.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 14 september 2021 @ 11:09:32 #49
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201350784
quote:
Advocaten kroongetuige: ’Meest verziekte en vergiftigde proces ooit’

Door SASKIA BELLEMAN
Updated 1 min geleden
Vandaag, 06:47
in BINNENLAND

AMSTERDAM - Het Marengoproces is het meest verziekte en vergiftigde proces ooit. Dat vinden de advocaten Onno de Jong en Peter Schouten van kroongetuige Nabil B.

De Jong zei dat in een verklaring die hij dinsdag aan het begin van een nieuwe procesdag voorlas. De aanleiding voor de felle kritiek van de advocaten is de moord op Peter R. de Vries, die optrad als vertrouwenspersoon van de kroongetuige. Het is na de dood van zijn broer en zijn advocaat Derk Wiersum de derde keer dat iemand in de naast omgeving van Nabil B. wordt vermoord.

Op de rechtbank die het proces Marengo leidt is veel kritiek. Het zou niet strak genoeg gebeuren. Volgens Onno de Jong is het de hoogste tijd voor de rechtbank om op te staan.

,,Het is tijd om te laten zien waar de rechterlijke macht in Nederland voor staat, namelijk de bescherming van de rechtsstaat en haar subjecten. Het is tijd om dat met alle mogelijke kracht uit te stralen en niets meer te dulden wat dat kan ondermijnen. Het is tijd om te laten zien dat u dat kunt. En het is tijd om alle betrokkenen het vertrouwen te geven dat de rechtsstaat zich niet laat intimideren. Juist in dit proces en in deze zaal moet dat worden getoond.”

’Verwoestende invloed’
Het verdedigingsteam zegt dat de moord op Peter R de Vries ,,een verwoestende invloed” heeft gehad. ,,Ook op onze motivatie. Als ík verdachte was geweest, dan had ik geweigerd om te verschijnen. En als het dan toch moest, zou ik weigeren om te verklaren. Ik zou niet meer willen verschijnen in Marengo, het meest verziekte en vergiftigde proces ooit”, aldus advocaat De Jong.

Voor Nabil B. is het de derde keer dat er iemand in zijn naast omgeving is vermoord en hij gewoon verder moet. ,,Hij doet dat op een welhaast Phoenix-achtige manier”, vindt De Jong.

Volgens Onno de Jong ,,gaan we weer aan het werk. Met hele grote tegenzin. Het proces gaat altijd door, al hangen er tien doodssluiers overheen. Nu er een lid van ons team uit het leven is geschoten hebben wij het recht, de plicht zelfs, om te laten zien en horen dat niets het waard is om een mensenleven aan op te offeren.”

De rechtbank stond aan het begin van de zitting kort stil bij de gewelddadige dood van Peter de Vries, die door de voorzitter ,,een betrokken mens en journalist” werd genoemd.

Ontluisterend beeld
Toen Nabil B. zich meldde dachten politie en justitie de ultieme troefkaart binnen te hebben. Kroongetuige Nabil B. blijkt echter op meerdere borden tegelijk te hebben geschaakt. Berichten op zijn iPhone geven een ontluisterend beeld van de belangrijkste kroongetuige van Nederland, schrijft het AD. In de berichten schrijft B. onder meer: „Deze getuige gaat herrie maken. Dan gaat iedereen terugkrabbelen.” En: „Ik ben een boef en zal dat altijd blijven, onthoud dat.”

De berichten laten zien dat het Openbaar Ministerie geen idee had met wie het in zee ging. Dat in de poging extreem geweld een halt toe te roepen, machtsverhoudingen rap kunnen verschuiven. En dat het héél moeilijk is om feit en fictie uit elkaar te houden.

In de periode vanaf januari 2017 tot en met december 2017 geeft Nabil talloze uitgebreide verklaringen over Ridouan Taghi, zijn kompaan Saïd R. en tientallen andere personen. Ook wordt er stevig onderhandeld met justitie over de voorwaarden. Communiceren met de buitenwereld is strikt verboden, maar toch weet hij contact te onderhouden. Onder meer met een iPhone 5.

Vanaf september 2017 tot februari 2018 communiceert hij met een broer, een zus, zijn vriendin en een mede-gedetineerde via WhatsApp. Het gaat in totaal om meer dan 30.000 berichten.

Kroongetuige B. schortte in mei zijn medewerking aan het proces op. Hij wilde niet meer verklaren, vanwege gezondheidsproblemen en perikelen rond de beveiliging van zijn gezin. Vorige week meldden diverse media dat hij weer bereid is vragen te beantwoorden. Zijn advocaat wil dat niet bevestigen, maar heeft laten weten dat ze op zitting van zich zullen laten horen. De kroongetuige is daar „in principe” bij aanwezig, zei hij.

Verdachten
In de zaak-De Vries werden kort na de aanslag twee verdachten opgepakt, die op 18 oktober voor het eerst op een openbare zitting moeten verschijnen. Naar tussenpersonen en opdrachtgevers wordt nog volop onderzoek gedaan.

Marengo draait om een reeks onderwereldmoorden en plannen, pogingen en voorbereidingen daartoe. De zittingen van dinsdag en woensdag zijn zogeheten regiezittingen, waarin onder meer de stand van het onderzoek aan de orde komt. Op 21 en 22 september zal het verhoor van kroongetuige B. verder gaan.
https://www.telegraaf.nl/(...)giftigde-proces-ooit
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_201351171
Heeft @Nober een abo op AD?

https://www.ad.nl/binnenl(...)n-het-land~a42af577/

Alvast bedankt ook namens @maxi-mus
pi_201351616
quote:
Je zal toch bijna medelijden met Nabil B. gaan krijgen... :W
pi_201351871
quote:
Aan een van zijn zussen appte hij wat er op het spel stond: geld, huizen en auto's
:')

Deze man heeft gewoon bloed aan zn handen... vergeet dat niet. Echt een droeftoeter.
pi_201351903
Yep, hij was betrokken bij diverse liquidaties.
Weliswaar niet als schutter, maar het blijft een vuile rat.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201352656
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 11:36 schreef Zipportal het volgende:
Heeft @:Nober een abo op AD?

https://www.ad.nl/binnenl(...)n-het-land~a42af577/

Alvast bedankt ook namens @:maxi-mus
Gewoon betalen pannekoek!
pi_201368437
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 11:36 schreef Zipportal het volgende:
Heeft @:Nober een abo op AD?

https://www.ad.nl/binnenl(...)n-het-land~a42af577/

Alvast bedankt ook namens @:maxi-mus
Geen AD maar de citaten uit het AD op de NOS site;

https://nos.nl/artikel/23(...)-riToExFmpzglAfNcLgM
  woensdag 15 september 2021 @ 14:03:09 #56
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_201369294
Wrakingsverzoek afgewezen :W
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_201369510
Ocherm Nabilleke toch :'( *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201369534
Dus Nabil is ook geen zuivere? Ik ben geschokeerd. :+
pi_201383818
Denk dat er in het AD ook niet meer appjes stonden dan er op de andere sites gepubliceerd is. Er zijn blijkbaar 10duizenden appjes gelekt maar op elke site zie je er maar een stuk of 6 dezelfde.

Sws bizar dat die rat een iphone kan hebben in de gevangenis. Dan is het ook niet moeilijk te gissen hoe de hit op peter de vries is bevolen...
  donderdag 16 september 2021 @ 14:09:49 #60
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201384296
quote:
1s.gif Op donderdag 16 september 2021 13:40 schreef SOG het volgende:
Denk dat er in het AD ook niet meer appjes stonden dan er op de andere sites gepubliceerd is. Er zijn blijkbaar 10duizenden appjes gelekt maar op elke site zie je er maar een stuk of 6 dezelfde.

Sws bizar dat die rat een iphone kan hebben in de gevangenis. Dan is het ook niet moeilijk te gissen hoe de hit op peter de vries is bevolen...
Niet alleen een iPhone, hij had ook nog een blackberry.

Een moord bestellen kan zelfs vrij makkelijk vanuit de EBI:

https://nos.nl/l/2104289
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_201384435
Een moord bestellen :D

Doe mij maar een Quarterpounder, medium Franse frietjes.
En doe er maar 1 moord bij.

-Dan mag u nu doorrijden naar het eerste raam *O*

De McMurder
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  donderdag 16 september 2021 @ 14:23:37 #62
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201384464
quote:
1s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:21 schreef StateOfMind het volgende:
Een moord bestellen :D

Doe mij maar een Quarterpounder, medium Franse frietjes.
En doe er maar 1 moord bij.

-Dan mag u nu doorrijden naar het eerste raam *O*

De McMurder
:D

#werkenbijdenos
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_201384648
quote:
1s.gif Op donderdag 16 september 2021 13:40 schreef SOG het volgende:
Dan is het ook niet moeilijk te gissen hoe de hit op peter de vries is bevolen...
:')

Jij denkt dat het voor Taghi in de EBI net zo makkelijk een telefoon te regelen is als voor Nabil B.?
pi_201384954
quote:
0s.gif Op donderdag 16 september 2021 14:36 schreef AToontje87 het volgende:

[..]
:')

Jij denkt dat het voor Taghi in de EBI net zo makkelijk een telefoon te regelen is als voor Nabil B.?
Geen idee. Volgens bovenstaand artikel is het dus wel mogelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')