abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194546918
Onze overheid heeft niets geleerd van de eerste corona golf in maart. Toen kwamen er allemaal besmette wintersport gangers terug en mede door het carnaval zijn er nu officieel 6150 doden, maar volgens experts kunnen we dat aantal gerust verdubbelen omdat veel dode ouderen niet zijn getest.

OK deze pandemie is een nieuwe crisissituatie voor het kabinet en je kan het ze niet kwalijk nemen dat ze er niet op voorbereid op waren. Echter de afgelopen zomer is de overheid en vooral het RIVM ernstig nalatig geweest:
1. Iedereen kon gewoon vakantie vieren en feesten in een risico land en er was tot voor kort geen enkele testfaciliteit bij Schiphol en onze grenzen. Terwijl haast alle andere landen dit wel deden.
2. Buitenlandse bezoekers worden ook niet getest, laat staan tegengehouden aan onze grenzen. Er is geen verplichte gecontroleerde quarantaine. Terwijl er in Antwerpen een mondkapjesplicht komt en cafes moeten sluiten, wijken feestvierders uit die stad massaal uit naar Westelijk Noord Brabant. Niemand die ze tegenhoudt met het gevolg dat er in bijv Bergenopzoom een massale virusuitbraak is ontstaan vooral in de Marokkaanse gemeenschap tgv van bezoek van familieleden uit Antwerpen. De grenzen hadden op slot moeten gaan, netzo als Belgie de grens met Nederland blokkeerde. Deze zomer had niemand op vakantie moeten gaan naar het buitenland. Dat geeft minder overlast en economische schade dan weer een nieuwe lockdown dit najaar.
3. Het RIVM raadt als enige onderzoeksinstituut ter wereld mondkapjes dringend af en verbood zelfs verpleeghuizen die te gebruiken. Een directeur die ze zelf aanschafte kreeg zelfs de inspectie van Volksgezondheid aan de deur. In de verpleeghuizen moesten verpleegkundigen onbeschermd corona patienten verzorgen en besmetten niet alleen zich zelf, maar soms alle bewoners met corona, nadat ze in het gezicht waren gehoest door een corona patient, maar toch moesten doorwerken.
4. Maandenlang werd er door het RIVM beweerd dat aerosolen geen besmettingen konden veroorzaken. Dat bleek de zoveelste blunder van het RIVM want in een verpleeghuis in Maassluis raakte meer dan de helft van de bewoners besmet met corona door een verkeerd afgesteld ventilatiesysteem.
5. Volgens het RIVM vormen jongeren geen grote besmettingsbron. Ook dat is lariekoek want de huidige tweede golf betreft vooral jongeren die elkaar besmetten.
6. De scholen gaan straks weer open en in veel schoolgebouwen is er geen goede ventilatie. Waarom is daar nog niet op grote schaal beleid voor gemaakt om in gebouwen met veel mensen erin (mobiele) lucht filter installaties te verplichten en die op grote schaal te installeren, zoals er in vliegtuigen ook een goede airconditioning is met Hepa filters.
7. Het kabinet dacht dat het bron en contact onderzoek maar 5 uur per persoon zou kosten terwijl de WHO en alle andere Westelijke landen daarvoor meer dan het dubbele, 12 uur voor hadden ingecalculeerd. Het gevolg van dit wanbeleid is dat de GGD's het nu al niet mer aan kunnen.

Conclusie. Het kabinet onder leiding van Mark R. en het RIVM onder leiding van Jaap van D. hebben zich schuldig gemaakt aan criminele nalatigheid en zouden de eer aan zich zelf moeten houden en moeten aftreden.
De Libanese regering is afgetreden wegens minder doden.

Slappe heelmeesters maken stinkende wonden en Europa rommelt maar wat aan er is geen enkele sturing vanuit de EU
landen als Canada met dubbel zoveel inwoners als Nederland en maar 184 nieuwe besmettingen vandaag en Duitsland met 1419 besmettingen vandaag en vier keer meer inwoners doen het stukken beter dan wij met 577 nieuwe besmettingen vandaag. In Duitsland moeten ze in winkels en scholen verplicht mondkapjes op en worden er al lange tijd veel meer testen gedaan. Het Duitse beleid zouden wij moeten kopiëren. Neuw Zeeland heeft lange tijd geen enkele corona besmetting meer gehad nadat alle reizigers daar naar toe verplicht 14 dagen in quarantaine moeten. Canada is veel minder overbevolkt dan ons land en Nieuw Zeeland een eiland met een restrictieve immigratie politiek. Dus daar is de situatie minder problematisch dan bij ons
  Moderator vrijdag 14 augustus 2020 @ 00:28:22 #2
492201 crew  Fugue
Nu in RAL5002
pi_194546943
Waarvan akte
Don't die till you're dead
pi_194546954
Ze doen niet alles goed nee maar we zitten er nu middenin dus ik denk dat niemand erbij gebaat is als onze regering er nu de brui aan geeft.

Ik denk dat we rond de verkiezingen even rustig moeten evalueren
Op maandag 10 augustus 2020 23:34 schreef Kamover het volgende:
Dit dus, ben zelf aardig op de hoogte van klassieke muziek. Ik ben een fijnproever, een connaisseur. Mendelsohn is mijn favoriet.
pi_194546956
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:25 schreef paulgo het volgende:
Mark R.
_O-
pi_194546961
Ja leuker kunnen wij het niet maken en Mark Rutte een sympathiek iemand, die echt zijn best heeft willen doen, maar alles wijst op een dramatische tweede golf door te slap optreden. Dus is dit kabinet helaas gezakt voor het examen
pi_194546977
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:30 schreef polyp11 het volgende:

[..]
Mark R.
_O-
Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
pi_194546980
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
ga toch weg man
pi_194546995
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef polyp11 het volgende:

[..]

ga toch weg man
Donder zelf op als je deze situatie niet doorhebt en de overheid+ RIVM zo goed vindt functioneren
pi_194547026
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:30 schreef Marsenal het volgende:
Ze doen niet alles goed nee maar we zitten er nu middenin dus ik denk dat niemand erbij gebaat is als onze regering er nu de brui aan geeft.

Ik denk dat we rond de verkiezingen even rustig moeten evalueren
Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
pi_194547062
Ik heb het opgenomen in de notulen
pi_194547088
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:40 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
Zij hebber er schuld aan dat mensen schijt hebben aan elkaar en de regels overtreden om te kunnen feesten?
Of hadden ze een politiestaat moeten optuigen om iedereen te kunnen controleren?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 02:56:24 #12
434029 KillemWieft
Pleurt op met je mondkapje!
pi_194547392
Wat deze man beschrijft is denk ik het echte probleem.

quote:
U heeft het giga druk, dus ik val maar met de deur in huis met belangrijke informatie, waar u wat aan heeft:

Ik ben moleculair geneticus, en ben dat vanuit de biochemie geworden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tevens inmiddels ook meer dan 20 jaar werkzaam in de farmaceutische & medische industrie.

Ik heb zelf ruime ervaring met PCR, omdat dit in mijn universitaire vorming zat als biochemicus/moleculaire genetica hoofdvak. Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit.

Even los van de vraag of de aan u gerapporteerde positieve PCR test aantallen nou procentueel erg weinig voorstellen, en er in relatieve zin eigenlijk weinig aan de hand is, is er iets veel wezenlijkers, wat u echt moet weten:
De GGD’s presenteren u een ‘toename’ in absolute cijfers van positieve PCR test uitslagen. (helaas niet procentueel…). Een positieve PCR uitslag toont louter en alleen aan, of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in neus slijmvies zat….

Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET, dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geïnfecteerd, ziek is, of ziek gaat worden. Dat kan een PCR uitslag helemaal niet aantonen. Daar is deze moleculair biologische assay niet voor. Daar heb je namelijk extra klinische parameters voor nodig, want de PCR detecteert niet eens, of er intact virus RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je iets zeggen of het virus infectieus is, of is geweest.

Ik maak mij ernstig zorgen, omdat u nu onterecht de indruk heeft, dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen, maar dat is dus niet correct!
U, of een van uw medewerkers, kan mij contacten voor verdere toelichting hierover. Maar u kunt dit eigenlijk aan elke klinisch biochemicus vragen.

U kunt dit ook heel makkelijk zelf verifiëren. De GGD verzamelt al weken/maanden, al data van wie positief getest is. (+ BCO)
En aangezien de incubatie tijd van het virus zo ongeveer 1 week is (max 12 dagen), kunt u zowel retrospectief, alsook prospectief zo zien, of er allemaal extra zieken bij zijn gekomen, resp. zullen komen binnen 1 dikke week. Dat is niet het geval. En ik voorspel u, dat dit ook niet zal gebeuren. Een klein deel van corona zieken komt soms ook in ziekenhuis terecht, maar ook de ziekenhuis opnames zitten de afgelopen maanden op een nullijn. Dus u kunt eigenlijk al zien dat daar niets additiefs gebeurd is, of gebeurt.
Dus hier aan kunt u al zien, dat die positieve PCR uitslagen nergens toe leiden.

U stuurt nu uw beleid en maatregelen op basis van angst voor extra “besmettingen”, maar die term is dus een zeer misleidende term voor de positieve PCR test uitslagen, die niets meer betekenen, dan wat vermoedelijk oude fragmentjes RNA van het virus, of soms zelfs een ander verwant virus. Het gaat daarbij ook nog eens om hooguit amper 1–2 % van alle geteste personen. Helaas blijft de media de term “besmettingen” maar gebruiken, maar zij realiseren zich niet wat de implicaties hiervan zijn, en weten zij niet eens wat PCR inhoudt. Ik wel. En vele vakgenoten met mij ook.

U zult begrijpen, dat ik mij daarom ernstig zorgen maak, want ik zie dat er hele verkeerde conclusies worden getrokken.

Met vriendelijke groeten,

Drs. Mario Ortiz biochemicus, medical advisor farma.
Everybody's a slave until U say no.
pi_194547762
Ik ben het grotendeels eens met je analyse, maar ik denk dat het aftreden van Mark R. tot teveel onrust zou leiden wat de corona-aanpak op korte termijn geen goed zou doen.
pi_194547835
Hardop gelachen.
pi_194547911
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
- doe normaal -

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-08-2020 09:26:40 ]
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_194547929
Er wordt wel laks gereageerd door het kabinet inzake de potentiële 2e golf die waarschijnlijk al in september op het program staat als dit zo doorgaat.
pi_194547952
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:40 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
Is het jou ontgaan dat de bulk van besmettingen in de eerste golf lokaal waren en niets met wintersport te maken hadden, op wat verdwaalde apres skiërs na en dat nu de bulk van de besmettingen vanuit de thuissituatie komen?
pi_194548098
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:30 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Is het jou ontgaan dat de bulk van besmettingen in de eerste golf lokaal waren en niets met wintersport te maken hadden, op wat verdwaalde apres skiërs na en dat nu de bulk van de besmettingen vanuit de thuissituatie komen?
Dat kwam door het carnaval viert men in kleine groepjes/ geen directe vluchten uit Wuhan gelul.
Totaal niet voorbereid op medische spullen. Ik reken hen de eerste golf itt de TS ook deels aan.

Het is schandalig dat het nu weer zo mis gaat. Alles wat de TS zegt is waar.
Rivm eruit en Duits beleid gaan volgen idd is het beste.
Anders straks weer een berg extra doden onnodig.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 07:48:31 #19
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_194548123
Welke verdubbeling van doden? Er gaat al bijna twee maand nauwelijks iemand dood aan corona in Nederland.
Anthropogenic global climate change is a proven fact. The solution should also be anthropogenic.
Forbid all religion. Allow believes.
pi_194548160
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:46 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Dat kwam door het carnaval viert men in kleine groepjes/ geen directe vluchten uit Wuhan gelul.
Totaal niet voorbereid op medische spullen. Ik reken hen de eerste golf itt de TS ook deels aan.

Het is schandalig dat het nu weer zo mis gaat. Alles wat de TS zegt is waar.
Rivm eruit en Duits beleid gaan volgen idd is het beste.
Anders straks weer een berg extra doden onnodig.
Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 07:55:43 #21
405314 Dries4Ever
De enige echte Dries
pi_194548201
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:51 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
Deze TS heeft de volgende fases doorgemaakt
- Niets aan de hand
- Corona is een griepje
- Totale paniek, HAMSTEREN
- Opgesloten in huis, niemand gezien
- Ze pakken mijn vrijheid af
- IK MOET OP VAKANSIE
- Mark Rutte laat mij niet naar Turkije all inclusive gaan
- Nederland moet van de lockdown af
- Eindelijk weer wat adem ruimte maar het is niet genoeg
- Nederland doet niet genoeg om de 2de golf tegen te houden
Fallus Gianticus ..
Op vrijdag 24 januari 2020 18:35 schreef SebbeSwensje het volgende:
Wolfheze Warriors! _O_
pi_194548298
Ik denk dat je dit in een cultuur historisch perspectief moet zien.
Nederland heeft nooit een sterk directieve overheid gehad. Onze regering is in basis een consensus samenwerking. En zeker geen autoritair bestuur.

De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf. Wij zijn het die het virus verspreiden. Rutte zal dus eerst ons daarop aanspreken.
Zo gaat dat in NL.

Anders dan in Frankrijk of Spanje. Waar het bestuur veel autoritairder is.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_194548621
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:55 schreef Dries4Ever het volgende:

[..]

Deze TS heeft de volgende fases doorgemaakt
- Niets aan de hand
- Corona is een griepje
- Totale paniek, HAMSTEREN
- Opgesloten in huis, niemand gezien
- Ze pakken mijn vrijheid af
- IK MOET OP VAKANSIE
- Mark Rutte laat mij niet naar Turkije all inclusive gaan
- Nederland moet van de lockdown af
- Eindelijk weer wat adem ruimte maar het is niet genoeg
- Nederland doet niet genoeg om de 2de golf tegen te houden
Verslaafd, of psychisch niet ok dus.
pi_194548636
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:06 schreef capricia het volgende:
Ik denk dat je dit in een cultuur historisch perspectief moet zien.
Nederland heeft nooit een sterk directieve overheid gehad. Onze regering is in basis een consensus samenwerking. En zeker geen autoritair bestuur.

De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf. Wij zijn het die het virus verspreiden. Rutte zal dus eerst ons daarop aanspreken.
Zo gaat dat in NL.

Anders dan in Frankrijk of Spanje. Waar het bestuur veel autoritairder is.
Ook.

En ik ben daar heel blij mee. Niets voor mij om in zo’n autoritair land te wonen.
pi_194548657
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:51 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
Uitstekend gedaan? Als je dat met droge ogen kan beweren heb je net zulke oogkleppen op als Van Dissel.
Éen van de zwaarst getroffen landen in de wereld.

Als het toch allemaal weinig zin heeft kan je net zo goed voorsoorteren. Wat een pessimistische instelling.
pi_194548727
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:38 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ook.

En ik ben daar heel blij mee. Niets voor mij om in zo’n autoritair land te wonen.
Lol, Nederland is momenteel één van de meest autoritaire staten van Europa wanneer het op de corona-aanpak aankomt.
pi_194548752
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:46 schreef Dven het volgende:

[..]

Lol, Nederland is momenteel één van de meest autoritaire staten van Europa wanneer het op de corona-aanpak aankomt.
Op basis waarvan en waar kun je nu beter zitten volgens jou? Kun jij een lijstje van 14 landen in de EU opnoemen waar men minder autoritair is?
pi_194548787
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:40 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Uitstekend gedaan? Als je dat met droge ogen kan beweren heb je net zulke oogkleppen op als Van Dissel.
Éen van de zwaarst getroffen landen in de wereld.

Als het toch allemaal weinig zin heeft kan je net zo goed voorsoorteren. Wat een pessimistische instelling.
Dat blijft een spanningsveld. Die tussen individuele verantwoordelijkheid en individuele vrijheid enerzijds en een autoritaire aanpak anderzijds.
Dat zie je ook in het algemene topic terug. Die twee uitersten.

Ik vind dat we het niet slecht gedaan hebben. Vanuit de context wie wij zijn.
Ik vind wel dat er meer gedaan had kunnen worden om de zwakkeren in verpleeghuizen te beschermen.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_194548813
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:48 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Op basis waarvan en waar kun je nu beter zitten volgens jou? Kun jij een lijstje van 14 landen in de EU opnoemen waar men minder autoritair is?
Zal ik anders een top 13 of een top 15 voor je maken? Hoeveel woorden? 1000? 1500? :? Ga effe iemand anders aan het werk zetten.
pi_194548831
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:52 schreef Dven het volgende:

[..]

Zal ik anders een top 13 of een top 15 voor je maken? Hoeveel woorden? 1000? 1500? :? Ga effe iemand anders aan het werk zetten.
Nah..met droge ogen beweren dat NL een van de meest autoritaire staten in Europa is qua corona-aanpak, is nogal bijzonder.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_194548881
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:12 schreef XSbig het volgende:
Hardop gelachen.
pi_194548935
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:54 schreef capricia het volgende:

[..]

Nah..met droge ogen beweren dat NL een van de meest autoritaire staten in Europa is qua corona-aanpak, is nogal bijzonder.
Kijk even met welke restricties je te maken hebt. Gisteren nog een supermarkt op last van de politie gesloten. In een gemeente met maar liefst 1000 inwoners :D _O-

Doe normaal joh.

Nederland staat niet zonder reden in het rijtje oranje landenEn zelf ondertussen veilige landen in het oranje zetten en brandhaarden geel houden. Lachertje. Van. Europa.

Geen idee wat in het eigen land te doen en hoe het aan te pakken (nota bene in de hoofdstad na zes maanden crisis en een kleine opleving al geen contactonderzoek meer terwijl dit als zeer belangrijk werd gezien) en geen idee hoe het buitenland te sorteren.

Om je dood te schamen. En jullie maar juichen omdat het zogenaamd zo goed gaat en Nederland zo vrij is, lol :D
pi_194548936
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:40 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Uitstekend gedaan? Als je dat met droge ogen kan beweren heb je net zulke oogkleppen op als Van Dissel.
Éen van de zwaarst getroffen landen in de wereld.

Als het toch allemaal weinig zin heeft kan je net zo goed voorsoorteren. Wat een pessimistische instelling.
De zwaarst getroffen gebieden zijn vooral West-Europa en de Verenigde Staten. Open economie, veel reizigers, enz.

Vergelijk nou eens Nederland met die landen en ze presteren top en dat ook nog eens met een zeer restrictief ingrijpen.

Als je appels met peren gaat vergelijken heb je een punt. Behalve dan dat je appels met peren aan het vergelijken bent.

Verder ben ik heel optimistisch hoor, maar de mens gaat op korte termijn (vanuit de wereldgeschiedenis bekeken, wij maken het niet meer mee) volstrekt nutteloos worden. Het is wat het is.
pi_194548955
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:52 schreef Dven het volgende:

[..]

Zal ik anders een top 13 of een top 15 voor je maken? Hoeveel woorden? 1000? 1500? :? Ga effe iemand anders aan het werk zetten.
Wat in het wilde weg roepen kan iedereen, Dven.
pi_194548971
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:05 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Wat in het wilde weg roepen kan iedereen, Dven.
Wat algemene kennis hebben ook dacht ik maar blijkbaar is dat toch iets lastiger dan verwacht.
pi_194549020
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:04 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

De zwaarst getroffen gebieden zijn vooral West-Europa en de Verenigde Staten. Open economie, veel reizigers, enz.

Vergelijk nou eens Nederland met die landen en ze presteren top en dat ook nog eens met een zeer restrictief ingrijpen.

Als je appels met peren gaat vergelijken heb je een punt. Behalve dan dat je appels met peren aan het vergelijken bent.

Verder ben ik heel optimistisch hoor, maar de mens gaat op korte termijn (vanuit de wereldgeschiedenis bekeken, wij maken het niet meer mee) volstrekt nutteloos worden. Het is wat het is.
Vrij reizen terwijl 90% van de wereld roos of oranje is qua overheidsadvies _O-
pi_194549031
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:04 schreef Dven het volgende:

[..]

Kijk even met welke restricties je te maken hebt. Gisteren nog een supermarkt op last van de politie gesloten. In een gemeente met maar liefst 1000 inwoners :D _O-

Doe normaal joh.

Nederland staat niet zonder reden in het rijtje oranje landen

[ afbeelding ]

En zelf ondertussen veilige landen in het oranje zetten en brandhaarden geel houden. Lachertje. Van. Europa.

Geen idee wat in het eigen land te doen en hoe het aan te pakken (nota bene in de hoofdstad na zes maanden crisis en een kleine opleving al geen contactonderzoek meer terwijl dit als zeer belangrijk werd gezien) en geen idee hoe het buitenland te sorteren.

Om je dood te schamen. En jullie maar juichen omdat het zogenaamd zo goed gaat en Nederland zo vrij is, lol :D
Dus 1 optreden maakt Nederland autoritair? Kan het niet zo zijn dat daar echt iets aan de hand was?

Verder vraag ik mij af waar jij die kaart vandaan haalt. Die staat redelijk op gespannen voet met de officiële kaart met tweewekelijkse besmettingen van het ecdc:

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
pi_194549052
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:06 schreef Dven het volgende:

[..]

Wat algemene kennis hebben ook dacht ik maar blijkbaar is dat toch iets lastiger dan verwacht.
Ook jij gaat nog wel eens dat truukje beheersen hoor, niet zo negatief over jezelf.
pi_194549063
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:09 schreef Dven het volgende:

[..]

Vrij reizen terwijl 90% van de wereld roos of oranje is qua overheidsadvies _O-
Niemand houdt je tegen. Dus hoezo autoritair?
pi_194549145
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:09 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dus 1 optreden maakt Nederland autoritair? Kan het niet zo zijn dat daar echt iets aan de hand was?

Verder vraag ik mij af waar jij die kaart vandaan haalt. Die staat redelijk op gespannen voet met de officiële kaart met tweewekelijkse besmettingen van het ecdc:

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
Kerel, is een officiële website van de Europese Unie die al maanden online is. Het staat nota bene in de browser ingebakken. Ben je blind? Al-ge-me-ne ken-nis. Een lijstje erbij halen met besmettingcijfers is niet relevant.

[ Bericht 3% gewijzigd door Dven op 14-08-2020 09:23:38 ]
pi_194549182
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:11 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Niemand houdt je tegen. Dus hoezo autoritair?
Doch flinke problemen met verzekering of indien lockdown wanneer er ergens iets gebeurt op basis van die adviezen.

Je hebt zelf gewoon niet door hoe moeilijk Nederland inmiddels doet terwijl half Europa het inmiddels wel gelooft. Raar.

Je zou je contactgegevens maar moeten achterlaten in een restaurant _O- of nog steeds in een anderhalvemetersamenleving moeten wonen waar zomaar supermarkten gesloten worden _O- in een land dat na een half jaar crisis begint na te denken over verplichte quarantaines _O- faal op faal op faal op faal en almaar restrictieve worden _O-

MaAr NeDeRlAnD iS nIeT aUtHoRiTaIr HoOr
pi_194549199
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:17 schreef Dven het volgende:

[..]

Kerel, is een officiële website van de Europese Unie die al maanden online is. Al-ge-me-ne ken-nis. Een lijstje erbij halen met besmettingcijfers is niet relevant.
Het is niet relevant hoeveel besmettingen op dit moment dagelijks ergens zijn?
pi_194549215
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:04 schreef Dven het volgende:

[..]

Kijk even met welke restricties je te maken hebt. Gisteren nog een supermarkt op last van de politie gesloten. In een gemeente met maar liefst 1000 inwoners :D _O-

Die supermarkteigenaar had al vanaf het begin van de pandemie geen enkele substantiële coronamaatregel genomen, terwijl de veiligheidsregio's voldoende ruimte laten voor de ondernemers om locatiespecifieke details zelf in te vullen. Na herhaaldelijk hierop te zijn gewezen, diverse boetes tot een laatste van 50.000 euro aldus de eigenaar, was dit de ultieme stap vanuit de veiligheidsregio. (die overigens die 50k boete niet bevestigen) Van collega's die er in de buurt wonen heb ik begrepen dat het wat een aparte snaak is, die nogal wars is van regeltjes die 'm niet uitkomt, types die we regelmatig in het nieuws zien zegmaar. Overigens is dit een kleine zelfstandige supermarkt, geen onderdeel van, of franchise van, een grotere keten, anders had de regiomanager of het hoofdkantoor het nooit zover laten komen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_194549229
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:20 schreef Dven het volgende:

[..]

Doch flinke problemen met verzekering of indien lockdown wanneer er ergens iets gebeurt op basis van die adviezen.

Je hebt zelf gewoon niet door hoe moeilijk Nederland inmiddels doet terwijl half Europa het inmiddels wel gelooft. Raar.

Je zou je contactgegevens maar moeten achterlaten in een restaurant _O- of nog steeds in een anderhalvemetersamenleving moeten wonen waar zomaar supermarkten gesloten worden _O- in een land dat na een half jaar crisis begint na te denken over verplichte quarantaines _O- faal op faal op faal op faal en almaar restrictieve worden _O-

MaAr NeDeRlAnD iS nIeT aUtHoRiTaIr HoOr
Het beleid met gele en oranje landen klopt niet, maar het is niet autoritair.

1 supermarkt sluiten in 6 maanden is niets.

Verplichte quarantaine kwam er niet door.

Jij woont toch in Bulgarije? Dat land waar op zich niet zo heel veel speelt, maar je wel in de winkels een mondkapje op moet op straffe van een boete...
pi_194549264
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:23 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is niet relevant hoeveel besmettingen op dit moment dagelijks ergens zijn?
Niet wanneer de discussie is hoe autoritair een land is he 8)7

En ondertussen maar negatieve reisadviezen afgeven voor veilige regio's en 'onveilige' regio's maar als veilig blijven beschouwen _O-

Ik zit zelf in een gebied waar volgens de Nederlandse overheid reizen wordt afgeraden. Zo groot als half Nederland en nog geen handvol besmettingen per dag gemiddeld gezien _O-
pi_194549302
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:26 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het beleid met gele en oranje landen klopt niet, maar het is niet autoritair.

1 supermarkt sluiten in 6 maanden is niets.

Verplichte quarantaine kwam er niet door.

Jij woont toch in Bulgarije? Dat land waar op zich niet zo heel veel speelt, maar je wel in de winkels een mondkapje op moet op straffe van een boete...
Jij moet een mondkapje op wanneer je in sommige steden op straat loopt _O- jij moet een mondkapje op in de auto wanneer je met andere mensen reist _O- jij moet moeilijk doen wanneer je op café wil _O-

Bulgarije het land dat een maand geleden aangegeven heeft de Zweedse methodiek te volgen en niets meer aan de crisis doet inderdaad. Al hou je met 9383737 man een orgie in een supermarkt joh. Zonder condoom en mondkapje. Jouw probleem.

Buiten dat is het wel enorm sneu dat je het nu op mijn woonland probeert te smijten om Nederland zo vrij te laten lijken _O-
pi_194549347
Overigens willen de beleidsmakers meer tijd hebben om de verplichte quarantaine vorm te geven.

Nog meer zwakzinnig beleid dus.

Na een half jaar pandemie _O-

Maar goed. Hup Holland hup w/ absoluut geen ernstige fouten :z :z :z :z :z :z :z :z
pi_194549351
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 09:32 schreef Dven het volgende:

[..]

Jij moet een mondkapje op wanneer je in sommige steden op straat loopt _O- jij moet een mondkapje op in de auto wanneer je met andere mensen reist _O- jij moet moeilijk doen wanneer je op café wil _O-

Bulgarije het land dat een maand geleden aangegeven heeft de Zweedse methodiek te volgen en niets meer aan de crisis doet inderdaad. Al hou je met 9383737 man een orgie in een supermarkt joh. Zonder condoom en mondkapje. Jouw probleem.

Buiten dat is het wel enorm sneu dat je het nu op mijn woonland probeert te smijten om Nederland zo vrij te laten lijken _O-
Autoritair is allemaal relatief.

Wellicht dat Zweden of Bulgarije nu wat fijner zijn, wat dat betreft.
Maar als ik kijk naar het gros van de west-Europese landen dan gaan mijn nekharen recht overeind staan. Blij dat ik dan hier woon.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 09:39:20 #49
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_194549404
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:30 schreef paulgo het volgende:
Ja leuker kunnen wij het niet maken en Mark Rutte een sympathiek iemand, die echt zijn best heeft willen doen, maar alles wijst op een dramatische tweede golf door te slap optreden. Dus is dit kabinet helaas gezakt voor het examen
Dit heeft natuurlijk ook met het gedrag van mensen zelf te maken. De hoofdoorzaak van een tweede golf. En daar kan het kabinet niets aan doen.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 09:52:14 #50
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_194549597
Die Paul G. zit hier toch ook elke keer meer vanuit zijn paniek te praten?

Punt 3 ben ik het mee eens.
Punt 4 klopt gewoon niet
Punt 5 klopt ook niet. Paul G. maakt nu expres geen onderscheid tussen een kind van 5, kind van 10 of een jongere van 18 of zelfs ouder.
Punt 7 ben ik het mee eens
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')